1748
City of Abandoned Ships
-
loki1990 #508 köszi erebosz. annál a moszkitó öbölnél nekem lefagy a játek amikor partra szálok es odajön valami Ricci nevezetű alak akor kijön az a beszélgeto panel nem ir bele semit es enyi -
erebosz #507 Kerberosz!
Hogyan jutottál el az "Igazság Szigetére"?
Én ott akadtam el, hogy a Holland Keletindiai Társaság eberével kellene beszélnem. Az angol játékleírás azt mondja: "Tovább kalóz város, és eleget tesz a diplomata."
Na nekem nem mondott a diplomata semmi újdonságot.
-
erebosz #506 Ja jut eszembe. Én egy árva piasztert sem hagyok a bankba hosszabb időre. Mivel a kocsmárostól és a koldusoktól mindig lehet hallani, hogy ezt vagy azt a szigetet ostromolják, vagy bevették. Na ilyenkor ugrik a sziget bankjában lévő lé is. -
erebosz #505 Üdv mindenkinek!
Pirattm: A "letter of marque" -ot minden kalózkolónián meg lehet venni a kocsmában lévő diplomatátol.
loki1990: Sharp -al én is találkoztam Hispaniolátol délre. Beszéltem vele, mire Ő azt mondta a gyöngy vásár -vagy mi- 7 nap múlva lessz Trinidadtól délre a kontinensen. Hát nem értem oda.
Azt a kalózhajót (valami Flaying Ducham) Én már nem is tudom hányszor elsűjesztettem egy fregattal, fullosra fejlesztve Bermudán, (igaz könnyű szinten játszok ) 32fontos ágyúk 30 valahanyas szint. Amikor beszéltem a kocsmában a részeggel aki elmondja hogy a mai nap a partokhoz jön a szellem, akkor a kikötő öblében várom be térkép módban, amíg nem tudok kitérni a csata elől. Ekkor olyan közel van hajó nézetben, hogy hamar közel érek, és nem csak én vagyok a célpontja, hanem minden hajó és az erőd is. (Megcsáklyázni nem lehet. ) Amikor kartács távolságban van akkor manőverezve úgy 20 fős legénységig lövöm, emiatt lassabban tölt és manőverezik. Mögötte lavírozva úgy 7-800 bombával elsűlyed. Örülés, szintlépés.
A civilizációkat nem találtam én sem, de van két érdekes kolónia Santa Catalinátol nyugatra. Az északit Karataske Scouttlebutt -rol lehet megközelíteni, a másikat délröl San Juan del Norte bay felöl. Vigyázat, előtte az őrszemet le kell lőni, különben nem lessz senki a falukban.
A délibe meg csak a barlangon keresztül lehet bemenni, úgy, hogy előjönnek a csontvázak nem kevesen. (A kincset én nem is kerestem.)
Tanács: Ha gyorsan kell iszkolni
Pl.:Hajóterv lopás. Bemegyek, felmarkolom a térképet, erre jönnek a pribékek és indul a harc. Ekkor elteszem a kardot és kisétálok az ajtón, mivel harc közben kivont kardal nem enged kimenni.
Ez a módszer nekem egyedül akkor nem működött, mikor csempészés közben ütnek rajtam a helyi erők. -
loki1990 #504 én azt szeretném kérdezni hogy,tegnap a borbélyházban bridstavnban a madam azt a szoveget mondta hogy, sharp tortugán van, vagy oda tart nem tudjátok hogy, miről beszélt most sharp blazeról beszélt??? ja és azt a szelem kalózhajót el lehet sűjeszteni valahogy. előre is köszi a választ. -
loki1990 #503 san juani barlangban megtalalod a kincset
-
BlackPirat #502 nem azt írja, hogy San Juan Északi partja?
