47
  • Auchen
    #47
    nekem a red alert 3-mamhoz adtak egy kossar's helmet (nem igazit) amit a warhammer onlineban lehet használni (át lehet változni egy medvévé meg van rajta egy szép vörös csillag :)
  • cateran
    #46
    Nem hinném hogy bajban lennék:) A WoW luxus...ha annyira megterhelő hogy 500-1000 ft difi ennyit számít,akkor lehet más -olcsóbb- hobbit keresni..tudom bunkón hangzik,de ez van...amúgy a gubi az,hogy az én keresetem minden csak nem álom..a legalsó kategória alja-közepe..persze magyar keresetekhez képest sok,de angol fizetésekhez képest szar..mondjuk igy is élek, mint marci hevesen:D
  • Hober Mallow
    #45
    Neem nem rezeg a léc:) Most megy a szekér tudod a zavarosban halászni legjobb:)
    cateren:nem böfögök,nah jó néha....sok olyan embert ismerek aki normális és jó vele játszani de ilyen 500-1000 FT emeléseknél már aztmondanák hogy kössz nem azért ennyit már nem.Sokaknak nem adatik meg ez az álom kereset.Másfelől most poetnciálisan nem egy angliai munkásról beszélek átlagban itt és középeurópában.
    Az hogy te dokkmunkás vagy folytogató bérgyilkos vagy nem lényeg.Sokkal inkább az hogy itt bizony sok pénz a többségnek azis.Ha most ezen a hozzászóláson minden lelkes játékos felkapná a nyúlcipőt és go to anglia akkor bajban lennél:D
  • Komolytalan
    #44
    Pedig ez így van, régebben sokat PvP-ztem, csak az 1 idő után nagyon unalmas tud lenni. PvP-ben amúgy is igazán csak a "tükör" harcok igazságosak, az MMOk meg nem erről szólnak (class, gear, stb más és más lehet).
  • Komolytalan
    #43
    Munkahelyemről én rúghatnám ki saját magam, szóval ez nem jött be. Nem kell multinál dolgozni - ennyi. Azért szar ügy, amikor valakinél rezeg a léc. De nem kell a saját szorongásaidat másra kivetíteni.
  • cateran
    #42
    Hiába böfögsz,itt és most igaza van!
    1részt a NEM magyarországi játékosokat említi,másrészt meg 2 euro kevesebb, mint 30 percnyi munkám (ohh mit ad isten 2 kezi fizikai dolgozó vagyok..csak éppen angliában...számold ki:óránként 6,75 brutto és ez fontban,ja és ez nem túl "hú de nagy" kereset..képben vagy már mennyire megterhelő az a 2 euronyi összeg?)
  • Archenemy
    #41
    "én meg PvE-t játszom, PvP-ből már kinőttem"

