1748
City of Abandoned Ships
  • vpgnorth
    hello!

valaki tud segíteni????
    nem lő a hajóm:D vagyis lő csak nagyon lassan meg nem tudom h h kell lőni mert ha nyomom az egeret akkor nem lő:S
    másik meg h hogy kell embereket felvenni meg cuccokat eladni ilyesmiket pls segítsetek
    előre is köszi!
  • Andrez
    Modyford az angol főkormányzó és Port Royalban van Jamaikán.
  • erebosz
    Az én kincsestérképemet nem is lehet átrakni sehova. A következőket lehet?
    Hajót inkább foglalj, én 39. szinten sem tudok jobbat venni.
    A többit később most rohanok süttetni a hasam a beachen.
  • loki1990
    Na hellósztok. Megpróbálok érthetően írni. Elmész ara a helyre amit a terkép jelöl.Ha jó barlangban jársz akor megszólal 1 hang és kiír egy valami ojan szöveget hogy obtajned new item és a térképed ami nálad volt átváltozik party A ra. Ha ez megvan keres ládákat a jó ládánál megszólal megint egy hang és vagy megtámadnak a csontik max 4-5 en lehetnek vagy valahol várnak rád.Megéri sok italt vined magadal mert kemény lehet a harc. na most a jó ládában kell leni egy térképnek ami party B nevezetű. Es valami ékszereknek. majd a két térképből öszeraksz még 1 gyet és irány továb. A következö kincsnel már nem találsz térképet hanem valamelyik kocsmában kell szerezned újat. Amúgy nem éri meg a hajon hagyni mert egyből támadni fog az öszes hajó ami a közelben van. tehát ell kell adni. En már próbáltam egy szigetre tenni de amikor legközeleb mentem már nem volt ott. Erebosz aban a kill the beggars quest-ben mit kell csinálni? Ja és caravelnél jobb hajót nem tudok venni ez mér van. ja és nem tudjátok hol lehet megtalálni a modifordot vagy valami ijesmi rezidenciát?
  • erebosz
    De majd talán loki1990 tud bővebb felvilágosítást adni, mivel -mint ahogy írta- Ő gyakorlott kincskereső.
  • erebosz
    Ez a partszakasz Santa Catalina térképén van. És kis helyesbítéssel élnék, ugyanis két barlang közelírthető meg innen a déli (az átjáró a faluba), míg a másik az északi.
  • Bohusek
    Ja, most látom, már rendelkezel térképpel, így ez nem érdekes. Viszont mégis csak igaz, hogy San Juan del Norte nem San Juan környékén van?!
  • Bohusek
    Mivel nem rendelkezem olyan eredményekkel, mint a korábban felszólaló kapitányok, ezért csak a kincsekkel kapcsolatosan:
    A kocsmákban néha találkozhatunk olyan, idejüket elütő emberkékkel, akik suttogó haggal felkínálnak autentikus eredetű kincses térképet minimum öt számjegyű pénzért cserébe. Ezeket megvéve és megnézve kaphatunk instrukciót, hol is lelhető fel az arany, de nem vizuális formában, mint egy sziget térkép, hanem szövegesen - mivel a térkép vérfoltos, szakadt és elhasználódtt a sok kézről-kézre jutás miatt. :-)
  • erebosz
    Peter083: A Bolygó Hollandi az a Flaying Ducham. Az 526 osban írtam róla. A hajóidat bármelyik kikötőben le tudod tenni csak bemésza Port Controlba és beszélsz a góréval. Megmondod melyiket fizetsz és ennyi.
    Kolóniát már foglaltam el -csak hogy kipróbáljam- egy Man o war-al. 42font-os ágyúkkal. Kilövöldöztem egy csomó ágyúját az erődnek mikor megsemmisült. Partraszáltam és kicsináltam a helyőrséget. Majd a város utcáit kellett megtisztítani. Utánna bementem a kormányzóhoz (mivel máshova nem is lehetett), és azt mondta ad X összeget, és csá. Kimentem, hajóra száltam, és visszatöltöttem.
    Szerintem itt nem lehet elfoglalni a kolóniákat mint az első részben. A hírek is csak ostromról szolnak (ami néha nem sikerül). Ha sikerül akkor az ostromló sereg "viszi ami mozdítható" és ennyi.
    Amit az angol fórumról játékleírásró leszedtem leírásokat annyit tudok: Austin Quest (még nem csináltam annyira zavaros a fordítás)
    Blue Brid Quest (Ebben lehet megszerezni a Xebec-et)
    Duble Barreled Musket Quest
    Tenochitlan Quest (Itt neked kell kijavitani egy bug-ot 512-nél van a leírása)
    Kill the beggars Quest (ennek során jutsz el az Elveszett hajók városába. Ebben elakadtam. Kértem már Kerberosz segítségét de vagy nyaral valami tengerparton vagy "took the devil".

