1623
Samsung i900 OMNIA
  • dezsoo
    szaiasztok!
    Lehet hogy már sokan kérték,de légyszi írjon valaki egy programnevet,amivel 240*400-as felbontású 3gp-re vagy mp4-re tudok konvertálni,mert én még nem találtam ilyet. köszi:)
  • cibi17
    sziasztok! :D
    tegnap végre megvettem az omniám :) valaki tudja, h mi a különbség az i900 és az i900V között??? :S
    viszont csalódtam nagyon nagyot!
    eddig egy sonyericsson-om volt (k800i) 3,2mp cam-mal, ami nagyon szép képet csinált. de az omnia? :S mondom ez mi? :S undorító, pedig 5mp.
    vagy lehet, h cska a kijelzőméret miatt ilyen csúnya? de a sony-é gépen is tökéletes volt... vagy vmit be kellene állítani?? (mondjuk tén, h a k800i-nek kb 3x-4x akkora az objektíve...

valaki lécci írjon vmi okosságot :D

jah plusz a gps merre van? :D:D
    mert nem sokat piszmogtam eddig vele, de nem találtam... (most töltőn van épp, kisütöm az aksit)

köszi a választ ;)
  • dragonforce
    köszönöm a gyors választ.

már találtam is kijelzőt , 13000 ft körül,valószinű a napokban sor kerül a cserére is.

• Dante73
    Ilyen sajnos előfordul. pláne, ha a székről lepattan a készülék egy két alkalommal. Rendszeresen látni ilyen hirdetéseket, ph-n például, "nem zavaró" címszóval, eladó a készülék...
    Kijelzőcsere, ami barátok közt egy 20-as. Garanciáról általában visszadobják.
  • dragonforce
    sziasztok ,
    lassan fél éve használok Omniát.de viszont van egy probéma vele és tanácsot szeretnék kérni mert én nem tudtam rájönni hogy mi az oka és mit lehet tenni ezügyben :

-bal felső saroktól lefele kb 2 ujjnyit- ahol vannak widgetek - hiába érintem meg a képernyő nem reagál , nem érzékeli hogy akarok valamit ott.törés nem láttszik , vigyáztam rá , nem esett soha kemény talajra , párszor lerepült a székről és ennyi.

mi lehet az oka?képernyőt kell cserélni benne?angliából kaptam a gépet igy a garanciával nem hiszem hogy élni fogok.

volt-e már valakinek ilyen problémája?

