6647
  • lackoka25
    probáltam a 3.3.3 at de azzal kiugrott a játékból mikor töltötte be megpróbálom a 3.3.4 et
  • hana1
    3.3.3 és 3.3.4, ha jól tudom
  • Solyom2
    Kösz már értem.
  • lackoka25
    Hello Semper fi 2.04f hez melyik diday mod kompatibilis?
  • Shad01
    Legyártasz licensz alapján egy korszerű hadihajót, de a legénységet nem kapod hozzá. Alacsony lesz az org-ja, béna lesz az ellenség észlelésében, nehezen kerül tüzelési pozícióba, rosszul bánik a radarral, stb.
    A légierőnél szintúgy. Lehet jó vadászgéped, de ha a légiharci ismeretek minimálisak, akkor nem sokat ér.

Angliánál annektálást írtam és nem elfoglalást. Szerencsére hajlandó megadni magát, és ilyenkor a flottája is megszűnik, viszont pár gyarmata továbbra is kitart. De mivel nincs ipara és így ellátmánya sem a gyaramti védők amint megtámadják őket, megadják magukat.
  • falimano
    Shad01
    Licensznél arra kell figyelni, hogy a technika az lesz amit megvettél, viszont neked is ki kell kutatni a használatához szükséges ismereteket.

Ezt most nem teljesen értem.Ha nem fejleszteném ki soha mi lenne a hátrányom hiszen megkaptam azon a színvonalon amin az eladó van.
    Oroszországot akkor nem is érdemes megtámadnom és nem is tettem.
    Kevés hadat állítottam a határra de németek betolták őket reméljük így is marad és én meg elfoglalom Angliát meg Indiát.
    Bábjaim: bulgárok,görögök,török,perzsa,yemen,szaúd arábia Indiában a nyersanyag gazdag területeket elfoglaltam seregeket megsemmisítettem és csak útómunkálatok maradtak.

Angliát el lehet foglalni. Nálam eddig mindig sikerült ha nem németek csinálják és azért foglaltam el Yemen/Japán elől amit tudtam mert egyszer mikor elfoglaltam Angliát (szörnyen véres harc árán ami most nem így lesz me alig van otthon valaki és kanada is csak átugrott) a Japánoknak adták meg magukat mivel ők foglalták el a legtöbb területet nem VP alapján hanem mennyiségre. Tehát India nagyja meg Afrika északi részének fele plusz Anglia elég kell legyen az elfoglaláshoz.
  • Shad01
    Franciaország, Oroszország elfoglalása Németország részéről eventeket (eseményeket) aktivál. Ekkor az ezekbe beállított fix dolgok lesznek a végeredmény.
    Oroszország esetén a németeknek a hadjárat megindítása után választani kell:
    - addig harcol, míg mindent el nem foglal
    - komiszáriátusokat hoz létre (moszkvai, déli, stb)
    - bábokat csinál amit lehet (Ukrajna, stb)

Angliánál nincs event, viszont nem lehet annektálni, mert mindig átpakolja a székhelyét valamelyik gyarmatára.

A mechanised brigádok a könnyűpáncélosok páncélzatát, fegyverzetét, motorját használják, ezért érdemes azt is fejleszteni.

