1623
Samsung i900 OMNIA
  • Molnitron
    Azt nézted,hogy szűziesen(HR után) mennyi helyed van?Vagy mondjuk ha mobile shell-t használsz akkor az után?
  • sugga
    Az úgy nem a legjobb, nekem 155-ből 125 szabad kb. 20 telepített alkalmazás és játék mellett. Ja és nem is cleartempezek, nekem soha nem változtatott sokat a dolgokon, inkább úgy éreztem, hogy egy újabb felesleges alkalmazás, egy plusz nyűg a progi...
  • slime001
    ClearTemp-el mindig törölgetem a felesleges dolgokat és még csak 1 hete van meg, nem szemetelhettem ennyire tele.
  • Molnitron
    Nézted mát,hogy nem-e a Temp könyvtárad van agyig?
  • slime001
    MyDevice 158MB-ból 13,8MB szabad. Ez nem gáz egy kicsit? Nem tudom mi lehet itt, mert mindent a storage-re telepítettem. Vagy ez normális lenne? Amúgy végre megjavult az activesync.
  • Molnitron
    Sziasztok!Meg tudná nekem valaki mondani,hogy hol tárolja és mi a neve annak a könyvtárnak ahol a saját t9 szótár őrződik?Lehet,hogy rossz ötlet,de meg szeretném próbálni asztali pc-n bővíteni a szókincsét!Előre is köszi
  • sugga
    Viszont ha esetleg mégse akarnál HR-rel szórakozni, akkor a Windows mappából minden obex-es fájlt törölj ki, kivéve az "obexfile.dll.040e.mui"-t és az "obexftpcfg.dll.040e.mui"-t, mert nekem most csak ezek vannak a HR után, tehát ezeket kívül a többi valószínűleg a program szemete...
  • sugga
    Pedig nálam is csak az segített, én is nagyon ki voltam akadva, már minden kis finomhangolást elvégeztem rajta, erre HR-t kellett nyomni...
    Szerintem ez a biztos, eleinte én is megpróbáltam kigyomlálni, eltűntettem a telepített programok listájáról, aztán a Start menüből, majd a Windows mappából is, így már megnyílni nem akart a drága, de a fájlátvitel még úgy se akart összejönni.
    HR óta viszont nagyon pöpec, gond nélkül küld-fogad :)
  • sugga
    Nekem egyszer nem akart visszatérni a sötétkijelzős állapotból, először attól féltem, hogy megmakkant, aztán egy pöckös újraindítás segített :D
    Ja meg egyszer operázás közben fagyott le, valószínűleg túl sok lap volt megnyitva, és elfogyott a RAM.
  • slime001
    Na fasza!:D Obex inbox nálam sem akar törlődni. Emiatt nem fogok HR-t nyomni.
  • slime001
    Nekem meg most PocketMusic telepítése közben fagyott le. Nem reagált semmire a telepítés közepén megállt, csak egy soft reset segített. Volt már ilyen párszor, veletek nem fordult még elő? A videó streaming megoldódott már, mert múltkor én is próbáltam és youtube-ról nem akart semmilyen videót lejátszani, de azt gondoltam, hogy az opera mini nem támogatja csak. Raktam fel adobe flash playert és a rendes 10-es operát is, majd megnézem azzal ha találok wifit.
  • sugga
    Szóval az úgy vaaan... Töröld le az Obexet, ha neked se jön le, ahogyan nekem se akart, akkor hard reset, és kész, működik a BT :D
  • sugga
    Új fejlemény: míg valami öregebb Nokia meg a W880-as SE legalább látta az Omniát, a W395-ös SE (ami inkább Sagem mint Sony, szerintem pont azok maradtak ki belőle, amik miatt én még néhány hónapja is bátran ajánlottam bárkinek az SE-ket) csak azt mondja, hogy "Eszköz található", küldeni viszont már alapból nem tudok, mert csak egy olyan sáv van, hogy "Keresés", amivel újabb keresést indíthatok... :D Imádom :D
  • sugga
    Csodálatos... :D Megpróbáltam leszedni az ObexInboxot, de nem akar lejönni a rohadék, azt mondja, hogy a program törlése még nem fejeződött be, de a listáról azért törölhetem, ha szeretném. De azért nem ártana, ha egyben lejönne, nem tudom, mi lenne utána, a telepítési mappából és a Start menüből tudom törölni a fájljait, de tudja a fene, hogy azokon kívül hol bujkál még egy-két maradékfájl...
