6647
  • Amergin
    Ja és ezt a Samper Fi-ban próbáltam ki mod nélkül, tehát nem a diday moddal volt a gond.
  • Amergin
    No kérem: ha Ausztriát nem annektálom, hanem csak megcsinálom puppet-nek, akkor semmi probléma. Minden megy tovább szépen és nem tűnik el az üzemanyag meg a supply (ugyanúgy tengely vagyok, tehát a szövetségeseim nem lopnak). Kipróbáltam mindkét opciót: mentettem-visszatöltöttem, úgy hogy ez tuti.
    Ha utána a cseheket legyőzöm, akkor őket már engedi annektálni és nem jön elő a bug.
    Tehát egy jó tanács: senki ne annektálja a magyarokkal Ausztriát mert hatalmasat fog szopni. Kár, hogy nekem nem mondták -rengeteg időt megtakaríthattam volna...
  • tttttom
    semmi gond. :D
  • Babylon56
    akkor bocs azt hitem a didays iron croos modrol beszélsz
  • tttttom
    Én az ironcrosshoz kértem a mostanába kijött 1.01-es patchot. Mert nemtudok belesni a tech fórumba. :S
  • Babylon56
    Ma este kerül fel a diday-hez a legujabb 3.2.0 változat
  • tttttom
    Na mind1 már újrapakoltam a gamét ás mükszik tökéletesen. :)

Az Iron Crosshoz még kérhetném a 2napja kijött ápdétet? :S
  • tttttom
    :(
  • Magyarvagyok
    Nem vagyok biztos ebbe de olvastam a forumon hogy állítólag nem most karácsonykor fog kijönni a patch hanem Január végén:(
  • tttttom
    várható amúgy 2.05-ös patch?
  • Magyarvagyok
    Hogyha már bent vagy a tengelyhatalmakba akkor azok elfognak lopni a supplies és üzemanyagodból. A képen lehet látni ezt: -64.38 traded away, szerintem ennyit lopnak el tőled a németek, mert ahogy látom nem adsz el senkinek üzemanyagot vagy supply:t.
  • Amergin
    Visszatöltögettem a mentéseket szép sorban és rájöttem, hogy ezt a jelenséget csakis UTÁNA csinálja, hogy a magyarokkal lerohanom és annektálom Ausztriát.
    Tehát a készítők szerint ezt ne nagyon csináljam meg...kúrva jó. Akkor mi értelme a magyarokkal lenni, ha nem lehet változtatni a történelmen? Én játszani szeretnék, nem szopni. Ez-ség.
  • Amergin
    Na kipróbáltam: a sima Samper Fi is mod nélkül ugyanezt megcsinálta (magyarokkal). Anyád.
    Most nem tudom mitévő legyek.
    1. Szedjem le a francba a Samper Fi-t és próbáljam meg az alap játékot?
    2. Próbáljak más népet, hátha azzal nem csinálja?
    3. "Ez a játék már csak ilyen" avagy "ez nem bug, hanem fícsör" és mentés-visszatöltés nélkül szabad csak játszani.
    Hihetetlen...
  • tttttom
    Úristen. :S
  • Amergin
    Most már kezd elegem lenni. Mivel én egyből moddal kezdtem játszani így nem tudom megítélni, hogy az alap játék készítőinek, a samper fi íróinak, vagy a Diday's Ice mod íróinak köszönhetem meg, de valakinek most már a kúrva anyját.
    Tegnap este mentek és 10.000 supply-m van meg 3200 üzemanyagom. Ma újra betöltöttem ugyanazt az állást és EZ a kép fogad.
    Szerintetek milyen érzés napokat elbaszni a semmire?
  • tttttom
    LoL a Creating the world feliratnál kibasz a játék...:S Faszom ebbe az ápdétbe...Most rakhatom újra a kurva játékot. :S
  • tttttom
    Kösz leszedtem az ápdétet.
