155
  • Magnificat
    "Amúgy a mozikban 15 filmből 1 éri meg az árát. A Dark Knight-ot pl. eszembe nem jutott volna letölteni. "

egyetértek... vannak filmek, amiket látatlanban tudok, hogy moziban érdemes megnézni elsőnek (sajna erre rá is faragok gyakran, pl Beowulf), de ennek ellenére külön öröm volt a leghátsó sorban csápolni a Rambo filmen, a trailerből ismert mondatokat szavalva :D :D :D
  • Vardar
    Na én erre azt mondom, hogy ismerek olyan mozit ahol 300 a jegy, szakadás mentesen játsszák a legnagyobb kasszasikereket 2-3 hét késéssel. Nekem annyit megér minden film.
  • Romel
    Hú de kiakadt a cikkíró uraság, talán ő is egy jogvédő irodában dolgozó emberke haverja. Süket szöveg az egész. Amíg van net, addig warez is lesz pajti (torrent, ftp, smsweb, stb..), főleg kis hazánkban ;)
  • tnm #32
    mert? sztem teljesen objektív volt. vagy csak az a normális, ha orrba-szájba szidja az asva? (én is utálom őket, mint a sz*rt, de ettől még egy véleménymentes cikk inkább így néz ki -még itt is kitűnik, hogy nem szimpatizál a cikkíró se az asva-val)

persze lehet hogy az egyéb mediumokból áradó politikailag átfűtött írásokhoz szokott embereknek az a független, ha mocskosul ócsárolják a másikat felet: "hiszen nekünk van igazunk, ezek a _tények_; aki ennél kevesebbet állít, az részrehajló"
  • rumkola
    lizit vagy a fekete lovagot?
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • 5c0rp330n
    azt én speciel legalább 2szer tervezem megnézni moziban, utána pedig még ki tudja hányszor DVD-ről.
  • macka04
    Kedvet kaptam ehhez a Lizy és a jetihez, lehet letöltöm:))
    Amúgy a mozikban 15 filmből 1 éri meg az árát. A Dark Knight-ot pl. eszembe nem jutott volna letölteni.
  • Grifidos
    Most nagyon szemét leszek...

A cikk íróját valszeg' kitiltották az összes torrent szájtról a rossz aránya miatt. ESEMESWEB-re nem futotta a mobilszámla keretéből. FTP-re meg ki ad ki pízt?

Ezek után az ingyen kapott mozijegyével brült az üres nézőtérre, és szomorúan szopogatta a savanyúcukorkát. Arra gondolván a sok csibész otthon nézi és bele is tud tekerni...
  • Szolnokboy1
    mert most mért? talán az ftp-k és az sms oldalak nagyobb communityvel bírnak? de legalább fejtenéd ki, baszod. csak fröcsögsz!
  • Adam II
    A lényeg ilyenkor természetesen a jóleső érzés, ami szétárad a munkáltató állampolgár testében, miszerint kiszúrt a dolgozóval, az átlag emberekkel és a csóró, az ételért, számlákért pénzt kiadó prolikkal, hiszen velük szemben ő a premieren, méregdrágán, a páholyból tekintheti meg az alkotást, melynek megnézésére a milliós marketinghadjárat elnökének meghívása sarkallta.

Kicsit pontosítottam a szövegen. Talán jobban megmagyarázza miért olyan nagyon is népszerű hazánkban a warez.
  • KekszNET
    Aki letölti a CAM/TS verziókat és mellé egy jó kis MD, vagy akár jobb (de nem dvd ) hanggal az meg is érdemli h úgy nézze.
  • Cat 02 #24
    Én kamerás verziót sose nézek :S
  • fsb
    Valamiböl nekik is élni kell:D
  • tnm #22
    1km zene csak 244 Ft! ez ilyen T**** gazdaságos verzió lehet. :)
  • fsb
    pfff....
    :D
  • mikloss
    Lizi és Yeti
    A német humor 1000 éve ráférne egy A5-ös lapra képzelem milyen jó lehet!
    Amúgy ennyit a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesületről és a jogdíjairól:
    Artisjus jogdíjak (forintban) KATT ide!
  • assdf
    "Megtörtént az, amire eddig nem volt példa: egy filmet bemutatásának hetében többen néztek meg otthon, mint a moziban. A jogvédők levegőért kapkodnak. "

Erről kérhetnék valami hivatalos statisztikát a cikkirótól?
    Mert ez igy önmagában egy akkora bullshit amit max a blikk engedhet meg magának.
  • fsb
    Amugy szerintem az ilyen nézettségi adatokat nem nehéz megdönteni.
    Valoszinünek tartom hogy a torrent oldalakon több ember szerzett erröl a filmröl tudomást, mint a médiábol, hogy játszák a mozikban.
    Aki pedig letöltötte lehet egyböl el is ment a kedve ettöl a "müremektöl"... :D
  • Ginos
    Jobb mint a shrek3
  • Ginos
    Én büszek vagyok magamra,mert benne vok a 970 emberkébe :)))
    Moziba néztük a vetítés előtt kb 5 perccel csak mi 4-en voltunk a terembe,majd elkezdődött és lettünk kb 15en :)))
    Maga a film annyira szar hogy az már jó,kínunkba röhögtünk,spicesen meg egyenesen király lehet :))Nem kell komolyan venni ezt a mesét...Nagyon komoly volt mert csak mi nevettünk rajta mindenki más szörnyülködött rajta.Az elején mi is de később halálos nevetésbe törtünk ki Ignác és társain.
  • zLk
    TÖKÉLETESEN EGYETÉRTEK!

