6647
-
Sirion #4887 a Dies Irae Götterdämmerung-hoz van állítólag egy SS egység mod, a kérdésem az lenne, hogy esetleg azt honnan tudnám letölteni ? -
levdani #4886 Sziasztok! Valaki megtudna dobni egy HPP mód linkel semperfihez ? Előre is kösz -
falimano #4885 Én pontosan nemtudom, de azt olvastam ha eléred a maxot nem számít mennyit termelsz az nem adódik hozzá, tehát az ami a loadnál van neked egy "jóindulatú" bug
Ha pont arra gondolsz amit múltkor írtál, hogy 400 a supply IC-d én nem is törődnék vele a helyedben. Tedd annyira a supply-t amennyit nem sajnálsz a területeden mászkáló szövetségeseidtől és kész. Én nem is foglalkozok a 99k határral me nekem betöltés után általában mindennél mínuszt ír napi termelésben és kis idő múlva áll csak be rendes termelésre, supply meg -4500tól +4500ig terjedően ingázik. Amúgy én amíg 40.000 felett vagyok mindenből nem aggódok.
-
#4884 Hali, elkezdtem a gamet Magyarorszagal, a hadsereg szervezesevel es hogy mit fejlesszek epitsek elso korben mondjuk eleg limitalt lehetosegek vannak a kezdetkor.
-
hana1 #4883 Milyen segítség kéne pontosan? -
#4882 HI, kezdeti Magyar OOB ben valaki tudna segiteni? -
Shad01 #4881 Az ásványi kincsek és a supply képes tovább is töltődni, mint a kiír 99.999? Vagyis számol-e vele a játék? Néha lehet látni mentett állás viszzatöltésekor hogy pl valamelyik 123k.
Vagyis nem megy-e pocsékba, ha 99999 nél áll a supply és a gyártását ugyanúgy folytatom ahogy a productions képernyőn a supply igény mutatja? -
hana1 #4880 Úgy tudom, hogy a 4.0 még nincs kész, júli közepére ígérik az első működő verziót, aztán hetenkénti patch-et. FTM-hez csak az lesz jó, a 3.-osok a SemperFi-hez valók. -
Armisael #4879 Sziasztok a For the Motherland kiegészítőhöz melyik DiDay's I.C.E. cuccos kell a 3.3.3 vagy a 3.3.4 main files. vagy most látom, hogy felkerült egy Hearts Of Iron III - I.C.E. 4.0 Work nevű dolog is..... -
falimano #4878 A legegyszerűbb ha a jelenlegi vezéreidet kicseréled arra amit szeretnél és mindenkihez a max egységet csatolod. Onnan tudod, hogy maxon vagy, hogy nem írja már ki a nevét a szóban forgó HQ-nak amikor egy egységet scatolni akarsz.
Ha új HQ-t akarsz csatolni kattints arra az egységre, amely közvetlenül alatta helyezkedik el a parancsnoki hierarchiában és az egység profiljában kb. középütt van egy téglalap alakú gomb bal oldalt amin ++++ jelek vannak.
Létrehoz egy HQ-t amihez hozzárendeli az egységedet és tovább neked kell alá-hozzá rendelned a magasabb HQ-hoz.
Azért nem érdemes sokat létrehozni belőlük ha nem kell, mert tiszteket fogyaszt és minnél több tiszted van tartalékban (a fenti tálcán a start zászló melletti százalék) annál hatékonyabban harcolnak az egységeid. 140% nagyon jó 100 fölött ajánlott lenni. -
Solyom2 #4877 Kösz!
És hogyan tudok új army groupot,armyt stb létrehozni? -
capa07 #4876 Köszi szépen most már működik! :) -
Shad01 #4875 Többfajta előnnyel jár, ha egy divizió felett megvan az összes HQ (parancsnoki) szint. Ha kijelölsz egy egységet, látható a neve felett melyik Corp-Army-Army Group-Theatre alá van berendelve.
Az előny mértéke egyrészt függ a HQ parancsnokának skill szintjétől:
Division: harctéri hatékonyság nő 5%-kal szintenként.
Corps: növeli az esélyét, hogy a tartalék egységek bekapcsolódjanak a harcba..
Army: a szervezettséget (organization) növeli 1%-kal szintenként.
