42
  • narumon
    Érdekes igy egy év távlatból visszaolvasni, de GOW2 PC-re még mindig nincs.
  • Raven456
    Warezolni warezoltnak most és máskor is fognakez ellenn nincs mit tenni és ezért veszekedni sincs miért.
  • Balumann
    Teljes mértékben megértem a nézőpontodat, de továbbra sem értek egyet egy cseppet sem.
    A hardverért azért fizetek, mert azt nem lehet korlátlanul másolni, mivel kell anyag, stb.. Elég sokan használtan veszik azt is, mert nincs pénzük újat venni.

A piac nem azokra alakult ki, akik nem vennék meg amúgysem. Különben már tényleg nem lenne piac!! :D
    Mindig is voltak, vannak akik tudnak ilyen "luxus" dolgokra költeni, és ezt tartják fontosabbnak. Ez miatt van még fennt a számítógép és konzol piac.

5-10 éve minden szoftvert meg lehet szerezni illegálisan szinte. Mégis fenntmaradt, és a visszaesés nem a warez miatt van.
    Persze, többen töltik le, többnek sikerült egy PC-t összedobnia amin megpróbálkoznak vele, vagy kipróbálják megy-e mielőtt megveszik...

Miért van olyan érzésem, hogy a Far Cry miatt nem fognak sírni, hogy de sokan töltötték le, és nem érte meg a warez miatt kiadni PC-re (pedig még előbb is került ki)...
  • Tinman #39
    NEM KÖTELEZŐ!
    Ez luxus gyerekek... nehogymár' sajnáljam! Pont ez az, hogy a hw-re nem sajnálják általában a pénzt.

"Szándékosan találnak ki mindent, hogy mégis megpróbálják konzolra irányítani az embereket"
    Hát ezt azért cáfolnám, mert jelenleg a PC-re még ki sem jött nagy nevek X360-on rendre warezlisták élén állnak... dől a wrz idén Boxra az van.

"Anyagi veszteséget nem okoz és kész."
    Ha te BÁRMIT úgy használsz, hogy nem honoráltad valamilyen módon a BÁRMI használatát, akkor a BÁRMI készítőjének kárt okoztál, hiszen nem azért görnyedt a monitor előtt 3 évig napi 12 órában, hogy te 2 kattintással ingyen leszedd.

"Mert ahol én vettem ott pl. megkérdezték azt is, hogy rakjanak fel Windowst és beállítsák a dolgokat,"
    Ez gyakorlatilag bűncselekmény. Szerinted ez teljesen normális dolog?

A hw-ért miért fizetsz? Vidd el, ahogy a szoftvert. Ja, azt nem tudod csak úgy elvinni, mert le van lakatolva, meg kamera, meg biztonsági őr, meg riasztó védi. Ha ezek nem lennének vinnéd nem?
    Ha mindenki ezt csinálná mi lenne az egész iparból pár éven belül? Semmi.
  • Narxis
    Akkor olvasd a Blikket.
  • Rage47
    így is kuporgatok hogy kajám legyen
  • Balumann
    Ha nem lehetne warezolni XP-t és sok játékot, ki venne olyan gépet, amin elfutnának a legújabb játékok is? Nem, akkor lenne egy gyenge gépem, amire tennék valamit hogy tudjak netezni, és többnyire nem is gépeznék. Vagy, konzolra térnék át.
    Szerinted hányan vannak még így ezzel? Sztem nem vagyok egyedül, legalábbis Mo-n biztos nem.
  • Zoleeca
    "csakmert le tudta tölteni, megvenni úgy sem venné."

