1623
Samsung i900 OMNIA
  • Csacsi
    Szerintetek mennyiért tudnék eladni egy 1 hónapos Omniát? Még Garis T-mobilnál vettem, semmi baja.
  • nbs86
    Igen, szóval én sem hiszem, hogy létezik olyan omnia, ami rosszabb..
    Mindnek van kijelzője, akksija, van benne wifi, gps, stb. Ezeket enm lehet kispórolni.. Az eltérés tényleg maximum a működtető szoftver lehet, ez olyan mint két ugyanolyan számítógép esetén az eltérő oprendszer. Az egyikre windows-t teszel, a másikre linuxot, aztán meglepődsz, hogy az egyikkel mennek dolgok, a másikkal meg nem, pedig ugyanaz a gép. Persze a ROM-ot lehet az omnián cserélni, de ez mindig egy kockázatos dolog.
  • Bobber
    tudtommal az omnia az omnia
    nem tudok olyanról hogy okosabb meg butább
    (most ne menjünk abba bele hogy i900 vagy i900hd mert az két külön dolog)
    ugyhogy e miatt nem lehet okosabb.
    A kiokosításon én meg azt értem hogy behozták külföldről valamien rommal és utána itthon házibarkácsba raktak rá rom frissítést ami vagy jó vagy nem lehet szervízrom van rajta lehet hogy hibás a rom lehet hogy valami babrált rom nem lehet tudni. lehet hogy megy rajta midnen szépen de lehet hogy bizonyos dolgoka csak akadnak vagy el se indulnak nem tudom (mondjuk én még a romot nem piszkáltam és amig nincs rá szükségem nem is fogom)
  • cibi17
    oké, köszi szépen az eddigi válaszotokat, viszont az még nagyon érdekelne, h esetleg olyan előfordulhat-e, h azért lenne mondjuk olcsóbb ez a 'GsmLine'-os teló, (vateráról) mert butább telefon??
    vagy ilyen nem létezik? ilyen olcsóbb, de butított verzió? pl lassabb, plusz néhány funkció kispórolva, vagy csak nem működik?...

és mit jelent az amit írtatok, h utológag lett kiokosítva? :S ez elég rosszul hangzik :S:S:S
  • mackosajt
    egyetértek.

Én a trénél vettem, mert hát 1997-től kezdve náluk vagyok.

Igo már nem mindegyikhez jár pl. trénél, mert van "gazdaságos" csomag, amibe az nincs benne, ha jól tudom.

AMire én(mi) használjuk: telefon, net (wifin keresztül), film, zene, feljegyzések, excell, navi, pár fotó.

