6647
-
ptamas88 #4767 az alapötlete nagyon jó, hogy van benne 1. világháború és 2. is de a megvalósítás rémes. van összesen 2 kampány az egyik 1914-ben rögtön a háborúban kezdődik semmi felkészülési idő a másik meg az 1936-os kampány.
Mindkettőt kipróbáltam, de a 14-es CTD-zik és teljesen irreális, a 36-os pedig tele van buggal, én pl. németekkel történelmien játszva eljutottam oda h lengyeleket kézzel kellett megtámadni mert nem jött fel event pedig vártam vagy 2 hetet aztán nem kerültem harcba a szövetségesekkel, aztán emellé az oroszokat ha megtámadtam akkor valamiért nem tudtam mégse a területükre menni pedig elvileg harcban álltunk. na így elsőre ennyi én várok hozzá pár patch-et :D -
lackoka25 #4766 most töltöm kiváncsi vagyok
-
lackoka25 #4765 Hali megjelent egy uj játék Darkest Hour A Hearts of Iron 1.0 néven kinek mit mond? -
Dns5000 #4764 koszi
-
bertie #4763 DNS5000
Vagy letiltod a süllyesztős üzeneteket, vagy az options-audio alatt kikapcsolod az összes hangot. -
hana1 #4762 Van egy tengerészeti térkép (naval mapmode), ahol látod hogy hol mennyit süllyesztesz el. Asszem csak havi adatokat közöl, de arra, amire neked kell tökéletes. A hangot külön nem tudom hogy hogy lehet kikapcsolni, de a süllyesztés-üzenetet én ki szoktam kapcsolni, teljesen felesleges.
Amúgy a legjobb vadászhelyek Portugália partjainak környéke, illetve a Vörös-tenger bejárata...az új kiegészítőben már meg lesz oldva, hogy az Atlanti-óceán közepén is érdemes legyen vadászni, jelenleg azonban még nincs arra érdemleges forgalom.
Azt kéne még megcsinálni, hogy a tengerészeti bombázók használhatóak legyenek: távoltartották az angol flottát a német partoktól, jelenleg viszont alig érnek valamit, és egy flottára nézve csak minimális veszélyt nem jelentenek, ellentétben a hordozók gépeivel, akik viszont túl erősre sikeredtek. -
Dns5000 #4761 Meg lehet valahol nézni hogy mennyi convoy transportot sülyesztenek el a tengralattjáróim? Jó lenne tudni hogy mennyire hatékonyak és máshova küldeni őket ha keveset lőnnek ki. De ahoz tudni kéne hogy mennyi lőttek ki. Messagebe ki szokta irni, hogy 1 transpotot kilőttek elég sokszor. Jó lenne ha lenne valami össesítés valahol. Az idegesítő vizcsobbannás hangot viszont jó lenne kikapcsolni valaki tudja, hogy lehet? -
bertie #4760 Belekzdtem 44-es Japán küldetésbe. Hm....
Történelmi ismereteim eléggé hiányosak ezen a téren, de konkrétan az durva, hogy Japánban a hadsereg szinte nulla (néhány garrison, meg minimális gyalogság), A Fülöp-szk-i hadsereg elég nagy, de mind Manilában állomásozik, a burmai hadsereg az indiai határ mellett áll, a hátvédjük meg majdnem Thaiföldön, így az auszik simán elfoglalják Rangoont, amitől hirtelen övék lesz egész Burma!, és a csapataim el vannak vágva az utánpótlástól, Ponape tele van katonákkal, míg a fontos bázis Truk védelmét 1db (brigád)!!! garrison látja el, Kínában eléggé szét vannak szórva a csapataim (hála istennek, érdekes módon kommunista kína nem ellenség), viszont sok köztük a garrison, MINDEKÖZBEN Mandzsúriában ott állomásozik 4-5 hadsereg gyalogság. Vicces. -
zenorbert #4759 Amolyan patthelyzettel, az akkori vezetők is megelégedtek volna...
