4747

Digital Combat Simulator

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

Hasznos linkek

• LeonSilver
    Papa, IDE felkerültek az 1.0.2-vel kompatibilis tréningek.
  • ladisz70
    Szia
    Irtam egy emailt a virtualisbazisnak ezt a választ kaptam:Csapatunk már csak hobby szinten foglalkozik a BlackSharkkal, fő profilunk már csak az FC2.0, azon belül is a MIG-21 es típus.
  • csolee
    macleody! nagyon csöndbe vagy!

mit lehet írni?
    ha vki multiban játszana idehaza sztem skype... és összehozhatóak az emberek.
    további szép napot Mindenkinek!

• ladisz70
    Szia Kb 1-honapja már láttam virtualairbason de meg változtatták az oldalukat
  • LeonSilver
    Nézd csak meg EZT a hsz-t.
  • LeonSilver
    Nem tudom, hogy most min repülnek de úgy rémlik, hogy régebben a Vitéz Máthé László Virtuális Repülőbázis adott otthont a BS pilótáknak.
  • ladisz70
    Szia A virtualairbase nem Black Shark bázis itt Szu 25-tel kell repülni,kérem további segítségedet elöre is köszönöm
  • LeonSilver
    CTRL+3*E ( E E E )

http://www.virtualairbase.hu/
  • ladisz70
    Szisztok Két kérdésem van,hogy lehet katapultálni,és létezik e magyar vituális Black Shark bázis
  • SzKrisztian
    Nekem csak a hosszú szövegen akad ki az x52, az ékezetekkel semmi baja, de elméletileg a hosszú szövegen sem kéne kiakadjön, azok akik hoszú szöveggel készitik a profilt és úgy teszik fel a netre azoknak gondolom megy, úgy is.
  • macleody
    Te menj aludni csolee :)
  • Typhooon
    Köszönöm a segítséget, a megoldás az lett, hogy lekapcsoltam a 2 mouse button-t. Más funkciót, és nevet adtam nekik.
    Mivel a left mouse buttonra is kék halállal vélaszolt.
    Így nincs "HOTAS Click", de probléma sincs. :)
  • csolee
    üdv Mindenkinek!
    szomoru tapasztalat, hogy az 52pro-val restartot csinál a gép.
    hogy miért, nem tom, de elég gáz...szövegek nem hosszúak, ékezet nélküliek természetesen.
    az ajánlott x65ös figurát lehet hogy kipróbálom - hátha
  • SzKrisztian
    Esetleg próbáld meg a azt az SST-t ameik a saitek x65f-hez van, azt is lehet használni x52-hez és frissebb is mint ami az x52-hez van, nekem is ezt ajánlották a hosszú szöveg hibára, bár azon nem segitett de azóta is ezt használom.
  • SzKrisztian
    Akkor nem tudom mi lehet a gond. Amúgy ha semmit nem irok nálam akkor is van mindeggyik gombnál szöveg, Fire A, Fire B, Trigger stb. és az egérnél alapból ezek vannak Right Mouse Button, Wheel Scroll Down és ezek már elég hosszúak hogy kiakadjon.
  • Typhooon
    Nem írtam szöveget. :(
  • SzKrisztian
    Nekem akkor fagyot ki az sst ha a profilban a gombhoz irt szöveg hosszabb volt mint 15 vagy 16 karakter, nem emlékszem pontosan, próbáld meg hogy átirod ha hosszú.
  • Typhooon
    Ja, az előzőhöz:

XP sp3 32 bit
    Q6600
    GEIL 2 GB
    EN 8800 GTX
    ASUS P5 szériás alaplap
  • Typhooon
    Sziasztok

Volna egy problémám az X52-vel, amit még nem láttam sehol felvetve.

A gyári driver, és sst, a mouse wheel down egyetlen érintésére (a gázkaron persze) szétakadt, és onnantól nem működött a profil, majd fagyás lett a vége idővel, majd kék halál finish.

Csak bekapcsolt profillal csinálta.

