3952
  • tenkenorman
    nem tudom minek hackeltek de most komolyan. ott az a key meg cer file. kijön hetente jóesetben egy szignózatlan program. fáj megcsinálni?
  • dirtlaci
    Hello all nekem az lenne a kérdésem h :
    a minap meghackeltem a telomat a 21.xxx fw -n és az a problémám hogy egyes programokat :GarminXT ,xplore és még pár program nem nyitmeg vagyis elinditja feketeség és visza a menübe a másik problémám hogy nem lép be az alkalmazás kezelőbe ,mert kéne csinálnom 1 "kis helyet"

aki tud megoldást PLS irjon fontos

és meik progiknak lenne érdemes fenn lenni a telomon ?
    és a fő oldalt és a Csuszkát és hatásait hogy tudom "módosítani"

Válaszotokat előres is köszönöm szépen

Laci
  • peterkorm
    Üdvözlet!
    Ki tudná megmondani, hogyan kerülhetném el azt, hogy a feltelepített programok (esetemben most a sygic) képei és ikonjai bekerüljenek a galériába a fotók mellé.
    Amivel már próbálkoztam, ezért ne írjátok tanácsnak:
    -X-plore segítségével a megfelelő könyvtár rejtetté tétele
    És igen, használom a PhotoBrowsert is, de szeretném mégis, ha a nokia 5800 saját galériája sem olvasná be a nem odavaló képeket.
    Megoldás?
    Köszi mindenkinek előre is!
  • oneal1
    köszönöm:) sikerült minden!
  • SaGa
    Nem feltétlen, de javasolt...
    A kártyára telepített programokank is lehet összetevője a telefonban és az ugrik a formázással.

Én a kövekezőt tenném:

A telefon saját fájlkezelőjével készíteni egy mentést az üzenetekről, névjegyzékről, naptárról és a fájlokról.
    Ez a memóriakártyán egy rejtett, Backup nevű könyvtárba pakol, amit tároló módban ki lehet menteni.
    Kimásolni a szükséges könyvtárakat is egy PC-re a memóriakártyáról.
    Készíteni egy könyvtárat, amibe azokat a sis fájlokat teszem, amiket vissza telepítenék.
    Leválasztani a telefont a PC-ről, és a saját fájlkezelőjével formázni a memóriakártyát.
    Ez után formázni a telefont. Ha nem megy a *#7370#, mert nem éred el a tárcsázót, akkor telefon kikapcs, majd egyidejűleg benyomni a zöld, piros, kamera és bekapcsoló gombokat, míg fel nem jön a PIN-kód bekérő. Ez a négygombos hard format.
    Ha a memóriakártyának van valami védelmi kódja, vagy a telefon biztonsági kódját megváltoztattad, ezeket előtte állítsd vissza.
    Visszamásolni a memóriakártyára a Backup könyvtárat, onnan vissza tudod tölteni a dolgaidat a fájlkezelővel.
    Visszamásolni a többi könyvtárat, és azt is, amibe begyűjtötted a telepítendő fájlokat. Leválasztani a PC-ről, újraindítani, megnézni, hogy minden ok-e, majd a kártyán lévő könyvtárból visszatölteni a mentést és a másikból meg telepíteni, amit akarsz.

Ha el akarod kerülni az ilyen baleseteket, és van WiFi eszközöd, szedd le a SymSMB nevű programot a nokiaprogramok-ról, és ezen át kommunikálj a PC-ddel. Lehetőleg minél kevesebb programot telepíts a memóriakártyára. Olyat, ami a telefonnal együtt indul, egyet sem, mert hamar belefutsz a másik jellemző hibába: nem tud elindulni a telefon, csak kivett memóriakártyával. Ennek is van megelőző kezelése a PC-ről leválás után, de ha egyszer elkezdte, bármikor előjöhet...
  • oneal1
    igy újra kell telepíteni a programokat amika memóriakártyára lettek telepítve?
  • oneal1
    köszönöm!!
  • SaGa
    Igen.
    A probléma az volt, hogy tárol módban csatlakoztattad a telefont és nem választottad le rendesen a gépről.
    Ha hackelt a telefonod, akkor a megoldás le van írva a nokiaprogramok.hu oldalon, az 5800-as fórum első oldalán. Egy fájlt kell törölni:

Lépj be a C:\Private\10202be9 mappán belül a persists könyvtárba és töröld ki a mappából a 10275102.cre fájlt, indítsd újra a telefont.

