Digital Combat Simulator : Black Shark

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alma2
Mibol all a vizsgatok ?
Bemagolta-e az illeto a 100 kapcsolot ami az inditashoz szukseges vagy, inkabb repulesi technikat nez ?
Persze bovebben is leirhatod, ha a fenti ket veletlenul nem fedi a kovetelmenyeket 😊

szerintem

Multkor amit emlitettél trackir..megpeccseltem vele(TrackIRFixer) azóta jo a freetrack...de a joy elõtte akkor sem volt jo..
És honnan tudnám letölteni a módositott newinput felet?? ez ne mvágja megint haza a freetracket??
DummyBoy
BS-hez kell egy módosított NewInput.dll ahhoz hogy jól kezelje az X-52-eseket ...

A hivatalos fórumról letölthetõ ...

Más: rotorfék ki van kapcsolva? Próbáld ki az Instant mission-ben hogy jó-e mert akkor tuti nem kell vele szórakozni ... ha ott sem jó, akkor dobj pár screenshotot a joy beállításairól!

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

SZia Dummy..
megoldodott a freetrack problem FC ben.. nyomtam Defaultot vagy 3x és egyszercsak jo lett:-))) KÖSZI

Van másik:-) BS alatt a joy nem jol kezeli a gázkart
X52(nem pro) ..hajtómûindulás után azonnal felpörög 95%, ugrál, billeg a gép, de felszállni nem elég, ra és többet ne mtudok ráadni...de levenni sem..csak ha a numerikus billentyüzettel rásegitek....

A konfigurálásnál viszont tökéletsen mozog a csuszka 0-100% ig.
Honnan tudnáék BS-hez letülteni joy profilt????? Tudna valaki segiteni????
Aki szeretne Online BlackSharkot repülni, az nézze meg a következõ weblapot:
http://virtualairbase.hu
DummyBoy
A vizet vedd le minimumra, mert az hullámzik az egész bolygó alatt, és ezt a srácok ügyesen le is szimulálták 😞 Erre még mod is van asszem ...

Töltsd le a DCSMax nevû proggit, vagy a Prifinitty-t, ezek arra jók, hogy kényszerítsék a proggit a többmagos futásra (Mellesleg Vista és Win 7 alatt ezekkel jóval többet lehet nyerni ...)

Ezenkívül nekem kissebb konfigon is elég szépen futott a BS ...

@IFOR: Bocs, de nincsen, nekem az ini-k törölgetése után szépen mûködött ...

leonforce
szevasztok..!
vegre megvan a game...nagyon kiraly a reptulajdonsaga a masinanak..!!
visszaolvastam 20 oldalt de nem talaltam infot hogyan is lehetne allitgatni a CFG file-ban a gyorsabb futasert..
tudna vki vmi infot adni hogy mit erdemes lejjebb venni..?
asszem a "fog" kornyeken lehet valamit de nem tudom konkretan hogy mely opciot..
van par kodos dolog a CFG-ben..
nagy varosok kozeleben leesik az 20 FPS-re, valahol meg 60..
elore is koszi...
(a configom: C2D E8500; 3Gb DDR2;9800GT 512Mb DDR3;XP)

Seven-Four-Seven--Heavy

LeonSilver
Nekem néha csinálta ilyent a free, hogy nem volt hajlandó mûködni FC alatt.Ilyenkor csak az segített ha az input beállításoknál jobboldalon alul nyomtam egy default-ot.Próbáld meg hátha neked is megjavul tõle.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Dummy

köszi..BS jo lett de FC változatlanul nem megy...tipped????
LeonSilver
Megjött!!!
1-2 hét mulva a gépem 90%-a ki lesz cserélve és akkor teszem majd fel.Addig marad a kaller verzió 😉

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

DummyBoy
Nem feltenni kell, hanem bemásolni abba a könyvtárba ahova telepítetted és ott lefuttatni ...

írni is fogja, hogy sikerült-e megpeccselni, vagy nem ...

