17438
  • Dante73
    Múltkor láttam egy nőt a buszon. Mobilon beszélt, alig lehetett érteni, annyira sírt. Vett egy lakást, 8 millióért. Egy kereskedőtől. Viszont beugrott a régi tulajdonos, mert valamit otthagyott. Ő 6 millióért adta el. Ezt panaszolta éppen a barátnőjének. Ha jól emlékszem, valami Ica...
    Ezek után mond, hogy az emberek nagy többsége nem seggfej. Mert dehogynem. 10 emberből 9 így járt volna, ahogy 10-9 ember leveszi a tuskóban a polcról, és nagy ívben letolja, hogy 20 perc sétával spórolna x ezer forintot. Nem is tud róla.
    De úgy látom, még mindig nem érted, mit mondok. Énnekem azzal van gondom, hogy az összehasonlítási alapok nem ugyanazok. Te, mikor a PC árakról beszélsz, nem a PH-s, nem az osztrák, hanem az általános (tesco-s) árakat hasonlítod a nem általános, kisbolti, (amik vagy a közterheken, vagy a fizetéseken spórolnak, másként nem tudnák olcsóbban adni. Mivel a kereskedelem a szakmám, így tudom...) kinti, vagy kéz alatti játékok áraihoz, mi több, még azt is levonod, hogy eladod. Tehát az összehasonlítási alapod (mondjuk így) nem fair. De ez még nem is volna gond. Az a gond, hogy az átlagot tekintve nem is állja meg a helyét.
  • rumkola
    Amúgy itt a válasz, hogy van-e jövője:

http://pc.ign.com/index/release.html

Ja, meg a 8 éve működő a PC-s játékoknak leáldozott című totyikban.
    :))))))))))))))
  • rumkola
    Ez a PC-re, PS1-re és a GC-re is elmondható.

Viszont míg a konzolokra van kb. 10 ilyen cím, addig PC-re több száz. (multi és társai ugyebár)
    :P
  • arty
    ezt olvastam egyelőre :

"az USA egyik legnagyobb és 158 éves múltra visszatekintő befektetési bankja, a Lehman Brothers ugyanis hétfőn hajnalban csődvédelemért folyamodott."

klikk

elemzők szerint a forint gyengülése is könnyen jósolhato ilyen világpiaci helyzet mellett :( és lám, már 300 felett jár a font :(
  • Istencsászár
    Nem vagyok járatos a PS1/2 témában de annyi rámragadt már hogy tudjam azt, h a warezos hekkelt, csipes gépek hama romlanak( pl a fej ), ami nem egyenlő azzal a géppel amihez nem nyúl hozzá a kedves júzer...
  • Istencsászár
    Ennyi erővel egy tévét vagy bármi féle műszaki cikket, autót vagy házat megvehetjük az első helyen, habár lehet hogy 10-100 ezreket vagy milliókat spórolhatunk ha kicsit körbenézünk... de vegyük csak az élelmiszerket. Kimehetek ide a körútra vásárolni, de az biztos hogy sokkal drágábban veszem ott meg, mint pl itt 2 utcával beljebb ahol lakom... azért nem mindegy...

Pl 10 méterre van az ablakomtól a Konzol Studio, pont rá néz a lakás... mégse veszem meg ott a gémet ezrekkel drágábban, inkább sétálok 20 percet egy olcsóbb helyig.
  • CS@
    A PS2 utolsó fejcseréje után szinte csak 2 eredeti játékot kapott GHt és GTt(utóbbi csak papíron eredeti, mert bár a játék megvan, de a HDDre warezt raktam az ment csak jól), kb 4-5napig volt benne egy warez Bully és kb 3napig valami pankrációs izé, ennyi. PS1 sose látott eredetit.
    Miért ha nem warezolsz, akkor ingyen adják a tartozékokat? :)
  • Dante73
    Én MINDIG hangsúlyozom, hogy átlagos pistikéről beszélek. Átlagos pistike nem külföldről hozat sem játékot, sem alkatrészt. Bebambul az első tuskóba, és lekapja a polcról.
    Nekem ezért NAGY gondom az, hogy veszitek a 150 ropis 9800Gx2-t (Ha így hívják 1általán) aztán ahhoz hasonlítjátok a honkongi cuccost. Olxsőbban is lehet kapni jó videókártyát, Sokkal! és drágábban is lehet játékot.) Tehát az általánost hasonlítjuk, a NEM általánoshoz.
    Ez az, ami szúrja a szemem. Ha az általánost az általánossal hasonlítjuk, már el is tünt a különbség.

