271
Jöhetnek a vélemények, akik választás előtt állnak, főleg!:)
-
#151 nem ismerem a rendszert. Én már másoddiplomán vagyok:) ott csak diplomaátlag kellett:) -
#150 Év eleje van még,csak szagolgatjuk még :)
Mindenesetre nem félek.
Amúgy szerintetek kéne emeltet csinálnom?
Tavaly a kitűnő megvolt,és valszeg idén is meglesz, az 100 pont
Az 5 érettségi átlag szerintem úgy 90 körül fog mozongni, az 90 pont.
Az angol középszint nem okozhat problémát, az 95 pont, matek legyen csak 90,az is 185 pont a 200ból.
Aztán felsőfokúm megvan,az 50, itt elbukok 30at.. 50 pont
De még így is 425 pontom van, és 400 kell kb,szal ronthatok is,szerintem felesleges. -
#149 Kombinatorika?? Nem kombinatorikáról beszélek:) az kb a valszám első órája amit kombinatorikának nevezel:) -
#148 Én külföldre tervezem a dolgot,de majd meglátjuk :)
Tudom,hogy oda a fakt nem elég,de idén pl. tanulok intergárlást és deriválást is,amiket említettél ezek közül. Kombinatorika meg az alap dolog :) -
#147 közgázra általában 2 szakmai nyelvvizsga kell (nekem az kell legalábbis)
Matekra nem a felvételi miatt kell gyúrni, hanem hogy ne szopassanak meg a matekra épülő tárgyakkal. És itt nem a másodfokú egyenletre kell gondolni meg szöveges feladatokra hanem integrálás deriválás első félévben aztán valószínűségszámítás majd lineáris algebra. különböző megbontásokban egyetemfüggően gráfok logikai utak, matematikai logika.
Ezen a fakultáció nem segít.
Én pl azzal szoptam elsőben nagyot, hogy mi csontra felvoltunk készítve az érettségire meg felvételire aztán az egész szart sem ért az egyetemen/főiskolán.
Mégvalami: Közgázon belül specializálódni kell. Elemzés érdekel (számvitel, pénzügy a kockafejűeknek) marketing bullshit (általában a humánabb embereknek jön ez be) vagy vidékfejlesztés közigazgatás, adózás (kicsit mulyábbaknak akik közigben akarnak elhelyezkedni)
Aztán majd interjún eldöntik, hogy érdemes vagy-e a posztokra.
Közgázosként jótanács: pesten érdemes csak elhelyezkedni. máshol nem igazán fizetik meg jól őket főleg backofficeon (azaz nem saleses területen)(szubjektív személyes tapasztalat. szegeden kb 1/4-ét keresem annak amit pesten kereshetnék, de személyes okok miatt maradnom kell itt) -
karajjj #146 én asszem maradok Miskolcnál ha már beiratkoztam, aztán ha sikerül a 3 év, már nem kell fosnom, hogy miből fogok élni :D -
#145 Meg a 475..
Azt jelenti,hogy írnom kell 100% angolt és egy 95%os emelt matekot(!),2 év kitűnő és a többi érettségim is kb hibátlan.. Vicc.
Volt nálunk egy fakt,utazás és turizmus. 2 év,van belőle érettségi (prezentáció leadása,garantált 100% kb) és ha megvan OKJs képzés,az +30 pont.. Lehet,le kéne osztályozózni 3.os anyagból meg 4.esből,vagy nemtudom.. Bár a 400 pont így is nagyon alacsony,de akk is :D -
#144 Hát igen.. De szerintem kilőve. Nekem matek tanáromnak van 2 lánya,mindketten közgazdásznak tanulnak. Egyik Corvinus, másik Debrecen. Azt mondják,a Corvinus tényleg jó,de irreálisan magasak a pontok meg már túl nagy a neve.. Meg nagy nevű tanárok vannak,akiknek rengeteg órájuk elmarad,aztán ZHn szopacs van.. Meg ma még megnézik,hogy hol végeztél,de elsősorban a rátermettséget nézik meg a nyelveket.. Mire odaérek,terveim szerint 3 idegen nyelvet beszélek, meg van ott mesterképzés is. Aztán irány az USA -
karajjj #143 a corvinusra...
egyik távolabbi rokonom tanul ott, ő new yorkból jött ide de már álássál kínálják pedig még nem is végzett :D -
#142 Debrecenbe? Oda kell vmi 400 pont,azt röhögve megcsinálom emelt nélkül.
