Melyik a legjobb állás?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
matek alapok megvannak és érdekela gazdaság akkor menj mérnöknek vagy közgazdásznak.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

manapság az országban 3-4 helyen képeznek elfogadható tudású DIPLOMÁS programozót, az egy dolog, hogy OKJ-ssel dunát lehet rekeszteni, de azért ez nem azt jelenti, hogy nincs igény a minõségre...
Mr_no_NaMe
Viszont felnõttél egy fasza osztályban, csaj osztálytársakkal és vélhetõleg olyan barátságokat kötöttél olyan emberekkel, akikkel akár együtt is mehettek szakmát tanulni.
Én egy szakközépben vagyok 11.es, 30-an vagyunk (összevontak 2 osztályt, húdefasza) 0 csaj osztálytárs és 1-2 lézeng a suliban. Rengeteg vidéki idióta mocskos paraszt van akik a mûhelyben ütlegelik egymást (szakmunkások), izmos tisztelet a kivételnek.
Ha tehettem volna akkor valami gimibe megyek...nagyon nagyon megbántam már ezt. Középsuliba a legelsõ az a társaság. Ígyis úgyis tanulni kell, de a középsuliban ha nem szakmunkás vagy akkor kb ugyan az az anyag mindenhol. Csak mondjuk nem mind1 hogy fele csaj fele fiú osztályba jársz, normális emberekkel, vagy egy 30 fõs fiú osztályba akik között vannak olyan zsibbadtagyú parasztok hogy azt se hinnéd, hogy létezik ilyen. Info szakra járok, de rájöttem, hogy ez nekem nem igazán fekszik. Szeretném csinálni, de nem szeretném az egész életemet számítógép elõtt tölteni és begyepesedett agyú szódásüvegszemüvegû emberke lenni.
Fogalmam sincs milesz velem...
Bucser
olvass már vissza. Pont te írtad, hogy indulni nehéz aztán megy magától... ilyen nincsen sehol a világon.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
<#eplus2><#hehe><#taps>

Manapság minden sarkon programozók nõnek akik hozzá sem szagolnak a gyakorlati dolgokhoz! Arról nem is beszélve, hogy ha szakbarbár vagy (azaz nem vagy képes értelmezni, hogy a megbízód mit akar mint nálunk egy két programozó a cégnél) akkor szart sem ér, hogy 1000%-os coder vagy. Szimplán szar és használhatatlan lesz a munka amit kiadsz a kezeid közül. (bár lehet az elfut egy kvarcjátékon is)

Bucser
sok ifjú titán azt felejti el, hogy el is kell addig jutni, hogy "egy bank biztonsági rendszerének kiépítésével" degeszre keresse magát.

Ifjú 23 éves titán elemzõ a cégnél fél éve végzett és 6 hónapja végzett fõsulin azóta ez a második állása. eltették fölülle a csop vezetõjét és õ erre kijelentette, hogyha felvesznek valakit a feje fölé õ elmegy a cégtõl😊

Nem kicsit képen lett röhögve, hogy menjen.

Ellenben 28 éves fõnököm 4,5 éve van a cégnél 3 éve csop vezetõ volt most lett osztályvezetõ. õ ugyanezzel a szintû zsarolással kapta meg a munkát...

ugye munkaerõ és munkaerõ között van különbség.

én most kezdem miskolcon a programtervezõ informatikus alapszakot... na azzal tényleg el lehet helyezkedni, ha megtanulja normálisan az ember
ZS90
Én is most vagyok 12.-es, érettségi elõtt állok. Nálam eddig a BME Villamosmérnöki-kar jött szóba, és a Nemzetvédelmi Egyetem. És lejjebb leírta valaki azt hogy szerinte aki fegyveres erõhöz megy az vagy hülye vagy nem tudja mit csinál. Szerintem közel sem így van. A hadsereg ad egy életszemlélet és egy nevelést, a másik pedig az hogy aki elvégez egy Zrínyit azt nem küldik ki a lövészárokba "golyófogónak", nem azért képzik õket évekig, erre a célra vannak a 6 hónapos alapkiképzést kapott "kis kopaszok". A másik hogy például annak a szaknak amit én kinéztem(Had- és Biztonságtechnikai mérnök) a civil életben is sok haszna lehet, hiszen mekkora pénzeket lehet mondjuk egy bank biztonsági rendszerének a kiépítésével keresni... Egy szó mint száz szerintem most a mérnöki pályák a nyerõk legyen az bármilyen mérnök és a bölcsész és humán szakok amik elkerülendõk mert rengeteg jogász,politológus,bölcsész van az országban. Nyáron Tescoban dolgoztam mint diák és egy 2x éves srác is ott gürcölt fõállásban velem egy történészi diplomával...

