Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bocsi nem kritikanak szantam hiszen mindenki ugy jatszik ahogy akar!!
Az a baj hogy a hoi2 ben mire mar ment a jatek s kitalaltam hogy termeljek,jott a 3 resz itt mar nem volt jo hiszen az eventeknel elmarad az Ic.
Amiota felraktam az utolso semper fi frissitest azota van hogy az Anschluss kor nem kapok csak teruletet-de az eventben is csak azt irja ki hogy megtortent??
Amiota felraktam az utolso semper fi frissitest azota van hogy az Anschluss kor nem kapok csak teruletet-de az eventben is csak azt irja ki hogy megtortent??
érdekes, mert én eddig úgy vettem észre, hogy az Anschlussnál IC-t és osztrák erõket is kapok, akárcsak a csehek után, Rajnánál semmi....
bár arról már fogalmam sincs, hogy milyen módok vannak fent, ami biztos az a semper fi és vmelyik DiDay's....
bár arról már fogalmam sincs, hogy milyen módok vannak fent, ami biztos az a semper fi és vmelyik DiDay's....
MSI B450M bazooka, r5 3600x, rx 6800, 16GB DDR4 hyper X, 3TB HDD, 240GB SSD, FSP Hydro 600W, CM mastercase pro 3 These mountains will stand forever ...you can`t destroy them...
szervusz!
nem használok semmi cheat-et.
Egyszerüen nem gyártok semmit, csak futtatom a játékot,s figyelem a kémek és a diplomaták tevékenységét. Igy jött össze a rengeteg ellátmány.
Hoi 2ben bevált,h rengeteget felhalmoztam az inséges idökre.
eljutottam az anschlussig, most pedig ismerkedem a hadászattal, ez sem egyszerü...
már csak 10oldal van a fórumból...
köszönöm válaszod!
nem használok semmi cheat-et.
Egyszerüen nem gyártok semmit, csak futtatom a játékot,s figyelem a kémek és a diplomaták tevékenységét. Igy jött össze a rengeteg ellátmány.
Hoi 2ben bevált,h rengeteget felhalmoztam az inséges idökre.
eljutottam az anschlussig, most pedig ismerkedem a hadászattal, ez sem egyszerü...
már csak 10oldal van a fórumból...
köszönöm válaszod!
Azaz az igazsag hogy meg ennyi nem volt az ellatmanyom ugy hogy ez biztos cheat segitsegevel ered el.<#ejnye1>#ejnye1>En nemszeretem a csalast alkalmazni-de ez egyeni-de egyebkent erre nem tudok valaszolni.
A mennyisegre a valasz minel tobbet,hiszen mire elersz szovjetuniohoz ha tortenelem huen jatszol szukseg lesz minnel tobb csapatra.Azert is mondtam hogy keszits mar az elejetol gyarakat mert mire odaersz egyre tobb Ic kell a fejlesztesre s ekkor mar jol jon a plusz Ic.A minisztereknel en Hajmar "Shackot" szoktam betenni hiszen plusz Ic ad.Viszont itt nem ad Ic az Anschlusskor ,Rajna videk occupalasakor ez mind kimarad.A termelesben en mindent szoktam termelni de azaz igazsag eddig meg csak ketszer jutottam el a lengyel haboruig mert valami sosem jon ossze-Anschlussnal pl nem kapom meg a csapatokat-valaki irta hogy pedig odaadja de amiota a Semper fi van fennt- azota szivat engem.
A mennyisegre a valasz minel tobbet,hiszen mire elersz szovjetuniohoz ha tortenelem huen jatszol szukseg lesz minnel tobb csapatra.Azert is mondtam hogy keszits mar az elejetol gyarakat mert mire odaersz egyre tobb Ic kell a fejlesztesre s ekkor mar jol jon a plusz Ic.A minisztereknel en Hajmar "Shackot" szoktam betenni hiszen plusz Ic ad.Viszont itt nem ad Ic az Anschlusskor ,Rajna videk occupalasakor ez mind kimarad.A termelesben en mindent szoktam termelni de azaz igazsag eddig meg csak ketszer jutottam el a lengyel haboruig mert valami sosem jon ossze-Anschlussnal pl nem kapom meg a csapatokat-valaki irta hogy pedig odaadja de amiota a Semper fi van fennt- azota szivat engem.
