4747

Digital Combat Simulator

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

Hasznos linkek

• Solt
    Igen ez az! :S Dehogy adom el... én ezen apróságok ellenére nagyon szeretem! :)
  • DummyBoy
    Na látod :) Mások vagyunk, más-más elvárásokkal - szerintem a Te elvárásaidnak majd ott lesz a Warthog, vagy esetleg az X65F :)

Én imádtam mind az X-52-met moddolatlanul, majd a Pro-t is ... A Pro-t már mertem moddolni is, mert ott már idegesítettek a Detent-ek ... meg mivel visszaalakítható volt, gondoltam egy próbát megér ... aztán meg is lepődtem rajta mikor meglett :)

Jelenleg nekem a G940 nagyon bejön - nem tökéletes, de bejön :) Az FFB miatt nem akarok belenyúlni, mert ugrana a garancia, így a detentek sajnos látható helyre fognak kerülni, de majd megpróbálom úgy megcsinálni, hogy ne legyen gagyi :)
  • alma2
    "A BS-es holtjáték meg az új beállításokkal nállam pont olyan lett, hogy ahol trimmelem a bot ott marad ... elengedhetem, Skhval-ozhatok a Minijoy-al, stb ... A holtjáték nem igazi holtjáték, hanem ott a legkönnyebb a joy mozgása ..."
    Ebben igazad van ez a precizebb megfogalmazas, tehat a joy mukodik, csak olyan mintha egy puha p*cs lenne, semmitol nem merevedik be, hiaba kerleled es szabadon donthetsz a nyugalmi poziziojarol bizonyos keretek kozt :)
    Most kerestem nem talaltam a szamlajat nem is emlekszem mikor vettem, pedig itt szamoltam be rola, talan tavaly keso osszel,telen nem tudom.
    Szoval jo arert meg el is adnam, igazabol ugysem hasznalom, mondhatni max 40 ora jatek van benne, 50 %-ban ffb nelkul :) Amugy meg mindig aramtalanitva is van. Igy mondhatni 1 hetes hasznalat van benne osszesen. Pedig ugy vettem ez eletem vegeig ki fog tartani, hiszen ritkan jatszom. /x52-nel a megvetelig se jutottam el eleg volt csak megfogni ereztem nem leszunk jo baratok :)/

Ha biztos vagy a dolgodban nem bonyolitanam tul, ilyeneket mindig forrasztopakaval orvosolok :), /cd iro optikai fejet is "ragasztottam mar igy vissza" siman a kozepallasnal az egyik "fogat" netan kettot eltuntetnem, igy azt konnyebben megerzi az ember, ha ott jar. Persze ezen is lehet meg mit finomitani :)
  • DummyBoy
    Öööö ... A Deadzone-t nem én írtam hanem Solt :)

Nálam sehol sincs :) (Kivéve a Skhval minijoy-nál, de ott azért kell, mert nem mindig pont középre tér vissza ... be kell kopnia kicsit ...)

A BS-es holtjáték meg az új beállításokkal nállam pont olyan lett, hogy ahol trimmelem a bot ott marad ... elengedhetem, Skhval-ozhatok a Minijoy-al, stb ... A holtjáték nem igazi holtjáték, hanem ott a legkönnyebb a joy mozgása ...

A vmh fórumon írtam pár szót a joy-ról, ott pont ezt írtam, sok hülyesége van, ami lehet hogy engem nem zavar, de másokat az őrületbe kerget :) Nekem már megvételkor és az első pár próba után az jött át, hogy megérte lecserélni az X52-esemet ...

