17438
  • Istencsászár
    Persze, az egy külön kategória.
  • Istencsászár
    26"os Samsung Hd Ready tévét 2007 nyarán vettem, 120ért... Xboxot 92ért 2007 elején.

A tévét használom pécére, tévére, dvdre, divixre, konzolra, pécé gémingre...
  • Zóanagyvarázsló
    Mondjuk a rogue-like már megint külön szegmens (ugye arra volt alább példa), az szép sosem volt, a saját helyén kell kezelni.
  • Istencsászár
    Már ezt leirtam én is...

Létezik:

1, szép játék - rossz belső
    2, ronda játék - jó belső

ez a két elem hibás vagyis nem egészítik ki egymást

3, Szép játék - jó belső

ez a tökéletes játék...

És ebbe nem kell belekeverni a retro géminget,az előző generációt mert azok olyanok amilyenek, akkor is volt szép és ronda, a szép ma már "ronda", de hát ez van...
  • Zóanagyvarázsló
    Nyilván más fórumokat, topikokat, hozzászólásokat olvasunk, én ha akarnám sem tudnám nem tudni ezek alapján az árakat. Szerintem itt is votl más példa is, de abba is bele lett kötve valamiért.

Jó monitor, HDTV PC-hez is ajánlott, viszont az már kellemetlen, amikor a WS felbontásokat nem támogatja a játék, na meg az egész 16:10 butaságról is le kellene szokni.
  • Kandurex
    Különböző? De hát miért? Együtt nem működhet? :)
  • Chocho
    A Doom 3 sem techdemo, csak sokan nem értik az id hozzáállását. Ez már 2004-ben is így volt és most, a Rage esetében is így lesz. Az id ilyen, el kell fogadni, ismerni kell a történelmét és az alapján genetikus szemlélettel kielemezni, hogy miért is van létjogosultsága a Doom 3-nak. Félreértés ne essék, ezt én nem várom el másoktól. De azt igen, hogy ne techdemózzanak le valamit csupán hiányos ismereteik alapján. :) (Ez nem személyes.)
  • Chocho
    Igen, ez a hozzáállásuk, mert buták mint a bűn és nem értenek hozzá. A mai kiskölykök szeretnek anonim módon kötekedni az interneten. Sajnos ez van.

Ja és igen, szerintük biz Te leszel a "fasz" PC-s...
  • Chocho
    Konkrét felelet, hogy ki mennyiért vette, nem nagyon szokott lenni. Mindenki csak mondja meg "hallja", hogy milyen olcsók a konzolok. Amúgy a HDTV nem muszáj, csupán erősen ajánlott - noha egy 17', vagy inkább 19'-os monitorral már elérhető lehet egy élvezhető látványszínvonal.
  • dronkZero
    ?
    Én nem beszéltem a játékok "jóság"áról, most csak és kizárólag a grafikát hasonlítgattam. Meg hogy nem is látom, ha belemerülök rendesen. Szerintem is ez két kölönböző jellemző, a szépség és a játszhatóság.

Egyébként a Crysist is jó játéknak tartom... (Változott a véleményem, igen. Techdemónak techdemó, de sokkal kevésbé, mint a FarCry, vagy a Doom3)
  • Kandurex
    Ez így sarkalatos és elve hibás elmélet.

Hisz már elve úgy kezeled, hogy a rossz játék és jó játék.

Ilyen nincs, mindkét lehetőség fennáll. Azaz lehet jó játék, szép grafikával, de lehet rossz és ronda grafikával és vica versa!
  • dronkZero
    Ez így _nem_igaz_!

Most ez épp elég kontrasztos, a hétvégén a Crysis mellett ezzel játszottam: Dwarf Fortress
    Pont a két véglet: a jelenlegi csúcsgrafika vs rengeteg tartalom, grafika nélkül.

A Crysis "delta" nehézségen éppen egy napomba került, a DF-et két hete játszom.

A tökéletes ábrázolás _maximum_ az elején számít. Kb egy óráig. Utána én már nem is _látom_ a grafikát, csak fedezék-ellenség-szituáció van, nem látok effektet, nem látok textúrát, élsimítást, részletességet. Illetve látom, de abszolút nem tudatosul. Időnként ha valami nagyon szép, vagy nagyon csúnya, az feltűnik, de úgy 99% mellett elmegyek.
    Persze lehet, hogy az elenyésző kisebbséghez tartozom...
  • dronkZero
    Ez így igaz.

Csak akkor ne én legyek már a fasz, csak azért, mert PCre költök...
    És akkor nincs "háború". Na meg szét lehet nézni, ki erőlteti ezt az ellentétet: konzolos fórumban már a második PC-s leáldozós topik pörög _többszázezer_ hozzászólással...