Szervusz!
Köszönöm válaszod!
Még egy új, s egy már említett kérdés:
-ellátmányból csak 99.999 lehet a raktárban?
Érdekes, mert úgy tûnik, hogy miután elérem ezt a kritikus mennyiséget, majd hagyom még pluszba termelni, majd ezt követõen bizonyos idõ elteltével leviszem a termelését nullára egy jó darabig nem fogy a raktárból.
A gyanúm: többet is tudok raktározni, de egyszerûen nem mutatja... (remélem érthetõen fogalmaztam)
-mennyi gyalogságot, egyebeket érdemes gyártani?! Mekkora sereget érdemes készíteni 1939-re? Tudom ez ember és játékfüggõ, de mégis...
ugyanígy vadász, bombázó, stb... Ez azért is fontos, mert azokat az egységeket érdemes fejleszteni.
-ezen gyártásokat érdemes a legelejétõl folytatni? (késõbb ezen "kész" egységek fejlesztése is IC-be kerül...)
Haladok a fórumban visszafelé módszeresen, de sok kérdésre nem kapok választ...
Köszönöm mindenki segítségét!
Köszönöm válaszod!
Még egy új, s egy már említett kérdés:
-ellátmányból csak 99.999 lehet a raktárban?
Érdekes, mert úgy tûnik, hogy miután elérem ezt a kritikus mennyiséget, majd hagyom még pluszba termelni, majd ezt követõen bizonyos idõ elteltével leviszem a termelését nullára egy jó darabig nem fogy a raktárból.
A gyanúm: többet is tudok raktározni, de egyszerûen nem mutatja... (remélem érthetõen fogalmaztam)
-mennyi gyalogságot, egyebeket érdemes gyártani?! Mekkora sereget érdemes készíteni 1939-re? Tudom ez ember és játékfüggõ, de mégis...
ugyanígy vadász, bombázó, stb... Ez azért is fontos, mert azokat az egységeket érdemes fejleszteni.
-ezen gyártásokat érdemes a legelejétõl folytatni? (késõbb ezen "kész" egységek fejlesztése is IC-be kerül...)
Haladok a fórumban visszafelé módszeresen, de sok kérdésre nem kapok választ...
Köszönöm mindenki segítségét!
Megprobalok valaszolni:
-Anschluss nalam ossze vissza jon be raadasul nekem nem adja at az osztrak hadsereget ezzel mar vagy 8szor megszivtam.
-Vannak bizonyos tortenelmi esemeny sorozatok amit bead elobb - utobb,aminel pl. a Rajna videknel eleg sz.r hogy nem ad tobb Ic,mert szerintem mivel eddig ez egy szigoruan ellenorzott terulet volt,raadasul az osszes szen keszlet a franciakhoz vandorolt igy szerintem igenis kellene par Ic pluszt adni.
-Az idopont fugg hogy mikor teljesited a felteteleket
-Erdemes foleg a haboru miatt mivel No eleg sok behozatalra szorul a haboru utan nem sok mindene marad ezert a diplomaciaban erositsd a tengelyhez kozeli orszagokkal valo kapcsolatot,mert en mar jartam ugy hogy a lengyel haboru utan minden kereskedelmem megszunt
-Penz nagyresze kereskedelem de a consumer goods-bol is johaet de szerintem eleg a csuszkat eppen ott tartani amennyi kell
-kemeket szoktam kuldeni de nalam azon kivul hogy az adott orszag termeleset,kutatasat kimutatjak,azon kivul nalam semmi mast nem csinaltak
-Ic en mar az elejetol epitek 28 fele mar eleg sokat jelent
-A sereg iranyitas pedig egy kulon fogalmazas,de sokat tanulhatsz ha vissza olvasod a forumot,itt nagyon sok mindenre megtalalod a valaszt!!
-Anschluss nalam ossze vissza jon be raadasul nekem nem adja at az osztrak hadsereget ezzel mar vagy 8szor megszivtam.
-Vannak bizonyos tortenelmi esemeny sorozatok amit bead elobb - utobb,aminel pl. a Rajna videknel eleg sz.r hogy nem ad tobb Ic,mert szerintem mivel eddig ez egy szigoruan ellenorzott terulet volt,raadasul az osszes szen keszlet a franciakhoz vandorolt igy szerintem igenis kellene par Ic pluszt adni.