Zóó!
    Hogy Te mit mersz külföldről rendelni szerintem irreleváns a témában. Sokan konzolosok közül nem is hallottak a külföldi rendelésről, nem hogy meg is mernék tenni!
    Azt próbáld végiggondolni, hogy ha PC-s lennél, hogyan úsznád meg olcsóbban. Hidd el, megoldható ugyanúgy, mint konzolon.
    Remélem, érthető, mi a gondom a szemléletetekkel!
  • Bucser
    Brókerház dőlt be. És nem legnagyobb. A legnagyobbak védelmet kaptak (Citi, Bank of America, Fannie és Freddie bailout).

Egyébként a forintot nem a hitelválság mozgatta eddig sem.
  • Bucser
    akkor neked is csak kifestősöd volt gyerekkorodban nem könyveid:)
  • bardocz
    Kurvaára nema grafika az értelme,és ki nevezi itt magát hárdkór gémernek?Jaaa,hogy nem csak kockák vannak itt?
  • bardocz
    Csak szólok,hogy nem "nextgen"-en játszok,hanem régi boxon."Nextgen" nem az enyém,de még a szaros crt tv-n is bőven veri a gépemből max kihozható grafikát.
  • arty
    kinti=amcsi
  • arty
    vevőként a pécés piac kánaán, szó se róla! választék mondjuk nem nagyon van, mert aki játékokat vesz, ált. nem adja el, de 1-2 ezerért 1-2 évnél is frissebb cimeket lehet szerezni :)

viszont, ha te megjelenéskor megveszed a FarCry2-t, 1 honappal később szted el tudod adni? :) (eladni: értelmes áron, persze ez is relativ)

mert a konzolos FC-t minusz 1-2 ezerrel olcsobban BIZTOSAN...

---

egyébként a kinti rendelés lehetősége egyre rosszabb, a forint várhatoan (most h bedőlt a legnagyobb kinti hitelintézet és esetleg az AIG is befog) durván fog vesziteni az értékéből
  • Istencsászár
    Gondolom véletlenül sem volt warezos egyik PS1, PS2őd sem:)
  • Istencsászár
    Az a baj hogy én rossz példa vagyok mindig:)

Ha egy játék tetszik olyan szinten hogy foglalkozni kívánok vele akkor azt beszerzem, ha van demo, ha nincs. Elolvasok róla mindent, nézegetek videókat, keresek véleményeket, esetleg utánakérdezek itt-ott. Rossz játékot még nem vettem. Az egy dolog hogy egyes játékokat eladok miután kijátszottam őket, mivel én nem gyüjtöm őket... miért álljon ott a polcon feleslegesen? játszani nem fogok vele, az értéke meg folyamaotsan csökken... de ha nagyon kell akkor majd később fele annyiért beszezrem. Persze ez nálam csak az uj játékoknál van, amiket megveszek megjelenés napján, mert több játékom is van amit pár ezerért vettem, azt már nem fogom eladni, mert nem éri meg.

"Ma Magyarországon átlagban 15-18 ezer egy konzolos"

mi számít átlagnak? én itt Budapesten nézem a boltokat, és nálam az átlagos az 12-13... ép ezért írtam hogy ne a multikból és az egyéb boltokból induljunk ki akik 4-5 ezer haszonnal dolgoznak... persze hogy ha nem vennék ott akkor nem adná ennyiért, de sajnos veszik és lüke vevő berobban az 576ba játékért és megveszi ott 17ért ( 16ért akciósan! -,- ) ahelyett hogy elsétálna egy 10-15 percnyire levő boltba ahol ugyan azt, ugyan ugy a megjelelnés napján megkapja 12-3ért!
  • CS@
    Oh hát persze, hogyne...nekem mondod...
    2fejcserén van túl a PS2m(természetesen mindig kicsit garin túl), és most is messze van a tökéletestől, a PS1ben is volt 1 fejcserém annakidején és amikor eladtam, akkor már érezhetően nem ártott volna neki ismét egy új. Azt meg se kell említenem, hogy ezek a konzol gyártok annyira tündibündik, hogy természetesen ingyen adták a PS2be a 40esHDD+interfacet is, azért meg külön könyörögnöm kellett a kereskedőnél, hogy naaaaa had fizessem ki a memóriakártyákat vagy akár a gamepadot. Említettem van most is konzolom(ócska de most ez van majd 1x lesz jobb) és volt korábban is, etessük ezzel a nem kell rá költeni azokat, akiknek nincs vagy nem volt.