A corvinusos 475 durva,bár akkor még sok embernek megvolt 100% emelt anno a középfokúja miatt,talán mi vagyunk az utolsó évfolyam,akiknek ilyenje van(elszórva 1-2 ember,term nekem nincs.. Jam,azt nem írtam le, 1 éve felsőfokú angol komplex C megvan) -
Neoncsoves #141 először én is programozói pályafutáson gondolkodtam. aztán elkezdtem gyakorlatban, rájöttem nem az én műfajom. Így 14 évesen igy áll a szénám: Matek 4-5, Magyar 5, Rajz 4, Info 5... Angol 5 (alapfokú komplex megvan, 8. évvégén középfokú szóbeli)... Gondoltam itt grafikus részre, de oda meg mondom rajzból nem árt jónak lenni. Mint említettem a programozás nem is nagyon érdekel, talán a weboldal szerkesztés ami érdekel. Esetleg a nyelvvel el lehet valami jó munkahelyre helyezkedni? Tudom még korai ilyenben gondolkodni, de jó lenne ha jobb rálátást kapnék az egész rendszerre. Mert azt vágom h szakközépbe megyek, de hogy ha kijártam, utána mi lesz... nem tudom -
karajjj #140 hát hallod most erre így az ismerősi körből tapasztalatot mondva, gecisok pont kell oda... de ha felvesznek és elvégzed, akkor nem kell fosni, lesz munkahely -
#139 persze, vannak olyan missziók, amik nato-s övezetben zajlanak, ott az isten se lőne rád.
Azért mondom, hogy a katonaság se annyira kifizetődő, mint amennyire gondolják sokan, mert misszió és rang nélkül nem élsz meg úgy ahogy sokan szeretnének. Közeli ismerősöm és egyben főnököm is alezredes, és ők se élnek olyan fényűző életet.
Ami szerintem kell egy komoly, biztos és jól fizető álláshoz, az pénz, végzettség és kapcsolat, más nem.
-
#138 hát,gyerekek,egy rövid véleményt :)
most vagyok 4.es, közgázra készülök. Elsősorban Debrecen,Corvinuson gondolkodtam még,de hatalmas pontszámok kellenek,és pestre sem szívesen megyek fel. Eddig minden év kitűnő,matek fakt heti 6 órában simán megy, angolból leosztályozóztam és megyek most érettségi, frajz érettségim 90%,szal valszeg debrecenbe megyek közgáz. Itt is gazdálkodás és menedzsment lenne. Szerintetek kell e oda emelt,v elég,ha eljárok faktra és alapok megvannak majd oda? Mennyire kellenek a közgazdászok? Vagy mire érdemes még mennem.. Matek meg nyelvek megy, frajz csak érdekelt,meg a gazdasághoz azért erősen kötődik.. -
#137 jó kis sztereotípiák amiknek 99%-a nem igaz. -
lordbalu #136 Ügyvéd legyél. Neki van a legnagyobb hatalma.
Bárkit bármikor beperelhetsz, Hatalmat lesz az egyszerű halandók feled.
Adó ellenőr, a gazdagabbik fajták jobban félnek tőlük, mint a rendőrségtől.
MIR (minőség ellenőr) Szintén szivatós állás, mindenki akit baszogatsz nyalja a s*gget
Rendőr no comment
Hivatásos masszőr a női vízilabda válogatottnál
Temetkezési vállalkozó sose fogysz ki a munkából.
-
#135 Ez most gecin hangzik, de így kellene lennie mindenhol ennek. Nem viccből tanulnak a diplomások annyit (már amelyik ugye), s főleg nem dob ki annyi pénzt erre, mert azért lássuk be, a felsőoktatás manapság közel sem olcsó mulatság... -
#134 digitális technikát pl 3x veszem fel most, mert annyira nem alapos a képzés, hogy nulláról ráképezzem magam, sajna.. Most már talán menni fog, hogy külön rákoncentrálok erre... -
#133 nálunk felsőoktatásbeli szakirányú diploma nélkül max adatrögzítőnek veszik fel az embert. Ráadásul még azokat is megválogatják:) -
#132 Csak gondolj bele, hogy mi van azokkal a tanulókkal akik sehova nem kellenek és 2-es átlaggal felvették őket szakmunkásba. Róluk nemigen mondható el a normális közösségbe illő kijelentés. Lehet most inkább én tűnök parasztnek ezzel a szövegeléssel bár végülis csak én voltam a hibás..gimibe kellett volna menni.
Amúgy a rendőrtisztin én is gondolkodtam, csak nemtudom mitévő legyek. Apám testvére nyomozó és nagyon sokat mesélt róla. Igazából elrettentett és direkt megmondta milyen kemény meló volt odáig felküzdenie magát.
