271
Jöhetnek a vélemények, akik választás előtt állnak, főleg!:)
  • Tetsuo
    Jovanna ne sirja' a helyesirasod pocsek, de attol meg jo ember is lehetsz.. ;)
  • homeless
    Én a saját bőrömön tapasztalom, hogy nem kell diploma. Ahol jelenleg dologozok ott csak a tudást nézték, semmi mást. Ezekután hiába mondja a diplomás, hogy mindenképp kell a diploma, úgyse fogom elhinni. Csak ezzel akarja nyugtatni magát, hogy nem feleslegesen baszott el x évet az életéből. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy jó ha van. Meg inkább azoknak éri meg akik full hülyék mindenhez, és az alapoktól akarnak kezdeni mindent. És itt csak az informatikáról beszélek. Egy orvosnak, vagy ügyvédnek tényleg kell a diploma. Informatikában az ún. certificate-ek sokkal többet érnek a diplománál, főleg ha több is van belőlük.
  • autoszimulator
    Azt mondjuk gondoltam, hogy nincs diplomád, mert általában tőlük lehet ezt hallani, hogy diploma hülyeség. Diplomásoktól meg hogy mindenképp kell :)

De azért az, hogy az informatikában nem szükséges a diploma, mert ott inkább gyakorlati elvárások vannak, az egy dolog. Gondolom itt nem mindenki informatikus akar lenni...

A mérnök informatikus szak meg egy darab szar, mindenből tanítanak egy kicsit, ami önálló feladatmegoldáshoz édeskevés. Fél év C prog, fél év Java, épp hogy mindenhez hozzá tud szólni az ember egy picit... Mikor ezt meg felveti az ember, hogy nem a legjobb így, arra csak azt mondják, hogy a leendő munkahelyen nem a programozás lesz a feladatod... Azért azt megnézném hány rendszertervező cég keres mérnök infóst, gondolom nem több 100...
  • Bucser
    A bolognai rendszer lényege, hogy az egyetemei szakon végre nem szüttyögnek alapető dolgokkal (pl, hogy mi a halál az a marshall kereszt...)
  • homeless
    Örülök, hogy ennyire ismersz:)
  • NessieGraf
    A témaindítónak: nagyon jó ötletnek tartom, hogy már most gondolkodsz a jövődön. Amit itt sokan elmondtak: a választásodnak érdemes olyannak lennie, amit szívesen csinálsz. Én e mellé javaslom: valamennyire tájékozódj a választott pálya környezetéről, kiegészítő és továbbfejlődési lehetőségeiről.

Mindenkinek: akinek van rá módja - értem alatta 18+ - nézzen utána a passzív bevételek piacának, mert egy biztos háttér a válogatási lehetőségek idejét, körét is bővíti.
  • Guer
    azért ebben van igazság....
  • karajjj
    ez hivatalosan teljesen így van, ahogy írtad, ebben igazat adok neked... de attól még az egyetemi szint az egyetemen meg is marad! nem fogják könnyíteni az anyagot, csak mert most már bolognai rendszer van...
  • karajjj
    pont ezt akartam én is írni...
  • kraawz
    Nem is olyan munkával, amihez egy kevés intelligencia is kellene
  • homeless
    Leszarlak, nem helyesírással keresem a kenyerem.
  • homeless
    1. Nem mondtam, hogy a haverom zseni, egyszerűen csak jó programozó.
    2. Azt se állítottam, hogy mindenki aki elvégzi az egyetemet az agytalan robot. Természetesen a nagy részük jó programozó, mert egyetem mellett is képzik magukat önszorgalomból. De vannak olyan emberek akik stréber balfaszok, de semmi közük a programozáshoz és elmennek programozónak tanúlni vagy mérnök infóra, mert hogy azzal milyen jól lehet keresni. Fel is veszik őket, mert ugye 5-ös volt a matek meg az infó is. Aztán végig tanúlják az x évet meglesz a diplomájuk, de ugyanolyan balfaszok maradnak mint amilyenek előtte voltak. Ismerek olyan harmad éves mérnök infóst, aki linuxon nem tud átmásolni egy fájlt egyik könyvtárból a másik-ba, és el fogja végezni....
  • kraawz
    remélem, most te is nevetsz magadon :DDDDDddd
    (az elsűjed:D:D:D szóban meg csak 3 hiba van,nehéz lenne nem észrevenni)
  • homeless
    Rólad meg mindent elmond, hogy mások helyesírásába próbálsz belekötni, mert másba nem tudsz. Mindig is hánytam az ilyen emberektől. Ha valakinek egy mondatába van 12 hiba az engem is idegesít, de nekem 1 azaz EGY hiba volt és te megtaláltad. Gratulálok, hihetetlen teljesítmény.

