Samsung i900 OMNIA

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát szerintem meg kispénzü embereknek is megéri mivel benne a GPS.
Na persze aki azt se használja ki az tényleg ne vegyen!!!

★ 汤姆 李

Igazán megoldhatták volna,hogy a ceruza hozzá ne külön legyen.El is hagytam eddig volt meg a ceruzája,OMG

★ 汤姆 李

és vateráról miért nem éri meg venni? mert én azt mondom, szerintem inkább megveszem 65-70ért az ÚJ omniát... nem karcolt, nem használt... most átverni nem tudnak. írtam nekik, futár hozná, azt mondták, h ki is bonthatom, megnézhetem, h jó-e? mármint h mûködik-e, nem karcos, ilyesmi...

i5 6600K, MSI GTX 1070 8gb gaming X, 2x8gb 3200mhz/cl15, Logitech G27

Üdv!
Telefonbeszélgetés közben hol tudnám állítani a másik fél hangerejét? (azon kívül hogy rászólok hogy vegye magát halkabbra 😄 ) Mert tõlem két méterre is hallják, hogy kivel mit beszélek. 😊 Köszi.

franc0
Igen

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

köszi a gyors választ<#worship>
Igazából még nincs meg az omnia de leginkább ezen múlik hogy megvegyem-e, hogy tudok e navigációzni vele. Akkor olyat kell vennem amihez gyári Igo8 van ha jól értelmezem és akkor rendes navigációm lessz ingyen ugye?
franc0
Az a lényeg, hogy az Omniához jobb helyeken iGO-t adnak, ami által olyan lesz mintha rendes autós GPS-t vennél. A térképek a telefonon vagy a memóriakártyán vannak, ezért nem generál adatforgalmat, tehát ingyenes a navigáció. De a program természetesen pénzbe kerül (vagy warez).

A googlemaps (pl az iPhone 2G-n) térképek nem tárolódnak a telefonon, menet közben tölti le a netrõl ezáltal pénzbe kerül. A program maga viszont ingyenes. DE ez nem rendes (turn-by-turn) navigáció, nem mondja be pl. hogy 100 méter múlva fordulj jobbra.

Az IGo-t használd.

Bocsi a hülye kérdésért, és miben különbözik a Igo és a Googlemaps?
franc0
Nem a telefontól függ hanem a programtól.
Az iGo ingyenes, a GoogleMaps a fizetõs.

franc0
Hali!

Tedd fel a telódra a G-Alarm nevû programot.
Egyrészt mert király, másrészt ott könnyen be lehet állítani bármilyen csengõhangot.
Tud magyarul is.

Hy. Azt szeretném kérdezni hogy ha a navigációt használod az omnián akkor azért fizetni kell vagy nem? Az iphonnál fizetõs és az omniánál?
Sziasztok!

Megtudnátok mondani, hogy az ébresztésnél hogy tudok beállítani egyéni csengést? Én csak a gyári hangokat tudom beállítani...:S Már másoltam mindenhová a zenét, de sehol sem ismerte fel...:S Légyszi segítsetek! Köszi
franc0
Szervusz!

Adnék neked pár kéretlen tanácsot. (Amúgy Omnia, HTC Diamond és iPhone felhasználó vagyok, szal kompetens)

Elõször is, gondold át mégegyszer hogy tényleg szükséged van-e erre az új cuccra. Vagizni kell? Nem lenne jobb helye annak a pénzmagnak?
Másrészt, szerintem 60ezernél többet ne költs erre semmiképp (én mind a hármat ennyiért vettem). GSM boltba ne vásárolj, drágák. Személy szerint a vaterát ki nem állhatom. A megfelelõ oldalakat/fórumokat kell nézni (amiket nem írok ide most mert reklám), és ha egy jó ajánlatot találsz el kell menni megnézni minél hamarabb.