Army Group: az ellátmány felhasználást (supply consumption) csökkenti 5%-kal szintenként.
Theater: a „torlódásból” (túl sok divízió egy helyen) adódó hátrányt (stacking penalty) csökkenti 1%-kal szintenként.
Másrészt a parancsnokok bónuszt adó jellemzőiből is profitál az egység.
Traits (jellemző)
Division: 100%
Corps: 50%
Army: 25%
Army Group: 12.5%
Theater: 6.25%
Ha minden szinten Offensive Doctrine (+10 hatékonyság, ha támad) jellemzőjű tiszt van, akkor a következő a bónuszt kap a harcoló alakulat:
10% + 5% + 2.5% + 1.25% + 0.625% = 19.375%
-
Solyom2 #4874 Ezt a HQ rendszert nem igazán értem,valaki el tudná magyarázni működését? -
hana1 #4873 http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=8328
ezt telepítsétek, nekem megoldotta -
lackoka25 #4872 na az a helyzet hogy fel tudtam rakni a játékot ugy hogy mindent a leirtak szerint csináltam kivéve hogy nem raktam föl a 3.3.4-et mer az volt a bibi. Kérdésem valamiben befolyásolja a játék kimenetelét ha ez nincs fent? -
Sirion #4871 Nálam is ez van ezzel :( -
capa07 #4870 Sziasztok! Remélem tudtok nekem segíteni a FTM kapcsán! A következő üzenetet dobja indításkor:
The procedure entry point_invalid_parameter_noinfo_noreturn could not be located in the dynamic link library MSVCR100.Dll.
Köszi előre is! -
lackoka25 #4869 http://www.monova.org/torrent/4556617/Hearts_of_Iron_III:_Semper_Fi_2.04f_Beta_Patch.html én innét töltöttem le torrent formájában. -
Sirion #4868 3.X az egy általános a 3. akárhányas verziókhoz , én 3.3.3 gfx pedig a 3.3.3 main fileshez készült.
3.3.3 i.c.e.. -nek menni kell a 2.04d patch -el , általában ezek a kilépések patch kompatibilitási problémák, legalábbis nálam.
Egy kérésem viszont nekem is lenne a 2.04f patchet honnan tudnám leszedni, már két napja próbálom de nem megy sehonnan.
Vagy esetleg valaki fel tudná tölteni valahova? -
lackoka25 #4867 és mi a különbség ez Extract I.C.E. 3.3.3 GFX
és ez kötz Extract I.C.E.3.x gfx ???
-
lackoka25 #4866 fölraktam az alapjátékot a semper fit meg a semper fi 2.04f et aztán ezt csináltam mégis kilép mikor töltődi be a járék hát ez szivacs...
- Delete the \gfx\interface\prov_pictures folder
- Delete the \history\provinces folder
- Extract I.C.E. 3.3.3 GFX over your HOI3 copy, overwrite when asked
- Extract I.C.E. 3.3.3 main files over your HOI3 copy, overwrite when asked
- Extract I.C.E. 3.3.4 main files over your HOI3 copy, overwrite when asked
- Delete the \map\cache folder
-
Shad01 #4865 Az olaszok nálam is rohangálnak. Ráadásul az én területemen, ezért 400 IC csak a supply.
Ha egy egységnél elfogy a supply, akkor még harcképes, igaz büntetéssel. Viszont lassan csökken közben az org-ja. Ha lenullázódik, akkor a strenght is csökken, vagyis éhenhalnak vagy elszökdösnek az emberek.
Ha már körbe van zárva, inkább számold fel a katlant. Minimális veszteséggel pár nap alatt le lehet tudni. -
falimano #4864 Légiharcban valamennyi tapasztalatom van Portugália kapcsán mert akkor kipróbáltam mindent amit tudtam meg a hadiflottával is sikereket értem el az elején de egy idő után leelőztek fejlődésben és aláztak. utána már nem is engedtem ki a flottámat játszani me csak megverték és futott haza sírva, csak a partraszállásnál volt jelen elterelésnek. Csatahajót megéri gyártani a hosszú gyártási idő, meg később nem upg. részei miatt?
Valahol olvastam jó összeállításokat flottáknál pl.:
-Repülőgép anyahajó+rombolók vagy könnyű cirkálók
-Könnyű és nehézcirkálók
-Csatahajók+rombolók
Ti mit használtok.