előre is köszönöm segitségetek!
  • Taibi
    Köszi! Megoldódott. :)
  • Bobber
    én pl azzal a ronygal törlöm meg ezer évben egyszer a kijelzőt amit a fóliához adtak amit ráraktam. én mondjuk 700 HUF-éert vettem 2 fóliát és az egyik be is halt már igaz ez annak a számlájára irható hogy próbálgattam a játékokat stb és a cerka nem tett neki jót. de a második fóli már viszonylag régen rajta van és semmi baja.
    Tokot meg midnenképpen ajánlatos venni.
  • nbs86
    A kijelzőjén van egy kijelzővédő fólia, a teszveszen vettem 500-ért kettőt, még az első sem ment tönkre, puha ronggyal tisztítom. Tok nem árt hozzá, azt a madaras áruházban vettem 2000.- HUF körüli áron.
  • cibi17
    és mivel érdemes tisztítani a kijelzőjét?
    kellene vennem egy tokot is, nem? h védjem a cam-ot és a kijelzőt is...
  • cibi17
    értem :) világos, köszi
  • nbs86
    a GPS vevő az Omniában vagy bármi másban veszi a jelet műholdaktól, vagyis mond egy fix pozíciót, hogy hol vagy éppen. Ez mindentől független, kell hozzá egy vevő és kész. Ezzel az infóval tudsz olyan fényképet készíteni pl, amin rajta vannak a koordináták is.
    Ha felteszed az iGO-t, ami képes kezelni a GPS vevődet, akkor a vett pozícióból a program elhelyez téged a térképen. Ez nem generál semmiylen adatforgalmat a net felé, mert miért is generálna? A térkép a készüléken van, a program szintén, a jeleket meg fogja a műholdtól. (Hasonló léda léehet erre a rádiózás. Ha van vevőd, vagyis rádiód, akkor ingyen hallgatod bárhol a rádiókat, nem fizetsz érte semmit)
    Ha meg haladsz, változik a pozíciód, a program meg mindig jelez téeged arrébb a térképen. Ha megadod hova akarsz menni, annak is van koordinátája, a két pont között meg már tud tervezni útvonalat, amin elirányít a célig.
  • cibi17
    sziasztok! lenne egy kérdésem! az IGO h lehet ingyenes? ha pl nincs wifis elérhetőség? mert oké, h felrakod a progit és meg van a térkép, de net és műhold nélkül honnan tudja a pda, h hol is van most? :S
    ez nekem kicsit fura :D
  • nbs86
    Nem csak torrenten vannak és igazából nem sok buherálással mindegyik iGO verzió futhat az Omnián... a most megjelent legújabb verzió v8.3.2.93112 (Jun 8 2009) is akár, meg az Amigo... De ez warez.
  • nbs86
    A hangerőt vedd lejebb a hangbeállításoknál. A felső sorban levő kis hangszórónál. Az nem segít? Vagy valami telefonkezelő program pl iconsodt phoneex, szerintem ott is állítható a hangerőt.
  • nbs86
    Egyéni csengést betenni, ha a My Documents/My Ringtones mappába teszed az mp3-at nekem ott látja az ébresztési hangok között is.
  • nbs86
    Mennyiért tudod eladni, erre szerintem nincsen jó válasz.
    Valaki még drágábban is képes megvenni, mint amennyiért vetted, vaalki meg 10 forintot sem adna érte. Több heylen meg kell próbálni, esetleg apróhirdetésben megnézni, ki mennyiért árulja és akkor kialakulhat egy reális összeg róla. De ez úgy van, ha megveszed 100-ért, akkor kb a doboz felnyitása után már csak 90-et ér. De eladni talán még 110-ért is el lehet, ha találsz egy megfelelően "buta" vevőt..
  • nbs86
    A ROM frissítésről sok hasznos infót lehet találni.
    Nem reklám, csak itt vannak a hazsnos leírások:
    EOLDAL leírása
    vagy aPDAFANCLUB oldalára regisztráció után sok hasznos infót kapsz erről is, meg mindenféle ROM-ot leszedhetsz az Omniára.
    Amúgy elég kockázatos dolog, mert ha behal, akkor nem egészséges a készüléknek, meg Neked sem..
    Van egy rakat főzött ROM, csupasz rom, no meg hivatalos is. Én hivatalos rom-ot tettem fel, nem szeretem a piszkált változatokat.
  • nbs86
    Szia!

Túl sok okosságot én sem tudok hozzászólni a dologhoz. A többiek minden jót elmondtak, ami tanács lehet a vásárláshoz.
    Hogy mi éri meg, az teljesen Tőled függ. Ha nem használod ki azokat a tulajdonságait, amiért is ennyibe kerül, akkor termésetesen nem éri meg megvenni, mert ahhoz nagyon drága. Nekem a telefonomat, a PDA-mat és navigációmat váltotta ki ez a készülék, mert én mindegyik részét használom ezek közül. De kb 100 hasonló telefont és pda-t néztem át, mire végül emelett döntöttem. Ha ilyet szeretnél venni, akkor szerintem nem fogsz benne csalódni, mert mindenből elég jót tettek bele, vagy legalább erős közepest. Ha a későbbiekben szeretnéd csak a plussz funkciókat használni, akkor szerintem jobban jársz egy egyszerűbb készülékkel, a pénzt meg sok minden másre el lehet költeni, főleg most a válságban. Aztán később, ki tudja milyen készülékek jönnek ki, akkor majd olyat veszel, amilyet szeretnél és amilyenre igényed lesz.
  • Tomy Lee
    8.3.2.71348_omnia_ready
    IGO8 v8.3.1.57021 (Sep 25 2008)