Ha még is vásárolsz, akkor el kell dönteni mire használnád a cuccot.
Ha csak az kell hogy érintõs legyen: Viewty, LG KP500, Samsung S5230. Ezeket megúszod kb 30K-ból.
Ha kell a WiFi: ebben az esetben egyértelmûen iPhone 2G 8Gb. Ezen a legjobb netezni. De jól meg kell nézni hogy mit veszel, mert ezeken nincs garancia. Kb. 55K. Ha Windows Mobile-t akarsz, akkor LG KS20. Ez boltban is kb csak 50K, szóval 40-42 körül ki lehet fogni jót (ritka teló)
Ha kell a WiFi és a GPS is: ebben az esetben csakis WM jöhet szóba. Jó a HTC Diamond és az Omnia is, igaz másképp. Esetleg vehetsz egy HTC Kaiser-t is, a laikus közönség ettõl dobná el az agyát igazán sztem.

A végére csak annyit: a Nokia 5800 egy fos. 60 körül simán kapni, de meg ne vedd (szori a tulajoktól😊
Ha van kérdésed nyugodtan tedd fel.

Üdv

Bobber! Köszönöm szépen a válaszod, gondolkozom is rajta hidd el eleget 😊

Mondjuk azért még Nbs86 véleményét is szevesen meghallgatnám 😊
(sorry, elolvasnám 😊)

Bobber
Hát ha nem bõvelkedsz anyagiakban akkro nagyon gondold meg az omniát. Nagyon jó kis készülék de a kispénzü embereknek sajnso elég luxus csak hobbiból venni és ez nem csak az omniára hanem az összes hasonló kategóriájú készülékre igaz. Én se bõvelkeddem annyira a pénzben viszont nekem fix melóm van nem is rossz illetve melóhoz is használom mert kell néha a navigáció néha a fényképezõgép néha gps-el pontokat kell bemérnam stb. Szóval nekem mint munkaeszköz lett megvéve részben (természetesen nekem is mint hobbi készülék de ezt ugyse vallom be😊)
Szóval nagyon gondold meg hogy menyi pénzt adsz ki bármilyen készülékre és hogy azt ki fogod e használni mert mint már lentebb irtam csak hobbiból venni ilyet az egy kicsit húzós fõleg ha nem bõvelkedik pénzben az ember.
Az akciókról annyit hogy mire december lesz lehet hogy teljesen új készülékek lesznek a piacon amiket érdemes megvenni, mert ez is olyan mint a számítógép hogy egyik napról a másikra nagyságrendekkel jobb készülékeket dobhatnak a piacra. Szóval addigra lehet hogy teljesen más készülék lesz amit érdemes megvenni. Amúgy azthiszem a vodánál olyan 15k körüli összeg a különbség hogy kártyával vagy elõfizus hûséggel veszed a készüléket. gondolkozz el rajta. Nem lebeszélni akarlak mert mint mondtam én nagyon meg vagyok elégedve vele, de meg kell gondolni.
és nézelõdj akkor a vodafone.hu oldalon ott ottvan hogy menyibe kerül vitamaxban vagy elõfizetésesen. Te döntesz!

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

jah és még az is ide tartozik, h elõfizus vagyok vodánál... és amikor másfél éve lejárt a hûségnyilatkozatom, akkor küldtek egy papírt, h amennyiben meghosszabítom, (még 2év) akkor olcsóbban tudok venni telót... valami 20ért vettem egy 30-35ezres telót. és ez december végén fog lejárni most újra... lehet h akkor megint kapok ilyen kedvezmény? talán nagyobbat is? és akkor kellene egy omniát? :S és addig most lg? nem tom... PLS VKI HELP 😄