Ha a kutatásra kellő figyelmet fordít az ember, akkor a technikai fejlettség miatt is idővel neki kedvez a háborús szerencse, ha nem akkor meg meg kell őket szórni atommal.... -
project640 #4758 Egyébként ez tényleg érdekes, mármint, hogy a 43-as, 44-es játékban úgy kezdődik minden, hogy a csapatok jóval alatta vannak a fejlettségi szintnek. Reméltem, hogy ezt kijavítják, de szomorúan látom, hogy nem :-( Pedig a 43-as nem vesztett játék. Én azzal nyomom. 44 febr. van, és észak afrika már az enyém. Igaz az oroszokkal patthelyzet van. Egy visszavonulás után sikerült a dnyeperen megkapaszkodni, de támadásra esélyem sincs. Amolyan patthelyzet alakult ki. -
zenorbert #4757 Amúgy nem vagyok egy mazoista típus... -
zenorbert #4756 Próbálkozásaim a 43-44-es kampányokkal kifulladtak abban, hogy folyton azon kapom magamat milyen fejletlen a haderő, meg hogy ha a kezdetektől én irányítottam volna, milyen más lenne a kép... -
browing #4755 Amúgy a Didays és a HPP között mi a különbség? -
browing #4754 A monarchia idején ahol a kisebbség elérte a 20%-ott, használhatták anyanyelvüket, így Erdélyben az emlegetett románok a közigazgatásban, oktatásban használhatták. Amúgy politikai nemzetben gondolkodtak anno és nem polgári nemzetben így az autonómia megadása felesleges. Amúgy a horvátok és köztünk personal unió volt. Ezért van az, ha megnézel egy atlaszt ott horváto. külön megvan jelölve. Érdekességképen megemlíteném, hogy feletünk található úgynevezett szlovákiában aki a magyar nyelvet használja, azt elég súlyosan megvágja a tót állam. Ők tényleg semmibe se veszik a mi kissebségünket de azt lese sz@rja ez a demokratikus és szabad szellemű Európa. Szóval erről ennyit.
A 44-es kampányt már én is megakartam próbálni de ott sajna már nincs sok esély és én meg nem szeretek veszíteni, így inkább ezt a kihívást nem fogadom el. Meg amúgy az baj ezzel a kampányokkal hogy hiába indulsz 43 vagy 44-ben sok minden nincs a megfelelő technikai szinten, pl: a gyalogság. -
project640 #4753 Végülis, ha arról álmodozunk, hogy magyarként milyen meghódítani a világot, akkor ebben igazad van. Mondjuk ezt egy papíron is meg lehet tenni :-)
Mellesleg annak, hogy elvesztettük Erdélyt elsőszámú felelőse maga Magyarország, akik a monarchia idején semmibe vették a többi nép jogait, akik hallani sem akartak még korlátozott autonómiáról sem, hivatalos nyelvként csak a magyar és a német létezett, stb. ... , ja és román oldalról annak az ő oldalukról nézve nagyszerű külpolitákának, hogy meggyőzték az Antantot igényeikről. Mert ugye az mindenki előtt világos, hogy sokáig ment az alkudozás .Közben ne feledkezzünk meg a teljes haderő lefegyverzéséről, aminek következtében a románok -fittyet hányva a Párizsból jövő 'álljatok meg' előírásnak- egészen Budapestig nyomultak. Olyanok, mint a törökök, na ők tökös gyerekek voltak, akik vesztes háború ide v. oda fegyvert fogtak!
Na ennyit erről, vissza a játékhoz.
Kihívás ... ! Ki meri bevállalni a 44-es küldetést a németekkel? Azzal párhuzamosan én is kezdem, és folyamatosan beszámolunk az eredményekről!
-
Amergin #4752 Áhh, szóval fegyveres testület tagja vagy? Akkor értek mindent!
