271
Jöhetnek a vélemények, akik választás előtt állnak, főleg!:)
-
cargame #111 Igen a kozvetitos falytara gondoltam en is. -
#110 azta kilőttem a fikámat is:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddddddddddddddddd -
#109 TV-ben elég unalmas. Főleg a híradókban, mert ott az operatőröknek csak a zoom meg a fokusz a feladata. A többi dolgot a CCU-nál állítják. A közvetítősöknek meg a forgatós csoportoknak már jóval érdekesebb. De az nagy negterheléssel jár. Ott nem nagyon van olyan, hogy szabadidő. Ha éjjel 3kor szólnak, hogy menni kell vhova, akkor nincs mese, ugrani kell. -
#108 Ezt ugye te sem gondoltad komolyan? Még hogy "biztos állás, jó fizetéssel", na persze, ez maximum a felsővezetésre igaz, de rájuk se mindig. Nálunk inkább leépítik a honvédséget, sajnos... -
#107 az immovable :P:D -
csibefasirt #106 Fűtő a napnál, én annak tanulok ;) -
Thanatos #105 hivatásos lepkeszedő -
#104 szombathely, luk (laminale und kuplung) -
#103 hát így is elég jól megy, nem kell neki halálra dolgoznia magát, és elég sokat keres, nem aza fajta munka amitől ember hullafáradt lesz:) -
#102 hát ha szerinted könnyű akkor hajrá nyissál 5-6 vállalkozást is..
Te tudod.. -
#101 jah értem XDDDDDDDDDDDDDDD
bocs -
cargame #100 Operatőr-mint kameraman-aki filmez egy kameraval XD -
#99 "leén muszáj uyge soakt dolgozni de meik vállalkozás nem ilyen?? mindegyik ha me gbe indul akkor háváj dizsi napfény:D"
L*f*szt...
De majd meglátod:) -
n3whous3 #98 Legjobb állás? Az, amelyiket az ember szereti csinálni ÉS jól keres vele. Emberfüggő. DE persze vannak olyan állások, amit lehet szeretni, de jól keresni vele nem... -
#97 gyári operátori munka? -
cargame #96 gyarban??? nem ertem XD -
#95 gyárban? soron meghalsz. kb. :) -
cargame #94 Sztetek milyen lehet az operatori munka??? -
#93 eleén muszáj uyge soakt dolgozni de meik vállalkozás nem ilyen?? mindegyik ha me gbe indul akkor háváj dizsi napfény:D
amúyg még nem gondolkozok ennyire előre egyenlőre legyen szakmám azt még úgy iseldöntöm -
#92 na ez az... hogy éred el, hogy ne legyen az? És azt hogy ne ússzon el az összes pénzed amit beleraktál és a hiteledet is kihozd belőle (ja és mindemellett ne pusztulj éhen és ne 16 órát kelljen dolgoznod a nullszaldóért).
Érdemes előre megtervezni mindent (worst case scenárió) mert hitelt is csak egy működő üzleti tervre kapsz. (vagy rablókamatra) -
#91 -
#90 fiygelj Bérlek mondom telephelyel együtt stb. azt annyi + kölcsönt veszek fel ha azon múlik mert hát késöbb jövedelmez csak ah sokáig minusz az a bibi -
#89 egy jó karosszériás nagy kincs :) -
#88 Nem a telephely áráról beszéltem. A felszereléséről. -
#87 még nem kezdtük ela gyakorlatot de ha el kezdjük ésbírom akkor reménykedek benne!
#85 elején pl csak bérlés műhely bérlés valami -
#86 ha szereted és jól fogod csinálni meg is fogsz élni belőle -
#85 Egy műhelyt cirka 7-10 milla között van felszerelni (egy eléggé kezdő műhelyt). -
#84 + Vállalkozás ha ebből is beindul van egy műhelyed 2-3alkalmazottad Havi 1milla lazán jöhet és mind zsebe -
#83 én Karosszéria lakatos leszek elvileg 2évig vagyok még középsuliban lent vagyok gyakorlaton voltunk ilyen "kiránduláson" porsche pestnél
akár 200.000 is meg keresnek ott + a jatt és vagy karosszériás vagy pedig Fényező leszel fasza munkának tartom egyenlőre csak sok gyakorlat kell hozzá mert pl iylen 10éves munka gyakorlatnak kell lenend hogy biztosan bárhol eltudj a szakmába helyezkedni hát én most ezt próbálom majd művelni -
#82 "addig alszik ímg kedve van, van szabad ideje, idővel ha meglesz a tőke majd szeretnék nyitni egy kocsmát vagy boltot, bár ahoz még dolgozni kell elég sokat:c"
Majd amikor beindul a biznisz és nem addig alszik amíg tud az lesz a szép.
