1623
Samsung i900 OMNIA
  • sugga
    Köszi.
    .exe fájlokat felismer az Omnia vagy ezeket csak gépről lehet rá telepíteni úgy, ahogy az i900.eoldal.hu-n le van írva?
  • franc0
    Pár hete eladtam. Az utolsó Omnia romom a 23085-ös buildre épült, azóta HTC-n használok 23518-ast. Ezt és az ennél újabbakat (23529 illetve 28227) ajánlom.
  • sugga
    Hoppá... Na most kicsit szégyellem magam, ez így utólag tényleg hülye kérdés volt.
    Én úgy vagyok vele, hogy szerintem vagy akkor szórakozok a ROM témával, amikor megveszem, és még nincs rajta több gigányi cuccom, vagy akkor, amikor már ezen is úgy mennek a dolgok, mint az XP-n, és egy este alatt a legutolsó kis apróságot is be tudom állítani olyanra, amilyennek szeretném.
    Egyébként ti most melyik ROM-ot használjátok?
  • franc0
    Ez féligazság. Pont ezért próbálom ki inkább a dolgokat. Az Anzo 6.5 romok gyorsabbak mint egy alap 6.1-es, mert jól optimalizál a srác.
    A függetlenítés nem nagyon kavar be szerintem, legalábbis nálam nem tette. Más lehet a gebasz, a kábel tuti jó? Másik gépen próbáltad?
  • franc0
    Igen, az alapján csináld.
    Én a GrandPrix-t sose használtam, minek ha a másik is jó.
    A legjobb romok a pdafanclub.com "Anzo romáriuma" topikjában vannak. Csak regisztráció után látszik. Nincs legjobb rom, próbálj ki többet is.
    Már rég magyarítottam MS-t, de ha jól emlékszem csak simán be kell dobni a könyvtárba ahol a telepített fájlok vannak. Nem nehéz megtalálni, mert felülír majd egy fájlt, ergo egy ugyanolyan nevű fájlt keress.
  • Dante73
    Én azt hallottam, hogy a 6.5 az 256-os, nem 128-as telefonokhoz lett fejlesztve. Így még nem próbáltam ki. A másik meg az, hogy vodás volt a készülék, most független, és gondolom, ez bekavart valamit, mert nem ismeri fel a win7 a készüléket. Blue-n tud kommunikálni, szinkronizálni, bármit, de kábelen semmit. Rádugom, és az asztali gép nem ismeri fel, még háttértárként sem. És azok az opciók, amiket általában mondanak, vagy úgy vannak, ahogy kell, vagy egyáltalán nincsenek a listában, így kiválasztani sem tudom. (Kapcsolódás módja pl. Ezért gondolom, hogy a függetlenítés tett be valamit.) Egyébként szívesen vennék valami jó 5letet, hátha sikerülne megoldani a dolgot...
  • sugga
    Szóval akkor ez alapján csináljam majd, ha meglesz a cucc? Vagy a másik (a GrandPrix-s) módszert ajánljátok inkább?
    Be tudnátok linkelni az általatok legjobbnak talált ROM-ot?
    Ja és az SPB MS-t hogyan kell magyarítani (hova tegyem a netről letöltött .txt-t)?
  • franc0
    Nem nagy cucc a romfrissítés. Csak pontosan be kell tartani ami itt le van írva. Egy szőkére is rá merném bízni.