-Az idopont fugg hogy mikor teljesited a felteteleket
-Erdemes foleg a haboru miatt mivel No eleg sok behozatalra szorul a haboru utan nem sok mindene marad ezert a diplomaciaban erositsd a tengelyhez kozeli orszagokkal valo kapcsolatot,mert en mar jartam ugy hogy a lengyel haboru utan minden kereskedelmem megszunt
-Penz nagyresze kereskedelem de a consumer goods-bol is johaet de szerintem eleg a csuszkat eppen ott tartani amennyi kell
-kemeket szoktam kuldeni de nalam azon kivul hogy az adott orszag termeleset,kutatasat kimutatjak,azon kivul nalam semmi mast nem csinaltak
-Ic en mar az elejetol epitek 28 fele mar eleg sokat jelent
-A sereg iranyitas pedig egy kulon fogalmazas,de sokat tanulhatsz ha vissza olvasod a forumot,itt nagyon sok mindenre megtalalod a valaszt!!
kiváncsi lennék rá 😄 hajrá
Helló!
Épp a minap törtem a fejem. 😄 És eszembe jutott, hogy mit szólnátok hozzá, ha a hoi3-ból meg pár játékból jeleneteket vennék fel és össze dobnám õket egy jó hosszú filmmé. 😊 Mit szóltok hozzá?
Épp a minap törtem a fejem. 😄 És eszembe jutott, hogy mit szólnátok hozzá, ha a hoi3-ból meg pár játékból jeleneteket vennék fel és össze dobnám õket egy jó hosszú filmmé. 😊 Mit szóltok hozzá?
Köszönöm!
Ma toltam egy picikét. Egy-két kérdés:
-Miként lehet az Anschlusst kikényszeríteni?
Láttam a diplomáciában, hogy vannak feltételek, de azt mivel érem el. (rajna vidék megvolt, többi?) Ez csak a valós 38-as idõpontban történhet, vagy késõbb is?
-Érdemes készleteket felhalmozni? Itt csak 99.999 lehet a raktárban?! HOI2-ben bármennyi.
-Pénzt csak kereskedelembõl tudok szerezni? Hiába emelem a consumer goods-ot nem kapok többet...
-Hova érdemes kémeket küldeni, milyen küldetéssel?
-Kiket érdemes diplomáciában befolyásolni? Mi a haszna?
-Érdemes-e az elején IC-t, rakétatelepet építeni?
És a seregirányításhoz hozzá sem kezdtem...
Köszönöm bárki válaszát, esetleg csak egy linket, ahol kaphatok választ kérdéseimre, nem túl erõs angol tudással...
Köszönöm!
Ma toltam egy picikét. Egy-két kérdés:
-Miként lehet az Anschlusst kikényszeríteni?
Láttam a diplomáciában, hogy vannak feltételek, de azt mivel érem el. (rajna vidék megvolt, többi?) Ez csak a valós 38-as idõpontban történhet, vagy késõbb is?
-Érdemes készleteket felhalmozni? Itt csak 99.999 lehet a raktárban?! HOI2-ben bármennyi.
-Pénzt csak kereskedelembõl tudok szerezni? Hiába emelem a consumer goods-ot nem kapok többet...
-Hova érdemes kémeket küldeni, milyen küldetéssel?
-Kiket érdemes diplomáciában befolyásolni? Mi a haszna?
-Érdemes-e az elején IC-t, rakétatelepet építeni?
És a seregirányításhoz hozzá sem kezdtem...
Köszönöm bárki válaszát, esetleg csak egy linket, ahol kaphatok választ kérdéseimre, nem túl erõs angol tudással...
Köszönöm!
Szerintem ha a Hoi2 nel mar volt egy strategiad az itt is jo,csak egy kicsit komplikaltabb.Hiszen eloszor is be kell allitani a termelest,kutatast majd ehhez el kell osztanod az oficereket,s nagyobb szerepet kap a kemkedes is illetve mar valosaghu a csapatok kapcsolodasi szintje,bar lenne meg mit javitani,de ez mar csak az en velemenyem
Köszönöm, megoldódott!
A Hoi2-vel játszottam sokat, de a régi gépemen nem futott a 3. rész.
Most lett egy új, így feltettem mindent, de ez jóval összetettebbnek tûnik, szerencsére...
