84
  • Komolytalan
    #84
    Ja, csak az egy erősen CDs spell, így a spell rotációhoz kb annyi köze van mint 1 trinketnek.
  • panther112
    #83
    Icy Veins

    40-0-21 valóban használhat többféle rotációt, de fb-vel van messze a legnagyobb dps-e, utána AM, végül pedig AB.
  • Komolytalan
    #82
    Tényleg, ice block helyett cold snap lett. Mondjuk mivel mindig volt mindkettőm, így nem igazán érintett a dolog. Egyébként cold snap is dps növelés mellett túlélést is javítja, szóval ilyen formában igaz amit írtam. Shatter azonban nem spell, nézz csak utána:-P Viszont aoe dpst növeli jelentősen. ZA maci runokra mindig 2xmageval mentünk, vagy 1xfrost mageval, hogy 3. boss aoe-ba ne haljon bele senki se (tudom, tökig T6-ba máshogy is megy, de T5-ben nem igen sikerült volna másképpen).
    40-0-21 burstre szintén AB-t használ, szóval annyira mégsem más mint a 47/x/11. Az igaz, hogy fenntartani nem tudja ezt hosszú távon, vagyis sustainedre marad a frostbolt, esetleg 2xAB, pár frostbolt, majd ismétlés.
    Icy nem tudom nálad mit jelent, ha ice lance (amiben nincs 1 szál y se), akkor azt nem igazán fogom miért is használna bárki nem fagyott célpontra 1/3 sebzéssel. De biztos jó lehet valamire.
  • goger
    #81
    nem azért kell az 5millió mobot leölni mer az miylen jó dolog, hanem azért h ki tudd tapasztalni a karaktered. ahoz tunám hasonlítani amikor egy pve szerveren elkezdesz pvp-zni BG-ken. az elején elver midnenki, később kezdesz egyre jobb lenni, kell a tapasztalat, a gear nem előny ha nincs megfelelő tudásod hozzá!
  • SewerRat
    #80
    Nálam Anarchy Online a favorit. Nincs túl sok player, de kevésnek sem mondható. Nagy háttere van: 7 éves maga a játék, a fejlesztők azért már tudják a dolgukat. Új motort fejlesztenek, mivel sokan a panaszkodtak a régire.

    Az ok amiért kevesen játszanak: Viszonylag nehéz, nem igazán gyerekeknek való. Érettebb játékosoknak készült. No meg Sci-fi a műfaja, ez sem a legközkedveltebb téma.

    Grafikája régi, de szerintem még megállja a helyét, bár sokan fókázzák.
    14 kaszt, 4 faj, és 2 politikai oldal közül lehet választani. (+ a kiegészítőben még bejön +2) no meg a semlegesek is ott vannak. A story egyszerű: Vannak a csúnya gonosz birodalmiak, meg a szegény jó lázadók. Ami a storyt megspékeli az a háttérinformációk, a háború leírása. Évszámokkal ,történésekkel, stb.

    AZtán a játéknak saját online rádiója is van. (játékon kívül is hallgatható) s. ezzel a rádióval bulit is szoktak rendezni. Élő emberek nyomják a sódert ha buli van. (minden nap van egy egy kisebb összejövetel).

    És az alapjáték ingyenes. Csak a kiegészítők fizetősek, azoknak viszont egyszeri és havi díjuk is van. Nálam ez a favorit.
  • panther112
    #79
    Lol iceblock-ja régen van minden mage-nek, plusz nem is pve talent. Amiket egyenlő buildeknek tekintesz, nagyon durván nem azok.

    47-x-11 vs. 40-0-21 Az első egy AB/AM rotációt hazsnál, a másik FB spam 1xicy, vagy ARC spellek +2x icy, aggy fb spam + 2x icy. A 40-0-21 a 21 frost talentnek pedig semmi köze se az ib-hoz, se shatter-hez, egy mage-nek ha ilyen spelleket kell használnia raid alatt, mint shatter, akkor már régen rossz, mert valamit nem jól csinált. A 21 frost értelme egyrészt az fb spamhez a +100% critbonusdmg, a távolság növelése, az icy, az aggrocsökkentés, stb. Ha arc, avgy fire-hez vesszük, akkor pedig a 2x icy veins (frosthoz is lehet, ilyenkor pl. be kell áldozni 2 talentet a dmg, range stb. rovására, de erre szükség van az arc, fire ágon is, a Method pl. 0-40-21-el ment végig swp-n, és world 2. Archi killjük lett)
  • Komolytalan
    #78
    A mage az a class, ahol kb 72 féle életképes talent van, ahol 1 pontot megváltoztatsz, és rögtön totál más spellrota kell, meg más statok. Netán gondolkodni is kell, meg számolgatni fight közben, hogy most kicsit ezt, kicsit azt, mana+egyebek függvényében.