Ennyit a papíron létező, valóságban sajnos nem létező jogaidról, meg arról a rendszerről, amit védened kell -
zenorbert #4751 Én nem engedhetem meg magamnak ezt a luxust. Nálunk már kevesebbért is mennek ügyészségre a kollégák, pl 5 perc késésért....
Hamánn itt tartunk, szombaton pesten leszek demonstrálni, me tüntenünk sem szabad...
De adiggis sürgősen lekell rohannom egy, kettő, országot -
Amergin #4750 Én viszont hungarista vagyok. Na és?
Valami nem tetszik? -
zenorbert #4749 Én sem arról beszélek, HANEM arról, hogy vannak bizonyos etikai szabályok amelyeket az ember kifia borja betart a neveltetésénél fogva mert így van szocializálva vala. És igen nem lennék magyar, hanem siratnám meg nagymagyarországot, és tévedés neessék nem vagyok hungarista, csak van bennem egy csipetnyi egészséges nacionalizmus. Tehát a témára visszatérve lehet itt arról álmodozni, hogy milett volna ha... de az ember keze akkoris abilibe lóg, mikor felébred.
De pont azért van A "játék" hogy nekelljen soha felébredni....
És most ha megengeditek Beszélnem kell a pszihiáteremmel.... -
project640 #4748 Én nem arról beszélek, hogy nem lehet a nyerő oldalon Magyarország, de, hogy a fél világot meghódítsa ... szerintem ehhez kell egy kis kontroll. Elég jól ismerem azt a korszakot, és amikor a magyarok bőrébe bújva játszok, próbálom azt a 'vesszen Trianon' szellemiséget mmagamban elképzelni, és akként játszani. Na de ebben a szellemiségben pl. GBulgária nem ellenség stb. -
zenorbert #4747 A játék azért játék, hogy kikapcsolódjon az ember.
A történelmi játék, meg olyan, hogy mi lett volna ha....és mindenki szívesen elkalandozik a gondolattal.
Dehát senki sem született királylánynak, ...............vagy mégis? -
#4746 Kben ez számomra csak egy stratégiai játék. Ha történelemhű akarok lenni, akkor maradok a magyar területeken és szépen agyonveretem magam a ruszkikkal. Azt meg nem élvezem, annak az eredményében élünk, ez a valóság. -
#4745 Tibettel?
Elfogadom a kihívást -
project640 #4744 szerintem a progi hibáját egy kis felhasználói fegyelemmel lehet helyettesíteni :-)
Értem ez alatt, hogy a magyarokkal max. elfoglalom a jugókat, és a németekkel szövetségben támadok a SU ellen. És akkor vállik igazán roppant izgalmassá a játék, ha pl. 43-44-től a németek kezdenek megroppani, és magyar szövetségesként mi is próbálunk helyt állni ... továbbra is állítom, hogy amit egyesek ész nélkül csinálnak annak semmi értelme, és azoknak akik azt hiszik, hogy könnyű a játék, azok ne 36-tól kezdjék, hanem 43 v. 44-től .... Ja abba nem tudják a fél világot meghódítani !!!! :-) ... hát akkor továbbra is jó világhódítást, és mondjuk csináljátok meg Tibettel, ... remélem értitek mire akartam kilyukadni. -
bertie #4743 Sziasztok!
Nem tudja valaki, hol lehet átírni a tenger és provinciakikötő távolságát? Mert ICE 3.3.3.ban van pár kikötő (pl.Brest, Barbados) ahol a kikötőből való kiállás 5000 km. Vagyis mint kikötő használhatatlan. -
zenorbert #4742 Hali!
A németekkel a kezdetektől nyomtam a lengyelek fenyegetését a kémeimmel, és 36 szeptemberére meg is tudtam őket támadni, de amikor elfoglaltam varsót, azonnal ideadta az összes területét, és csatlakozott az allies hez, meg még mindíg háborúban állok, miért nem lehet őket egyszerűen annektálni? Vagy ez is egy újabb bug? Ja amúgy az I.C.E.3.3.3. van fenn -
Amergin #4741 Na jó, elismerem: tényleg nehéz egy olyat írni, ami mindenkinek megfelel. Ha követi a történelmet, akkor azért hülye a gép, ha felrúgja, akkor meg azért.