    Mondjuk ObexInbox nélkül meg sokat nem ér a dolog, átküldök néhány cuccot, és jelzi, hogy nem igazán van már hely a Saját Eszközön... Úgyhogy nem tudom, mit kéne csinálni... A BT nem egy olyan dolog, aminek a hiánya felett csak úgy szemet hunyna az ember...
  • slime001
    Nekem is WM 6.5 van és nem megy a BT. Próbáltuk úgy is, hogy párosítottuk az eszközöket, de semmi. Szintén Obexinbox-szal.
  • sugga
    Azt nem tudja valaki, hogy miért nem tudok se Nokiáról, se Sony Ericssonról fájlokat fogadni Bluetooth-on keresztül? A gép látható, elméletileg minden be van állítva, normálisan kéne fogadni mindent, mégse jön át semmi, már nem is mutatja, hogy valaki küldeni akar. Én bármit át tudok lökni másoknak. Fenn van ez az ObexInbox, a My Storage-re tettem egy BlueTooth mappát, elméletileg ide kéne jönniük a cuccoknak.
    Csupasz WinMo 6.1-en ment a dolog még amikor megvettem.
    Most 6.5 van fenn Mobile Shellel (ha ez számít bármit is).
    Nincs valakinek valami ötlete?
  • sugga
    Viszont nekem meg abban kéne segítség, hogy az Operát milyen módon lehetne rávenni arra, hogy lejátssza a YouTube és Inda videókat. Mert ahogy néztem, a CorePlayerben van YouTube-nézegető, de ha böngészés közben akarok megnézni egy videót, ami egy indás linkre mutat, akkor az már nehezebb...
  • sugga
    Ebben sajna nem tudok igazán segíteni, nekem a Mobile Shellben van egy profilválasztó eszköz, ezt kiraktam az asztalra, így pár nyomással választhatok a tök néma, a rezgő és a normál között, utóbbit állítgatni is tudom (csengetési hangerő, rendszerhangok hangereje, csengőhang, csengetés módja). De itt talán találsz valamit, mondjuk a G-Profile jól jöhet...
    Médialejátszókból próbáld ki ezeket:
    S2P
    PocketMusic Player Bundle
    Kinoma Play
    Mort's Player
  • slime001
    Már csomó mindent sikerült beállítanom és megcsinálnom, de profilokat nem sikerült létrehoznom. Pl általános, néma stb. Csak az előre definiált profilok közül tudok választani, de azok nem felelnek meg nekem. Vagyis az a baj, hogy rezgő üzemmódban zenelejátszáskor és videonézéskor nincs hang és nincs kedvem addigra mindig áttenni normal üzemmódba. Valaki nem tudja hol lehet ezeket rendesen beállítani mert sehol sem találom. Illetve valaki tud még Pocket Player és Nitrogen-en kívül valami jó zenelejátszót. Igazából egyik sem nyerte el a tetszésemet.
  • franc0
    Ha emlékeim nem csalnak a 8.3.4 az igo amigo, tehát egy másik szoftver. Mondjuk ettől még lehet hogy a térképnek jónak kéne lenni hozzá, nem tudom.
    Szedd le olyan helyről ahol korrektül fenn van minden egyben. Nézz szét a ppcwarez-en.
  • Gibor
    Üdv, légyszives valaki tájékoztasson, adott egy Omnia i900, és egy iGO, jelenleg is van rajta de a régi magyarország térkép van rajta, megszereztem az IGO 8.3.4.102680-at és ez tartalmazza a legújabb Magyarország térképet, de ha csak a térképet másolom fel akkor azt mondja h elavult a térkép és kilép, ha az egész programot cserélem akkor elkezdi tölteni és Fatal error, szóval tudnátok segíteni h milyen iGO való az Omnia val amin a legújabb térkép van?