Ha nem hackelt a telefon, akkor ezt nem tudod megtenni, marad a teljes formázás.
    Mentést készítesz a telefonkönyvről, meg amit fontosnak találsz, majd beütöd a telefonba a *#7370# parancsot. Mindent töröl, de megint működni fog.
  • oneal1
    köszönöm sikerült!:)

másik probléma, tegnap zenéket töltöttem fel a telefonra és mikor lehúztam kábelről, az alapképernyőn lévő ikonok nem működtek és azóta sem. mikor pl rányomok a tárcsázóra, rezeg egyet de nem nyitja meg csak egy fehér csík jelenik meg az ikon bal felső részénél.
    az alkalmazás ikonok pedig eltűntek

tudna segíteni valaki?
  • SaGa
    Szabad tér, legalább 120 fokos szögben belátható égbolt, kevés felhő kell a gyors pozícionáláshoz. Meg lehetőleg ne markold a telefont. Az antenna ott van a SIM kártya és memóriakártya tartó mögött, a hátlap felé...
  • HTS s3rg1nh00
    várni kell,és egyébként épületen belül meg várhatsz is jó sokat..
  • oneal1
    hali!

belépek a térképekbe, ovi maps...
    sárgán villog 1 csík a műhold jel mellett, úgynézem nem talál semmit.
    várni kell esetleg vagy mit tegyek, hogy működjön a dolog?

köszi!
  • LoSA
    Nah visszakaptam a telefonomat, Pesten tudták csak megcsinálni... Fent van az új szoftver rajta, nekem nagyon tetszik!! Jó kis telefon lett ez... :)
  • tenkenorman
    a telefonkönyvet is sim re menti, továbbá a bérkezett üzeneteket. azt kell átálítanod. nekem angol, és meg nem mondom most hogyna de nem nagy ügy. nekem is ezt csinálta. csak vissza kell álítani
  • auratus71
    Sziasztok
    Tegnap vettem egy telefont,a jobb felső sarokban villog egy boríték ikon,rákattintva azt írja megtelt a SIM mem. de a SIM kártyám nincsen tele.
    Hogyan tudom eltüntetni??
    Köszönöm szépen
  • tenkenorman
    Ubuntura van software updater? Ha nincs akkor wine windows emulátorral érdemes próbálkozni?
  • hentesferi
    Köszönöm nektek ! :)))
  • Aschil
    win7-re a NOKIA Software Updater.exe-n jobb klikk kompatibilitás, válaszd xp sp3 módot, majd futtatás rendszergazdaként és menni fog.
    Én így csináltam és minden gond nélkül települt és frissítette a telót.
  • HTS s3rg1nh00
    nekem meg a nokia software updater nem indult w7 32 biten.
  • SaGa
    Az OVI suite update-rével csináltam én is a frissítést, W7 x64-en...
  • SaGa
    Minden megmarad...
  • hentesferi
    Beírtam a product code-t , az "Én Frissíthetek?" oldalán a Nokiának , és kiírta , hogy frissíthetek 31. sw-ig , de ha a telefonon akarok frissíteni , ott nem talál , a nokia updatert meg nem tudom feltenni , mert W7-et nem támogat :S ilyenkor mit tegyek ? :)
  • hentesferi
    Kár , h nincs szerkesztés ... mindig megjegyzem ilyenkor :)
    Már megtaláltam , Itt lehetletölteni , ha valaki nem tudná még :)

nézem mini 31. es SW-nek kellene rajta lenni , de nekem 21. es van , és nem talál frissebbet... töltsem le a szoftver frissítőt , és USB-s kapcsolattal , hátha ? :))

még egy utolsó kérdés , szoftver frissítés után , teljesen le nullázódol a telefon tartalma ? vagy megmarad minden ? :))

Köszi a válaszokat :)
  • hentesferi
    Az igen :D
    Pont most olvastam Indexen , nah gondoltam postolom nektek , de gyorsabb voltál :P :D

De am , pontosan mikortól lesz ingyenes , azt nem lehet tudni ? :)
  • Bmx01
    navigáció
  • SaGa
    Ha olyan verzió, ami ide készült, akkor igen. Ha a bolt trükközött valami ázsiai cuccal, akkor nem biztos...
  • pettersonbp
    üdv! ha frissitem a független 5800át a 40es sw-re akkor lesz rajta magyar nyelv? irjon aki frissitette már rá és van. köszi
  • HTS s3rg1nh00
    függetlenül vedd meg,ha szolgáltatós lesz akkor tuti szívás a frissítés,függetlenül jóval kevesebb az esélye...
    nekem a mikivel sose volt még bajom...
    sőt,igazából még egy karcolás sincs a telefonon,bár tokban hordom és úgy vigyázok rá,mintha a szüzességem lenne:)
  • NSC
    Én is telefonvásárlás előtt állok.Nokia 5800 után is érdeklődök.Ha minden igaz Vodánál vásárolnék kb 1 hónapon belül.Szerintetek van rá esély hogy az új v40es fw-vel tudom megvenni?Bár ez szerintem is kizárt, szóval gondolom magamnak kell frissítenem majd megvétel után...jó kis telónak látszik ez.A vélemények igaz megoszlanak róla több fórumon is.Volt ahol olvastam hogy hívás fogadásnál 1-2 másodpercig kihagy a mikrofon.Van aki tapasztalt hasonlót?
  • HTS s3rg1nh00
    hát ja,vadul kezdte tekergetni a rádiót,haver meg alkalmazkodott...ráadásul nem a nyugisabb fajtából tolta persze:D!
  • bertino
    :DDDD
    az igen, sofőr biztos nézett :)))
    hát nekem normális felhasználásra kéne, autóba.
  • HTS s3rg1nh00
    mivan,bkv sofőröknek a sztrájk miatt büntiből metallicát akarsz tolni rádión keresztül?
    (ismerős megcsinálta csak itt miskolcon,na meg nem a telóval:))
  • bertino
    de valószínűleg ugysincs olyan szerencsém, hogy ilyet tudna
  • bertino
    tud ez a telefon olyat, hogy transmitterként működik ?
    ha játszok vele zenét, azt sugározza egy frekvencián valamilyen szoftver segítségével esetleg ?

mert az nagyon metál lenne, ha ilyet meg lehetne oldani vele.
  • RS
    Szerintetek megéri?
  • kukacmuki
    Na így szerettem volna ezt! Köszönöm szépen az infókat. Köszönöm SaGa és LoSA!
    Emlékszem rá, mivel motoros körökben forgok, mert szintén motoros vagyok, hogy egy olyan fórumra írtam véleményért az adott motorra ami a fórum alapja volt, hogy jó e a motor vagy sem, és sokan azt írták rá hogy hogy lehet ilyet megkérdezni egy olyan fórumon ahol csak olyan ír akinek van , és hogy nem fog rá rosszat írni. Ezt nem értettem, mert véleményem szerint ha van egy motorom vagy egy készülékem jelen esetben egy mobil, és valaki kérdez róla dolgokat, nem fogok csak jót mondani mert nekem olyan van. Hanem ami tényleg van, tehát ez és ez jó, ez és ez meg nem. Nem elvakultan. Köszönöm neketek az infókat mégegyszer!
  • devilk
    Akkor jól csináltad!
  • SaGa
    Itt szinte kizárólag olyat találsz, akinek van.
    Működik. Amire való, azt tudja. Amire nem való, azt kevésbé. Pl nem egy fényképezőgép. Lehet vele fotókat csinálni, de az csak egy kisegítő funkció.
    GPS-nek kiváló, PDA-nak szintén, ha beszerzed a szükséges programokat.
    Nem iPhone, Nokia. Az érintő felülete lágy, jól kezelhető, de karcosodik, így egy fólia mindenképp kötelező. Ha a telefonon, amit veszel, még rajta van a gyári, csíkos, rajzos, arról alkohollal óvatosan lemosható a festék (sajna nekem már túl későn jött az ötlet), így eleve nem szabad róla leszedni.
    Van néhány problémája, de egyik sem tragikus, mind kezelhető.

A ház műanyag, annak összes nyűgjével (karcolható, törhető). Az enyém mér esett le, nem tört össze, de a keret sarkán észrevehető karcolások maradtak.
    A vásárlásnál inkább a 2 éves NOKIA garancia legyen a fontos, ne a pár ezer forinttal alacsonyabb ár. Lehet kapni olcsón kínai utánzatokat, illetve ázsiai országok száméra készített, majd itthon "megokosított" telefonokat. Az ilyenek vagy egyáltalán nem, agy csak trükközve frissíthetők, így kerülendők. Amelyikre csak "bolti garancia" van, azt felejtsd el, jobban jársz...
  • SaGa
    Nekem 580 Ft volt 3 darab. Szintén e-bay. Pénteken rendeltem, hétfőn hozta a postás...
  • devilk
    Az Ebayen ugyanez 760 Ft-ra jön ki úgy, hogy már a "házadnál" van