    Azbazmeg hogy ne lehessen úgy kommentelni, hogy ne hangoztassuk saját felsőbbrendűségünket, egy vicc... Ebből kéne kinőnöd.
  • Hober Mallow
    #40
    Nah egy ilyen építő hozzászólás után tölled is mosolygós búcsút veszünk,bye bye
    (reméllem holnap kirugnak a munkahelyedről és akkor majd megérzed azt a 2 eurót,leereszkedsz hozzánk pornéphez a jól kereső,saját jövedelmből élő gazdag felső rétegből)
  • ekre
    #39
    mit is mondhatnék? WAAAAAAGGGGHHH!!!!! :D
  • Komolytalan
    #38
    Bármilyen meglepő is a WoW játékosok nagy többségének 2 euro az olyan, mintha nem is volna. 2 eurot csak az igazán szegény országok (pl Magyarország), igazán szegény játékosai (pl tanulók, 0 saját jövedelem, apu vagy ad vagy nem) éreznek meg. Nagyon jó ez a 13 euro körüli ár, nehogy csökkentség, mert akkor még több 12 éves Vér István kerül a játékba. Inkább lehetne 20 vagy 30 euro, akkor a csicskák eltűnnének, aki meg saját keresettel rendelkezik annak meg tökmindegy az a havi pár eFt.
  • Retechegér
    #37
    Ha csak 2 juróval olcsóbb lenne az előfizetése 1 hónapra mint a wownak és megtuningolnák még kicsit, igazodnának a visszajelzésekhez, akkor wow felejtős lenne, hiába LK... Kockák, no-lifosok maradnának wowozni Bosst ölni, mert az jó, de a tömeg átpártolna az olcsóbbhoz, és nem unalmashoz.
  • Komolytalan
    #36
    Engem nem igazán izgat fel a WHO, mert PvP játék, én meg PvE-t játszom, PvP-ből már kinőttem. Szóval felőlem lehet akármi játszhatatlan szar, nem fog érinteni. De azt tudom, hogy pvp nem a cast idős spellekről szól. Egyszerűen ahol arról van szó, hogy kinek 1 tizedmásodperccel gyorsabb a reakcióideje, ott lehangoló ha a "gépre" kell várni. A körökre osztott stratégiák is akkor haltak ki, mikor bejöttek a real time stratégiák.
  • Hober Mallow
    #35
    Mert ha gyorsabb lenne a spell mi lenne?rülnél az F1-re és csá?:D Így legalább gondolkodni kell mit lőjj el utánna mert az idő szorít:)
  • Komolytalan
    #34
    Itt inkább arról van szó, hogy az animáció nem dinamikus, hanem kötött. Vagyis ha van egy instant spelled, akkor az nem instant, hanem instant + animáció. Ok, el fog menni, de a következő spellt nem tudod lőni, mert csodálhatod az előző animációját. Nyilván van akinek a nyugdíjas tempójú pvp bejön, de nem hiszem hogy ezt pl. Koreában valaha is milliók néznék TV csatornán, mint e-sportot.

    Havi költségek vannak, ez tény. Egy szerver hostolási költsége 10-15eFt/hó 100Mbit vonalon. Gigabiten is megállítja a 30eFt/hó. Ebben benne van a villany, net, légkondícionálás, 24/7 felügyelet (ha felhívod őket nyomnak reset gombot, illetve ha ez nem segít akkor kapsz rá távoli konzolt). Persze kell még fizetni rendszergazdát, de 1 szerverhez nem szükséges 1 rendszergazda, ha jól összerakott rendszerről van szó, akkor 100 gépet is tud felügyelni 3-4 rendszergazda 24/7-ben. Meg a hardware is pénz, de ez se annyira katasztrófális összeg, hogy havi milliós költség jöjjön ki. Ez még éves költségre is brutálsok, akkor is ha 1 szervert 2 éves életciklusra számolunk el. 1 milliós éves díjért annyi szervert hostolok neked, amennyit akarsz.
    Egy játékbeli szerver nem 1 gép, ez is tény. Van amiben kevesebb (pl adatbázis), van amiben több (pl külön instance szerverek, de 1 instance szerver több játékbeli szervert is kiszolgál). A lényeg a dinamikus erőforrás kezelés, ami azt jelenti, hogy bizonyos dolgokra a játékbeli szerverekre van dedikált gép, de pl a chat, na az nem ilyen. Az tipikusan az a rész, aminél 1 normális gép több szervernyi chatelőt is el tud kezelgetni játszva. Mondjuk ezek jellemzően nem javas chatek, az is igaz.

    Egy MMO játék első évben behozza a fejlesztés költségeit, ha folyamatosan van 200ezer előfizetője. Vagy 1.3M láma aki megveszi félkészen (az általad említett AoC). Szóval egy MMO-nak nem kell igazán sikeresnek lennie, hogy üzletileg nyereséges legyen, ez így igaz.
  • Shion
    #33
    WAR-nak gyenge és lassú az irányítása? Khm, reflexből cáfolom, kiadás óta játszom a játékkal és ez még álmomban sem jutott még eszembe. Végigolvastam a korábbi hozzászólásokat, hogy miért is gondolhatjátok a nehézkesnek a kezelést és 2 dolgot tudtam kihámozni:
    1. az animáció után nem azonnal van sebzés - válasz: miért kellene? Egy nyílvessző mennyi idő alatt tesz meg egy 30 méteres távot? Nekem varázslóm van, 3 mp castolás után látom repülni a tűzgolyómat és amikor az becsapódik (1-2 mp múlva), akkor van sebzés. Teljes rendben is van, az történik amit látok.
    2: lassúak a killek, sokáig kell ölni valakit. Válasz: játszottam több játékban is pvp-t, nincs annál idegesítőbb, amikor lesből 1 shot-olnak. Na ez a WAR-ba lehetetlen, itt a taktikai elemek és csapat összejáték sokkal fontosabb, mint vérpistike majd 1 shot-ol sunyiból lesből módszernek. És a taktikai harcok miatt a játékos közösség nagy része folyamatosan Scenariózik egész nap. Még a notórius pve rajongók is pvp-nek lelkesen a fentiek miatt.