A pedált kicsit sajnálom, azt izmosabbra lehetett állítani, de értem amit mondasz én is megszenvedtem vele, de aztán egy nap meguntam és elkezdtem tekerni ... addig tekertem míg a mozgatáshoz szükséges erő nem lett hasonló mint a középre visszatérítő rugó ereje (Ne én meg azt remélem ez érthető :) )

Így már sokkal precízebb ... minimum erőnél a pedál közepe használhatatlan, ez tény :) De megtekertem mint az álat :) Most jónak tűnik :) De nállam első pár hónap egy joy életében álltalában a finomhangolásról szól :)

Trim detent: jóra gondolsz, csak a megvalósítás mikéntjén agyalok ... első körben valszeg kétoldalas ragasztó, meg vékony kábelkötegelő darabokat fogok kipróbálni ... ha nem elég a kétoldalas ragasztó, akkor megpróbálom melegragasztóval, de arra még aludnom kell, nem akarom úgy összekenni, hogy ne lehessen lemosni :)
  • alma2
    Ez a spiking valami az amikor a tolokart elore-hatra tolod, es az r1 r2 is megmozdul ra ?
    Minimalisan nalam is van.
    spike ?

addig kell eladni a joyt amig nem jo ki a v2 verzio belole, ahol ezeket mind kikuszobolik :)

• alma2
    Ahogy latom azert igen ra vagy porogve a temara, biztos az ujdonsag varazsa meg :) Amikor vettem sok forumot olvasgattam, de akkor meg kicsi volt a felhasznalok szama. pl most rakeresve a detent szora megnyugodtam nem csak en vagyok sokmindennel elegedetlen a joyyal kapcsolatban :)
    Sajna abban is biztos vagyok fizikailag keptelenseg eltuntetni ezt a pici holtjatekot a joybol, egyszeruen a felepitese nem teszi lehetove. De orulnek ha tevednek.
    "detenteket fogok gyártani a TRIM-ekhez :"
    Ez mit is takar pontosan, a tolokaron levo ket analog tekerohoz valami kozepallas erzekelo, butyok vagy nagyon rosszra gondolok ?
    Mert pl nekem az is hianyzik :)
  • Solt
    Nem vagyunk egyformák! :) Én pl vagyok olyan hülye, hogy a játékélmény "rovásásra" is a realitást preferálom. ( ésszerű kereteken belül )

Ahogy Dummy is írja, messze nem tökéletes a G940... viszont amiket írsz, szerencsére nálam nem nem jelentkeznek, vagy nem zavarnak... orvosolhatók az én igényeim szerint.

@Dummy: Na engem az a kurva "spiking rotaries" ért utol... nálam ez az egyetlen bogár ami zavaró! No meg a minijoy középre vissza nem állása... :S

Ha az előbbi hibára záros határidőn belül nem találnak ki valamit, vagy szoftveresen nem orvosolható, akkor garanciáztatás lesz belőle...
  • alma2
    probalgattam sok mindent,azt is amit irtal de multkor pl pont azt irted deadzone minek !
    Most meg nalad is feltunt :) Ami pont azert van mert ez a nyamvadt nem all kozepre es van holtjateka !
    Igazabol jatekot sem kell elinditani, hogy lifegjen az egesz, igy mondanam ez jatekfuggetlen dolog. Il-2-nel tenyleg nem zavar engem sem, de nem azert mert nincs, hanem mert repulot kell iranyitani az meg masvilag :)
    Multkor irtam, hogy ffb nelkul jatszottam, pont azert mert eltunik ez a szembeotlo dolog, mikor fog a motor es mikor nem, ugy erzi az ember, egy egyseges valamit kap a kezebe ahol akaratlanul is kevesbe probal hagyatkozni a motorok alltal tartott kozeppontra. Igy automatikusan jobban ott tartom ahol kell. Legalabbis en.