Vállalkozást nem elkezdeni nehéz, hanem felfuttatni és fenntartani a növekedési pályán. (meg megúszni, hogy megkopasszon az apeh vagy valamely kedves alvállalkozója az embernek vagy dolgozója) -
#81 A vállalkozók 75%-a azért kezd itthon vállalkozásba mert a munkáltatója belekényszeríti. (csak számla ellenében dolgoztatja)
A maradékból 50% nem tudja milyen kockázatokkal jár egy vállalkozás üzemeltetése a maradék 50% meg jó szakember és alkalmazottként kezdte amíg tapasztalatot gyűjtött.
Véleményem szerint ne állást keress hanem hivatást.
Saját példámból kiindulva 15 évesen még jogász akartam lenni, aztán utána 19-20 éves koromig informatikus végül közgazdász lettem és bankban dolgozom. És mind közül ezt élvezem a legjobban.
14 évesen nem képes az ember hivatást választani. egyszerűen csak nincs rálátása semmire. csak a pénz és a kevés munka érdekli. -
#80 detto.. ráadásul én már érettségi után vagyok, 2éves szak közepén tartok, és soxor még erre a fos diákmelóra se jut időm.... utánna se tudom mit kezdek majd magammal. -
#79 báttyám is válallkozó lassan 1 éve, ő szerinte is sokkal jobb, ahogy írtad akkor megy dolgozni mikor akar, addig alszik ímg kedve van, van szabad ideje, idővel ha meglesz a tőke majd szeretnék nyitni egy kocsmát vagy boltot, bár ahoz még dolgozni kell elég sokat:c -
#78 Nekem az a legnagyobb problémám, hogy nem igazán tudom, hogy mi érdekel :/ Most suli mellett dolgozok, ilyen diákmunkásként a Tescoban, de nagyon szar :S Viszont zsebpénznek elmegy, de ezt nem bírnám huzamosabb ideig, ráadásul megélni is nehéz lenne belőle. Nemtom felfogni, hogy ezt hogy képes valaki évekig csinálni :SSS
Tényleg olyan állás kell, amit szívesen csinál az ember és meglehet élni a fizetésből anélkül, hogy szűkölködni kelljen. -
#77 csinálsz két kitünő diplomát egyszerre, nyelvtudással. 5 évet lenyomsz vhol és középvezető vagy egy RT-nél. :)
persze tudni kell hozzá :) -
#76 exbarátnőmből jó hekker lenne :D Egyszer "feltörte" a myvipemet.. kitalálta a jelszavamat XD -
debussy #75 "Melyik a legjobb állás?"
Egy fontos kikötés kimaradt: Milyen szempontból a legjobb? Úgysem találhatsz "tökéletes" állást. Szépséghibája mindennek lesz. -
debussy #74 Az egyik egmeghatározóbb döntés, hogy mit fogsz egy életen át csinálni és mégsem fordítanak rá elég figyelmet, sem tanári, sem a diák oldalról.
Az egy külön kérdés, hogy kinek mi a fontos... Én évekig úgy gondolkodtam, hogy jól kereső állást vállasszak, de mára már "szentimentális lélekként" olyan pályára készülök, amit tudom, hogy szeretni fogok, és hivatásomnak tekinthetem. Szerintem ez fontos dolog, mert mihez kezdjen egy ország (egy világ) csupa munkáját utáló emberrel. Az embernek legyen annyi belső tartása, hogy vállalja az álmait. Persze a pénzügyi kérdés ma már elhagyhatatlan, így arra is gondolni kell... -
#73 csak ahhoz kell egy kezdőtőke, ami vagy van, vagy nincs ugye egy pályakezdőnek :) De amint az ember összeszedte magát, pl külföldön, akkor máris haza lehet jönni, és egy ilyen vállalkozásba belefogni. Rizikó van, de aki nem kockáztat, nem is fog nyerni. -
spy803 #72 Étteremkritikus :)