Magyarország jövője

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vmvr
hát ha így folytatódik, ahogy most van akkor semmi jót nem lehet várni. ezen nagyon sürgõsen változtatni kell. a megoldás nem egymás ócsárolása, nem a két oldal állandó vitázása, hanem össze KELL fogni. talán már csak ez a megoldás maradt. észtországban is sikerült, pedig ott is hasonló helyzet volt mint itt. egyszer hallottam valahol, hogy arrafelé már annyira jól megy, hogy a finnek járnak át észtországba vendégmunkásnak, ez olyan mintha az osztrákok járnának ide dolgozni. mit csináltak? összefogtak...
itt valami nagyon elvan egyelõre baszódva... egy kurva nemzeti ünnepen nem lehet kimenni az utcára, mert a sok balfasz kint forradalmasdit játszik, aztán este megunják és hazamennek. röhej.
de persze az a két fasz a hibás ott fönt. talán az õ eltakarításukkal kéne kezdeni és egy olayn kormányt csinálni aki ért hozzá.
egyszer Hankiss Elemér valamilyen mûsorban azt mondta, hogy olyanokat kéne idehozni mint pl. Bill Clintont miniszterelnöknek, vagy Soros Györgyöt pénzügyminiszternek. nem rossz ötlet. talán õk megoldanák a dolgot. persze ehhez le kell számolni a mostaniaknak a hatalomvágyával, ami nehéz ugye, mert azok a pénzre mennek, aztán az országgyûlés után együtt söröznek, miközben jót röhögnek a népen... Clintonékat is megkéne fizetni, de talán kapnánk cserébe valamit. kivinnék a gödörbõl az országot. van egy pár hely, ahol nem abból az adott országból származik a nagyfõnök.
de igazából megint csak ismételni tudom maga, összefogás nélkül nem megy.
hajrá

\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix

HöfEE
Nem tudom miért olyan hihetetlen ez számodra. Nem csak számunkra fenyegetés hanem gyakorlatilag az egész világra nézve. Sok helyen már így is megvetették a lábukat...

Nem örülök neki, de érthetõ, ha egyre többen így gondolják. Kitõl/mitõl várhatunk megoldást? Ez egyelõre elég homályos.

- Bundesliga Fan

Az a topik 2 napja volt. Most nincs olyan. De akkor azt mondtam volna, hogy <#eljen><#eljen><#eljen>!!!

- Bundesliga Fan

HöfEE
Ez aztán a pozitív hozzáállás, gratulálok! Így biztos jobb lesz itthon! Húzz is el jó messzire.

Én is így gondolkozok, de lássuk be, az emberek nagy része nem azt tartja majd szem elõtt, hogy õ magyar, hanem hogy megélhessen valamibõl.

- Bundesliga Fan

ForzaInter
zsidókat,cigányokat kiiktatnám az országból.

Yo, Bitch!

Ha még csak fele annyit kapnék, de ötször annyiért dolgoztam kint, mint amit itthon fizettek a munkámért. Ennek ellenére sem jutna eszembe tartósan kint letelepedni, nagyszerû ország kis ország ez...

pofa

zomgzerg

így, és azon változtatnék hogy ez minél elõbb megtörténjen.

KILLER2
Ja, ez a baj. Hogy az emberek azért mennek el, mert hiába van diplomája meg minden lófasza, ha annak a felét se kapja meg itthon, amit külföldön igen.
#70: Egyetértek, itt már csak valami nagyon radikális változtatás segítene. Alapjaiban kéne letörölni a mostani rendszert és egy új, átgondoltat kéne a helyére állítani, ez viszont nagyon nehéz lenne és a mostani vezetés mellett el is lehetne felejteni. Kérdés, hogy most majd mi lesz a választásokon, hogy most ki kerül hatalomra és hogy mennyi ígéret fog megvalósulni. Szerintem semmi, manapság ebben az országban mindenki csak magának akar pénzt, akárhol is van, véletlenül sem törõdik azzal, hogy esetleg hogyan lehetne az egész dolgot jobbá tenni. De meglátjuk, hogy mit hoz a jövõ.

Töltsük le az internetet!

Hát, egyik ismerõsöm kõmûves volt korulbelul 2 évig, papir nelkul, gyakorlata megvolt, gondolkodott kicsit, tanult, most pilota.
utaszallitokat vezet vietnamban havi kb 3-4 millaer, 2 honap melo (sokszor egy hetig nem megy sehova) utanna 1 honap piheno.
Magyarorszagon 1 millat kapna.
Kint élt 4 évig, kislánya/felesége perfekt beszélik mind2 nyelvet, most hazajottek h kislany majd itt megy iskola. de dolgozni kijár, nem véletlen, sztem ugy szar és szégyen ez az orszag ahogy van, sulit befejezem és itt sem vagyok, magyarorszagon egyszeruen nem tudék olyan szinvonalon elni, mint amilyet elterveztem, és amilyet igertek X eve hogy iylen meg olyan jo lesz ha tanulsz. hát lofaszt

5c0rp330n
"Te hogyan képzeled el országod jövõjét? Mi az, amin változtatnál?"

sehogy, ennek az országnak nincs jövõje. min változtatnék? 100 évvel ezelõtt még lehetett volna menteni a helyzeten, 50 évvel ezelõtt lehetett volna enyhíteni a szopáson. 20 évvel ezelõtt is volt még egy kis reménysugár. de most már késõ. a mostani helyzet egy elbaszott helyzet, alapjaiban kell újragondolni az egészet, hogy kilábaljunk a szarból.