    Azért ha reálisan nézzük:
    47-x-11 és 40-0-21 durván ugyanaz, csak kell iceblock (esetleg shatter) vagy sem.
    3-47-11 és 0-40-21 dettó.
    Ha azt nézzük melyik ágon van legalább 40 pont, akkor ezek arcane illetve fire talentek.
    Persze, más spell rotation, meg van +1-1 sebzős spell vs iceblock. Ha 3 itemet lecserélsz, akkor is más spell rotation kell hogy a laborban kijöjjön az a bizonyos 3% különbség egyik vagy másik javára. Ami rögtön elbukik, ha egyiknél be kell nyomni egy healing potit, másiknál meg mehet ahelyett is mana poti.
    Én inkább arról beszéltem, hogy BC frost talentek kevés kivétellel pvp talentek voltak. Volt 1 11 pontos talent, ami PvE-re kihagyhatatlan, de összességében a frost nem alkalmas PvE-re. Ebben várható változás a kiegtől, mind a bejelentések, mind az új frost talentek azt mutatják, hogy PvE vonalat erősítik elsősorban.
  • panther112
    #77
    47-x-11, 3-47-11, 40-0-21, 0-40-21(Method-osok hivatalos buildje), 40-0-21

    Ezek mind más buildek, hisz erősen eltérő rotációkat használnak, és mind kiválóan hazsnálható raidezésre, csak míg a 3-47-11 egy tipikus MH build, addig a 0-40-21 uennek swp-s verziója.
  • Komolytalan
    #76
    Ha a 3 build között nem 40% eltérés lesz, hanem 10%, akkor bármelyik használható lesz. A BC-s 3 build valójában csak 2 ágra rak legalább 40 talentet, a frost ilyen szempontból kimaradt. Kiegben valószínűleg a frost is hasonlóan életképes lesz az arcane-frost, illetve full fire talentekhez, csak éppen komolyabb túlélőképességekkel. AoE-ra valószínűleg jobb lesz ez mint bármi (lockok mindig belehalnak az AoEba).
  • panther112
    #75
    BC-ben is volt 3 pve build, csak az emberek nem használták:). Az arcane buildek totál azonos dps-t vittek be, mint a fire build azonos mps mellett, csak a bonus dmg függvényében más, és más kevert AB-AM rotációkat kellett használni egészen 1370-es bonus dmg-ig, amikortól tiszta AM spam-re volt szükség. Ez utóbbi egyszerűbben volt használható, mint a fire build, hiszen nem kellett debuffot építeni. A 40-0-21 build pedig jobb dps-t vitt be mindnél, és kevesebb volt az mps-e is.