Licensznél arra kell figyelni, hogy a technika az lesz amit megvettél, viszont neked is ki kell kutatni a használatához szükséges ismereteket.
  • Shad01
    A reserved brigád tartalékos brigád, ha nincs mozgósítás, akkor csak félig van feltöltve katonákkal. Olcsóbb és gyorsabb gyártani ilyet, de 30 nap kell, míg teljes értékűre töltik a mozgósítás után.
    Lehet azzal trükközni, hogy visszavesztek a kiképzés színvonalából (hamarabb felállnak a brigádok) és csak 10-es tapasztalatú reserved egységeket gyártatok. Mozgósítás előtt átállítjátok a képzést a lehető legjobbra, a végeredmény 20-as tapasztalatú brigád. Így lehet a legolcsóbban, leggyorsabban nagy létszámú sereget létrehozni.
  • falimano
    Ahogy hana1 mondja 30 nap a mobilizáció reserve egységeknek kell ez akik békeidőben nincsenek mozgósítva, háborúban meg igen. A gép szokott egy két ilyen csapatot adni illetve te is gyárthatsz
  • hana1
    2.04f a legújabb, ha nem nézzük az FTM-et
    kell kb 1 hónap, mire mobilizáció után elérik a max-ot...persze addig tolni kell nekik az utánpótlást maxon
  • Solyom2
    A semper fivel játszom a 2.03 verzió azt hiszem van még egy patch.A hiba pontosabban az hogy azt írja ki a brigád mellett felkiáltójellel hogy amíg nincs mobilizálva a sereg ennyi százalékkal le vannak gyengülve az egységek,de miután mobilizálom szintén nem veszek észre javulást.
  • hana1
    én ilyen problémával nem találkoztam...felpatchelted a legújabb verzióra?
  • Solyom2
    Sziasztok!
    Megvettem a HOI3 gold kiadását.Az előző résszel már játszottam tehát az alapokkal tisztában vagyok,de egy dolgot nem értek.Miért van az hogy a játék csak a fő HQ-kat és az Army HQ-kat látja el rendesen de a hadosztályok és brigádok ellátmányt nem kapnak,hiába írja ki felül hogy 100%-os az ellátás.Hogy lehet ezt megoldani?
  • hana1
    felejtsd el!
    nem azt töltötted le, hanem egy spam-et, vagy mit.
    paradoxos játékhoz soha nem kell jelszó
    olvasd el előbb a kommenteket ott, ahonnan letöltöd!
  • lackoka25
    azt irja ezen a linken megtalálni de én nem igazán találtam http://bit.ly/l2wVf0
    ötletek??
  • lackoka25
    Letöltöttem a motherland kiegészitőt de mielőtt telepiteni lehetne kér egy jelszót valaki esetleg nem tudja ??
  • falimano
    Tehát azt mondod, hogy Oroszország azon része amit 2. vh-ban a németek elfoglaltak az övék lesz és én nem kapok belőle?
    Ez a fentebb leírt területre vonatkozik, hogy nem kapom meg amit elfoglaltam vagy egész Oroszországra?
    Akkor lehet nem is éri meg beszállni mert csak a nyugati rész értékes!
    Akkor inkább Anglia lerohanásán gondolkozok.
    Most az van, hogy Perzsia bábom lett végre tehát csatlakozott Bulgária, Görögország,Törökország sorsához és most Indiában akarom az értékes területeket, közben Szaud Arábia és Környezetét elfoglalom és talán Dél Afrikai köztársaságot is mert amióta Portugállal játszottam valahogy ellenszenvesek.
    Ha németek ledöngölik ruszkikat a határon beállok a tengelyhatalmakhoz mert még mindig szabad vagyok és áhajozok Angliába mert azt mondják szép ilyenkor ott az idő és meg szeretném mutatni a seregemnek.
    Amúgy a kísérleti taktikám seregépítésnél az, hogy rengeteg gyalogságot gyártok, hogy abból fejleszthessem majd ki az Engineereket, Motorisedot, Mechanisodot tehát alap seregem lesz míg ki nem fejlesztettem azokat és akkor egyszerre lesz egy igen fejlett seregem. Lehet fűszerezem Light tankokkal de azt még fel kell fejleszteni és 8 TD is rendelkezésre áll csak az Organisation miatt aggódok mert fölösleges 45 org-os gyalogság mellé betenni 30 org-os cuccokat csak hátráltatnának akármilyen fejlettek is.
    Upgradere írták, hogy jó taktika lehet ezért gondoltam kipróbálom és nem akkor kezdem építeni az egységeket amikor kifejlesztettem hanem erős seregem van végig és csak upgradelek folyamatosan. Legrosszabb esetben hatalmas gyalogságomnál és kísérő hadosztályainál megragadok ami szintén valami!
    1 apró kérdés licenchez: Nekem mindig azokat az alap értékeket írja ki az egységeknél tehát remélem ez így kell legyen és nem azt jelenti, hogy alapfejlesztéssel kapom meg?
  • Shad01
    A HoI2-vel én is játszottam. Ez jobban tetszik, elsősorban a fejlesztés miatt. Itt a leadership határozza meg mennyi tudós foglalkozhat kutatással, vagyis ha kis országként magas leadership értékű területeket foglal az ember, behozhatja a lemaradást. És itt a harctéri tapasztalat is sokat számít a fejlesztésben, jelentősen gyorsítja azt.