Annyival jobbak az Anzo romok a gyárinál, hogy nagyon. Megértem azokat akik a dobozból kivéve lefikázzák a készüléket, de a WM6.5 klasszisokkal jobb mint az elődje.
  • franc0
    De levesz egy kicsit :) Csak jó a romod és nem nagyon veszed észre.
  • sugga
    No én azért megpróbálom, lehet, hogy nekem se fog tetszeni, de valahogy van egy olyan érzésem, hogy könnyebben megbarátkozom a WinMo-val, ha ezt rádobom :)
    Egyébként a PDAFanClubról szedtem le hozzá magyarítást, de ahogy nézem, az .txt-ben van, míg a .cab fájlban egy darab ilyet nem találok. Akkor hogyan kell berakni?
    Bocs a sok hülye kérdésért, én igyekszem, olvasok erre-arra, mindenfelé, egyszer csak belerázódok majd. De addig azért még segítségre szorulok... :)
    Egyébként ezt a ROM cserét valószínűleg egy darabig nem fogom erőltetni, annyira csak nem lesz vészes az alap ROM se. Az XP-t meg úgy alapból a gép témát már elég szépen kitanultam, úgyhogy látok esélyt arra, hogy egyszer majd a ROM cserét is bevállalom, de azért nem akarom rögtön hazavágni a cuccot (még valami régebbi hozzászólásban olvastam az autós-hegymenetes hasonlatot, hát valahogy így tudnám magyarázni én is a dolgot: addig nem próbálom túlszárnyalni a gyári gyorsulási adatot, amíg minden pirosnál lefulladok :)).
  • Dante73
    Nálam semmit nem vett le aksiidőből. Szerintem bekapcsolva maradt a GPS, vagy valami más futott a háttérben. SPB semmit nem vesz le, hacsak nem szúrtál el valamit. Win fogyasztása se nő meg egy háttérképtől, vagy másik skin-től.
  • HUmanHunter
    nekem is szimpatikus volt de hogy leszívta az akksit rögtön nem lett az :D [romot lusta keresgélni hogy megint jó legyen], most alap dolgok vannak és már 2,5 napja megy a teló töltés nélkül úgy hogy neteztem közben, filmet néztem, zenét hallgattam.
  • franc0
    Bármelyik verziót felteheted.
    Romot nem fognak neked cserélni, elvileg garanciavesztést okoz. Ha egyszer megtanulod úgyis kipróbálsz vagy húszfélét, azért ennyiszer amúgyis durva lenne bevinni :)
  • sugga
    Köszi :)
    Ez az SPB Mobile Shell nagyon szimpatikus. A 3.5-ös verziója mindenképpen kompatibilis az Omniával, vagy direkt erre a készülékre valót kell keresni?
    És ha lassúnak találnám a cuccot, akkor be lehet vinni a T-Mobile-hoz ennyi indoklással, és cserélnek ROM-ot, vagy ezt így nem fogadják el?
  • Dante73
    Hangerő hosszan le -> zseblámpa funkció, win alatt. Ha SPB mobile shell van fent, akkor pedig Torchbutton c progi kell neked. i900.eoldal.hu-ról indulva +találod.
  • sugga
    Valami zseblámpa programot tudtok esetleg rá, amivel pár pöccintéssel bekapcsolható a kamera vakuja? (Az már csak az én beteg elmémben születhet meg, hogy akkor világítson, mikor az ujjam hozzáér az egérhez, de hátha még ilyen is létezik... :D)
  • franc0
    Ez egyszerű. Ha az eladónak van érvényes garancialevele, akkor van garanciád :)

A trés romot meg bármikor vissza lehet tenni rá percek alatt.
  • sugga
    Azt hogy lehet megnézni, hogy milyen ROM van benne? Már nagyon viszket a tenyerem, szeretnék lecsapni egyet Vaterán, de nem szeretnék ráfázni.
    Van valahol egy lista, amiben le van írva, hogy mik azok, amikre a T-Mobile garanciája érvényes, és mik azok, amikre nem?
  • donoki
    azt tudtam, hogy van alapból rajta java... -.-
  • HUmanHunter
    java alapból van telón, az irányításuk meg kb vagy oda "mutatsz" ahová menni akarsz, vagy alul vannak nyilak amivel tudsz előre hátra oldalra menni másmiennel még nemtalálkoztam, igaz keveset próbáltam ki :D
  • donoki
    Nekem is van egy ilyen kérdésem, nem csak az omniánál, hanem úgy az összes érintősnél:
    A rendes java játékok amik a billentyűzetes telón elindulnak, és azokkal kell vele irányítani a játékot, na azok hogy mennek érintős telón? erre elég kiváncsi vagyok, hogy hogy lehet irányítani ezeket..