    Ennke ellenére a raiding community szinte kizárólag a fire buildet használta, pedig volt nála egy jobb build is, ill. egy vele teljesen azonos. Szerintem most sem lesz másként. Egyszerűen ilyenek az emberek, felmennek egy weblapra, és megnézik, mi a "tuti". Ahhoz lusták, avgy hülyék, hogy felírjanak egyenleteket, amiből kiszámolják az adott build tulajdonságait. Amikor felfedeztem, hogy az arc build gyakorlatilag azonos a fire-el eredményesség szempontjából, alig akartam hinni a szememnek, mert egész bc alatt nem láttam 1 arcane raid mage-et sem, a 40-0-21-et azért sok jó játékos használta.
  • Komolytalan
    #74
    WoTLK-ban a Bliz azt szeretné, ha minden classnak 3 PvE képes buildje lenne. Frostnál is ott van a Fingers of Frost (frostbite pve version, ice lance pve-ben is jó lesz ezzel), illetve a Brain Freeze (instant fireball kb 7 frostboltonként, pláne talentolt ignitevel ez is dps boost), amelyek egyértelmű PvE talentek. A sok CD csökkentéssel az Ice veins és a Water Elemental is elég gyakran bevethetőek lesznek dps növelésre, illetve elementál tovább tart és manát tölt.
    Persze nyilván lesz valami top build, amivel a legtöbbet lehet kihozni, de elvileg a 3 választás között (40+arcane, frost vagy fire ágon) nem lesznek olyan durva különbségek mint most. Más kérdés, hogy ehhez nem pvp frost talentet kell kirakni, hanem valószínűleg más ágakból kell egy pár pontot hozzátenni az egyértelmű dps növelő frost talentekhez (pl ignite).
  • Komolytalan
    #73
    "ki a felelős a serverek laggolása miatt?"
    Blizz+hosting cég. Mondjuk ha írtál volna már szervert életedben akkor tudhatnád, hogy ami megy 100 userrel 1% proci, memória, stb terheléssel, az nem biztos hogy menni fog még 1000 userrel sem, nemhogy 10000-el. Több gépes rendszernél a terhelés megosztás dettó. Egyszerűen vannak nem lineárisan skálázódó terhelések, amiket nehezen lehet mérni. Ha van egy 1 millió soros szerver, amely több 100-1000 szálat futtat párhuzamosan, és elkezd laggolni, te melyik során keresed a hibát? Régebben olyanok okoztak szerver laggot, hogy a raid jelölések ki-be kapcsolásával elkezdett valaki szórakozni. Egy fejlesztő erre soha az életben nem fog gondolni, mert ez egy alapvetően nem igazán jelent komoly terhelést, főleg mert alapban ritkán fut, és nem szokták spamelni.

    "Hogy nincs backup rendszerük?"
    Elveszni semmi se szokott. Ha arra gondolsz, hogy ha 1 szerver leáll, akkor az leáll - hát igen, ez így van. Ez nem atomerőmű, ahol minden gépet dupláznak. De pl. instance szervereknél van "backup" kapacitás, azok nem az adott realm world szerverén futnak.

    "Hogy a customer és in-game support 1 vicc?"
    Nekünk 10 perc alatt eddig mindent elintéztek.

    "Hogy kénytelenek voltak berakni 1 opciót,a karakterek kiszabadítására,annyi volt a stuck"
    Én még soha nem estem át semmin sem. 1x láttam partytaggal hasonlót történni, őt szépen vissza summonáltuk.

