51
  • amitakartok
    Én hasonló cipőben járok. Soha életemben nem fizettem semmi gépes anyagért. Nem elvből, hanem szükségből. Így is épp elég szűkösen voltunk meg, ha még zenét/játékot is vettem volna, már évekkel ezelőtt éhen döglöttem volna. A piaci árakat azoknak szabják, akiknek minimum havi kétszázezres jövedelmük van, nekünk ennek a fele sem volt (és nem panelházban lakunk, szóval nem kis rezsi van).
  • skiryo
    remélem a te fajtádból kevés van. hulladék ember:-/ legalább arra az előadóra/filmre költenél amit szeretsz, énse veszek meg mindent ami tetszik, de elég sok eredetim van. mi ez a ratyi szöveg hogy "elvből"?
  • vajon kiki
    én elvből nem veszek meg semmi soha amit el is lehet lopni ingyér'. egyrészt mert nem Pálnak hívnak hogy már amugy is zsírfejű pöffeszkedő földesurakat hízlaljak, másrészt meg csak úgy. Bizonyítsák be, szakadjanak meg , lesz*rom igen vastagon. 30 éve egy bit nem sok annyiért nem fizettem egy kanyi tiplákot se beleértve a windowsokat , a szoftvereket, zenéket és filmeket. Lehet bosszankodni, meg hűzni meg házni !
  • vajon kiki
    [b]nekem őszintén szólva 8 hogy kit hogy eszik meg a méreg.. az is megérdemli a sorsát aki kalózfilmeket letöltő emberekhez bekopogtat és elkobozza a winyóit , DVD-it , és az is megérdemli a sorsát aki nem használ truecryptet és emiatt (és CSAK emiatt) lesz ellene a bíróságon bizonyíték. rohadjon el felőlem a saját zsírjában az is aki ilyenre vadászik, és az is aki nem fogadja meg a bölcs tanácsomat !
  • goger
    Hülyeség, már meg lett mondva ezerszer, hogy aki letölti a filmet zenét akármit az akkor se venné meg ha nem lenne rá lehetősége ingyen beszerezni, ergo nem károsít meg senkit.
    Ja hogy vannak akik kereskednek vele? Énis támogatom h büntessék, zaklassák kapják el, azzal tényleg károsítja mert 1-2 eladott illegális másolatból 1-1 mozijegy kb kijön!
    De végre hagyják már békén pistikét meg józsikát meg ezt az értelmetlen és hasztalan boszorkányüldözését!
    A jogvédők meg menjenek el dolgozni és végezzenek tényleges munkát!!!, ne ebből akarjanak megélni (kapjákbe)!
  • gyusz2
    Én a haverokra bízom a töltögetést:-) nekem otthon még net sincs.
  • toti83
    Amúgy torrent már 2001-től van, csak akkor még nagyon kevesen ismerték, de 2004re már nagyon sokan használták. Na mindegy, csak mellesleg jegyeztem meg.
  • sube
    Lehet, hogy ott kúrt@d el a dolgot, hogy vettél eredeti lemezeket és jártál moziba. Feltünt nekik, hogy érdekelt vagy a témában (film+program ebből következhetnek a zenék és a játékok is amiket nem vettél meg, de valószínű birtokolsz párat belőle...) :P
  • Foga
    A gépemet vitték el plusz azokat a CDket amiket láttak.
    Egyébként meg tényleg csak úgy kijöttek sajnos. :( Belesetem egy razziába. Rosszkor rossz helyen.
    Az rendben van hogy a géped titkosítva van, meg az is hogy a torrent. Nah de amit kiírsz? Azokat egyesével levéded. :D Mekkora pendriveod lesz neked. :DDDD

Persze srácok nem kell pánikolni. Én is ezzel nyugtattam magam.
    Amikor hozzám jöttek ki 2004 akkor még nem volt torrent csak DC. :)
  • Gordon88
    énis netszolgáltató vagyok, akkor nekem is kötelesek fizetni 200 eurót, ez király :D
  • RecoPhile
    http://itcafe.hu/index.html
  • FoodLFG
    Nem ugyanarról a dologról beszéltek.
    Torrentről sokkal nehezebben találnak rád, mint pl DC-ről (ki használ még ilyet?), de egyébként sem általános ez. Nem kell pánikolni. (ráadásul az sem biztos, hogy a DC miatt jöttek ki neki..)

Az hogy már kijöttek, az más kérdés. Szerintem egyébként azért a rendőrségnek van jobb dolga is, mint mindenhova bekopogtatva vizsgálódni.. Nem jellemző.
  • wOlFbYTe
    Totál mindegy ha titkosítva töltesz és ott van kiírva DVD-n, meg a vinyódon.