Én a DiDay ICE moddal játszok. Ez jobban követi a történelem alakulását a rengeteg event miatt, mint az alap verzió.

Most a németekkel hódítok normál nehézségen. Nagyon könnyű dolgom van, mivel már tudom, hogy az első naptól kezdve mit célszerű csinálni. 38 végére legyőztem a franciákat és az angolokat is.

A supply érdekes dolog. Egyrészt gyártod, másrészt a területeken is raktározódik egy ideig, valamint a konvojokon is van belőle amíg ki nem kötnek. Majd a fel nem használt supplyt nekiállnak visszaszállítani a fővárosba. Könnyen lehet, hogy a visszaszállítás miatt nulla termelésnél sem csökken a kijelzett mennyiség. Ezért a gyártásnál írt IC szükséglet inkább tájékoztató jellegű. Nem a tényleges felhasználást mutatja.

Franciaország, és a Szovjetúnió eventes, ezért, ha axis vagy, németország kapja meg az eventnek megfelelően és nem számít, hogy te mekkora részét birtokoltad. Ez rossz, mert így nem lehet Magyarországnak magas leadershipes területeket annektálni.

Magyarországnál érdemes a könnyű harckocsikat fejleszteni, ez még belefér a kutatásba. Ha harcolsz velük, felgyorsul a fejlesztés is. Licenszeléshez jóban kell lenni a németekkel, és pénzbe is kerül. Sokat kell gyártani, mert úgy gyorsul a gyártás és csökken az IC igény is. Licensszel ez is nehéz.
  • falimano
    '40 Aug 12 Németek hadat(Limited war) üzentek Oroszoknak nekem 2 nappal előtte felajánlják hogy csatlakozzak a tengelyhatalmakhoz úgy ohx a seregem Ázsiában van.Még mit nem majd a vesztesből kiharapok egy darabot én is
  • falimano
    Bocs a legkönnyebb szintes dolgot nem cseszegtetés képpen mondtam csak megjegyeztem hogy én leszoktam róla.És nem azért mert pro vagyok.
    A Hoi2 (nem tudom játszodtad e) azt mondják sokkal történelemhűbb csak azok kedvéért írtam hogy ez nem az bár tényleg sok minden máshogy megy nálam mint eredetileg volt és ez tetszik
    A supplynál pontosítanád hogy IC-m mondjuk 12ről 62re nő vagy marad 12 de több supply fogy a nyersanyagomból?
    Én majorral még nem játszottam, nem túl könnyű úgy?
    Miniatűr országgal próbálta már valaki? Mondjuk 10 IC.
    Mechanised illetve Light tank egységek megérik mAgyarországként vagy túl sokáig tart megfelelő erősségűre fejleszteni ha majorok ellen harcolok?
    Shad01 előző üzenetedben írtad hogy németek helyett te nyomtad le Párizst Svájcon át, kezdetben light tankokat gyártottál és fejlesztettél és tied lett Franciaország is ?
    Franciaországot elfoglalod akkor muszály létrehozni Vichy francit vagy automazice létrejön vagy ha nem német/olasz vagy akkor ki lehetne hagyni? Illetve manpower meg leadershipből sokat ki lehet sajtolni Franciahonból mert én elfoglaltam portugáliaként Angliát és aszem nem dobtam hasast
  • Shad01
    Azért keztem a legkönnyebb szinten, hogy ha bakizok, vagy ha valamilyen ötletet ki akarok próbálni, ne kerüljek túl nagy hátrányba. Most már normál szinten játszok a németekkel.