    "Hogy a mobok lassan 30% bugos és egyre bugosabb (eddig csak nem nyúzható volt,de ha leölted, utána talán jól repopolt..most már meg sem hal,igy nem is repopol..láthatatlan mobok...stb.ezer probléma:))"
    Ilyen nincs. Mondj egyetlen konkrét mobot, ahol ez reprodukálható.
  • Komolytalan
    #72
    "Az a baj,hogy nem olyan bugok vannak amikre rá lehetne mondan,hogy húú wazz ez tényleg csak nagyon ritkán jöhet elő.."
    Igen, ez tény, de az is tény, hogy live megjelenés _után_ írtak be a fórumokra olyan bugokat, amik tényleg durvák, tényleg könnyen reprodukálhatóak, és PTR-en játszók közül tényleg senki se jelentette. PTRnél mivel a tesztelőknek nincs fizetésük, azt tesztelnek amit akarnak. Sokkal kevésbé hatékony egy amatőr tesztelő mint egy profi, akit számon lehet kérni, akinek a megélhetése múlik ezen. PTR alapvetően olcsó, de nem jó, nem elég.
    Persze, több ismert bug is benne maradt a patchben, de a legzavaróbbak azok PTR-en nem lettek jelentve. A fix kiadási dátum - ami egy hülyeség, de tény - miatt 2 lehetőség volt a fejlesztők előtt: relative kis ismert bugokkal kiadják a patchet, és 1 hónap alatt gatyába rázzák. Vagy marad a PTR, javítják az apró bugokat, és kiadják a kieget egy hónap múlva úgy, hogy benne maradnak az ismeretlen, nagy bugok. Ők az első megoldást választották. Én is azt tettem volna.
  • Komolytalan
    #71
    Csak nem fejezték be. Ha befejezik, 1-2M előfizetővel biztos eléldegélt volna évekig. Sajna olyan cégnél, ahol marketingesek határozzák meg a fejlesztés irányát, ütemét, ez van.
  • laca14
    #70
    Hali
    "Úgy vélem, a World of Warcraft indulása óta megjelent termékek közül a Warhammernek van a legtöbb esélye a sikerre." Sztem nem teljesen igaz én Dofusal nyomom lassan 3éve 2003ban indult még mindig megy és egyre több játékos van nem rég haladtuk meg a 10milió játékos számot ez már valami sztem! Igaz nincs annyi magyar mint WoW ban de ez van:D
  • panther112
    #69
    Nincs, de az már a játékban sincs benne elég régóta, 5-re lett nerfelve ha jól tudom.
  • sathinel
    #68
    Az alsó egyenletben benne van a +20% AB sebzés a 2 t5 miatt?
  • panther112
    #67
    Ez az az egyenlet*, ami kiadja, hogy mikortól nagyobb az AM spam dps-e, mint az AB-é. Talent meg ugye uaz, hisz mindkettőhöz azonosak kellettek, csak AM-hez kellett még a 3 imp AM is. A haste ha jól tudom egyenlő mértékben csökkenti minden spell casting time-ját, szóval uúgy hat bármilyen tetszőleges rotációra. És, ha jól látom a wowwiki-n, még mindig az AM-nek van a legnagyobb bonus dmg együtthatója, szóval magas bonus dmg mellett (ezt persze pontosan ki kell számolni az új talentekre is, hogy mikortól csap át) ez a spell viszi majd be wotlk-ben a legnagyobb noncrit dmg-et. A frostbolt pedig egy bizonyos critchance mellett szintén el fog szállni 80-on is, mert arra lehet egyedül 150%-ra talentolni, és az a bonus dmg soha nem lesz gyakorlatilag elérhető, amikor az AM+50%AM nagyobb lesz, mint FB+150%FB, de elméletileg van egy olyan bonus dmg, és ha az meglenne, onnantól fogva az AM spam vinné be a legnagyobb dps-t. BC-ben sem lehetett elérni azt a bonus dmg-et, amivel fölé lehetne menni az fb spam-nek, pedig ha lenne item hozzá, akkor az lenne a legjobb.

    *2100+3x0,7143=1,3(1300+1,8786x)
    2100+2,1429x=1690+2,44218x
    410=0,29928x
    x=1369,95


  • sathinel
    #66
    A végefelé 4t6-után a fireball noncrit, crit sebzésben többet sebzett mint a pyro tehát sokszor inkább fireballt nyomtak már az emberek mint instant pyro.
  • sathinel
    #65
    ) hát igen deep frost akkor ment csak raidre, és 1 volt csak a raidben ha a többiek arc/frost-on voltak, hogy azoknak buffolja a sebzését. A pompiro pvp-ben jó volt és instant kill, de ha cd-n volt akkor a frost sokkal erősebb volt. Én pl lvl 60 legionar szintű pvp cuccban stratban egyedül két gargoyl-t egyedül leirtottam mikor a többiek kihaltak a partyban. Jó dps is volt. aztán csak pvp-re volt jó vagy arc/frost, de az már nem frost:D Frostmage-vel imádtam AV-n ali tömeg közepébe beugrani, lovagolni, és aoe, majd iceblock, és előlről az egéssz. Az összes talentem froston volt régebben:D

    AB-spam-et mikor haste-vel 1 sec castingtime-ot elérted, akkor nem láttam nálla nagyobb dps-t még brutalluson is többet nyomott mint a missile. De lehet hogy csak nállunk ilyen, máshol build miatt jobban kijött a missile. Brutalluson pl 4 mage AB-spam-el a dps lista elején volt. Persze a lock 1 gombos SB spam-je sokszor űberelt mindent.
  • panther112
    #64
    Persze, hogy voltak pvp fmage-ek pretbc is, az egyedüli gond, hogy én kizárólag raid mage-ekről írtam, csak a szerencsétlen láma félreértette:) és elkezdte keverni a pvp meg a raid buildeket, kitalálva, hogy a frost (értsd nem 40-0-21, hanem a klasszikus 17-0-44) milyen jó single trg dps:) Na ezek után képzelem mennyi köze van a gyereknek a raid-ekhez (kara cleared wotlk talentekkel?:) )
    Tény, ami tény pretbc a pompyro volt a bevett build, de megélt mellette a frost is, aztán bc-vel nagyjából minden pvp játékos rerollolt 17-0-44-re, de 20000 fölött is ismertem bc-s pompyro-t.

