Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tárgytalan 😊

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Hogyan lehet új HQ-t létrehozni?

Pl. Mo-val a 2. hadtesten belül szeretnék létrehozni egy VI Állandó Hadsereget. Csak ennek nem találom a módját, a Create New Unit-re pedig nem enged kattintani.

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Egy olyat nem értek a játékban, hogy miért piros vagy zöld egy szám? Én legalábbis úgy vettem észre, hogy van ahol egy szerintem pozitív növekedés is piros (pl. free press).

köszi...egyébként azért kell törölni emrt abban vannak tárolva az összeköttetések a tartományok közt 😊
tesék

csak felül kell írni a játék fájlait velle utána pedig a MAP/CACHE mapa tartalmát törölni kell azt nem tudom miért!
nemtudnád feldobni még a semper fi 2.01 es beta patchet valahova ?😊
Ha valaki a forditásban elirásoakt tapasztal kérem jeleze vagy adot részekre jobb forditási javaslata volna!
Helyesirási hibák miat ne írjatok az tudom van bõven benne. 😞

babylon56 kukac freemail.hu címen várom észrevételeket, véleményeket
Esetleg ha valaki segiteni szeretne az is írhat
Végre elkészültem a saját magyarításommal, akinek nem tetszik ne használja csak angol tudást nélkülözõknek ajánlom!
Magyarítás kompatibilis:
alap játék 1.4 patch, Semper Fi kiegészítõ, Semper Fi 2.01 patch beta, DiDay's I.C.E. Beta 2.1.0 Semper Fi modal

Magyaritás 2.01

DiDay's I.C.E. Beta 2.1.0 Semper Fi Mod
Gratulálok. Nem merítette ki nagyon az országot a flotta fejlesztés??

Szia, a neutrality-t legegyszerûbben -bekeidoben- az ugynökeiddel tudod megtenni. Egyebkent ez a foldkozi tengeres dolog vegulis igy is volt a II. VH-ban is, Nemetorszag mindig nagy ujjel-bajjal tudta atvinni az u-boatokat a gibraltarnal, a nemet csapatokat pedig olasz szallitohajok vittek. Erdekes, hogy olasz u-hajok is tevekenykedtek az atlanti oceanon, ami bizonyitja, hogy kivallo tenegreszek voltak, hiszen valahogy ok is keresztulverekedtek magukat gibraltarnal.
Sikerult! Elsullyesztettem 3 anyahajot ! A helgoland obolbe hozta oket 3 CL-el, en folyamatos air superority-ra kuldtem a gepeket, hogy a CAG-ok ne tamadjanak, oda-vissza menekult, 5x!!!!! kenyszeritettem csatara oket, amiben szep lassan morzsolódott az erejuk, mindennel tamadtam, BC, CA, cl, DD, MTB , u-boot ... a vegeb mindharom sullyedt :-) ... nagyon kemeny csata volt, mert kozben 3 BB-je jott segitsegul, mar azt hittem elvesztem oket. Nekem 1 CL, 2 MTB, 1 DD a veszteseg, 1 CA es 1 BC csunyan leharcolt allapotban.
Köszönöm a gyors választ. Várom már nagyon, hála neked tudni fogom a játék lényegét!

Vasárnapra este felé kész lesz tutira akkor amjd feltöltöm. Az nem mod amit melékelek csak kis kiegészitük. Mint például akkori zászlok (német), canada, ausztrália, új zéland, dél afrika alapból a szövetség tagjai. Szoval semmi lényeges!
Babylon56: Nem akarok türelmetlen lenni, de most hétvégén osztod meg velünk a magyaritásodat? + még valami modot is irtál hogy azt is mellékelsz hozzá, az pontosan mit takar?

nem tudjátok, hogy lehet a leghatékonyabban csökkenteni a neutrality-t?

heavy transport csak a diday modban van...alap semper fi-ben ne is keresd 😊 egyébként csak ejtõernyõst szállíthatsz és kész. ez a németország-afrika mindig is sok vitát váltott ki, de akkorse lehet máshogy megoldani. 2 lehetõség van : még háború elõtt küldesz szállítóhajókat a földközi tengerre és a csapataidat pedig be tudod vinni olasz területre és így viheted. vagy a másik hogy jugoszláviát elfoglalva gyorsan építesz pár transport hajót és azokat oda rakod mert csak olyan helyre tudod lehelyezni a friss egységeket ami közvetlen földi kapcsolatban van a fõvárosoddal. a harmadik lehetõség hogy csak ejtõernyõsket viszel át 😊
a szövetségeseid területére át tudsz menni