Bár nem ismerlek személyesen nem is volt vitám veled sose, de ettől függetlenül sok hozzászólásodat olvastam.
    Ha nem tévedek pont tőled olvashattuk nem is olyan nagyon régen, amikor a fejedhez vágták, hogy elvakult PCs voltál és akkor fikáztad itt az SGn a konzolt a következőt(pontosan nemtom de a lényegy) : Ez a konzol már nem az a lowpolly szar, amit korábban fikáztál.
    Majd úgy jó 4év múlva visszatérünk arra, hogy szolgál a 360ad és tényleg 6év e az a 6év...
  • Zóanagyvarázsló
    Az valahogy vegyes érzéseket kelt, hogy vesszük a legdrágább közterhekkel alaposan felturbózott magyar videókártya árat, aztán összehasonlítjuk a vám nélküli hongkongi játékárakkal....

Hardvert behozatni enyhén szólva is más kategória. Legalábbis én az előbbit még nem mertem, és a nagyobb postaköltség vagy az esetleges vám miatt arányaiban elmehet a spórolás egy tekintélyes része is. Ráaádsul worldwide garancia nélkül tényleg kell ehhez bátorság is. Tehát az én konkrét esetemben: hardver itthonról, szoftver külföldről (többnyire). Miért kellene eltérnem ettől? (Mellesleg a konzolok is olcsóbbak odakinn, szóval az arányok sem sokat változnának.)

Ma Magyarországon átlagban 15-18 ezer egy konzolos,[...]

Továbbra sem értem, miért a boltok ismertsége számít, ha arról van szó, hogy mennyiből lehet - minden különösebb bonyolítás nélkül - kihozni a hobbinkat. De ez továbbra is csak akkor fair, ha - éppena te logikádat követve - hardvernél is a teszkós bevásárlókocsizgatás vennénk alapul.
  • koschwarz
    én tökéletesen egyetértek veled. az tény, hogy sokan nem szeretnek foglalkozni gépfejlesztéssel, sokan nem is értenek hozzá, ezért a konzolt választják. érthető, elfogadható. és igen, kell foglalkozni a gépcserével: meghirdetni az alkatrészt, eladni, megkeresni, mi lenne a legoptimálisabb megoldás az új géphez, de én szeretem ezt a részét is. a legutóbbi alkalommal, tavaly év vége felé, amikor az athlon 64-es, 6600gt-s gépemet újítottam egy 8800gt-s, e4500-as gépere, új memóriákkal, alaplappal, összesen plusz 80k-t költöttem (eladva a régi alkatrészeket - MINDENT el lehet adni). az előző gépet 3 évig használtam, ezt is kb. annyit fogom. nem látom, hogy ez a 80k 3 évenként akkora nagy érvágás lenne...még akkor is, ha a konzol egyszerűbb és valamivel (nem jelentősen sokkal szerintem) olcsóbb lenne.

és ez az új gép eddig a crysis-on és az armed assault-on kívül minden játékomat vitte maxon. de az előbbi két gamma sem nézett ki rosszul.

mellesleg minden 5 játékból 1-et veszek boltban, az össze többit használtan, különösen a bundle gammákat keresem, mert az max 2-3000 ft-ért megkapható. helyhiány miatt nem feltétlenül ragaszkodom a dobozhoz, csak egy-két különlegesebben kedves játék esetén.

