1623
Samsung i900 OMNIA
-
#1423 Ha mindent tökéletesen le akarsz menteni, hogy ugyanolyan legyen amikor visszakapod, akkor az SPB Backup a nyerő. Csak arra vigyázz, hogy amikor visszakapod rakd vissza ugyanazt a romot ami előtte volt (a szervízben valszeg lecserélik), mert csak arra tud visszasyncelni. -
#1422 PIM Backup -
Petike125 #1421 Elvinném szervizbe az Omniát, mert rossz a képernyője, de előtte csinálnék egy biztonsági mentést.
Telefonszámokat, hozzá tartozó címeket, jegyzeteket, SMS-eket, mindent le szeretnék menteni a gépre, hogy aztán ha kész az Omnia, vissza tudjak rá mindent rakni.
Mi a legegyszerűbb módja ennek? -
#1420 Kérdés megválaszolva, GP nélkül nem fog menni. :) -
#1419 Ha letöltöttem egy PUJA1-es phone részt 6,5 megában .bin formátumban, és ugyanúgy nyílik meg, ahogyan a többi ROM a gépen, amikor frissítek, akkor ugyanúgy lehet tolni az Omniára, nem? Mert Grand Prix-ről beszél mindenki, én meg nem értem, hogy mit kell ezen GP-zni, ha a ROM-ok ugyanezen a felületen simán felugranak a gépre, akkor ennek is mennie kéne úgy... -
#1418 Én még nem próbáltam, de egyszer már megnézem, ha jól láttam, a CorePlayernek van saját YouTube lejátszója, jövő héten kipróbálom, hogy működik (ha nem tartják benn a szervizben hetekig...). -
#1417 Nektek sikerül youtube-on lejátszani a videókat? Elvileg van telepítve flash, de ha rámegyek a videóra simán kilép az Opera. Opera Minivel pedig az a helyzet, hogy Windows Media Playerbe elkezdi betölteni a videót, de azt írja ki hogy hálózati hiba. Wifin és PC internettel is próbáltam de ugyanaz. Amúgy nem tudom miért WMP-vel nyitja meg, mikor Coreplayerhez van társítva a flash. Lehet azzal menne. Valakinek valami ötlet? -
#1416 HR előtt is ez volt és HR után is. Állítgattam már G-profile-ba meg a sima beállításokba is és semmi. -
#1415 Sajna nem tudom, de mivel úgy néz ki, hogy más se, talán az én hülyeségemnek is örülsz :)
Próbáld meg, hogy elállítgatod, újraindítod a gépet, aztán újra beállítod rezgőre. Lehet, hogy hülyén hangzik, de nekem máshol már bevált.
Ha meg nem, akkor jön az, amit utálok hallani... HR :(
Ezekről a ROM-okról van valakinek valami tapasztalata, melyiket érdemes, melyiket nem, melyiknek milyen nagy hibái vannak...
Shokka
OCK
QBUS
Meg még ugye van Ryzry, róla jókat hallottam, legalábbis nagyon rosszakat semmiképp :D
Ja és az M2D egyik ROM-ban se szereti, ha fektetve próbálják használni? -
#1414 Nekem még mindig az a problémám, hogy nem rezeg ha SMS-t kapok!:( Minden be van állítva pedig. -
#1413 Hát nekem ez a gyári elég lassú az anzós után, az akksit is eszi, úgyhogy nálam nem nyerő, de persze megértem, ha valakinek megfelel :)
Közben azon gondolkoztam, hogy a kijelző alatti hívógombok olyan típusú kiemelkedése, hogy felül a kijelző fölé emelkedik, alul pedig az optikai egér síkja alatt fejeződik be, az ugye nem a gyári állapot? Tehát ezek a híváskezelő gombok nem döntötten, hanem szépen az optikai egérrel és a kijelzővel párhuzamosan kell, hogy álljanak, ugye?
Plusz ha fehér kijelzőnél egy foltban világosabb a kép, az már magának a kijelzőnek a hibája, nem pedig a digitalizálóé...