Agent087
heavy transport az légi egység? lehet hogy nincs kifejlesztve talán mert én nem találkoztam ilyennel.
(ju tante gyors kereséssel megtaláltam hogy ez a ju-52 😄.) Nem, jelenleg csak transport plane-be írja a szállítási kapacitást szóval gondolom más nem tud szállítani.
Nálam most Jugoszlávia is axis lett én békés Németországot akartam de a "szemét" szövetségesek hadat üzentek 😊

Egyebkent nekem is sok idot elvesz, amit nagyon sajnalok. Mindenap meghatarozom, hogy max 2 orat jatszok, es akkor amikor a csalad mar alszik :-)
nem probaltam, de szerintem heavy transporttal menne a dolog. Sima ju tante-ba nem engedi oket? en csak mar akkor akartam afrikaba menni, amikor jugo az enyem volt, onnan pedig tutam hajokat inditani.
Agent087
akkor hogy szállítok csapatokat afrikába? mert mondjuk nemhiszem hogy a valóságban gyalog meneteltek a katonák a célig + aztse hogy európát megkerülve mentek a németek afrikába inkább olaszországon keresztül. de ugye az olaszokat meg nem én irányítom nemtom rávenni õket hogy vigyétek már át a csapataimat. vagy igen?

CSak ejtöernyösöket lehet szálitani repülövel!
Agent087
ja amúgy vicces én a lengyeleket bevettem a tengelyhatalmakhoz 😊
nagyon király ez a játék csak annyit idõt elbasz hogy már sajnálom 😄

Agent087
Én a sempfer fi-vel nyomom és egy kérdésem lenne.
Hogy a fenébe lehet egységeket átszállítani mondjuk repülõvel? Mert hiába van transporter repülõ és mondjuk egy sima gyalogos egység súlya nem haladja meg a gép teherbírását mégse tudom betölteni õket. Csak ejtõernyõsökkel mûködik.
Így elég nehéz mondjuk Németországból csapatokat küldenem afrikába mert a transporter hajóimat az angol/franciák szétszedik de még csak át se tudnak menni a giblaltári szoroson.
Valaki adna pár tippet hogyan kéne megoldani?

Németekkel nekimentem a franciáknak, már Párizs alatt vagyok. Az északi tengeren már én vagyok az úr! Elkészült a Bismarck, így most már van egy erõs tengeri erõm. Belgiumból wallónia, és flandria lett, bábállamok.
ez hihetetlen de jo let köszi köszi😊
dll-files.com

na sikerült feltelepitenem de ezt irja ki és nem indul: A program nem indul el,mert d3dx9_40.dll hiányzik a számitógéprl.A probléma megoldásához próbálja meg ujratelepiteni a programot ilyenkor mi van help!!!!!!
Na azota egy kicsit osszeszedtem magamat. Vgre elkeszultek az uj csatacirkaloim is , 4 db, uj MTB-k. Az u-bootokkal folyamatosan jarorozok, es a kikotoit tamadom a tengeri gepekkel. Kivittem a vizekre a BC-ket, kiserettel, belebotlottak egy CL-be, lesoportek :-)
Egyebkent hard-on nyomom, 39 dec, daniat es a hollandokat is gyorsan lenyomtam. Az olaszok mar elfoglaltak del franciat, de elvesztettek egesz kelet afrikat. Tunezia is az ovuke. Keszulok nekimenni a franciaknak.
már azóta sikerült romániát legyûrni, csak a termelést teljesen átállítottam supplyra és megindultak a csapatok 😄 mostmár oroszország ellen szívok mert 42 ben megtámadtak engem miközben az én csapataim a bolgár határnál várták a hadüzenetet úgyhogy majdnem budapestig elõrejutottak a szovjetek mire átcsoportosítottam és megállítottam õket. már orosz földön megy a harc, csak túl erõsek és nekem csak montenegró meg az olaszok segítenek, németország alig :S

Ennyi.<#vigyor0>

Valóban, ez is egy eleme volt a nagy japán veszteségeknek, de például a "Nagy Pulykavadászat" mégis elsõsorban a radarnak köszönhetõ, hiszen a japánok gyakorlatilag vakon repültek bele az ismeretlenbe, míg a jenkik felkészülten várhatták õket. A felderítés ilyen mérvû fölénye az egyik fél részérõl mindig döntõ szokott lenni.