Előre is köszi!
  • sugga
    Én is egyre inkább gondolkodom egy ilyen gép beszerzésén, jelenleg a fórum 12. oldalát olvasgatom, egyszer csak eljutok az elejéig... :)
    Olvastam már BlueTooth és WLAN problémákról, de mindegyikre írtak megoldást is, úgyhogy megnyugodtam (bár még mindig félek a WinMo bonyolultságától... :)).
    Viszont ami érdekelne: van, hogy ránkjön, és elkezdünk BlueTooth-on játszogatni, leginkább FishLabs-es játékokkal, GISH-sel meg hasonlókkal, a lényeg az, hogy egyszerű Javás, hagyományos gombbal vezérelt progikról van szó. Ezek az Omnián alapból is elindulnak, vagy van valami alkalmazás ilyen célra, esetleg tegyek le az efféle szórakozásról, ha beruházok egy ilyen gépre?
    Előre is köszi a választ.
  • sugga
    Hali! Én ezt az oldalt ajánlom, bár nem hiánytalanul, de rengeteg telónak fenn vannak a részletes paraméterei.
  • Imrusssss
    Sziasztok ,! Nem tud valaki az Omniára hold'em Poker játékot ?
  • lacee09
    és hol találok ilyen részletes leírást róla pl procija milyen meg ilyeneket?
  • lacee09
    Üdv. Lenne egy olyan kérdésem, hogy az omnia i900 gps vevője hány csatornás?
  • Petka
    ROM frissítés után érdemes ilyeneket telepítgetni. ROM függő az üzemidő!
  • HUmanHunter
    eléggé megváltozik a teló ha shell mobilet felrakod rá, de kb olyan mintah win xp re 7 style t tennél, igaz ez elpakol mindent teljesen máshová, sebességet nem csökkenti, viszont nekem az üzemidőt 12 órára csökkentette, úgy hogy hozzá sem nyúltam. [1100 es aksi]
  • benkoszabi
    Üdv. Az Omniában nekem egy valami nem tetszik. A TouchWiz felület. Szerintem a többi gyártó sokkal szebb GUI-t kreál, gondoljunk csak a HTC Touch Diamond2 Sense UI-jára, ami szintén WinMo mellett fut.

De nem is ez a lényeg.

Ha az Omnián lévő WinMo 6.1-re felrakom a 6.5-öt, majd valami ingyenes skint vagy témát (már ha létezik ilyen) - mint a Mobile Shell - az lassít valamit a rendszeren, lefogja a memóriát és a procit, esetleg még gyorsít is rajta, vagy változatlan marad, tehát én abból teljesítmény szempontjából semmit sem fogok érzékelni?
    És az ilyen Mobile Shell-szerű cuccok mennyire nyúlnak bele a felhasználói felületbe? teljesen átszabják, vagy van ahol még felismerhető, hogy tulajdonképpen ez egy WinMo?
  • Dante73
    Nem muszáj.
    Írogatáshoz ugyan nem árt, de van benne olyan bill is, amihez nem kell cerka, csak akkor kicsi az ablak, amibe írsz. Én inkább cerkával írok, úgy átlátom a "pályát". Egyébként nem használom, én sem.
  • gerge93
    omniához muszáj cerkát használni? mer 5800hoz nem muszáj azt tom
  • HUmanHunter
    nem
  • donoki
    amúgy ott a jobb sarkában az x-et meg ezeket nehéz megnyomni?
  • HUmanHunter
    ja a cerka :D és biztos hogy használnál mert nem feltétlen tudsz anélkül bármit is beírni.
  • donoki
    Mi az a stylus? az a cerka vagy mi?: Én szerintem úgy sem használnék hozzá ceruzát..

Amúgy valaki légyszíves írja le pontosan, hogy milyen tartozékokat adnak hozzá! (memóriakártya,headset,stb..)
  • HUmanHunter
    nekem omniám van oszt társamnak meg 5800, szerintem omnia jobb az oprencer miatt, de stylusban a nokia jobb.
  • donoki
    Sziasztok!
    Telefonvásárlás előtt vagyok, tapicskolóst szeretnék venni, az Omniára és a Nokia 5800re esett a választásom!

Na de melyik?

Előre is köszi a válaszokat!
  • franc0
    A WM6.5-öt elvileg nem (de a szervíz általában nem szokott foglalkozni ezzel), a másik kettőt igen.
  • bounty88
    Ugye alapból Winmo 6.1 és Touchwiz van rajta. De van hozzá egy rakat letölthető "sablon", amiket belinkeltél. Ezeket garivesztés nélkül lehet rárakni a PDA-ra?
  • franc0
    Szerintem csak akkor elavult, ha már nem tudja kielégíteni az igényeidet.
    Annyi program van rá mint a szemét, szóval el lehet vele lenni 2 évig simán.