Most lehet jönni azzal hogy "na de a TrueCrypt" meg még 20x más data scrambler, de talán ha húszezer emberből egy használ ilyesmit.
  • vajon kiki
  • vajon kiki
    amíg ezek megsülnek a saját zsírjukban , mérgükben, pereskednek egymással és az ügyészségekkel, addig én és több-millió csapattársan TITKOSÍTVA letültünk pár kalózos filmet és jót röhögünk az egészen...
  • ZeemanX
    Phüjj, komoly. És miket vittek el?
  • irkab1rka
    Eddig ingyenesen lehetett lekérni azt hiszem. Persze indokolni kellett, meg minden, ami egyéni user esetében elég sok macera. A jogvédőknek titulált profitorientált szervezet tömeges beadványokkal próbált nyomsást gyakorolni a szolgáltatókra, hogy gyakorlatilag szabadon turkáljanak az adatbázisban.

Ezzel elvileg semmi problémám (ja, bunkó vagyok, meg minden, de...) de mivel ezek a cégek (a.k.a "jogvédők") automatikusan visszaélnek minden hasonlóval (automatikus feljelentések olyan esetekben is, amikor semmiféle elkövetés nem történt) ezért jelenleg én is nagy mértékben ellenzem. Inkább ússza meg egy-két hacker a deface-t, minthogy egy nap én is kapjak egy feljelentést (3 éve nem torrentezem, kivéve a wowupdatert :) mert bár nem csináltam semmi törvénybe ütközőt, ez a feljelentgetős banda feljelentget, hogy még nekem kelljen bonyítanom, hogy ártatlan vagyok.
  • Foga
    Szia,

Én is gondoltam erre.
    Gondolj bele a szituba: Az ilyen ügyeken egy nagy rendőrségen is 2db ember dolgozik. Tehát, feljelentem és kimegy saját magához.
    Nem működik. Simán elintézik egymás közt.

Sajnos. :(
  • wOlFbYTe
    Pwned =)

Házkutatásnál egyébként a rendőrök kötelesek azonosítani magukat. Felírod a nevüket, aztán mehet az anonim feljelentés szerzői jogsértés miatt.

Ha pár embert elővesznek a hivatalos közegből, biztos vagyok benne hogy senkinek nem lesz kedve a "jogvédő szervezetek" feljelentése után kiszállni bárhova.
  • Foga
    Ha valakinek van iylen ügye esetleg tudok segíteni. ( ügyvéd, védekezés stb stb )

Ileltve a megelőzésre is vannak már módszereim. :D
    1 PL: a házkutatási parancs nem hatalmazzta fel őket arra hogy PL belenézzenek a szekrénybe. Nekem kellet őket körbevezetni, illetve kísérni és azt vihették csak L amit láttak.
    Szal első szabály: Végy egy bazi nagy szekrényt! :DDDD
  • Foga
    Szia,

Semmi előzmény nem volt a dolognak. Azaz egy egszerű felhasználó voltam, aki mint írtam kb 10GB-ot töltött le havonta. (ez az ügy 2004ben kezdődött és 2007ben ért véget) DCn találtak rám. Az hogy hogy nem világos teljesen. Két eset lehetséges letöltöttem egy rendőrségi warez serverről (igen van ilyen) vagy egyszerűen engem húztak ki a kalapból.
    Este 18-19 körül jöttek, bekopogtak, bejöttek. Közölték hoyg fevgyver van náluk és itt a házkutatási parancs. Összepakoltak. Aláirattak egy jegyzőkönyvet.
    Így indult.
    Mivel sikerült egy nagyon jó ügyvédet szereznem, aki szerencsére olcsón elvállalt szívességből, megúsztam 1 év próba és 417eFt perköltéséggel.
    Nem is kell mondanom, hogy onnan indított az ügyész hogy 3 év letöltendő.

Sajnos a bíró nem ért hozzá, mivel 4X éves legalább. Lehet még számítógépet sem látott életében. A szekértő a kenyéradóját támogatja természetesen. Szal elég nehéz ha odakerülsz.

Röviden ennyi...egyébként a foga.freeblog.hu blogomon asszem felmásolam egy oldalt a végzésből.

• Grifidos
    Bagoly mondja...
    Idézek tőled: "Az első film, amit 720-as élményfaktorral bekenve csámcsogtam végig, a Bank Job volt, és már ekkor vigyorogtam, mint hülyegyerek, miközben más homokvárát tapossa a Föld középpontjába, aztán ma beletekintettem a Star-Wars 2. illetve 3. részébe, és állam nagyokat koppanva járta be a nappalink padlóját."

Mi a bré van kiscsákó?!?
    Leszedegetjük fizetős oldalakról a HD filmeket oszt' sírunk?

