271
Jöhetnek a vélemények, akik választás előtt állnak, főleg!:)
  • adeex7
    első lecke: msn feltörése
    2. lecke: iwiw xDD
  • SötétBarom
    Vállalkozz. Nem ugat a főnök, nem kötekszik senki, olyan az időbeosztásod, amilyennek akarod, akkor mész szabira amikor akarsz, és annyit keresel, amennyit a rátermettségeddel tudsz. És mindezekért nem kell 10 évet szopni. Én faterral tolok egy vendéglátóegységet: a vendégek 90%-a haver, ha jó a hangulat lecsúszhat pár sör, mindig van kivel beszélgetni, és a lóvé sem olyan rossz.. (nyilván nem fél milla, de azért elég korrekt.) Ja igen, és mindig akkor kelek amikor akarok :DDD (mondjuk 2kor nyitnom kell, de akinek az nem elég az amúgy is mormota.)

De ahogy írták lentebb, a lényeg, hogy élvezd és szeresd a munkád. Én kétszer annyiért sem mennék olyan helyre, ahová regglente úgy kéne berugdalni, és messziről látszik az undor a fejemen..

Ha pedig dominánsabb a pénzügyi része a dolognak, akkor mindenképp külföld. Egyik jóbarátom kint pincérkedik a szomszédban (ausztria), és egészségesebb hónapokban röhögva megvolt neki a 2000+ euro. 22 évesen.

Persze "the choice is yours"
  • scs17
    Ja, ha pénzügyi gondjaid vannak, a miniszterelnök bankszámlájáról leemelsz egy kis zsét és ha kiderülne, még a közvélemény is téged támogatna.^^
  • gibson9
    önszorgalom :D
  • adeex7
    és azt hogy tanulod? :D
  • Hedic
    Szerintem hekkernek éri meg a legjobban tanulni!
  • homeless
    Ezért van ennyi "pistike honlapkészítő és webhosting kft"... Vicc amit művelnek:) Kb az összes ilyet 1 hét alatt le lehetne járatni annyira biztonságos kódot írnak:DD
  • adeex7
    vannak olyan missziók is,ami teljesen távol van minden harctól,és szinte ugyananyit kapsz,mint más!
  • Brolly
    a katonaság akkor jövedelmez jól, ha már van egy bizonyos rangod, minimum az őrnagyi fizetés az amit már szép fizetésnek lehet nevezni, annál lejebb nem nagyon kapsz többett az átlagnál ( juttatásokkal együtt). De ehhez el kell érni ezt a szintet, ami nem valami könnyű és kapcsolat híján nehéz eljutni odáig, és ez még "csak" az őrnagyi rang.
    bár nagyon nem kell érte megdolgozni.
    persze ha kimész misszióba az már jól jövedelmez, de ahhoz persze egy pár évet le kell húzni és kitűnni az átlagból, és túlélni:) persze attól függ hova mész, nah mindegy.
  • Brolly
    Találj ki valami olyan terméket, ami még nincs a piacon, hisz elsőnek jobb lenni, mint jobbnak;)
    Csak sajna a mai világban már aligha van ilyen:S
    Ha van egy kis üzleti érzéked és ismersz egy-két befolyásos embert, akkor csak el kell kezdeni azt a bizonyos létrát.
  • adeex7
    szerintem ha "vízhordói" szerződéssel odanyomnának eléd,egy 10 hónapos,2 millás szerződést,nem ez lenne a véleményed...
  • immovable
    furcsa, hogy lehülyézed azokat akik a szaros életedet menthetik meg háború esetén
  • rumkola
    Ki az aki nem kap fegyvert a kezébe a fegyveres erőknél, háború esetén?
    Még a könyvelő néninek is nyomnak egyet a kezébe.
  • immovable
    hajrá
  • immovable
    jaja

de van ellenpéldám is sajna

van egy volt osztálytársam aki középsuli után bevonult majd elment katonai fősuliba. vmi műszaki szakoktató kiképzőként végzett (hadnagyi rangal) vagy mi, plussz azt is tanulta amit én. (rendszer-szerv.) van két diplomája, beszél angolul, megbízható egyenes ember és mindene a hadsereg.
    de nem veszik fel, mert amire menne arra nincs üres állás. ő meg kiskatonának nem fog elmenni a seregbe a 8 elemisek közé. nem azért tanult.

gripen programról lecsúszott - elmúlt 27 éves

afganisztáni missziókra meg akkora a túljelentkezés, hogy esély sincs bekerülni

szegény srác 3 éve füvet nyír az önkormányzatnak, mert irodába(civil mérnökként) nem hajlandó elmenni.

pedig ő lenne az igazi katona, dehát nem megy hála a nagyszerű haderőreformnak.