Nord=észak
-
Bohusek #501 Ma rászántam magam és 19 ezerért vettem egy kincses térképet. Csak az idegrángást hozta rám, mert semmi kivehetőt nem ábrázol, inkább szövegesen próbál útmutatást adni. De hogy hol van San Juan del Norde tengerparti szakasz, gőzöm sincs. Valaki esetleg nem találkozott vele kalandozásai során? -
loki1990 #500 hello azt szeretnem megkerdezni hogy van ugye olyan hogy fedez fel rejtet civilizaciokat vagy szigeteket en 2 honapja jacok es meg egyet sem talaltam valaki valami irany tudna mondani -
BlackPirat #499 még mindig -
loki1990 #498 hali meg mindig nincs magyarositas?????? -
BlackPirat #497 Bocs, nem néztem a privátot...ár elküldtem. -
BlackPirat #496 Szia, Bohusek neked átküldhetném???Mert most tényleg nagyon megvok akadva.
Ott vagyok, hogy valami John Boltonnal le kellett menni Port Royalba, na ott meg lecsukak, és aztán jött Henry Morgan és kiszabadított. Csak sajnos a fegyvereim nincsenek kéznél.
Szal jó lenne ha ma átküldhetném. -
Bohusek #495 Megnéztem és igaz, ami igaz, nem lehet átállítani az F2 billentyűhöz csatolt funkciót. Minden esetre érdekes egy laptopod van...én biztos nem tudnék játszani az F2 által elérhető felület és infók nélkül. Mi lesz veled? megpróbálsz valamit kezdeni a laptopoddal? Vagy átküldöd a mentésedet? -
Pirattm #494 Plz valaki segítsen, hogy lehet letter of marquet szerezni. Köszi! -
Bohusek #493 Majd megnézem, ha oda jutok, de szerintem lehet. -
BlackPirat #492 Sehogy...Pirates of the Caribbean-t is Anno így kellett végig vinnem...Aszem az a baj, hogy az F2-tőnek nálam más a feladata...mert viszont az F6(gyorsmentés) az mükszik...és még átállítani se tom...Nálatok át lehet???
am a napló nem zavart... mivel mindig észbe tartottam a dolgokat...de most tiszteket és fegyvereket se tudok betenni...szal így nálam egy kicsit "Hardos" a game -
Bohusek #491 És hogy nézed meg a naplót, a karakteradatokat, a hajóval kapcsolatos adatokat, stb? -
BlackPirat #490 Sziasztok, nagy segítségre lenne szükségem!
Mivel a laptopomon nem működik az az F2 gomb, így nagyon megköszönnép annak, aki magára vállalná, hogy az elküldött két mentésemben berakja nekem a kardés a pisztolyomat, mert így nem tudok most mit csinálni a játékban..teljesen megvagyok akadva! Szal légyszíves segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja, és a magyarosításban már haladok egy kicsit ;) nemsokára beteszek pár képet is róla. -
BlackPirat #489 Itt van az oldal:Katt!
Jó lenne ha lennének társszerkesztők, mert még nem igazán van rajta valami:)
Ha van kedved hozzá, beküldhetsz cikket, vagy tippet. -
unzek #488 Üdv!
Hobbi szinten neki ültem fordítani ezt a fájlt:
Program/Text/Dialogs/Quest/CapBloodLine/Bishop
Jelenleg kb 20%-nál tartok.Jó lenne összehangolni, hogy ki mit fordít.(Márha fordítja még valaki) -
batorvaze #487 Szia.
Tudtom szerint nincs hozzá crack.
Az iso-képfájlt betöltöd virtuális meghajtoba majd a parancsikonrol inditod.
Ja és elfelejteted ki írni az oldalad címét. -
BlackPirat #486 Valakinek megvan a crackje? Mert kéne. De nagyon gyorsan
HELP. Ha valakinek megvan jellezze -
BlackPirat #485 Bocs az utolsó három szmájli ért, azok az "EVM lefújta" részhez kerültek volna -
BlackPirat #484 Na én abban a hiszemben vagyok, hogy készül a magyarosítás, de most hallom, hogy az EVM lefújta!!!
Vagy most éppen dolgozik valaki rajta? úgy hobbiból.
Mert ha igen kérem jelezze, és szeretnék beszállni. Sőt, inkább az lenne a jó, ha sokan beszállnának egy csapatba, és így talán végezni is tudnánk a game-el.
Am még létrehoztam egy oldalt a játéknak. Aki akar, beszállhat társszerkesztőnek, ide ki lehetne tenni trükköket-tanácsokat, tippeket, végigjátszással kapcsolatos dolgokat, szal mindent. Ha szeretnétek az oldalra kitenni ilyeneket, akkor vagy megadom a jelszót, vagy pedig az elején, és a végén kiírom a neveteket a cikknél.