Ez vagy te?!?
  • ZeemanX
    Foga,

legyel szives, irjal bovebben errol a "kijottek" dologrol, szerintem tobbeket is erdekel a tema. Csak ugy megjelentek, volt-e valamilyen korabbi ugyed, vagy valami ok, vagy akarmi, stb. stb. Ez eleg eros, hogy csak ugy "Betornek" es lefoglaljak a cuccait egy ilyen kis - ne haragudj, ezzel nem Teged minositelek, hanem ugy egyszerre az egesz adott reteget - senkinek... ?
  • Foga
    Szerintem azért nem ír, mert kint van "ügyfélnél"! :)
  • Hoz_Hun
    "A stílus maga az ember."

- Comte de Buffon
  • Foga
    Nem beszélve arról, hogy ha olyan menő vagy miért nem mész ki a piacra és miért nem foglalod le azt a tömérdek szart amit árulnak. Én tudom és látom hogy hol lehet ott venni minden féle idiótaságot, de nem tudod?!
    Jah, hogy megfenyegettek és kibeleznének? Azt már nem mered bevallani mi? te igazság bajnoka.
    Szerencsétlen 10en 20on éves gyerekekre meg szereted ráhozni a frászt. Nehéz lehet így élni.
  • FoodLFG
    Ez a stílus.. :DD
    Honnan jöttél ember ? o.O (nem kell válaszolni)
  • Foga
    Kedves Egybegyűltek!

Harry Seldon (csak nem Asimovtól a név? :)): elolvastam a belinkelt kis irományodat és annyit tudok mondani hogy gusztustalan. Tuti a másik oldalon dolgozol.
    A munkádról és az életemről pár szót. Jártak nálam kedves kollégáid (vagy lehet éppen te). Az ügy iratai természetesen mindeki számára elérhetővé teszem ha szükséges.
    Nos az igazság: 10 éves korom óta minden filmet megnézek pénzért a moziban. (megvannak a jegyek), vannak eredeti CD-m (közte Windows is :P). Tény hogy töltöttem le kbhavi 10GB. Amit megnéztem moziban szerettem otthon is megsasolni még 1szer. Az a játék ami tetszett megvettem (PL: CS).
    Erre kijöttek a tetves kollégák, államvizsga előtt 1 hónappal és mindenfajta együttérzés nélkül összepakolták a dolgaimat. Még a diplomamunkámat se menthettem le.
    Persze én vagyok az a qva nagy csaló és én lopok.
    Kérdéseim:
    Az államnak megérte hogy ennyi pénzt és energiát rámpazarolt? (a költségek árából lehetett volna venni 1 új PL mentőautót amiből eleve kevés van)
    Az államnak megérte, hogy olyan adósságba kergetett amit tisztességes úton nem tudtam kifizetni?
    Az államnak megérte, hogy 1 munkaképes (már diplomás) ember van a piacon akinek esze ágában sincs ezek utándolgozni?
    Az államnak megérte hogy bosszúból 2szer annyi pénzt húztam le róla mint amik az ügyvédi költségeim voltak?

Most jöttek hozzám mennem kell, majd folytatjuk...előbb válaszolj!
  • sh4d0w808
    Elég sokan végigkoncerteznek évi 200 napot (legyen pontos: végigturnéznak ennyit), csak azt nyilván nem a kiadók által kitalált fiú- és lánybandák fogják végignyomni, mert senkit nem érdekelnek ennyire. Nézz meg azonban egy komolyabb társaságot, Rolling Stonest, Depeche Mode-ot, Queent, Santanat - egy igazán komoly világ körüli turnéjuk véget sem ér 200 nap alatt...
  • Skynet85
    Kezdjük ott, hogy neked max öcsike úr, nem érdekel a korod nem a kor alapján kell a tsztelet kivívni és én se bratyoztalak le még sose (ez csak egy szösszenet a megszólításért).

Tanulj meg légyszives olvasni 30-35 évesen az ember jó ha tudja mi a monitoron az a sok feket krisz karsz, és még jobb ha fel is tudja fogni, hidd el, ha egyzser sikerül egy világ fog megnyílní előtted. (utalás arra a mondatomra, hogy ,,Jaj, neeem ? Huha nem igazán látok egy földön futó valamire való ISMÉTLEM, valamire való zenészt sem, akinek meg géppel rakják össze a ,,zenéjét" nos ő..."

Vajon csak én nem látom azt a hsz-ben ahol jogot formálok a lopásra? Nem megyek bele ebbe a dedós bibí nekem sok az eredeti cuccom szájalásba, de még is szal bibíí pl jog tiszta winről írok neked miközben jogtiszta online rádiót halgatok majd jogtiszta koncertre is fogok menni és sorolhatnám(muszáj volt mert még én leszek itt a fő lopó).