    Így jópár mmo után nekem az a véleményem, hogy a WAR meglepően kevés hibával piacradobott mmo, amelyben a pvp-t nagyon élvezhetőre és játszhatóra gyúrták.

    Más: havi díj kérdés. Az online játékoknál vannak olyan költség tételek is, amelyek offline játékoknál nincs és erről sokan elfeledkeznek. Ilyenek például a szerverek üzemeltetése, karbantartása (áramigény, szerverterem bérlés, humán bérek), a játék napról napra javítása/tovább fejlesztése és ehhez kapcsolód anyagi/bér költségek. Nézzetek nyugodtan utána, mennyibe kerül egy szerver havi fenntartási, üzemeltetési, áramdíj költsége. Jópár millió forint :) Ezt szorozd be nagyon sok szerverrel (azt is számold bele, hogy chat-re általában külön szerver megy, sok pálya néha túlterhelt és oda is több szervert állítanak be. Tehát ne csak azt nézd, hány szerverre tudsz karit generálni, annál sokkal több van.)

    Ráadásul a játékok többsége eladáskor még nem hozza be a játék több éves (3-5 év) fejlesztési költségét, ergo kell egy alapbázis és még jó pár hónap mire nullszaldós lesz az egyenleg. Anno a Vanguard-ot a SOE félkész állapotban is 20 millió dollárért vette meg és a többi mai játék kifejlesztése sem olcsóbb. AoC-nál emiatt örültek anno annyira, mert 1.3 millió példánnyal kapásból meglett a nullszaldó és máris elkezdték a következő mmo-kat készíteni (nagy hiba volt részükről, el is bukott annak rendje módja szerint az AoC, mivel nem foglalkoztak érdemben tovább vele. Pénzügyileg sikeres volt az AoC, nem is érdekelte őket tovább).
  • Hober Mallow
    #32
    Jobb is hogy abbahagytad,legalább veled sem futhatok össze benne.....
  • Komolytalan
    #31
    Ha megnézed ezt az 1 dolgot hozzák fel nagyon sokan, más fórumokon olyan hibaként, ami miatt a játék játszhatatlan (túl idegesítő). Persze, másik oldalnak is megvan ez, de ilyen logika mellett lehetne körökre osztott is az irányítás, hiszen a másik oldalnak is ugyanúgy várnia kell.
    Szerintem ha ezt javítják (én most is azt mondom, hogy ez azért javítható), akkor WoW=a PvE MMO, WAR=a PvP MMO.
    WoW-ot nagyon nem érinti a kérdés, szerintem még max 1 kieg lesz a WotLK-n kívül, aztán bezár a bazár. Mondjuk ez még kb 3-4 év játékot jelent, az alatt majd csak sikerül valakinek olyannal előállnia, amire nem rossz szájízzel vált a PvE játékos.
  • Archenemy
    #30
    Az már nagyobb gond, hogy a fix animációkból sok gond adódik (instant spellek, pushback etc.). Ahogy te is mondtad, a responsiveness a legfőbb bajom.

    Hát igen, ez valóban hátrány a wowhoz képest :/

    Szerintem nem szokható, ha tizedmásodperceken múlik a játék, nincs helye késésnek.

    Nyilván különbözőek vagyunk, én azért kibírom, azzal vígasztalom magam, hogy az ellenfelekre ez ugyanúgy vonatkozik :p
  • Magh
    #29
    Az animok sem épp a legjobbak, de ez szokható. Az már nagyobb gond, hogy a fix animációkból sok gond adódik (instant spellek, pushback etc.). Ahogy te is mondtad, a responsiveness a legfőbb bajom. Szerintem nem szokható, ha tizedmásodperceken múlik a játék, nincs helye késésnek.
  • Archenemy
    #28
    "Ahhoz meg bőven elég, hogy kicsit is komoly játékos élből kiröhögje."