a játékfelhozatal-béli különbséghez meg még annyit, hogy az általam ismert konzolexkluzívakból eddig egyetlen egy volt, amit sajnálok (condamned 2). egyébként meg pc-s játékból évekre el vagyok látva előre....
  • Dante73
    Én úgy látom, hogy egy PC-s és egy konzolos másként játszik. Mikor majd eljön az az idő, hogy már várjam a GTA4-et, telepíteni fogom az SA-t, és játszok majd vele. De ugyanígy vagyok ezer más játékkal. Szeretem, ha itthon vannak a polcokon a játékok, amiket megvettem. Eleve eszembe se jut eladni. Talán azért, mert megnézem, mit veszek. (gyak letöltöm, ha tetszik, megéri, megveszem, ha nem, nem. Ezt TE nem tudod megtenni, (Live!) gyanítom, ezért előfordul, hogy csalódsz egy-egy megvett játékban, ami kidobott pénz) Valószinű, az eladogatás is innen indult, bár ez csak tipp!
    Azt már kértem Tőled is, hogy vagy magyar, vagy külföldi árakat hasonlítsunk össze. Mind hardwer, mind softwer terén. Az valahogy vegyes érzéseket kelt, hogy vesszük a legdrágább közterhekkel alaposan felturbózott magyar videókártya árat, aztán összehasonlítjuk a vám nélküli hongkongi játékárakkal....
    Ma Magyarországon átlagban 15-18 ezer egy konzolos, 8-12 egy PC-s játék. 2 ezerért megkapod PC-re az 1-2-3 éves játékokat, konzolra ugyanez 4-8 ropi. Ugyanakkor állandóan a mostani legdrágább, legújabb hardwert hasonlítjátok össze az alaposan lecsökkent áru konzollal.
    Értem én, hogy meg lehet úszni viszonylag olcsón, kompromisszumokkal, de ez igaz mindkét platformra.
    Én nem folyok bele, hogy öcsém mit, hogyan, mennyiért vesz a konzoljára, Ő sem tudja pontosan, mit költök én a PC-m re. De látom, hogy egy év alatt cirka ugyanott vagyunk. Kb ugyanannyi játékot vettünk, kapott tőlem, én tőle, stb...
    Lehet érvelni, lehet számháborúzni. De előttem itt a gyakorlati példa. TUDOM, hogy nincsen hatalmas különbség egyik irányba sem.... A játék drága. De ha valaki nem eladogat, kéz alatt vásárol, (mint gyanítom a csendes többség) nem jár jobban, bármelyik platformot is válassza.

Arty!

Nem egy játékot VETTEM kéz alatt. PC-re! Erős túlzás azt állítani, hogy nem létezik másodpiac PC-n. Eladni csak azért nem adtam el, mert amit megvettem, azzal szeretnék később is játszani. Ha eladnám, 2-4 ropinál nem lenne többe egy játék. Nézd meg az árakat akárhol. PH, Tesz-vesz, Gamer365, stb....
  • Sir Quno Jedi
    Grafika+Művészet együtt tud lehengerlő lenni.
  • koschwarz
    ritkán veszek elő régi játékot, de nemrég amikor le lehetett tölteni ingyé valamelyik ősrégi C&C-t, akkor végigtoltam az irodai gépemen , ami vitte mint a szél, és a kellemes emlékek feltörtek, mint a jó hányás...pedig a játék mai szemmel nyilván bűnronda.
  • Istencsászár
    Ekkore szoktam kérdezni h ennyi erővel a programnyelvet is láthatnád, nem kell hozzá grafika mert minek:) a játékokkal két összeköttetése van az embernek a kijelzőn megjelnített "kép" és a beviteli eszközök... ugye nek kell mondani h melyik a leg fontosabb...
  • Ry0K3N
    Pont hogy jól játszom, egy játék fő koncepciója hogy az ember beleélje magát az adott szituációba amibe a játék belerakja, a grafika csak egy dolog ami segíti a beleélést.
  • Ry0K3N
    8 év gaming után valahogy már grafikával engem nem vesznek le a lábamról legyen akármilyen csilivilli effekt.
  • Istencsászár
    Akkor te nagyon rosszul játszol. Egy játéknak az egyik fő koncepciója hogy fokozatosan adagolja a vizuális hatásokat, tehát ahogy haladsz előre ugy legyenek egyre szebb, nagyobb, érdekesebb jelenetek. Példának okáért most Lost Odyssey jrpgvel játszok ( de ez most lényegtelen ), 22 óra játék után olyan jelenetsorok voltak hogy csak ámultam, 28 óra után szintén... és még van benne vagy 10 óra végjáték, bele se merek gondolni mi lesz a végén:)
  • Sir Quno Jedi
    Nembiztos. Vannak gammák, amiknél elejétől a végéig ámulatba tudják ejteni az embert és ott nagyon számít a grafó (is).
  • koschwarz
    nálam kb. két óra (sem), míg eszembe sem jut, hogy amit látok, szép-e vagy sem. kb. ennyi idő kell, hogy beleélem-e magam, illetve beszippant-e a játékmenet és az élmény. pl. ezért dobtam a crysis-t is, mert már a demó alapján is hidegen hagyott.
  • Ry0K3N
    Tökmindegy hogy a játék rossz vagy jó 4-5 óra játék után az ember már átsiklik a grafika felett. És egyáltalán nem hibás elmélet mert ez így van.
  • Istencsászár
    Én két évre rá vettem 360at. 2007 elején ez 92 ezer volt 2 játékkal. Azóta mit is vettem hozzá? egy 5 ezer fts 3 hónapos Live kártyát itthon... és most nemrég 8ért! 12+1est, természtesen külföldi áron... eddig ez 105 ezer... 1 év mulva biztos veszek megint Lájvot, sőt 2-3 év mulva is, ez akkor durván 130 ( mai árakat nézzük ). Miről is beszélünk?