twi452: Hol volt a kincs és mi szerepelt a térképen? Mert nekem is van és Bohusek is írta, hogy San Juan del Norte van ráírva. Na most ez egy öböl Porto Bello és Santa Catalina között. A szárazföldön van egy barlang amin keresztül (csak és kizárólag ezen keresztül!) meg lehet közelíteni a déli falut a dzsungelben. De csak a csontikat legyőzve ugyanis a "fehér fényt" az egyetlen átjáróba rakták és kikerülhetetlen.

loki1990 is részletezhetné ezt a kincskeresési mizériát.
  • Peter083
    Kár, hogy 200kb-os képeket nem tudok feltölteni, sajna.
  • Peter083
    Ez a vezérhajóm. Man-o-war.
  • Peter083
  • Peter083
    [IMG][img]http://www.sg.hu/forumkepek/2009_08/kep1.JPG
  • Peter083
    [img]http://www.sg.hu/forumkepek/2009_08/kep1.JPG[img]
  • Peter083
    Hogyan tudok képet feltölteni? Mert az első nem sikerült.
  • Peter083
    Sziasztok kalózok!

Peter Blood-dal játszok easy szinten. A spanyol, holland és a kalózhajók kifosztásából szereztem egy kis zsét és egy ütőképes flottát, meg néha néhány angol,francia őrjáratot kellett hidegre tenni néhány jövedelmezőbb csempészüzlet után.
    Jelen állás szerint 5 hajóm van, melyekkel bárkit le tudok győzni.:)
    Azt a hajót hol lehet megtalálni, amit nehéz legyőzni? Asszem vmi Bolygó Hollandi a neve. 4 hajót ideiglenesen le lehet tenni valahol?
    Tele vagyok tisztekkel, némelyik egyszerre három feladatot is el tud látni. Időnként mikor nem fosztogatok, kereskedni szoktam, egy úttal volt, hogy 1.5 millió piaszter összejött. Mikor lehet kolóniát elfoglalni úgy, hogy meg lehessen változtatni a nemzetiségét?
    Merre vannak érdekes küldetések?
    Megpróbálok betenni néhány képet is a jelen állásról.
    file:///C:/Documents%20and%20Settings/Peti/Dokumentumok/K%C3%A9pek/K%C3%A9p.JPG
  • twi452
    Sziasztok
    Én eddig egyetlen kincsestérképet "váltottam be". Azért írtam így mert amikor beléptem a megnevezett barlangba a térkép ha jól emlékszem el is tűnt azaz "felhasználtam" és a "kincs" pedig a 2 láda közül az egyikben volt.
    És mi volt a kincs? A szokásos zsákmányolható eszközök csak többszáz darab belőlük :) A másik meglepetés, hogy amint kinyitottam a ládát előjöttek a csontik a semmiből mintha bementem volna a "fénybe".
    Nem is kell mondanom, hogy az embereim egyből elkezdtek rohangálni összevissza leölni a csontikat de inkább nekem kellett őket megvédeni mert ha nem adtál nekik előre sok sok gyógyitalt akkor elég esélytelenek szegények főleg ha megmérgezik őket..:)
    A csontik leölése után én nem mertem kimenni a barlangból hátha ha visszamegyek eltűnik a ládámból a kincs.. úgyhogy átpakoltam a második ládába mindent ami már nem fért el nálam és ebben megmaradt minden (eredetileg 1-2 gyógyital volt benne)
    Úgyhogy 2 körrel felpakolva magamat illetve a 2 emberemet sikerült kipucolni a kincses barlangot :)
  • Bohusek
    Ez a bank-láda dolog jó ötlet, ez lesz a megoldás. A San Juani kincses térkép szerint a várostól jobbra a barlangban van egy ládában a kincs. Bár a Shore szót is tartalmazza a szöveg de az nem csak partot hanem állóvizet is jelenti. Ez utóbbi szerint van is értelme, hiszen a sziget egy szem barlangjában - "cave" ügyebár - a vízben van egy láda. Ezt írtam, hogy végül is meg lett, de a tartalma...szóval nem kincs. Nem gond, kalandnak jó volt, és még néha-néha visszanézek, hátha. A barlangban lévő emberkék pedig nem fecsérelték az időt beszélgetésre, egyből nekem rontottak. A fehér gömbbe nem mentem, nem akartam csontikkal harcolni, ahhoz igen gyenge a karekterem így esélyem sem lenne. Azt hiszem Erebosz, évekkel jársz előttem, számomra ez a játék olcsó befektetésű és sok ideig lefoglaló projekt lesz, de élvezem ezt a tempót, nem hajt a vágy, hogy mihamarabb a végére járjak. És ha még belegondolok, hogy a kalóz szerepét is végig játszom egyszer, nekem már nem is kell jó ideig más játékhoz nyúlnom. De megvan ennek az a jó oldala is: Ha elakadok, itt a fórumon elolvashatom a megoldást, még ha ti már rég más játékokat nyüstöltök is és már elfelejtkeztek a karib térség kalandozásairól.
  • erebosz
    Megnéztem a ládás dolgot nem jó, mert lassan pötyög a pénz.
    De mi lenne ha azt amit magadnál akarsz tartani beraknád a bankba, a maradékot egy kattintással a hajó ládába, majd a bankból felvennéd a "zsebpénzt"?
  • erebosz
    Ja és Bohuseknek is köszönöm a gratulációt.
  • erebosz
    Köszönöm a gratulációt loki1990.
    De ez a kincses barlangos dolg hogy is van?