Vágytam már egy ilyenre. Miként tudok belerázódni? Van tanácsotok esetleg?
Vagy csak toljam, toljam...
Köszönöm!
Most hirtelen ezt talaltam beirva a gogliba:
http://luabinaries.sourceforge.net/download.html
Ha nem lesz jo meg este megnezem melo utan de hatha valaki meg tud segiteni neked itt.
http://luabinaries.sourceforge.net/download.html
Ha nem lesz jo meg este megnezem melo utan de hatha valaki meg tud segiteni neked itt.
Szia!
Köszönöm válaszod, de biztosan láma vagyok, de azon az oldalon semmi ilyesmit nem találok.
Tudsz esetleg bõvebben segíteni?!
Kösz!
Köszönöm válaszod, de biztosan láma vagyok, de azon az oldalon semmi ilyesmit nem találok.
Tudsz esetleg bõvebben segíteni?!
Kösz!
dll.com
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem...
Telepíteni szeretném a semper fi 2.01 patch-e, de az alábbi hibaüzenetet küldi:
a lua51.dll hiányzik a géprõl?! Találtam egy ilyen szoftvert, de nem oldotta meg így le is töröltem.
Tud esetleg segíteni valaki?
Köszönöm!
Ameddig eljutottam:
alapprogram
semper fi
telepítése most jött volna a patch, aztán a DiDay's I.C.E. ...
Segítségre lenne szükségem...
Telepíteni szeretném a semper fi 2.01 patch-e, de az alábbi hibaüzenetet küldi:
a lua51.dll hiányzik a géprõl?! Találtam egy ilyen szoftvert, de nem oldotta meg így le is töröltem.
Tud esetleg segíteni valaki?
Köszönöm!
Ameddig eljutottam:
alapprogram
semper fi
telepítése most jött volna a patch, aztán a DiDay's I.C.E. ...
Csáó, van a játékhoz már magyarítás?
Azaz az igazsag hogy probalok tortenelem huen jatszani eppen ezert 3 anyahajot epitek a nemeteknel, de ezeket is csak azert mert mar a Hoi3 ban is ugy jartam hogy mire elfoglaltam Norvegiat,Jug.,Gorogorsz. es keszultem oroszok lerohanasara egyszer csak megjelent Usa a nemet partoknal pedig az angolokat mar kezdtem megtizedelni,konvojaikat is megnyirbaltam,de innentol kezdve eselyem se volt.
Igen arra gondolok a körök megvannak csak nincs benne szám hogy éppen hogy áll a a csata.
asszem a /script/country/SPA.lua, de minden országhoz tartozó script ott van. És azért nem vagyok biztos benne, mert ezt az egy scriptet pont kiszedtem a spanyolokra vonatkozó scriptek közül, így nincs már nyoma;-)...
a százalékra ott a kis zöld-sárga-piros körön gondolsz? mert ha igen az már a semper fi 203 patchen sincs. eddig azt hittem bug azért nincs ott.
asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23
én se küldöm el a felszíni flottát, féltem õket. most 39 végén van 3 anyahajóm 3 zsebcsatahajom meg épül még 3-3, készülök az angol invázióra és azzal egy idõben a nagy tengeri csatára, amit remélem megnyerek, fõleg ha tengerészeti légierõm kondorjai is kigyomlálják kicsit õfelsége flottáját.
asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23
Itt a kemkedessel tudod megoldani
A tengeri egysegeknel is osztodik,illetve milyen a jo osszeallitas.Hiszen a valosagban a Bismark egyedul ,vagy a testver hajojaval portyazott? A jatekban nem biztos hogy ezt megtennem,meg nem ertem 39ig de korabban is annyi mindenre oda kellett figyelni sajnalnam csak ugy felaldozni oket.Regebbi jatekban ossze raktam 1csatahajot,1anyahajot,2nehezcirkalot,4rombolot majd elkuldtem portyazni oket de alig telt el par nap az egesz Angol flotta ott volt eselyemse volt!!
Köszi a gyors válaszokat!A garrisonoknál úgy értettem,h a 2ben ha leraktuk és bekapcsoltuk ezt a funkciót akkor látványosan csökkent a dissent...de lehet itt nincs így.Mindegy köszi mégegyszer 😊.