Köszi a tanácsot, de már megbeszéltem a tanárral, és igaz, hogy furcsán nézett, de beleegyezett. Amúgy ha nem tetszik valami, akkor indokold meg légyszi, mert ebbõl most nem nagyon jövök rá, hogy mi is benne "annyira" rossz. Én jó ötletnek tartom, látom ti nem. Pinnacle hsz-ében van valami(#44), amire tudnék válaszolni ismét, de nem fogok, mert nagyon közelít már ez az elképzelésem a megvalósíthatatlan kategória felé.
A diákhitelrõl egy illetékes tartott nemrégiben beszámolót az egyik középsuliban valakinek, õ mondta. Sejtettem, hogy az a 95 reklámból lett 95..

- Bundesliga Fan

Igen, ezt tudom felhozni a tandíj pozitívumaként. Azonban az én mérlegem mégiscsak a másik irányba borul..

- Bundesliga Fan

The Garrett
95%...ez elég eltúlzott szám. 😄
Még ha minden második diák venné is fel, az is rengeteg lenne. + Vedd hozzá, hogy sokan nem megélhetési célokra meg tanulásra veszik fel a diákhitelt, hanem abból mennek berúgni/ nyaralni vagy vesznek dobfelszerelést poénból... hogy csak baráti körömbõl vegyek példákat.

A lentebbi postodhoz pedig egy jó tanács: A szakdolgozatodból hagyd ki azt a részt amikor azt írnád le, hogy kötelezze az állam a tanulókat x évig itthon dolgozni, hogy "visszafizessék" a taníttatásuk díját. Mert ugy vágnak ki mint a sz*rt. 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Õõõ, de legalább lesz értéke a diplomájának, és fog rendesen tanulni, nem csak inni jár be és a 4 éves sulit 6 év alatt végzi el...

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Glpetyus
:o)

Tehát az a megoldás, hogy a diákok vegyék fel a diákhitelt, és fizessék azt be tandíjra?😊 Mondok jobbat: Csökkentsék a diákhitelt, ha gond van pénzügyben. Errõl amúgy nem sokat tudok, mert én nem vettem fel, és szerintem nem is fogom, mert nincs kedvem törlesztgetni már a nagybetûs élet elején. Ha jól tudom, a diákok 95% veszi fel amúgy...

- Bundesliga Fan

arty
próbáld meg összerakni vhogy a tandijat és a diákhitelt 😉

had ne példázzak a környezetembõl, ki mire is baszta el a diákhitelét ... mindenesetre nem kenyérre.

Forza.

KILLER2
Nem vagyunk szakértõk, így hallgatunk téged, fejtsd ki, hogy milyen is lett volna pontosan, hogy mi nem jutott el hozzám abból, hogy mi is ez.

Ez nem politizálás, hanem az ország helyzetérõl beszélünk. Amúgy meg ne offolgass itt.

- Bundesliga Fan

Szerinted nem, de azért vagyunk itt, hogy meghallgassuk a véleményed. Én kíváncsi vagyok, hogy mit tudok rosszul. Kérlek..

- Bundesliga Fan

Mégiscsak szabad politizálni az SG-n?

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

arty
Tehát neked sincs fingod se róla, hogyan is mûködött volna a tandij.

Forza.

arty
Minimálisan tisztában vagy vele, hogyan is mûködött volna ez a 'tandij'?

Forza.

Rockynhooo
igen 😊 aki azt mondja van jövõje az elég optimista 😊 mit ne mondjak elõrelépésre esély nincs, pangásra meg süllyedésre meg elég nagy.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Úgy gondolom van. Elõször azt kellene észrevenni sok embernek, hogy ilyen irányban nincs.

- Bundesliga Fan

Én nem mondtam, hogy jó döntés volt a tandíj. Sõt, nem értek vele egyet. Abban láttam a megoldást, hogy ha ellátta az állam a diákot, és utána diplomát szerzett ingyen, akkor kötelezve legyen, hogy valamilyen módon visszafizesse azt (pl itt dolgozik pár évet). A tandíj azért nem jó, mert sokan nem tudják megfizetni.

- Bundesliga Fan

KILLER2
Azt hiszem, hogy megtaláltad a legjobb kérdést.

Rockynhooo
van jövõje ?

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

KILLER2
Persze, hogy leszavazta, mert a csõcselégnek alig van pénze, azt ha valaki nem zseni és tanulhat ingyé, akkor képtelen lenne továbbtanulni.