Asszem, lesz dolga a srácnak a garis szervizben :) Viszont azt is hiszem, hogy még a végén marad a cucc, szépen lassan összeállnak a dolgok, és sikerül kiküszöbölni a zavaró tényezőket... -
#1412 hát nem tudom nekem is megvan az omnia lassan egy éve és én teljesen meg vagyok vele elégedve.
Igaz nem vagyok olyan nagy eszköz nyúzó mint itt a legtöbben de nem is frissítgetek romot. Ill egy frisítés volt rajta amikor bevittem szervizbe és közöltem hogy a legújabb rom kéne rá. Tudom az gyári és sok embernek nem megfelelő, de nekem mostmár semmi gondom nincs vele. Amire nekem kell tökétletesen megy nem fagyogat nem kell softreset, hard is csak egyszer volt. És tudom itt csak magamat ismétlem valóban nem gyilkolom mindenféle alkalmazással. Ami gyilkolás volt nekem most az annyi hogy az igo-t kihajintottam és tettem rá egy garmint. És ez is kellemes tapasztalat volt mert sokkal gyorsabb lett a navigációm stabilabb és ezt nem tudom miért van de nem zabálja úgy az aksit mint régen. Szóval ezt csak ajánlani tudom mindenkinek.
-
#1411 Igen, olyat már láttam, WMTorrent3Pro vagy mi a neve, bár most inkább csak egy ROM-ot szeretnék leszedni (az itthoni korlátnak nem jönne jól egy 100 mega fölötti letöltés...). -
#1410 A legtöbb romban nincs phone rész, ahol van ott oda is van írva. Kb. 20-30 megával nagyobb egy ilyen rom ha jól emlékszem. Ha nincs a romban phone rész, nyilván nem tud ehhez hozzányúlni. A romovics féle 6.1.4-ben jó kis phone van szerintem, arra frissíts rá egy anzo rommal és marad a romovicsból a phone.
Nem sokat töltögettem mobilon, de szerintem ez az Opera verziójától is függ. A 10-es végleges verziója nálam eddig jól ment ebből a szempontból. Mondjuk nem tudom mit töltögetsz, de vannak torrent progik is WM-ra ha gondolod. -
#1409 Köszi a segítséget :)
Anzótól a magyar 28227-est használtam, azt dicsérték, meg minden, az új 28233-assal vannak gondok, így azt inkább nem raktam fel.
Nem tudom, miből gondolom, de ha jól gondolom, akkor nem minden ROM tartalmaz phone részt, így pl. Anzo 28227-ese sem (legalábbis frissítésnél ezt nem írja ki), ilyenkor az addigi phone-hoz nem nyúl, ugye?
Ja és múltkor nem igazán sikerült WiFin keresztül letölteni Operával a RapidShare-ről és hasonlókról. Ott én voltam a hülye vagy tényleg nyűgös az ilyenre? Mit lehetne használni helyette? -
#1408 Na utánanéztem mert nagyon jófej vagyok, a 23081 clean nálam mindent vitt. -
#1407 Nézd, én nem csodálkoznék azon ha az utóbbi pár hónap Anzo romjai rosszabbak lennének, mert közben átnyergelt Androidra. Volt pár olyan rom amit úgy főzött, hogy nem is volt saját i900-a...Igaz azóta kapott egyet ajándékba a pdafanclub fórumozóitól.
Ha visszaolvasol a topikban biztosan dícsértem pár konkrét romot, próbáld ki azokat (nekem mindig betonstabil volt ugyanis, hónapokig használtam egy-két romot).