\"At the end of this day, one shall stand, one shall fall\"

autoszimulator
állnak is a sorok diákmunka címszóval 😄D

(bár õk nem CNC-zni)

.: mobilize.hu :.

autoszimulator
én most 21 évesen érzem azt, hogy az informatika nem feltétlenül a jövõm, viszont az oktatási rendszer miatt kénytelen leszek már elvégezni... De a késõbbieket tekintve még én is bizonytalanságban vagyok, pedig aztán én a társaimhoz képest is konkrétabb elképzelésekkel rendelkeztem anno. 14 évesen valóban nem lehet dönteni, de aki a gimit választja, az pont ezt küszöböli ki, szerintem.

Másik kérdés, hogy én, mint gimibõl jött, alapból hátrányban vagyok azokkal szemben, akik mûszaki középsuliba jártak..

Igen a kozvetitos falytara gondoltam en is.

Csabesz6
azta kilõttem a fikámat is😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddddddddddddddddd

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

BaliBoy
TV-ben elég unalmas. Fõleg a híradókban, mert ott az operatõröknek csak a zoom meg a fokusz a feladata. A többi dolgot a CCU-nál állítják. A közvetítõsöknek meg a forgatós csoportoknak már jóval érdekesebb. De az nagy negterheléssel jár. Ott nem nagyon van olyan, hogy szabadidõ. Ha éjjel 3kor szólnak, hogy menni kell vhova, akkor nincs mese, ugrani kell.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Tigristank
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan? Még hogy "biztos állás, jó fizetéssel", na persze, ez maximum a felsõvezetésre igaz, de rájuk se mindig. Nálunk inkább leépítik a honvédséget, sajnos...

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

John Cena
az immovable 😛😄

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

Fûtõ a napnál, én annak tanulok 😉

hivatásos lepkeszedõ

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

degenerator
szombathely, luk (laminale und kuplung)

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

ForzaInter
hát így is elég jól megy, nem kell neki halálra dolgoznia magát, és elég sokat keres, nem aza fajta munka amitõl ember hullafáradt lesz😊

Yo, Bitch!

John Cena
hát ha szerinted könnyû akkor hajrá nyissál 5-6 vállalkozást is..

Te tudod..

immovable
jah értem XDDDDDDDDDDDDDDD
bocs
Operatõr-mint kameraman-aki filmez egy kameraval XD

Bucser
"leén muszáj uyge soakt dolgozni de meik vállalkozás nem ilyen?? mindegyik ha me gbe indul akkor háváj dizsi napfény😄"

L*f*szt...

De majd meglátod😊

n3whous3
Legjobb állás? Az, amelyiket az ember szereti csinálni ÉS jól keres vele. Emberfüggõ. DE persze vannak olyan állások, amit lehet szeretni, de jól keresni vele nem...

púúúúú

immovable
gyári operátori munka?
gyarban??? nem ertem XD

immovable
gyárban? soron meghalsz. kb. 😊
Sztetek milyen lehet az operatori munka???

John Cena
eleén muszáj uyge soakt dolgozni de meik vállalkozás nem ilyen?? mindegyik ha me gbe indul akkor háváj dizsi napfény😄

amúyg még nem gondolkozok ennyire elõre egyenlõre legyen szakmám azt még úgy iseldöntöm

Bucser
na ez az... hogy éred el, hogy ne legyen az? És azt hogy ne ússzon el az összes pénzed amit beleraktál és a hiteledet is kihozd belõle (ja és mindemellett ne pusztulj éhen és ne 16 órát kelljen dolgoznod a nullszaldóért).

Érdemes elõre megtervezni mindent (worst case scenárió) mert hitelt is csak egy mûködõ üzleti tervre kapsz. (vagy rablókamatra)

John Cena
<#eljen>

John Cena
fiygelj Bérlek mondom telephelyel együtt stb. azt annyi + kölcsönt veszek fel ha azon múlik mert hát késöbb jövedelmez csak ah sokáig minusz az a bibi

immovable
egy jó karosszériás nagy kincs 😊
Bucser
Nem a telephely áráról beszéltem. A felszerelésérõl.

John Cena
még nem kezdtük ela gyakorlatot de ha el kezdjük ésbírom akkor reménykedek benne!

#85 elején pl csak bérlés mûhely bérlés valami

immovable
ha szereted és jól fogod csinálni meg is fogsz élni belõle
Bucser
Egy mûhelyt cirka 7-10 milla között van felszerelni (egy eléggé kezdõ mûhelyt).

