LHC: Kezdõdik!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetsuo
meg jut eszembe, levegon eleg hamar lelassulna ill energiat vesztene.. :)

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
arra az idiota otletre valaszoltam, h mi lenne ha Kinat lonenk vele.. :)
a hozzaszolas alatt jobb oldalon ki van irva, ha valasz egy uzenetre, ha raklikkelsz, el tudod olvasni az elozmenyt.. ;)

Tetsuo
Ma nem tudhatjuk az LHC-ben bekovetkezo meg ismeretlen folyamatok valoszinuseget, hiszen ismeretlenek. Azt meg, h mennyire ismeretlen egy folyamat megintcsak nem tudhatjuk.
Szoval ha a mikrofeketelyukakrol szolo elmeletek tevesek, ill fals szamitasokat hasznaltak.. ill tevesen iteljuk meg a letrejovo antireszecskek stabilitasat, egyeb folyamatokat..
elvileg -van nemi esely ra- finish is for the Earth or for Solar System too, es az eselyt nem tudja senki.

egész véletlenül a csillagkaput nem találták még meg? az jobban érdekelne, mint efféle részekcsegyorsítás... bár ebben is biztos van fantázia :D
Igazad van nem kell félni tõle elvégre:
"Megdöbbentõ az eset, egyszerûen elvétettünk néhány alapvetõ erõkiegyenlítést"
ha pár ALAPVETÕ dolgot elvétettek, akkor minden más bonyolult dolgot 'BIZTOS' tökéletesen csináltak.
Án inkább kiélem minden vágyam a kezdésig <#alien>
"Megdöbbentõ az eset, egyszerûen elvétettünk néhány alapvetõ erõkiegyenlítést" - nyilatkozott akkor Pier Oddone, a mágneseket szállító Fermilab igazgatója. Ez a hiba - mint kiderült - az eredeti tervekben is benne volt, és az azóta lezajlott négy mûszaki felülvizsgálat sem szûrte ki.
---
azért ez nem túlzottan megnyugtató :D

aki komolyan fél attól, hogy megsemmisül a Föld eme kísérlet miatt, annak javaslom inkább attól rettegjen, hogy jövõhéten megnyeri a lottó 5-öst és a pénzfelvételrõl hazafelé vezetõ úton halálos kimenetelû közlekedési balesetet szenved. ennek ugyanis jóval nagyobb a valószínûsége.

Elösször lõjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!

Tetsuo
negyedszer: egy reszecskegyorsitot a fold alol is felderitik, akarhol is legyen..

Tetsuo
eloszor is: a nehany Tera elektronVolt az lofutyi, nem igazan lehet lofegyverkent hasznalni.
masodszor: a sugar kimenne a vilagurbe, ugyanis a Fold nem lapos.
harmadszor: ennyi penzbol komoly haderot lehetne mozgositani.

Tetsuo
Olvasd a Blikket, abban biztosan a te szinted van, oldalnyi photoshoppolt kepekkel.
Mar bocs, de nem kezhetnek mindent az alapoktol, nezz utana, van internet nalatok is! :)

Tetsuo
A fenysebesseget nem lehet atlepni. (Jelenlegi ismereteink szerint, persze), de arra nem is szamit senki. S ha igen, akkor sem az LHC-vel..

Magnificat
én nem tartok ezektõl a kísérletektõl... Egyrészt okos emberek dolgoznak rajta, mégpedig sokan (és nem kezdek vitatkozni velük a wikipedia-ból összelopott részletes tudásommal), szaktekintélyek (mégha gondolom a kritikusok között is van pár, de szerintem több szaktekintély áll mellette, de ez saját vélemény)
másrészt pedig szerintem nem fogjuk megbánni, ha elõnyöket találunk, akkor persze a sok akkori pesszimista zsoltárokat fog emlegetni, ha pedig valami nagyon rossz dolog történik (fekete lyuk, mittomén milyen részecskék és társai), akkor vége lesz, mielõtt megtudnánk, mi a franc van, és utána már marhára senkit sem fog zavarni... szóval peace :D