Persze tudom telhetetlen vagyok de pl ha vesszuk a pedalt, az sem jobb mint a 15 eves gravis joyom, max itt nem biztos, hogy egy gumi huzza kozepallasra az egeszet. Kitekertem a legkonnyebbre. Ha a nyugalmi allapotabol szeretned elmozditani mondjuk 1 cm-re barmelyik iranyba szinte lehetetlen feladat, mert az elejen sokkal nagyobb erot kell kifejteni, aztan megszalad.De ha mondjuk teljes kitolt allapotaban szeretnel 1 centit visszaengedni minden problema nelkul megoldhato.
    Tyuha nem tudom ertheto-e mit probaltam leirni.
    Igy az idealis az lenne szamomra, ha minden allapotaban ugyanakkor erot kellene kifejteni ahhoz, hogy 1 centit megmozduljon, de sajna nem igy van. Ha igy lenne akkor viszont nehez lenne megtalalni a kozpontotot, a nyugalmi allapotat ez is igaz, de valamit valamiert :)
    Igy itt is megnovelem a deadzone-t, hogy az elso par centi ne szamitson a pedalnal, maris finomabban lehet a ruddert tekergetni, megha nem is olyan finom joszag mint a pitch/roll.
  • DummyBoy
    Nehogy félreértsd, dehogy ... Bugos még a G940 ... De szerintem némelyik túl van kicsit lihegve ...

Az összes híres-hírhedt bugot megtaláltam az enyémen, amiről a neten írnak (egyedül a spiking rotaries-t nem ,de azt nem is szeretném, mikor a throttle mozgatásakor ugrál az R1 és R2 ...)

Viszont sokukat egyszerűen csak azért találtam meg mert kerestem ... A maradékot sw-esen és beállításokkal sikerült kiküszöbölnöm, vagy észrevehetetlenné tennem ...

A csuklótámaszt megemeltem, hétvégén pedig detenteket fogok gyártani a TRIM-ekhez :)

Természetesen sokkal jobb lenne ha ezekre gyárilag figyeltek volna, de ha egyszer ez van, akkor ezt kell szeretni ...

Nagyon bízom benne hogy a 6.0-ás SW-el már a SW-es hülyeségeket orvosolni fogják (Center slop, reversal bug, stb ...)
  • alma2
    Igazit meg nem fogtam, de oszinten szolva itt maximalisan hatterbe szoritanam azt, hogy egy igazira hasonlitson barmilyen botkormany is. Persze korulbelul az alakja azert igen :)
    A szimulator jatekosok szama akik valojaban vezettek valami egi jarmuvet 1 % alatt van, vagy csak oriasit tevedek :) A jatekelmenyt kell novelni minden szempontbol, hogy kenyelmes legyen, mindenki magara tudja szabni, allitani stb. Ezek nem igazan vannak eloterben sehol. Ha fejlesztes alatt egy pilotat bevonnak 10 hardcore gamer helyett azt se mondanam elonynek, persze olyat nem lehet fejleszteni ami mindenkinek jo, de csak en vagyok itt az egyeduli aki megvaltoztatna igen sok mindent is akar a g940-en, hogy jobb legyen szamara/szamomra ?
    Nem hinnem.
  • DummyBoy
    Jaja, center slop ... Kipróbáltad a beállításokat amit írtam? Nekem azzal gyakorlatilag megszűnt ... pedig előtte sem volt nagy ...

A meglepi pedig, hogy Il-2 alatt nincs is, szóval inkább SW-es dolog mint HW ... Említettem az X-52-est ... mindjárt keresek képet (De mérések szerint +- 10° körüli!) a center deadzoneról ... Nem keresek ... Törölték a képet a photobucket-ről ...

Na azt veszed meg a tányér miatti cuccost, akkor mindjárt nem olyan vészes :) Legalábbis szerintem nem volt zavaró, amíg ki nem próbáltam IL-2vel ... de hála istennek azóta BS alatt is fasza : a joy tetejénél max 1cm van, de én gyenge erőkkel játszom, emiatt nem érzékelni pontosan ... De ha elengedem a botot akkor nem mozdul a helyéről :)

Shkval: Én megoldottam, bár még mindig érzékeny egy kicsit, még finomhangolni kell:

Profiler beállítások:

Sensitivity: 50%
    Deadzone: 0%
    Range: 100%

BS Axis beállítások:

Deadzone: 5
    Saturation X: 100
    Saturation Y: 30
    Curvature: -20
  • Solt
    Van holtjáték, de, hogy 2cm nincs az fix! :) Szerintem egyáltalán nem zavaró... legalábbis nekem... kis deadzone-t teszel rá, oszt annyi... :))

Egyébként volt szerencsém egyszer vitorlázó gépet terelgetni pár percig... megdöbbennél, hogy mennyire érzékeny a bot! Minimális mozdításokra nagyon intenzíven reagált...

