A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"na meg többször is végigjátszható mert random fegyvereket szerezhetsz"
Ez szerintem a legidiótább fogás, amivel valaha is próbálkoztak. Diablót többek közt ezért rühellem, mint a fost.
Legyártanak 5 puskamodellt, meg mögéraknak effektíve végtelen tulajdonságot, "oszt nesze paraszt, gyûjtögessé'"...
Hát, ha téged leköt egy véletlenszám-generátort buzerálni, hát tessék csak, nekem túl rövid ehhez az életem...
De a játékmenet is... Mint valami szar koreai MMO-ban... Röpködnek kifelé a számok az ellenségekbõl, na meg a szintrendszer... Ha a kisbuzipöcs lvl20, én lvl23 vagyok, akkor kiállok elé és röhögve kinyírom. De ha a kinézetre ugyanaz a kisbuzipöcs feje fölött lvl26 van, akkor meg futhatok az életemért. Csodás, emiatt a faszság miatt nem MMOzok, köszi.
Na és a sztori? A Vault, akit senki nem tudja, hogy hol van? Legalábbis mi ketten, haverral nem tudjuk, meg az a tucatnyi NPC, közben meg a bolygó többi része, mutánsok százai és katonák ezrei (tehát a bolygó nagy része) tökéletesen tisztában van vele, hogy hol van. Ez az a hatalmas titok?
Ehh, komolyan, utóbbi idõk leggagyibb szemete, amit láttam...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Szerintem ez a játék üdítõ színfolt volt tavaly.
MW2 ben is remek volt a sinlge küldetés csak rohadt rövid. De a multi azért kárpótolja azokat akik megvették...
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Azt ugye tudod, hogy a 3D Realms független, így senki nem tudott kívülrõl kirúgni senkit?
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
Na meg idõnként letöltök és megnézek egy-egy mostani fost, amit elegen reklámoznak a haverok közül, de általában nem jutok tovább az ismerkedésen. Egész egyszerûen a single-only játékok elérték azt a szintet, hogy már _letölteni_ sem érdemes õket. Na jó, a MW2 egy letöltést megért, de pl a Borderlands-t már megbántam.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Idén lesz egy kieg meg egy full játék, ami megvásárlósnak tûnik, a többi tucatfos ipari hulladék, ami még a sávszélt sem éri meg...
De ezzel nagyon be lehet ám fürödni, ott van pl a Trauma Studios, a világ legkiegyensúlyozatlanabb modjának a készítõi, õket is megvette az EA, kaptak kesst, aztán kiderült, hogy nem alkalmasak önállóan játékok készítésére... Rengeteg olyan alapvetõ hibát követtek el, amit modderként el lehet nekik nézni, hivatásos fejlesztõként viszont nem.
Szvsz a modder csapatok nem a szó szoros értelmében fejlesztõk, a modokat általában nonprofit gyártják, szabadidõben. Vannak szerencsések, akik szereznek így munkát, de általában egy ilyen "felvásárlás" nem érint túl érzékenyen, elég kevés dolgot tesznek le az asztalra ahhoz, hogy sajnáljam, hogy a kiadó esetleges belepofázik. Nincs kialakult stílusuk, és így a kiadói producerkedés inkább csak használ nekik, nem belepofázás jellegû...
Sok lehetõség nincs manapság. Vagy fejleszt egy csapat függetlenül keres egy kiadót és kiadja, vagy beolvad valahova, valamelyik nagy cég alá ami biztos hátteret, pénzmagot, támogatást és reklámot biztosít és a fejlesztõk is nagyobb projectekbe tudnak belevágni. Persze nem mindig a drágább a jobb, de álltalában igen. Szóval egy kis csapat könnyedén belebukhat, amire az elmúlt években sok példa volt, de mostanában kevesebb ilyenhírt olvas az ember, nem véletlen.
Ha egy fejlesztõcsapat nem mûködik gazdaságosan és nyereségesen akkor sajnos a jövõje meg van epcsételve és átszervezik, ez sajnálatos... de az sem jó hogy ha egy csapat éveket ül a játékon és nincs eredménye. DNF egy katasztrófa, egy vicc. Már rég ki kellett volna rúgni a fejlesztõket és újakat a helyükre tenni, de ez a kiadó hibája is hogy tûrte eddig a nagy semmit.
Alan Wake nem hiába került az MS kezébe hisz az is a végtelenség óta fejlesztik, de így talán meg is fog jelenni...
Olyan nincs*** hogy a játékos havi szinten legalább egy játékért ne fizetne azonnal, mert sok minõségi és jó játék jöan ki, akár pc/360/ps3/wii/ds/psp-re is lebontva, több platformot egybe véve meg pláne.