szép kis szöveg, hálás köszönetem aki végig olvassa és aki választ ad rá 😊😊

az õszinte véleményeteket szeretném most kérni! (lehet, rossz helyre fordulok, mert ti omnia tulajok vagytok, de mégis megteszem, mert nektek van róla tapasztalatotok) nos... igazából az a helyzet, h én tanuló vagyok, szóval semmi keresetem, max most a nyári meló... így van 100ezer forintom (és elvileg még 200lesz majdnem aug végére pluszba)
viszont most szeretnék venni egy érintõs telefont... eddig 2telefon jön szóba nálam, 1. egyértelemszerûen az omnia, a 2. az lg ku990 viewty. viszont egy kis faluban lakom, ahol igazából nincs wifis elérhetõség, max vennék egy wifis modemet itthonra, ha omniám lenne... viszont pécsen az albérletemben van, ahova csak szeptemberbe megyek vissza. de igazából ott is két helyen van elérhetõ wifi, plusz 1-2helyen, akik arra nem képesek, h lekódolják a hálózatukat 😊 (de laptopom van, szóval netezni tudok azon is) szóval igazából nekem a navigáció sem lényeges, de azért ki tudja, mondjuk pesten ha járok nem egy rossz dolog, de csak ezért felesleges szerintem kiadnom több 10 000forintot pluszba (mikor évente vagyok fent 2-3x). viszont itt jön az igazi dilemma, mert nekem tényleg nagyon tetszik a ku990, bár már egy öreg készülék, 2éves is már talán, de a külseje például nagyon megfogott...a hatalmas kamera, az elegáns külsõ, plusz annak idején egy nagyon okos telefon volt... és most már nagyon elérhetõ áron meg lehet venni ÚJAN, FÜGGETLENÜL IS!!! nem tudom pontosan, h mennyi, de ilyen 50 körül.
viszont mai szemmel így az omniát látva komolyan azt kell mondanom, h most néztem róla pár videót és elég butácska már... hisz elfordítod, nem történik semmi (igaz egy gomb lenyomásával az oldalán elfordul a kép és tudsz pl filmet nézni rajta) de mégis azért nem szabható úgy a saját igényeimre, mint egy omnia. nem tudom, talán elég nekem az lg, talán nem. vélemény?
és még annyit szeretnék, h most ugye van 100ezer forintom, de lehet azt mondják holnap, h többet már nem kell jönni, mert nincs meló. így nem lesz pénzem több. tehát nem akarom azért mindet elkölteni, ha nem muszáj, ezért is néztem meg ezt a vaterás telót. azért szeretném, ha maradna egy 20-25belõle. szerintetek mi érné meg? egy új lg vagy egy "vélhetõen új" samsug a vateráról?
plusz vki meg tudná nekem mondani, h mennyibe kerülnek boltban, tényleg bontatlanül ezek a készülékek? én például vodafone-s vagyok.

ezt figyeljétek mit találtam:
-Tisztelt GsmLine! Minden tartozékkal együtt adjátok a telefont? Csak ilyen színben van , mint a képen? üdv HCNimitz - HCNimitz
-Tisztelt HCNimitz! igen csak ilyen szín van. stereo headset, adatkábel, cd software van benne. - GsmLine
és az IGO?? (meglepõ 😮 )

nbs86! azt írtad, h te frissítettél romot... ez h is néz ki pontosan?mert engem is érdekelna az, ami most neked van, h tovább bírj az aksi, és gyorsabb is a készülék... pl h gyorsabban vált át állóból fekvõre...

Csacsi
Szerintetek mennyiért tudnék eladni egy 1 hónapos Omniát? Még Garis T-mobilnál vettem, semmi baja.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Igen, szóval én sem hiszem, hogy létezik olyan omnia, ami rosszabb..
Mindnek van kijelzõje, akksija, van benne wifi, gps, stb. Ezeket enm lehet kispórolni.. Az eltérés tényleg maximum a mûködtetõ szoftver lehet, ez olyan mint két ugyanolyan számítógép esetén az eltérõ oprendszer. Az egyikre windows-t teszel, a másikre linuxot, aztán meglepõdsz, hogy az egyikkel mennek dolgok, a másikkal meg nem, pedig ugyanaz a gép. Persze a ROM-ot lehet az omnián cserélni, de ez mindig egy kockázatos dolog.
Bobber
tudtommal az omnia az omnia
nem tudok olyanról hogy okosabb meg butább
(most ne menjünk abba bele hogy i900 vagy i900hd mert az két külön dolog)
ugyhogy e miatt nem lehet okosabb.
A kiokosításon én meg azt értem hogy behozták külföldrõl valamien rommal és utána itthon házibarkácsba raktak rá rom frissítést ami vagy jó vagy nem lehet szervízrom van rajta lehet hogy hibás a rom lehet hogy valami babrált rom nem lehet tudni. lehet hogy megy rajta midnen szépen de lehet hogy bizonyos dolgoka csak akadnak vagy el se indulnak nem tudom (mondjuk én még a romot nem piszkáltam és amig nincs rá szükségem nem is fogom)