Engem vonz ez az egész dolog és imádnám csinálni szerintem, csak azt nem értem miért akar egy tapasztalt ember elriasztani a dologtól. -
#131 BME-n például nagyon is előnyben vannak a szakközepesek én 9. osztály óta tanulok elektrotechnikát, 11-től meg Elektronikát, Híradástechnikát és Digitális Tehcnikát, ebből a digitális technikáról konkrétan tudom hogy óriási előnye van annak aki tőlünk megy, és ennyivel kevesebb az amibe nagy energiát kell fektetni max csak átfutni rajta hogy na hogy is volt ez... a másik hogy a gyakorlati órák is rengeteget számíthatnak, mi nem szerelünk, hanem mérünk, analóg áramkörök, digitális áramkörök(logikai kapu szinten is), ezekből jegyzőkönyvet kell készíteni, ilyen dolgokról egy gimnazistának jó formán fogalma sincs... -
#130 Sokáig én is ebben a tudatban voltam, így is kezdtem meg a sulit, hogy diplomás keresett szakmám lesz. Aztán most már hallom egyre inkább, hogy a cégek nem nagyon akarják megfizetni a diplomát, no meg inkább olcsóbbért alkalmazható, nem okleveles munkaerőt keresnek...
Persze neves, nagy cégek máshogy gondolkodnak, de oda meg nehezebb a bekerülés is, és sok áldozatot követel (felénk pl nem nagyon van ilyen cég) -
#129 Én kezdő fényező vagyok, napi 10-11órát melózok. Bejelentettek minimálbérrel + túlóra (350Ft/h, röhej).. Lelkemet is kihajtják. 2évig csinálom(ha bírom) utána lépek. Nekem nem ez a célom. Itt csak akkor kapsz jó pénzt ha mellette fusizol, meg hétvégente is gürizel, esetleg nyitsz egy műhelyt, vagy külföldön dolgozol. -
#128 Ez biztos is, nálunk akik oda jártak, és esetleg +1 évet lehúztak, előnyben vannak mind a prog tárgyak, mind az elektros tárgyakkal. Viszont a matek meg nekik kevésbé szokott menni, érdekes módon.
De szerencsére nálunk azért alapoktól voltak kezdve dolgok, így aki nem volt otthonos pl az elektromosságtanból, az is megérthette (más kérdés hogy jó ha 20an átmentek a 200 emberből)... De ezt már egyetemje válogatja -
#127 Most 11.-es vagyok, a legfőbb célom az Rendőrtiszti Főiskola. Nagyon szeretném ha sikerülne... -
#126 Az osztály az teljesen független szerintem attól, hogy szakmunkás, szakközép, vagy gimi-e az adott suli. Gimiben is vannak rossz közösségek, szakmunkásban is tudok olyat, ahol nagyon jól megvannak. De tény hogy ekkor még a fontos az, hogy jól érezd magad :) -
karajjj #125 akkor meg most egyáltalán nem értem, hogy mért írtad az előzőt :D
nagyon is el lehet vele helyezkedni... csak érteni kell a dolgot -
#124 Én is infót tanultam,le is érettségiztem,majd elkezdtem a teknikumot.Első évem nagyon jó lett,de meguntam így most elmentem dolgozni egy kaja hordó céghez.Szakmám nincs,viszont elég jó a fizetésem,de a későbbiekben muszály lesz elvégeznem valamit,mert ebből nem lehet megélni a végtelenségig! -
karajjj #123 én szaközzépbe jártam és szerintem most igenis lépéselőnyben vagyok azokkal, akik gimiből jöttek... -
#122 Szerinted egy banknál nem diplomás programozót keresnek?? Azt meg nagyon jól tudom milyen a programozó oktatás köszi. volt benne részem. -
#121 matek alapok megvannak és érdekela gazdaság akkor menj mérnöknek vagy közgazdásznak. -
karajjj #120 manapság az országban 3-4 helyen képeznek elfogadható tudású DIPLOMÁS programozót, az egy dolog, hogy OKJ-ssel dunát lehet rekeszteni, de azért ez nem azt jelenti, hogy nincs igény a minőségre... -
#119 Viszont felnőttél egy fasza osztályban, csaj osztálytársakkal és vélhetőleg olyan barátságokat kötöttél olyan emberekkel, akikkel akár együtt is mehettek szakmát tanulni.