bolti átverésről meg érdemes elolvasni a PH-n Zsu blogját.
  • Bobber
    Az omniáról meg mese helyett szerintem olvasgasd az i900 oldalát ill forumokat. mindenkinek más miatt éri meg megvenni van aki nagyzolásból van aki a navigáció miatt van aki a fényképezőgépe maitt stb. Ezt egyéne válogatja. Vannak erősségei a készüléknek vannak gyengéi meg kell szokni. Ez nem telefon hanem egy telefonálásra is alkalmas pda szóval elég sok midnent ki lehet hozni a cuccból de ahoz egy kicsit érteni is kell hozzá. Ha valaki viszont a a készülékét csak telefonálásra használja annak drága és felesleges mulatság.
    Ettől függetlenül én alapból meg vagyok vele elégedve amikre nekem kellet hogy néha használjam a navi részét ne keljen térképeznem amikor éppen vezetek ismeretlen terepen, vagy gyorsan kell egy fényképet lőnöm mert valami lényegeset láttam de nincs nálam a fényképezőgépem akor ezt is megtehetem. Szeretek rajta olvasni ha hosszabb úton vagyok esetleg filmet nézni játszani vagy néha rajzolgatok rajzprogival időkitöltés gyanánt stb szóval sokmindenre lehet használni olvass utána illetve döntsd el mik azok a dolgok amikre neked szükséged van egy készülékben ha ezeket tudja akkor jó. Ha nem az baj:)
    ha sokkal többet tud akkor meg sok pénzed van ha megveszed:)
  • Bobber
    Ja és ez a bolt nem ver át annyira
    erre csak azt mondom hogy engem egyáltalán ne verjen át se kicsit se nagyon. Sajnos ha már az annyira szó felmerül akkor baj van.
  • Bobber
    Magyarországra egyedül a samsung huzza be a készüléket ami ugymond magyarnak is minősül. A kissebb kereskedők lehet hogy egyéb csatornákon is szereznek be készüléket de az ugymond nem gyári magyar készülék hanem mint az előttem is szóló irta valamilyen kiokosított készülék.
    A gariról meg csak annyit hogy én amikor vettem akkor megnéztem egy ilyen kissebb kereskedőnél. Esküdözött hogy gyári magyar készülék és ő olyan rendes hogy az egy év garira még ad egy fél évet is plusszba. Kérdeztem hogy és bontatlan csomag én fogom kibontani?
    mert nekem ez volt egy alapfeltétel. Erre mondja hogy persze én bonthatom ki. kb fél perc mulva mondja hogy persze én bonthatom ki meg én rakhatom össze de ők is felbontják a csomagot mert a készülék imei kodját ki kell irniuk. Na itt kezdtem el magamban röhögni (na meg anyázni) ugyhogy ott is hagytam ezek után. Mondom leszarom hogy drágább bementem a vodához és vettem egyet. Az első meglepetésem az volt hogy nem egy év gart adtak rá hanem gyárilag 2 év gart ill aszem még 1 év softver gart is szóval a "zugboltos" már itt megdőlt. És ami mondom nekem nagyon fontos volt hogy én téptem fel a gyári Samsung logoval hologrammal stb ellátott cimkét. Igy tudom hogy tényleg én voltam az első aki a készüléket babrálta és ha csak véletlenül nem egy gyári hibás készüléket kapok akkor minden rendben lesz vele.
    Az hogy a doboz mit tartalmaz lehet hoyg szolgáltatóktól függően változik de én még a vásárlás előtt beszéltem samsungékkal is és kérdeztem mit kell tartalmazni. Amit ők hoznak be magyarországra abban mind benne kell hogy legyen a készülék, adatkábel, IGO, Fülhalgató, A fülesre a kis biszbaszok, ill a cd meg a könyvek. Aszem ennyi ha valamit kihagytam akkor bocsi de ennek alapból benne kell lenni. Szóval pl ha már az igo-n gondolkoznak hogy jár e hozzá az se egy jó pont.
    Én nem bántam meg hogy a vodánál vettem mert igy nyugodtan alszom. Igaz drágább volt egy kicsit de ezt be kellet válalni. Az meg hogy független legyen nekem nagyon nem szempont mert ugyis vodás vagyok nem szeretek kártyát cserélgetni ne kopjon szét a készülék. Akkor meg mi értelme lenne hogy független legyen?
    Szóval ha te is egy adott fix szolgáltatónál vagy (én kb 8 éve vodánál és szerintem egy darabig még maradok is) Akkor nicns értelme a függetlenségnek. Az meg hogy rá van irva a készülékre hogy vodafon egyáltalán nem érdekel.
  • mackosajt
    honnan szerezheti be olcsóbban itthon?
    vagy utólag van kiokosítva, vagy külföldi cucc...
    több lehetőség szerintem nincs.
    samu magyarország szerintem nem nagyon ad el olcsóbban kisebb üzleteknek.
    eredet meg úgy igazolható, hogy ezek többsége azért még garis kell legyen. mondjuk voda/tré/pannon vagy valamelyik kereskedőhöz, ha független. Ahhoz meg a garit csak akkor tudod érvényesíteni, ha számla is van+garilevél. Nem? vagyis ha valami hiányzik, akkor bibi.
  • cibi17
    és a garanciát h adják egy PDA-ra? mert mondjuk én eddig csak a vodánál vettem telót, és ott elkértek minden személyes okmányt és névre szóló volt az összes... ezeknél meg csak benne van a dobozban a garancia papír és egyből hiteles is?
  • cibi17
    plusz mesélnétek valamit nekem az omniáról? h miért éri meg megvenni?
    és h mik a hibái? amit még kispóroltak belőle? milyen funkciók hiányoznak belőle?