• alma2
    Ja trackirrel nezelodok, szoval valami hasonlo szerkezet szukseges az elobbi kivitelezesehez.
    Gepagyuzni is szoktam igy, bar annak eleg pici a mozgastere, de csak odanez az ember es mar lovi is le az ellent.
  • alma2
    Jut eszembe valakinek sikerult a felso analog hat kapcsolora raallitani /g940/ az "absolute shkval horizontal/vertical slew" kamera kezeleset ?
    Tok bena sima kapcsolosan, igy a thurst-on van az egyik analog tekeron a fuggoleges allithatosaga. Sokkal gyorsabban allithato.
    A joyon a controls beallitasban beveszi a felso analog hat-et, de nem igazan jol, igy ossze vissza mukodik vele.
    Talan mar irtam igazabol mindig be van kapcsolva a sisakos celzoka, igy ahova nezek vele egy gomb nyomvatartasa mellett oda nez a keresoke is. Igy nagyon rugalmasan es gyorsan lehet celt keresni.
  • alma2
    Arrol a holtjatekrol beszelek megha nem is tudom jol leirni, amivel az ffb nem tud semmit kezdeni. Ami a center poziziciohoz kozel van. Lehet, hogy sok embernek fel se tunik vagy nem zavarja.
    Tehat amikor megragadod a joyt es beranjta kozepre, akkor minden iranyba el tudod ugy mozditani, hogy pl a helikopter repulo barmi erzekeli mar az iranyvaltozast, de a motor meg semmilyen visszatarto erot nem ad. Magyaran lotyog a kar. Ez a joy tetejerol nezve, ugye ott a legnagyobb a kilenges ez legalabb 2 cm-es atmeroju kor is megvan.
    Ne mar, hogy csak engem zavar :) De ha azt mondjatok az enyem rossz
    ujkora ota akkor atmegyek valakihez megmutatni akinek szinten ilyenje van :)
    Csinaljak videot rola ? :)

• Solt
    Én isten bizony nem vágom milyen holtjátékról beszélsz... főleg ekkoráról...
  • DummyBoy
    Akit érdekel az FC2-es Post Processing MOD, de zavarja hogy túl sötét lesz a BS, annak itt a megoldás:

Keressétek meg az enbseries.ini-ben a COLORCORRECTION alatt ezt:

UsePaletteTexture=1

És írjátok át erre:

UsePaletteTexture=0

És mindjárt világosabb lesz :) így is sötétebb kicsit, de nem gond :)

Köszönet a fejlesztőknek :) Ez a tipp is tőlük van :)
  • DummyBoy
    Elvileg a Lézert érdemes kikapcsolni, ha nem használod, ugyanis ha túlmelegszik, akkor nem működik ...

De 1 óra? Az kicsit sok ... Én általában kapcsolgatom ki be ...
  • GaBika6
    Rohadt jó lett a LockOnPostProcessingFilter mod!
    Az mitől van hogy multiban játszom és kb 1 óra játszás után nem müxik a lézer. Mintha nem számolna távolságot és a rakétak kb. 2 km-re becsapódnak a földbe irányítás nélkül. A hud-on sem úgy jelenik meg a célzó. Kikapcsoltam a lézert, de nem számított az sem. Valaki esetleg tudja? Felmelegedett valamilyen műszer? Vagy ez bug?
  • Feró Flex
    Emberek!
    A Pesterzsébetí tescoban 2000Ft kapható a sim!!!!
  • DummyBoy
    A Saitek joy-ai ilyenek ... Legalábbis nekem a régi Saitekemen mindent testre lehet szabni ... Asszem az EVO-nál is lehet ... Viszont ilyen megoldásokat csak a Saiteknél láttam idáig, és ott is alsó-középkategóriában ... hogy megnyugtasson - sem az X65F, sem a Cougar sem a Warthog nem rendelkezik ilyesmivel ... sem az agyonmagasztalt CH cuccok ...