Tegnap szedtem friss drivert, friss sst-t, és a wheel-gond megszünt.
    Most a Right Mouse Buttonra ugyanaz -.-

Találkoztatok már ilyen problémával?
  • Solt
    Hmmm... én teszteltem, nekem ment! Még vistán is... kizárólag xp alatt kellett nekem dcs max... ;)
  • Papa01 #3686
    Köszönöm a választ, Urak! Néha igen értetlen tudok lenni.... :D
  • DummyBoy
    @ Solt: Az alap nem ment több magon win7 alatt sem, az tuti.

@ Papa: Feltelepíted a BS-t ( Mondjuk x:\Black Shark ) , felpeccseled 1.01-re, majd átmásolod az egészet egy másik mappába (x:\Black Shark 1.01) ...

Utána felpeccseled 1.02-re, és amikor repülni akarsz, akkor repülsz az 1.02-vel, mikor pedig traininget akarsz, akkor a átnevedezd a x:\Black Skarkot x:\Black Shark 1.02-re, majd a x:\Black Shark 1.01-et meg visszanevezed x:\Black Shark-ra és kész ...

Igaz, hogy dupla hely kell neki, de megoldódik a gond, és lehet online repkedni és training-ezni is ...

Training videók meg fentvannak Producer Note-okként a BS DVD-n is meg a neten is megtalálhatóak :)
  • Solt
    W7 alá tapasztól függetlenül nem kell! ;)
  • Papa01 #3683
    Köszi az infót! :)
    Hogy érted, hogy 2x kell feltelepíteni?
  • DummyBoy
    Hmmm ... lehet hogy az 1.01-hez sem kell ... nemtom ...

Állítólag ha a Training trackokat átnevezed mis-re akkor mint mission-ök lehet őket játszani, a feliratok megmaradnak ...

Asszem itt olvastam, próbálni még nem próbáltam :)

Fel kell telepíteni 2-szer ... egy 1.01-et, majd átnevezni, és utána egy 1.02-t ... És mindig azt használni ami éppen kell :)
  • Papa01 #3681
    Én nem raktam fel az 1.02-őt, mert akkor nincsenek meg a training küldik.. :( Kár, hogy ezt így csinálják.. :(

Ez esetben kell a DcsMAx?
  • DummyBoy
    Win 7 alatt az 1.02 óta nem kell ... Mármint a több mag kihasználásához ...
  • Papa01 #3679
    Urak, Ti használjátok a DcsMax-ot? És ugye abból a 1.70 verzió a legújabb?

Köszönöm a válaszokat! :)
  • LeonSilver
    De a legjobb az amit magadnak megkreálsz.
  • macleody
    Itt is van, meg a lockonfiles-en is, csak oda regelni kell.
  • ladisz70
    Sziasztok Létezik Black Sharkhoz Saitek X52 profil beállítás,ha igen hol
  • DummyBoy
    Bocs, de havazok mostanában, ritkán van időm ...

Szóval: Sajnálom, hogy neked nem jön be a kütyü ... A Center Slop-al kapcsolatban igazad van, zavaró, de nálam nem ilyen nagy a mértéke ...

ED fórumon van egy pár topik, amit érdemes átolvasgatni, ha még nem tetted meg:

G940 - The guide

Ezek a beállítások pedig elvileg megszüntetik a Center Slop-ot, vagy lecsökkentik:

No more Slop on G940

Én egy jó darabig tesztelgettem, teljesen nem tűnt el a dolog, viszont szerintem nem olyan zavaró.

Az érzékelőt én is leragasztottam, hogy le tudjam venni róla a kezem :)

Én minden hibája mellett tökéletesen elégedett vagyok vele ... Nálam mondjuk nagyobb gond volt az, hogy kicsi a kezem, és emiatt a felső gombsort és a Ministicket csak úgy értem el, hogy felemelem a kezem ... Ezt egy szivacsból applikált csuklótartó tegnap meg is oldotta :)

Jelenleg a beállítgatás fázisnál tartok, próbálgatom a szimeket, különböző erők mellett. A legnagyobb meglepi az IL-2 volt, ugyanis ott nincs Center Slop, szóval lehet hogy nem csak a G940 driverei hibásak, valamint hogy ott egy srác írt egy toolt, amivel többek között kiküszöbölhető a reversal bug is ... Remélem a követlező driver ezeket már tartalmazni fogja :)

Szóval ennyi.