A Phone részek közül meg nálam a DHKX3 vagy mi (már pár hónapja eladtam a PDA-t, felejtek:) volt nálam a legjobb. -
#1406 Az Ájfón nálam valahol ott vérzik el, hogy nem tud BlueTooth-on más gépre küldözgetni (más a helyzet olyan helyeken, ahol mindenki ilyennel mászkál, de itt nem így van...), gyenge a kamerája, nincs LED-je (ami sokszor nagyon hasznos tud lenni, szereltem már LED-fényben számítógépet meg biciklit is... :D). 40-ért meg tudjon, legyen, na :D
A többit meg meglátjuk, amíg az Omnia megvan, nem lesz semmi más, azon egyszerű oknál fogva, hogy az Omnia árából venném a következőt :)
Amúgy vicces ez a gyári ROM, én feldobtam 20%-nál a gépre, fél perc múlva 100-on volt, aztán most jó gyorsan visszaesett 80-ra. Meg vannak még elég sárkányos dolgai, annak ellenére, hogy voltak rossz tapasztalataim, én azért mégiscsak a főzött ROM-ok pártját fogom. -
#1405 Hát pedig amiket itt leírtál azok alapján sztem az passzolna hozzád :)
Amúgy nem drága az, a 2G 40 papír, a 3G meg 60.
De ha Androidozni akarsz akkor gyorsan csapj le a hardveraprón a 60ezres Acer S100-ra. -
#1404 Á-á, arra nincs lóvé, de ha lenne se vennék, egyáltalán nem tartom akkora cuccnak mint amennyire körülrajongják :) (Egy HTC Legendet viszont hozzám vághatnának, bár lehet, hogy az fájna a kemény alu ház miatt...)
Arena lesz ebből vagy marad az "Omnya", majd még kipróbálom más ROM-mal is. -
#1403 Vegyé' ájfónt. -
HUmanHunter #1402 ezért nem próbálgatok én más romokat rá tenni az enyémre, a gyári rajta van azzal nincs semmi gondom, max annyi hogy nem minden program fut rajta de azok helyett keresek mást. -
#1401 Lehet, hogy ma kéne elkezdenem könyvet írni? Két Cambridge enciklopédiára való szájtépés meglenne estére... :D -
#1400 Igazából gyűlik ez már egy ideje... Jelenleg a kijelző elfáradása zavar, de ez jövő hét kedd után valószínűleg nem lesz probléma. Viszont már többször is eljátszotta, hogy produkált valami hibát, utánakérdeztem, próbáltam megoldani, aztán más is a HR-t javasolta, meg én is ott lyukadtam ki. És amikor a héten egyik este sebtében szerettem volna egy SMS-t küldeni, egyszerűen nem küldte el, szórakozott velem (Anzo 28227-es ROM-mal, ennél pedig elméletileg ilyen nem szokott előfordulni, csak az újabbnál). És amikor belegondoltam abba, hogy most érettségik, vizsgák, jegylezárás előtt megint el tudnék tölteni órákat azzal, hogy az Omnia beállításaival szötymörgök, valahogy nagyon kiábrándultam belőle. Mivel tegnap meg szervizbe rohangáltam vele (az is egy jó kis kiruccanás), előtte való este gyorsan rádobtam az eredeti ROM-ot, nehogy belém kössenek. Hát mit mondjak, ez is valami gyalázatos, a 6.1 erősen használhatatlan (természetesen a javítás után visszakerül rá a 6.5-ös Anzo, így már két probléma is meg lesz oldva).
Szóval összességében a stabilitásával vannak problémáim, nem szívesen mászkálok úgy, hogy bármikor beüthet valami gebasz. Plusz mostanában azt is eljátszotta párszor, hogy BT-n nem igazán akart átküldeni dolgokat, akkor jöhetett a Soft Reset (pedig éjszakára mindig ki van kapcsolva), és egy ilyen rendszerfelállást se nagy öröm kivárni...
Arenát meg eddig nem is próbáltam, teszteket, videókat, más LG-ket nézegettem, láttam videót a WiFijéről, és annak ellenére, hogy elméletileg feleakkora proci van benne mint az Omniában (624 MHz vs. 312 MHz...), nem volt lassú. Plusz az FM transmitter is tetszik benne. Persze azért mindenképpen ki szeretnék próbálni egyet, de amit eddig láttam, az tetszett. Eddig úgy láttam, hogy semmi olyan dolgot nem nélkülöz, ami fontos lenne, meg úgy vagyok vele, hogy akkor tudjon kevesebbet, de azt akkor tisztességgel csinálja is meg. -
#1399 Miközben olvastam a hozzászólásod én is az Arénát akartam neked ajánlani. Mielőtt Ommniát vettem én is sokat gondolkoztam az Arénán, de az Omnia mellet döntöttem és szerintem jól. Konkrétan most mi problémád van az Omniával? Nem hinném, hogy az Arena bármiben is jobban teljesítene. -
#1398 *megszólalásért (Ejha, ez tényleg hosszú lett ) -
#1397 Na elvittem szervizbe, jövő hét keddre lesz alkatrész, akkor viszem vissza, talán még aznap meg is csinálják.