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Veled tartok!<#nevetes1>
Nembaj, ha lesz bumm..akkor majd "fázison kívül helyezem magamat" vagy átmegyek a csilagkapun a Tokrákhoz vagy az Orájokhoz :D

Nietzsche mondja: \"Isten meghalt\" Isten mondja: \"Nietzsche halt meg :)\" \"Kerülgeti mint ateista macska a templom egerét\"

Õ nagyobb pusztítást hagy maga után mint az egész LHC meg az USA és az oroszok atom készlete....<#nevetes1>
item
Érdekes hír, azért kiváncsi leszek mi lesz a történet vége... <#email>

Voyager rulz! <#worship>

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

Megyek meglátogatom a következõ bolygót a LHC keresztül itt hagyom nektek Gyurcsányt.... <#eplus2>
Na persze 50-70év múlva.hahaha
Beparáztál.<#nevetes1>
n3whous3
Meg fogunk halni <#wow3>

púúúúú

Palinko
Az hasznos lenne. Meg is érdemelnek egy LHC-t az európai tudósok is.
igen ennek legalább akkora esélye van mint benned az intelligenciának... :D

What can change the nature of a man?

Én ugyanígy vok a Duke Nukem Foreverrel, csak én azt is hozzáteszem h én addig nem halhatok meg. Szal valószínûleg én és a világ örökéletûek leszünk

na akkor most van értelme h készüljek a következõ vizsgaidõszakra vagy addigra úgyis felrobban a Föld?<#idiota>

ha minden igaz akkor a fúziós erõmûhöz is segítség lehet a kutátás ami az LHC-ben fog folyni.

Remélem a szingluratiás elõször felnyom a seggedbe egy jó nagy sünt :)

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Sanyix
ja, eniacon is futtatható!

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Nekem van! És a gépigénye is kicsi. HD filmeket, 7.1-es hanggal 1 byte-ba tömörít.
Csak az agyaddal kell dekódolnod, azt a 16 színt felvevõ pixelt, és a 4 bites hang csippenést. kár hogy csak 16 filmet lehet ezzel az eljárással kódolni, mert elfogynak a bitek.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Remélem keletkezik szingularitás és elpusztul ez az egész kib****** sza*fészek...

What can change the nature of a man?

én is ezé járok ide az sg-re többkeközt:) amit ja és amit nem gondoltam itt komolyan az utána volt a :).
rég röhögtem ilyen jólesõt, mint most a postokon. ezúton is köszönöm mindenkinek, aki kreativitása baltáját eme hír kommentálásába vágta. szerencsétlen kollegák nem tudták mi bajom van. A világelpusztulós híreket legközelebb is teliholdra idõzítsétek szerintem.

Én már most is tudnék neked olyan progit csinálni ami 1bájtba betömörít mindent, csak kicsit veszteséges lesz<#idiota>

vagy a robbanás térváltást idezett elõ és ez az egész naprendszer átküldte a delta kvadránsba:)
Molnibalage
Sosem halottál vicces aláírásról te zseni? Mellesleg nem én találtam ki...

Esetleg csakkold már le az itt fórumozó többezer emberét és azután írj hülyeségeket.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
"Sosem szeretem, amikor a tudomány Istent játszik. Lásd klónozás (állat és emberteremtés)."

Ez azért erõs kijelentés, mert Isten létezése kísérlettel nem igazolható és nem biztonyítható. A klónozás meg tudományos alapokon nyugszik.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Tipp
Banyek.. nem jól írtam a sztorit :D
Pedig nagyjából úgy történt. A "fizikus bácsi" pedig akirõl roliika írt történetesen magyar: Teller Ede...
Az aránytévesztés alapján, jól sejtem, hogy ez egy blöff volt?