Nállam ARMA II-nél és DCS-nél is bevállt ...

De max felrakom valahova ha hazamentem ...

Szai..kösz..
ezt a trackirt feltettem már, nem segitett:-((
az FC multkor pedig mindenféle átalakitás nélkül futott, de ezt kipróbálom,,,
Akkor a régi hackelt dll már nem található meg??????
DummyBoy
Üdv!

FC-ben le kell törölni a trackir.ini-t, keress rá itt az SG-s Lockon fórumban, vagy a Free-track fórumban ...

(Megkerestem:
Ok, I set the Lock-on settings in Freetrack to default. I was using the mouse which was causing the mouse cursor to be displayed in-game. I've tried using both the TrackIR and FreeTrack interfaces and there is no headtracking. When I exit out of the game and then click on the FreeTrack icon to open it up I receive an error... HEY, I restarted Lock-on to induce the error message in FreeTrack and viola, it's working. I guess this talking it through made me look at all the possible options.
1. Use the Lock-on profile.
2. Delete the TrackIR .ini file from the Lock-on input folder.
3. Uncheck all the output boxes except TrackIR interface under the output tab in FreeTrack.
4. Enjoy the game. )

A DCS-hez pedig le kell tölteni egy patcher-t (TrackIRFixer), mivel a régi hekkelt newinput.dll-t már nem tudod leszedni, de az megcsinálja ...

Free-track fórum, TrackIRFixer topik

Tuti hogy mûködik, kb egy órája raktam fel én is az új gépre a Black Sharkot és megy a free-track ...

sziasztok...egy kis segitség kellene..honnan tudok letölteni valami dll..filet hogy a freetrack müködjön Black Shark alatt..
miota ujraraktam a gépet, nem jo se BS ben se Fc alatt..............a frettracken müködik, mozog a fej, aprogramokban nem.....
Báááázeeeee.... DXTweak-elni kellett.... Aaaarrrggghhhh.....
Persze, ezeket már próbáltam (már amennyire pl. a kalibrálást lehetett, ugyanis amióta feltettem a legutóbbi saitek driver-t, nincs ilyen fül (vagy gomb) a Kontroller tulajdonságok között, hogy Calibrate, de a kis ellenõrzõn középen van), mindhiába.
Hát ez gáz. Gyanítom windows újrafeltétele után meg jó lenne... Röhej az egész... :-S
LeonSilver
Bizony ez így nem buli.Próbáld újra kalibrálni a joyt vagy ha nemmegy adj neki deadzonet.

Valamint ne ezt a szar imageshackot használd, kb. 1000 éve kivan tiltva.

EZ jobb.

Hohóó! Találtam vmit. Cyclic control JOY-X-re állítva, ugye. Nyomok rajta egy AXIS TUNE-t és a megjelenõ panelen a két pont (a kis fekete keretes piros négyszög és a kék) bizony nem fedi egymást az egyenesen, kicsit balrább vannak (a kék az egyenesen, lentebb).

Itt van a kutya elásva. Nademostezzel mit kezdjek... Nem tudok itt olyanokat állítani, hogy "elkalibráljam" a pöttyöket máshova... Pfff...

Amúgy jól elkommentelgetek itt magamban... :-)
Közben visszaállítottam a Rudder-t. (És nem, nem állítja együtt a Collevtive-vel (máskülönben látnám, hogy mozog a kar, de nem).)

Ellenben megerõsítem LeonSilver gondolatát. DE. EXTRÉM módon csinálja. Épphogy adok egy kis Coll-t, már elkezd brutál forogni/dõlni. És ha el is jutok addig, hogy valahogy felemelkedjek (mielõtt oldalra becsapódnék szépen), nem hiszem, hogy ILYEN mértékben ellen kéne tartanom. Ez abnormális lenne sztem. Hát hacsak nincs megavihar. :-)
Ja igen. Mire/melyik Key/Button-ra állítsam be/vissza a Rudder-t? Úgy rémlik, mintha eredetileg a Joy-RZ-n lett volna. Valójában ez sem teljesen vili. Mi az az RZ, egyáltalán? :-) Legalábbis az "R"?
Elõször én is a kormányra gondoltam, így az volt az elsõ amit ki is húztam... (Mármint úgy anblock az usb-bõl.) De hát nem az volt.