köszi előre is a választ
  • cibi17
    oké, de ha megnézitek ezt a GsmLine bolt árulja... most szerintem ők annyira nem vernének át
    gondolom, h ők olcsóbban beszerzik, nem?
    nem lehet, h ezért olcsóbb?
    és honnan tudom meg, h magyar-e?
  • mackosajt
    Én óvatos lennék a használt, nem 100%-ra leinformálható eredetű kütyüvel.

Egy véletlen ROM frissítéskori hiba, és lehet iderül, hogy külföldi a kicsi, és csak akkor tudod kilockolni, ha teszel bele a származásának megfelelő kártyát, vagy valaki "olcsón kiokosítja.
    Vagy behal az alaplap, és se gari, se kütyü.
    Inkább újat, de garival, vagy 100% magyar származásút, garipapírosat, ha már használt.
  • Gaba9
    Írni én is tudok sok mindent ... :)
  • cibi17
    de azt írják, h új...
  • Gaba9
    Abszolút jó készülék de hogy használtan milyet fogsz kifogni ez a te szerencséd és odafigyelésed max .. !!
    Csak ajánlani tudom .. nekem nincs semmi gondom vele ..
  • cibi17
    Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, h szeretnék venni egy omniát, de a bolti árra nincs pénzem... viszont vaterán azért vmivel olcsóbban ki lehet fogni... Pl.: http://www.vatera.hu/samsung_i900_omnia_8gb_1_ft_rol_nma_149125716.html

Szerintek ezt megérné megvenni? Mert ahogy néztem csak jó tapasztalatot írtak eddig róla. (53pozitív vélemény és 10semleges)

Lécci írjatok, mert ilyen 70-75öm még lenne rá!

Válaszotok előre is köszönöm,
    Üdv

cibus
  • nbs86
    Használtan venni mindig a szerencsén múlik.
    Nem mondom, hogy rossz dolog, mert én is vettem már telefont (tényleg telefont) használtan, majdnem féláron az akkori árához képest és semmi baja nem volt, kifogástalanul működött és még azóta is teljesen jó. Alaposan nem kell vizsgálni, adás-vételi szerződés, garanciapapírok stb. érvényességét és valódiságát ellenőrizni, stb. Sok midnenre kell odafigyelni, de akár jól is járhatsz. Láttam már olyanokat, akiktől 60-ért vette be a bolt a szinte vadiúj készüléket, a tulaj csak azért szabadult meg tőle, mert neki bonyolult ez a készülék...
  • xBalázsx
    jajj bocsánatot kérek...:O PDA!:)
  • Bobber
    Szia mi nem telefont vettünk:)
  • xBalázsx
    hello!
    érdeklődnék h ki hol vette a telefonját vagy esetleg ki tud megbízható gsm boltot? mert nekem sajna nincs annyi pénzem h edigitálnál meg egyéb ilyen helyeken vegyem...
    vagy esetleg használtat garanciásan?

előre is köszi a válaszokat!:)
  • mackosajt
    pdafanclub.com

regisztrálsz, majd pedig megkeresed Taril mester világát.
    DXID1 van nekem fent.
    DXIA5 -tel sem volt semmi bajom.
    A gyári viszont hamar merült

