6647
-
Amergin #4607 A topic képe alatt van a HoI3 wiki linkje, azt tanulmányozzad sokat
Én ugyanakkor azt mondom, hogy kezd valalmilyen kisebb néppel, hogy belejöjjél és átlátsd a játékot (tudva, hogy nem fogod végigjátszani). Ha úgy érzed, hogy már készen állsz, akkor érdemes belekezdeni Japánnal vagy Németországgal, mert azokkal a kihívás nem Amerikával meg a szövetségesekkel. Egyébként én (németekkel) annyira jól befolyásoltam az Usa-t, hogy lehet hogy a végén belép Axisnak -
mezesmacko22 #4606 Az elso,hogy magyarositsd az sokat segit,szerintem tanulashoz eleg az alapjatek(sempe fi).Attol fugg milyen konnyen tanulsz,mennyire szereted az ilyen tipusu jatekot,szerintem eloszor valamelyik nagyobb nemzetet valaszd hiszen veluk konnyebb elkezdeni.Ha van konkret kerdesed akkor valaszolok,de a tobbire megtalalod a valaszt a forumban is csak olvasd vissza igaz hogy idoigenyes,de megeri. -
zsoma79 #4605 Sziasztok,
ÚJ vagyok, most tettem fel a gémet. Egy kis bővebb segítséget szeretnék kérni, kivel legyek, hogy játszak, mit csináljak, hogy és mint tevékenykedjek a játékban, egyenlőre nagyon zavaros az egész. Köszönöm! :) -
panzer322 #4604 Koszi a segitseget.Elkezdtem egy jatekot ezzel a verzioval a nemetekkel,hat mit mondjak, van meg mit atnezni,de remelem mire harcolni kell mar belejovok. -
ptamas88 #4603 a 3.2.0 az utolsó stabil verzió. azzal játssz, amíg a paradox fórumon nem rakja ki Devildread, hogy van új patch vagy új verzió. a 3.2.1 meg a 3.2.2.1 azok fejlesztői verziók, melyek tele vannak bugokkal. -
panzer322 #4602 Koszonom a valaszt!!! Mar azt hittem en rontottam el,mert megcsinaltam sakkay verziojat is 4555 az mukodik
A 3.2.1 nel bejon a fomenu de amikor ott kivalasztom a kezdest pl 36ot nem engedi a jatekot csak a franciakkal,szovjetekkel,japanokkal a tobbire meg azt irja ez a nemzet meg nem letezik???? -
Amergin #4601 Nincs rá garancia, még ha mindent az előírtaknak megfelelően csinálsz, akkor sem - #4533. Ja és eredeti a játék. -
panzer322 #4600 Valaki letudna irni hogyan kell telepiteni a didays 3.2.1,hogy mukodjon is??? -
ptamas88 #4599 hát akkor minden stimmel, akkor nem tudok tanácsot adni :D -
geo91 #4598 szar a gépem sajna, mondjuk az alap hoi3 1.4 patch-el egész tűrhetően futott. amúgy így tettem fel amúgy:
hoi3 (újratettem, patch nélkül) > semper fi > 2.04b patch -
ptamas88 #4597 pedig nagyon sokat optimalizáltak rajta, lehet valamit rossz sorrendben raktál fel, mert gyorsabbnak kéne lennie látványosan -
geo91 #4596 fasza lenne, de...
...feltettem patch-estül a semper fi-t, de sajna iszonyatmód szaggat... -
Rommel01 #4595 illetve az ezredeket át tudod alakítani pl.: gyalogost hegyivadásszá, ejtőernyőssé, motorizálttá, gépesítetté vagy könnyűtankot közepessé, nehézzé és így tovább vagyis a hadászati részén sokat dob:) -
Rommel01 #4594 Annyival mindenképpen jobb h. a gép már nem nézi végig ahogy bekeríted hanem próbál okosan visszavonulni (több kevesebb sikerrel) és a front is jobban átláthatóbb mert jelölve vannak az alá-fölé rendeltségi viszonyok -
panzer322 #4593 3.2.1 telepiteseben nem tudnal segiteni,a jatek elindul de amkior kijelolom az evet egyik orszaggal sem indul el azt irja ki hogy meg nem letezet az orszag ebben az idoben??? -
geo91 #4592 többet, de az még nem egyenlő azzal, hogy jobb.
amúgy látszatra valóban jobbnak néz ki. (eddig csak alappal toltam.) -
Amergin #4591 Az előbbi többet tud, nem? -
geo91 #4590 szerintetek mi jobb? a semper fi vagy az alap? -
Rommel01 #4589 Üdv!