oké, köszi szépen az eddigi válaszotokat, viszont az még nagyon érdekelne, h esetleg olyan elõfordulhat-e, h azért lenne mondjuk olcsóbb ez a 'GsmLine'-os teló, (vateráról) mert butább telefon??
vagy ilyen nem létezik? ilyen olcsóbb, de butított verzió? pl lassabb, plusz néhány funkció kispórolva, vagy csak nem mûködik?...

és mit jelent az amit írtatok, h utológag lett kiokosítva? :S ez elég rosszul hangzik :S:S:S

mackosajt
egyetértek.

Én a trénél vettem, mert hát 1997-tõl kezdve náluk vagyok.

Igo már nem mindegyikhez jár pl. trénél, mert van "gazdaságos" csomag, amibe az nincs benne, ha jól tudom.

AMire én(mi) használjuk: telefon, net (wifin keresztül), film, zene, feljegyzések, excell, navi, pár fotó.

bolti átverésrõl meg érdemes elolvasni a PH-n Zsu blogját.

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

Bobber
Az omniáról meg mese helyett szerintem olvasgasd az i900 oldalát ill forumokat. mindenkinek más miatt éri meg megvenni van aki nagyzolásból van aki a navigáció miatt van aki a fényképezõgépe maitt stb. Ezt egyéne válogatja. Vannak erõsségei a készüléknek vannak gyengéi meg kell szokni. Ez nem telefon hanem egy telefonálásra is alkalmas pda szóval elég sok midnent ki lehet hozni a cuccból de ahoz egy kicsit érteni is kell hozzá. Ha valaki viszont a a készülékét csak telefonálásra használja annak drága és felesleges mulatság.
Ettõl függetlenül én alapból meg vagyok vele elégedve amikre nekem kellet hogy néha használjam a navi részét ne keljen térképeznem amikor éppen vezetek ismeretlen terepen, vagy gyorsan kell egy fényképet lõnöm mert valami lényegeset láttam de nincs nálam a fényképezõgépem akor ezt is megtehetem. Szeretek rajta olvasni ha hosszabb úton vagyok esetleg filmet nézni játszani vagy néha rajzolgatok rajzprogival idõkitöltés gyanánt stb szóval sokmindenre lehet használni olvass utána illetve döntsd el mik azok a dolgok amikre neked szükséged van egy készülékben ha ezeket tudja akkor jó. Ha nem az baj😊
ha sokkal többet tud akkor meg sok pénzed van ha megveszed😊

Bobber
Ja és ez a bolt nem ver át annyira
erre csak azt mondom hogy engem egyáltalán ne verjen át se kicsit se nagyon. Sajnos ha már az annyira szó felmerül akkor baj van.