Mind a 2 jó talán az első biztosabb
  • Tomy Lee
    Torrenten vannak új Igo8 szoftverek Omnia-ra.Akinek eddig nem sikerült gps-t beüzemelni akkor annak ezek a modifikált igo8-ak Omnia-ra kivánlóak..
  • Tomy Lee
    Hát szerintem meg kispénzü embereknek is megéri mivel benne a GPS.
    Na persze aki azt se használja ki az tényleg ne vegyen!!!
  • Tomy Lee
    Igazán megoldhatták volna,hogy a ceruza hozzá ne külön legyen.El is hagytam eddig volt meg a ceruzája,OMG
  • cibi17
    és vateráról miért nem éri meg venni? mert én azt mondom, szerintem inkább megveszem 65-70ért az ÚJ omniát... nem karcolt, nem használt... most átverni nem tudnak. írtam nekik, futár hozná, azt mondták, h ki is bonthatom, megnézhetem, h jó-e? mármint h működik-e, nem karcos, ilyesmi...
  • Taibi
    Üdv!
    Telefonbeszélgetés közben hol tudnám állítani a másik fél hangerejét? (azon kívül hogy rászólok hogy vegye magát halkabbra :D ) Mert tőlem két méterre is hallják, hogy kivel mit beszélek. :) Köszi.
  • franc0
    Igen
  • banmarcee
    köszi a gyors választ
  • Devergo Boy
    Igazából még nincs meg az omnia de leginkább ezen múlik hogy megvegyem-e, hogy tudok e navigációzni vele. Akkor olyat kell vennem amihez gyári Igo8 van ha jól értelmezem és akkor rendes navigációm lessz ingyen ugye?
  • franc0
    Az a lényeg, hogy az Omniához jobb helyeken iGO-t adnak, ami által olyan lesz mintha rendes autós GPS-t vennél. A térképek a telefonon vagy a memóriakártyán vannak, ezért nem generál adatforgalmat, tehát ingyenes a navigáció. De a program természetesen pénzbe kerül (vagy warez).

A googlemaps (pl az iPhone 2G-n) térképek nem tárolódnak a telefonon, menet közben tölti le a netről ezáltal pénzbe kerül. A program maga viszont ingyenes. DE ez nem rendes (turn-by-turn) navigáció, nem mondja be pl. hogy 100 méter múlva fordulj jobbra.

Az IGo-t használd.
  • Devergo Boy
    Bocsi a hülye kérdésért, és miben különbözik a Igo és a Googlemaps?
  • franc0
    Nem a telefontól függ hanem a programtól.
    Az iGo ingyenes, a GoogleMaps a fizetős.
  • franc0
    Hali!

Tedd fel a telódra a G-Alarm nevű programot.
    Egyrészt mert király, másrészt ott könnyen be lehet állítani bármilyen csengőhangot.
    Tud magyarul is.
  • Devergo Boy
    Hy. Azt szeretném kérdezni hogy ha a navigációt használod az omnián akkor azért fizetni kell vagy nem? Az iphonnál fizetős és az omniánál?
  • banmarcee
    Sziasztok!

Megtudnátok mondani, hogy az ébresztésnél hogy tudok beállítani egyéni csengést? Én csak a gyári hangokat tudom beállítani...:S Már másoltam mindenhová a zenét, de sehol sem ismerte fel...:S Légyszi segítsetek! Köszi
  • franc0
    Szervusz!

