1623
Samsung i900 OMNIA
-
nbs86 #743 Tudtommal egy év garanciát ad a samsung a készülékre.
http://www.samsung-klub.hu/?pid=hu_home_c4r2contents_samsungklub
Ha itt beregisztrálod, akkor plusz két hónap gari jár. -
#742 Köszi.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy a Samsung hány év garanciát ad a telefonokra?
Erről az oldalról mi a véleményetek? Van aki vásárolt már itt? Tapasztalatok? http://www.centrumgsm.hu -
nbs86 #741 Én is elvoltam amúgy a XDHK2-vel, nem volt különösebb problémám vele, de a gps jel nagyon lassan ment, wifit néha eldobta és néha nem akart visszamenni, főleg készénléti állapotból újból kapcsolódásnál, az akksi üzemideje meg 1-2 nap volt. Ezért kockáztattam egy nem főzött IA5-re és akkor képedtem el, hogy mennyit számít egy ROM..., aztán volt pár idegesítő az IA5-ben, főleg a böngészésnél, így gondolkodtam egy nem hivatalos ID1-ben, de eléggé féltem egy újabb frissítéstől, nehogy gallyra vágjam szerencsétlen omniát. Aztán megjelent e a két új ROM, letöltöttem és vártam pár hetet, amíg özönlöttek a vélemények, tapasztalatok róluk, és a 6.1.4-ről nem egyszer hallottam, hogy megvan "A ROM", az "igazi", stb., így belevágtam és szerintem ha valami ménkő bele nem vág vagy nem jelentkezik valami olyan hiba, amit csak a ROMfrissítés old meg, akkor marad ez. -
nbs86 #740 A két választási opció közül egyiket sem lehet vagy nem érdemes magyarítani. A 6.5-öt egyáltalán nem is lehet, a 6.1.4-et meg nem érdemes, mert egy-kép opció meghülyül tőle és furán viselkedhet, pl smsm jelzés vagy nem is tudom még mik. Amit lehet magyarítani, az egy IA5-ös vagy ID1-es végű ROM. (a 6.1.4-es ID1-es alapú)
A kettő közül személy szerint a 6.1.4-est javaslom még. A 6.5-ös is jó, gyors, kicsit újabban néz ki, talán a képe is jobb, de többször fagy, nem annyira stabil, pár funkció sem megy vele tökéletesen, mivel hivatalosan Omniára ezt nem adták ki. A 6.1.4-ről több tapasztalatom van, ezt használom most is, eddig kb kétszer, ha fagyott, egyszer még elején, amíg kicsit összecsiasztolódtak a programok, egyszer meg pár hete, de nem tudom miért, azóta ki sem volt kapcsolva és megy. Gyors, érezhetően gyorsabb mint az XDHK2, a youtubot az operából is lejátssza, a gps keresés és találat szabad ég alatt max 2-3 perc, reset után még gyorsabb. SPB MobileShell rámegy, magyarítással már olyan majdnem, mintha magyar lenne az egész. Minden eddigi program, ami hazsnáltam simán fut, rengeteg hely van, mindent telepíthettem volna a készülékre akár, a képernyő is mintha érzékenyebb lenne, az akksi meg kibír 4 napot legalább, persze használattól függően. Volt, hogy 5 napig is elment, amikor nem szórakoztattam annyit, csak pár telefon és néha wifi.
Röviden ennyi tapasztalatom van erről. -
nbs86 #739 Hogyne árulná a T-mobile:
http://www.t-mobile.hu/lakossagi/akciok/akcio/0904_samsung-omnia
Hol a legolcsóbb, azt a csuda tudja, googlbe sokat kell keresgélni, samsung omina ár, stb címszavakkal.
Én itt vettem: http://www.nextgsm.hu/webshop/index.php?cPath=198&osCsid=9c4bb1d555154f4fa5ea5ebd3385c53c Itt 100 alatt van, de mondom, hogy itt a legolcsóbb. -
nbs86 #738 Igen, próbálta valaki, mindegyiket el lehet futtatni rajta.
Nav N Go iGO Amigo v8.4.2.93601 a legújabb, ha jól tudom.
Kell találni egy megfelelő data és branding.gro-t és utána hajrá. A sys.txt-t az előzőből nagyjából elfogadja (a 8.3-ból), ha nem is midnent tud belőle megcsinálni, de amúgy működik. -
#737 XDHK2 van nekem is, sajnos a műholdra állás nem valami gyors, de egyébként meg vagyok elégedve vele.
nbs86!
Még nem frissítettem a ROM-ot, szerencsére sikerült a csengőhangokat visszavarázsolnom...