    A wotlk-ben pedig, ha teszik lámer barátunknak, ha nem arcane a main raid single trg dps build. Csak el kell olvasni az arc brill-en lévő cikkeket, bár egy jobb raid játékos ránéz a telentekre, és látja, hogy mi raid build, és mi nem az. Aztán gyorsan kiszámolja a dps-eket az egyes életképes buildekre. De látatlanba mernék fogadni, hogy arc viszi 80-on a pálmát, kezdő raid buildnek pedig kétségtelenül ez lesz a legjobb, mert ebben van a sok stat/manaregen javító talent is. Amúgy az új arc raid mage-el a játék is sokkal érdekesebb lesz, mint klasszikus 3-47-11-es sroch-fb rota, ami lássuk be nem volt valami mozgalmas.
  • panther112
    #63
    "AB spam verhetetlen dps csak mannával bírd."

    Ez nincs teljesen így, mert 1370 bonus dmg után az arc missile spam-nek nagyobb a dps-e. (TBC talentek esetén, a wotlk talentek mindent megváltoztattak) A legjobb dps-t pedig a 40-0-21 build fbolt rotájával lehet elérni, csak kell egy bizonyos critchance. Ha érdekel el tudom küldeni a számításokat, bár ma már nincs az egésznek semmi jelentősége, mert már mindenki wotlk talenteken van, azokat meg nem számoltam ki, mert május óta nem játszom már.
  • sathinel
    #62
    A másik fele hogy arcane= arcaneblast. Tehát shámán cd-re nyomja a mannaregen totemeket, sp, mannaregennel, mannakövek, potik, és innervate druidától ha nagyon kell. Elég durva dps-volt, és brutallusnál is tudtuk használni. Persze tl magas haste rate nem lehetett, hisz 1sec a gcd. Az hogy fire, arcane attól függ milyen support van. AB spam verhetetlen dps csak mannával bírd.
  • sathinel
    #61
    ) azért a frost sem volt elhanyagolható. Én Froston vittem fel legionar rangig, mert csak alt volt. elég jól lehetett osztani vele. És a frost armor, és ice block akkor még csak nekünk volt. Tehát pompirót letudtad szedni. Az akkori videókat is ha átnézed elég sok van ami frost, és nem pompiro. A másik hogy manapság swp-t nyomjuk, mage-vel játszok, és a fire crit most is nagyon brutális. Van egy talent ami ha 2x egymás után crit lessz a fireball, scorch akkor instant pyroblastot tudsz nyomni. 7/8 t6-ban elég sokat el tudsz nyomni ha nagyon érdekel letesztelem hány %, de ha wowozol te is megnézheted.
  • panther112
    #60
    Szövegértelmezés látom neked is komoly gondokat okoz. EU/Sylvanas/Flammia ShadowConclave nézz utána a raid history-mnak ha ennyire elkezdett érdekelni hirtelen...

    "Most" (bc talentekkel) a legjobb raid mage buildek a fire-ek, voltak olyan 900-1000 bnsdmg-ig, ill. 30% critchance-ig, utána kellett váltani 40-0-21-re.