Jelen esetben a gépnek azt "kellene" megtámadni, aki a legnagyobb fenyegetést jelenti (threat) és akkor jól leverne lehet még a lengyelek megtámadása előtt. Azt hiszem az alapjáték talán ilyen, a Samper Fi nélkül (én soha nem játszottam vele). -
nagypite #4740 Ok de ebben benne van a gép butasága is. Németek be vannak scriptelve, hogy támadják meg az oroszokat, miközben fél európa és a közel kelet a magyaroké... Ha okosabb lenne a gép előbb téged támadott volna meg aztán az oroszokat. -
Amergin #4739 bár ez "csalás" -
#4738 Normálon Magyarországgal 36-tól lazán lehet nyerni, természetesen csalás nélkül. Németekkel szövetségben (axis) végigtoltam, USA-t is elfoglaltam.
Most kipróbaltam egyedül tolva, nem belépve egyik szövetségbe sem.
Eddig ezt csináltam:
Kémeket itthon és Jugoszláviában felfuttattam 10-re, semlegességet csökkentettem, Jugoszlávia fenyegetését növeltem. Közben gyaloghadosztályokat gyártottam (2 brigádosakat). Fejlesztésben a gyalogság morált és organizációt növeltem. Így valamikor 1937-ben hadat tudtam üzenni a Jugóknak. Viszonylag könnyen meg is volt. Utána rögtön támadható Románia Jugoszlávia sarkából, aztán Bulgária, Albánia (ezek már könnyűek voltak).
Ekkor stratégiai áthelyezés Ausztriához, majd Svájc, aztán vissza és hasbatámadni Csehszlovákiát. Ekkora már összevontam az egységeket, 4 brigádos hadosztályaim voltak.
Utána lenyomtam a Görögöket, Törököket, sőt Perzsiát is.
Innentől nagyhatalom Magyarország, kutatni is elég jól lehet, persze koncentrálva a gyalogságra, light és medium armorra, supply-ra,stb.
Mivel eluntam magam, és már sok egységem volt, amikor a németek betámadták az oroszokat, vártam addig, hogy moszkva közelében legyenek, és megtámadtam őket. Előtte felálltam a határra úgy, hogy bal oldalon az Adria meghosszabbításában egy egységes vonalat húztam, középen pedig Berlin felé támadtam. Nagyon kevés egységük volt a hátországban. Amint elértem Berlint a nyugati oldalt tartottam, a keleti oldalon előre mentem az orosz határig, és ott védekeztem, várva, hogy a ruszkik oda tolják az utánpótlástól elvágott németeket. Ez megtörtént, felmorzsolódtak. Innentől átdobva a keleti hadosztályokat már könnyen be lett darálva a maradék Németország és Olaszország (ugye a Francia területekkel együtt).
Ezután még a biztonság kedvéért elkentem Vichy France-t, Spanyolországot és Portugáliát (így fél Afrika is az enyém). És ugye mivel sem az allies-t sem a komcsikat nem támadtam, gyakorlatilag ez a terület biztonságban is van.
Most fejlesztem és növelem a sereget, hogy a ruszkiknak neki lehessen menni, de így már, hogy ekkora területem van, a kutatás nagyon pörög, meg gyártani is elég jól lehet, ha az upgradet visszafogom. -
Amergin #4737 Bug. Nekem n+1-szer játszotta már el. Játssz tovább és pár hónap múlva magától rendbejön. Onnan tudod, hogy baj van, hogy az utánpótlás központjára azt írja: Berlin. Na ez egy idő után MAGÁTÓL visszaáll majd Budapestre és akkor rendbejön minden...