-support attack: Ctrl + jobbklikk asszem
-alapból mindenki elnyomja a lázongást utasítás nélkül is
-a hierarchia jó dolog, pl lehet együtt parancsot kiadni akár 1millió embernek ha a HQ és az alárendelt csapatok közötti szürke csíkra kattintasz. a célkijelöléseket ritkán használom, de ha nem szereted magad irányítani a csapataidat, akkor jó. A különbözõ parancsnoki szintek különbözõ dolgokért felelnek: pl: utánpótlás-hadseregcsoportHQ -> ezért érdemes minél nagyobb skillû parancsnokot odarakni, kevesebbet zabálnak ekkor. A vezér bónuszai lefelé is kiosztódnak, persze osztott százalékban.
-alapból mindenki elnyomja a lázongást utasítás nélkül is
-a hierarchia jó dolog, pl lehet együtt parancsot kiadni akár 1millió embernek ha a HQ és az alárendelt csapatok közötti szürke csíkra kattintasz. a célkijelöléseket ritkán használom, de ha nem szereted magad irányítani a csapataidat, akkor jó. A különbözõ parancsnoki szintek különbözõ dolgokért felelnek: pl: utánpótlás-hadseregcsoportHQ -> ezért érdemes minél nagyobb skillû parancsnokot odarakni, kevesebbet zabálnak ekkor. A vezér bónuszai lefelé is kiosztódnak, persze osztott százalékban.
Sziasztok!
Én még csak most kezdtem játszani a hoi 3mal (a kettõt vágom kitéve betéve).Egy két dolgot nem nagyon értek,ezért lenne pár kérdésem:
-nem találom a support atttackot (helyette vannak a az objectivesek,amiket nem igazán tudok használni)
-a garrisonjaimat nem tudom elküldeni partizánt vadászni
-a seregnek a hierarchiáját se nagyon értem,bár beosztottam,de elõnyét a hangulatosságon kívül nem látom
Válaszaitokat elõre is köszönöm.
Én még csak most kezdtem játszani a hoi 3mal (a kettõt vágom kitéve betéve).Egy két dolgot nem nagyon értek,ezért lenne pár kérdésem:
-nem találom a support atttackot (helyette vannak a az objectivesek,amiket nem igazán tudok használni)
-a garrisonjaimat nem tudom elküldeni partizánt vadászni
-a seregnek a hierarchiáját se nagyon értem,bár beosztottam,de elõnyét a hangulatosságon kívül nem látom
Válaszaitokat elõre is köszönöm.
cross editiont-akartam😊
hali Jo ez Cross Iron mód csak kár hogy nem magyar meg vannak problémák pl:amikor két egység csatázik nem irja ki a százalékot hogy áll a za attack.valaki nem tudja lesz e magyaritás ehhez módhoz? de tök szép a térkép! a folyók mig mindig nem jó helyen vannak😞
Természetes ki lehet nevezni oda is. (Pl. 36-os kezdéssel, ha nem vigyázol, simán kiosztja a legjobb parancsnokaidat az újonnan készülõ hadosztályok élére.)
A lefokozásnak-elõléptetésnek annyi hatása van, hogy ha szerzett már xp-t, az nullázódik. Ha már szerzett annyit, hogy a skillje is növekedjen, akkor azt a növekedést már nem veszti el.
Az old guard nem tapasztalt katona. 'Régi gárda'. Ezek a begyöpösödött, tradícionalista tökfejek, akik nem bírják elviselni az újításokat.
A lefokozásnak-elõléptetésnek annyi hatása van, hogy ha szerzett már xp-t, az nullázódik. Ha már szerzett annyit, hogy a skillje is növekedjen, akkor azt a növekedést már nem veszti el.
Az old guard nem tapasztalt katona. 'Régi gárda'. Ezek a begyöpösödött, tradícionalista tökfejek, akik nem bírják elviselni az újításokat.
Iron cross -t honnan toltotted le???
Masik nemetekkel vagyok nekem eleg idegesito hogy a legnagyobb asz-okat nem lehet divison -hez kinevezni,mikor ezek a parancsnokok a fronton harcoltak sokszor mint Guderian vagy Rommel 1-1 szazadot vezetve.Tudja valaki hogy milyen hatasa van ha lefokozom oket,hogy vezethessenek division-t.
