1623
Samsung i900 OMNIA
  • franc0
    Próbálj ki más romokat is. Ha csinálja pl a Romovics féle 6.1.4-el és a szervízrommal is, akkor hardverhiba.
  • slime001
    Meg még az a problémám, hogy a Fingerkeyboard baromi kicsi. Azt olvastam róla, hogy milyen könnyen lehet vele írni, hát nekem nehezebben megy, mint az alap bill-el, ami a WM 6.5-be van. A TCPMP pedig nem indul el. :(
  • Bobber
    SPB-re most nem tudok igy kapásból reagálni de azt tudomhogy volt egy nagyon jó kis kiegészítő hozzá amivel nagyon sok mindent lehetett beállítani rajta és teljesen át lehetett skinezni stb. Majd egy tanult kolléga megmondja melyik is ez a kiegészítő:)
    az meg hogy nem látsz rajta nagy fény mellet semmit szinte sajnos így igaz.:(
    de ez nem csak az omniára igaz hanem szerintem minden ilyen jellegű készülékre:(
    legalábbis eddig én mindig így voltam mióta a jó kis 2110es Nokiámat lecseréltem:) azokon még lehetett napfényben is látni a kijelzőt ezeken az "új, fejlett" kijelzőkön sajnos nem sok mindent lehet látni:(
  • slime001
    Nekem most csak annyi lenne a problémám, hogy SPB Mobile Shell-nél háttérképet akarok beállítani és hiába rakok be 240x400-as képet azt akarja, hogy vágjak ki belőle egy részletet és csak azt engedi betenni. Napfényben pedig egyáltalán semmit se lehet látni a kijelzőn. Ez normális? Nincs valami beállítás rá? Amúgy nagyon frankó már frissítettem rajta a ROM-ot meg felraktam pár dolgot!:)
  • sugga
    A Tápellátás beállítások akkumulátor fülére gondolsz? Ott 1 perc volt beállítva, de azt is kiszedtem, meglátjuk, így mit alakít.
  • Dante73
    Nekem az a tippem, hogy az energiatakarékossági funkciónál, az az opció van bekapcsolva nálad, hogy azonnal vegye vissza a kijelző fényerejét, enyém 10mp-re van állítva. Esetleg a billzár hülyült meg. Állítgasd egy kicsit őket, ha nem jön rendbe tőle, akkor csak HR segít...
  • Bobber
    hát sajna nem tudom mit lehetne tenni:(
    régóta csinálja?
    vagy a kezdetektől?
    nem lehet hogy egy hardrestet minden ujrapakolás után javulna a dolog?
    tényleg nem tudom csak probálok ötleteket mondani.
    nem e véletlen a szoft csere közben változott valami stb.
    én szerintem midnenképpen megpróbálnék egy hardresetet esetleg egy régebbi szoftot visszarakni megnézni azzal is
    ha ugy jó akkor ott volt valami hiba. de ezek csak tényleg próbák:(
  • Bobber
    akkor gratula:)
    én megmondom sajnos titkon attól féltem hogy átvernek:(
    de szerencsére nem igy volt:) és ennek örülök:)
    akkro használd egészséggel a kis ketyerét:)
    remélem tetszeni fog mert nekem nagyon bejött:)
  • sugga
    Na sikerült feltöltenem a digigép elemeit, íme a videó.
    A leírásban szerepel a probléma mibenléte, remélem, valaki tud gyógyírt a bajomra :) Előre is köszi.
  • slime001
    Minden gond nélkül kicserélték a telefont. :)
  • slime001
    Hidd el, hogy nem lesz semmilyen probléma!:) Majd délután írok, hogy mi van.
    #1331 - A te problémádra sajna nem tudok más megoldást.
  • Bobber
    hát nem akarlak elkeseríteni de ha az imei szám se egyezik akkor ha akarják széttárják a kezüket és azt mondják hogy azt a telefont vidd vissza aminek ugyan az az imei száma mint ami a számlán van. ha rendesek akkor nem fognak kekeckedni és elismerik hogy hibáztak ha nem akkor kötekedhetnek, és ha csak nem tudod valahogy bizonyítani hogy márpedig te azt a készüléket ott vetted akkor semmit se tehetsz. ugyanis tudod pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el szöveg mögé bújik és ha háborog az ember akkor csak azt mondja hogy még az imei se egyezik akkor miről beszélsz. Ennyi erővel bármit vissza vihetnétek neki. Sajnos hogyha ezt meg merték tenni és nem csak elnézték a dolgot akkor simán kinézem belőlük hogy húzogatják a vállukat és elzavarnak. Ezért kell sajna mindig alaposan megnézni mit is vesz az ember:(
    Én pl ezért ragaszkodtam hozzá hogy én bonthassam ki a dobozt amikor vettem, igy tudtam hogy nem vernek át. Tudom ez téged nem vigasztal, főleg hogy nem is te vetted át hanem papád de sajnos akkor is ez van. Kíváncsi vagyok a fejleményekre.