Ugyanis a trailer -ben látszik a főhős oroszlánfejes páncélja de pl ilyet nem találtam legalábis kereskedőnél. A francia főkormányzó első küldetése, hogy vigyek el egy fickót egy sziget félreeső partjára. Nézem csinos kis kardja van. Odaérünk és vár ránk 8-12 bitang és beszéd után nekünk esnek. Az ügynök messzebb jelenik meg a parton és mire odaérnék a fiúkkal kinyirják. Na mondom átkutatom. Hát nálla a kardja + 1 milla. Aztán visszatöltöm, mégsincs jól így. Fickót megment, majd beszélgetünk aztán harc. Gondoltam így sem jó. Visszatölt. Beszélgetés másképp, erre ad 200 ezret és otthagy. Úgy sajnálom azt a kardot azóta sem találtam semmi hasonlót.
    A csontosok meg nem csak a fehér fénygolyóba való belépésnél jönnek?

Bohusek, azt próbáltad már ládába való pakolásnál, hogy a kurzor mozgató billettyűvel pakolsz? Mert árucikkek pakolásánál jobbra-balra fürgébben pörgeti a számlálót, ha meg a SHIFT -et is nyomod akkor a max.-ot pakolja.
  • loki1990
    Helosztok gratula erebosz a sikerhez. bohusek en alandoan kincset keresek ha jo barlangban jársz megszolal 1 hang es azt irja ki hogy új cuccot kaptal. ekkor vagy jo hejen. de még meg kell találnod a ládát is a jó ládában van 1 terkep darab es amikor kinyitod egybol jonek a csontvazak. én most találtam 1 kardot ami álitolag meteorbol van ja es ket egyenruhát aminek darabja 145 000 pénz
  • erebosz
    A szitu: Nem lehet elfoglalni alapbol.
    Namost, elmész Karataske Scouttlebutt-ra (Santa Catalinátol északra a zátonyos part) és irány egyenesen a falu (közvetlenül előtte az örszemet levadászod, mert különben üres a hely).
    Ott sétálgat egy koldusnak kinéző ürge. Beszélsz vele. Elmondja, hogy hozz neki 666 fekete gyöngyöt. Irány vissza kolóniák. Helyi kormányzótól kérsz feladatot. Véletlenszerűen bedobja, hogy megtámadták a kolóniát, segíts! Ahogy kilépsz az épületből kardot ki és irány a móló! Lekaszabolod a csontvázakat és közben kapsz 50-80db fekete gyöngyöt. Hát így összegűjtöd a legalább 666-ot, és irány vissza a falu. Emberünkel beszélsz és odaadod a gyöngyöket. Vissza kolónia és beszélsz a részegekkel a kocsmában: Mikor jön Flaying Ducham? MA!!!
    Lentebb már leírtam hogy lehet elsülyeszteni, csak a legénység leírtása után most már meg tudod csáklyázni.
    Nekem ez most úgy sikerült, hogy nem vártam be míg befut Port Royal-ba, hanem elébe mentem. Hajó nézetben pár lövésváltás után(Ő bonbával Én kartáccsal) serencsétlenül fordultam és derékba kapott. Erre megcsáklyázott, de már körülbelül egyenlő volt a legénység. (460 körül) Na aztán a fedélzeten indult a móka. Rengeteg csontváz szaladgált mindenfele, de szépen lassan leírtottuk őket. A kapitány sem volt különösebben nagy falat csak sok volt az életereje. Utánna kis kotorászás és végül hajócsere. Küldetés teljesítve.
    Vissza Port Royal-ba javítani a fregattomat meg vittem Tortugára és kicseréltem az előzővel a kikötőben és a régebbit eladtam. Most Bermudán belefogok a fejlesztésekbe a hajóácsnál. A fregatt és a Xebec meg pihiznek Tortugán egy-egy tiszt felügyelete alatt.
    Fin.
  • erebosz
    Szép sorjába.
