1748
City of Abandoned Ships
  • Kerberosz
    ManOWar-t max katonai konvolyból tudsz lopni, vagy ha szerencséd van a kereskedelmi hajókat védő katonai hajók is lehetnek ManoWarok, de ez ritka, hanyas leveled van? mert ha még nem láttál ManoWart nemértem mért akarsz erődöt támadni?:D, de ha ennyire megakarod támadni próbáld meg megcsinálni a bolygóhollandi küldit, az ő hajója szerintem faszább és úgy tudom hogy el lehet foglalni 2.xra
  • Lambert0028
    Valakinek van vlami biztos tipje arra hol van egy elfoglalásra váró ManoWar
  • Kerberosz
    Dehogyis:D bármivel nekimehecc de nem éled túl, nem értema kérdésed, ha ellenséges erődöt akarsz emgtámadni javaslom a jobb egérgombot de ha baráti vagy közömbös erődöt támadsz az már bonyolult:D először menj közel az erődhöz aztán menj fel a hajóra (TAB) célozd be, akkor jó ha nem sárga(vagy zöld vagy szürke) és tüzelj(balgomb), utánna viszonozni fogja a tüzet és már lőhetsz simán is
  • Lambert0028
    Kösz.

kkor csak ManoWarral lehet elfogllni és semmilyen más hajóval
  • Kerberosz
    Lembert, egy erőd elpusztításához kell pár ManoWar full legénységgel, de ha van pár ManoWarod kirabolhatod az ellenséges várost ugyis ha odamész a kapu elé és enter megynomásával ottvan 1 kis ikon amiben 1 kék ember beszél:D vagy vmi iesmi ezzel felszólítod a várost hogy adják meg magukat, ha nincs vagy 1 millió embered akkor persze harcolni kell, de azis nagyon faja:D
  • Kerberosz
    1 kérdés! új játék kezdésénél van egy olyan csúszka, hogy Rate of experience incrase (mennyisége az xp növekedésének), hát én jobbra húztam maxra, gondoltam ha nagyobb akkor jobban nő az xp de ígyis elég lassan nő, ha valaki balra húzta vagy valaki nem tudja hogy most merre kell húzni hogy jobbban nőjjön az xp? mert nem igazán egyértelmű:D illetve nekem nagyon lassan nő az xp, illetve nemis az xp hanem lassan kapok perket 18 szinten volt 5 perkem=/
  • Kerberosz
    Igazad van Bohusek, énis erre gondoltam, csak a bluebirdnek pont az a lényege, hogy azzal a legjobb kezdeni, szerintem a bluebird a legjobb hajó, 1x még egy man o wart is elfoglaltam vele könnyű módban, nemis tudott rám lőni mert olyan gyorsan mentem körülötte hogy akármerre fordult a holt terében maradtam szentem minél hamarabb szerezzétek meg a "BluBird"-t nagyon jó hajó, és szentem szép is, csak kicsit elkeserítő hogy 500 emberrel nem lehet lefoglalni legnehezebb fokozaton=/ pedig pénzem van most megint van 400 000 piasterem csak skillem nincs=/
  • Lambert0028
    Üdv mindenki.

valaki megtudná mondani hogy kell egy erődöt elpusztítani?
  • Andrez
    Én ezt próbálnám ki:
    - sea módban enter, kabin, majd megkeresném a hajón és beszélnék vele
    - beosztanám harcosnak és a parton beszélnék vele
  • Bohusek
    Please !

Volt egy tisztem, akit eltanácsoltam feladatköréből. Átkerült az utasok listájára. De hogy szállítom le a hajómról? Úgy látszik, jó a kaja, és a kalandok, egyébként meg nagy világjáró a lelkem. Vagy mi?!
  • Bohusek
    Velem is megtörtént nem egyszer, hogy egy elkeseredett küzdelem során a szervezetemben az adrenalin termelés el sem tudott kezdődni, már véget is ért a csata. Azzal a gondolattal léptem túl a dolgon, hogy ez még nem az én szintemnek való feladat, majd erősödök még és akkor is találkozom még a feladattal. Mentem tovább.
    Arra odafigyeltem az elején, hogy ne adjam el a boltosnak azt a portékát, amit tőle loptam el, de aztán rá kellett jönnöm, hogy a programírókat ez nem érdekelte. Mondjuk, ha akarnám, beleképzelhetném, hogy mégis és eladogathatnám a lopott holmit másik helyen.