Tud valaki olyan modot ami rendes képeket rak be az egységekről, mert már kezd elég zavaró lenni a t-35-ösnek álcázott tigris:) -
panzer322 #4588 Feltettem,de azt irja ki hogy Nemetorszag nem letezik,nem engedi a kampanyokat,tud valaki segiteni hogy mit rontottam el??? -
hpelte #4587 sztem soha nem lesz final verzió belőle, de lusta vagyok megint installálni -
Amergin #4586 Csak nem volt a diday 3.2.0 "final" még se annyira fájnöl, mert itt a 3.2.1 patch!
Ha valakinek lesz vele tapasztalata az írja le
-
Amergin #4585 Gezmo: pont az ilyen cumik miatt "éri meg" sztímen vásárolni bármit. Az "idejétmúlt" dvd-s verzióval nincs ilyen gondom...
Panzer: ????A játékot????nyugodtan???elkezdheted?????a didays mod nélkül is???? Oké
Én a magyarokkal kezdtem, hogy kicsit megismerjem a játékot. Erre ők (azaz mi) jó választás. A világot természetesen nem lehet leigázni velük, mert a technológiában nem tudnak úgy fejlődni, mint a nagyok. Plusz a sorsa a nagyoktól (mindenekelőtt persze a németektől) függ és azt az AI kezeli, szal ez nem jött be nekem.
Utána Japánnal kezdtem egyet, ami ujjgyakorlatnak jó volt: leigáztam egész Kínát és mindent kitapasztaltam a játékban. Azt félbehagytam, mert érettnek érzem magam a legnagyobb kihívásra: a németekre.
Most azokkal vagyok és '38 nyarán járok. Most kezdem meg a majdani nagy "világhódító" hadseregem legyártását. -
panzer322 #4584 Sziasztok most kezdtem el jatszani es kellene egy kis segitseg.
Pl melyik nemzettel lenne erdemes elkezdeni jatszani,nagyabol atolvastam a forumot,hogy tanuljak belole
A jatekben nagy nehezen eljutottam odaig hogy frissitettem,plusz magyarositas is sikerult,de valaki tudna nekem segiteni a Didays mod-ban???
Sakkay feltett egy oldalt de onnan nem lehet leszedni,mashol meg nem talaltam?????viszont addig nem szeretnem elkezdeni a jatekot???? -
gezmo #4583 Üdv, lenne egy problémám hátha tud valaki segiteni, Steam-es HOI3-am van és amióta beszereztem a steamen hozzá a sempfer fi-t azótan nem akar elindulni.Képernyő sötét és megy az alapzene, de maga a játék nem indul "runtime error".
-lehet valamit ki kellene törölni de egyenlore nem akarok belepiszkálni...
-
browing #4582 Atomot stratégiai bombázóval, rakétával és ha jól emlékszem akkor taktikai bombázóval is lelehet dobni.
Azt, hogy meddig tudsz játszani azt nem tudom. Nézd a common mappán belül a defines.lua fájl, oda van írva a játékvégének a dátuma. Nálam az 1987. -
Slan #4581 üdv
csak azt szeretném kérdezni hogyan lehet atomot ledobni..
a products fülön látom hogy már 7 le van gyártva. hoi2-ben ha jól emlékszem stratégiai bombázóhoz lehetett társítani.
ja és még valami, semper fi módban mikor van vége a játéknak? most 47-ben járok -
Amergin #4580 Valakinek nincsen meg véletlenül samper fi alá a negyvenvalahány új egységet tartalmazó Common Weapons of WWII kiegészítő? -
tttttom #4579 Valaki létszíves megtudná nekem szerezni az Iron cross 1.01-es patchet? :((( Nagyon fontos lenne. -
mezesmacko22 #4578 Bocsi az alapot ugy ertettem hogy a Semper fi(2.04)
Mikor meg az alapjatek volt csak akkor is ez volt a baj hogy a franciak hamarabb tamadtak azutan valaki irta hogy allitottak valami eselyen hogy ez ne kovetkezzen be,s utanna jo is volt minden(azaz a franciak nem tamadtak,vagy nem tudtak attorni,illetve a nemetek az anschluss soran megkaptak az osztrak csapatokat,kesobb a csehszlovak tankokat),de ahogy jott a semper fi ez valahogy kikerult belole,gondoltam majd a frissitesek tartalmazni fogjak elobb vagy utobb de semmiAzutan valamelyik kieg feltettem de nem tetszett benne hogy teljesen atirta a kezelofeluletet,meg a termelest. -
bertie #4577 Ez a szűkösség tetszik. Nekem épp az a bajom, hogy nem szűkösek a készletek, csak sz@rul oszlik. Nem győzöm Japán esetében termelni a supplyt, mert mindet kiszállítja Koreába. ott is a szovjetekhez közeli provinciák egyikébe. Ott mindig full készletem van (99999 supply). Ebből próbálja egész Kínát ellátni, ami nem is volna baj, de valahogy nem jut el az utánpótlás. Ha új frontot nyitok, pl. Sanghai elkezd oda is szállítani, de olyan keveset, hogy sokszor még az inváziós seregnek sem elég, de több transport shipet nem lehet rendelni az ellátáshoz. Aztán, ha a két front összeér, megszűnik az ellátmány behajózása, és ezek az egységek is a hosszabb úton kapják a cuccost.