Lehet nekem az újabb van, nálam nincs olyan nagy holtjáték. (Mellesleg az X52 és Pro estén is majdnem ekkora holtjáték van, de ott ez ténylegesen holtjáték :) )
  • alma2
    Jut eszembe irtad, hogy meg kellett emelni a kezed egy szivaccsal mert nem ered el a fenti gombokat, nekem nincs kicsi kezem, de a legfelso analog "hat" kapcsolot nem erem el en sem. De a saitek 10 forintos megoldasat sem tudtak beletenni, hogy a tamaszto magassagat lehessen allitani szomoru. Bar az eleg olcso gyatra megoldas, mert akkor egyre messzebb kerul a kezed a joy csuklo pontjatol, vagyis egyre nehezebb lesz nyugalni helyetben tartani ami szinten faraszto.
    Egy valamire valo joynal, ha letezik ilyen nem tudom egyertelmuen, a fej reszt kellene mozgathatova tenni, vagyis a mi esetunkben azt megoldani, hogy lejebb lehessen tenni, a hianyzo elore-hatra dontheto fej reszrol nem is beszelve, ami az 5 forintos saitek joyoson szinten van.
    Szoval tenyleg nem ertem miert vannak ugy oda az emberek ezert a szerkezetert :)
  • alma2
    Ha jol veszem ki mindenkinek a trimmeles kozeleben van baja, nem amikor nyugalmi helyzetben van a joystick.
    Igazabol nekem az faj, barmit csinalsz maga a joy mechanikaja, kialakitasa mindenkepp megenged egy eleg nagy holtjatekot amit a joy legtetejen merve ket centi is megvan. Barmit barhova allitasz barmilyen jatekban.
    A kesobbi kiadasokban javitottak mar azt az oriasi mechanikai hibat, hogy orrnehez a joy, ha elengeded es epp olyanja van kicsit elorebukik, hasznaltaon kivul is, majd mint a kavedaralo el kezd zorogni ?
    Ha igy hagyod egy fel napig, bedugva fejejted, el is lehet bucsuzni szerintme tole...
  • DummyBoy
    @alma2: Adj még egy esélyt annak az FFB Trim-nek :)

Tegnap elég vad beállításokat írt egy srác ED fórumra, de tényleg működnek!

Lentebb linkeltem a The G940 guide topikot, azt érdemes olvasgatni :)

Stick:

X and Y Axis Properties
    Sensitivity 0%
    Dead Zone 0%
    Range 30% !!!

Specific Game Settings
    Overall Effects Strength 100%
    Spring Effects Strength 50%
    Damper Effects Strength 50%
    Centering Spring 0% unchecked

don't forget to unplug and replug the usb connection of the G940, to make shure the new settings are applied.

DCS Black Shark

Axis Tune Panel
    Deadzone 0
    Saturation y and X 100
    Curvature -100 !!!