    Egy szóval, ha még úgy érzed, szívesen mennél új helyekre, akkor javaslom, hagyd azt a küldit és kalandozz máshová. Pl.: Engem érdekel, milyen a belső tenger (az egész térség DNy-i részén), lehet-e ott hajózni (ugyanis egy város oda nyílik, nem?), stb. Fel a fejjel, Kapitány, ne hagyja hogy a legényei felbosszantsák, mutassa meg, ki parancsol valójában...
  • erebosz
    Noss én a legkönnyebben. Gondoltam mivel nincs hozzá magyarítás így épp elég lessz idegeskedni azon hogy baromira nemértem mit magyaráznak. Nemhogy még nagynehezen odatalálok, ráfujnak és meghalok. Nekem ez nem jön be.
  • Kerberosz
    Ha lehetne kipanaszkodnám magam:), legnehezebb fokozaton kezdtem el
    1 órán belül 400 000 piasterem volt O.o a sima játékban nem volt nehezítés, de a küldetések O.o..... "BlueBird" .... Bermuda, Ruin öböl
    1 briggel 1 gályával és 1 caravelell, a caravelen kivül full legénység, ott vergődik a 3 hajó a blue bird körül, lövik mint állat és nem hal a legénységO.o?! WTf?! oké
    fasza pro vok megcsinálum úgyis hiszen 500 an vounk 280 ra, fasza hajót váltok, a galleonnal nyomulok, a brigget ráuszítom a bluebird re, elesik, nem meglepő, de alig vette le a legénységét, -.-''' nah jó ígyis vounk 380 an a 280 an ellen, fasza megcsákjázom vagy csáklyázom majd eldöntitek, erre berak mellém 2-3 pulyát, 1 vágásba meghal, engem meg 6 an állnak körül ami vicces mert 1 csapásba belehalok ami ellen védekezni se tok, fasza:D de haggyuk a küldit a játék "realisztikája" bemegyek egy házba, vmi dumát lenyom egy qrva, felmeek az emeltre szétrabolom és elsétálok, hát lol, de ami mégfaszább, Store-ben tudjátok miaz... amikor nem figyel a boltos kirámolom a ládát, majd eladom neki?O.o boltos gondoljá: nimmmá há nem pont ugyanienem van nekemis, de jó majd berakom mellé, jé de holvan? biztos elvesztettem, de ne báncsuk a boltost, a boltos egy okos állat, megbíztak h szállítsak el Le Francousba 11848 karton ruhát, elkolbászolok oda, erre aztmondja nekema boltos neki nem kell, hm... elolvasom a logbúkot, ugyebár salyát magamhoz beszélek logbúkba, szoval azt írja, a boltosnak nem kell most micsináljak vele?, JÉ8) hát eladom neki, 10 000 piastert kaptam volna ha elviszem neki de neeeem neki nem kell, hát jó akkor eladom neki 18 000 óh igen ez már kell neki, xD
  • erebosz
    Nos egy figyelemreméló "hibára" vagy "lehetőségre" bukkantam, melyet úgylátszik a Sea Dogs óta csak részben javítottak. Ugyanis megtámadtam egy spanyol konvolyt (5 szálító, 3 kisérő én francia). Nos a kereskedők mellett közvetlen jelenik meg a hajó tenger nézetben. Egy lövés nélkül elfogtam sorba 3 kereskedőt. Megadták magukat és elengedtem őket. De ami a lényeg mivel nem lőttem, a konvoly irányváltoztatáson és pár alkalmi sortüzön kívül semmi egyebet nem tett. Nem üldözött, nem kezdtek el a hajók manőverezni, lövöldözni rám. Mivel a raktér megtelt arannyal szélbe fordítottam a hajóm orrát és jollakva elcammogtam. Eredmény 900 valahány ezer piaszter. Szerintem nincs sok értelme a társak vitelének, de ez az én véleményem.
  • Bohusek
    Erebosz Tengeri Bajtársam!

Neked teljesen igazad van. Emlékeztem, hogy volt róla szó, és hogy kaptam segítséget, de menet közben már nem emlékeztem a bal klikk lehetőségére. Első adandó alkalommal kipróbálom... Kösz!
  • erebosz
    Bohosek kapitány! Javaslom olvasd el a 517- es hozzászólásom. Remélem segít a problémád megoldásában.
  • Andrez
    Hmm, velem még nem fordult ilyen elő.