*** vagyis van, ha kiégett és már nem élvezi, mert a hiba benne van
És 90% alatti értékelést nem sok helyen kapott.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
Szal ez meg a másik (elvi) oldala a dolognak, hogy olyan kiadókat támogassak a pénzemmel, akik aztán felvásárolják és megszüntetik a pénzembõl azokat a fejlesztõcsapatokat, akiknek a játékait szerettem?
Többek közt ezért is szimpatikus még a Steam, mert ott nem látok ilyet, Valve nem tûnik ilyen felvásárlós-belepofázósnak sõt, teret ad a kis, független bandáknak. Aztán ki tudja, lehet, hogy ez csak a látszat...
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Mondjuk ezt nehéz is eltalálni, a humor az egy kényes dolog. Ami egy embernek vicces, az másnak tûnhet erõltetettnek vagy gyengének...
Errõl jut eszembe, a Bard's Tale New Adventures mekkora királyság volt!
Ez nincs meg a mai játékokban már. Mindegyik csak a grafikával akar villantani.Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
A játékbiznisz már a '90-es évek eleje óta a pénzrõl szól, és arról is fog, míg világ a világ. Nincs semmilyen elüzletiesedés, csupán változó igények, amiknek a cégek meg akarnak felelni, s melyek eltérnek a Te / én régimódi felfogásunktól.
Gaming is believing.
A NOLF tényleg egy nagyon fasza FPS. Bár én csak az elsõ részével játszottam, de nagyon bejött.
http://goo.gl/gd6Zi5
Ami a NOLF-ot illeti, engem sose kötött le, míg a FEAR 1-2-t együltõ helyemben játszottam végig. 😊
Gaming is believing.
Vannak jó játékok mindkét platformon. De tartok tõle, hogy a sok igénytelen porttal már nagyon sok PC-játékost elijesztettek. És így csak az ingyenélõk maradtak meg valamennyire, mert a pénzéért mindenki olyat vár, amit szeretne. (Nekem hiányoznak azok a csapatok, akik JÁTÉKOT csináltak, nem pénzt... És ez az elüzletiesedés nem feltétlen tesz jót az iparnak.)
Magyarán annyit szeretnék mondani az egésszel, hogy a wareznél az igénytelen port jobban árt a PC-s játékiparnak, mert azzal potenciális vásárlókat veszít az ipar, míg a warezosnak mindegy, hisz ingyé van.
http://www.freetvmaci.info/
A Monolithtõl nekem még a Blood nagy kedvenc, illetve az elsõ játékuk, a Claw, mely egy nagyon jópofa kis platformer, és szerintem még ma is szép. A többi ki is maradt, de a FEAR számomra mérföldekkel unalmasabb a többi próbált játékukkal, örülnék, ha elfelejtenék ezt a frencsájzt...
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Egyébként arra kívántam vele célozni, hogy aki a - fogjuk rá - sandbox miatt ledveli a STAKER-t, az majd jó eséllyel "konzolosnak" fogja minõsíteni a Metro 2033-at, ha bele akar kötni.
Gaming is believing.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Gaming is believing.
Gaming is believing.
Ezt ugye Te seb hiszed el? Nagyon sok fantasztikus játék jelent meg PC-re, melyek bõven beleestek ebbe a kategóriába, és ugyanúgy töltötték õket, sõt, még jobban. Az oké, hogy talán sikeresebbek maradtak, de a warezpistikéknek ez mit sem számít. Ez alatt pedig nem azokat a játékosokat értem, akik azért vesznek eredeti játékot, csak keveset, hanem a "sose veszek eredetit, me' a neten ingyé' van" 15 éves kis pöcsöket.
Gaming is believing.
Brütal Legend, AC 1-2, The Darkness, Halo 3, ODST, Halo Wars, Midnight Club: LA, Shadow Complex, Overlord 1-2, PGR 4, Fight Night Round 3-4, Star Ocean 4: TLH, Fable II, The Force Unleashed, Prince of Persia, Resident Evil 5, Lost Odyssey, Mirror's Edge, Tomb Raider Underworld, Gears of War 2, Dead Space, Too Human, Alone In The Dark 5, Condemned 2: Bloodshot, Mass Effect, Dead Rising, Fifa 08-10, Top Spin 3, Dirt 2 ( Forza 3 )
PS3 és Wii exekrõl nem is beszélve meg ugye a Pécésekrõl.
Valahogy nem tudom átérezni ezt a minden rossz és semmi sincs hangulatot, persze pécén lehet hogy ez van, ezért sem játszok azon.
Mellesleg itt van a Darksiders ami remek ötleteket és játékelemeket ötvöz. Van benne akció, kaland, platform, puzzle.
1; PC-s tudja, hogy maximum 1-2 hét, és jön a törés. (GTA4 "feltörhetetlen" védelme miatti rohamra sem igazán emlékszem... Mindenki várt pár napot szépen, legalábbis eladási adatok alapján, pedig nem kis név...)