de ha bejutsz télleg tuti hely. persze ha ez a stílusod.
  • szurop
    Aki bármilyen informatikával kapcsolatos dolgot tanul, nagyon érdemes rápróbálnia a honlapkészítésre. Ha van az embernek szépérzéke, meg tudja jól csinálni, akkor nagyot lehet kaszálni vele.
  • gibson9
    Hát ha valakinek a fegyveres alakulat jön be, akkor csak nem kezd el sírni :D
    Amúgy meg rengeteg irányzata van a katonaságnak is. Felének köze sincs a fegyverekhez :D
  • Szabi84
    nem mindenki lövöldözik a hadseregnél
  • rumkola
    Persze-persze. Aztán ha meg lőni kell, akkor megy a sírás. Szerintem aki fegyveres alakulatokhoz megy, az vagy agybeteg vagy nem is tudja mit csinál.

Hivatásos emberölő...
  • rumkola
    igaz, ritka tuskó címe van a topiknak....
  • tigeroo
    szóval most érettségin bepróbálom az emeltszintű angolt, nyelvvizsga középfokú, német nyelv a választott...
    majd kisül belőle valami:)
  • gibson9
    A katonaság egy szép biztos állás, jó fizetéssel és egy rakás juttatással. Ha van feleséged még lakást is biztosítanak nagyon olcsón. Katonákra mindig szükség lesz. Aztán irányzattól függően 20-25 év után nyugdíjba lehet vonulni. "Csak" jó fizikum kell hozzá. :D
  • tigeroo
    jah.
    nyelvvel szeretnék foglalkozni, csak az megy. (meg a lustulás amiben erős vagyok... ami érdekel még az a zene de már azt későn kezdtem el művelni sajna...)
  • immovable
    hát nem nagyon volt ilyesmi

épületgépészt keres.
  • autoszimulator
    SSADM témakörben nem találtál, vagy nem is kerestél munkát?

Amit írtál, hogy keresi a főnököd is, az konkrétan építészmérnöki?
  • immovable
    thx :)

a lényeg azt tanuld ami nagyon érdekel. én nem azt tettem, meg most sem azt csinálom amit akarnék igazából. de én nem tudtam mit csinálja középsuli után. :(

ami bazi fontos még az a nyelvtudás.
    (saját tapasztalat)
  • passatgt
    próbáld ki, aztán utána írd be ide hogy ment:)
  • immovable
    én rendszerszervezést tanultam (SSADM)
    de az alaptervek elkészítéséhez nem kell egyetem, azt itt tanultam élesben. pl gázellátás tervek olyan szinten le vannak szabályozva, hogy azt szinte csak követni kell.

meg ha fogékony vagy a témára, akkor szinte csak a bonyolultabb számítások nem te csinálod (hanem a főnök), de a többit megtanulod. pl hőveszteség számítást sem nagy kunszt megtanulni, mert egy programmal csinálod azt is :)
  • tigeroo
    amúgy jó a logód:)
    de a régi jobban bejött
  • tigeroo
    geekjoke

(Y)
  • tigeroo
    és megkérdezhetem hogy mi a végzettséged hogy most mégis ezzel foglalkozol?:) mert kurvajól hangzik ám amit leírtál.
  • Szabi84
  • gameplusz
    Miniszterelnökség.

0 munka, sok pénz, hatalom, ingyen utazgatás.
  • Davidus
    command n conquerezni?:D
  • immovable
    én ha újra kezdhetném, pilotának mennék
    csak előtte diszidálnék :)
  • adeex7
    ha még egyszer elkezdhetnék azon gondolkozni,hogy mi legyek(mert már szakács vagyok),akkor a politikust választanám:DDD
  • immovable
    én épületgépészeti mérnökirodában melózom
    (én más tanultam, de 5 éve ezt csinálom)

épületek fűtését, hűtését, szellőzését, víz-csatornázását - gázellátását tervezünk
    nem olyan bonyolult szakma és k*rva nagy hiány van mérnökökből, főnököm havi 3 kilót is fizetne csak lenne gyakorlott mérnök pluszban

a meló nem túl érdekes, de nem kell megszakadni (még úgy sem, hogy tele vagy munkával mint a délibusz:-)). légkondis iroda, net előtted, CAD-el melózol.

ez is jól kereső szakma, főleg ha végén vállakozást indítasz.
    egyetem után 5 év igazolt gyakorlat után kapsz G2 tervezői jogosultságot amivel 2000 m2-ig tervezhetsz. 10 év után G1 majd GT (teljeskörű) dolgozol egy nagyobb munkán egy két hetet 1-2 millió. nem vicc.

de ha teheted olyat válasz ami érdekel is.
  • fifi
    namost CNC-zni tapasztalat nélkül fel nem vesznek sehova, ezt előre megmondom neked...
  • Vaxi
    Tárca nélküli miniszter. ennél nincs jobb
  • gotchaaa
    Hidakat nem az építőmérnök tervezi?