  • Magyarvagyok
    Semmi gond mert ez néhányszor megtörténik csak kell várni egy kis időt és újra le lehet szedni:)
  • Sirion
    Köszi szépen
  • tttttom
    Ilyet ír a megaupload, hogy a fájl átmenetileg nem elérhető. :S
  • Magyarvagyok
    Itt van a hearts of iron 3 semper fi 2.04 beta patch:

letöltés
  • project640
    Sziasztok, én nem tom ti, hogy csináljátok, de én elfoglaltam Egyiptomot, de kevés az erőm észak Afrikában, hogy előremenjek a Közel-Kelet irányába. Az Angolok brutális sok embert tettek oda. Az oroszokkal kínlódom, alig jutok előre. Télre teljesen leállítottam a hadműveleteket, mert tél tábornok nagyon betesz. Próbálom az erőket egy helyre koncentrálni, hogy tavasszal új lendülettel meginduljak. Megjelentek az első amcsi erők u-hajók formájában, gyorsan el is kotródtak, miután egyet elsüllyesztettem :-), remélem inkább a japcsikkal fognak foglalkozni, mert nyugaton sok erőm nincsen. Az olaszok ülnek a helyükön elégedetten. Románia nemsokára az oldalamra áll, ettől sokat remélek, mert az oroszok az összes erőjüket elvontak onnan.
  • Cefre
    nem tudjáto ide felrakni az új patchot meg az új modot?
  • bertie
    Német konvojokkal kapcsolatban: érdemes manuálisan irányítani őket, eleinte nem kell velük sokat foglalkozni, később is inkább Norvégia a fontos, vigyázni kell, mert nekem durván vadászták a szövetségesek.
    Mikor elfoglaltam a Közel-keletet, Indiát, Észak-Afrikát a Dél-Francia kikötőkből kellett utánpótlást küldenem, mert Gibraltáron nem mentek át a konvojok. Egyébként a Boszporusz-Dardanellák szorosokon sem tudtam átjutni sem konvojjal, sem hajóval, annak ellenére, hogy az olaszok meghódították Törökországot, és az övék volt a teljes rész. LOL.
    Egyébként a németekkel nem igen kell olajat venni, mert szénből csinálják, egyszerűbb fejleszteni az átalakítást, a pénzt meg rare mat-ra, meg fémre költeni.
  • bertie
    A supply network az lenne, hogy az ellátmány vándorol. Magyarország esetében Budapest az ellátmány gyűjtőhelye, ide kerül a termelés. Ahhoz, hogy a határ menti seregeidhez eljusson, át kell mennie a tartományokon, ezek az átmenő ellátmány csomagok jelennek meg mint supply networkben megjelenő ellátmány. Legalábbis szerintem.
    Bár nem teljesen világos, mert pl. Japán Koreába 3 kikötőbe is küld (automatikus beállítás mellett) ellátmányt, mégis csak egy helyről látja el az egész sereget.
    Egyébként durva a network, mert a németekkel, ha az oroszokat nyomod, olyan mennyiségű ellátmány kell, hogy átnyomja a frontra, hogy 99999-es szint mellett időnként kinyomja a figyelmeztetést, hogy a készlet pár nap múlva (!) elfogyik.
  • hpelte
    próbáld meg szerintem manuálisan beállítani az utánpótlás konvojokat a francia kikötőkből
  • project640
    Szia Amergin,
    Ezt a részét én sem értem teljesen. Amikor a németekkel vagyok, akiknek ugye egy csepp olajuk sincsen, kezdetben venezuelából hozatok be. Aztán persze felmondom a szerződést, és mégis pluszba maradok olajjal. A fene sem érti :-(. Zavar, hogy az utánpótlási konvojaim ászak-afrikába a csatornán keresztül mennek, miközben mehetnének a francia kikötőböl, így persze az angolok folyamatosan támadják. Hiába a sok patch, még sok hibája van, de ettől függetlenül nagyon is játszható, élvezhető a játék. Most 1941 dec-ben vagyok a japánok -szinte ellenfél nélkül vihéckednek keleten-, ővék már egész India, és szinte egész Kína, csak Ausztrália tartja magát, kiváncsi vagyok, hogy az amcsikkal mit csinálnak. Kiváncsiságból betöltöttem az amcsikat, békeidőben nagyobb az IC-jék, mint a németeknek háborúban!!!
  • Amergin
    A mod legújabb verzióját raktam fel és újat kezdtem.
    Segítséget kérek ennek az értelmezéséhez.
    Itt látható, hogy ebben a verzióban nem írja már ki azt a hülyeséget, hogy "traded away", minthogy valóban nincs supplies kereskedelmem. Nem vagyok még semmiféle szövetség tagja (1936 van!), tehát azt nem fogadom el, hogy a németeknek menne az utánpótlásom, tehát az "into network" (amit nem bírok megérteni) nem jelentheti ezt.
    De akkor mit jelent?
    Az a tippem, hogy az "utánpótlási hálózatomba" megy bele a 18,33. Akkor viszont ha annyi megy bele, miként használhatok fel a 18,33-ból 20,93-at? Szóval az nekem káosz!