    Úgy tudom, csak akkor ha zászlóshajót cserélsz, akkor kerülnek át a hajó ládájában levő cuccok az új hajódra.
  • Bohusek
    Módosítok: automatikusan.
  • Bohusek
    Aggasztó, hogy a jelenség újra előjött. Éspedig, hogy átszálltam elfoglalni egy hajót, amelyen a kapitányt bosszú miatt el kell tennem láb alól. Legénység legyőzése után jobb fönn nyitott lakat ikon. Ha nem nyomtam egyből Space-t, hanem a tárgyakat akartam összeszedni, nem adta vissza a lakatot - csak szaladgáltam a két hajó fedélzetén, a legényeim meg csak loholtak utánam - elég idegesítő volt. Aztán újracsináltam, rányomtam a lakatra, ekkor kerültem be ügye a kapitány kabinjába. Becsülettel megküzdöttünk, halála után megint megjelent a nyitott lakat, de elkezdtem kirámolni a testet és a ládákat. Azt hiszen, sejtitek, mi következett. Ja, ott rohangáltam a kis kabinban úgy, hogy sem a raktér felé nyíló ajtóra, sem a gyorsmenüben nem adott folytatási lehetőséget. Ráadásul még menteni sem lehetett, pedig gondoltam, visszatöltöm, hátha akkor már rendesen működik. Végül újratöltöttem és a csákjázástól újra az egészet. Nem értem, miért van ez. Ez BUG? Nálatok előfordult már? És igen, a progi eredeti dobozos. Végül úgy tudtam elhagyni győztesen a helyszínt, hogy az aranyat is ott kellett hagynom a hajón a ládában. A hajó parancsnokkal és legénységgel való ellátása után a másik hajó ládáiban lévő cucc nem lesz autómatikusan az enyém? Remélem, mert elég macerás hajót cserélni majd a kabinból kipakolászni a cuccosokat.
  • erebosz
    Azt írja: Fighter "név" ozhivlen. Hát én nem ismerek ilyen angol szót.
  • erebosz
    Azt tudja valaki, hogy mire jó a jáde koponya amit tenochtikanból hoztam? Ugyanis a csontik megölték az eggyik emberem, és miközben átkutattam, hogy elvegyem tölle azokat a tárgyakat amiket én adtam neki, a pakolgatós gombok mellett ott volt a koponya mint gomb. Ráklikkeltem, mondom hátha feltámad, de utánna mégegyszer nem tudtam nálla kutatni, és ha átmentem máshova (tehát töltött a játék) sem jelent meg a harcosom. Gondoltam úgy lessz mint a kocsmárosnál töltött északa után, hogy csak az utcán jelennek meg a harcosaim nem mindjárt a kocsmában, holott ha befelé megyek akkor velem jönnek.
  • Andrez
    Ahoy!
    Kalózvárosban pl. Bermudán a kocsmában felkeresed a diplomatát, aki jó pénzért elsimítja az ügyet.
    Ha nem angol vagy, akkor trading license is kell, hogy bejuss angol városba, ami elég drága.
    De a legjobb módszer, hogy lehorgonyzol a város mellett és este 11 után a dzsungelen keresztül belopodzol a városba. Az őröket kikerülve elmész a kocsmáig és reggelig alszol. Utána már szinte bárhova tudsz menni a városban, ha elkerülöd az őröket.
  • Lambert0028
    üdv mindenkinek.

Azt szeretném tudni hogyha az angolok 10000 piasteres vérdíjat tűztek ki a fejemre akkor hogyan tudok bejutni Port Royalba,azon kívül hogy elfoglalom.
  • Bohusek
    Érdekes. Én meg furcsállottam, hogy ugyan egy kalózzal kellene beszélnem, de még semmi ilyet nem tettem, mégis a látóhatáron túl árnyként mindig ott van az Arrow. Na jó nem mindig, "ugrálni" kell az objektumok között, hogy olyan közel legyen az emberhez, hogy már felkínálja a Sail to.. célpontjai között.
    És egyszer még nekem is támadt. Tanácstalan vagyok. Lehetséges, hogy kalandorként kicsit másképp műxik a dolog? Egy tanácsom van, próbálgasd az ugrálást ide-oda, egyszer csak meg lesz.
  • erebosz
    Na ez az Arrow nekem nincs ott. Én beszéltem a katonával, aztán a kalóz vezérrel. A leírás is azt mondja, hogy a térképen lehet "belebotlani".