Bobber
Magyarországra egyedül a samsung huzza be a készüléket ami ugymond magyarnak is minõsül. A kissebb kereskedõk lehet hogy egyéb csatornákon is szereznek be készüléket de az ugymond nem gyári magyar készülék hanem mint az elõttem is szóló irta valamilyen kiokosított készülék.
A gariról meg csak annyit hogy én amikor vettem akkor megnéztem egy ilyen kissebb kereskedõnél. Esküdözött hogy gyári magyar készülék és õ olyan rendes hogy az egy év garira még ad egy fél évet is plusszba. Kérdeztem hogy és bontatlan csomag én fogom kibontani?
mert nekem ez volt egy alapfeltétel. Erre mondja hogy persze én bonthatom ki. kb fél perc mulva mondja hogy persze én bonthatom ki meg én rakhatom össze de õk is felbontják a csomagot mert a készülék imei kodját ki kell irniuk. Na itt kezdtem el magamban röhögni (na meg anyázni) ugyhogy ott is hagytam ezek után. Mondom leszarom hogy drágább bementem a vodához és vettem egyet. Az elsõ meglepetésem az volt hogy nem egy év gart adtak rá hanem gyárilag 2 év gart ill aszem még 1 év softver gart is szóval a "zugboltos" már itt megdõlt. És ami mondom nekem nagyon fontos volt hogy én téptem fel a gyári Samsung logoval hologrammal stb ellátott cimkét. Igy tudom hogy tényleg én voltam az elsõ aki a készüléket babrálta és ha csak véletlenül nem egy gyári hibás készüléket kapok akkor minden rendben lesz vele.
Az hogy a doboz mit tartalmaz lehet hoyg szolgáltatóktól függõen változik de én még a vásárlás elõtt beszéltem samsungékkal is és kérdeztem mit kell tartalmazni. Amit õk hoznak be magyarországra abban mind benne kell hogy legyen a készülék, adatkábel, IGO, Fülhalgató, A fülesre a kis biszbaszok, ill a cd meg a könyvek. Aszem ennyi ha valamit kihagytam akkor bocsi de ennek alapból benne kell lenni. Szóval pl ha már az igo-n gondolkoznak hogy jár e hozzá az se egy jó pont.
Én nem bántam meg hogy a vodánál vettem mert igy nyugodtan alszom. Igaz drágább volt egy kicsit de ezt be kellet válalni. Az meg hogy független legyen nekem nagyon nem szempont mert ugyis vodás vagyok nem szeretek kártyát cserélgetni ne kopjon szét a készülék. Akkor meg mi értelme lenne hogy független legyen?
Szóval ha te is egy adott fix szolgáltatónál vagy (én kb 8 éve vodánál és szerintem egy darabig még maradok is) Akkor nicns értelme a függetlenségnek. Az meg hogy rá van irva a készülékre hogy vodafon egyáltalán nem érdekel.

mackosajt
honnan szerezheti be olcsóbban itthon?
vagy utólag van kiokosítva, vagy külföldi cucc...
több lehetõség szerintem nincs.
samu magyarország szerintem nem nagyon ad el olcsóbban kisebb üzleteknek.
eredet meg úgy igazolható, hogy ezek többsége azért még garis kell legyen. mondjuk voda/tré/pannon vagy valamelyik kereskedõhöz, ha független. Ahhoz meg a garit csak akkor tudod érvényesíteni, ha számla is van+garilevél. Nem? vagyis ha valami hiányzik, akkor bibi.

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

és a garanciát h adják egy PDA-ra? mert mondjuk én eddig csak a vodánál vettem telót, és ott elkértek minden személyes okmányt és névre szóló volt az összes... ezeknél meg csak benne van a dobozban a garancia papír és egybõl hiteles is?

plusz mesélnétek valamit nekem az omniáról? h miért éri meg megvenni?
és h mik a hibái? amit még kispóroltak belõle? milyen funkciók hiányoznak belõle?

köszi elõre is a választ

oké, de ha megnézitek ezt a GsmLine bolt árulja... most szerintem õk annyira nem vernének át
gondolom, h õk olcsóbban beszerzik, nem?
nem lehet, h ezért olcsóbb?
és honnan tudom meg, h magyar-e?

mackosajt
Én óvatos lennék a használt, nem 100%-ra leinformálható eredetû kütyüvel.

Egy véletlen ROM frissítéskori hiba, és lehet iderül, hogy külföldi a kicsi, és csak akkor tudod kilockolni, ha teszel bele a származásának megfelelõ kártyát, vagy valaki "olcsón kiokosítja.
Vagy behal az alaplap, és se gari, se kütyü.
Inkább újat, de garival, vagy 100% magyar származásút, garipapírosat, ha már használt.