Játékokat pécén is kell venni... megjelenés napján a konzol játék kb annyi mint pécén 1-2 ezer eltérés van max ( ide-oda, pl a Spore drága... ) ), és itt nem az átiratokból kell kiindulni ami fél évre rá megjelenik pécére 7 ezers áron... és persze nem is a magyar árakból kell kiindulni mert ami konzol játék konkrétan 10-11 ezer az itthon egyes üzletekben 15-17, a multikról nem is beszélve...
  • arty
    Már irtam korábban is a 44ezres X360-at. Az nem volt konkrétum? Egyébként most 19-én jön az UJABB árcsökkentés.

HDTV=monitor, nem érv egyik ellen vagy mellett sem. (konzol/pc)
    Mindkettőt lehet mindkettőre kötni tehát, a kijelző ára UGYAN AZ.
  • arty
    "Mikor 10 ropi egy HD kábel, úszd már meg 80 alatt, egy használható géppel! Az nem működik (legalábbis nálam) hogy a legolcsóbb konzolos árakat hozzuk össze a legdrágább pc-sel. Mindkettö van itthon, tudom, melyik, mibe van. A konzolos olcsóság puszta legenda. Érvnek jó, kardoskodni lehet melette, de akinél mindkettő ott figyel, nem elvakult és számol, az tudja, hogy nem igaz.
    Nem akarok belemenni a számháborúba, de ha egy konzolt frissen, megjelenéskor megveszünk, mellé egy pc-t, majd a pc-t félidőben cseréljük, még mindig olcsóbb, mindent összevetve."

2-3 ezer ft egy vga vagy hdmi kábel egy mai konzolhoz. 44ezer a legolcsobb currentgen konzol. Ez nem pécé, itt a legolcsobb nem azt jelenti, h szarrá kell butitani a játékot, h egyáltalán elinduljon.

Borzalmas tévuton jársz, buta általánosságokat puffogtatsz, konkrétumok nélkül. Az urban legendet példával cáfoltam (Ass Creed) de csak tovább nyomod a hülyeséget, h a konzol márpedig drágább.

Az is le eltt irva, h a 2005 évvégi pécé mamár játékra gyak. alkalmatlan, miközben az akkori X360 áránál többe került. Ez például egy konkrétum. Ha azt a pécét te fejlesztetted (ujabb X360 fejlesztéskori ára...) akkor már hol is vagyunk?