(Nem, konkrétan itt és most nem kaptam ilyet, csak úgy általában ez a hozzáállás a fiatalka konzolhuszárok részéről)
  • Kandurex
    nyomassa kvarc cuccon, az való neki!
  • Zóanagyvarázsló
    Akkor a Tetris micsoda? :)
  • Kandurex
    "Engem valahogy nem izgat a grafika..."

játssz akkor tetrissel, vagy olvass könyveket, az elektronikus játékok nem neked való

....mindig felbosszant, ha bejön egy magát ősgémer -nek való egyed, hangoztatva, hogy a grafika nem számít,...na de könyörgöm, akkor minek játszik? Pont erre való az elektronikus játékok! A tökéletes beleélést, a hangulatot teremti meg az ábrázolás....
  • Zóanagyvarázsló
    Akik PS2-re vesznek CoD5-öt, azok többsége már eléggé - legalább - semicasual, és a nagy felhasználói bázisból következnek. Én inkább veszek PC-re olyan játékot, ami full lowon fut (bár ez extrém ritka nálam), hiszen az idővel szépülhet pár új hardver vásárlásával. Dicséretreméltó, hogy jönnek még PS2-re új játékok, de az itteniek többségét ez nem hozza lázba, mivel nem vennék meg a leggyengébb portot. Egyébként a FIFA 09 - és más új EA játékok - jönnek Sega Megadrive-ra is - mobilról portolják őket. Egészségére annak, aki ezért vett annak idején konzolt :)

A HDTV muszájságával éppen a hibás érvelésre kívántam célozni, én nem értek vele egyet. Bár én szeméyl szerint össze fogom kötni a kettő vásárlását.
  • Istencsászár
    "a ps2 játékok kb 90%a játszható ps3mon emulálva"

Ez igy ebben a formában nem teljesen igaz. Csak az első szériás PS3okban volt PS2 chip, aztán igen hamar kiszedte a Sony, hogy az igy is horribilis árú gépet lejebb tornássza. Az X360 viszont simán lejátsza az Xboxos játékokat.
  • zola2000
    Mihez, nekem még nincs HDtvm, mégis játszok x360 játékokkal. Majd (talán jövőre) lehet veszek 60ért egy hd ready lcd tvt, de egyenlőre nem érzem égetően fontosnak. Engem valahogy nem izgat a grafika...
  • zola2000
    Én annyit reagálnék, hogy azért egy pct oké 3 évig lehet használni, de 3 év után a fejlesztés szó szerint kötelező, mert hibaüzenettel nem indul a játék, míg konzolnál csak lehetőség. Ha senki sem cod5özne majd ps2n, akkor nem adnák ki a COD5öt ps2re. Akinek csak ps2je van, annak nyilván ahhoz a grafikához szokott hozzá a szeme, és nem fogja szarnak tartani azt a grafikát sem, aztán meg ha úgy gondolja akkor fejleszt konzolt, mondjuk vesz egy ps3mat,a ps2t eladja használtan, mert vannak még szegényebbek akik olyant vesznek, a ps1es, és a ps2es játékainak nagy részét (a ps2 játékok kb 90%a játszható ps3mon emulálva) lehet később ps3mon is játszani.
  • Zóanagyvarázsló
    Szerintem az árak kérdése mindig felmerül (és renszerint elég konkrétan), csak mindig az a válasz rá: nem is igaz, hogy annyiba kerül, meg különben is muszáj hozzá HDTV...
  • Zóanagyvarázsló
    Praktikus felhasználásra gondoltam.

A császárszalonnával sem tudnál torrentezni, illetve továbbadni másnak fogyasztás után, mégis nagyon kellemes étek. A konzol pedig - szinte csak és kizárólag, de mindenképpen elsősorban - játékra való. Ha nem tetszik ez az alapfilozófia, az nema konzol hibája. Tény: sokan csak a játék miatt költenek PC-s hardverekre nagy pénzeket. Az új VGA-mnak én is csak játékoknál látom hasznát.
  • dronkZero
    Öh.. Izé. Én néha előszedek DOS, C64, Amiga, MAME(pénzbedobós automata), NES, SNES, MD, SEGACD, emulátort, amikor épp jól esik, a mai gépek már gond nélkül emulálják a PS1-et, lassan már a PS2-t is.

De nem ez volt a kérdés, játékra bármi jó, egy kockás papír ceruzával is.

Praktikus felhasználásra gondoltam. Bár én nem tudnék ilyet mondani... Nálam itt bukik a konzol. (Na meg ott, hogy melóra is kell a gép)
  • Chocho
    Ő nem tudom, milyet vett, majd megkérdezem. De hidd el, nem egy hülyéről beszélsz, nem vette volna meg annyiért, ha lett volna olcsóbb.
  • Istencsászár
    Pontosan ezt:)
  • Chocho
    Ott a pont. Persze senki sem olvassa el és reagálja le az értelmes hozzászólásokat.
  • Chocho
    Mo.-on ez mit fog jelenteni? :)
  • Chocho
    Akkor minek Neked a nextgen? Ha konzol, akkor ne kelljen már kompromisszumokat kötnöm! Ugyanott vagyok, ahol a PC-vel voltam anno.
  • Chocho
    Na, ezzel az 50 ezerrel tényleg megfogtál, köszönöm, hogy végre értelmes, tárgyilagos bizonyítékot is nyújtott valaki (a többieknek nem volt ennyi esze). Így kéne fórumozni.