Force Feedback Tune Panel
    Trimmer Force 100
    Shake 0
  • hooah
    Igazad, van most, hogy mondod, ez a legjobb megoldás szerintem, is, merthogy megnéztem egy pár beépített missiont. és ott is rengeteg időt hagynak rá az egységekre.
  • LeonSilver
    Szerintem ez a legjobb megoldás.Én is agyaltam rajta egy fél napot de máshogyan nem lehet megoldani sajnos.Nagyon fasza ez a trigger mutatvány de ezt a fícsört igazán beletehették volna.
  • parasztbicska
    Csak nem hagyott nyugodni ez a triggeres dolog ezért még próbálkoztam és hát nem egészen úgy ahogy elképzeltem de csak sikerült egyfajta megoldást találnom. Úgy sikerült megoldanom hogy az ellenséges gépnél a time holdba beirtam 2 órát, és mikor elérem a trigger zónát akkor aktiválódik az ellenséges gép és nem várja meg a 2 órát, viszont ameddig nem aktiválódnak addig nem is látszanak a kifutón a gépek. Lehet van jobb megoldás, de én eddig csak igy tudtam megoldani.
  • LeonSilver
    Ja.Ma már itthon is összehordtam a hetet is meg a havat is.Ez egy ilyen nap :D
  • Solt
    parasztbácsika? :D
  • LeonSilver
    Én is éppen tegnap próbáltam parasztbácsika posztjának a hatására és ugyan arra jutottam mint Te.Hiába csinálok meg mindent, szarik rá és rögtön felszáll az elején.Megkérdeztem az 59-esek honlapján is, hogy mi a megoldás, talán érkezik rá válasz.
  • hooah
    Bár most azt csinálom, hogy "beépített" missionokat indítok el és ott nézek körül trigger "ötletek" iránt.
  • hooah
    Valahogy nekem sem jön össze pedig annyira nem bonyolult, tettem ugyanis, hogy készítettem triggert, meg mindent amit kell, és az ellen más egyből az elején száll fel ,pedig nem azt kéne, hanem mikor beérek egy bizonyos zónába, vagy valamit rosszul csinálok, nem tudna valaki, egy alap trigger-es sziitut, leírni, mármint, hogy a 3 oszlopba mi kerüljön.
  • parasztbicska
    Próbáltam azt is de csak felszáltak hamarabb mint ahogy elértem a zónát, lehet a másik két ablakba nem irtam valamit jól, a trigger list meg a condotion-nál? Oda mit kell beállitani hogy jó legyen?
  • GaBika6
    "Aktiválódjon" akkor az ellenséges egység, ha berepülsz a kijelölt zónába...
  • parasztbicska
    Az megoldható valahogy hogy az ellenséges gép csak akkor száljon fel ha én berepülök egy ilyen trigger zónába, de ha nem repülök akkor csak a parkolóban várakozzanak? Én ezt szeretném megoldani de akár mit állitottam eddig az ellenség felszáll akkor is ha nem repülök be a trigger zónába.
  • Zair #3711
    Nagyon röviden egy adott interakció, (pl. egy egység vagy csoport megsemmisítése, adott zóna elérése stb.) aktivál egy ilyen "triggert" ami sok mindenben megnyilvánulhat. Nézd végig a listában, sok dolgot hozzá lehet egy ilyen eseményhez rendelni pl. szöveges üzenetet (pl. "mission completed"), hangot, füstöt, robbanást, más egységek aktiválását stb.

Segítségével nagyon dinamikussá lehet tenni egy általad szerkesztett küldit, az egyik leglényegesebb újítás a FC 1.12-höz képest. El lehet vele érni pl. hogy egy adott célpont megsemmisítésének pillanatában, vagy az adott célterület elérésekor más ellenséges egységek, SAM-ek, AAA-k aktiválódjanak. De ez most csak egy nagyon zanzásított példa, tényleg ezer és ezer dolog van a lehetséges "triggerek" és azok következményei között, felére még én sem jöttem rá, mik is lehetnek. Próbálgasd!
  • hooah
    Sziasztok, most szereztem be a Black Shark-ot, és hát eléggé kezdő vagyok szitne mindenben.
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy az editor-ban a trigger az pontosan hogy működik mire jó?
  • repvez
    Elözetes trailer az A-10C-böl GA prezentálásában:
    trailer
  • LeonSilver
    Azt nem tudom Papa, nem használtam ezeket soha.
  • Papa01 #3707
    Hű, köszi, hogy szóltál! :) Akkor csak simán megnyitom a track-et és nézhetem/repülhetem?