Nokia 5800 XpressMusic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
(új: pannonnál van még 99000-ért, használtan 59e..) olyat biztosan nem veszek (pedig nagyon jól néz ki, jó a megépítettség, masszív is)
A nagy testvére (i8910) már vaddisznó képességû telefon - de 117ezer ft újonnan, meg nem is tetszik a külcsínye. Mûanyag.
Nem tudom mennyi a Touch HD, de kb 150 körül lehet újonnan (amikor bejött bruttó 180 volt) ezek már olyan értelmetlen árak, olyan nagy pénzösszegek amiket egyszerûen nem szabad kiadni ilyen eszközökre. Ennyit egyik sem ér.
Mit kell csinálni? 2 út van:
(el kell dönteni mennyi pénzed van erre.. ez nagyon fontos, különben álmodozni kezdesz és mindig lesz egy "még jobb" "még szebb" ami csak kicsivel drágább mint az elõzõ, és hamar ott találod magad a 200ezres PDA-knál.. :-) tudom, mert másban jártam így - elmondom hogy a vége az lett hogy semmit nem vettem..)
A két lehetõség tehát:
1. veszel újonnan pl. 40-50 ért (kifizethetõ áron) egy átlagos középkategóriás telefont, papírokkal, szervízháttérrel, garanciával és ugye kb 20-30%-al olcsóbb ha kártyafüggõen veszed szolgáltatótól, viszont ez esetben függetleníteni kell majd, ellenben áron alul lehet csak majd túladni rajta..
2. Bízol a SZERENCSÉBEN, és veszel féláron használt telefont. Ugyanazon az áron egy sokkal komolyabbat tudsz megvenni mint az újak, garanciások.
Új kisebb teló, biztonsággal <---> Használt, rizikós komoly gép/pda.
Ki mennyire vállalkozó jellem.
Én nem igazán szeretek kockáztatni..
most azt mondom hogy 80% hogy 5800 lesz. (ami szóbajött még az az E52, igaz nem érintõképernyõs, de nagyon jó, kiforrott, megbízható konstrukció, gyors és szép, kiváló anyagokból, egy komoly üzleti telefon, csak nekem valahogy kicsi az a kijelzõ.. :-((()
ez van.
Dec 20-áig veszek valamit.
Majd leírom nektek, végül hogy döntöttem.
Ha 5800 lesz akkor bejárok majd ide eszmét cserélni és tanulni a szakértõktõl.. <#alien2>#alien2>
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
http://www.tenke.hu
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
használtan 90ezer ft, na jó valahogy éppen csak ki tudnám pengetni most, de egyszerûen FÁJ ennyit kiadnom telefonért. Ellenkezik a józan eszem diktálta iránnyal. - ezzel szemben 5800: 60ezer ft a vodánál.
pestrõl tudnám megrendelni használttelefonkereskedõtõl, mi van ha átbasz? garancia nincs. - ezzel szemben 5800: vodás és nokia garancia is, a bemutatóterem 2 utcára van a lakásomtól..
HTC szakszervíz hol is van? Erre biztos nincs.. :-(
Kell nekem annyi alkalmazás mint ami a HD-ban van? valószínûleg nem.
A design "überalles", de a tokért meg a brutális kijelzõért fizessek ki +30ezret??
5800 aksija relatíve jobb a kijelzõ fogyasztásához mérten, a teló több napot bír ki, ez sem utolsó szempont...
HD nagyobb, jobban kezelhetõbb, komolyabb, sokat tud, brutáljó kijelzõ. stb..
Környezet véleménye: ha elmúltál 18 és családod van (vagy legalábbis együttélsz a pároddal) akkor úgy tekintenek rád a kollégák és családtagok mint felelõsségteljes "családosemberre"... (pedig nem is..:-)) ) és nagyon fújnak rád (egyrészt írígységbõl, másrészt felelõtlennek tartanak) ha 100 rongyért veszel magadnak telefont. Ráadásul ennél a "cégnél" ahol most vagyok lehetetlen eltitkolni bármit is.. közpletyka lenne a drága HTC..
Sajnos a drága státuszdolgok csak olyan környezetben jelentenek elõnyt és elismerést ahol ez megengedhetõ és elvárt..
Ha kilóg a segged a gatyádból ne vegyél bmw-t mert nem elismerni fognak hanem kiröhögni... ez van.
Annyira pénzes meg azért nem vagyok én sem...
http://www.tenke.hu
Nekem van rajta egy védõfólia (elég merev cucc) és ujjheggyel tudom kezelni. Ha aprók a gombok, akkor meg körömheggyel...
A "pencilt" nem is tudom, mikor szedtem ki utoljára...
Egyébként:
Ez az eljárás csak hackelt telefonon mûködik!!