A legjobb az volt, mikor enyém volt egész Kína, Indokína, Thaiföld, Malajzia és ezeket mind Észak-Koreából látta el a gép, majd Burma bevételénél előbb mindig lehalt az offenzíva, majd az egész koreai készletet (70000 körüli supply-t és 25000 körüli olaj)átdobta Rangoonba, mikor ott még harcok folytak. LOL -
bertie #4576 Akkor az lehet a probléma. Én Semper Fi és Iron Cross modokkal nyomtam a németeket. Mikor még csak alap volt nem játszottam ugyan velük, de az AI tényleg megszenvedett, volt, hogy a franciák tolták le a Ruhr-vidéket, volt hogy Németország zúzta le a franciákat anélkül, hogy a BENELUX államokat háborúba vonta volna. Egyébként az alapjáték önmagában elég sokszor hülye (pl. USA Japán ellen Mandzsúriában szállt partra!), szerintem érdemes felrakni a SF-t, meg az IC-t. -
sulouos #4575 Miért telik állati lassan az idő max. sebességen is? Alapjátékkal játszom, és 1 óra kb. 1 s alatt telik el, ami piszkos lassú. Ötlet? -
lackoka25 #4574 DiDay's I.C.E. 3.1.0.5 Beta -gfx én ezt raktam fel a 3.2.0 -ás verzióhoz egyenlőre jo! -
Amergin #4573 Igaz, nekem is ugyanez a tapasztalatom. Az utánpótlást az AI osztja és annak szűkössége esetén ő csak azt nézi, hogy egy egység harcol-e, mert csak akkor kap prioritást az utánpótlása (ahogy én észrevettem), DE rohadtul nem érdekli az AI-t, hogy az egység a frontvonalon van, vagy nincs ott. Ez azt jelenti, hogy vond ki a frontról azokat az egységeket, amelyekket pihentetni akarsz!
Magyarán szoptam be úgy, hogy azt gondoltam: "na most megállok az offenzívával és pihentetem egy picit az egységeimet, hogy feltöltődjenek és pihenjenek (maradva a frontvonalban)". Épp az ellenkezője történt: az egységeim szép sorban kifogytak az utánpótlásból és igy a leggagyibb ellenséges egység is elsöpörte őket, a frontot pedig áttörték, összeomlott és vissza kellett vonulni. Az egyetlen dolog amivel meg tudom menteni a helyzetet ilyenkor az az utánpótlás ledobása célzottan arra a régióra, amit támad az ellenség. További furcsaság, hogy a gép minden nap 0:00-kor osztja ki az utánpótlást. Tehát egy egységedet megtámadnak 1:00-kor és annak nincs lőszere, akkor utánpótlás nélkül kell kitartani minimum a következő napig és még akkor sem biztos, hogy jut neki utánpótlás. Így omlanak össze a frontok (a játékban).
További hülyeség: a front és egy hátországi (közeli, külön kikötőből utánpótlást kapó) reptér között volt egy másik reptér is közelebb a fronthoz és az utánpótlást biztosító FŐ kikötőhöz is. Az ott tárolt stukák, vadászok NEM kaptak se lőszert, se üzemanyagot (pedig volt nekik harci parancs kiadva) és közel voltak a fő kikötőhöz és az infrastruktúra is jó volt. Na gondoltam kibaszok én veletek és a hátsó, utánpótlással jól ellátott reptérről elkezdtem 3 szállító repülőgéppel dobálni a fronthoz közelebbi reptérre az utánpótlást, hogy az ott lévő gépek egyáltalán fel tudjanak szállni.