Ha nem lehetne warezolni XP-t, akkor nem használnád a PC-éd (játékra)? Ha nem lehetne varezolni akedvenc játékodat (játékaidat), akkor sem vennéd meg? Nem gondolnád, hogy lehet hogy kicsit kuporgatni kéne aztán meg játszani egy jót? Képzelj el egy világot ahol semmit nem tudsz másolni. Igen jóval kevesebb dolgot vennél, de vennél és csak a legszükségesebbeket.
  • retek683
    szánalmas ürge vagy................
  • IMYke2.0.0.0
    Nem csoda, hogy divatozik a WAREZ! Tessék megnézni a hivatalos megjelenési dátumokat!

Játék megjelenések
    (www.cdgalaxis.hu)
    ====================

- Need for Speed: Undercover - 10.790 Ft - (PC, magyar felirat, várható: november 21.)
    - Grand Theft Auto 4 - 10.790 Ft (PC játék, várható: november 21.)
    - Red Alert 3 - 10 790 Ft (PC, magyar felirat, várható: október 28.)
    - Red Alert 3 - 11 690 Ft - Red Alert 3 Premier Edition (PC játék, várható: október 28.)
    - Dead Space - 10 790 Ft - (PC, magyar felirat)
    - Sacred 2 - 8 990 Ft (PC, magyar felirat)
    - Far Cry 2 - 6.290 Ft - (PC, magyar felirat, várható: november) - Bolti normál ár internetes rendelés nélkül: 6990 Ft.

(www.576.hu)
    =============
    - Far Cry 2 - 6.999 Ft - (PC, honosítást nem jelölnek, várható: november 5.)

A Warez persze, hogy előbb bezsrezhető, és némelykor biztosabban működik, mint za EREDETI! Sőt, a Patch-ek is megbízhatóbban mennek rajtuk, hiszen szinte mindent csak a világnyelvekre fejlesztenek - a magyar nincs köztük.
    Csak elvétve mutatható ellenpélda, amikor a honosítva megjelent játékhoz minden Patch-et is a honosított verzióhoz igazítanak, utólag, több hetes késéssel is akár...

Én nem vagyo kwarez párti, de nekem is akad bőven, s azt hiszem, senki sem büszkélkedhet azzal, hogy neki nincs egy ilyen lemeze sem a polcon.
    Az xxx milliárdos apukák csemetéi kíméljenek!
  • gyuri12
    Ez a "hír" röhej,már bocs.:(
    A Blikkben színvonalasabb cikkek vannak.
  • HöfEE
    Jogos! Én is ezt akartom mondani!
  • Cortex
    Legendary-n hosszabb (nekem 14-15 óra alatt sikerült). Jó, nem mondom, hogy a leghosszabb, de egy ilyen stílusú játékhoz képest kielégítő hosszúságú.
  • rudymester
    Hosszú? 8-9 óra? Egy éjszaka alatt kipörgettem haverral. Legendaryn már biztos nem menne... Az online módusz viszont nagyon hosszú tényleg és ennyit igazán megér egy játék, hogy jól szórakozzon az ember 100+ órát.
  • rudymester
    Majd ha akarnak egy kis pént, akkor kihozzák. Egy PC-s port nem kerül sokba a fejlesztés költségéhez képest és azt a pénzt visszahozná. Jöjön amire csak akar, december közepére meglesz a 360 és úgyis azon fogok játszani. Fotel+joy+nagy tv+konzol+házimozi=jó játék! :D
  • Cortex
    Igen valószínűsíthető, hogy lesz, de nem a XBOX warez miatt. Szerintem ez mondjuk nem fog sokat számítani az Epicnek, mármint a warez, mivel így rengetegen meg fogják venni...
  • Cortex
    Nem értek veled egyet, mivel a játékok egyre jobban az online részre, közösségre
    (pl. Halo 3, aminek van egy hosszú és jó kampány része, de multi nélkül nem lenne az igazi)fektetnek nagyobb hangsúlyt... Online pedig már jóval könnyebb szűrni, hogy ki játszik másolt játékokkal.
    Másik meg, nézzük meg azt is, hogy mennyi eredeti játék fogy a warez mellett.
  • krajcsovszkig
    Én már akkor megmondtam hogy lesz mikor bejelentették hogy nem lesz... Ez csak marketing... :D
  • Cortex
    Most az SG-n felkapták a konzol warez témát... Hú, de jó, mintha eddig nem lett volna...
    Ötvös Tibor úr gondolkodás módját nem nagyon értem, de biztos bennem a hiba...
  • Balumann
    És a 12 éves Pistikének vegye meg az apuka 30ezerért az XP-t, és 10ezerért a Fifát, csak hogy játszhasson vele egy kicsit, mikor vszínűleg a gépet is épphogy össze tudták rakni, amin megy vele... Gondolom nem 400ezer Ft-os gépet vittek, hogy nem megy rajta...
    Értsd már meg, hogy vannak akik nem fognak eredeti játékot venni, azok konzolt sem fognak venni, vagy ha vesznek nem fognak eredeti játékot venni rá.
    Szándékosan találnak ki mindent, hogy mégis megpróbálják konzolra irányítani az embereket, de mégis adnak ki PC-re játékokat, mert vannak akik vesznek. Kevesebben, de ez nem indokolja egyáltalán, hogy ne adják ki, vagy fél év késéssel adják ki PC-re (mert 1-2 hónapot még megértem).
    Valaki nem keres annyit, és van sok más dolog amire költené a pénzét (ahogy jelenleg én is)...
    Azt meg hagyjuk már, hogy akkor ne is játszon vele ha nem veszi meg... ne játszon, de ő dolga ha mégis játszik, nem másé. Anyagi veszteséget nem okoz és kész. Nemigaz hogy ezt nem lehet megérteni már.