A supply-t az állja akinek a területén tartózkodik a szövetséges egység. A bábjaid ellátmányát neked kell biztosítani, ha a te tereületeden mozognak, vagy neked foglalnak.

Szerinem pont jól eltalálták a történelemhűség arányát. A mostani játékomban a japánok már partraszálltak Ausztráliában, A szovjetek lemaradtak Lengyelország felosztásáról, mert Anglia üzent nekem hadat azután, hogy én hadat üzentem Írországnak. A szovjetek most a finneket támadják, én meg arra várok, hogy aktiválhassam a Norvégia megtámadására szóló eventet.
  • falimano
    Köszi a válszt. Én Portugálokkal kezdtem mert arra gondoltam ott vannak a szélen biztos jól is állnak gyártásilag. Nagy frászkarikát, magyarok 2szer erősebbek minden tekintettben de nyersanyaguk több van és Spanyolország elfoglalása sokat segített. Én sima fokozaton játszok mindig kezdésnek hogy tudjam elejétől mire számítsak, gondolom ezért is volt olyan passzív neked a GÉP. Nálam egész aktív ha nem szólok bele a történelem menetébe és nem zavarom össze.
    Ez a jó ebben a játékban, hogy nem történelemhű szerintem ebben rejlik a potenciálja!!
    Én is elfoglaltam szomszédokat, Svájc nem éri meg sztem és nem tudom kapcsolat nélkül átjönnek e a nyersanyagok!
    Most bulgár, görög, török a bábom és afrikában huncutkodom angol területekkel meg Szaud arábiát akarom de a perzsák akiket a bábjaimra akartam hagyni minket támad és nem fordítva tehát azt is nekem kell csinálni. Ruszkik meg állandóan csábítanak a komcsikhoz és 40 közepe van de még nem sikerült belépnem a tengelyhatalmakhoz olaszok meg nem csináltak még semmit kivéve Albánia elfoglalása. Én meg oroszok ellen készzülők erőddel meg, radarral minden csak azért van a bábok is.(sztem a legjobb báb jugo de kellettek a nyersanyagai görögnek meg nincs annyi)
    Néha figyelnek a szövetséges jelre néha nem.
    Az miért lehet, hogy Magyaro-ként amióta Afrikában harcolok és a bábjaim is ott vannak az ellátmány igényem 60 IC. Bábok szükésgletei miatt (azt hittem az nem IC-ben jelenik meg hanem ellátmány fogyasztásban ami ingadózik -4000 és + 4000 között ami vicces)
    Vagy mert nincs olyan sok és nem is 10 szintű a kikőtöm?
  • Shad01
    Úgy tudom fejlődni fognak (ha tévednék, valaki javítson ki). Én teherszállító repülőt licenszeltem a németektől, a japánoktól pedig rombolót és szállítóhajót.

Az első játékomban a magyarokkal a legkönnyebb fokozatban játszottam, hogy megismerjem az összefüggéseket. Persze előtte sokat infót begyűjtöttem a netről. Amint lehetett nekimentem a jugóknak, utána a románok, a balkán többi része, majd Törökország következett. A cél az volt, ahogy a szovjeteket délről támadva támogassam a németeket.
    Románia után villámháború volt az egész, volt időm a németek faranciák elleni támadása előtt elfoglalni Svájcot. Svájcon keresztül a könnyűpáncélosaim lerohanták Párizst, ezzel gyorsan letudtuk a nyugati hadjáratot.
    A szovjetek is összeomlottak pár hónap alatt, mivel délen nem volt számottevő védelmük.
    Ezután segítettem a japánoknak: elfoglaltam Indiát, Ausztráliát, az összes Csendes-óceáni szigetet, majd Délamerika keleti felét és panamát. Ezután a karibi térség következett. De itt megrekedtem. Az USA túl nagy falat volt. Nem támadta meg Németországot, a németek, olaszok, japánok is ültek a babérjaikon. Se Angliát, se az USA-t nem gyengítették.
    A gazdaságom még felvette a versenyt az USA-éval, de a fejlesztésben messze leelőzött, 15 egyidejű fejlesztésem lehetett 45-50 ellen.