Az ellopott nyersanyagaidat "természetesen" nem kapod vissza. Szopás, hogy még mindig van benne bug. -
Len1n #4736 Sziasztok!!!
nem tudja valaki miért van az hogy ha a magyarokkal kezdek 36ban...38 Február 23ikrá tök jól állok van sereg IC nyersanyagok minden... már csak generálom a feszültséget Románival hogy végre megtámadhassam...erre 23ikán pontban 0.00 kor elveszik minden üzemanyagom 6K ról 224 re minden ellátmányom 36K ról 65 re és nem tom mi a gáz...újra és újra eljátsza ezt ha valaki tud akkor segítsen pls! -
ptamas88 #4735 gyalogság : 3 Inf + 1 Art
páncélos: 2 Arm + 1 Mot + 1 SP Art
motorizált : 1 L Arm + 2 Mot + 1 valamilyen kísérő brigád, pl Engineer -
zenorbert #4734 Más...
Szerintetek mi a legjobb-legütősebb összeállítás, a gyalogságnál, a harckocsiknál, és a motorizált hadosztályoknál? -
project640 #4733 ez igy van 36-tol szinte minden nagy allammal nyerheto a jatek, ezert inspiralok mindenkit, hogy a 43-as scenariot jatsza, es abban osszuk meg a tapasztalatokat. -
bertie #4732 Igazából nem túl jó csalni a gép ellen. Emlékszem, a legelején (HoI 3 1.3!) mikor beírtam a gyártás cheat-et az elenség is megkapta az instant gyártást. Hát elég szívás volt.
Amúgy nincs is igazán szükség csalásra. 36-tól kezdtem Japánnal. most járok 43 tavaszán. SzU-t lenyomtuk (nem kötöttem velük megnemtámadási szerződést, így hátbatámadhattam), enyém egész Ázsia és Óceánia meg fél Perzsia, Afrika portugál-spanyol, Közel-Kelet török-szaudi. USA a háromszög közepén, Allies csak GBr meg Kanada (mármint akinek ténylegesen van hadereje). Most készülök lenyomni Angliát, mert sajna a németekre nem számíthatok, ők átadták a teljes hadseregüket a Reichskommoknak, a többi axis meg össze-vissza (Románok pl. Szudánt elfoglalták - LOL.
Szóval csalás nélkül is elég könnyen lehet nyerni, megfelelő taktikával. -
project640 #4731 Persze próbáld úgy, hogy a 43-as februári scenarióval kezdesz.
Itt valakinél olvastam, hogy a magyarokkal délről támadja az USA-t ... , nem tudom, hogyan csinálják, de én amikor a magyarokkal próbálkoztam 38-39ig nem is tudtam támadni ... még úgy sem, hogy az ügynökeimmel nyomtam le a neutralytimat, a másiknak pedig a fenyegetését növeltem.
Biztos hogy ők így szeretnek játszani :-) , hogy mindenbe belenyulkálnak.
A scenárióba csak az az idegesítő -ha valaki játszott már úgy, hogy nem 36-ból kezdi-, hogy pl. a csapatfejlesztést akkor kezdi el ... pl. 44-es scenárió elején a gyalogság 2-es szinten áll!!!! -
bertie #4730 kvarcusz! Speciel a manpower kódot nem tudom (bár lehet éppen ez az ), de a konzolt elvileg a következőképp nyithatod meg: ALT+NumPad 2 1 -
bertie #4729 poject640 Egyszer én is kísérleteztem szovjetek ellen. Németekkel Barbarossa előtt kitöröltem a hadseregük javát (területenként 1 gyalogoshadosztály maradt) és ... nem jutottam el Sztálingrádig! Moszkvát nagy nehezen bevettem, de aztán vége. Supply hiány miatt lelassult az előrenyomulás a ruszkik meg tömegével dobták elém az új páncélos-motorizált hadosztályokat. -
kvarcusz #4728 Üdv!
Hogy lehet beírni a játékban az emberi kapacitás kódot?