John Cena
+ Vállalkozás ha ebbõl is beindul van egy mûhelyed 2-3alkalmazottad Havi 1milla lazán jöhet és mind zsebe

John Cena
én Karosszéria lakatos leszek elvileg 2évig vagyok még középsuliban lent vagyok gyakorlaton voltunk ilyen "kiránduláson" porsche pestnél
akár 200.000 is meg keresnek ott + a jatt és vagy karosszériás vagy pedig Fényezõ leszel fasza munkának tartom egyenlõre csak sok gyakorlat kell hozzá mert pl iylen 10éves munka gyakorlatnak kell lenend hogy biztosan bárhol eltudj a szakmába helyezkedni hát én most ezt próbálom majd mûvelni

Bucser
"addig alszik ímg kedve van, van szabad ideje, idõvel ha meglesz a tõke majd szeretnék nyitni egy kocsmát vagy boltot, bár ahoz még dolgozni kell elég sokat:c"

Majd amikor beindul a biznisz és nem addig alszik amíg tud az lesz a szép.

Vállalkozást nem elkezdeni nehéz, hanem felfuttatni és fenntartani a növekedési pályán. (meg megúszni, hogy megkopasszon az apeh vagy valamely kedves alvállalkozója az embernek vagy dolgozója)

Bucser
A vállalkozók 75%-a azért kezd itthon vállalkozásba mert a munkáltatója belekényszeríti. (csak számla ellenében dolgoztatja)

A maradékból 50% nem tudja milyen kockázatokkal jár egy vállalkozás üzemeltetése a maradék 50% meg jó szakember és alkalmazottként kezdte amíg tapasztalatot gyûjtött.

Véleményem szerint ne állást keress hanem hivatást.

Saját példámból kiindulva 15 évesen még jogász akartam lenni, aztán utána 19-20 éves koromig informatikus végül közgazdász lettem és bankban dolgozom. És mind közül ezt élvezem a legjobban.

14 évesen nem képes az ember hivatást választani. egyszerûen csak nincs rálátása semmire. csak a pénz és a kevés munka érdekli.

Frosty01
detto.. ráadásul én már érettségi után vagyok, 2éves szak közepén tartok, és soxor még erre a fos diákmelóra se jut idõm.... utánna se tudom mit kezdek majd magammal.

practitioner of the forbidden arts of death

ForzaInter
báttyám is válallkozó lassan 1 éve, õ szerinte is sokkal jobb, ahogy írtad akkor megy dolgozni mikor akar, addig alszik ímg kedve van, van szabad ideje, idõvel ha meglesz a tõke majd szeretnék nyitni egy kocsmát vagy boltot, bár ahoz még dolgozni kell elég sokat:c

Yo, Bitch!

gibson9
Nekem az a legnagyobb problémám, hogy nem igazán tudom, hogy mi érdekel :/ Most suli mellett dolgozok, ilyen diákmunkásként a Tescoban, de nagyon szar :S Viszont zsebpénznek elmegy, de ezt nem bírnám huzamosabb ideig, ráadásul megélni is nehéz lenne belõle. Nemtom felfogni, hogy ezt hogy képes valaki évekig csinálni :SSS
Tényleg olyan állás kell, amit szívesen csinál az ember és meglehet élni a fizetésbõl anélkül, hogy szûkölködni kelljen.

immovable
csinálsz két kitünõ diplomát egyszerre, nyelvtudással. 5 évet lenyomsz vhol és középvezetõ vagy egy RT-nél. 😊
persze tudni kell hozzá 😊
gibson9
exbarátnõmbõl jó hekker lenne 😄 Egyszer "feltörte" a myvipemet.. kitalálta a jelszavamat XD

"Melyik a legjobb állás?"
Egy fontos kikötés kimaradt: Milyen szempontból a legjobb? Úgysem találhatsz "tökéletes" állást. Szépséghibája mindennek lesz.

Az egyik egmeghatározóbb döntés, hogy mit fogsz egy életen át csinálni és mégsem fordítanak rá elég figyelmet, sem tanári, sem a diák oldalról.
Az egy külön kérdés, hogy kinek mi a fontos... Én évekig úgy gondolkodtam, hogy jól keresõ állást vállasszak, de mára már "szentimentális lélekként" olyan pályára készülök, amit tudom, hogy szeretni fogok, és hivatásomnak tekinthetem. Szerintem ez fontos dolog, mert mihez kezdjen egy ország (egy világ) csupa munkáját utáló emberrel. Az embernek legyen annyi belsõ tartása, hogy vállalja az álmait. Persze a pénzügyi kérdés ma már elhagyhatatlan, így arra is gondolni kell...

autoszimulator
csak ahhoz kell egy kezdõtõke, ami vagy van, vagy nincs ugye egy pályakezdõnek 😊 De amint az ember összeszedte magát, pl külföldön, akkor máris haza lehet jönni, és egy ilyen vállalkozásba belefogni. Rizikó van, de aki nem kockáztat, nem is fog nyerni.

Étteremkritikus 😊