    Én a pénzemet mindíg magamnál tartom, kivéve két esetet: küldetésből adódóan börtönbe csuktak és ugrott a lé 1/3-a (2 misi), visszatölt megbízható tisztnek átad. Másik: kulcsért cserébe 80% -ot kért. Hát tudod... Visszatölt bankba idéglenesen nagyrészét beraktam.

Ja a tisztek csak felfogadásukkor kérnek nagyobb összeget, a havi jelentősen kissebb. (F2-nél meg lehet nézni.)

Szerintem még nem találtad meg a kincset. Én Még nem is kerestem.

A hajótest 7500 as, 15 csomós sebesség, 45-ös fordulás, 5000-es raktér, 80/400 legénység, 32 fontos ágyúk 60db (24-24) elől 4 hátul 8.
    így néz ki most még, de már kikötöttem Bermudán.
    A vitorlát megváltoztatta a játék normálra (nem rongyos), de a hajótest és az árbócok maradtak zöldek, szürkék, és algásak.
    És igen ez lesz a továbbiakban a zászlós hajóm.
  • Bohusek
    És a csata szaftos élménybeszámolóját is élvezettel olvasnám, ha az adrenalinod tart még...
  • Bohusek
    Gratula!!! Na és mit tud a kicsike? Ki tudod javítani a sérüléseket? Ezzel fogsz csatangolni a továbbiakban?
  • Bohusek
    Két ugyanolyan szobornál már rá kellett jönnöm, hogy csak egynek a hatása érvényesül, ezért jól el is adtam a másikat. A kabinonban lévő ládát próbáltam kihasználni, mivel a közel 50 e Piaszter - ami remélem később még több lesz - magamnál hurcibálását nem tartom szerencsésnek. De amikor el kezdtem bepakolni, azt hittem a guta üt meg. Mert ügye berakhatom érménként, ami ínhüvely gyulladást eredményezne, cserélhetem a nálam és a ládában lévő összeget vagy az összeset átrakodom innen oda és fordítva. Jó lenne, ha beírhatnám összegszerűen, hogy mondjuk 30 ezret akarok ládába tenni. Van ilyen lehetőség és csak én nem jöttem rá vagy tényleg ez van?
    A szigetek térképeit a játék elején nagy elánnal elkezdtem felvásárolni, de rájöttem, hogy - egyelőre legalább is - nem sokat segítenek. Barangolással egyébként is megtalálok bármit - mondom ezt most, én naív. A bolyongásaim során a nyugati szárazföldön Belize környékén rátaláltam egy inka vagy maja piramisra, de azt hiszem, valami kő kell majd a kinyitásához. Vagy mit tudom én. Az is lehet, hogy küldetés aktiválja majd a bejutást.
    A San Juan-i kincses térkép és az itt kapott instrukciók alapján újabb kísérletet tettem a kincs megtalálására. Ládikót találtam ugyan a vízben a barlangi híd mellett, de nem volt benne egy korallon és talán egy köteg gyertyán túl semmi. Viszont voltak a barlangban bandatagok, akik rámtámadtak. Na a náluk lévő 1000-4000 aranyak már tetszettek. Gondoltam, náluk volt az az arany, ami a térkép fejében engem illetett. Igaz, kis költségvetés mellett nem volt nyereséges a vállalkozás, mert a térkép 19 eP volt, míg a bandatagoknál lévő P talán a 6-7 ezret érhette csak el. A kincses térképet pedig el sem tudom adni, mert fabatkát sem ér. Rajtam marad a játék végéig? Eltűnhetne, ha már nincs arany a barlangban, vagy még számíthatok valamire? Lehet, hogy nem is találtam meg az igazi kincset?
  • erebosz
    Örömmel jelentem: Elfoglaltam a "Flaying Ducham"-ot.
  • erebosz
    Ne csak az él lőrémet kérd ki! Hozz magadnak is valamit! Addig én intézek valami kurtizánokat az asztalhoz.