2; MW2-höz, single törés azonnal volt.
3; Olyan multis védelmet még nem láttam, mint az MW2-é. Ugyanis LAN opció hiányzik, de a szerverekre 2 hét után kalóz verzióval is fel lehet jutni, van hozzá crack... (nem próbáltam, de minden oldalon kint van a crack, gondolom nem véletlen) Így a kérdés felmerül bennem, vajon lustaság, szerverrel való takarékoskodás miatt hiányzik a LAN, vagy tényleg a warez miatt. Ugyanis eredeti szerveren játszható warezzal (nagyjából) most találkozok elsõ alkalommal....
4; A PC-s tud várni. Ha nem tudna, a timed-exkluzívok már áttérítették volna konzolra. Ugyanis, ha van 100+ ezer forintja PC-re, akkor akad 50 konzolra+flashelésre...
5; .....
A warez jó ütõkártya, és igen, számít. Megértem, hogy senki sem szeret ingyen dolgozni, én sem. Megértem, hogy emiatt morcosak.
De úgy érzem, széllel szemben vizelnek. Ugyanis, a játékok minõsége hanyatlóban van. Márpedig az elsõ lépés a warez ellen az, hogy olyan játékot adok olyan áron, amit érdemes megvásárolni, pláne, ha megtámogatom egy kemény online védelemmel, amivel +tartalmat kínálok a játékhoz.
Mert most csak a rinya megy, és a kummantás. A megoldás felé meg egy lépés sem. Max annyi, hogy a PC-s lassan tényleg leszokik a játékról, (Mert ha 4 nagy várt címbõl 3 csalódás, akkor x. alkalommal már elgondolkodik az ember a létöltésen, aztán a gépfejlesztés elmarad, mert a sávszélt nem érik meg lassan a játékok, tisztelet az egyre kevesebb kivételnek) és akkor a proci, videokártya gyártók álla felkopik, és az egyedül viselt fejlesztési terhek miatt a konzolok ára az égbe szökik 1-2 generáción belül, valamint a játékok ára is, hiszen a játékot el is kell készíteni valamin, ami elég erõs... és ha nincs PC-s játékipar, nem lesz min megírni a játékot, csak nagyon drágán.
Szóval, összetettebb kérdés ez annál, mint hogy azt lehessen mondani; A WAREZ! Mert a pakliban benne van vastagon, de ezeket az eladási adatokat MESSZE NEM magyarázza.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Gaming is believing.
Gaming is believing.
Mik ezek a lehetõségek? Az hogy lehet vízijármûvekkel menni, berúgni, nightclubba menni vagy hol kéne keresnem azt az ég és föld beli különbséget?
Azt egy percig se vitatom, hogy a GTA4 nagyobb várossal rendelkezik mint ez, nekem személy szerint még jobban is tetszik az, mert ez egy kimondottan nyomasztó környezet(na persze ilyennek kell lennie a 2dikVHban).
Na a mentési rendszer itt se a legjobb 😊
Térkép Saboteurban konzolosabb, de a GTA4-ben sem állt a helyzet magaslatán.
A hangulatban nálam a Saboteur a nyerõ, egyszerûen a megszállt Párizsnak olyan a hangulata, ami veri a GTA4-et magasan. Csak egy példa. 2. mentési ház, GTA4. Áll vele szemben az az igehírdetõ fazon. Na azt mindig lelõttem, annyira idegelt. Ellenben itt, eszemben sincs a gyalogosokat bántani. Ugyan úgy elnyomás alatt vannak, mint én, így ha elütöttem valakit, "sajnáltam"... GTA4-ben nem.
2 fegyvered lehet, nem cipelhetsz magaddal egy komplett fegyverszaküzletet.... stb.
Szerintem, ha GTA WWII néven jön ki a játék, nem 1144hsz van a topikjában, hanem annyi, mint a GTA4-ében. Szóval látszik rajta a belefektetett munka, még ha érezhetõ is, hogy a végén kapkodtak. GTA4 pedig egy újabb rókabõr csupán, igazi iparos munka, a jó iparos ismertetõjegyei nélkül...
a 2rõl amiket olvastam elég meggyõzõek voltak, origi épületek mint pl az empire state building, lehet lakásod, öltözködhetsz, tömegközlekedés, minijátékok, kocsituningolás, fedezékrendszer (uc szerû), és még sorolhatnám egy darabig
totti szerint ez marad el kidolgozottságban a gta4tõl :tapsvihar:
Ki kell, hogy ábrándítsalak, császár: a GTA 4 kurvára nem összetett. Épp attól jó, hogy semmit sem bonyolít túl, és mindent a szádba rág (bár ez utóbbi engem irritált).
Gaming is believing.