Dede, sztem ez nevezhetõ extrémnek. Tudom, hogy valamennyi normális, NADE eeez... Ez sztem nem. Még arra gondoltam, hogy a Collective "együtt" állítódik a Rudder-ral, ezért írtam, hogy azt is kiszedtem.

Bakker.... :-S
LeonSilver
De szerintem neki extrém módon csinálja, nem?
Én erre gondolok.

repvez
semmi ez igy normális már ha értem mire gondolsz.

Tehát az a probléma ha ráadod a collektivvel a fordulatszámot akkor elkezd fordulni a gép.Ha igen akkor egyszerüen ellen kell kormányozni a rudderrel mivel ilyenkor növekszik a forgato nyomaték.
LeonSilver
Nincs calami más játékvezérlõd?Kormány vagy mittomén?
A rudder mire van állítva?

Hello bárki,

egy kis technikai segítséget kérnék joystick beállítás ügyében (szarakodok itt már mióta és csak nem jön össze).
Cyborg Evo-m van, Roll/Pitch okés, Collective szintén beállítva.
Azonban ha elkezdem adagolni szép lassan, a gép azonnal elkezd balra forogni/dõlni. Elõször arra gondoltam, hogy a Rudder van rossz helyre beállítva, így kiszedtem, de hiába. Természetesen mindent leellenõriztem, joy nem vacakol, pontosan van beállítva, minden irányban korrektül mûködik. (Ja és nincs brutál szél a küldetésben sem...)
Mi lehet a gond?

Segítséget köszönöm.
LeonSilver
Állítólag 😊 ez a készülõ A-10 a DCS sorozatban.

LeonSilver
Remélem 1-2 nap alatt ideér

Annak én is nagyon örülnék, valaki nem csinálna feliratot az oktató videókhoz?

van ehhez vmi oktató videó magyarul vagy magyar felirattal?
LeonSilver
Nekem csak ezek vannak fent.

Köszönöm ez volt a bibi bár nekem a Catalyst A.I. kavart be.. Kikapcsoltam és szépen fut!

Mégvalami:
Régen repültem már és nem is követtem a kommunitit 😊 éppen ezért esetleg valami tanács hogy milyen addonokat érdemes feltenni?
LeonSilver
Nekem akkor csinált ilyent ( 2 napja kb. ) amikor az ATi CCC-ben próbából kikapcsoltam az adaptív vonalsimítást.Amikor visszakapcsoltam azonnal ment a gém!

Ezzel mi a retket csináljak urak?

Felraktam az FC -t nem olvassa be a cd-t ismét! Mondom joh akkor BS, annak meg számomra értelmezhetetlen hibája támadt... Fõleg mert a network része simán megy csak ez a retek launcher nem akar betölteni....

Valaki tálálkozott már ilyesmivel vagy esetleg valami ötlet?

Windows 7 legújabb driverekkel (már ment ezen a rendszeren szóval windowst nem telepítek...)
DummyBoy
Off: Neeeem, a kormányokról szó sem esik, nem is értek hozzájuk, meg ahogy olvasom kurva jók is ... Nekem pl: mióta világ a világ, Logitech egér + bill kombóim vannak itthon (Kivétel a Razer Copperhead - õ a jáccósegér 😊 )

On: BF-ben én nagyon balga voltam a helihez, De volt egy helis mod, nem emléxem, azt szerettem ... meg én ezekben a játékokban jobban szeretek gyalogkakukk lenni ...