Adnék neked pár kéretlen tanácsot. (Amúgy Omnia, HTC Diamond és iPhone felhasználó vagyok, szal kompetens)

Először is, gondold át mégegyszer hogy tényleg szükséged van-e erre az új cuccra. Vagizni kell? Nem lenne jobb helye annak a pénzmagnak?
    Másrészt, szerintem 60ezernél többet ne költs erre semmiképp (én mind a hármat ennyiért vettem). GSM boltba ne vásárolj, drágák. Személy szerint a vaterát ki nem állhatom. A megfelelő oldalakat/fórumokat kell nézni (amiket nem írok ide most mert reklám), és ha egy jó ajánlatot találsz el kell menni megnézni minél hamarabb.

Ha még is vásárolsz, akkor el kell dönteni mire használnád a cuccot.
    Ha csak az kell hogy érintős legyen: Viewty, LG KP500, Samsung S5230. Ezeket megúszod kb 30K-ból.
    Ha kell a WiFi: ebben az esetben egyértelműen iPhone 2G 8Gb. Ezen a legjobb netezni. De jól meg kell nézni hogy mit veszel, mert ezeken nincs garancia. Kb. 55K. Ha Windows Mobile-t akarsz, akkor LG KS20. Ez boltban is kb csak 50K, szóval 40-42 körül ki lehet fogni jót (ritka teló)
    Ha kell a WiFi és a GPS is: ebben az esetben csakis WM jöhet szóba. Jó a HTC Diamond és az Omnia is, igaz másképp. Esetleg vehetsz egy HTC Kaiser-t is, a laikus közönség ettől dobná el az agyát igazán sztem.

A végére csak annyit: a Nokia 5800 egy fos. 60 körül simán kapni, de meg ne vedd (szori a tulajoktól:)
    Ha van kérdésed nyugodtan tedd fel.

Üdv
  • cibi17
    Bobber! Köszönöm szépen a válaszod, gondolkozom is rajta hidd el eleget :)