Itt nálunk meg pláne az van, hogy ha nem lenne warez, nem is sokan bővítenének gépet (ilyenkor már tényleg jobb a konzol, mert amennyivel kevesebbe kerül lehet játékokat venni, és az biztos el is indul)... legalábbis nálunk, mert azért a játékért amennyit meg tud venni, nem érné meg gépet bővíteni.

Különben meg, csak magaddal szúrsz ki ha ilyen helyen dolgozol és ennyire nem vagy segítőkész. Mert ahol én vettem ott pl. megkérdezték azt is, hogy rakjanak fel Windowst és beállítsák a dolgokat, és segítettek olyankor is, amikben mások elutasítottak volna (nem szoftver ügyben, mert abban nem volt szükségem még).
  • Reg5
    Lesz GoW2. Lehet a konzolos warezra fogni, vagy amire akarják, de előbb vagy utóbb lesz, ez tény.
  • Tinman #21
    Sajnos nem. Pl. csak hazánkat nézd.
    Alapvető köztudatban élő felfogás, hogy vegyünk egy korrekt PC-t nem is olcsón, majd mehetnek rá netről a programok. Sokan vannak akik hülyének néznek, mert eredeti játékokat veszek PC-re!

Teljesen általános és éppen ezért kibaxott dühítő, hogy misike meg a bafax apuka hozza be a gépét, hogy a wrz XP-n, a wrz játék valamiért nem megy. Volt már olyan, amikor a gyerek elkezdett szájalni, hogy a sanyinak megy, szar a gép.
    Közöltem velük, hogy XP Prof Hun 30k, Fifa 08 10k, ha ez meglesz beszélünk, addig nem érdekel szánalmas sirámuk.
  • opeca
    Ez a warez mostmár csak kifogás. Marketingstratégia az egész. Még pár évig hallani fogjuk, hogy az ősgonosz PC-sek warezolnak, aztán majd jönnek a diagrammok, hogy a konzoloknál is annyi a warez aránya mint PC-én, aztán majd lesz más kifogás.
  • opeca
    Áruld már el, mit ártott neked a PC, hogy örülni kell annak, hogy nem jön ki rá egy játék?