Akit lehetett annektáltam, csak a nagyon kicsikből lett báb. A szövetségeseimnek kijelölt területi célokra semmiféle reagálás nem történ.
  • falimano
    Helló!
    Nem régóta játszom HoI3-t az elődöket még nem próbáltam de biztos fogom!A kérdésem az lenne, hogy a "Buy produktion licence" alatt megszerzett egységek elvileg a küldő ország fejlettségi szintjén érkeznek, de az ha én egyszer csak megelőzőm fejlődésben akkor továbbfejlődik az egység az én színvonalam alapján?
    Pl.:Mechanised(páncélgránátos) egységeket akarok majd venni németektől és nálam nem igazán fejleszteném ki a követelményeinek hosszú sora miatt( az összes Light Armour meg Medium Armor Tank miatt) időt akarok sporolni és erős sereget mert Magyarországgal játszom másodjára, mert előző alkalommal a németek betámadták oroszokat kb 42 felénél azt otthagyták a frontot nekem. El lehet képzelni mi történt.
    Lehet azért volt mert oroszországot beterkítottam a szövetséges segítségkérő jelekkel vagy mert perzsák és törökök a bábjaim voltak és nem állt annyira fényesen egyik sem és németek az aranyszívű káposztafejűek úgy gondolták segítenek nekik (a végén annyira hogy a német seregek 70%-a perzsáknál volt kölcsönbe) vagy Indiai területüket akarták védeni esetleg ez a 3 egyszerre.
    Elkalandoztam bocs! Az eredeti kérdés Egység velem fejlődik vagy megakad a vásárolt szinten?
  • zenorbert
    hali!
    az miértvan, éshogyan lehet kiküszöbölni hogy:
    A catahajóknak, és a zsebcsatahajóknak eltűnt a másodlagos fegyverzete, a zsebcsatahajónál ez a föfegyverzet, és nemcsak a németeknél, nem aggaszt, csak a gyártási panelon nások így a harcértékek, és fölösleges így zsebcsatahajót gyártni
  • Although
    OFF De úgy látom ez a fő paradox forum :)
    Crusaders King II.
    Ha valakit érdekel :) Anno imádtam az elsőt, manapság már perce nem játszik az ember annyit ha már elmúlt harminc, még ha azok közé tartozik akik sose nőnek fel :)Szóval ezekhez a játékokhoz sok idő kell. De szerintem jól mert valamilyen szinten fejlesztik a gondolkodást. És hát jónak tűnik és talán érdekel itt valakit.:) Bár a csatákra való ráhatást végre fejleszthetnék már egy kicsit.
  • browing
    Valaki felrakná nekem filefront-ra vagy más ilyesmi oldalra semper fi 2.04f patch-et??
    Előre is köszönöm.
  • lackoka25
    felrakhatná valaki a mostani verziók közül egy jo telepitési módot amivel működik is mert már van annyi féle hogy nem tudom igazán melyik kompatibilis melyikkel :)
  • Babylon56
    Létezik egy kezdetleges verzió amit én készítettem mások kisebb nagyobb segítségével.
    persze így is sok az elírás benne és a hiba. De a semminél mindenképp jobb.
  • Shad01
    Létezik mivel olvastam róla régebben ezen a fórumon. De hogy melyik verzióval kompatibilis, és honnan lehet letölteni, nem tudom.
  • nono55
    Azt meg tudná nekem mondani valaki, hogy magyarítás létezik a HOI3-hoz?
  • Shad01
    A naval bomber hajó észlelő képessége a legjobb. Ha egy naval bombert berakok,CAS vagy TAC kötelékbe, akkor az ő legmagasabb surface detection értéke számít, vagy külön nézi az összes egységét?
  • Amergin
    A Dies Irae Expansion pack-kal játszott már valaki?
    Milyen? Neten kb. 1000 Ft-ért lehet venni, Samper Fi kell hozzá.
  • Fasiszta
    Valaki oda tudná adni a Semper Fi 2.04f patch-et.
  • Shad01
    Az USA ellen készülődök Dél-Amerika felől. Ott van pár kis ország: Nikaragua, Panama, stb.
    Ha legyőzök egy országot és annektálom, akkor +10 dissent, ha bábot csinálok belőle +5 dissent. Ha végigmegyek az utamba eső kis országokon jelentősen visszaesik a termelés a magas dissent érték miatt.
    Ha a harmadik verziót választom, amihez nem jár dissent büntetés, utólag tudom annektálni, vagy bábot csinálni az országból?
  • Garu12
    ok ..
    A lengyeleket az előző részben simán lehetett annektálni és az oroszok itt is megtették :( csak én nem tudom ... :(
    De azért köszönöm ...
    Azthiszem újra kezdem és a seregeimet már eleve így szervezem meg ..
  • Shad01
    A 3-3-3-3 elosztás jó. Ha ennél többet csatolsz egy szint alá, könnyen rádióhatótávolságon kívül kerülhet egy egység.