Ugyan ilyen idegesito,hogy nehany parancsnoknak meg nincs plusz tulajdonsaga,illetve ez az oreg katona dolog is eleg ertelmetlen hiszen szerintem minel tobb csataban reszt vett valaki annal tobb tapasztalata van ez meg -50 szazalakot ad nekik????
Masik nemetekkel vagyok nekem eleg idegesito hogy a legnagyobb asz-okat nem lehet divison -hez kinevezni,mikor ezek a parancsnokok a fronton harcoltak sokszor mint Guderian vagy Rommel 1-1 szazadot vezetve.Tudja valaki hogy milyen hatasa van ha lefokozom oket,hogy vezethessenek division-t.
Ugyan ilyen idegesito,hogy nehany parancsnoknak meg nincs plusz tulajdonsaga,illetve ez az oreg katona dolog is eleg ertelmetlen hiszen szerintem minel tobb csataban reszt vett valaki annal tobb tapasztalata van ez meg -50 szazalakot ad nekik????
Szia,
feltettem a legujabb patch-et, es a hozza tartozo iron cross edition-t, abban az eredeti kepek vannak. Egyebkent engemet is zavart.
Ja, jo lenne, egy modern day scenario.
feltettem a legujabb patch-et, es a hozza tartozo iron cross edition-t, abban az eredeti kepek vannak. Egyebkent engemet is zavart.
Ja, jo lenne, egy modern day scenario.
egyéni utvonal ki választás
shift+egér
shift+egér
ebben a semper fiben annak mi értelme volt hogy lecserélgették a a harcjármûvek fényképeit? pl a német közepes tankoknál t34-van, a tenferészeti bombázónál betti vagy milyen japcsi gép? ennek mi értelme volt?
hogy lehet ugy adni egy parancsot hogy eyg bizonyos útbvonalon át menjen oda, áttörve az útba esõ ellenséges sereget. pl. ha a határon támadáskor megadom egy 4-5 tartománnyál távolibb város elfoglalását, akkor mindig a rést keresi meg a sereg a frontvonalon nem pedig a legrövidebb útvonalon megy.
és hogy kell átadni a gépnek az egyes csapatok irányítását?
hogy lehet ugy adni egy parancsot hogy eyg bizonyos útbvonalon át menjen oda, áttörve az útba esõ ellenséges sereget. pl. ha a határon támadáskor megadom egy 4-5 tartománnyál távolibb város elfoglalását, akkor mindig a rést keresi meg a sereg a frontvonalon nem pedig a legrövidebb útvonalon megy.
és hogy kell átadni a gépnek az egyes csapatok irányítását?
Valaki nem tud egy modern day szenárió mod készültérõl a hoi3-hoz?
😊
Csak jelzem, hogy a játék lényege az, hogy töbször is el lehet játszani ugyan azt csak más cselekmény szállal!
Csak jelzem, hogy a játék lényege az, hogy töbször is el lehet játszani ugyan azt csak más cselekmény szállal!
nem haragszom mivel, Én dél-afrikába nem vittem semmit, és nem foglaltam el a félvilágot...
ha utalgatni próbálsz akkor azt tedd pontosan...
ha utalgatni próbálsz akkor azt tedd pontosan...
De, rettenetes haragszom :-) Mindenki úgy játszik, ahogy akar. Én korábban csináltam egy csomó egytõernyõst, és össze-vissza dobáltam õket, hogy elfoglaljam a vicory pontokat, aztán az ország megadta magát. Ilyen módszerrel pikk-pakk elfoglaltam egy csomó országot, aztán gondolkodtam, hogy is van ez.... az ok, hogy a játék engedi, de alapvetõen teljességgel kizárható, inenntõl úgy kezdtem játszani, hogy magamaban kigondoltam egyszabályrendszert ... számomra így izgalmasabb .. ettõl függetlenül, persze te játszd úgy, hogy hajóval csapatokat viszel dél-afrikába, és foglald el, és örülj neki, hogy elfoglaltad a fél világot ... , remélem nem haragszol :-)
szerintem meg mindenki játsza úgy a játékot ahogy akarja én nem kellene ilyen 'önmérsékletrõl' papolni...
meg aztán a ahogy a mondás is tarja a háborúban nincsenek szabályok...
ha a gyõzelem érdekében vesznie kell az íreknek, lemerem fogadni, hogy a németek is megtámadták volna õket.