Na szerintetek vajon mi történt?
Az ottani gépek némelyike kapott egy nagyon pici utánpótlást (elkezdett töltődni a csík), de a legtöbbje nem kapott semmit, holott BŐSÉGESEN elegendőt dobáltam, ahhoz, hogy az összes gép repülhessen! Mi történt? A gép egyszerűen "lenyúlta" onnan a motyót: minden nap 0:00-kor és elvitte a fronton harcolókhoz! Ami abból a szempontból nem baj, hogy ott jobb lett az ellátás, viszont az alap problémámat nem sikerült megoldani.
Szóval az egyetlen dolog, amit AZONNAL meg tudsz tenni az utánpótlásod javítására az a szállító gépekkel a fronton harcolóknak történő ledobás, mert azzal a gép szervezését megkerülve tényleg azonnal eljuttatod az anyagot az egységhez. -
mezesmacko22 #4572 Melyik moddal jatszol??Nekem csak az alap jatek van fenn 2.04 b,s nekem az erodites event csak egyszer jot fel pedig egy parszor ujra kezdtem mar,viszont nekem keves a csapatom mivel alapjatekban nem kapjak meg a nemetek sem az osztrak sem a cseh csapatokat -
bertie #4571 Mezesmackó
Németekkel nekem elég volt megépíttetni az erődítéseket (event) légvédelem és radar nélkül. A provinciákba beraktam 10x4 garrisont a maradékba gyalogságot légvédelemmel és antitankkal, plusz Freiburgba a cseh páncélosokat. Támogatásnak 2 provinciával mögötte északon 1-2 gyalogosdandár, délen meg 5x3 mountaineer + a full légierő. Soha meg sem próbáltak átjönni . -
bertie #4570 Legtöbbször én is Japánnal vagyok. Ellátmány tekintetében még az a mod volt a legjobb, ahol eventként meg lehetett kapni a Shanxival határos területeket.
Amúgy részben egyetértek Amelginnel, de én azt tapasztaltam inkább, hogy a frontegységek kapnak ellátmányt, és azok, amelyekkel nem nyomulok előre időben, kifogynak. Egyébként Kína ellen a legjobb villámháborúzni, mert ha felállt a védelmük nagyon nehéz áttörni, irritálóan sokan vannak, főleg, ha a kommunisták is ellened vannak. Ha lelassul az invázió, mindig próbálok új frontot nyitni a hátukban, ezzel megmozgatom a kínaiakat aztán adjad nekik... -
mezesmacko22 #4569 Valaki jatszik meg a nemetekkel??Tudja valaki hogy lehet megallitani a franciakat diplomaciai befolyas nelkul mikor 39ben megtamadom a lengyeleket.Egyszeruen ugy mennek at a csapataimon mint kes a vajon,pedig fejlesztett gyalogsagom van(altalaban 3gyalogos ezred megerositve tuzerseggel vagy tankelharitoval,illetve 3 panzer ezred szinten tuzerseg,vagy antitank)Kifejlesztve a foldi tech. is???
-
Amergin #4568 PONTOSAN tudom, miről beszélsz, mert én is velük vagyok és épp most nyomtam le a népi kínát. Hát nem egyszerű: az utánpótlás az utak gyenge minősége miatt nem akar eljutni a csapatokhoz. Az utánpótlás egy külön misét is megérne, de röviden annyit: szállító gépekkel próbáld töltögetni a csapatokat olyan repterekről, amik bővelkednek az utánpótlásban. Kevesebb egységet próbálj tenni egy tartományba, és próbálj meg a tengerparton előrenyomulni, hogy minél több kikötőt foglalj el, ezzel is segítve az utánpótlásodat. Meglepő, de nekem messze nyugat kínában a gépesített hgadtestemmel SOSEM voltak ellátási gondjaim (bár lehet kevés egység ment oda...), míg a keleti part mellett előretörő egységek sorra kifogytak a municióból. Próbálj széles frontot (lehetőleg egész kínát kelet-nyugat irányban átszelőt) kialakítani, két okból is. Egyrészt a kínaiaknak gyenge egységeik vannak, de azokból RENGETEG van, így kisebb lesz a sűrűségük és nem tudnak annyira betömörödni, másfelől az utánpótlásodnak nagyobb terület (és így több alternatív útvonal) áll rendelkezésére, hogy eljusson a csapatokhoz. Na mára ennyi. Külön regényt lehetne az utánpótlásról írni
Egy kis help angolul.