BS arénylag könnyen kezelhetõ, de én sokxor direkt Flight Director módban repülök, vagy Automata nélkül, hogy nézzem mit bírok kihozni a cuccból, anélkül, hogy földhözvágnám 😊

Hidak alatt repkedni meg tetõkre leszállni, elõször azzal ökörködtem, utánna meg van egy konvojkergetõs mission, ott azzal szórakoztam hogy meddig tudom cukkolni a fák között a légvédelmet, és hogyan birok meglépni a rakéták elõl 😊 Na az jó móka ...

Na most bedöglött a gépem, szóval egy darabig nem repkedek 😞

alma2
Ha a kormany joynak szamit, azert ott mar letett valamit az asztalra /g25/. Az aviator szerintem meg nem letezett amikor az evora csereltem, de eszement otlet a gombokat hatra, a "gazkarokat" meg elore tenni. Bar en is kezdem magam ugy erezni mint egy logitech reklamemberke, de ott hat gomb elerheto egy kezzel illetve, 1 ujjal lehet iranyitani a gazkart. Saiteknel ilyen nincs, igy vagy a gazkaron pihetneted a kezed, vagy a gombokon ami abszolute nem hatekony, persze a tul nyugis szimulatoroknal elmegy.
Az evo-n lehet allitani a keztamasz magassagat, termeszetesen nekem legalul van, de igy mar a legfelso gombot nehez elerni, illetve egy kozepes kezu emberke el se eri azt. A zsirt en is bevetettem, anelkul meg hasznalhatatlanabb lenne az egesz 😊 Kiprobalok egy komolyabb saiteket is, hatha most jobban meggyoz.
Nem ertem, a 1x eves gravis firebird 2 joyom kb 100 x jobban kitalalt konstrukcio, mint ezek, csak kellene gameport. A gombok szamarol nem is beszelve illetve azon is mar ket analog "kar" volt.
A precizitast a regrol eloszedett freespacenel ereztem legjobban, ahol ket millimteres mozditasnal, mar pont mellelosz az ellensegnek, es egyszeruen nem lehet 1 mm-es mozidasokat kieszkozonel az evonal, vagy nagyon nehez. Ezert olyankor visszavaltottam egerre. De egernel is lehet peldat mondani, hogy tudod precizebben iranyitani, ha a tenyered sarka lent van az asztalaon, vagy ha alkarbol probalnad. Egyertelmu, hogy az elobbi megoldas az esszeru. A sok "profi" meg veszi az oriasi mamlasz egereket, amik eltunnek a kezeik alatt, aztan csak lesnek, hogy nem jutnak vele egyrol a kettore.
---
De hogy a jatekrol is ejtsek par szot, ma mar lattam vegre mozgo vonatot de csak szemelyvagon volt rajta. De ahogy kozel mentem hozza, biztos megijedt, majd fordult 180 fokot, a mellette parhuzamosan futo sinparra es elindult visszafele. Viccesen nezett ki 😊
sima mission-t csinalok, ott nincs lehetoseg az ujrakezdesre amikor csak akarom, toltes nelkul ? Illetve a iranyitas modositas meg a game opciokhoz nem lehet hozzaferni jatek kozben ?
---
Ha a black sharkot vesszunk etalonnak heliviselkedes szempontjabol, akkor a bf helijeinek iranyitasa 100x kozelebb all hozza mint az armae. Az utobbi egyszeruen ugy ahogy van el van tolva teljesen sajna, mintha egy billard golyo alatt dolongetned az asztalt.
Enemy engagere meg mar nem emlekszem.

szerintem

DummyBoy
Üdv a klubban!

2 hsz: én is próbáltam a Logitech-et anno ... most van egy régi Cyborg 3D II USB-m (tavaly volt 10 éves és mûxik 😊 ) és egy X-52 Pro-m xD

A Logitech nagyon ott van a perifériák gyártásában ... 1 dologhoz nem ért .. az pedig a joy 😊

A Saitek-ek sem top kategóriák de messze jobbak mint a Logitech-ek ...

Az érzés az más, azt embere válogatja, ha neked jobban bejön a Logi akkor senki sem gyõzhet meg az ellenkezõjérõl (De úgyis megpróbálják majd ...)