    Remélem tényleg nem a nagy átverésről lesz szó de sajna gyanús a dolog:(
  • sugga
    Ezzel nincs gáz, ezt én is megcsináltam, de mégse a legnagyobbon van... Majd próbálok alkotni valamit, és még ma csinálok róla egy videót.
  • slime001
    Kapcsold ki az automatikus fényerő beállítást és tedd a legnagyobbra. Így viszont jobban zabálja az akksit. Menüpontól menüpontra nem tudom leírni, mert nincs kedvem kiszedni a dobozból a telefont.
  • sugga
    Nekem a fényerővel van gondom. Amikor bekapcsol a cucc, akkor gyönyörű világos a kijelző, az első elsötétedés után meg akárhogy is maxra van véve, beáll egy tök alacsony értékre, és már beltérben is takargatnom kell a kijelzőt, hogy lássak valamit. Valaki nem tudna segíteni, hogy hogyan kell beállítani, hogy "vakítóan" világos legyen? Előre is köszi.
  • slime001
    Nem hinném, hogy akadékoskodni fognak. Ha igen akkor annak lesznek következményei!:)
  • Dante73
    Hacsak, nem azt mondják, hogy a dobozt cserélték össze, nem a telefont. Vidd gariba ide-meg oda...
  • slime001
    Az IMEI szám sem egyezik!:) Holnap faterom vissza viszi és kicserélteti. Nyilván majd az lesz a válasz, hogy véletlenül összecserélték a telefonokat, mert náluk van egy használt Omnia is. Gondolom azt adták el nekünk. Nevetséges ami megy itt.
  • slime001
    Nincs rajta. Faterom vette ő nem ellenőrizte át a papírokat meg nem kapcsolta be. Amikor bekapcsoltam és a PDA Fan Club-os logó üdvözölt akkor már nagyon furcsán néztem és pár perc múlva le is esett, hogy szépen átbasztak. Az a vicces, hogy az embert ennyire hülyének nézik. Ha a gyári ROM-ot visszarakják meg kiveszik belőle a szerviz papírt lehet, hogy nem is esett volna le, hogy használt.
  • Dante73
    Egyébként, érdemes összehasonlítani a dobozban, dobozon, szervízkönyvben levő IMEI számot a készülékben tárolttal, és a hátlapon lévővel. Persze, azt is megnézni mi van a számlán.
    Sok minden kiderül belőle.
  • Dante73
    Logó van a készüléken?
  • Dante73
    Több, mint 1 éves készülék, hát, átvertek, nem kicsit...
  • slime001
    Vodás dobozban adták. Amúgy a VIP-Phone-nál.
  • Dante73
    Egyébként, én az iPhone-t parasztvakító, méregdrága szarnak tartom, DE ha játékra kell, akkor egyértelmű, hogy az a nyerő megoldás. Minden másra HTC, Omnia, és társaik....
  • slime001
    Még a szerviz könyvet is megtaláltam a dobozában. Eddig csak 2-szer volt szervizbe a telefon. Nem feltűnő, hogy használt!:D

• Dante73
    Őőőő.....

6.5-ös Wznnel nem is lehet új, minimum egy ROMfrissítés erejéig ki volt bontva. Akkor már függetleníteni kb 30mp. Szerintem vagy rosszul raktad bele a kártyát, vagy elszabtak valamit a rom frissítésénél.
    Eleve, ha "magyarországi" és nincs rajta logó, akkor vagy Pannonos, vagy független. Voda, T, rárakta a maga logóját.

Amúgy, hol vetted?
  • sugga
    Hali! Egyre inkább érdekel, hogy miért van az, hogy míg az Omnia simán felugrik a suliban a Wi-Fi-re, addig se az iPhone, se a symbianos telók (Nokia 5530, 5800) nem tudnak rámászni a hálózatra. Ez engem persze nem zavar különösebben, részben ezért is szerettem meg az Omniát, de azért csak érdekelne a dolog háttere.
    A gép "The Internet"-hez kapcsolódik, WPA2-PSK hitelesítéssel és AES adattitkosítással, ékezetes, számos hálózati kulccsal. A többi telefon egyszerűen nem ismeri a fentiek közül valamelyiket, így soha nem is fognak felmenni a suli Wi-Fi-jére, vagy van rá valami megoldás? Előre is köszi.
  • HUmanHunter
    au. feljelentés simán mehetne és meg is nyernéd.
  • slime001
    Ma vettem meg a telefont. Valószínűleg jól átbasztak!:) Nem fogadja el a Pannonos kártyámat, szóval nem független, PDA Fan clubbos WM 6.5-ös ROM van rajta. Na ehhez mit szóltok?:P Simán eladtak egy használt telefont újként. Holnap viszem vissza.