  • slime001
    Nálam a Resco Explorer rendbe jött és már rendesen működik. Viszont a Windows Mobile Device még mindig nem jó.
  • franc0
    Ennek csak annyi az oka, hogy nem a legfrissebb verziót használod, ami már optimalizálva van WM6.5-re.
  • sugga
    Nekem is elég érdekes a Resco, egyszer úgy indul, hogy az alsó ikonjai belelógnak a windowsos alsó ikonokba, egyszer meg nem, múltkor meg olyat csinált, hogy csak a kijelző felét foglalta el, kiléptem, újra megnyitottam, akkor megint, aztán megint kiléptem, vártam, és jó volt :P
    Érdekes dolgokra képes ez a WinMo, no :D
  • slime001
    Win7 alatt nem működik. Na mind1 próbálkozok vele, hogy rádugom és várok. Ma már kipróbáltam a GPS-t is és elég faszán működik. Viszont Resco Explorer meghülyült tegnap óta mert hiába nyomok rá egy mappára nem akarja megnyitni, vagy 10-szer rá kell nyomnom, hogy érzékelje és megnyissa. Double click nincs beállítva és képernyő is minden másnál rendesen reagál. Lehet, hogy egy soft reset megoldja. Minden esetre most, hogy meg van a telefon csak azt tudom mondani, hogy megérte megvenni. Persze a készülék igényel egy kis törődést és hozzá értést mert nem minden akar működni elsőre, de nagyon király!:)
  • Bobber
    ja a winfos mobil device ami érdekeset nekem is kiirt az az hogy tul sok eszközhöz van szinkronizálva és csak 2 eszközt lehet beállítani
    mielőtt a win7 hez akartam rakni előtte egy régebbi beállítást törölnöm kellet. (persze ez nem volt gond mert minek annyi gépre szinkronizálni)
    de mint irtam szerencsére ezenkívül minden gond nélkül belőtte magát.
  • stevenson1988
    win7 alatt egyszerű, mert internet megléte esetén lekapja ugye a windows mobile device center-t és azzal együtt a drivereket is, és no problem, xp alá meg megyen az active sync 4.5 ugyebár
    amúgy most nekem is volt hasonló problémám, de még ismeretlen eszközként sem ismerte fel, tölteni se töltött, a headsetet meg magasról leszarta
    bevittem egy szervízbe itt nyiregyen (szívbaj kerülgetett mert én már rögtön alaplap cserére gyanakodtam az meg nem két forint ugye) és szerencsémre egy 5500 forintos árban meg is egyeztünk ami egy csatlakozó cserét foglal magában, és ha minden jól megy, holnap délután már mehetek is ketyeréért, csak legyen jó :)
  • Dante73
    Sajna én is így vagyok Win7 alatt. Rádugom, kiírja, hogy ismeretlen eszköz. Viszont blu-n meg látja... Sok helyen kerestem már a beállításokhoz tanácsot, de egyszerűen nincs olyan opció az Omniámon, mint amit mondanak, hogy nézzek meg.
  • Bobber
    őő most hogy jobban elolvastam a hozzászólásod nem igazán értem hogy mi ment meg mi nem meg milyen driwer is kell neked?:)
    úgy sejtem hogy xp- alatt megy szépen a szinkron és win7 alatt nem. ugye?
    mert én semmit nem pakoltam win7 alá. Csak simán rádugtam ketyerét vártam vagy 3 percet mert fel kellet ismernie az eszközt de ezt szépen írta is hogy új eszköz intelligens telefon stb. Utána szépen feldobott egy ablakot ahol be tudtam állítani a szinkronizációs beállításokat és ment minden mint a karikacsapás.
    Én régen amúgy az xp-vel voltam így hogy szépen ment a szinkronizáció, 2 nap múlva meg amikor újra próbáltam semmi nem ment:(
    azt írta ki hogy ismeretlen eszköz nem lehet felismerni stb.
  • Bobber
    Én tegnap lőttem össze az otthoni asztali gépemmel az omniát amin win7 van.