A fehér százalékok a következő pont megszerzését jelzik.
    Pl.: 10% a heavy weapons 12 pontjánál még 90% hogy elérd a 13-as jártassági szintet. A zárójeles zöld + os vagy piros - os érték a kék "jártassági szinthez" adódnak hozzá, vagy vonódnak le, és a nállad lévő tárgyak generálják. Vannak tárgyak melyek közvetve fejtik ki hatásukat, mert olyan dolgot befolyásolnak, ami szorzóban van benne a tulajdonságban. A heawy weapons tulajdonság a Depends on Power és az Endurance tulajdonságokból ál össze. (P*0,9+E*0,1) Ez magad is megnézheted, ha a tulajbonság lapon jobb gombot nyomvatartod.
    A tárgyak csak egyzer fejtik ki hatásukat, úgyértem hiába van nállad 8 kis bronz kereszt, csak +10 -et ad a szerencsére nem +80 -at. Tehát elég ha mindenből egy van nállad.
    Az éppen nem kellő dolgokat rakd be a kabinod ládáiba korlátlan mennyiségben, mivel nem adódnak hozzá a rakomány súlyához, és hajócsere esetén autómatikusan átkerülnek az új hajóba. Pl.: térképek, minek nállad mind amikor egyszerre úgyis csak egy szigeten vagy nem az összesen.
  • Bohusek
    Erebosz Kapitány! :-)

Lökd arrébb azt a részeg disznót, addig én szólók a bögyös fehérnépnek, takarítsa már le az ételmaradékokat a kocsmaasztalról, addig én kikérem a kocsmárostól a kupa söröd és rumod - köszönetem jeléül.

Egy szóval köszi! Nem gondolom, hogy bőlére eresztetted, legalább megfelelő részletességű az instrukciód, és feltételezem nem csak nekem jelent nagy segítséget és eredményez más, izgalmasabb és színesebb játékmenetet a cápákkal hemzsegő karibi tengeren. Mindkét vonal - fedélzeti csaták, küldetéshajók - nagyban hozzájárul ahhoz, hogy még jobban élvezzem a sós levegőt és a sirályok rikoltozásait.
    Tegnap már újra tudtam felvenni tiszteket. Nem kértek keveset a 2-es és 3-as szintjeikhez képest, de mindenképpen feljavították a Ship Skill-eket. Egyébként igen kegyes velem a kalandor élet, mert van egy csomó olyan tárgyam, amelyek képességnövelőek - pl.: szobrocskák, kiskereszt, drágakő és ez persze megjelenik a karakterlapon is. Egyszer egy tiszt mondott 4800 P-t havi appanázsnak, mondtam neki, sok lesz az fiacskám, mire lement 4500-re. Na mondom ezt szeretem, de azért most nem alkalmazlak.
    Egy alkalommal találtam olyan tárgyat, amely egy trió része volt, és ha mindhármat megszerzem, akkor fejtik ki pozitív hatásukat a képességeimre. Persze mikor volt ez? A kezdet kezdetén, amikor még csak sóvároghattam utánuk.
    Csak hogy ez a hosszászólásom se múljon el kérdés nélkül: Mit jelenthet a képességek mellett a kis betűs százalék? A zárójelben - értéket sejtem, bár nem idegeskedem miattuk, majd szintet lépek és eltűnnek. De a százalékok?...hmm.