Szerintem sokáig tart a csatahajók gyártása meg a Carriereké is tehát hajlok a cirkálók felé vagy a Zsebcsatahajó bevált valakinek?
Lépcsőzetesen akarok haladni azzal kapcsolatban, hogy melyik országgal játszok tehát Portugália,Magyarország megvolt utána Olaszországgal akarok mert rengeteg potenciál van bennük de még nem használták ki.
És végül majd majorokkal játszok. Eddig úgy gondoltam, hogy majorokkal túl könnyű lehet de most mentésnél belenéztem a megmaradt országok állásába amikor is Magyarországgal játszok és ha valakit érdekel eddigi komenteimben végignézheti. Most Oroszokat verjük németekkel. Olaszország népvándorol mindenhol. (Szerintem elkapta őket a nyaralás utáni vágy mint a többi szövetségesemet is.)
Egyedül németek dolgoznak meg törökök és én. Németeknek 350 IC , 1millió ember és nincs
manpowerjük (MP), meg benzinük ezért verhetik őket az oroszok olyan könnyen vissza. Oroszoknak csak 160 IC (ez gáz),2 millió ember, MP-jük 1360 de használnak rendesen belőle bár úgyse fogy el soha tehát nem reménykedünk. Olaszoknak 150 IC 800.000 embör és nincs rare material. Jobb vagyok mint olaszok statisztika alapján meg nyersanyagban meg mindenben pedig 300.000 emberem van csak. USA az egy állat 750 IC midenből max tehát ők végre kihívást fognak jelenteni majorként.
Utolsó kérdés: Ha pl. partraszállok vagy bekerítek egy ellenséget van e valamilyen mód annak kiszámytására mikor fogy el a supplyuk. Van akinek egyből de van aki még tud mozogni és harcolni és foglalni is. Azon gondolkozok, hogy amcsi terjeszkedést megállítom a supply elvágással ha túl veszélyesek lesznek Szaúd Arábiában
Fárasztó válaszolni ezekre a kérdésekre vagy élvezetes? -
hana1 #4863 Létezik, de nem teljes és régen volt aktualizálva...
Keress vissza itt a fórumban és meg fogod találni! -
Solyom2 #4862 Létezik magyarosítás a játékhoz? -
Shad01 #4861 Magyarországként az USA flotta ellen a naval bomber és az előre gyártott reptér jött be. Saját flottát építeni esélytelen. szállítóhajót és rombolókat lehet a japánoktól licenszelni.
A romboló a tengeralattjárók miatt kell. Fejlesztésük pedig a kisérőhajók hatékonyságnövelése miatt szükséges. A csatahajókat a bonbázók intézik el. Ha van anyahajó, akkor először a vadászokkal kell a CAG egységeket meggyengíteni, és csak utána szabad küldeni a bombázókat.
Sziget vagy területfoglalás ejtőernyősökkel, vagy partraszállással, de légifelderítéssel ellenőrizni kell, van-e ellenséges flotta a közelben. -
Shad01 #4860 Bekerítésnél érdemes partraszállni az ellenség mögöt, vagy ejtőernyősökel bezárni a katlant.
Ha nem akarsz org veszteséget az ejtőernyős desszant után, akkor a pl 4 egységből álló brigádból vegyél ki egyet és először azt dobd le az üres területre. Ez veszít orgot, de az 1 órával utána ledobott többi része a brigádnak már nem , mert saját területre ugrott. Ráadásul egyből támadhat.
Sztálingrádot így foglaltam el. 5 egység körbezárta (bekerítés bónusz!), és egy 4 egységes brigád megtámadta.
Air superiority küldetéssel leellenőrizhető, üres, e a célterület, vagy mennyi és milyen egység védi.
Kis országokat ezzel az ejtőernyős techinkával gyorsan el lehet foglalni. A fővárosokban általában repülőtér is van, ahonnan indulhata következő desszantakció. -
Shad01 #4859 A bekerítést így szoktam csinálni:
A frontvonalban az ellenséggel megegyező erejű brigádok állnak (általában gyalogság). Ha az ellenség bármivel próbálkozna sokáig kitartanak.