    Help!
  • ptamas88
    63 IC-je van szóval nem cheatel attól még, hogy előre berak a termelési sorba sok egységet -.-
  • tttttom
    Valaki linkelné a 2.04-es patchot köszönöm. :)
  • project640
    Szia Amergin, szupi érdekes lehet cheatelve játszani, és 400 IC-nyi páncéloshadosztályt játszani :-)
    3 hegyivadász + 1 üteg? ... hegyvidéken így elveszik a hegyivadászok gyorsasága, az üteg lassítja őket, nem?
    Án most a németekkl nyomom 42 jan. nagy szívás az oroszok ellen, 'téltábornok' sújtja a csapataimat. Próbálom az elfoglalt területeket stabilizálni, egy nagyobb egységem körbe van zárva, 1 cm-t nem tudok előremenni. Nagyon erősek, pedig a japcsik is gyúrják őket a távolkeleten. Csapatösszeállítás:
    1 köz hk, 2 mech, 1 assault eng., 1 assult gun
    2 könny. hk, 2 motorised, 1 assult eng., 1 selfp. gun
    3 gyalog, 1 pct. löv., 1 tüzérség
    2 garisson, 1 légvédelmi löveg (helyörségnek)
    2 motorised inf. , 1 medium önjáró antitank, 1 felderítő (tűzoltásra)
    további egységek:
    2 captured french tank, 2 motorised (majd feljlesztem őket, most erősen szükség van rájuk)
    a többi zsákmányolt francia cuccot szétosztottam az ss egységek között
  • ptamas88
    ez nem bug, ez így van kitalálva és az az oka hogy gondolom szövetséges vagy a németekkel. na ekkor a network-be megy az összes szövetséges ellátmánya, azaz a németek kapják meg amit termelsz, cserébe viszont mindig adnak is amikor mínuszban vagy. hasonlóan a puppet dologhoz. szóval nincs értelme pluszt termelni mert úgyis megy a szövetségbe.
  • Amergin
    Erről beszélek
    Sőt, ha cheat-et alkalmazok és felviszem a supply-t 10.000-re, , másnapra az is visszacsökken. A fuel-t is felviszem 10.000-re, másnapra visszacsökken 160-ra.
    Ez így játszhatatlan.
  • Amergin
    A Samper Fi -van fent. Előfordul, hogy mentek, kilépek és mikor visszatölt és elidítom az időt, akkor az addigi több eztes utánpótlásomat "ellopja" a gép. Napi 140-el csökken olyan címszóval, hogy "into network" meg "traded away". NEM IS ADOK EL SENKINEK!! Pár nap alatt lefogyasztja az addig összekuporgatott cuccaimat. A fuelre ugyanez vonatkozik.
    Bug? Amúgy rájöttem, hogy legalább háromszor kell menteni, hogy vissza is tudjam tölteni, mert az mindennapos, hogy az egyik mentés bedöglik és hibaüzenettel kidob az asztalra. Ilyenkor a másikkal (amit ugyanakkor mentettem!) simán belép...
  • mezesmacko22
    En nemetekkel jatszom es szerintem ha tartalekosokat gyartasz akkor legalabb 1 evvel hamarabb el kell kezdeni oket feltolteni, s ez eleg rosszul jon mert en altalaban megprobalok mindent gyartani.38tol meg eleg rosszul jon ha elvonsz a csapatok feltoltesere IC-t,foleg hogy 38 ra mar technikai fejlesztest is elersz es ezeket is meg kell oldani.
    Csapat osszeallitas
    3konnyutank,1mot
    3hegyivadasz,1uteg
    plusz meg egy csomo kiegeszito alakulatot szoktam gyartani
  • tttttom
    OFF:Valaki egy Iron Cross party? :)
  • hana1
    érdemesebb tartalékosokat gyártani, azok ugyanis békeidőben nem zabálnak annyit
  • hana1
    kijött a 2.04b
  • browing
    Dehogynem, lehet fejleszteni és legalább is fejlesztettem könnyű páncélosokat közepesre...
    Bár attól is függ, hogy melyik I.C.E van fent. ( ha jól tudom ettől függ)
  • soulless42
    sztem a hadsereg milyensége attól is függ, hogy milyen országgal vagy éppen, de ahogy neked jól esik olyat gyártasz, hogy feltöltve gyártod e a hadosztályokat sztem mindegy, később úgy is fel kell tölteni őket. A könnyű páncélosokat nem lehet középre fejleszteni!