  • erebosz
    Köszönöm Kerberosz. A tenochtikan-os küldiben az a rafinéria, hogy 13 totem van. 11-et vettem árusoktol. Ebböl egy volt ami semmilyen + t nem adott csak valami bűnös vágyaktol szabadított meg. A 12. Montezumától (az indián) ellentétes irányban van a vízben. (Nem a fűben mint ahogy az angol leírás mondja). A 13. pedig Portobellóból kijössz a dzsungelbe és elmész balra kétszer. Hát ezt én úgy találtam meg, hogy teljesen levettem a grafikában a növényzetet. Egy sárgás négyzetet kell keresni a földön. A 10 totem melyek + okat adnak majd a piramisok szobáiba kellenek. Ha bemész legyen nállad élet- és ellenszer potion rendesen.
  • Bohusek
    Annyit pontosítanék, mostani tapasztalatom alapján, hogy a gyorsmenü alapján bárhol is vagy, az Arrow ott van: kiválasztható objektum, elvileg oda lehet "ugrani".
  • Bohusek
    Az Arrow-t javaslom, hogy ott nézd meg, ahol én is találkoztam vele, - hátha -, azaz Hispaniola nyugati hatalmas öblében (Port-de-Prince körül). Ha a 3D-s tengeri nézetre kapcsolsz, akkor a gyormenü Sail to... parancsában meg tudod nézni, milyen hajók vannak körülötted, ahová időveszteség nélkül oda hajózhatsz, úgymond "elteleportálhatsz". Ha köztük van az Arrow, akkor lehet tölteni az ágyúkat...
  • Kerberosz
    Feltettem a tenochtikan küldi javítást, ami bevolt linkelve, faszán elis mondja a szövegét Ricci, de minden 2. totemet nemtudok lerakni!! pl a hídnál, a 2. totemet nemtom lerakni pedig megvan mind a 10, átgodmodoztam a hídon erre ottvolt még1 platform, oda se tuttam berakni(úgyértem a totemetxD).
  • Kerberosz
    Erebosz ha abban a küldetés fázisban vagy akkor lesz majd valahol egy olyan opció hogy rákereshetsz egy névre, énse tudom hol, énis csak össze vissza kattingattamxD, lévén hogy NICNSEN MAGYAROSÍTÁS!!!!baszátokmeg:D
  • erebosz
    Én ezt az Arrow nevű hajót vagy kalózt vagy micsodát keresem már legalább egy hete. Trinidadon az egyik ház emeletén egy angol katonáé a fegyver és beálna hozzám ha visszahoznám neki.
    Nem lenne rossz egy muskéta támogató tüze a szárazon.
  • Bohusek
    Ühüm. Ezt jó tudni. Mégsem ő volt a küldetést jelző lila hajó, hanem a névtelen. És egy másik küldetésben is megjelent. Persze a kétcsövű muskéta történetét ismerem és gondoltam, majd egyszer azt is kinyomozom, de úgy látszik, házhoz jön a megoldás...
    Kösz a segítséget!
  • Andrez
    SPOILER:
    Az Arrow nevű hajón találod meg a legendás dupla csövű muskétát.
  • Bohusek
    Üdvöz, Mindenki!

Tegnap érdekes dolgot fedeztem fel. Port-de-Prince (vagy mi) közeli vizein találkoztam egy lila vitorlás hajóval (térképnézetben természetesen). Na, megnézem - gondoltam. Egy kalózhajó volt, ami nem volt látható a radaron sem és a távcső-zoom nézetben sem. Sőt, még a hajó feletti állapot csíkokat sem mutatta. E mellett bevonta a vitorláit és csak akkor lőtt, ha az ágyúi elé kerültem. Megálltam hát kényelmesen - és elég közel hozzá - az ágyúi holtterébe és ritkítani kezdtem a legénységet. Gondoltam, tisztogatás után átszállok, megnézem, mi vagy ki van a fedélzeten. Igen ám, de a messzeségből feltűnt egy Arrow nevű kalóz Sloop - persze az elején még nem volt sehol - és szélsebesen rámtámadt. Ráadásul 650-700 yard/méter/akármi távolságból viszonylag pontos lövésekkel. Na, mondom, eddig működött a tervem. Tán a kalózok védelmezője ez a kapitány? Visszatöltöttem az állást, mondván, kevés vagyok még ehhez a küldetéshez. Másodszor egyenesen behajóztam a településre. A helyi kormányzó kalózhajó elfogását kérte, na mondom, ezt bevállalom, hisz' korábban már sikerült. Ráadásul idő közben kíséretet is be tudtam vállalni a településen, tudjátok, így két hajóval esélyesebb vagyok. Könnyedén megtaláltam a hajót (Sail to..) és annak rendje és módja szerint elkezdtem/tük szétszedni. Erre megint feltűnt az Arrow. Na ez kész, mondom, tényleg itt portyázik ez a lator és nem a küldetés indította be. A gyenge történetem vége, hogy a célhajót sikerült időben a tenger mélyére küldeni és eltűnni onnan. Minden esetre elgondolkodtatott ez a szituáció, hogy lehetnek standard térségekben portyázó hajók, mint az Arrow?! Remélem, találkozok még azzal a névtelen kalózhajóval, aki engedte - volna - magát levadászni.