Én Csehszlovákiát támadtam meg '38-ban, de nem volt vészes, annak ellenére sem hogy elkövettem pár hibát. Romániának mennyiségileg ugyanakkora serege van, de fejletlenebb, viszont nem tudod egykönnyen félbevágni az országot. Mivel sokkal jobban oda kell figyelni a hadviselésre mint az elsõ kettõ részben, nem árt ha az ember betart néhány szabályt. Vonulj fel az ellenséges határra gyenge erõkkel, hogy õk is odaküldjenek sereget (bár a Semper Fi-ben ez nekem valamiért nem mûködött), mert elsõdleges célod kell hogy legyen az erõinek megsemmisítése. Relatíve kis seregeknél érdemes meghagyni vagy kialakítani dandárszervezetet (2 db gyalogosezred) hogy minél több egységed legyen, ez késõbb fontos lesz. Dönts el hogy hol akarod bekeríteni az egyes egységeit, aztán válassz ki néhány pontot ahol könnyen áttörhetsz az erõin (minél több irányból támadható, lehetõleg alföld jellegû tartományok). Koncentrálj nagy erõket ezekre a pontokra, lehetõleg csinálj pár páncélosegységet (eleinte licenszben gyártottam hozzá motorizált ezredeket), ezeknek a hadosztályoknak a sebességét és ütõerejét kihasználva könnyebb dolgod lesz. Támadj lépcsõzetesen, azaz ne használj fel minden egységet egy pont támadásánál, hanem csak annyit amennyi elfér (combat width-et nézd meg), aztán ha gyõztek, akkor küldheted a következõ hullámot a mögöttük levõ tartományba. Erre azért van szükség mert támadás után elég sokat kell pihenniük az egységeidnek, és addig meglóghat az ellen a bekerítésbõl. Nagyjából ez a blitzkrieg taktika alapja lefordítva a játék nyelvére 😊

Részigazság. Mennyiségi , és minõségi különbség. A zéró a háború elején nagyszerû volt a végén meg papírsárkány.

Vigyél rombolót is kíséretnek, bár nem vagyok benne biztos hogy a HoI3 figyelembe veszi -e a cap/screen arányt. Egyébként az amcsik azért tudtak leszedni annyi japán gépet a háború késõbbi szakaszában mert nekik volt radarjuk a másik félnek meg nem.

ezt már sikerült kicsomagolnom de ezt irja ki(The archive is either in unknown format or damaged)ez mi lehet? de azért köhi
Jobhiján lényegében ugyan az mivel segitségem nincs. Viszont ha iylen dolgokra gondolsz hogy ország nevek felvoltak cserélve az már javitva van!
és ez normális magyarítás vagy ugyanaz mint a pár oldallal ezelõtt linkelt, én alap patchelt játékra raktam fel és fordítva vannak a dolgok?

Magyaritást hétvégén legkésöbb fel rakom mert nem igazán akarják elsietni a 2.01 patch kiadását!
A winyomba meg sikerült hálisten életet lehelni és visza hozni az élök sorába régi mivoltával együt.
piratebay

ok akkor tudnál egy linket ahonnét letudnám teljesen tölteni köszi!
nem töltötted le teljesen.

elkezdi kicsomagolni és 7 százaléknál megál azt irja ki rakjam be a 00-ás lemezt de honnan....ha meg kilépek hiás csomagolt file itt valami nem kóser valaki segithetne...
bakker betámadtam romániát magyarországgal, de nem számoltam vele hogy ilyen nehéz lesz õket legyalálni. kértem segítséget németektõl, de õ el van foglalva úgyhogy csak nagyonritkán ér oda valamilyen német egység, supply már 0 n, átment állóháborúba, vagyis inkbáb mostmár a románok kezdik visszafoglalni az általam elfoglalt területeket :S vmi ötlet hogy hogy vágjak vissza?

olyan nincs amit csak rákattintok és lehet is telepiteni??
az a baj a daemon-t nem ismeri fel vagy nem tudom de nem jo😞
Elõször is kicsomagolod a rar-t aztán pld: DAEMON-ba berakot és setup!😄

iLove oHs.

az nem elég 10 db rar file van és nem tom mit kell velük kezdeni
Installálod és kész.

hali hogyan kell a semper fi-t rárakni az alaplyátékra help! 1.4 van fent
Kérdés: Csak nekem tûnik úgy , hogy a 40-es francia hadjárat sokkal nehezebb lett? (vh)

Na most azért ez így nem igaz..a 2. vh. volt az az idõ, amikor az anyahajók letolták az 1. helyrõl a csatahajókat. Ami példát hoztál az pedig azért volt, mert szinte abszolút légi fölénybe kerültek az amcsik 43 végétõl 44 elejétõl, és a torpedóvetõ, bombázó gépek(japán) nem is nagyon érték el a hajókat..eztán jött ugye az isteni szél ötlete.
A játékban meg egy ekkora kötelékkel kimenni elég bátor dolog,gondolom németekkel vagy. Ha flottát használsz legyen elsöprõ erejû és rövid ideig tartó hadmûvelet. Mert különben véged. Hacsak nem kezdesz el flottaépítõ programot, de németekkel elég nagy hülyeség.
Persze ez csak az én véleményem.