Ám a tévével együtt megint csak 130. :) Nekem meg ezen felül nem annyira kell az LCDTV. A DVD-k úgyis ocsmányak rajta. Max a PS3 és a Blu-Ray.
  • Istencsászár
    Játékra:), nekem NESem van, néha játszogatok vele, van rajta 1-2 gém amit még nem vittam végig, amugy manapság nem PS1ezni kell meg volt annak az ideje anno.
  • zola2000
    Habár játékmentés méretben elvileg a legnagyobb a burnout paradise, ami 20, vagy 40 mega, de az pont nincs meg (bőven elvagyok a forza2vel).
  • Istencsászár
    Most erősítette meg az MS hogy ujabb árcsökkenés EUban. A 60 Gigás 360 mindösszesen 50-51 ezer.
  • dronkZero
    Igen, és ezt el lehet mondani a csavargatós kontrollerő tévéjáték pongra, a Spectrumra, C64-re, az Amigára, NESre, SNES-re, Megadrivera, meg az összes többire.

Mire tudsz _MA_ használni egy (inkább legyen) PS1-et, _a nosztalgiázáson kívül_? Még egy C64 is többet ér, azt legalább lehet programozni "saját magán", meg lehet vele CNC-t vezérelni (pl).
  • zola2000
    De, 49900 volt nekem az xbox360 arcade, és van benne egy 256 megás memóriakártya. egy mentés 2-3 mega, és néha jönnek a játékokhoz patchek a live-ről, az is 2-3 mega, játékonkánt kb 5-10 mega. Nekem 14 játék mentései, pachei foglalnak 83 megát. Ha nem töltünk le xbla játékokat, hd trailereket, akkor bőven elég.

Elvileg a játékok stabilabb futásához kéne hdd, de a gta4 volt eddig rajt a legxarabb, de a legutóbbi patch óta már normálisan játszható. Ja és már 80ezer forintért lehet normális hd ready (1280x720p) lcd tvt venni, ami nem csak ahhoz kell, hanem rá lehet még kötni a dvd lejátszó digitális kimenetét, a kátbeltv digitális set top boxát...
  • Istencsászár
    Ps2re megszámlálhatatlan olyan játék van amivel az e ember évekig el lehet... akinek volt PS2je az megtapasztalta, akinek meg nem az sose fogja.
  • dronkZero
    Na, még annyit, hogy konzollal igen nehezen építem ki ezt:
    1 _csendes_, kis fogyasztású laptop (P300), torrentezésre, forexre, nap 24 órájában üzemel.
    1-1 asztali gép nekem és barátnőmnek, nekem főleg játékra.
    1 laptop melóra, filmet nézni, zenét hallgatni

Az állandó gépek kábellel, a laptopom wifin kieresztve a netre, meg belső hálóra.

És ezek a számítógépek _felgyűltek_ szép lassan, az évek folyamán. Barátnőm is az én régi gépem kapta meg. Ez az eredménye a gépfejlesztgetésnek, előbb-utóbb összejön egy második, harmadik komplett gép, ami még majd' bármire jó, az új játékokon kívül.

Tessék ezt utánam csinálni egy tetszőleges konzolcsaláddal! PS1-et, PS2-őt, mi a halálra lehet használni? Mire lehet majd használni 5 év múlva? Mire lehet használni ma egy NES-t, nosztalgiázáson kívül?
  • dronkZero
    Ja, egyébként ez a játékeladósdi olyan szánalmas...

1. Ha jó a játék, akkor miért akarnám eladni? Ha tényleg jó, később is elő akarom majd venni, és akkor csak anyáznék, hogy már nem tudom, mert eladtam.
    2. Ha szar a játék, akkor meg ki fogja megvenni?

Lose-lose szituáció, akkor inkább együtt élek a tudattal, hogy egy utolsó szar bűnöző vagyok, és warezolok...
  • Bucser
    A "Jó lesz" és a "nem lesz más érd be ezzel addig" két külön kategória.

Konzolon a lehetőséged sincs meg arra, hogy erősebb vasat tolj alá.
  • Istencsászár
    Egy HDMI kábel 2000-2500 ft max, persze lehet venni teszkóba 10ért is:)

Manapság már csak LCD vagy Plazma tévé kapható, ami vagy full HD, vagy Ready... ezek már elég olcsók, de monitorra is ugyan ugy ráköthető, persze ezzel csak az élvezettől fosztja meg magát az ember.
  • dronkZero
    "Én kurvára elvagyok CRT-n,leszarom,hogy most csilivili űberfasza agrafika vagy nem,"

Akkor mifasznak nextgen konzol, PC, akármi? Az egész "háború" a grafika/ár arányról szól...