Lépj be a C:\Private\10202be9 mappán belül a persists könyvtárba és töröld ki a mappából a 10275102.cre fájlt, indítsd újra a telefont.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a telefonom fõképernyõjén lévõ érintõképes billentyûk (számok, telefonkönyv), és a gombok nem mûködnek. Egyedül csak az opció gomb akar elindulni, és csak utána lehet használni pl. a hívás gombot. Szoftver frissítést követõen is megmaradt ez a hiba.
Elõre is köszönöm!
ami szóba jön még az HTC touch HD. Bár az már kissé más kategória, minden tekintetben...
Én tudod hogy döntenék? 1egyszerû: Melyik tetszik jobban?
Nokia egy kiváló márka.
Samsung meg az alkesz cigányoknak van😄😄😄
A telefonban levõ mappákat jelszavas védelemmel el lehet látni?
A képek és videok mappában lehet almappákat létrehozni?
Ezzekkel nem jutok elõre.. 😊
Elõre is köszi!
Üdv.
Mindazonáltal óva intelek attól hogy túlterheld minden csiricsáré programokkal a telót. Nem csak a bizonytalan eredetû vagy hibás programok veszélye miatt, hanem tudod "a kevesebb néha több"...
Sokkal több baj van azokkal a telefonokkal amik szét vannak moddolva minden szarral...
(én gépnél is így vagyok, minél kevesebb driver, program legyen fent, csak ami tényleg fontos.. gyorsabb is a gép, biztonságosabb és kisebb az összeakadás esélye)
Javasolt a víruskeresõ is a mobilra ha wifizel vagy BT-ot használsz.
Bevásárlóközpontokban lehetõleg kerüld a BT-t, és ne felejtsd el kikapcsolni!
<#integet2>#integet2>
Nekem a PhotoBrowser foglalta el magát pár órára az elsõ induláskor, pedig csak 1100 körül fénykép van a mappákban....
Érdekes, más zenelejátszó progival minden rendben, frissít és kész.
\"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes\"
Ez bevált, azóta is alkalmazom és nem kell kivenni az akkut kikapcs után...
Ha összekötötted a telefont egy PC-vel usb-n vagy Bluetoothon és megnyitottad a PC-n a telefon memóriakártyáját, a lecsatlakozás után játszd le a folyamatot a fájlkezelõben leválasztani a memóriakártyát ponttól áés nem fog belefagyni a következõ rebootba...
Ami mostanában kezdõdött: SMS jön, megnézem, majd amikor kilépek belõle, képernyõ elsötétül, telefon újraindul de nem kér pint, nincs a kézfogós betöltõkép, hanem egybõl megy a fõképernyõre. Kb 15 másodperc az egész. ura...
Mennyi ideig tart ez a frissítés?
ha bárkinek a jövõben ilyen baja lenne , arra az esetre leírom :
Kiveszed a kártyát. Bekapcsolod a telefont. Visszatolod a kártyát. Megvárod, hogy az azon lévõ, automatikusan induló programok is beinduljanak. Bemész a fájlkezelõbe, kiválasztod (nem nyitod meg, csak "ráállsz") a kártyát és az opcióknál "leválasztod". Amikor nyafog, hogy pár program meg fog állni, azt mondod neki, hogy rajta. Amikor jelez, hogy most vedd ki a kártyát, akkor vedd ki. menj vissza a fõképernyõre, kapcsold ki a telefont. Told vissza a zsugát és kapcsold be. Menni fog.
hogy elindítottam az MSN-t rajta , de kijelentkezésnél egyfolytába kis türelmet írt ki... mondom kikapcsolom a telót , mert am sehogy se akarta bezárni az alkalmazást... kikapcsoltam , majd újra be , és a NOKIA szövegnél megáll a képernyõ... nem tudom beírni a PIN kódot sem :S most meg mi lehet ? már az akkut is kivettem , meg vissza , de még mindig ezt csinálja... :S mehet máris szervízbe ? 1 hetes sincs a teló :\
Máskor ez kb 3 perc sem volt.
igen azt megfigyeltem , hogy nekem is kijelezte mennyivel megyek... 😊 még azt figyeltem meg benne , hogy nagyjából ismertem az utat , de azért bekapcsoltam a GPS-ét is , és sokszor nem azt az utat választottam amit jelzett , hanem másikat , de akkor is folyamatosan frissítette magát , és jelezte , hogy a másik útvonallal amit választottam az adott célhoz hogy jutok el 😊 <-- nah most ez lehet nehéz volt kicsit 😄
am gondolkozom rajta , hogy frissítem a szoftverét , nekem még teljesen az alap van... és azt is megfigyeltem , hogy magába a telefonba is lehet frissíteni , de a frissítés mivel jár ? mert a régebbi Nokia 6125ömet ha frissítettem , akkor letörölt mindent , és mindent visszaállított a gyári beállításokra ... még szerencse , hogy a memóriakártyát kivettem akkor , mert azt meg nem tudtam volna utána használni... 😊
azt nem tudom, nekem lesz e velük bajom, vannak régebbi mp3-aim is.. majd meglátjuk...
az N70 eddig látott mindönt...