Amúgy, Te mit ajánlasz? 6.1.4, vagy 6.5? Melyik gyorsabb, stabilabb omnián? Utána magyarítani akarom, (nem, nem magyarosítani, se füstölt kolbász, se pirospaprika nem kerül bele....) mert bár nem fontos, az is egy szempont, ráadásul azt hallottam, hogy a 6.5 az 256-ra lett írva, így több helyet eszik... Viszont az jobb képet csinál, és gyorsabb. Ezt hallottam, mit tudsz belőle meger5ősíteni? -
#736 Sziasztok!
Szétnéztem itt is ott is, hogy hol mennyiért lehet kapni Omniát. Felmentem a T-Mobile oldalára, de a készülékek között nem találtam az Omniát. A T nem árulja már?
Hol lehet legolcsóbban venni függetlent? -
#735 igo amigot próbálgatja valaki? Melyik most a legújabb használható omnia verzsön? -
#734 Hát XDHK2 rom került a telefonomra sokkal több helyem van (persze mert még nem telepítettem agyon minden féle baromsággal:))
hogy gyorsabb lesz e azt még nem tudom egyelőre gyorsabnak tünik mint amikor annó megvettem és a régi rom volt rajta. Hogy a gps menni fog e nem tudom ha hétvégén járok olyan helyen tesztelem mert nagyon kíváncsi vagyok
remélem rendben lesz mert nagyon fog bosszantani ha nem
ez lesz az első negatívum amivel nem leszek megelégedve -
nbs86 #733 És simán nem lehet őket letörölni?
PocketPC-s totalcommanderrel vagy intézővel?
-
#732 Úgy értem, hogy ha a beállítások-rendszer-memórián belül rányomok alul arra hogy keressen nagyméretű fájlokat a memóriában, akkor kidob nekem egy csomó multimédiás fájlt. pl gif, jpg, wmv és sokan mások. Na ezeket akarom eltűntetni. -
nbs86 #731 Hogy érted?
A tároló vagy a programoknak valóból?
A kevés hely probléma a tárolónál szokott jelentkezni, azon lehet valamelyest segíteni, felesleges gyári képek, hangok kukába dobásával, felesleges programok uninstallálásával, amit lehet a my storage-ra telepítéssel, spb mobileshell és tcpmp áthelyezéssel is nyerhető egy kis hely, nem annyira legális, de az igo memórikártyáról való futattásával is lehet nyerni valamit, illetve ha mégis telepített, akkor a gépen levő igo exe-t lehet kisebbé tenni egy progival, általában működik. -
nbs86 #730 A ROM frissítés nem függetleníti a készüléket. Azt egy kis registry babrálással lehet megoldani esetleg.
Én ezzel a 6.1.4-essel nem vettem észre túlzó melgedeést és gyors is nagyon, a hellyel sem volt probléma még és ahogy elnézem, nem is lesz.
A telefonszámokat, híváslistát, sms-eket én az ingyenes PIMBackuup-pal szoktam menteni, eddig nem volt vele gond. Az MMSeket nem bírja, de olyanom úgysincsen. -
#729 Lehet vhogy a memóriából kiszedni a felesleges dolgokat? -
#728 Hát nem tudom a srác mit fog nekem rátenni lehet megkérem hogy valami olyat tegyen rá ami használható is:)
Amugy nekem vodás a romom mert nem függetlenbe vettem de ahogy tegnap a szavaiból kivettem szerintem most független romot fog felrakni
remélem jobb és gyorsabb lesz az omnia mert most kicsit lassucska néha kicsit kevés a hely néha és ha sokat beszélek róla 1-2 ora akkor kicsit melegszendvicssütő is:)
remélem ezek az újabb rommal rendben lesznek.
Még egy kérdés
nekem most outlookal van telefonkönyv mentésem de valami egyéb telefonkönyv mentő progit tudtok ajánlani?
csak mert az outlookos néha kicist bugos és nem mindig akarja a telefonszámokat berakni a helyére és volt hogy a meglévő címjegyzékben nekem kellet ujra beirnia telefonszámokat ill egy részét véletlenszerüen:)
ezt elkerülendő lehet mással is ki kéne mentenem a telszámokat:)
-
nbs86 #727 Ugyan én nem vagyok cserélő guru, de szerintem egy magyar szervízeknek csak a magyar utolsó ROM-ok vannak kint, amit feltehetnek egy magyar készülékre, az pedig XDHK2-es, nekem is ezzel adták át a szervízből (gyári független), amikor kértem, hogy vmi friss ROM legyen rajta.