Most én is írhatnám, hogy rólad meg mindent elmond, hogy nem teszel szóközt a vessző után és közgázra akarsz menni....vicc
  • HiPPoNaX
    A bolognai rendszer ota mar csak neveben kulonbozik a foiskola es az egyetem (hivatalosan, az oktatas szinvonala viszont se nem nev, se nem bologna kerdese). Az alapkepzes felel meg a korabbi foiskolai kepzesnek, mig ha elvegzed a mesterkepzest is, akkor vagy ott, ahol korabban az egyetemi diplomaval.
  • kraawz
    elsűjednének

Nekem ennek a szónak a helyesírása mindent elmond rólad.
  • Ben C
    magyarázd már meg azt a gondolatmeneti sajátosságod , miszerint ha a barátod nem végzett egyetemet, és zseni, akkor aki egyetemet végez az egy agyatlan robot. ez hogy következik az előbbiből?
  • Bucser
    A diploma követelmény a tudás pedig feltétel. Hol itt a probléma? Ha valaki akkora spíler akkor semeddig nem tart neki elvégezni az egyetemet.

Ha nincs egyetemi diplomád nem hívnak be nagy céghez interjúra,mert a HR rostán kiesik az ember. Aztán meg sokra megy a tudással ha nincs kinek elmondani.

Egyébként a közgázban a napi tájékozottság a fontos + még van egy csomó dolog amit sehol nem tanulsz meg csak az egyemeten.

Az informatikai oktatás magyarországon egy kalap szar. Ezt senki nem tagadja. Meg az pont az a tudományág ami olyan gyorsan fejlődik, amit a matematikai beállítottságú tanárok agya nem tud követni. ez így volt és így lesz mindig is.

De ez alapján általánosítani baromság.
  • homeless
    Nem azt írtam, hogy robotokat tervez, hanem azt hogy többet tud mint amennyit egyetemen tanítanak a "robotoknak".
  • homeless
    Valahova a diploma a követelmény, valahova meg a tudás/referencia. ennyi. Külföldön pl nagyon kevés helyen követelmény a diploma. De nem értem, hogy itt miért annyira fontos? Aki annyit tud amennyit megtanítottak neki egyetemen azt én kb semmibe nézem. És az a durva hogy ezeknek az embereknek akkora pofájuk van mint egy ház, de ha tudnák, hogy valójában mekkora tudással rendelkeznek, akkor elsűjednének szégyenükbe. Egyébként olyan helyekre követelmény a diploma, ahol 3 hónapig semmi mást nem csinálnak csak betanítanak. Akkor mi a fasznak van egyetem ha a cégnek kell betanítani az embereket 3 hónapon keresztül? Ezzel is csak elismeri a cég, hogy amit egyetemen tanulnak az kb egy kalap szart nem ér. Megint csak haveromat tudom felhozni aki 13 évesen asm-be olyan vírust írt, amit később az egyetemen fel se fogtak, ezért is nem végezte el, mert nem tudtak neki újat mutatni, most jóval többet keres mint egy átlag diplomás fizetés. Amúgy nekem sincs diplomám és én is simán keresek annyit mint egy diplomás:P
  • Ben C
    menő plasztikai sebész Hollywoodban.
  • autoszimulator
    Érdekesnek tartom azokat, akik nagyon tehetséges programozók, mert 13 évesen már robotokat terveznek, és nem képesek a semmit érő papír miatt kijárni az egyetemet :) Az a sok hülye buta egyetemista meg ott szopik több évig a semmiért...

Csak mondjuk vannak emberek, akik nem szeretnének megállni egy bizonyos alkalmazotti szinten. Ezen felül pedig, ha nem saját céged van, akkor bizony már a középvezetőknél elvárás a diploma.
  • karajjj
    nemtudom, hogy mióta hívják a Miskolci Egyetemet fősulinak, de teljesen igazad van....
  • adeex7
    szakács vagyok,egy zalaegerszegi étteremben,3 és fél éve végeztem el a vendéglátóiparit,és gondolkodom a mesterszakácsi letételén,amivel kimehetnék ausztriába:) a német középfokú már megvan
  • Bucser
    pontosan elmész külföldre és 2-3 évig szar munkánál jobbat (azaz vidd ki a szemetet típusú vagy pincér 12 órában) nem kapsz. kivéve ha csatlakoztál korábban valamilyen nemzetközi gyakornok szervezethez és ottani állásodra mész vissza.
  • timantes
    helyez = helyzet
  • timantes
    nem az a lényeg hogy melyik a legjobb állás , hanem az hogy eltudj helyezkedni! Ezt üzenem a topic nyitónak , mennyél csak nyugodtan doktori címre , meg 5 diplomára , meg 12 nyelvvizsgára. Ha nem tudsz elhelyezkedni vele akkor is csak kukás maradsz. Ez a nagy helyez ma magyarországon , ja és ellehet menni más országba , csak az nem úgy van ahogy azt ti pályakezdők elképzelitek.
  • Bucser
    A diploma követelmény. Ennyi. ha a diplomán kívül semmit nem tudsz felmutatni az valóban kevés:)
  • Bucser
    Bruttó vagy nettó? A 300 nettó az legalább 700K-s bruttó fizut takar. Ez egy jó diplomás pénzügyi állás Pesten senioroknak.