U.I: Én vagyok az aki az íreket lezúzta azért, hogy az angolokat összezúzza 😊
remélem nem haragszol project640, mert, ha igen nem tudom, hogy fogok ma aludni 😄
meg aztán a ahogy a mondás is tarja a háborúban nincsenek szabályok...
ha a gyõzelem érdekében vesznie kell az íreknek, lemerem fogadni, hogy a németek is megtámadták volna õket.
U.I: Én vagyok az aki az íreket lezúzta azért, hogy az angolokat összezúzza 😊
remélem nem haragszol project640, mert, ha igen nem tudom, hogy fogok ma aludni 😄
Csak az a gond, hogy a jatekkal nem tudod a valosagot jastzani, ahhoz bizonyos 'onmersekletre' van szukseg. Nem hasznalom ki pl. a jatek olyan kiskapuit, hogy csapatszallitokon csapatokat viszek az ir partokhoz, majd haduzenet, es lerohanom. Ilyen esemeny a tortenelmbe semmilyen korulmenyek kozott nem zajlodhatott volna le. De mondjuk Egyiptom lerohanasa, vagy a kozel kelet, vagy Franciaorszag, majd Anglia, ezeknek meg volt az eselye ... ha igy jatszik az emebr, akkor sem a tortenlmet jatsza, de uram bocsa, izgalmasabb, huebb a jatek. Pl. valamelyik forumon olvastam, hogy egyesek pl. egyenesen olyan korlatozasokat varnak, hogy Nemetorszag hany csatahajot epithet egyszerre, mert hogy ennyi es ennyi szarazdokja volt, es parhuzamosan csak egy-kettot tudott epiteni. stb.
Valaki mar nyomta ugy a nemetekkel, hogy a 44--es scenariot jatsza?
Valaki mar nyomta ugy a nemetekkel, hogy a 44--es scenariot jatsza?
ezt úgy oldottam meg hogy ez elejétõl fogva építem a gyárakat...
miután megtámadtam a yugokat és még nem gyõztem le õket ( de már a zsebemben van a gyõzelem) még az elõtt a következõ legyõzendõ országhoz irányítottam a sereget és hadat üzentem nekik is, így a megmaradt a teljes ipari kihasználtság, nehéz ipar kitermelés meg ezek.
valahogy így csináltam...
miután megtámadtam a yugokat és még nem gyõztem le õket ( de már a zsebemben van a gyõzelem) még az elõtt a következõ legyõzendõ országhoz irányítottam a sereget és hadat üzentem nekik is, így a megmaradt a teljes ipari kihasználtság, nehéz ipar kitermelés meg ezek.
valahogy így csináltam...
Ha az érdekel, mi történt, akkor megnézek egy dokumentumfilmet. Engem az érdekel mit lehet másképp csinálni.
nekem még 1937 végére sem siekrült lenyomni a semlegességet. 😊
Amúgy van ötleted az ellátmányra?
Köszi
Amúgy van ötleted az ellátmányra?
Köszi
Szia project640! Én egyetértek amiket mondasz. Pl mikor az Olaszokkal voltam. Nálam még 1942-ben sem tört ki a vílágháború. Amúgy meg az a Japánba nyomúlás. Az egész története, hogy a kína mint szövetségesemet meg támadta Japán. Így én akarva-akaratlanul is háborúba keveredtem Japánnal. És úgye Angliának vannak azon a részen már alapból területei.
Meg én nem is a háborúra törekszem elsõsorban.
Csak ennyit akartam hozzá fûzni. Amúgy van még mit javítani rajra. 😊
Meg én nem is a háborúra törekszem elsõsorban.
Csak ennyit akartam hozzá fûzni. Amúgy van még mit javítani rajra. 😊
Olvasom, hogy egy kicsit fennakadtál azon, hogy valaki benyomult az olaszokkal török országba és ez mennyire irreális...
Igazából Benito Mussolini az egy nagyon büszke, becsvágyó, és magát és az országát egy kissé túlértékelõ politikus, államférfi volt.
Ezt csak azért írtam le, hogy könnyeben elhidd azt a tényt, hogy Mussolini a háború elõtti idõszakban többször hangot annak a gondolatának, álmának, hogy õ, mint olaszország Duce-ja vissza fogja állítani a régi Római birodalmat és a Földközi-tengert olasz beltengerré változtatja...