    amit leírtál komplett marhaság, és néhány tényszerű adatból csinált kotyvalék.
  • Hober Mallow
    #59
    SZép kis stílusom van?:D miután beírsz egy olyat hogy minden más mmo egy nagy szar csak a wow isten?:D Nézd ez talán még nem ragájos ha időben fordulsz a kezelőorvosodhoz talán még segíthet......
  • cateran
    #58
    A te agyadban max...Nekem akarod eldünnyögni hogy tbc elött a pvp mage nem a fire volt? Öreg, hallottál már a pompyrokról? Tele volt velük az összes BG...Éppenséggel pont hogy frost lett rengeteg mage bc után...Arcane lesz a raid build? Egek...(mióta a blizzard-spell- crittel,a frost aoe jobb mint bármikor...ergo raidben a frost per pill visz mindent,báááár a sok mana visszatöltő képesség miatt a fire ÉS az arc is szépen tud már folyamatosan castolgatni,nem merül ki hamar a mana pool..single target dpsben meg sustainednek über a frost,burstnak már nem annyira,bár a magemet még nem nagyon szorongatta meg fire mage(főleg hogy visszavették a crit chanceüket)arcanet meg nem láttam..(nyilván lesznek arcane buildek,nem kizárt hogy az itemization olyan lesz LK-ben,hogy megéri arc-nak lenni,de per pill,max ha mazochista vagy)
    Májusban BT cleared volt? Grat...egyéb lőzung? (screenshot vagy meg sem történt..)
    Ilyet én is tudok: Februárban MH clearem volt...na bumm..
  • panther112
    #57
    Látom szép sílusod is van, nem csak szimplán ostoba vagy. Ha pedig már itt tartunk neked nincs itt semmi keresnivalód, mert annyi közöd van a wow-hoz, mint a rokonságodnak a felsőoktatáshoz.
  • Hober Mallow
    #56
    Figy panth húzzál már innen,plz wowolni istencsászorrság a játék csak plz húzz már....
  • panther112
    #55
    Persze az is elhanyagolható változás, hogy pl. raid mage pretbc előtt frost volt, bc után meg fire, ill. arc/frost egy bizonyos gear után... Igazán semmiség. Most is változik minden, épp úgy, mint bc idején, most az arc lesz a raid build, frost marad pvp-re, aztán persze még lehetnek változások, ill. a kutya se tudja mit nyúltak bele a tankolásba, ill. mennyire lett fontos az aoe raid-ekben. Mh is egy erre mutató kezdeményezés volt, csak azt ugye vitték a lock-ok, most lehet, hogy kapásból két teljesen eltérő szerepet fog kapni a mage a raid-ekben, ennek megfelelően lesz két, esetleg 3 direct dps build, és egy aoe build. Mi ez, ah nem folyamatos tartalombővülés. És akkor még arról nem is volt szó, hogy pvp-ben a frost mellé jön egy új arc build is. És ez csak egy class!
  • panther112
    #54
    Tényleg nem játszottam sokat, csak májusban BT clearem volt...
  • cateran
    #53
    Hát te se játszottál sokat bc-vel...MOST kell totál új stílusokat tanulni a karikkal,de a bc nagyon keveset változtatott...
  • cateran
    #52
    Még valami..ki a felelős a serverek laggolása miatt? Hogy nincs backup rendszerük? Hogy a customer és in-game support 1 vicc? Hogy kénytelenek voltak berakni 1 opciót,a karakterek kiszabadítására,annyi volt a stuck (jó bonyolult mechanizmus..használja a hsedet...fasza instában...) Hogy a mobok lassan 30% bugos és egyre bugosabb (eddig csak nem nyúzható volt,de ha leölted, utána talán jól repopolt..most már meg sem hal,igy nem is repopol..láthatatlan mobok...stb.ezer probléma:))
  • panther112
    #51
    El tudom képzelni micsoda skilles játékosok lehetnek a haverjaid ezek után... (12 új dungeon + heroic mód, 7 új raid- alig volt még guild nyáron, aki mindet clearezte, aréna rendszer, 2 új faj, új prof, 10 új szint- időben ez azonos az 1-60 résszel, rengeteg új frakció, köztük aldor/sc, 11 új terület, ha jól számolom, totál új talentek- ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag újraírták az összes class-t, azaz bc után teljesen új módon kellett játszani velük, mint előtte, stb.)
  • cateran
    #50
    PTR-PUBLIC TEST REALM..ehh elirtam:D
  • cateran
    #49
    Az a baj,hogy nem olyan bugok vannak amikre rá lehetne mondan,hogy húú wazz ez tényleg csak nagyon ritkán jöhet elő...a kiadás pedig nem volt fix, csak ki kell jönniük még karácsony elött a max profit miatt,illetve a WAR miatt kell 1 kis mézesmadzag....
    ""Ha 1 magasabb szintű öli helyetted a mobokat,kevesebb xp-t kapsz jóval,mintha egyedül ölnéd..fura hogy ezt nem tudtad...HA instában húzzák,az más..."
    Azért nagy karival gyorsabb boostolni sokkal. Egy instába bemegy a lock, beagroz mindent, felseedel pár mobot, aztán a láncreakció miatt elpusztul vagy 100 mob. 100x10XP>1x100XP."
    Köszönöm hogy leirtad amit én is...:D
    Az csak a WSG Daily lvl 10-től...annyit tesz,hogy hetente max 2-3x tudja megcsinálni..persze késöbb ez bővül..(AB,AV majd a végén EoS)
    A PTR teszt server....(PUBLIC TEST SERVER ugyebár) akkor mégis, mi a rák faszát tesztelnek rajta? Mert hiába volt ptr-en,akkor bakik vannak hogy ihaj...mit néztek a tesztelők? CSeh2-t? Vagy mindenki azonnal t22-be,oszt pvp? Mert az nem tesztelés...
  • panther112
    #48
    Akkor reagálnék néhány dologra.