Tengerre kapitány hóó-ha-hóó
    Feszítsd a vitorlád hóó-ha-hóó
    Vár rád a kaland, ezernyi jóó-ha-hóó
  • erebosz
    Legközelebb igyekszek szükszavúbb lenni.
  • erebosz
    Ha kinyirtad a fedélzeten az ellent és elkezded kifosztani a halotakat, rekeszeket eltünik a nyitott lakat. (Jobban mondva csata után kardot elrakva megjelenik. De eltünik ha fosztogatsz.) De semmi baj mert csak egy bal kattintás (a fedélzeten akárhol tartózkodsz) és lám a kapitány kabinjában vagy. (Ha meg nem adja magát a maradék legénységgel, mert akkor egyböl a két hajó rakterében lévő felsorolást látod a két kép közötti opciókkal.) Ha a kapitány meghalt átkutatod, majd körbenézel a falak melletti ládákba, szekrényekbe. Az egyikben bizos ott a hajókassza. Ezután mégegy bal katt és a hajós rakteres oldal jön be. Itt nevezhetsz ki saját tisztet az ellen hajójára, távolíthatod el a ellenséges kapitányt (megadta magát), cserélheted el a hajót, vagy egy kattintással átvehetsz minden árut. (Vigyázat! A játék fentről lefele halad, igy ha nem neveztél ki kapitányt és elsűlyeszted a hajót lehet, hogy lessz 4000 ágyúgolyód, de az 1000 egység ezüst hulámsírba vész a hajóval. Én mindíg válogatom hogy mi kell és mi nem.)

A nemzeti színű vitorlák egyértelműek gondolom.
    A sárga az aranyflotta. Egyszer támadtam meg egyedül. Eredmény: -1 árbóc, sülyedőre lőtt hajó, -2/3 legénység, +raktér teli arany; ezüst. Ha jól emlékszem 8-10 hajó, a kiséret elsőosztály, a kereskedő heavy wargalleon. (Ha sülyedőre lövik a hajód (Koponya jelenik meg a szél meg a golyótipus alatt), de még ki tudsz jutni térképmódba (Messze kerülsz töllük, vagy elsűlyeszted az utolsót) simán eljuthatsz egy kikötőbe és kiköthetsz mielőtt elsülyednél. És voalá, már csak meg kell javítatni a hajód.) Így úsztam meg az aranyflotta kifosztását.
    A zöld vitorla olyan feadat ahol beszélni kell a másik hajó kapitányával valamiről.
    A piros ellopott hajó, kiszabadítandó túsz, vagy csak legyilkolandó kapitány, ilyesmi. Amikor megközelíted és hajó nézetre váltassz jön egy kis ablak amiben jelenti az örszem milyen hajó, mi a neve. Ezalapjá a Logbook -ban be tudod azonosítani hogy mi a teendő vele.
    A lila valamilyen főküldetés célpontja. Én kettőt keresek jelenleg. Az eggyik az a Saarp gyerek aki a 7 napos határidővel adta meg a gyöngyvásár helyét, a másik aki egy angol muskétás duplacsövű muskétályát lopta el.
  • Andrez
    Lehet mindkettőt: A tárgyak összeszedése után is adnia kell a nyitott lakatot, de lehet rossz helyen voltál a hajón.
    A sárga, zöld hajók a küldetéseid célpontjait jelentik.
  • Bohusek
    Ó, köszi! Akkor csak fejlődnöm kell és a hajót nem kell visszacserélnem feltétlenül... Igazság szerint nem terveztem kalózkodni, esetleg az angol hajókat fosztogatnám - hollandusként velük nem vagyok jóban - vagy a kalózokat. Viszont egy alkalommal egy kalóz war tartane akart nekem rontani, de még a gyenge képességemmel és a luggeremmel a fenekem alatt is nekitámadtam és a legénységet levertem. Az utolsó ellen eleste után megjelent egy nyitott lakat jobb fent, de inkább körbenéztem és elkezdtem összeszedegetni a különböző rekeszekből a tárgyakat(fegyvereket, kincseket). De aztán már nem adta a nyitott lakatot, ami újra lejátszva a fedélzeti csatát kiderült, hogy a rakomány és a megmaradt legénység átrakodására és a kifosztott hajó sorsának eldöntésére ad lehetőséget. De akkor a felszerelési tárgyakat nem tudom elszedni. Hol itt az igazság, hogy lehet mindkettőt megejteni? Lehet egyáltalán?
    Láttam a madártávlati realtime térképen sárga és zöld vitorlázatú hajót - a nemzetiségi jelölés helyett. Azok mit jelképeznek, milyen flották azok?