Remélem lesznek olyanok, akik hasonló nézeteket vallanak mint én!
Ahoy kalózók! -
Pirattm #483 Sziasztok!
Segítsen nekem abban valaki, hogy hogy lehet "letter of marque"-t kapni mert ugye a főkormányzó a spanyoloknál azt mondja, hogy csak Catholic Majesty Karl II Hapsburg emberével áll szóba viszont sehol nem találom ezt a csákot a levélért.
Előre is köszi! -
batorvaze #482 Sziasztok.
Tudna nekem valaki mentéseket küldeni, főleg olyan érdekelne aki a kalózszigeten csinált több mentést.
Előre is köszi. -
kacsahal #481 Kössz a válaszokat nagyon sokat segítettek volna de kevés a ram a gépemen és nem megy rajtade kössz tényleg csak azért nem írtam eddig mert felidegelt a szituáció és nem voltam gépnél -
Bohusek #480 Egy kérdésre megtaláltam a választ: Mit lehet tenni hajó és pénz nélkül egy szigeten?
Vagy kisebb küldetéseket lehet vállalni a kormányzóktól - már ha több van azon a szigeten - a papoktól, bankároktól, a dzsungelt járva meg lehet menteni az elcsatangolt nőket, de elmenni is. Mégpedig a kocsmában ülő csempész segítségével. Beszédbe elegyedve vele felajánlja - jó kis érméktől csörgő zsák fejében - hogy x nap alatt elvisz egy másik szigetre. Az uticélt ő határozza meg. Kicsit irreális volt ugyan, hogy Cuba szigetéről - térkép ÉNy-i csücskéből - Trinidad környékére - DK-i, átellenes ficak - 2 nap alatt elvisz. Saját hajóval sokkal több nap. De ezt is elnézem, mert az én érdekeimet szolgálja. -
Bohusek #479 Szia!
Ugyan nem vagyok valami nagy veterán, de azt a kis infót, amit időközben összeszedtem, átadhatom: jobn hajót, ha gondolod, összeszedhetsz, ugyanis, ha sikerül elérned, hogy két hajód legyen, akkor a jobbat add le valamelyik kikötőbe - ahogy olvasom, min. 30000 Pezeta(!) - és ha még marad, javaslom, hogy pénzt is tegyél be a bankba. Aztán, ha a Hollandi elintéz, van miből indulnod. Én csak pénzt raktam félre, mert kettes szinten 19 000 Piaszterért eszembe nem jutott még egy hajót venni. És akkor mit lehet csinálni? Nos, én személy szerint előre kiválasztottam a kivégzés helyét, jelen esetben Cubá-t. Elég nagy sziget, három kolónia van rajta és hatalmas terület. Szóval elég nagy ahhoz, hogy gyalogosan is történjen rajta valami, ami pénzt hoz a konyhára. Épp ezt csinálom, hogy hajót vegyek. Persze, már újra van kb 19 ezrem, de Luggert nem árusítanak, csak a Tartane kategóriát és azt a kereskedőhajó típust - most nem jut az eszembe - amely lomhább, mint a Lugger, viszont drágább is. Persze a kis Tartane ladik méz ezerbe sem kerül, de az önbecsülésem nagyobb annál, hogy olyanra szálljak. A Hollandival megpróbálhatod felvenni a harcot, de...majd meséld el, mit tapasztaltál.
Majd meglátod, miket változtattak. Sok sikert ehhez a verzióhoz és történethez. -
kacsahal #478 Hello
Nekem még nincs meg a játék csak lesz de nagy rajongója voltam az 1nek (már abba az 1hónapba ameddig a gépem bírta és kíváncsi vagyok a 2re. Ahogy olvastam itt ez a drága hollandi sokat segít az emberen. A kérdés az volna hogy érdemes e addig szerezni egy jó hajót a míg egyszer el nem süllyeszt vagy van értelme harcolni vele mittom én egy fregattal? ja és ha a hajóm a halakkal alszik én meg egy szál gatyába vok a parton akkor mit lehet tenni? -
Bohusek #477 Most már világos, hogy a program az a kategória, amely vizuálisan nincs túlspirázva, de nem is kell, ugyanis annak hiányosságait a fantáziával kell kiegészíteni. És azt gondolom, hogy aki ilyen játékkal játszik, rendelkezik elég fantáziával.