Trim szükséges, az automatika miatt is ... Mondjuk én sokat használom a Flight Director módot, de a G940-el lényegesen kevesebbet, mint előtte az X52-vel ... így hogy működik az FFB trim, lényegesen könnyebb és jobb Trimmelgetve repülni :)

Autóversenyezgetni szoktam a városban, amilyen alacsonyan és amilyen gyorsan csak tudok :)
  • LeonSilver
    Ja.Faszányos kis cucc.Gondolkodom még azon a rankos izén is.
  • Papa01 #3673
    Szia Leon,

Látom, Te is betetted a videós nyomógombot! :)

Gratula! :)
  • alma2
    Az kimaradt, hogy trimmelni ritkan szoktam, szeretem magam kezben tartani a dolgokat, mert igazan nem is a kuldetseket csinalom.
    De akkor is inkabb a hower eleg, hogy a monitoron benezzem a celokat.
  • alma2
    repulos jateknal jo az ffb, de itt jobban jar az ember egy 3 ezer forintos joyyal, amit kozepre huz a gumi, rugo vagy barmi mas, mert el tudja engedni ugy, hogy a helyen marad nyugalmi allapotban a kar, illetve a kezet meg pihentetheti rajta, netan a billentyut nyomkodni is tudja, ha akarja.
    Ha vesszuk pl azt a reszt, amit buszken mutogattak, hogy trimmeli a joyt, mondjuk elore dontve, akkor ugy marad a kar. De te elveszed a kezed a joyrol a szenzor nem erzekeli a kezed, maris visszamegy kozepre. Persze le lehet ragasztani, meg egyeb trukkoket bevetni softveresen, de en meg nem fogtam jobb joyt akkor sem a logitech 3d-nel :)

A fo problema, hogy van egy kis holtjateka a joynak, ami nem is olyan kicsi, hiaba van minden full eron, akár meg a bunos autocenter is bekapcsolva. Ha elmozditom a joyt 1 millit barmelyik iranyba, amit lehtetlen nem elmozditani hiszen a csuklod tamaszkodik rajta, es semmi nam tartja kozepen, akkor maris elindul valamelyik iranyba deadzone nelkul. Folyamatosan vesziteni kell az alkarom, hogy probaljam mozdulatlanul tartani. FFB nelkul viszont sokkal jobb a helyzet, megforditva a mokat, ott kozepre huzza a joyt, es nem kell erot kifejteni ha iranyitani akarod a gepet. Olvastam mas is igy hasznalja, mert 100 x jobb. kenyelmesebb pontosabb.

Persze ird le mit, hogy csinalsz erdekel, hatha van valami trukk ami meg tud segiteni. Vagy csak nekem van hibas joyom 3/4 eve vagy mikor is vettem :)
    Gondoltam el is adom amugy, mert bs-re nem jo, de hat amennyit jatszottam vele, max 20 ora, mondhatni vadi uj. De igy ffb nelkul tudtam hasznalni.
    Hangsulyozom mas repulos jateknal tenyleg jo, hogy erzed mikor esik at a gep stb, de itt csak bosszusagot okoz.
  • DummyBoy
    o.O ... Érdekes ...

Akkor nekem nem ugyanolyan G940-esem van :) Szerintem qrva jó az FFB ...

IL-2, ROF és BS alatt is tesztelve :)

20% deadzone? Mihez kell akkora deadzone? FF off? Az a lényeg az egészben :)

Leírjam a beállításaimat? xD
  • alma2
    egy-ket honapja kijott egy uj firmware a g940-hez, kicsit javit az oriasi holtjatekan. igy is 20 %-on van a deadzone, hogy hasznalni lehessen, es termszetesen FF off. Valami hihetetlen alkalmatlan erre a jatekra az a joy :)
    Tudom irhattam volna elobb is :)
  • DummyBoy
    TrackIRFixer
  • blackshark
    TracirFixer-t meg nem tudom leszedni :S