bruttó 300-at pedig kezdő pénzügyes keres fronton.
  • Mr_no_NaMe
    Akkor te valami gazdagapucikisfia lehetsz ilyen felfogással. Szerintem magyarországon a legtöbb ember a két kezét összerakná annyi fizetésért, nemhogy még fintorogjon miatta..

adeex7 te mit dolgozol?

• adeex7
    mármint hogy te keresel ennyit,vagy a feleségeddel összesen? nem mind1!!!
  • Taranov
    Hát lehet így is élni, meg úgy is, de én nem nagyon tudom elképzelni, hogy családosan ennyi pénzből éljek havonta.
  • homeless
    Hagyd, tud írni hello worldot c-be, hacker....
  • 12346
    szvsz ne legyen ekkora arcod a fősulival:) közel sem jelentesz minőséget. ez már nem egyszer bebizonyosodott, nem egy területen.
  • homeless
    lol. A diploma egy lófasz. Az összes diploma nélküli programozó haverom jobban keres a diplomásoknál(diplomások = síkhülyék, annyit tudnak amennyit megtanítttak nekik:))). Van egy haverom akinek egyszerűen nem volt türelme végig járni az egyetemet, mert 13 évesen már sokkal komolyabb programokat írt mint ami ott tanítanak a robotoknak:D:DD:D Az egyetem egy dologra jó. Kapcsolatokat építeni. De akiket felvesznek a mucsajröcsögei gimnáziumból, mert 5-ös volt a matekjuk meg az infójuk, azok soha a büdös életbe nem lesznek normális programozók. Max robotok valami kisebb cégnél.
  • kraawz
    havonta? igen.
  • adeex7
    örülnék én annyi pénznek :D mondjuk most se panaszkodhatom,magamat bőven eltudom látni,semmiben sem szenvedek hiányt,de lehet ez csak azért van,mert egyeüdl élek...de jó munkám van,és szeretem is:)
  • Taranov
    "Viszont agyhalottként is lehet élvezni az életet annyi pénzel annyi idősen."

300 ezerből élvezni az életet?? :D
  • Bucser
    A nyugdíj nem bruttó és nettó miután adómentes...

Elhelyezkedni kapcsolatok nélkül is el lehet. Csak az kell hozzá, hogy az ember ne melegedni járjon a suliba...
  • Lord Nomak
    A legjobb az amit az ember szeret csinálni és meg is teheti. Ha olyan állást választ valaki amivel csak jól keres de stresszes 40 évesen agyvérzésben meghal. Ha pedig olyat amivel közepesen keres de nem stresszeli magát talán a nyugdíjjt is megéri egy szép napon.
    Amúgy is felesleges agyalni ezen mert nehéz elhelyezkedni, főleg ott ahol az ember szeretne és úgy ha nincs kapcsolata.

Számomra a legjobb választás az internetkávézó volt, kevés stressz, normális fizetés, normális munkaidő, kellemes körülmények.
    De engem pl sok minden érdekel az életben, pénzügy, közgazdaság, közbeszerzési pályázatok, esztergályos munkák, tehát én még válogatni is tudok valamennyire.

Jobb ha az ember több területhez is ért és szereti mert nincs elkötelezve csak 1 irányba így.

Amúgy meg aki jót akar magának és bírja a gyürődést az menjen a pénzügyőrséghez hivatásosnak, 1 éves iskola, 25 év munkaviszony és nyugdíjj. 45-50 éves kora között ha az ember lelép és kap egy kellemes 300 ezer bruttós nyugdíjjat havonta nincs rossz helyzetben, viszont a 25 év alatt elég sok agysejttől meg lehet szabadulni. Ezért is találták ki ezt a 25 évet. Viszont agyhalottként is lehet élvezni az életet annyi pénzel annyi idősen.