A lemezhez kaptam egy A4-es terjedelmű magyar leírást, ami nem tartalmaz mást, mint a kezdésnél beállítandó tulajdonságok úgyahogy részletezését és kész. Elegánsan úgy fejezi be, hogy ennyi elég a kezdéshez, a többit fedezd fel te magad. És tényleg. Nekem kell rájönnöm, mi miért, hogyan, stb. De ez benne a szép, ez tetszik. Például a korábbi változatokban nem kellett az ágyúkhoz nem kellett lőpor, pedig, ha belegondolok, elengedhetetlen. Ennek a fajta játékosalultájékoztatásnak van még egy tulajdonsága: amellett, hogy a fantáziát erősíti, ha mégis kérdés merül fel, a fórumokon összehozza a közös érdeklődésű gamereket - mint itt is. És ez is tetszik.
Tegnap beadtam a derekamat a Hollandinak. A kuldetéseket, amit tudtam, lezártam, és a pénzemet betettem egy bankárhoz, mivel nem tudtam, mi fog elveszni. A Hollandi felbukkant és 750-800 yard/méter/akármi távolságból úgy szórta az áldást, mintha a közvetlen szomszédságomban lett volna. Szerintetek mekkora esélyem volt a 350 y/m/a távolságú ágyúimmal? Szóval annak rendje és módja szerint elsüllyedtem. Érdekes, hogy a felszerelési dolgaim megmaradtak, csak a nálam lévő cash veszett el. Még jó, hogy a felhalmozott pénzem nagy része ott várt a bankárnál - persze, arra odafigyeltem, hogy annál a szigetnél érjen a vég, ahol a pénzem is van. Így csak besétáltam a városba és lett 15000 piaszterem... :-) -
Bohusek #476 ...Ööö...rosszul írtam: A Bolygó Hollandi által az én hajóm elsüllyesztését nem kívánom még. Még egy pár küldetés és beadom a derekam a játékmenetnek. Meglátjuk mi lesz a sorsom. Annyit tudok, hogy klegénység és hajó nélkül ott maradok a parton - hiszen van egy tulajdonságom, megsemmisülés esetén mentőcsónakkal a partra kerülök. A küldik maradnak, talán a nálam lévő holmik is. Ezért nem rakok a kabinomban lévő tárolóhelyekre semmit. Hö, jól is néznék ki letolt gatyával egy megsemmisítő támadás után.
És igen, a Bolygó Hollandi benne van a játékban teljes, agresszív valójában, nem MOD-ként. Viszont egyelőre elég illuzórikus elgondolás elsüllyeszteni vagy elfoglalni - vagy Douglas Adams stílusban: a gondolat még meg sem születik a fejben, amikor már elvetél.
egyébként tegnap is megtámadott az ebadta, általában, amikor ki akarok futni egy kikötőből a nyílt vízre. Jön szembe, hátszéllel, sok manőverezési lehetőséget nem ad. És hogy ne legyen fenékig a tejfel, jön egy másik kalózflotta is, csak hogy ne tápláljak hiú reményeket az elmenekülésre. Eddig azért sikerült... -
Csataiii #475 Üdv!
Nem játszottam még a játékkal ezért megkérdezem: Ebben alapból bennevan a Hollandi? Nem mod? És ellehet foglalni? -
Bohusek #474 Köszönöm a gyors választ, akkor abbahagyom a beach-en való heverészést és elmegyek lőporért, mert én balga azt nem szereztem be.
A Bolygó Hollandi elsüllyesztését nem akartam elfogadni, mert mindent elvesztettem, azt pedig igen sajnáltam volna. Hogy újra építsek fel mindent? Kicsit kegyetlen játékmenet... De ha tényleg úgy van, ahogy mondod, és a játékmenet része, akkor még most kell túlesnem a kivégzésen, amíg még nem vesztek vele sokat. Ez esetben pedig már csak remélni tudom, hogy még visszatér e kísértethajó, mert én ügye ügyesen kijátszottam...