A bekerítendő frontszakasz két szélén több páncélosbrigádot vonok össze. Egy részük végzi az áttörést a mellettük lévő gyalogság támogatásával. A többi páncélos az áttörés után indul meg és es elkezdi a bekerítést. Alkalmazok még utászból és könnyűpáncélosból álló üres területeket elfoglaló csapatot is.
A keletkezett katlanokat fel szoktam számolni, mert sok egységet leköt a körbevétel.
A lényeg az erőkoncentráció és a sebesség.
Kis bekerítés, mikor csak egyetlen területet zárok körbe:
Itt az a baj, hogy a gép mindig felismeri a veszélyt, és megpróbál visszavonulni. Ezért mindkét oldalról gyors egységeknek kell támadni, hogy ne legyen ideje kimenteni az egységeit.
Lehet még próbálkozni lerohanással is.
Könyüpáncélos + utász brigáddal utól lehet érni a vesztett csata után visszavonuló ellenséget és elfoglalni azt a területet, ahová lépne. Ekkor szintén megszűnik az ellenséges brigád. -
falimano #4858 Mondjuk Oroszország ellen az egyetlen lehetőség ha nagy sereggel kb. 10 provinciányi területet lecsippentesz és tartod a rést míg a sereged többi része ki nem nyírja őket.
Legalább 200.000 Oroszt fogságba ejtettem (nem nem nyírtuk ki őket az Astoriában laknak meg lehet nézni) de ugyis 1 hónap alatt legyárja újra de addig is én még 100 km-t haladok beljebb és bekerítem a többit is.Németeket eddig olaszok most meg én támogatom az Orosz fronton. Nélkülem meghallnának ez szégyen. Amcsik meg Szaúd Arábiában hídfőt építenek ki! Kit érdekel annál az infrastruktúránál a háború végére talán elérik Törökországot.
Azt nem értem bábjaim miért Siam legyőzésében akarnak segíteni és miért nem az Oroszokat támadják. Az kéne, hogy ahova mondod ott támadnak miért nem ezt rakták bele a Motherlandba. Törökország tartja magát persze úgy, hogy minden népből legalább 100.000 ott van és segít tehát 2szerese a lakosság legalább -
falimano #4857 Én is lusta vagyok ezért logistic wizard mindenki kivétel a division vezető, az valami harci értéket kap a mi megfelel a feladatának.
A bekerítő mozgékony támadásra tudnál tippeket adni mert a 20. századi hadviselésben stratégiában nem vagyok túl jó!
Azt tudom, hogy be kell keríteni őket azaz ne legyen supply utánpótlás és hova visszavonulni de egy Oroszországi határvonalon olyan sűrű a csapatmozgás hogy nem jön össze.
Gyors csapatok kellenének akik 6km/h vagy többel mennek míg a lassabbak feltartják az ellenséget és víznél csapatszállító hajókkal is beszállni?
Az amerikai AI mindenhol hajlandó partraszállni időnként vagy van amit figyelembe vesz a partraszálláskor? Normandiában még nem láttam partraszállni de nem is fontos a helyszín (bár Portugália többször volt már,meg Spanyolország és Hollandia pont ott volt a magyar sereg vakációzni tehát nem volt esélyük és most Szaúd arábia. Sajna Angliát elfoglaltam és nincs senkim ott tehát veszélyzóna, de nincs elég egységem, hogy visszaverjek egy esetleges USA támadást és mellette püföljem az oroszokat és még Ázsiában is írtsam a csotányokat.
Valami jó tipp invázió ellen Magyarországgal akinek nincs flottája de 15.75 leadershipje meg 160 IC? -
Shad01 #4856 Érdemes bíbelődni a vezetési struktúrával.
Traits (jellemző)hatása a különböző HQ szinteken.
Division: 100%
Corps: 50%
Army: 25%
Army Group: 12.5%
Theater: 6.25%
Ha minden szinten Offensive Doctrine (+10 hatékonyság, ha támad) jellemzőjű tiszt van, akkor a következő a bónuszt kap a harcoló alakulat:
10% + 5% + 2.5% + 1.25% + 0.625% = 19.375%
A baj nálam az, hogy mivel a bekerítő, mozgékony támadásnak vagyok a híve, ezért hamar összekuszálódik a rendszer. Arra lusta vagyok, hogy folyton cserélgessem a HQ-kat az adott szituációnak megfelellően. -
falimano #4855 Teljesen egyetértek a kiegészítő kritikáddal és szomorú is, hogy aki ilyen remek játékot fejleszt kiad külön hasznot akkarjon húzni egy patchféléért, de szerintem csak mi gondoljuk ezt remek játéknak akik inkább lövöldözös meg szimulátor játékokat szeretnek arra költenek és ezt nem veszi sok ember ezért próbálhatnak minden apró javításból pénzt csinálni. (Ez a naiv verzió)
Vagy csak kapzsik( ez a negatív verzió)
A theater supply kapcsolatát úgy értettem ha pl. Logistic wizard képességű muksókkat helyezek vezetői pozicióba akkor nem érvényesül ha messze van a Theater HQ.