Ha most vennék Joy-t lehet kipróbálnám az újonnan bejelentett Logitech szettet, fõleg hogy a BS-nél talán jól jöhet az FFB, de ennyi ... Na olcsó joy kellene akkor tuti Cyborg X vagy Aviator lenne ... felette meg az X-ek 😊

A gagyi rugós megoldás meg nem olyan rossz, meg kell szokni, kicsit bezsírozni és tadáááá ... megy mint a gép 😊

Nem hiszem hogy tényleg akkora precizitási különbség lenne a joyok között, de a kéztámasz az állítható nem? Mért nem veszi lentebb? (Vagy kapja le teljesen?)

De pl: a Cyborg és az X-52 között is hihetetlen nagy a szakadék, ég és föld a kettõ ... nem hinném, hogy bármelyik logi elérné akár a sima X-45-öt is 😊

Szóval érdekes amit írtál, de szerintem adni kéne azoknak a gagyi rugós Saitekeknek még egy esélyt 😊

alma2
A tortenethez hozzatartozik kellett vagy masfel ev piheno, mivel valamilyen indittasbol anno a bfben, a rudder-t, nem a 3d-joystick tekresere tettem, hanem a balra-jobbra dontesre. /bar szerintem sokkal jobb igy, a mai napog megvagyok gyozodve rola 😊 /Igy a roll, volt a 3d-n, ennek az lett az eredmenye, hogy teljesen maskepp tanultam meg vezetni a helit, igy minden mas jatekban is igy kellett beallitani. Ha nem igy tettem kb 2 sec alatt lepottyantam. Tobbszor is tettem ra kiserletet, hogy atszokjak, keptelen voltam ra. Igy meg a repulos jatekoknal is fel kellett cserelnem mindent 😊
Szerencse bevetettem a pedalt is igy konnyebben atallt az agyam, de nem volt egyszeru. Mintha a biciklit, keresztbe tett kezzel kellene vezetni. Epp ezert igen jol leteszteltem a logitech 3d-s joystickjat, ami klasszisokkal jobb, erzekenyebb, pontosabb, mint a Saitek Cyborg Evo Joystick, amit azert voltam kenytelen venni, mert tobb logitech is megadta magat. /a 3d-s resz alatt a poti/ mert ok sem gondoltak oda is jo minusegut tegyenek, hisz szazadd annyit van hasznalva az az irany, de nalam ugye a megforditott iranyitas miatt nem igy volt. Igy meguntam cserelgetni 2 honaponkent, aztan jott ez az evo, a gagyi rugos megoldasaval, /Meg a nagyon draga verzioja is ugyanilyen/, na akkor fejeztem be a repulos palyafutasom. Haveromnak alapban is az volt, o is egybol "kikonnyitette" az egeszet, ami annyit jelentett, hogy a kozepre visszatolo rugot, pl osszefogtad ket helyen is, hogy szinte lotyogjon a botkormany, igy mar majdnem eleri a logitech hasznalgatosagat. Illetve van neki az oriasi bazi feje, ami mindenre jo csak arra nem hogy precizen lehessen hasznalni, plusz meg hozzajon az igen magasan levo keztamaszresze, ami altal hosszu lesz az erokar, magasan van a csuklo, hasznalhatatlan. Ebben szinten a logitech "szeteso" joystickja sokkal jobb konstrukcio. Regen probaltam x52-t, ha jol emlekszem az nem volt rugos. Erre most neztem a neten az is rugos verzio lett ? Ha igen, akkor azt is lehet kukazni 😊