Ami frissebb, de simán nem mászik fel a PDA-ra, az valamilyen IA5-ös ROM, de ebből nincsen magyar szervízROM, ellenben lehet magyarítani.
Az IA5 viszont kicsit bugos, JAVAs cuccoknak nincs hangja meg vmi baja volt még, ellenben én nem vettem ésre túl sok gondot vele, bár böngészésnél elég sokszor kellett újraindítani az Operát, sajnos.
XDHK2-ről vannak tapasztalataim, DXIA5 (gyári, de mindenre telepíthető változat)-ről és DXID1 6.1.4 főzöttről. Szóval nem tudom, melyiket érdemes feltenni a gyáriak közül. IA2, ha van iylen végű, azt hiszem arról olvastam, hogy stabil és jó is, de a legfrissebb magyar ROM-nál mindegyik gyorsabb és több ideig bírja az akksi, a gps jel-találati időről nem is beszélve.
-
#726 Gyári romok közül mit ajánlotok mi legyen a készüléken?
nekem most BUHH5 ös rom van rajta de elvileg ma megy rá új a sami szervízbe. És amenyire rendesnek tünt a srác szerintem azt teszi rá amit kérek. Azt mondjuk nem kérhetem hogy főzöttet tegyen rá de a gyáriak közül szerintem válogathatok. Szóval egy kis segítséget pls nagy rom cserélgető guruk:) -
nbs86 #725 Szerintem sajnos erre nincsen megoldás, mármint ez fix és kész.
Maximum olyat tudok elképzelni, hogy megcsinálod átfedéssel a sima képeket és a PC-n meg összerakod egy panoráma progival. -
xBalázsx #724 hello!
kamerába belehet valahogy állítani hogy panorámába ne csak oylan kis felbontásba csinálja a képet? -
nbs86 #723 Én tapasztalatból mondom, hogy XDHK2-re mehet egyből az új ROm minden zokszó nélkül felmászik rá.
ROM frissítésnél azért óvatosa, minden lépést ellenőrizz, ha kell kétszer is.
Gyári kábel, USB 2.0, samsung driver, aktiválni a drivert, ha lehet szünetemnetes táp, laptop, stb...
Pedig a második registry-s dolog működött nekem, az tuti, az elsőnek is menni kell. Nincsen backupod véletlen?
ROm frissítés után viszont ne tedd vissza a régi backupot, max a pimbackup mentését, mert kicsit megzavarodik az omnia. -
#722 Viszont, ha HR, akkor már frissítek is. XDHK2 a PDA, és XXHJ2 a telefon, rom verziója. Erre vajon élből mehet a DXID1? Vagy mit tegyek "közé"? -
#721 Sikeresen elba... rontottam a telefonom. HR kellene, de a kábel persze megint otthon. Úgy látszik, eltévedhettem benne, mert most abszolút nem cseng. És nem is ajánl fel mást, mint eddig, igaz, azt 2x, viszont bármelyiket választom, valami rendszerhiba üzit kapok.
Azért köszi a segítséget, de azt hiszem, maradok a gyári hangoknál, HR után is... -
nbs86 #720 Vagy, ezt ki is próbáltam már:
HKCU\ControlPanel\SoundCategories\Ring\Directory-nál az értékét változtasd meg \Windows\-ról vagy mi a csuda van ott eddig \My Storage-ra. A per jelek irányáben nem vagyok biztos, a lényeg, hogy azokat ne változtasd meg csak a Windows szót írd át a My Storage-ra. -
nbs86 #719 Igen, legjobb tudomásom szerint én is úgí tudom, ha van SIM kártya és megy a telefon funkció, akkor mennie kéne a gps-nek is, ha van térerő, ha nincsen. Bár gyenge térerős helyen voltam én is a hétvégén és néha szonta, hogy nincs gps jel, aztán hirtelen meignt lett, de igazából nem figyeltem a térerőt, így biztosan nem tudom megmondnai, mi okzta a dolgot. De majd kipróbálom, hátha leszek még térerő nélkül az evezőstúrán.. -
nbs86 #718 Registry Editorral vagy a TotalCommander (az omnián elvőben a \\Beépülők-nél a registry résszel) HKey_Current_User - ControlPanel - Sounds - RingTone0 és itt a "SavedSound" értékét változtasd olyan elérési útra, amire szeretnéd, pl My Storage. ÉS akkor látja majd az ottani mp3-akat és ezeket ébresztőhangnak is be lehet választani.