Amúgy ti mit szoktatok használni milyen képessségű vezéreket?
-
Shad01 #4854 Én egy lovasbrigádból és egy MP-ből álló egységet állomásoztatok a reptérrek vagy nagyobb iparral rendelkező területen. Mindkettőnek jó a supression értéke és közel azonos sebességgel mozog.
Nem tudom, hogy oldották meg, de jó lenne, ha lehetne elfoglalt területeket cserélni, átadni, elkérni a szövetségeseinktől.
Ami még jó volna, ha tetszés szerint lehetne suply depot-ot létrehozni, és megadni, max meddig töltse ellátmánnyal, üzemanyaggal. Ez lehetne, elfoglalható, bombázható.
Ha jól tudom a theatre inkább az AI-nak szól. Beállítható a hadműveleti terület, azon belül mozgatja az egységeket. A theatrenek nincs köze a supplyhoz.
Az egyébként szemétség, hogy feljlesztenek valamit a programon és külön teljes árú játékként akarják eladni. (lásd Semper Fi, Götterdammerung, For the Motherland) -
falimano #4853 Engem is megfogott a partizános rész! Én 2 miliciát gyártok kb 2 országnyi területre és Strat. redeploy-al odafutok és kész.1 HQ vagy 1 milicia is elég.
Az a rész is jól hangzik, hogy kérhetek az elfoglalt területből mert ez most is létezik annyiban, hogy néha megkapsz 1-2 területet a legyőzötből de nem te választasz.
A többi mintha eddig is lenne.
Az alap HoI3-al nem játszottam de abból amit olvastam nem nevezném a Semper Fi-t kiegészítőnek csak egy nagyon jó patchnek vagy modnak.
A Theateres rész érdekel mármint a jelenlegi verzióban:
Lehet ugye új Theatert is létrehozni és akkor nem lesz abból gond ha teszem azt a hadsereg egyik fele Európában a másik Ázsiában van.
Viszont új supply központot meg lehet adni vagy sem, vagy áthelyezni a jelenlegit? -
Shad01 #4852 For the Motherland Features
-War Goals and enforced peace, each member of the faction can demand their own slice and claim it when it is taken
-New Partisan system, build Partisan undergrounds to organize your resistance movements and battle not just the occupier but also other ideologies for control of the country
-Seize strategic resources to fuel your war machine
-New Theatre Interface giving greater strategic information
-Improved Internal politics and a new coup system
-The return of the battle scenario system to offer new mini campaigns
Egy két dolog érdekesen hangzik. Leginkább a partizános rész érdekel. Jelenleg nem sok értelme van. Valahol megjelennek a partizánok, odaküldök egy bombázóköteléket, ami lebombázza őket a térképról mire odaér egy lovasegység visszafoglalni. Külön örülök ha valahol partizánok lesznek, mert remekül tud rajtuk nőni a bombázóim tapasztalata. -
tttttom #4851 Sziasztok! Valaki feltudná nekem tölteni valahova az Iron cross 1.01 Rev 7-es patchet? :( Fontos lenne. -
#4850 Motherlandet probalta mar valaki? -
lackoka25 #4849 ok köszi holnap megpróbálom igy
-
hana1 #4848 - Delete the \gfx\interface\prov_pictures folder
- Delete the \history\provinces folder
- Extract I.C.E. GFX over your HOI3 copy, overwrite when asked
- Extract I.C.E. 3.3.3 main files over your HOI3 copy, overwrite when asked
- Extract I.C.E. 3.3.4 main files over your HOI3 copy, overwrite when asked
- Delete the \map\cache folder
Ha így csinálod, akkor lesz csak jó.