Buta Kapitány
  • erebosz
    A tisztek száma a Leadership képességgel függ össze.

Nem kell aggódni az "ökörhugyozás" madasabb szintű accuracy
    és cannoner képességnél kezd emberibb lenni.

Én korai szinten inkább kiséret nélküli kereskedő hajót, vagy hajókat támadtam. Csáklyázás előtt kartácsot neki. Aztán már könnyebb. A legérékesebb árucikk a rabszolga ha megadja magát a legénység. Az értékesebb árucikkekkel megtöltöd a hajót, és ha maradt legénység irány a következő. Ha nem akkor szélnek fordítod a hajót és uzsgyi.

Találkoztam már olyannal is, hogy a kisérő katonai hajó volt megrakva arannyal, ezüsttel. Hát miután ez kiderült nem sokág volt tele vele. Úgy lehet megkülönböztetni a kereskedőt és a kiséretet, hogy ha távcsővel ránézel a hajóra a jobb alsó sarokba milyen fej jelenik meg. A kiséret mindíg hátul helyezkedik el a konvolyon belül.
  • Bohusek
    A hétvégén 3. szintű kapitányom megelégelte a sorsát és vágyat érzett egy kis jutalomszerű változatosságra. Ugyanis a kezdeti gyengeséggel, ami a szinttel jár, egyelőre a ládákból való lopkodás és továbbértékesítés, utasok átszállítása másik szigetre és a kereskedők kísérete kelenti a biztos pénzt. Persze küldetések vannak, hogy keressem meg ezt vagy azt a hajóst a tengeren, mint tűt a szénakazalban, jobbik esetben csak beszélni vele, rosszabb esetben kiszabadítani, de ügye két kardcsapás után vége a hajófoglalási kísérletnek. Szóval marad a fuvarozás, escort-ozás. Így támadt kedve kapitánykámnak, amikor meglátta a hajóácsnál, hogy szkúnert vezessen. Persze, 5. hajóosztály, ami a skilleknél rögtön levonásokkal járt. Ez még nem is lenne baj, de lehetséges, hogy emiatt nem lehetséges tisztet felvenni szolgálatra? Szerintetek összefügg? Pedig ezzel már el tudtam süllyeszteni egy kalózluggert, amit egy kormányzó adott feladatul - mert hogy a korábbi luggerem oldalsó négy ágyúja képtelen volt találatot bevinni, az ágyúkról képtelen voltam eltávolítani a szórófejet -> ökörhugyozás volt az eredmény, meg nem mellékesen a játék újratöltése.
  • Andrez
    Itt van leirva a javítás: Tenochtitlan fix
  • erebosz
    Két moszkítós öböl van.
    Melyiken van Ricci?
    Az egyik Santa Catalinátol északra Tenocitlan -vagy mi- vonalában (Mosquitoes Shore), a másik Porto Bellotól nyugatra (Moquitoes Gulf).
  • Piedon
    Van rá nem hivatalos javítás, arra, amikor odajön hozzád az R. betűs személy. De ha tizenötször kattintasz akkor elvileg továbbmegy a játék (olyan hosszú a szöveg, de nem látni, mert nincs olyan szövegállomány amire utal a script)
  • Bohusek
    A San Juan-i barlangban jártam, két ládát találtam is, de csak a szokásos kis értékű cuccok - vagy épp semmi - voltak bennük. Jól el lehet rejtve... Megvan esetleg a konkrét likalizáció, jól jönne egy kis tőke :-)