i900-as oldal+ pdafanclub szerintem alap
  • Petka
    Na majd körülnézek. Köszi az infót!
  • nbs86
    Meg persze vannak a nem hiatalos ROM-ok, meg a kicsit módosított ROM-ok, már láttam windows mobile 6.5-ös ROMokat is Omniához.. Ezek még több midnent tartalmaznak, több helyet hagynak a memóriából, stb.
  • nbs86
    Ezt magyarítani kell, a magyar ROM-ból sajnos csak a XDHK2-es a legújabb, ez egy szervízROM.
    De nem nehéz magyarrá tenni a ROM-ot, nagy segítség az i900 eoldal, ott szépen le van írva és mellékelve a szükséges dolgok.
  • Petka
    És ennek van magyar változata is vagy külön kell magyarosítani?
    (Vagy hülyeségeket beszélek?)
  • nbs86
    Hivatalosan az IA5-ös ROM a legfrissebb.
  • Petka
    Melyik ez a ROM?
  • nbs86
    Meg vannak olyan tokok hozzá, amiben van sytlustartó rész is, ha ragaszkodsz a saját pálcájához.
  • nbs86
    Akkor jó, bár én nem vettem észre a navigációs rendszernél ezt. Igaz, azt nem is nyüstöltem annyit, mint az Omniát. :)
    A kis pálcika valóban zavaró, meg hogy csak a saját csatlakozóját tudod használni, de szerintem ennyi belefér a többi jó tulajdonság miatt.
    Én vettem egy adag noname stylust, így mindenhol van egy, ahol használni szoktam. De ujjal is el lehet birizgálni a megfelelő szoftverek segítségével.
  • GPx8
    Az iGO a PDA-n is ezt csinálja.
  • GPx8
    Kösz a gyors választ!
    Kicsit a stylus zavar, hogy nem lehet a készülékben tartani.
  • nbs86
    Nekem is a legújabb hivatalos ROM van a gépen. Az iGO soft reset után valóban nagyon hamar tud jelet fogni ha szabad ég alatt vagyok. De ha már használtam navigációra és nincsen softreset, és mondjuk eltelik 3 óra, arrébb megyek 15 kilométert, megint szeretném indítani a navit, akkor már jóval tovább tart megtalálni a jelet, holott látni látja a sok műholdat, de jelet nem fog csak legalább 2 perc után. Nálad nincsen ilyen jelenség?
  • mackosajt
    A legújabb ROM-ot használva, nyílt terepen fél percen belül van pozíció.
    Szóval a gps rész is sokat javult.
    Gyorsabb is a kütyü(ne szólítsátok telefonnak, mert ez pda telefon funkcióval), az érintésre jobban, pontosabban is reagál, akksi is tovább bírja.
    Ja, és az eszköz memóriában több a szabad hely.
  • nbs86
    Én ezt használom már minden egyéb készülék helyett és nem bántam meg.
    Nem talál olyan gyorsan jelet, mint a volt navim, de nem azon a 2 percen fog múlni a dolog. PDA helyett is szerintem jól használható, bár kisebb a kijelzője és a felbontása, mint az előző gépemnek (De ilyen méretekben ez enegm igazán nem zavar). Telefonnak is jó, nem vettem észre, hogy rosszabb lenne a vonal vagy bármi más tulajdonsága, mint az előző SEk750-nemnek. Szóval kisebb kompromisszumokkal de szerintem kiváltható vele az összes eszköz. Szerintem nem fogsz benne csalódni.
  • GPx8
    Sziasztok!
    Szeretnék egy ilyen "okos"telefont, hogy kiváltsam a Mitac Mio GPS PDA-mat és az egyszerű Nokai mobilomat. 2 in 1. :)
    Szerintetek érdemes ilyen telefont venni, erre a célra?
  • mackosajt
    tudtommal még senki sem bukott le miatta.
  • nbs86
    Igen, akkor megy a garancia.
    Persze lehet "játszani", hogy lecseréled, ha meg baja van, akkor visszateszed, ami volt, de ez azért lutri.
  • Taibi
    Köszi a választ!
    Nekem még az alap ROM van a készülékemen, így elég szűkös a memória. :(
    Ha feltennék egy másik ROM-ot, akkor ugye buknám a t-mobilos garanciát?
  • nbs86
    Csak tippelek, de gondolom nem tud mindent a my storage-ra tenni, vannak fájlok, amiket kénytelen a rendszermemóriába, a windows mappába dll-t vagy vmi hasonlókat odatenni.