Én egy szakközépben vagyok 11.es, 30-an vagyunk (összevontak 2 osztályt, húdefasza) 0 csaj osztálytárs és 1-2 lézeng a suliban. Rengeteg vidéki idióta mocskos paraszt van akik a műhelyben ütlegelik egymást (szakmunkások), izmos tisztelet a kivételnek.
Ha tehettem volna akkor valami gimibe megyek...nagyon nagyon megbántam már ezt. Középsuliba a legelső az a társaság. Ígyis úgyis tanulni kell, de a középsuliban ha nem szakmunkás vagy akkor kb ugyan az az anyag mindenhol. Csak mondjuk nem mind1 hogy fele csaj fele fiú osztályba jársz, normális emberekkel, vagy egy 30 fős fiú osztályba akik között vannak olyan zsibbadtagyú parasztok hogy azt se hinnéd, hogy létezik ilyen. Info szakra járok, de rájöttem, hogy ez nekem nem igazán fekszik. Szeretném csinálni, de nem szeretném az egész életemet számítógép előtt tölteni és begyepesedett agyú szódásüvegszemüvegű emberke lenni.
Fogalmam sincs milesz velem... -
#118 olvass már vissza. Pont te írtad, hogy indulni nehéz aztán megy magától... ilyen nincsen sehol a világon. -
Manapság minden sarkon programozók nőnek akik hozzá sem szagolnak a gyakorlati dolgokhoz! Arról nem is beszélve, hogy ha szakbarbár vagy (azaz nem vagy képes értelmezni, hogy a megbízód mit akar mint nálunk egy két programozó a cégnél) akkor szart sem ér, hogy 1000%-os coder vagy. Szimplán szar és használhatatlan lesz a munka amit kiadsz a kezeid közül. (bár lehet az elfut egy kvarcjátékon is) -
#116 sok ifjú titán azt felejti el, hogy el is kell addig jutni, hogy "egy bank biztonsági rendszerének kiépítésével" degeszre keresse magát.
Ifjú 23 éves titán elemző a cégnél fél éve végzett és 6 hónapja végzett fősulin azóta ez a második állása. eltették fölülle a csop vezetőjét és ő erre kijelentette, hogyha felvesznek valakit a feje fölé ő elmegy a cégtől:)
Nem kicsit képen lett röhögve, hogy menjen.
Ellenben 28 éves főnököm 4,5 éve van a cégnél 3 éve csop vezető volt most lett osztályvezető. ő ugyanezzel a szintű zsarolással kapta meg a munkát...
ugye munkaerő és munkaerő között van különbség. -
karajjj #115 én most kezdem miskolcon a programtervező informatikus alapszakot... na azzal tényleg el lehet helyezkedni, ha megtanulja normálisan az ember -
#114 Én is most vagyok 12.-es, érettségi előtt állok. Nálam eddig a BME Villamosmérnöki-kar jött szóba, és a Nemzetvédelmi Egyetem. És lejjebb leírta valaki azt hogy szerinte aki fegyveres erőhöz megy az vagy hülye vagy nem tudja mit csinál. Szerintem közel sem így van. A hadsereg ad egy életszemlélet és egy nevelést, a másik pedig az hogy aki elvégez egy Zrínyit azt nem küldik ki a lövészárokba "golyófogónak", nem azért képzik őket évekig, erre a célra vannak a 6 hónapos alapkiképzést kapott "kis kopaszok". A másik hogy például annak a szaknak amit én kinéztem(Had- és Biztonságtechnikai mérnök) a civil életben is sok haszna lehet, hiszen mekkora pénzeket lehet mondjuk egy bank biztonsági rendszerének a kiépítésével keresni... Egy szó mint száz szerintem most a mérnöki pályák a nyerők legyen az bármilyen mérnök és a bölcsész és humán szakok amik elkerülendők mert rengeteg jogász,politológus,bölcsész van az országban. Nyáron Tescoban dolgoztam mint diák és egy 2x éves srác is ott gürcölt főállásban velem egy történészi diplomával... -
#113 állnak is a sorok diákmunka címszóval :DD
(bár ők nem CNC-zni) -
#112 én most 21 évesen érzem azt, hogy az informatika nem feltétlenül a jövőm, viszont az oktatási rendszer miatt kénytelen leszek már elvégezni... De a későbbieket tekintve még én is bizonytalanságban vagyok, pedig aztán én a társaimhoz képest is konkrétabb elképzelésekkel rendelkeztem anno. 14 évesen valóban nem lehet dönteni, de aki a gimit választja, az pont ezt küszöböli ki, szerintem.
Másik kérdés, hogy én, mint gimiből jött, alapból hátrányban vagyok azokkal szemben, akik műszaki középsuliba jártak..