És ehez jön, amit irtam: megevszed a konzolos játékot és ha kijátszottad eladod: buktál 3-4 ezret. Kijön a pécés játék olcsobban, de azt te akár mennyire is szeretnéd, nem fogod tudni eladni ... vagy csak aprópénzért. Akkor melyik is volt többe?
  • Dante73
    Mikor kijött(ek) a nextgen konzol(ok) lecseréltem a P3-as gépem egy P4-esre. Rádobtam 50 ropit. Mennyi is volt MEGJELENÉSKOR egy konzol? Igaz, gyengébb volt, mint az akkori, új konzolok. Most (tavaly) lecseréltem 200-ért. (Azt a gépet 60-ért számolták volna be, igaz, a videókártyát közben lecseréltem, gariba. Szerencsém volt, így lett a 9600-ből 7600Gt) az 140. Kb ugyanott vagyunk, és most az én gépem erősebb. Viszont a játékok még mindig NEKTEK drágábbak, ha multizni akartok, fizettek, stb.
    Tudom, kissé szubjektív vagyok, de el kellene felejteni, a melyik drágább érvelést. Egyszerüen nem életszerű, hogy olcsóbb legyen! A gyártók nem a konzolosok 2 szép szeméért fejlesztenek. Amit elveszítenek rév-en, behozzák a vám-on. Ez ennyire egyszerű.
  • Istencsászár
    Igazából persze:), de meglehet szokni.
  • Istencsászár
    Csak egy konzol megjelenésekor is olcsóbb mint egy csúcs pc, s erősebb... aztán 6 évig semmit sem kell rá költeni ( kb ennyi egy generáció ), csak a játékokat kell venni, a többivel nem kell törődni...
  • koschwarz
    igen.
  • CS@
    A kötelező fejlesztést amúgy meg is lehet ám fordítani, konzolokra is: XBOXon volt TES3, ámde TES4 már csak X360on, tehát ahhoz hogy fusson az Obli tulképp egy új konzolt kellett venni, GT1-2=PS1, GT3-4=PS2, GT5-6?=PS3 STB.
    Akinek ma csak PS2je van és nem tartja szarabbnak(bocs így írtad teis) azt a grafikát az bizonyára nem lát netet, semmilyen játékmagazint, de talán bevásárlóközpontba sem járt az elmúlt években.
    Amikor nekiültem FinalFantasy t játszani PS2n, akkor is azt mondtam, hogy ez a kinézet mostmár(mire eljutott hozzám) biza idejétmúlt és cserébe most kárpótolnia kell a játékélménynek, különben nem fogok ezzel játszani. A másik oldal, amit itt korábban is írtak: ha nekem nem tetszik a Crysis, mint játék, akkor tőlem aztán lehet bármilyen szép is. Ugyanígy mondhatom PCn pl a Morrowindet, amikor a játékosok jó része már GF3on(még szerencsésebbek GF4Tiken) játszották és láttam, hogy néz ki azon a játék meg, hogy néz ki az én GF2MXemen, akkor az max mentegetésnek jó, hogy nem-nem néz ki szarabbul ez a víz, mert az én szemem ehhez szokott. Ennyi erővel legyinthetnék egy Me*i*Ma*kban kiállított X360ra, hogy áh nem szar ehhez képest az én PS2m grafikája se, mert én azt szoktam meg, de ha netán Te tényleg nem így gondolod, akkor kérlek jelezd és szívesen elcserélem az X360adra a PS2met és még ráfizetned sem szükséges :)
    A mondjuk vesz egy PS3at és eladja a PS2t –höz nem igazán tudok mit hozzászólni, ez szinte mindennel így van az életben, ha az embernek és környezetének nincs szüksége a régi cuccára, legyen az autó, PC, bútor vagy bármi és van rá lehetősége, akkor abból megpróbál pénzt csinálni, ez nem a Sony találmánya.
    A PS3 PS2es emulaciót inkább hagyjuk, még akkor is ha nincs PS3am, mert asszem eleget olvasok ennek a nem létéről, még itt a társfórumban is.
    Ha nem lenne más, amit nyomkodjak hát előkaparnám a szekrény mélyéről a C64et vagy inkább az Amiga500at és azt nyomkodnám.
    A lényeg ne próbáljuk már meg összekeverni a kényszert a jóval, ahogy azt Bucser úr is írta a #4223 –ban.
  • Chocho
    Ejha.
  • Chocho
    Nagyon nehéz meghatározni, hogy mi a jó játék. Lehet az csúnya vagy szép, rövid vagy hosszú, univerzális képlet nincs. Én talán úgy fogalmaznám meg a "jó játék" definícióját, hogy azon játékprogram, amely a vele való foglalkozás alatt az összes hiányosságáról elfeledteti a játékost. Hogy ezt hogyan teszi, az már szubjektív.
  • Chocho
    Ez a "tévét mindenre" megoldás nekem is szimpatikus, de egyelőre nincs rá keret. Nem sűrűn van olyan Nálad, hogy egyszerre akarnál tévézni és mondjuk netezni is? :)