Ezt a mai napig nem fogom fel, hogy egyáltalán mi is ez a PC-konzol háború. Az egy dolog, hogy a marketingesek igyekszenek egymásnak ugrasztani a két tábort, bár én ebbőla szempontból a konzolosokat sokkal acsarkodóbbnak érzem, holott nekik áll a világ...

Acsarkodásra a PC-seknek lenne okuk, ugyanis ha a PC nem lenne, akkor Konzol sem lenne, és mégis mostohagyerek lett, bár azt tegyük hozzá, hogy a komolyabb, slágergyanús átékok 90%-ban kijönnek PC-re is.

Valószínűleg a GOW2 is ki fog jönni a maga idejében, ez inkább mátrixos közlemény, hogy "most ezt kell hallanotok" (rohanjatok a boltba és vegyétek meg, aztán majd 1 év múlva jön PC-re is, mert hülyék leszünk egy konzolos sikerjátékot nem átportolni PC-re)
  • 1Obi1
    "Az, hogy konzolokon legalább akkor a kalózkodás, szerintem senkinek nem újdonság."
    Egy ilyen hogy írhat cikket valamiről? Azért lenne nagyobb a kalózkodás a konzolokon mert pár újságíró kiszivárogtatott egy csomó játékot? Hát gratulálok.
    Pc-n kb. 6x akkora a warezolás.
  • Rage47
    hát ez érdekes cikk
  • Cat #16
    Ne higyj már el mindent amit a cégek mondanak, sokszor pont az ellenkezője az igaz. Ők is a pénz után mennek, próbálják maximalizálni a bevételeket. Nyilván ezért erőltetik ezt a nyilatkozatot, hogy ne kannibalizálják a konzolos eladásokat, és ne várjanak az emberek a PC-s változatra, hanem vegyék meg minél hamarabb a konzolost.
  • Balumann
    De hogy nézzük az arányát. Előbb került ki netre, sokan akik letöltötték már meg is rendelték, meg meg fogják venni, ha magyar felirattal is lesz. Aki PC-n megveszi és van esze, letölti előtte a demót vagy a teljest. Valakinek el sem indul, vagy pár perc után le is törli, vagy átviszi 1-2x, csakmert le tudta tölteni, megvenni úgy sem venné.

Nemhiszem el, hogy annyira hülyék, hogy ezzel foglalkoznak, meg ilyeneket állítanak, hogy mekkora károkat okoznak... Semmi értelme. Persze konzolon többen inkább megveszik, ott még azt sem kell kipróbálni, hogy nem fog-e szaggatni, meg nem csak néhány kattintás letölteni és kipróbálni egy játékot (ki kell írni + flesheltetve kell legyen, stb.).
    Van néhány becsületes persze, de van PC-nél is...
    Ráadásul ha ilyen hiteket terjesztenek, hogy PC-n nem lehet már játszani, meg nem adnak ki játékokat, PC-re meg optimalizálatlan, bugos és rövid játékokat adnak ki többnyire, akkor meg miért várják, hogy többen vegyék meg...
  • Balumann
    Szerintem hagyjuk már ezt az egész warez dolgot, szinte egyértelmű, ez csak ürügy. Mégsem mondhatják, hogy fizetnek, hogy csak x360-ra adják ki/először csak x360-ra adják ki.
    Ha jobb lesz mint az első rész tényleg, ki fogják adni PC-re, pár hónappal a konzolos verzió után. Ha a Microsoft-on múlik akkor meg pláne, ha mindenki x360-at vesz akkor ki fogja megvenni az új Windows-t?
  • Ginos
    ez a jó hozzá állás
    azért vesznek sokan nálunk X-et mert lehet okositani,de hallottqam már olyat hogy "okosgyerek" visszavitte a ps3-at mert mikor megvette nem tudta hogy nem lehet flesselni
  • Dzson
    NEM lesz pécére.