    Nem értem miért baj, hogy a warcraft történetét a fejlesztőcsapat találta ki, számomra érdekesebb, sőt jobb történet, mint a Gyűrűk Ura, föggetlenül attól, hogy ki, és mikor találta ki. Az sem probléma, hogy merítettek más művekből, ez teljesen természetes, a lényeg egyedül az eredmény. A 80-as évek pc játékaiba ne menjünk bele, igazából a w1-2-t se lenne szabad történettel rendelkező játéknak tekinteni, mert nagyon kidolgozatlan volt a maga korában. Viszont sikerült megfognia sok embert, és továbbgondolták a történetet, volt benne valami, ami sokak érdeklődését felkeltette. A w3/tft a warcraft történet igazi magja, a wow is csak abból él, az pedig minden általam ismert fantasy pc játék történetét messze felülmúlja.

    "Az pedig, hogy leszaroztam más mmo-kat azért volt, mert azok is." Ez vicces megfogalmazása akart lenni annak, hogy nem hiszek a megokolásban. X, mert x-nek tartom, a történet ennyi, bármiféle objektív dologra hivatkozni csak propaganda, és hazugság.

    A játékosok elvesztése pedig azért rontja a játékélményt hosszú távon, mert a blizz új tervekbe fog kezdeni, és esetleg nem jelentet meg újabb kiegészítőket, nem jönnek elég gyakran a patch-ek, stb.
    Ideiglenesen még jótékony hatása is lehet, mert sok új trtalmat hozhatnak be az elpártolók visszacsalogatására, vagy ennek megelőzésére. Pl. az ünnepek átírása szerintem az AOC-nak tudható be, és jót tett a wow-nak. De ha az AOC+war sok játékost elvitt volna, akkor lehet, hogy a blizz már nem kezdené el a 3. kiegészítő fejlesztését, hanem mondjuk gyorsabban dobná piacra a d3-at.
  • Hober Mallow
    #47
    Aha,hát mondjuk sajnálom az aocot,bugos volt tudom te nekem nagyon teccet,az egész megvalósítás és légkör:S
  • Komolytalan
    #46
    A kiegészítő már csak olyan, hogy kell hozzá az alapjáték. Nem csak WoWban, mindig. És hozott újakat, nézd csak meg a statisztikákat. L1-60 rész nem véletlenül lett felgyorsítva BC megjelenésekor (és most nem véletlenül lett felgyorsítva a L60-70 rész). WoW szintezés nem borzasztóan sok idő, aki meg lusta tud venni kész karaktert (igaz ez illegális, de működik).
  • Komolytalan
    #45
    Volt az 5-6M aktív felhasználó is a BC előtt, nézz csak utána. Max 10M eladott példány, de WoWnál sose ezt a számot nézik. Mondjuk az is igaz, hogy közvetlenül BC után jött a kínai meg Koreai változat, szóval duplázás tényleg nem volt. De egy MMOnál már az is szép teljesítmény - mit szép, gyakorlatilag egy se tudja elérni a WoWon kívül - hogy megtartsa az előfizetőit egy kiegészítővel.
    Az meg hogy van aki abbahagyta - nézd meg az AoC-t: egy hónap után szerver összevonások vannak, mert jóformán _mindenki_ abbahagyta. Még 1 évig supportálja kb a fejlesztő cég szerintem, aztán szépen lelövik a szervereket. Na ez az égés. De! Pénzügyileg vastagon megtérült az AoC is. Sőt, a SWG is. Ezért is csinál boldog-boldogtalan MMO-t, mert ha van egy évig 200K előfizetőd (vagy 1 hónapig 1-2 millió), akkor az már vastagon nyereséges.