Viszont kövezettek meg, de nekem kezd elegem lenni a WinMo állandó szarakodásából. Jó ez a nyílt oprendszer, csak ugyanez vele a baj is, nekem másfél hónap elég volt arra, hogy rájöjjek: nem szeretnék hetente-kéthetente mindent újra beállítgatni egy ROM-frissítés után, mert előzőleg valami szétbarmolta a rendszert.
Természetesen tudom, hogy mennyi előnye van a WinMo-nak és az Omniának, de valahogy már nem tudok érte rajongani, talán túl sokat vártam tőle.
Összességében kezdem úgy gondolni, hogy nincs gond a zárt rendszerrel, ha normálisan meg van csinálva, ha belegondolok, hogy hány programot kellett telepítenem az Omniára azért, mert gyárilag nem volt benne vagy ha igen, akkor abban se volt köszönet, akkor mindjárt más a dolog...
Viszont az igaz, hogy magasra tette nálam a mércét a gép, mert most már se a 8 gigás tárhelyről, se a WiFi-ről, se az erős LED-ről nem akarok lemondani. Viszont több pénzt se szívesen adnék egy ilyen kütyüért, tehát a teljes tanácstalanság állapotába kerültem.
Most úgy vagyok vele, hogy megvárom a javítást, adok neki még egy esélyt, de ha megint eljátssza velem, hogy nem küldi el az SMS-t (na akkor nagyon berágtam rá), meg hasonlókkal szórakozik, akkor mennie kell. Jó cucc ez, de úgy néz ki, hogy nem nekem való :( És még azt se tudom mondani, hogy túl sokat vártam tőle, mert egy SMS-t azért csak el kéne küldenie...
Ja és kérem az újabb kőzáport: Arenában gondolkozom. Ahogy néztem, sok más alternatívám nem is lenne, i7110-es nem terem minden bokorban, WinMo kilőve, az Android drága (vagy fapados)...
De még talán megtéríthető vagyok, ha esetleg erre tévedne valami Arenáról Omniára váltó elégedett tulaj, akkor elgondolkoznék a dolgon.
És bocsi az ismét hosszúra nyúlt megszólalástól, de ez most kikívánkozott belőlem, meg talán néhány leendő Omnia felhasználónak is szolgál hasznos információval.
Köszönöm a türelmet :) -
#1396 VITO SMS-Chat. -
#1395 Most már rezeg ha SMS-t kapok. Csak átsiklottam egy beállítás felett. Viszont még mindig keresek egy alternatívát a beépített sms kezelő helyett, mert számomra borzalmas. -
#1394 Nem lehet valahogy beállítani, hogy az SMS-eket normálisan nyissa meg és ne ilyen chat szerű ablakba? Vagy nincs egy normális SMS kezelő program? Amikor SMS-t kapok akkor nem ad ki hangot és nem is rezeg. -
Pupuci #1393 Először is köszönöm a válaszokat.
Másodszor pedig csak annyit jegyeznék meg, hogy már megint azt szopatják akinek eredeti motyója van. -
#1392 1; Szerintem most vidd.
2; Nem kell sokat várni...
IGO-val kapcsolatban; Onnan működik az IGO, ahonnan telepítetted. De a másolás nem fog menni, eredeti IGO esetén semmiképp. Egyszerűen kell hozzá az eredeti kártya. Ezt elkerülendő, én egy virágboltit másoltam fel a készülékre, és onnan is telepítettem. Így működik kártya nélkül is. -
#1391 Ilyet nekem is csinál, kalibrálással és megszokással némileg helyre lehet tenni a dolgot, tökéletesre nekem eddig nem sikerült. És akkor most vigyem be így, hogy úgy érzem, hogy hamarosan kipurcan, vagy várjam meg, amíg teljesen elérzéktelenedik? -
#1390 Szerintem rádugod a gépre a 2 gigás kártyával, átmásolod a kari tartalmát, majd beteszed a 4 gigásat, és rámásolod arra a 2 gigásról leszedett cuccokat...