Köszi a segítséget! -
#473 Lehet elfogyott a puskapor vagy az ágyútöltelék? Meg kell próbálni manuálisan újratölteni, velem is előfordult már, hogy megmakacsolták magukat az ágyuk. Az alacsony tüzér képesség pedig csak a találatok pontosságában merül ki, ezzel nem sok gond van.
Egyébként a Bolygó Hollandinak elvileg el is kellene, hogy süllyesszen... része a történetnek. ;) -
Bohusek #472 Üdvözlök minden sós levegőtől cserzett, napsütötte arcú kapitányt!
Eredeti progival szálltam tengerre közepes nehézségi szinten. Mivel sokan Blood kapitány bőrében vágtak neki a kalandok hosszú sorának, vágyat éreztem a szintén izgalmas vitorlázásnak, de kicsit másképp. Így lettem Ian Akárki, holland kalandor. A kereskedelem túl lapos lett volna. Nos, nagyon lassan halmozódik a pénzem - kemény 12 e Piaszter, járom a térség vizeit, gyűjtöm a tapasztalatokat, kisebb feladatok csurrannak-cseppennek, 2. szintű vagyok, bár a képességeim maguktól növekednek, nem én állítom őket. A Bolygó Hollandi pedig egyszer rám mászott az átnézeti térképen, 3D váltáskor pedig csak az orrlövegeinek egyszeri használatával a tenger fenekére küldött. Újratöltés, bla-bla-bla. Mind ettől függetlenül élvezem a térség vizein és szigetein való császkálást. Egy dolog rondít bele az egészbe, hogy hiába, hogy a hajóm legénységéban az ágyúsok magas szinten vannak, egy ágyúzásban jártas tisztem van, az ágyúkkal nem tudok lőni. Se piros célkörnél sem sárgánál. A piros esetében kínos, mert olyankor ellen van a közvetlen közelemben. Jelen esetben vagy elmenekülök vagy találatok nélkül megpróbálok csáklyázási helyzetbe kerülni, aminek a vége rendszerint reload, mivel gyenge még a karakterem és pillanatok alatt lecsapják.
Szóval, ha valaki tud, segítsen legyen szíves: Normális-e, hogy a kalandor nem tud még ágyúzni és nyugodjak meg, amgasabb szinten már megy majd neki, vagy BUG?
Előre is köszönöm!
Addig kikötök egy homokos beach mellett, kievezek a partra, kifekszem a legelső pálmafa árnyékába egy üveg rummal a kezemben, rátömök egy pipára és a partot nyaldosó hullámok hangjának kisérete mellett gyönyörködöm a tengerben és a ringatózó vitorlásomban.
-
szellzsolt6 #471 Köszönöm! Hogy ez nem jutott eszembe........ Pedig többször is bementem a vízbe mikor körbevettek ott.... -
twi452 #470 Szia
De le kell vágni úgysem tudsz mellettük elosonni meg jól jönnek a cuccaik eladni :D
Utána már csak annyi dolgod van, hogy a kikötő bal szélén (ahol a hajóács háza van egyébként) bemész a vízbe és egy félkörrel balra megkerülve beúszol a hajóácshoz és ott várnak a többiek. A többit majd megtudod ha beszélgetsz velük xD De már nincs onnan sok, hogy kiszabadulj végre :D -
szellzsolt6 #469 Üdv!
Nem tudna valaki segiteni? Peter Bloodal nyomom, és az elején megakadok. Mikor már minden megvan a szökéshez, beszéltem mindenkivel, és visszamentek a városba, álitólag a hajóácshoz, beverekedem meagam az elfogott gyerekhez is az ülzetvényre, aki visszaküld a városba. Ekkor ot vannak a spanyolok, beszélek a nővel aki mondja hogy reggelre elfoglalják a spanyolok a vársot. Le vágom a városban az összes spanyolt. Na és ezután egyszerüen nem tudom hogy mit kell csinálni. Vagy nem is let volna szabad levágni őket?
Lenne egy másik kérdésem is. Peter Bloodon is látszik a páncél ha teszel rá?