Alap rádió hatótávolság:
    Corps: 100 km
    Army: 200 km
    Army Group: 300 km
    Theatre: 1000 km

A hq-k kiválóan alkalmasak üres területek elfoglalására. A theatre és az army group a nagy rádiótávolság miatt jó gyárak, reptér, nyersanyag miatt fontos területek biztosítására. De nem árt vigyázni rájuk. 1936-ban még egy szinten van a gyalogsággal, viszont a fejlesztések során a gyalogság is elhúz mellette harcértékben és később könnyen fel tudja morzsolni.

Német oldallal még nem játszottam, de könnyen elképzelhető, hogy a lengyelek az összes területük elfoglalása ellenére sem adták meg magukat és a harc folytatását választották, ahogy a valóságban is tették. Így csak megszállni lehet őket.

Ez kimaradt a skilleknél:
    Corps: Improve chance of a reserve division entering combat.
    Ha valahol elkezdődött egy csata, a később bekapcsolódó egységek tartalékban (reserve) kerülnek. A magas skill felgyorsítja, hogy a tartalékok minél előbb bekapcsolódjanak a tényleges ütközetbe.
  • Garu12
    Köszönöm :) Értem , hogy fontos de milyen eloszlásban rakjam be az egységeket ? Ha tudnál mondani példát sokat segítene .. PL 3 egység hq alá 3-3-3 ezek alá és így tovább ?

Illetve lengyelországot még mindig nem tudom annektálni a fele már az oroszoké a molotov ribbentrop paktum miatt .. de az én felemen még mindig csíkos az össz lengyel terület és folyamatosan jönnek vissza ráadásul a rebellek is jelennek meg holott minden területére toltam egységet ... Így nehéz a franciákkal foglalkoznom ...
  • bertie
    Köszi szépen az infót.
  • Shad01
    Nagyon is van értelme a parancsnoki (HQ) rendszer kiépítésének, használatának.
    A divíziók és a HQ-k (Corps, Army, Army Group, Theatre) élére tiszteket kell kijelölni. Minden tisztnek van skill szinteje, és jópáruknak plussz jellemzői (traits), ami különféle bónuszokat ad (kivéve az old guard, ami negatív hatású).
    http://www.paradoxian.org/hoi3wiki/Leader_traits

Skill hatása a különböző HQ szinteken:
    Division: harctéri hatékonyság nő 5%-kal szintenként.
    Corps: Improve chance of a reserve division entering combat.
    Army: a szervezettséget (organization) növeli 1%-kal szintenként.
    Army Group: Decrease az ellátmány felhasználást (supply consumption) csökkenti 5%-kal szintenként.
    Theater: a „torlódásből” (túl sok divízió egy helyen) adódó hátrányt (stacking penalty) csökkenti 1%-kal szintenként.

Traits (jellemző)hatása a különböző HQ szinteken.
    Division: 100%
    Corps: 50%
    Army: 25%
    Army Group: 12.5%
    Theater: 6.25%
    Ha minden szinten Offensive Doctrine (+10 hatékonyság, ha támad) jellemzőjű tiszt van, akkor a következő a bónuszt kap a harcoló alakulat:
    10% + 5% + 2.5% + 1.25% + 0.625% = 19.375%