Ha jól tudom, telepítéskor nem megy fel a teljes szoftver a telefon memóriájára, gondolj csak bele: térképekkel, minden huncutsággal együtt többszáz megáról van szó... -
Pupuci #1389 Sziasztok!
Elnézést, hogy ide írom de a saját topikja "kissé" kihalt.
Szóval most vásároltam egy Omnia II-t és hát az I-Go egy 2 gigás kártyán ücsörög.Én viszont a saját, 4 GB-os kártyámat szeretném használni.Az volna a kérdésem, hogy miképpen lehet áttenni rá az I-Go-t ?Átlehet egyáltalán ?Vagy ha telepítem akkor a telefon memóriájára teszi a szoftvert ?
kössz! -
#1388 Nekem, (hála az égnek) még nem volt ilyen gondom. De az eddig olvasottak alapján, ez bizony azt jelenti, hogy lassan érik egy panel csere. Ha még garis a készülék, akkor gariba +csinálják, ha nem, akkor érdemes e-bay-en stb körülnézni, és beszerezni egy "digitízert" 3-5 ropira jön ki, és utánaolvasni, nagy levegőt venni, és cserélni házilag. Nem egy nagy ügy videó alapján; youtube-on 1 perc alatt megleled a videót... -
Szasza81 #1387 Sziasztok!
Segítséget kérnék az omnia guruktól:)
Egy olyan problémám lenne a kicsikével, hogy az érintőképernyő nem egészen ott érzékeli a dolgokat, ahol kellene. Kalibráció után(ami nem volt egyszerű, mert mintha végtelen ciklusba került volna...) a windows könyvtárban lévő lcdtest.exe touch részében húztam a jobb oldalon egy függőleges vonalat kb fél centire a kijelző szélétől, és lefelé húzva a gép által érzékelt rész egyre jobban konvergált a kijelző széle felé. Magyarul attól függően, hogy hova nyomok, különböző mértékben tolódik el a kijelző által érzékelt pont.
Nem tudjátok, hogy ez mitől lehet? kijelző csere, vagy csak elcsúszhatott vmi a kijelzőn?
HR is volt már, szóval nem szoftveres hiba lesz. -
#1386 Most csináltam egy HR-t. Ugyanazokat a programokat telepítettem vissza amik eddig voltak és érdekes most van egy csomó szabad hely a My Device-on. Fogalmam sincs mi kerülhetett oda és mi foglalta a helyet. -
#1385 Sajna attól hogy megadod a program telepítésénél hogy ne oda települjön attól még sok dolog oda települ vagy szemetel. én most nem tudom megmondani mert lusta vagyok hogy menyi a szabad de szerintem ettől több igaz nekem már nicns telipakolva midnenféle dologgal. Viszont régen én is jártam igy sőt volt amikor a fényképezőgép se indult el mert annak alapból kell aszem 5 vagy 8 mega. Szóval érdemes megnézni hogy tényleg mi hova települ, és ha valami nem a megfelelő helyen van akkor meg vannak progik amivel el lehet őket pakolni.
nekem amúgy régen olyan volt hogyha billzárt nyomtam utána nem mindig jött vissza, vagy csak nagyon lassan, esetleg csak a bekapcsoló gomb villogott zölden vagy fagyott is. ilyenkor sajna csak softreset segített. ez megvolt szoftver friss előtt és után is, és ugy oldottam meg hogy olyan tokom van amiben nem kell a billentyűzár:)
tudom nem túl elegáns de nagyon megszerettem ezt a kis könyvszerű tokot:)
-
#1384 Nem csináltam még HR-t, de szerintem a hétvégén lementem a dolgaimat és csinálok egyet. Nem értem mi lehet ott. Lehet, hogy emiatt fagy le néha.