    Én úgy láttam, ez inkább pont hogy a casual játékosokat szokta zavarni, nem a hardcore réteget, az megszokja. A "kezelés" (responsiveness) tényleg elég gáz benne, de azért az túlzás, hogy nem lehetne javítani, vagy hogy totál érthetetlen.

    "Itt a harc borzalmas technikai megvalósítása miatt "

    A grafika rész miatt? Mert az az anim problémák miatt tényleg kicsit gáz tud lenni (kinézetre! nem feelingre!), de amúgy nemtom mi a gondod :p
  • Magh
    #27
    500k elkelt, és? A hype miatt sokan megveszik. Contentben és kidolgozottságban magasan veri az AoC-t (nem nehéz), van egy élvezhető endgame PvP. A játéknak egyetlen, viszont annál durvább gyengepontja van, a kezelés. És ezzel el is vérzett, mert ehhez képest még az AoC is kristálytiszta volt, nemhogy egy WoW. És ezt nem lehet csak úgy javítani, ezek mélyen gyökerező problémák. Ahhoz meg bőven elég, hogy kicsit is komoly játékos élből kiröhögje.

    Személyes véleményem: egyszerűen nem tudtam rávenni magam, hogy belogoljak, és ez már nagy szó. Az AoC-ben felhúztam a karimat 80-ra, nem tartom kidibott időnek. Itt a harc borzalmas technikai megvalósítása miatt OB-ban 7-ig húztam egy BW-t, aztán nem bírtam tovább, pedig bejelentés óta követem a játékot. A classok felépítése kiváló, a scenariók, open PvP nagyon hangulatos, de csak videón vagy más játékost nézve...
  • Arwenke
    #26
    Szerintem WoW PVPben nagyon megveri a WAR, sokkal jobb.
    WoW gyakorlatilag nincs pvp, csak valami betettek, hogy ne legyen siras.
    Pve tartalomban voloban jobb a WoW, de WAR nem arrol szol.
    Iranyitassal en olyan nagyon sok gondot nem talaltam, kicsit lasabbnak tunik valoban, mivel nincs 1 shot kill es tarsai mint WoWban.
  • Hober Mallow
    #25
    Szerintem a grafika nagyon hangulatos,a wowhoz képest sokkal.....csak hardveresen bekell állítgatni ezt azt,és nem fog szaggatni
  • hoditoka
    #24
    Akkor egy kis személy szerinti vélemény:
    Sajna én csak régen játszottam eredetin manapság " tört" őzők a WoW-al(nincs már rá keret...) és mindig hallom ezt, hogy "én nem vagyok hajlandó egy játékért fizetni" na ezeken néha kicsit felhúzom magamat..... mert oké a pénz a pénz a pénz, de akkor is aki kifejleszt egy játékot megérdemli azt hogy kapjon érte egy jó kis fizetést, ha most pl azt nézzük a blizzard halálra keresi magát akkor keresse miért nem "te" találtad ki és zsebeled be te a pénzt? na ennyi lenne a WoW-ról.
    A WaR nekem nagyon tetszik, de még várok pár hónapot, hogy csatlakozzak mert addig még hagy fejeződjenek be a bug javítások aztán mehetek hentelni a jó népet.

    És hogy fizetni kell egy játékért? Igen kell, mert szűrni kell a játékosokat..... most pl lenne 30-40 millió WoW os( mert azé törtön nem csak pár száz ember játszik) akkor azt bírni kéne serverekkel is mert az 3-szor ennyi server és még több költség.... lejjebb vinni az árakat? Minek?, hogy minden hülye elkényeztetet kis gyerek aki zsebpénzből fizetné a wow ott és csak ezt hallanád tőlük: Low, Noob, Lol, Enyém, Dps, stb.....

    Bocsi fáradt vok ez most csak új jött…… majd télleg 2 hónap és kíváncsi leszek mennyi tagjuk lesz és akkor majd eldől lesz e harca a másik játék ellen :)
  • Archenemy
    #23
    Rövid összefoglaló:

    Pro:

    + Jobb pvp. A viszonylag magas életerő, ill kisebb sebzések miatt a pvp jobban elhúzódik, taktikusabb kicsit (Wowban is errefele mozdultak a resilience bevezetésével). A tankoknak komoly szerepe van pvp-ben, nagy fun tankkal nyomulni.