szerintem

alma2
barki barmit mond azert a 150+ battlefieldes "arcados" helizes erezteti a hatasat.
kb 5 ora repulesnel jarok, de az uton kozlekedo szemelyautokat ugy tancolom korbe mar ahogy szeretnem, majd abba a szemebe engedek a gepagyubol egy toltenyt a vezetonek amelyikbe eppen keri, de csak miutan megneztem a szeme szinet 😊. Ha le lenne modellezve, kulon kulon akar az osszes kereket is ki lehetne loni az autonak menet kozben kozvetlen kozelrol.
Mozgo vonattal meg nem talalkoztam.
Probaltam frapsal illete wmpacturrel felvenni, de sajna ugye akkor leesik az fps fix mondjuk 30-ra totalisan elveszik a heli iranyitasanak erzese, beszaggat es jatszhatatlan lesz 😞 ezt max csak kulso kameraval tudnam megoldani ami nincs a kozelben hirtelen.
Termesztesen meg nem jutottam el odaig, hogy ne 2 gomb lenyomasaval szalljak fel, de nem is tervezem az inditas procedurajanak "bemagolasat", mire valo a szamitogep ugye 😊 Illetve csak gepagyuval durrogtatom a civileket na meg mindent ami mozog, ami igen elvezetes.
Az a baj elinditva az arma-t ezutan a helikopter olyan, mintha egy vasdarabot tologatnak 3d-ben egy tervezo asztalon. a bf-et mar el se merem inditani 😊
Ami meg fura, hogy mondjuk elhaladva egy jarmu mellett majd leallva teljesen ele allni hatramenetben az uton tenyleg csak par masodperc megcsinalni, a Bf-ben ez nehezebb mutatvany volt, mivel sokkal engedetlenebb, tehetetlenebb voltak a helik ilyen esetben. A legkisebb cobrabol se lehetett kipreselni ekkora felhajto erot, mint amit ez a masina tud. bar sipol eroteljesen, de azert birja egy darabig 😊
igen szimulator modban jatszok.

szerintem

Glpetyus
Köszönöm!

sure
+nem egybõl jelenik meg az új fegyverzet, hanem beletelik kis idõbe, míg "a földi személyzet felpakolja". Ha mindegyik pilonra kerül valami, akkor ráadásul nem is egyszerre, hanem mindegyikre kis késéssel. Belsõ nézetben kis billenésel adja tudtunkra a gép "rakomány" felfüggesztését.

Isten nem bottal, hanem VMware.

LeonSilver
Le kell állítani a motorototokat 😉

Glpetyus
Heló!

Egy bugyuta kérdésem lenne: hogy tudom újrafegyverezni a gépet?
Engedélyt kérek rá a "maintance" menübõl,leszállok a farp ponton..de semmi.Sem kampány alatt nem megy,sem pedig editorban,saját készítésû küldetésben.
Köszi

köszi<#vigyor2>
Szia itt megrendelhetõ:http://www.flyonline.hu
Helló!
A balck shar-ot lehet kapni Magyarországon?
És menyiért?
Elõre is kösz
Sziasztok!Ha valakinek van kedve velünk repüli
http://vml-blackshark.atw.hu/ keressen minket! A vonatra menet közben leszállni: elég necces, mivel a vonat abban a pillanatban megáll ha hozzáér a heli, s így ha mákod van, csak a futót tépi le a vagon. Na várunk minden kedves érdeklõdõt!
Én jobb kezes vagyok ez a manõver viszont nekem is így kényelmesebb bár gyanítom azért mert balra többet látok ki a gépbõl mint jobbra... xD
Jó ez... az a lényeg, hogy amikor már lelassultál, húzd egy picit vissza a kollektívet, mert, ha már berázkódik a gép, akkor alacsonyan annak már lõttek... 😊

Én kinyírtam szegénykémet... faterral behozattam szilikonzsírt... hát nem azt hozott be, én meg látatlanban bekentem... ki is nyírtam... megmarta a mûanyagot...:S

www.smart-bus.hu

Molnibalage
Minden kormányszervet használok.

Tényleg balkezes vagyok. Mármint azzal írok, de mégis az a bénább kezem. Jobb kézzel használom az egeret a joyt, és sportolás közben az adobó és ütõ kezem. Érdekes ugye? 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM