3952
  • k roy96
    Nem lehet.
  • k roy96
    köszi
  • SaGa
    Nem csak itt lebzselünk folyamatosan...

Két helyen látsz műhold infót. az egyik a térkép jobb alsó sarkában lévő kis pálcikák, a másikat meg úgy éred el, ha balról jobbra elhúzod az ujjadat a képernyőn (ellapozod a képet). Az oldalra lapozás váltogat a 2D, 3D, útvonal és a műholdinfo oldalak között, a függőleges lapozás meg az útvonaladat mutatja irányváltásonként, ha már van pozíciód.
  • Bazs81
    Köszönöm szépen! Még annyit esetleg, hogy a mappákhoz nerm lehet csatolni elölnézeti képet?
  • k roy96
    A Képek és Videókban 1 képre ráböksz, Opciók/Mappaopciók/Uj mappa. Ezzel létrehozol egy mapppát, és adsz neki egy nevet. Utána a rendezni kívánt képen Opciók-ban a Megjelölés/elvetés-ben a Megjelölés menüpont. Ezt minden képnél elkell végezni(utolsó mondatban leírtakat), amelyeket csoportosítani akarod mappába. Ha kilejölted a rendezni kívánt képeket akkor Opciók/Mappaopciók/Áthelyezés mappába parancs és kiválasztod az előzőleg létrehozott mappát és kész.
  • Bazs81
    Köszi!

És hogyan kell, mappákat létrehozni és azokat rendezni a galérián belül?
  • k roy96
    Ez így volt nekem is meg most is így van. Azzal nem teszel semmit ha a mem. kártyára rakod mappázva a képeket. Külön kell mappákba rendezni a galériában. Kijelölni és mappába áthelyezni a képeket(egyszerre többet is lehet kijelöléssel). Ez az egyik sztem nagy baja a telefonnak. De így hogy mostmár ingyenes az Ovi Maps, nekem nem annyira nagy baj ez...:D
  • Bazs81
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnék mappákat létrehozni a menü>galéria>képek és videók alá, hogy kategorizáljam a képeimet? Ha a memóriakártyára teszek egy saját képek mappát és azon belül több mappát, akkor a képeket megjeleníti, el is forgatja de lapozni már nem tudom őket. Ha a galéáriából nyitom meg őket az összes közül akkor már lehet lapozni. Ez nem volt mindig így, egy szoftverfrissítés után kezdte ezt csinálni, amit a telefonon keresztül töltöttem le. Addig minden rendben volt. Csináltam hard resetet de nem segített. Mi lehetne a megoldás?
  • k roy96
    Semmi válasz?
  • k roy96
    Hm...A nokia mapsban tudtam hol kell ellenőrizni a belső gps állapotát, de ebben az ovi maps-ban nem tudom. Eltudod magyarázni hogy kell kérlek?
  • SaGa
    Tovább vársz. Ellenőrzöd, hogy engedélyezett-e a belső GPS. Arrébb mész, hogy a szabad ég legalább 120 fokos kúpszög alatt látható legyen. Leteszed a telefont a kezedből egy sík felületre (a GPS antenna a memóriakártya(SIM kártya nyílás közelében van a hátlap alatt, ha fogod, könnyen megzavarod a vételt). Beülsz egy autóba, kiteszed a műszerfalra és mész párszáz métert. Nekem ez utóbbi szokott igazán beválni. Kocsiban, mozgás közben elég gyorsan megállapítja hol is van...
  • k roy96
    Ma kipróbáltam a GPSt, de nem találja a műholdat...Vártam vele 10 percet szabad ég alatt, de semmi. Mi a teendő?
  • SaGa
    Az OVI Suite-ben lévö NSU már jó W7-hez is...
  • k roy96
    Megvan, megtaláltam a map loadert! Ne válaszoljatok az előző kommentemre!
  • k roy96
    Na megvan minden...Frissítettem a szoftvert, felraktam a számítógépre a Nokia Ovi Suite-t. Csak azt írja hogy "Nem találhatók térképek vagy hangutasításfájlok a készüléken". A netről honnan kell leszedni konkrétan a hangokat meg a térképeket? Mert innen nem boldogulok a letöltéssel...
  • k roy96
    köszi
  • norbi56
    pc suite
  • k roy96
    bocs, h 2 kommentbe írok...
    Szoftverfrissítéskor milyen USB-módba legyen a teló?
  • k roy96
    semmi baj:) Am nagyon fontos, hogy teljesen full legyen az akksi szoftverfrissítéskor?
  • HTS s3rg1nh00
    igaz,a legkézenfekvőbbet felejtettem el
    sry
  • k roy96
    Megoldottam!
    Csak leírom, aki nemtudná hogy kell win7en a Nokia Softvare updater-t futtatni:
    A Progira jobb klikk/tulajdonságok, ott a Kompatibilitás fül, és ott a Kompatibiltási üzemmódban Ki kell választani a Windows XP(Service Pack 3) és felette beXelni a "Futtatás a következő kompatibilitási módban:" előtt négyzetet. Utána leOKzod. Rákattintasz kettőt a progira és megy is!
  • k roy96
    Köszi szépen!
  • HTS s3rg1nh00
    a legközelebbi nokia boltban frissítik neked,vagy pedig keress egy vezeték nélküli netet,ott tárcsázóba *#0000#,megkeresed a szoftverfrissítést,letölti,telepíted-csak maxra feltöltött akkuval próbálkozz,mert kegyetlenül leszívja:)
  • k roy96
    Sziasztok!
    Hogy fel tudjam rakni az Ovi Maps-t ahhoz frissíteni kellene a telefonom.
    Csak a számítógépemen win7 van. Ezzel pedig nem kompatibilis a Nokia Software updater(amit a nokia.hu-ról szedtem le). Vmi megoldás?
  • tenkenorman
    ami érthető is...
  • tenkenorman
    ez mindig mindenre igaz. (apple iphone kivétel, azok soha nem adnak ki újat)
  • gagax
    Semmi esetbe se vennék 1 év múlva ien telefont... tuti lessz jobb is olyan áron amennyibe most ez kerül
  • kovacsgellert
    Puff neki...
    Anyumék(tudniilik még csak 14 vagyok) azt mondták, hogy nem kapahtok új telefont, mert a régi(Nokia 6234) még tiszta jó, akkor emg minek kell nekem új. És nagyon soknak tartják az árát...Hát, akkor le kell mondadnom róla, hacsak össze nem gyűjtöm rá a pénzt, ami itt nálunk beletelik egy évbe is...Szeritentek, akkor még érdemes lesz megvenni?
  • RS
    Mert nincs rá pénzem.
  • kovacsgellert
    Ez a jó hozzáállás. :))
  • gagax
    Én is írtam ezeket a problémákat és írtam is ha neked ezek fontosak akkor nem ajánlom... mivel fel lehet tőrni és van rá kismillio program amivel alakítani lehet így nekem megfelel:D de Nokia is jó volt és Iphone is jó :D
  • Doomista
    ipad powaaa
  • tenkenorman
    miért nem vesztek ipod touchot?
  • kovacsgellert
    ÁÁÁÁ, hogy utálom, ha nem lehet szerkeszteni az előző hozzászólást. :(

Még csak annyit akartam, hogy most is Nokiám van egy 6234-es darab.
    Nekem már ez is elég lenne, csak két dolog hiányzik belőle: nagyobb képernyő és a WiFi, ha ezek benne lennének, biztos nem cserélnék telefont még vagy 2 évig. :))
  • kovacsgellert
    Én is gondolkodtam IPhone-on, és több ok miatt is nem venném azt.

1. drága az én zsebemnek.
    2. a bluetooth-ja, használhatatlan, amíg meg nem veszel hozzá további pénzért valami bigyót...

Ez két fontosabb, kapásból nem is jut több eszembe, csak még annyi, hogy startból a Nokiák híve vagfyok. :)
  • SaGa
    Hm..

Az iPhone-ra van párszázezer szoftver, pénzért, vagy törni kell. Drága, de aki megelégszik a képességeivel, annak kényelmes, megbízható.

Az 5800-asra, miután a Symbian nyílt forrású lett, várhatóan rengeteg olyan Firmware lesz, amiket a telefon használói alakítanak ki, az igényeiknek megfelelően. Ez az iPhone esetén lehetetlen, mert már a külön alkalmazásoknak is át kell esniük a cég szűrőjén.
    Ennek van előnye: elvileg csak olyan szoftver kerülhet fel, amitől nem hal meg a telefon (a sufnitunningolt symbianoknál biztosan lesznek olyanok, amelyek nem pont azt és úgy csinálják, ahogy azt szeretnénk), de hátránya is: csak olyan funkciók lehetnek, amit a cég ellenőrei megengednek, hiába szeretnének a felhasználók mást is.
    Az, hogy az 5800-asokra nagyságrendekkel kevesebb szoftver van, mint az iPhone-ra, nem feltétlen jelzi az iPhone jóságát. Számomra csak annyit jelent, hogy erre kénytelenek a userek applikációkat készíteni, hogy pótolják azt, amit a gyár kihagyott, míg a Nokia-k maguk is tudják az elvárt szolgáltatások jórészét, így nem kell rájuk külön alkalmazást írni.
  • SaGa
    Azt hiszem, csak a 31-es vagy újabb Fw-el megy a 3.03-as maps, de erre nem találtam konkrét infót, csak olyan kósza hír...
  • SaGa
    Csak elolvasom az infókat, meg igyekszem kideríteni, hogy ha valami nem működik, akkor miért nem és hogyan lehet javítani...
  • gagax
    Én a helyedbe Iphone-t vennék. Nekem is volt 5800 ám és nem bántam meg... igaz én 2G re váltottam először hogy kipróbáljam és annyira megtetszett h nem váltotam 3g re:D ég és föld a két telefon.... ha van annyi pénzed T nél 25K a 3G 5v6 ezres havidijal vagy 2G 45-60 e között... persze ha Bluetoot on sokat küldesz akkor nem ajánlom mert nem tudsz vele küldeni... Igen iPhonak is van hátránya szal nem kell majd rögtön oltani hogy nézdmá mien szar... 5800 is vannak olyan hibái amik bődületesek:D Iphone 4.9/5 5800 3.5/5 nállam...
  • wolfi57
    Még egy kérdés: t-online kábelnet van. routeron keresztűl tudok-e wifit használni