KILLER2
Itt az a baj, hogy Magyarországon nem fizetik meg az emberek tudását. Lehet, hogy ingyé tanítják ki, de ha elkezd dolgozni, akkor ahogy elõttem is írták, ha megteheti miért ne menne külföldre, ahol az itteni fizetés sokszorosát kapja. Ez már egy elcseszett rendszer, úgy ahogy van. Nagyon nagyot és gyorsan kéne változtatni, hogy helyrejöjjön az itteni rendszer. Nem tudom, hogy megoldható lenne-e ez egyáltalán. Gyakorlatilag ilyen árak mellett a mostani fizetések sokszorosát kéne adni és emellett pedig fejleszteni az országot szinte minden téren, mert akkor nem mennének el az emberek. De így, hogy itt van körülöttünk egy rakat ország, ahol azzal a tudással, amit itt megszerzett, könnyebben és jobb munkát talál, mint itthon, amivel sokkal több pénzt keres és sokkal biztosabb a megélhetése. Ilyen körülmények mellett meg természetes, hogy nem maradnak itt azok, akik megtehetik, hogy elmennek.

arty
Igazad van.

Viszont a csõcselék leszavazta ezt a megoldást (a tandijat).

Forza.

trogerzsiger
szereti a thai nõket 😮O

😊 És ez neked miért fontos?

- Bundesliga Fan

GregSB
Adják meg a lehetõséget a magyar nõknek, hogy örökbefogadhassanak Thai, kínai vagy afrikai gyerekeket! Ne csak Madonna, meg Éndzsöli Dzsóli tehesse meg!

trogerzsiger
hát igen végülis izrael valós fenyegetés...

1; EU szabályokkal szerintem ez teljesen ellentétes, mivel szabadmunkaerõ áramlás megszünne létezni.
2; Ezzel az embertõl egy évbe nem 10 ezer forintot vesznek el mint a vizitdijjal, hanem milliókat, ami viszont már fájdalmas és nem is a nyuggereknek.

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

The Protector
Én ezt tanulom.Tudom mi ez.Csõd.Ezen változtatni kell.A régi haverjaim akik már végeztek a sulival már dolgoznak.Ez kb 200ember.1kezemen megtudom számolni hány maradt Magyarországon.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

3-5 évrõl lenne szó. Akkora lázadást képzelnék el maximum, mint a vizitdíjnál vagy tandíjnál volt.

- Bundesliga Fan

Ez az egész csak akkor mûködne, ha a fizetés megegyezik az EU-s szinttel egyébként senki nem menne iskolába, mert ugyanazzal a tudással Svédbe teszem azt 600k-t keress az ember, itthon meg 180k-t.

Szal amig nincs normális élet, addig az ilyen intézkedés lázadáskiváltó lehet.

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

Egyetértek.

- Bundesliga Fan

Ez így igaz, ahogy leírtad. Pont errõl írok majd szakdolgozatot. Nem hiszem el, hogy erre nincs megoldás. Az állami finanszírozottakat ingyen kitanítjuk, és elhagyják az országot utána. Miért ne lehetne olyan intézkedést hozni, hogy ha 3 évig taníttatta az állam, akkor 3 évig dolgozzon is itt. Ha belegondolunk, ez évrõl évre bevétel lenne az államnak. Persze ez a valóságban nem ilyen egyszerû, ez csak egy lépés.
Ha pedig elhagyja az országot, akkor fizesse vissza azt, amibõl õt ellátták: 1 évre kb 300 000 ft. És ez csak egy szerzõdés.

- Bundesliga Fan

The Protector
LLLLOLLLL

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Énvagyokazapád
60 év felett nem adnék jogosítványt.

A függő kényszeresen és ismételten kielégíti szenvedélyét, függetlenül attól, mennyire árt magának és környezetének Ha nem vagy első, vesztettél Száguldó Donor

The Protector
Igazad van.Jah.És mellesleg ÉN külföldre megyek dolgozni.

Annyi biztos, hogy Parád lesz a fõváros.
Augusztusban megvették Pestet, mindenhova ki volt írva, hogy Budapest Parádé...

Ez okés, de miért hülye aki elmegy több fizetésért, jobb életkörülményért, egy jobb életbe?

Ne azt baszogassuk aki elmegy külföldre, hanem aki hagyja a felsõbb körökbõl.

The Protector
Elhúzni innen?Az a megoldás?Embereknek lehet,de az országnak NEM.Az ország kurvadrága pénzért kitaníttatja a szakembereket és õk elmennek külföldre melózni.Mert jobban kijönnek anyagilag azzal ha jól megfizetik a dolgozót és nem képzik õket hanem máshonnan elvonják.Ezt hívják Brain Drainnak azaz agyelszívásnak.Végülis logikus.Simán megéri a Magyar szemmelvaló nagy fizuért elhívni külföldre a munkást minthogy a saját hazájában az ember kiképzi.És a sok " hülye" megy is.Ezzel teszi tönkre az országot.Ide jutunk.