    + Battlegroundra (itt scenario) bárhol jelentkezhetsz, nem kell visszakúszni a városba, és oda is rak vissza, ahol "bementél", szóval nem töri meg a questelést, ha jelentkezel. Emiatt csomóan BG-znek.

    + Pvp-ért jár Xp, méghozzá elég sok, tehát lehet "csak" pvp-ből is fejlődni (ja és lootolhatod az ellent, szal még tárgyakat is találhatsz nála... Persze ő nem veszti el a tárgyakat, hanem ezek ilyen generált stuffok. A pvp egy teljesen ésszerű "fejlődési alternatíva").

    + Van értelme a world pvp-nek, mert a saját oldaladat segíted vele, ha elfoglalsz ezt-azt. (több tp-t kap mindenki, olcsóbban vehet cuccokat, stb). Wow is kicsit efele mozdult Halaa-val meg az outlanden található open-pvp dolgokkal, de itt ez a vonulat végigkíséri a játékot.

    + Public questek, open party, könnyebb "csapattalálást" és "bossölést" jelentenek. Ha egyedül vagy is könnyen csatlakozhatsz egy csapathoz.

    + Tome of Knowledge nagy fun, unlockolni mindenfélét és olvasgatni a leírásokat meg kitenni a neved alá a kedvenc titulusodat, amit felfedeztél.

    Con:
    - Szar irányítás-feeling. A wow ilyen szempontból nagyon letisztult, pontosan látod, hogy mikor mi történik, jól látszik az egész. A warban ha kilősz egy varázslatot, akkor hát tesz valami effektet az ellenfélre, de nekem sok idő volt rájönni, hogy most ez fáj-e neki, vagy nem, vagy most mi van... Nem egyértelmű elsőre, nem rágja a szádba.

    - Csomó dolog hiányozhat, amit már megszokott a wowban az ember, pl. target of target, castbar, normális AH, stb.

    -Pocsékul optimalizált motor. 512mb-s videokari, 2g ram, legalacsonyabb részletességen is szaggat időnként, meg valami memory leak is lehet, mert egyre lassabb futás közben.

    -Grafika. Bár egyesével nem rosszak a modellek, valahogy nem áll annyira össze egységes egésszé, nem olyan stílusos, mint a wow. Animációk is bénácskák, rosszul szinkronizáltak, stb.

    - PvE. Hát igen, ebben jobb a wow sokkal. A bossölés leginkább a "tank n spank" jellegű zergelés, semmi taktika vagy ilyesmi.

    Összességében nekem nagyon tetszik, DE nem merem tiszta és jó szívvel ajánlani minden wow fannak, inkább csak azoknak, akiket nem annyira zavar a... stílustalanabb grafika, és szeretik a pvp-t, főleg a battleground jellegű "nagy csapat vs nagy csapat" jellegűt.
  • Hober Mallow
    #22
    Aki akarja várja meg új wow kieget,bár aki kicsit is ismeri a blizzard eddigi munkásságát rájöhet hogy a kieg csak egy rókabőr lessz.Ráadásul csak azokat a játékosokat érinti igazán akik nagyobb szinten vannak.Ezért aki éppen most áll vásárlás elött,nem fogja megvenni csak azért a wowot mert jön az lk.
  • dronkZero
    #21
    Azt mondjuk nem értem, mire itt a nagy vita, hogy "deawowwaltöbbenjáccanak"...?