    Simán nagyon pöpecül össze is állt minden sokkal jobban mint xp alatt activesyncel
    Sokkal jobban tetszik a win7 es mint az xp-s, bár csak tegnap este nézegettem a dolgot. de mondom nagyon szépen ment és nem volt semmi gondom. Probáld ki szerintem megéri megnézni:)
  • slime001
    Elég furcsa. Elég sokat olvasgattam már az Omniáról, de nem láttam még, hogy valakinek ez legyen a gondja és nem hinném, hogy valamit elállítottál. Azt próbáltad már, hogy újra felrakod valamelyik Anzo-s ROM-ot? Ha HR is volt már akkor nincs semmi ötletem. Van itt amúgy valaki akinek sikerült szinkronizálni Windows Mobile Device-al Win7 alatt? XP-s gépen frissítettem a ROM-ot, ott az activesync ment miután feltettem a drivereket, de ugyanígy Win7-nél már nem ment. Akinek működik Win7 alatt, az kérem csomagolja össze nekem a drivert és töltse fel valahova.
  • sugga
    Hát én még ilyet nem sz*ptam: egész délután a gépre volt dugva a cucc, másolgattam rá a fájlokat, beállítgattam, és végig gyönyörűséges volt. Most lehúztam úgy, hogy a kijelzőt lekapcsoltam, aztán levettem a gépről, erre megint sötét. Na mondom, akkor biztos töltőn lesz világos... De nem.
    senki nem tud valami okosat mondani?
    Mivel egy darabig működött, remélhetőleg nem hardveres hiba, Anzo ROM-jai elég sok embernél teljesítenek hasonló hiba nélkül, tehát maradt a beállítási probléma, ha jól vontam le a következtetést... Pedig isten bizony sehol semmit nem vettem engergiatakarékosra...
    Asszem, most akkor újabb hard reset, és megpróbálom úgy egy napig, hogy semmit nem állítgatok.
  • slime001
    http://www.i900.eoldal.hu/archiv/iobrazek/299
    Ezeket beállítottam és most már faszán megy fekvő módban a videó úgy, hogy a képernyőhöz igazítja. A kijelző automatikus elforgatást kikapcsolom, ha eszi az akksit. Úgy is csak videónézésnél és internetezésnél van értelme elforgatni.
  • franc0
    Az automata kijelzőforgatást nem nagyon tolerálja a program, de amúgyis szívja az akksit ez a fícsör, szal kapcsold ki és rakd ki egy hardver gombra. Nekem anno a jobbfelső hardvergomb hosszú nyomására volt téve.
  • slime001
    Köszi már szedtem le 400x400-as háttérképeket. TCPMP nem akar lejátszani semmilyen videót. CorePlayer-be pedig nem sikerült megcsinálnom, hogy fekvő módban full screen-be menjen a videó, mert ha elforgatom a telefont, akkor szétesik a kép. Valakinek valami ötlet?
  • Dante73
    Nem 240x400, hanem 400x400-as kell az SPB-nek.
    Háttérvillany sajna télleg gyenge,
  • sugga
    Úgy néz ki, hogy hard reset után rendbejött, ami szép és jó, de attól félek, hogy ha most elkezdek beállítgatni, telepítgetni, akkor megint sikerül elcseszni... Mindegy, nincs mit tenni, szépen megcsinálok mindent úgy, ahogy eddig volt, és majd gyakran nézegetem, hogy megint meg akar-e tréfálni...
    Mindenesetre most kimegyek, és örömködök egy kicsit, hogy milyen jól látom napon :D
  • slime001
    Kipróbálom majd a CorePlayert is, nincs fent most.
  • franc0
    És a CorePlayer? Szerintem az jobb cucc.
    Nekem volt olyan, hogy nem indultak el amikor egyszerre fenn volt mind a két program. Lehet hogy nálad is ez a gond?
  • franc0
    Hát ha az emlékeim nem csalnak, az MS-hez nem ilyen felbontású háttér passzol. Az igaz hogy ez a kijelző felbontása, de gondolj bele, a lifestyle képernyőt lehet görgetni...Az újabb verziókban van beépített online háttérgaléria, én mindig onnan szedtem, elég jók.