Mondjuk azért még Nbs86 véleményét is szevesen meghallgatnám :)
    (sorry, elolvasnám :))
  • Bobber
    Hát ha nem bővelkedsz anyagiakban akkro nagyon gondold meg az omniát. Nagyon jó kis készülék de a kispénzü embereknek sajnso elég luxus csak hobbiból venni és ez nem csak az omniára hanem az összes hasonló kategóriájú készülékre igaz. Én se bővelkeddem annyira a pénzben viszont nekem fix melóm van nem is rossz illetve melóhoz is használom mert kell néha a navigáció néha a fényképezőgép néha gps-el pontokat kell bemérnam stb. Szóval nekem mint munkaeszköz lett megvéve részben (természetesen nekem is mint hobbi készülék de ezt ugyse vallom be:))
    Szóval nagyon gondold meg hogy menyi pénzt adsz ki bármilyen készülékre és hogy azt ki fogod e használni mert mint már lentebb irtam csak hobbiból venni ilyet az egy kicsit húzós főleg ha nem bővelkedik pénzben az ember.
    Az akciókról annyit hogy mire december lesz lehet hogy teljesen új készülékek lesznek a piacon amiket érdemes megvenni, mert ez is olyan mint a számítógép hogy egyik napról a másikra nagyságrendekkel jobb készülékeket dobhatnak a piacra. Szóval addigra lehet hogy teljesen más készülék lesz amit érdemes megvenni. Amúgy azthiszem a vodánál olyan 15k körüli összeg a különbség hogy kártyával vagy előfizus hűséggel veszed a készüléket. gondolkozz el rajta. Nem lebeszélni akarlak mert mint mondtam én nagyon meg vagyok elégedve vele, de meg kell gondolni.
    és nézelődj akkor a vodafone.hu oldalon ott ottvan hogy menyibe kerül vitamaxban vagy előfizetésesen. Te döntesz!
  • cibi17
    jah és még az is ide tartozik, h előfizus vagyok vodánál... és amikor másfél éve lejárt a hűségnyilatkozatom, akkor küldtek egy papírt, h amennyiben meghosszabítom, (még 2év) akkor olcsóbban tudok venni telót... valami 20ért vettem egy 30-35ezres telót. és ez december végén fog lejárni most újra... lehet h akkor megint kapok ilyen kedvezmény? talán nagyobbat is? és akkor kellene egy omniát? :S és addig most lg? nem tom... PLS VKI HELP :D
  • cibi17
    szép kis szöveg, hálás köszönetem aki végig olvassa és aki választ ad rá :):)
  • cibi17
    az őszinte véleményeteket szeretném most kérni! (lehet, rossz helyre fordulok, mert ti omnia tulajok vagytok, de mégis megteszem, mert nektek van róla tapasztalatotok) nos... igazából az a helyzet, h én tanuló vagyok, szóval semmi keresetem, max most a nyári meló... így van 100ezer forintom (és elvileg még 200lesz majdnem aug végére pluszba)
    viszont most szeretnék venni egy érintős telefont... eddig 2telefon jön szóba nálam, 1. egyértelemszerűen az omnia, a 2. az lg ku990 viewty. viszont egy kis faluban lakom, ahol igazából nincs wifis elérhetőség, max vennék egy wifis modemet itthonra, ha omniám lenne... viszont pécsen az albérletemben van, ahova csak szeptemberbe megyek vissza. de igazából ott is két helyen van elérhető wifi, plusz 1-2helyen, akik arra nem képesek, h lekódolják a hálózatukat :) (de laptopom van, szóval netezni tudok azon is) szóval igazából nekem a navigáció sem lényeges, de azért ki tudja, mondjuk pesten ha járok nem egy rossz dolog, de csak ezért felesleges szerintem kiadnom több 10 000forintot pluszba (mikor évente vagyok fent 2-3x). viszont itt jön az igazi dilemma, mert nekem tényleg nagyon tetszik a ku990, bár már egy öreg készülék, 2éves is már talán, de a külseje például nagyon megfogott...a hatalmas kamera, az elegáns külső, plusz annak idején egy nagyon okos telefon volt... és most már nagyon elérhető áron meg lehet venni ÚJAN, FÜGGETLENÜL IS!!! nem tudom pontosan, h mennyi, de ilyen 50 körül.
    viszont mai szemmel így az omniát látva komolyan azt kell mondanom, h most néztem róla pár videót és elég butácska már... hisz elfordítod, nem történik semmi (igaz egy gomb lenyomásával az oldalán elfordul a kép és tudsz pl filmet nézni rajta) de mégis azért nem szabható úgy a saját igényeimre, mint egy omnia. nem tudom, talán elég nekem az lg, talán nem. vélemény?
    és még annyit szeretnék, h most ugye van 100ezer forintom, de lehet azt mondják holnap, h többet már nem kell jönni, mert nincs meló. így nem lesz pénzem több. tehát nem akarom azért mindet elkölteni, ha nem muszáj, ezért is néztem meg ezt a vaterás telót. azért szeretném, ha maradna egy 20-25belőle. szerintetek mi érné meg? egy új lg vagy egy "vélhetően új" samsug a vateráról?
    plusz vki meg tudná nekem mondani, h mennyibe kerülnek boltban, tényleg bontatlanül ezek a készülékek? én például vodafone-s vagyok.
  • cibi17
    ezt figyeljétek mit találtam:
    -Tisztelt GsmLine! Minden tartozékkal együtt adjátok a telefont? Csak ilyen színben van , mint a képen? üdv HCNimitz - HCNimitz
    -Tisztelt HCNimitz! igen csak ilyen szín van. stereo headset, adatkábel, cd software van benne. - GsmLine
    és az IGO?? (meglepő :O )

nbs86! azt írtad, h te frissítettél romot... ez h is néz ki pontosan?mert engem is érdekelna az, ami most neked van, h tovább bírj az aksi, és gyorsabb is a készülék... pl h gyorsabban vált át állóból fekvőre...