No, Tengerre!
  • erebosz
    Kerberosz: Az angol leírás is említi Teaser Dan nevét, de lehet hogy hülye a kérdés: Hogy kell feltenni a diplomatának ezt a kérdést? Mivel én úgy emlékszem csak "nemzetközi" gondokat intéz meg kalózlevelet ad el. harmadik lehetőség képp meg abbahagyja a beszélgetést.
  • Kerberosz
    Erebosz csak a kérdésedig olvastam még el a fórumot, szoval arra most válaszolok, ha jól emléxem bermudán a diplomatától meg kell kérdezni hogy holvan vmeik fontos ember, már nem emléxem meik, vagy Teaser Dan, de azis lehet hogy az egy másik küldibe volt, valameik fontos ember nevét próbáld meg, ha csak az első felét írod be a névnek abból is ráfog jönni, utánna asszem le kell vágni, megszerzed a kulcsot és irány a sziget, de szerintem előtte fejlődj fel, mert ha oda 1x bemész, csak ha végig viszed a küldiket akkor jutsz ki, és a búvárkodás elötti küldi h lekell vágni egy egész klánt, akik felvannak fegyverkezve a legjobb kardokkal puskákkal, és 2 csapásból meghalsz, szoval fasza lesz(H)de csomó fasza cuccot kpasz ott, érdemes elmenni oda
  • erebosz
    Noss az "Öld meg a koldusokat" küldiben ha jol emlékszem Port Rolyal-ban mászkál egy fickó aki azt a feladatot adja, hogy "cím" ezért kapsz egy milliót. Ezután beszélni kell 3 koldussal erről. Az utolsó megmondja, hogy ki a koldusok vezére és hol van. A főkoldus mesél az Igazság szigetéről, meg hogy a Curacao-i kormányzónál van egy levél. A levél el van zárva egy ládában. Ezután irány a kocsmáros majd a kulcsmester. Két nap múlva a házában kell felkeresni. A két katonát likvidálni majd az asztalról felmarni a kulcsot. Ezután a ládádábol megvan a levél. Majd irány a kocsmáros megint. Innen nem tudom tovább, csak azt, hogy a végén az elveszett hajók (City of Abadoned Ships) városába kerülsz. No ennyi.
  • vpgnorth
    köszi...
  • Bohusek
    A helyenkénti hibás ragokért pedig bocs...
  • Bohusek
    Az ágyúzáshoz, ha a fedélzeti nézetből teszed, látnod kell a célzókört. Ekkor elvileg az adott irányba lőnie kell a legényeidnek. Saját bőrömön tapasztalva mondom, kell még ágyútöltelék és lőpor is a hajó rakterébe. Nem tudom, csak gondolom, hogy az ágyúzáshoz jó, ha a legénység tagjai között elég létszámú és megfelelő ágyúkezelő személynek van továbbá a te ágyúzási képességeid is befolyásolhatnak. A legénység összetételét és létszámát a kocsmárosnál való toborzásnál változtathatod. Utasszállítási és kereskedőhajó kísérői munkát szintén a kocsmárosoktól szerezhetsz. A kereskedelem szárazföldi gócpontjait jellemzően a bolti és az utcai árusok alkotják, de a dzsungelben lófráló emberekkel is lehet üzletelni. A nyílt tengeren is lehet adni-venni más hajókkal, akiket utjaitok keresztezése során csónakkal való átszállással tehetsz meg. A személyes használatú tárgyakkal történő adásvételt leginkább a városokban fent említett emberekkel tudsz lebonyolítani.
    Remélem, ez alapján menni fog. Sok sikert, Kapitány! Aztán csak keményen azzal a rumtól bűzlő mihaszna legénységgel!