    Jó érzés tudni, és büszkeséggel tölt el titeket, hogy a világ legkommerszebb játékával játszotok? Vagy miért olyan kurva jó az?
  • dronkZero
    #20
    Miért WAR, mikor igazából WOAoR? :P :D
  • Bhalage
    #19
    az egy mágus petje : ) demon
  • bakvarnyu
    #18
    az a rószaszínű izé mi ott azon a képen
  • Narxis
    #17
    Ez olyan mint a játszál törtszerveren. :D
  • Komolytalan
    #16
    Warhammer Online nem 100 százalékban konkurenciája a WoW-nak, mivel WoW elsősorban PvE játék, addig a WAR elsősorban PvP játék. Persze átfedés van, az tény.
    AoC-nál sokkal bugmentesebb a WAR, viszont van pár olyan dolog, ami nagyon gáz benne. Az egyik az irányítás, a harc megvalósítása. Itt komoly késésekről, anim végét meg kell várni, mindenbe beleakadsz, és kiugrani se egyszerű, stb. Szóval ha ezt megoldják, akkor valószínűleg PvP tekintetben verni fogja a WoW-ot (bár WotLK még nem jött ki, szóval lehet hogy azt már nem). A hulladék irányítás mellett csomó olyan ötlet van a játékban, ami nagyon előremutató, amivel húzhat el WoWból játékosokat. Ha meg nem oldják meg, akkor marad az idegesítő, beteg irányítás, ami miatt szerintem sokan abba fogják hagyni. Mindenképpen több esélye van mint az AoC-nak, mivel az a félkészen való kiadás miatt eleve halálra volt ítélve, ennyit meg szerintem lehet 1-2 hónap alatt fixelni egy játékban, ami WAR-ban kritikus hiba most van.
    Egyébként egy MMORPG 200K stabil felhasználó esetén már nyereséges. 13 eurót 6 éves gyerek is ki tud fizetni a föld boldogabbik felén hetente is, nemhogy havonta. Szóval árat csökkenteni nem lesz értelme, mert aki számít, az nem fog átmenni WARból WoWba vagy viszont, mert a másik olcsóbb.
  • cateran
    #15
    "amit időnként írnak pl sg-re statisztikát, hogy mennyien wowoznak"
    :D EL kell keserítselek...nem az én tisztem ugyan,de elmondom..a mikulás nem létezik.....tudom ezt mondták a szüleid,de sajna nem egészen az igazat mondták.....
    Amúgy meg az account szám nem egyenlő az ennyien játszanakkal....csomó hiperkockának 1 vagy több accountja van,ázsiában máshogy van az account, mint európában ÉS még 1 csomó más dolog,de szerintem ha a blizz azt mondaná, hogy holnaptol piros hó fog esni,azt is elhinnéd....:D
  • I.C.ram
    #14
    Kinaban mennyiert lehet eladni, senkit nem fog erdekelni se amerikaban, se EUban. Ezert is van kulon havidij amerikaban meg europaban is, hogy szet tudjak valasztani a piacot.
  • Hober Mallow
    #13
    Akkor ilyen alapon Lineage 2 vel 20millióan jáccanak? Akkor mit akar a wow?
    (Nem csak itt írták azt hogy hülye szám az a (10millió)
    Amúgy azt az 500ezret szorozd be 11ezerrel sőt vannak akik collektorst vettek.Szóval igenis nagy szám az a fél millió:)
  • magyarvok
    #12
    El kell hogy keserítselek, amit időnként írnak pl sg-re statisztikát, hogy mennyien wowoznak, az az aktív előfizetőkre vonatkozik! Tehát igen, jelenleg több mint 11.000.000 aktív wow account van.


    Az, hogy egy hét alatt hány előfizetőt szerzett a Warhammer Online teljesen lényegtelen, nem jelent semmit. Sokan megvették, kipróbálják. Majd 1 év múlva hány aktív játékos lesz, az majd fog jelenteni valamit.
  • Hober Mallow
    #11
    Kicsit lejebb volt egy hír,ott leírták hogy a blizzard a havidíjból befolyt pénzek töredékéből tartja fenn a szervereket:)De sok hülye fizeti címszóval ugysem fog lejebb menni,amúgy nem 10millióan wowoznak az csak egy marketing hokuszpók volt,rengeteg inaktív accountot is beleszámoltak,meg olyat ami már ezer éve nincs is csak egyszer regizték:)
  • Pochok
    #10
    Egyébként lassan lejebb fog menni az áruk, ahogy megjelenik még 1-2 ilyen nagyobb MMOrpg...
    verseny lesz az új felhasználókért akiknek az ár is közrejátszik a döntésben...
    főleg Kínában....
  • samuzsolt
    #9
    ezért menj diszkóba úgy, hogy a kocsiban van pia :D (persze a sofőr nem iszik :D) vagy menj házibuliba, vagy óóócsó kocsmába :D
  • Narxis
    #8
    3200 egy hónap ha bankkártyával fizetsz. Tudomásom szerint egy éjszakai discozás a duplája. Bocs, hogy demagóg lettem. :)