Amúgy, izé... Látta valaki ezt? Én nem is hallottam erről a Lizi és Yetiről.

Első reakció: "mi a szar ez?!"
  • fsb
    igy van. Minden egyes üres cd árábol kapnak egy bizonyos százalékot ezek a szervezetek. Attol függetlenül hogy mit irok majd ki a cd-re....
  • Polemius
    A "az ASVA és egyéb jogvédők"-nek üzenem, hogy kishazánkban olyan nem létezik, hogy illegális film- és zeneletöltés.
    Legfeljebb film- és zeneletöltés van. Legális.
    Ha mégis nagyon ragaszkodnak a szajkózott ábrándjaikhoz, akkor szíveskedjenek visszafizetni nekem az összes olyan adathordozóra kifizetett díjat, ami után ők szépen tartották a markukat.
    Utána lehet ugrálni.
  • 5c0rp330n
    ez mondjuk enyhén el van túlozva. nem tudom, hogy milyen ez a film (bár az, hogy német humor és Shrek másolat, nem sok jót sejtet), de valahogy nekem a plakátjától és címétől hányingerem lett, ilyen fost akkor sem néznék meg, ha nekem fizetnének..
  • fsb
    Pedig mekkora egy ... rossz film... :D
    Kéremszépen én szoktam moziba járni a párommal, de csak olyat nézek meg ami szerintem meg éri a 2*1000 forintot.
  • tnm #10
    pont a cikk végéből derül ki, hogy jelen esetben gyakorlatilag nem estek el bevételektől a mozik, mivel annyit nem ért, hogy fizessenek érte (biztos akadt volna egy-két gyerekes családapa, de nem jelentősen)

talán még egy picit jót is tesz a warez (talán!), mert ha valóban "kellemes bizsergést" váltott ki, akkor talán egy potenciális 2. részt már többen néznek majd meg moziban. meg talán lesz egy-két mocskos warezoló cukrosbácsi, aki a környéki gyerekeket erre a filmre viszi el a moziba, mert egész kellemes volt, mikor még otthon egyedül nézte. (és mki boldog:)

amúgy ez sztem nem egy hatalmas bástya, ettől függetlenül tetszik az írás.
  • FL Zoli
    Amúgy szerintem az Üvegtigris 2 őt is jóval töben látták moziba kerülése előtt. Ha jól emlékszem február végén került a mozikba, de "havernak" már szilveszterkor megvolt
  • rumkola
    lizi és a jeti
    :DDDDDDDDDD

aki ilyeneket néz, pláne kamerás verzióban, az meg is érdemli

lizi és a jeti bazmeg beszaroook :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Luciferke
    Miért is érdemes moziba menni?
    - Hogy a vetítés előtt telenyomják a pofádat 1000+ forintért fél óra reklámmal. (köszönöm nem, ha ingyes lenne a mozi, akkor nyugodtan tolják, de így kihagynám.)
    - Hogy 30 percenként megszakadjon a film? (igen, ez nem mindig fordul elő, de sajnos mostanában egyre gyakoribb a nagyobb mozikban (kis "falusi" moziknál még elnézi az ember)

Maradok inkább otthon, akkor nézem meg amikor akarom, ahogy akarom. Igaz, hogy így később látod csak a filmeket normális minőségben (cam, TS: nothanks). Később pedig mikor majd a xxx árulja 1000 FT környékén megveszem, ha jó a film.

Off:

Zenei CD-k: Világ életemben előbb töltöttem le a hanganyagot, minthogy megvettem volna a boltban. Elég sok eredeti zenei cd-m, dvd-m van, javarészt annak köszönhető, hogy neten letöltöttem őket mondjuk egy packban, megtetszett, és megvettem.
  • Wolfsnack
    az sg szinvonala ismét esett
    miért nem lehet normális újságírókat alkalmazni és normálisabban tálalt módon előadni ezt a témát?
  • Cat #5
    "a warez csúcsa természetesen a torrent"

Hangos kacajban törtem ki ezen a baromságon :)
  • Szolnokboy1
    mit jelent nálad a "szemét"? lehet, hogy ami neked szemét, az másnak nem az.
  • Szolnokboy1
    azért azt illik tudni, hogy a magyar warez nem a régi warez. a warez csúcsa természetesen a torrent és annak már kész szubkultúrája van, ami kiterjed pl. arra is hogy nem feltétlenül a film megtekintése a cél a letöltéssel, hanem az arányjavítás. erre a legjobb megoldás egy premierfilm. innentől kezdve nem lehet objektívan megítélni, hogy effektíve hány ember látta a szutyok kamerás cuccot.
  • item
    "Tapsoljuk meg őket."

Az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy manapság több a "szemét" mint a normális film, ezzel szerintem sokan egyetértenek, minek adjak ki érte pénzt ha egy fabatkát sem ér az egész mű??! Tessék olyan filmeket csinálni amiért elkell menni egy jobb multiplexbe vagy IMAX moziba hogy maximális élményben részesüljünk!

• kuci06
    ingyenreklám powa

"Az adatok beszédesek: a Lizi & Yetit bemutatásának hétvégéjén mondhatni negatív csúcsot jelentő 970 nézőt nézte meg Budapesten"

970 EGÉSZ ember?? wow

Lizi & Yeti - Egy király sztori

ilyen névvel csodálkoznak, hogy nem nézik?