Ergo, ha valaki úgy tesz mint én akkor nyugodt szível hadat üzenhet a töröknek...
Igazából Benito Mussolini az egy nagyon büszke, becsvágyó, és magát és az országát egy kissé túlértékelõ politikus, államférfi volt.
Ezt csak azért írtam le, hogy könnyeben elhidd azt a tényt, hogy Mussolini a háború elõtti idõszakban többször hangot annak a gondolatának, álmának, hogy õ, mint olaszország Duce-ja vissza fogja állítani a régi Római birodalmat és a Földközi-tengert olasz beltengerré változtatja...
Ergo, ha valaki úgy tesz mint én akkor nyugodt szível hadat üzenhet a töröknek...
a semlegességet kémekkel lehúzom, és a yugok a fenyegetésének nagyságát növelem a kémeimmel... mivel nekem területi követelésem van a yugoktól így gyorsabb elérem azt a szintet hogy hadat üzenjek neki
Csak néha a seggtróger franciákat meg a segg hülye tea vedelõ (k)angolokat. 😊 Meg persze a szojjetjuniort. 😊
Én amikor játszom a németekkel mondjuk én a magyarokat, románokat, bolgárokat, olaszokat nem szoktam megtámadni. 😊
<#eljen>#eljen>
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Sziasztok, most az oroszokkal nyomom, es amit most vettem eszre, hogy 36-tol csak az infrastrukturara, es a gyarakra gyurtam. Most 38 van, es a gyarletrehozas 96 nap es, 1,66 IC --- nagyon durva. A Szovjetunioval elrtem, hogy 41-re az IC eloallitas 400 folott.
Masik, latom itt mindenki ugy jatsza, hogy mindent lerohann, suttyba vagva a hitelesseget.
En szerintem sokkal izgalmasabb, ha az ember bizonyos szabalyokat betart. Pl. Olaszorzsagkent nem fogom a törököket lerohanni. A jatek szupi, de egy csomo diplomaciai, politikai, nemzeti, kulturalis stb. dolgot nem vesz figyelembe, nem tud figyelembe venni. Viszont, ha a jatekos ezeket potolja, akkor vallik izgalmassa a haboru. Valaki irta, hogy csapatokat vitt irorszaghoz, majd hadat uzent, es lerohanta. szerintetek ez mennyire lehetseges a valo vilagban? Sehogy, a jatek tele van bugokkal, es nem is ertem, hogy mi ertelme ugy jatszani, ahogy egyesek jatszak ... ez csak egy megjegyzes, senki ne vegye magara. Csak olyan -bocsanat- kisse eszetlen jateknoak tunik nekem, hogy Angliaval benyomulok Japanba , stb.
Ez az en velemenyem. En pl. probalok mindig az adott nemezet borebe bujni, es akkent harcolni, tudva kiket nem szeret, kikkel milyen tortenelmi serlemei vannak stb.
Tovabbi jo jatekot mindenkinek.
Masik, latom itt mindenki ugy jatsza, hogy mindent lerohann, suttyba vagva a hitelesseget.
En szerintem sokkal izgalmasabb, ha az ember bizonyos szabalyokat betart. Pl. Olaszorzsagkent nem fogom a törököket lerohanni. A jatek szupi, de egy csomo diplomaciai, politikai, nemzeti, kulturalis stb. dolgot nem vesz figyelembe, nem tud figyelembe venni. Viszont, ha a jatekos ezeket potolja, akkor vallik izgalmassa a haboru. Valaki irta, hogy csapatokat vitt irorszaghoz, majd hadat uzent, es lerohanta. szerintetek ez mennyire lehetseges a valo vilagban? Sehogy, a jatek tele van bugokkal, es nem is ertem, hogy mi ertelme ugy jatszani, ahogy egyesek jatszak ... ez csak egy megjegyzes, senki ne vegye magara. Csak olyan -bocsanat- kisse eszetlen jateknoak tunik nekem, hogy Angliaval benyomulok Japanba , stb.
Ez az en velemenyem. En pl. probalok mindig az adott nemezet borebe bujni, es akkent harcolni, tudva kiket nem szeret, kikkel milyen tortenelmi serlemei vannak stb.
Tovabbi jo jatekot mindenkinek.