  • slime001
    Reméltem, hogy tényleg csak az övé volt szar, mert ma nyomkodtam egy Nokia 5800-át és az egész gyors volt és nagyon érzékeny. Akié az Omnia volt nem nagyon ért hozzá szóval valószínűleg a háttérben futott egy csomó program, soft resetet szerintem fél éve nem látott szegény telefon és a gyári ROM volt rajta. Minek vesz valaki egy ilyen telefont ha játékokon kívül mást fel sem rak rá? :) Remélem a héten már meg lesz az Omnia.
  • Dante73
    Szar volt.
    lassúságra sokszor orvosság az, hogy feladatkezelőben mindent kilövöldözöl, az sem árt, ha nem a telefon belső memóriájába, hanem a háttértárra telepítesz, már amit lehet.
    Kijelző pedig érzékeny általában, persze sok függ attól, milyen ROM van a készüléken, de ha cserélni kell esetleg, az is kihozható házilag kevesebb, mint 5000Ft-ból.
  • slime001
    Az lenne a kérdésem a telefonnal kapcsolatban, hogy a kijelző mennyire érzékeny. Volt lehetőségem nyomkodni egy haverét, de elég leharcolt állapotban volt és a kijelző kb alig reagált és nagyon lassú volt az egész telefon. Alapból ilyen vagy csak egyszerűen szar volt?:D
  • sugga
    Itt és itt nézz körül (bár néhány hozzászólással előbb ugyanezeket linkeltem be ;)).
  • Imrusssss
    Valahonnan nem tudtok játékokat a pda-mra kéne egy pár játék hogy ne unatkozzak :d
  • Jancsee
    Ok kossz megprobalom
    Na lenne meg egy kerdesem van ugye a Tcpmp progi fent, ranyomok hogy fajl megnyitasa mivel le szeretnem jatszani ott megtalalom azt a filmet amit nezni akarok de hiaba okezom nem indul el meg szures van meg! Ezek vannak Ok szures megse több kijeloles mind Dir Ma Hogyan tudom megnyitni ezeket a fajlokat amiket megtalatam? kossz udv
  • slime001
    A Settings > Connections > USB connection mode > Mass storage. Remélem akkor is menni fog, ha magyar ROM-od van.
  • Jancsee
    Hello hogyan lehet az omniat pc vel parositani ? Mikor radugom az adatkabelt akkor csak a memm kartyamat latom ami 4 giga de nem latom az alap 8 gigamat en oda szeretnek rakni filmeket mert ha a kartyara rakom akkor a tcpmp- nem latja vagy csak en vagyok a hulye hozza. Probaltam activeiync -et de vistam van az meg nem indul el! Valami otletetek nincs?
  • slime001
    Kicsit jobban átolvastam és megértettem:D Mindenképpen szervíz ROM-al kell majd kezdenem és azután mehet rá az Anzo. Legalábbis remélem nem kell még gyári ROM-ot is raknom rá. Annyira csak nem elavult ROM-al árulják a telefont. Bár amit töketlenkedtek eddig én már mindent eltudok képzelni!:D
  • sugga
    Sajna ebben úgy istenigazából nem tudok segíteni, de én úgy értelmeztem, hogy G4-es ROM-tól ez alapján kell frissíteni.
    Bár ez alapján úgy tűnik, rögtön ugorhat rá a szerviz ROM: "G4 és ennél magasabb számú vagy szolgáltatós (HH1, HH9, HI1) rom esetén nem kell gyári romot feltenni, egyből mehet rá a szerviz rom!!!!"
    A kártyafüggetlen-nem kártyafüggetlen témáról nem sokat tudok, de ha maga a ROM nem függetleníti a telefont, tehát talán hálózati korlátozással se látja el, bár erről inkább hallgassunk meg valaki okosabbat :)
  • slime001
    Köszi majd még én is töltök le, sőt tegnap este már bővítettem is a gyűjteményemet. A gáz az, hogy a telefon még mindig nincs meg. Múlthét szombaton már meg kellet volna érkeznie, de valamit elbasztak. Tegnap felhívtak, hogy megvan a telefon és mehetek érte, aztán kiderült, hogy fogalmuk se volt arra, hogy le kell küldeni Ceglédre és még mindig Pesten van. Én meg azért nem fogok felutazni mert balfaszok és egy csomagszállítást nem tudnak lebonyolítani.:) Elnézést az off-ért! Majd ha meg lesz akkor írok. Viszont lenne egy kérdésem a ROM frissítéssel kapcsolatban. Ha G4 vagy ennél magasabb számú ROM van alapból a telefonon, akkor előbb egy szerviz ROM-ot kell telepítenem és utána tehetem rá pl Anzo ROM-ját? Ha G4-nél alacsonyabb számú ROM, akkor pedig először egy gyári ROM, aztán szerviz ROM és utána az Anzo-s? Elég bonyolultan van leírva az i900 oldalon és nem értem a logikát. Piko888 alapból az Anzo ROM-ot tette rá és nála működött azt írta.