Az én kedvenc zenészeim, tom nem a reklám helye, de pl Nightwish sose fog elmenni esztergálni mert értenek ahhoz amit csinálnak, és pl debrecenben ott fogok csáploni tavasszal b.nőmel a fönix csarnokba, tod csak hogy ne midíg lopjak.:)(érdekes ők pl sose panaszkodtak még, hogy fárasztó a koncertezés).

Ezt pedig már csak úgy hozzá teszem, nem tudom mi fog még rám várni, nem vagyok elkeserdve egyedül az bánt, hogy pl látom mennyit meloznak a szüleim akik valóban hasznot hoznak és még se arra ébrednek hogy, épp hawain nyaralnak, de ez tény valóban egyéni szoc problem.

(A pejoratív jelzöidet meg legközlebb nyugottan ki is hagyhatod mert szinte nem is látom szájkaratézni énm is tudnék, de már réges régen kb 5 évesen felfogtam teljesen felesleges főleg x km-ről 30-35 éves kórban(nem elgépelés) talán Te is felfoghatnád ,,barátom":)
  • ostroml
    Hát igen ez a nem mindegy és még így is megéri nekik a 44forintos haszonnal !!!!
  • exxile
    Egyebkent Santana valoban jo, szeretem en is.
    Ezt pl en toltottem fel, az eredeti lemezeimrol: http://thepiratebay.org/torrent/4402085/[Rock]_Santana_3_-_Legacy_Edition

• exxile
    Itt vannak jo zenek, amiket en szeretek: http://www.psyshop.com/shop/New/
    Innet a keves fizetesembol rendszeresen szoktam vasarolni (sajna magyarorszagon ezek a muvek nem elerhetoek), mert ok tenyleg megerdemlik. Persze ettol meg torrentezni is szoktam, sot a mufajjal is torrenten keresztul ismerkedtem meg anno.
  • exxile
    Haha..
    Rolad inkabb beszeljen az iromanyod: http://padahq.extra.hu/?p=168#more-168
    Agymosott seggnyalo vagy.
  • Harry Seldon
    Mekkora egy féreg vagy öcsike... Tipikusan az a szerencsétlen nyomorék istenbarma aki minden kifogást kitalál, csak hogy lophasson és azt még képes a fene nagy unintelligenciája közepette érdemként feltüntetni.

Ha a kedvenc zeészeid elmennének esztergálni, akkor te mi a faszt hallgatnál te csicska? Szerinted az igazi zenészeknek is gépekkel rakják össze a zenéit, mint egy Clapton, Santana, stb? Buta szar vagy, de legalább titkolnád...

A kibaszott keserűséged, hogy te egy szar melóban fog szétrohadni picsa pénzért, senkit nem érdekel.
  • Skynet85
    Jaj, neeem ? Huha nem igazán látok egy földön futó valamire való ISMÉTLEM, valamire való zenészt sem, akinek meg géppel rakják össze a ,,zenéjét" nos ő...

Tudod csak nézek ki a fejemből amikor egykét, még nem is külfödi, hanem magyar zenész ingoságaiba ill ingatlanjaiba betekintést nyerek...

Ezek után én mélységesen befognám és koncerteznék tovább, a warez nem új keletű és vhogy mostanáig is tellett a flancra vszeg ezután is fog, ha meg koncertezni nehezükre van ahogy azt Te állítod hát hajrá lehet emnni esztergálni tetőt fedni napi 12 órában montor előtt sorvadni stb stb... ugye milyen jó is koncertezni ????
  • Frank99
    rájöttek. ? !
  • xizor
    És szerinted ki bírna végigkoncertezni évi 200 napot?És mikor lenne zeneírás?Stb.?CSak ebből nem lehet megélni
  • VoneOut
    Nem túlzottan új keletű hír, viszont...

200 forintos DVD-film: ügyes üzlet, vagy csalás?

"Az elmúlt időszakban elárasztották a boltokat, áruházakat a különlegesen olcsó DVD-filmek, melyeket átlagosan 199 forintért, de nem ritkán akár 99 forintért is meg lehet kapni."
  • gorbedome
    Én csak annyit tennék hozzá, hogy ejnye-bejnye mindenkinek aki személyes adatokat kér ki pénzügyi okból. pl: jogvédők. És jó lenne ha lapos-kúszásban befognák mert minden egyes CD, DVD és egyéb adathordozón ot van a büdös védjegyük. Kérdezem az normális hogy a privát dolgaim tárolásáért jogdíjat fizetek? Inkább fizessenek ők!!!!
    Azt mondom mindenki töltsön. Menjenek tönkre végre, és kezdődjön egy újabb jobb, és nem kevésbé vásárlópárti rendszer.