Na meg ugye azt se ártana még megtudni ki az utolsó-, az 5. cylon!
hé tom akko épen a dokinál volt:)
Benedekco
picit hosszabb mint a 4es metro...

Mé há nem?

de ottt meg több atom ad le ennek a 1.000.000-od részét kb ha jól sejtem 1.000.000-szor ennyi.
Bár elmeállapotodat tekintve a "nem százas" kategóriába tartozol, ahogy elnézem az "aláírásodat". Nagy az Isten állakertje...csak alacsony a kerítés. :)

Elmebaj:)

"Õszentsége a Falcon Pápa, a szent írás megalkotója, Falcon modderek védelmezõje. FreeFalcon developer & beta tester.
AMD 3300, 1 GB RAM, 6600GT 256 MB RAM (DDR3) AGP
www.molnibalage.extra.hu"

Az SZDSZ egy náci párt.

Nem is atomrobbanásról szólnak a félelmek, te (és itt a Te szavaiddal élek) "szerencsétlen" "agylökött". Vitakultúrád konvergál a nullához. Aki nem ért Veled egyet, az "szerencsétlen", és "agylökött". Ennyi az érved?
Kevés. :) Nagyon kevés. :) Biztos atomfizikus vagy, ha ilyen okos vagy. Atomfizikusok nyílván az sg.hu fórumát használják. :)))
Tehát nem atomrobbanásról van szó nagyokos, hanem: ". A kritikusok azonban a fekete lyukak mellett az kísérletekbõl létrejövõ új elméleti részecskéktõl, az úgynevezett "strangeletektõl" is tartanak, melyek állítólag "felfalnak" minden anyagot, amivel kapcsolatba kerülnek. Egy negatív töltésû strangelet végzetes folyamatokat indíthat be az atomok elektron-pozitron pár alkotásában, kiszakítja az atom elektronját és elnyelve a védtelenné vált nukleuszt egy különleges anyagot hoz létre, ami fokozatosan egy forró, halott masszává változtatja a Földet."

Kapizsgálod már zsenikém?? Teljesen mindegy, hogy pármilliárd atomtól, vagy néhány db részecskétõl kerülünk végzetes bajba. Sosem szeretem, amikor a tudomány Istent játszik. Lásd klónozás (állat és emberteremtés). A tudomány haladása=emberiség pusztulása felé tett újabb lépés (pl. atomboba, hidrogénbomba).

Az SZDSZ egy náci párt.

Molnibalage
Nem volt ott semmi gubanc.

Ez nagyon jó! <#taps><#taps><#taps><#wave>

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

"... Valahol U.S.S Voyager fedélzetén útban hazafelé a Földre.

- Mr. Kim : - Kapitány, szokatlan portonsugárzást érzékeltünk az egyik közeli naprendszerbõl.
- Cathrine Jeanway: (felnéz a reggeli kávéjából) - Távolság Mr. Kim?
- Mr. Kim: kb. 15 fényév... a jelenség erõsödik...
- Cathrine Jeanway: Rendben van Kim, Mr. Paris irány az érintett rendszer, 7 fokozat sárga riadó.

A Voyager belép az érintett naprendszerbe ami kísértetiesen hasonlít a naprendszerre.

- Cathrine Jeanway: Mr. Kim?
- Mr. Kim : a Forrás valahonnan a 3 bolygó pályájáról érkezik, legalábbis bolygónak néz ki a tömege alapján...
- Cathrine Jeanway: Rendben van, Mr. Paris óvatos közelítést kérek, nem szeretnék meglepetésbe futni.
- Mr. Paris: (cinikus modorban) Igenis asszonyom, esetleg sétáljunk oda?
- Cathrine Jeanway: Tartsa meg a véleményét Mr. Peris mert megvonom a holoszoba idejét.
- (néma csend)

A Voyager megérkezik az érintett jelenséghez.