Gaba9
Írni én is tudok sok mindent ... 😊

Gaba323

de azt írják, h új...

Gaba9
Abszolút jó készülék de hogy használtan milyet fogsz kifogni ez a te szerencséd és odafigyelésed max .. !!
Csak ajánlani tudom .. nekem nincs semmi gondom vele ..

Gaba323

Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, h szeretnék venni egy omniát, de a bolti árra nincs pénzem... viszont vaterán azért vmivel olcsóbban ki lehet fogni... Pl.: http://www.vatera.hu/samsung_i900_omnia_8gb_1_ft_rol_nma_149125716.html

Szerintek ezt megérné megvenni? Mert ahogy néztem csak jó tapasztalatot írtak eddig róla. (53pozitív vélemény és 10semleges)

Lécci írjatok, mert ilyen 70-75öm még lenne rá!

Válaszotok elõre is köszönöm,
Üdv

cibus

Használtan venni mindig a szerencsén múlik.
Nem mondom, hogy rossz dolog, mert én is vettem már telefont (tényleg telefont) használtan, majdnem féláron az akkori árához képest és semmi baja nem volt, kifogástalanul mûködött és még azóta is teljesen jó. Alaposan nem kell vizsgálni, adás-vételi szerzõdés, garanciapapírok stb. érvényességét és valódiságát ellenõrizni, stb. Sok midnenre kell odafigyelni, de akár jól is járhatsz. Láttam már olyanokat, akiktõl 60-ért vette be a bolt a szinte vadiúj készüléket, a tulaj csak azért szabadult meg tõle, mert neki bonyolult ez a készülék...
jajj bocsánatot kérek...😮 PDA!😊

Bobber
Szia mi nem telefont vettünk😊

hello!
érdeklõdnék h ki hol vette a telefonját vagy esetleg ki tud megbízható gsm boltot? mert nekem sajna nincs annyi pénzem h edigitálnál meg egyéb ilyen helyeken vegyem...
vagy esetleg használtat garanciásan?

elõre is köszi a válaszokat!😊

mackosajt
pdafanclub.com

regisztrálsz, majd pedig megkeresed Taril mester világát.
DXID1 van nekem fent.
DXIA5 -tel sem volt semmi bajom.
A gyári viszont hamar merült

i900-as oldal+ pdafanclub szerintem alap

Petka
Na majd körülnézek. Köszi az infót!

Meg persze vannak a nem hiatalos ROM-ok, meg a kicsit módosított ROM-ok, már láttam windows mobile 6.5-ös ROMokat is Omniához.. Ezek még több midnent tartalmaznak, több helyet hagynak a memóriából, stb.
Ezt magyarítani kell, a magyar ROM-ból sajnos csak a XDHK2-es a legújabb, ez egy szervízROM.
De nem nehéz magyarrá tenni a ROM-ot, nagy segítség az i900 eoldal, ott szépen le van írva és mellékelve a szükséges dolgok.
Petka
És ennek van magyar változata is vagy külön kell magyarosítani?
(Vagy hülyeségeket beszélek?)<#smile>

Hivatalosan az IA5-ös ROM a legfrissebb.
Petka
Melyik ez a ROM?

Meg vannak olyan tokok hozzá, amiben van sytlustartó rész is, ha ragaszkodsz a saját pálcájához.
Akkor jó, bár én nem vettem észre a navigációs rendszernél ezt. Igaz, azt nem is nyüstöltem annyit, mint az Omniát. 😊
A kis pálcika valóban zavaró, meg hogy csak a saját csatlakozóját tudod használni, de szerintem ennyi belefér a többi jó tulajdonság miatt.
Én vettem egy adag noname stylust, így mindenhol van egy, ahol használni szoktam. De ujjal is el lehet birizgálni a megfelelõ szoftverek segítségével.