"Ha már Microsoft, rákérdezünk a pécés frontra is a játékokon belül, de sok bíztatót nem hallunk, csak egy tanulságos történetet a Gears of War első részéről. Amikor a játék pécés változata néhány hónappal az xboxos után megjelent, a kalózverzió olyan mértékben terjedt el, hogy az a konzolos eladásokat is visszavetette. Elvégre pécéje mindenkinek van otthon, ha másra nem, hát netezésre, ott meg három kattintással bármi beszerezhető ingyen, és ha már letöltöttem, miért vegyem meg a konzolra? Gears of War 2 már nem is lesz pécén, mert minek: nem elég, hogy nem hoz annyit a konyhára, amennyibe az átírása kerülne, még külön betesz az alapjáték eladásainak is."

• peat666
    Engem se érdekel a multi, mégsem jutott eszembe hogy flesseltessem a boxot.Pedig én még kemény 49-ért vettem az arcadomat :). Egyre jobban terjed hogy inkább eredeti játékok mellett maradnak a vásárlók, az x360 warezközösséget szerintem a régebbi vásárlók alkotják elsődlegesen. Pedig pont nekik a rizikósabb játszadozni a garanciával.

Na meg egyszerűen annyi játék jön, hogy muszáj szelektálni annak aki dolgozik és aludni is akar. Egy warezos szerintem most kapkodja a fejét, far cry2, fable2, gow2, jön fallout3..és stb. mindre úgysincs ideje. De szar lehet dönteni :D nekem a pénztárcám megteszi helyettem :D
  • Ginos
    most lesz a hétvégén egy játékkiállítás a mom parkba,és ezt a játékot(meg a többieket fable2,far cry 2.fallout3) ott lehetne kipróbálni a játékokat teljes valójában a megjelenés előtt.Kérdem hogy lehet az hogy felkerült a netre?Riaa és a hasonló szervezetek basztatják a usert hogy warez,meg letölti ezeket,meg hasonlók ,akkor miért nem saját házon belül néznek körbe? Kiosztottak x darab tesztpéldányt gondolom névre szólóan,vki feltette a netre ezeket,akkor hogy is van ez?????
  • warass
    Nagyon sokan akarnak multizni, főleg Halo3-al, meg GOW-al...És igen, pont ezért nem fashelik, és igen pont ezért elenyésző a konzolwarez a PC-shez képest...Az hogy korábban kerül ki a netre egy dolog, ettől nem lesz több a letöltők száma...Nem is értem ezt a konzekvenciát mostanán; "előbb kerül ki konzololra, ezért meghaladta a PC-s warezt" Aki szkeptikus nézze majd meg a FC2 mindkét verziójának warez/eladási arányát...
  • Tinman #8
    Mondom a kiadó vélemény... nem az enyém :-D
    Engem sem érdekel a multi.
  • Szefmester
    és? ki akar multizni a neten? csak a lag meg a sok baj van vele.. ha már multizni akar a csóka tuti nem chippelteti a gépét.. ha egyszer is beszereznék tuti csak szóló játékokat tolnék..
  • Tinman #6
    Hát ez aztán a remény... lolmá'.
    Ez max azt vonza magával, hogy MS sürgősen kitalál valami védelmi megoldást a permbanon kívül. Ettől a PC verzió esélye még egy kicsit sem lesz jobb, SŐT!

A kiadó véleménye az ügyben az, hogy a PC verzió esetleges kiadása RONTANÁ a konzolos eladásokat, ugyanis PC-vel otthon majdnem mindenki rendelkezik, nagy a csábítás a könnyű warezre, "minek vegyem meg ha ingyen letölhetem".

Míg ugye egy szoftveresen okosított Box360 elég gyorsan permbant kap, ha nem eredeti játék + netkapcsolat fenáll.
  • koschwarz
    nem volt annyira rossz az első, de azért nem vesztünk sokat, szerintem
  • koschwarz
    ezek a hír-címek, már ne is haragudjatok, de
  • wednes
    Azért mert boxon is van warez nem fogják PC-re kidobni.