- Mr. Kim: Kapitány, erõs kvantum izolációt látok a kijelzõkön, gammakitörések kíséretében a jelenség folyamatos átalakuláson megy át... Nem tudom talán egy bolygó maradványai... a kilökõdött anyag mennyiségébõl meghatározhatom a bolygó tömegét és felszíni terepviszonyait.
- Cathrine Jeanway: Csinálja!
- Mr. Kim: Kilõttem egy 2 -es típusú szondát.... Érkeznek az adatok, szerves molekulák, növényi állati és .. emberi DNS maradványok (hitetlen arc)
- Cathrine Jeanway: Micsoda? (felszalad Kim zászlós mellé a mûszerekhez)
- Cathrine Jeanway: Ezek tényleg emberi DNS szekvenciák... Belterjes kolónia?
- Hetes: Kapitány kérem fáradjon le az asztrometriai laborba, ezt látnia kell!

Astrometriai labor: Hetes, Jeanway , és Chakotay...
- Hetes: lefutattam egy borg regenerációs algoritmust az érzékelõk összegyûjtött adataiból, így a bolygó maradványaiból elõ tudtam állítani a bolygó eredeti képét.
- Cathrine Jeanway: Szép munka hetes! Lássuk..

Döbbent arc mindenkinek mikor megjelenik a Föld képe, szinte minimális eltéréssel.
- Chakotay: Ez lehetetlen!
- Cathrine Jeanway: Vagy puszta véletlen!
- Hetes: Sikerült izolálnom a törmelék kiáramlási sebessége alapján a kiinduló pontot. Az egykori földi svájc terültei... Talán valamilyen kezdetleges részecskegyorsítós kísérletek eredménye lehetett ez a kataklizma...
- Cathrine Jeanway: A Földön még idejében betiltották az ilyen gyorsítókat. Illetve az elsõ atomháború vetett véget a kísérleteknek, aztán már nem kellett újrakezdeni mert megtörtént az elsõ kapcsolatfelvétel ami teljesen más irányba terelte a Föld technológiai fejlõdését.
- Chakotay: Kár hogy sosem ismerhetjük meg õket.
- Cathrine Jeanway: Igen.. sajnos...

Híd:

- Cathrine Jeanway: (Szomorú arccal)... Mr. Kim?
- Mr. Kim: A jelenség növekszik, ha így folytatja felgyorsul és 4 éven belül elnyeli a rendszert.
- Cathrine Jeanway: Célozza meg egy antianyag impulzussal a jelenség középpontját, és modulálja a frekvenciát a jelenség gammasugárzásának inverz frekvenciájára.
- Mr. Kim: MÛKÖDIK! A jelenség megszûnik Kapitány.
- Cathrine Jeanway: Köszönöm Mr. Kim. Paris Hadnagy útirány a Föld!
(Ismét szomorú arccal) Megyek megírom a jelentésem az elveszett Földrõl... Béke poraikra..

END (fõcím)

no comment.. ezt hozta ki belõlem a cikk .. fogadjátok szeretettel :D
<#banplz>
Lehet..de volt egy kis gubanc a számításokkal ott.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Molnibalage
"Valamelyik youtube videón láttam, hogy hát mikor az elsõ hidrogén bombát felrobbantották, nem tudták, hogy be nem gyújtja-e a teljes légkört. Aztán tudós bácsi mondta, hogy hát szerencsére nem gyújtotta...na ez egy picit rizikós volt azért."

Hát ez nagyon nem így volt. Ezt csak feltételezték és asszem Szilárd Leo modelljével kiszámolták, hogy a szükséges feltételek messze nem állnak fent...

Molnibalage
De itt csak pár részecskét gyorsítanak te szerencsétlen (már elnézést). Számold ki, hogy hány részecske hasad el egy 20 kT-ás robbanás során aztán sírj. Honnan jön ennyi agylövött???? <#falbav><#falbav><#falbav><#falbav>

3x annyiból megépítették, mint mi építjük a feleekkora 4-es metrót. elgondolkodtató