Nekem ismétel funkció csk arra szolgál, hogy több napra be lehessen nyomni az ébresztőt. Feltolt és kicsit módosított hangerőn, ami az eoldlaon is van, hogyna kell beállítani, teljesen jól szól, hangos és a szundival is működik, eddig mindig felkeltem rá. -
#717 Ha kikapcsolod a telót, akkor tényleg nem megy a GPS, de, ha csak simán nincs térerő, attól még mennie kell a GPS-nek. Csak legyen bekapcsolva a teló. -
#716 na akkor csak hogy nekem is legyen kérdésem:)))
már régebben is megfigyeltem de most hétvégn fel is huztam rajta magam, hogyha olyan helyen vagyok ahol nincs térerőm, vagy akár magamtól is de kikapcsolom a telefon funkciót, akkor a gps egyszerüen nem tud jelet fogni. várhatok én akármenyi egy idő után kiirja hogy nem megy a dolog.
most hétvégén bosszantott nagyon mert kint voltam a bükkben egy kicsit és olyan helyen voltam ahol nem volt térerő.
viszont szerettem volna ugy fotózni hogy legyenek rajta koordináták. Na ez nem ment. Pls valami ötlet mit lehet csinálni miért lehet hogy ilyet csinál stb.
előre is köszi a segítséget:)
-
#715 Na ez jó hír amint beesik az ára 75k alá beruházok egy ilyenre! -
#714 Van rajta alapból msn. -
#713 Lehet erre a telefonra msn-t telepíteni? Ha igen hogy honnan lehet rá letölteni jó-e hozzá a pc-s stb???? -
#712 Kérdésem volna.
Ma reggelre beállítottam az ébresztőt, hát nem volt egy nagy cucc a hangja. Alarm5, és ismétlésre állítottam. Gondolom, ne4m kell mondjam, 1; Nem ismétel, 2; nem ébredtem fel rá...
Csengőhangot sem igazán tudok változtatni.... (Csak gyárit ajánl fel)
Hogyan lehetne elérni, (mert eddig nem jött össze) hogy saját csengőhangot, ébresztőhangot tudjak beállítani, lehetőleg My Storage-ről? -
nbs86 #711 Nem, az eoldalon van egy leírás az áthelyezésről, de majd megpróbálom én is leírni, hogyna csináltam, bár most elfér az új ROMmal.
A TCPMP-t meg áthúzod simán a mappáját és a linket, ami rámutat javítod a helyes, új útvonalra.
A Totalcommander nem foglal túl sokat.
Most viszont mennem kell, csak hétfőn leszek megint, asszem...
Jó hétvégét mindenkinek!
-
cibi17 #710 ha az spb fent van mar, akkor le kell torolnom es ugy felrakni ujra,meg a tcpmpt,total commandert? :(
kepek my storageba megy, csengohang csak 1van ott, amit hasznalok, tobbi m.s-en. -
nbs86 #709 A kamera hova menti a képeket?
Az Opera cache mekkora és hova kerül?
mp3 csengőhangok, gyári felesleges képek még megvannak?
SPB MobuleSHELL-t is át lehet rakni My storgara, illetve a TCPMP-t is.
SKTools vagy DinarSoft MemMaid telepítése után pucoltasd ki velük a rendszert.
Az a nagy fájl, az a START - Beállítások - Rendszer - Memória és legalul van ez. -
cibi17 #708 `kritikusan keves hely`
vmi ilyesmit irt ki... pedig akarmi ha felkerul a telora az megy at a my storegera...
mit torolhetek szerintetek? vagy mi lehet ilyen nagy? az nem para, ha a programok nem kozvetlenul a keszulekre vannak telepitve, hanem mondjuk a my storageba?
talaltam egyszer vhol egy ilyen opciot, h nagy meretu fajlok keresese... az merre van?
azzal szabadithatnek fel egy kis helyet...
koszi a valaszokat! -
kisstiva #707 jah az vágesz h HTC-s de reméltem h omniára van és csak kinézetileg olyan mint a HTC....de tényleg sehol semmi:) hova és mit tett akkor fel ez az állt:) nemtom..:) -
nbs86 #706 Igen, pl. SKTools tud ilyet vagy DinarSoft MemMaid. De biztos létezik még ezeken kívül is sokféle. -
#705 Létezik Omniára vmi tisztító program? Mint pl PCre a CCleaner. -
nbs86 #704 Nem tudom mi az, amit írtál, de a nevéből ítélve a diamondra késült vmi lehet, nem lehet, hogy a nem megfelelő felbontás miatt nicnsen sehol?
És maximum a START - Beállítások - Mai nap-nál tudom elképzelni, hogy megjelenik egy ilyen, de ez csak egy tipp. Játékok, skinek, színek és egyéb ilyen nyalánkságok terén nem vagyok otthon.