A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gazgoblin
verdikt:

-a PC elõnye a hardverfejlõdés (és a hátránya is)
-a PC-n csak mmo vagy sims tud konzolhoz foghato nyereseget termelni.
-a PC is platform ezert mindig is csinalnak majd ra jatekokat.
(evrol-evre egyre kevesebbet de azert van mivel jatszogatni. Ha massal nem is de a konzolos asztalkarol lehullo maradekkal (portolás minimum fel ev csuszassal))

Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!

[Jakuza]
Szerintem a 2002 es 2006os ev kozti idoszakban a minoseg is megrekedt, fokent a jatekkiadok surgeto magatartasanak koszonhetoen.
Persze mint irtam voltak olyan alkotasok is amik kiemelkedtek a mezonybol, de igazabol a nagyobbik reszere nem volt jellemzo.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Lobsterman
"Azt mindenki tudta, hogy a PC-s jatekok minosege korulbelul a 2002-es evek kornyeken megrekedt"
A minõség nem rekedt meg. A piac lehet hogy zsugorodni kezdett, de a mennyiség nem egyenlõ a minõséggel. Sõt...

[Jakuza]
Orommel latom, hogy semmi spam es hasonlo egy darab nem volt a megnyitas ota ami a masik oldalt sertegetne.
Na akkor probaljuk a temat is visszaterelgetni a helyes iranyba.

Azt mindenki tudta, hogy a PC-s jatekok minosege korulbelul a 2002-es evek kornyeken megrekedt, persze akadtak azelott es azutan is kiemelkedo alkotasok, amik azert sikeresnek mondhatok voltak a warez ellenere, megis igazabol az elvarasokat nem hoztak uzletpolitikai szempontbol. Koszonhetoen talan a fejlodes lassulasanak vagy a vedelmek sebezhetosegenek, esetleg a konkurencia azaz a konzolok jelentos terhoditasanak, ki tudja. Mindenesetre a eladasi kulonbsegek marginalis mereteket oltottek a ket jatekipari szektor kozott.
Olyannyira, hogy a szakertok mar 2008-2010 korul tizenketszeres elterest prognosztizaltak a konzolos es PC-s jatekok eladasi mutatoi kozott.
Ugy tunik kicsit elkalkulaltak magukat, mivel a kulonbseg megrekedt a hatszoros kulonbsegnel.

Mikozben a 2006-2007es evtol eroteljes fejlodesbe kezdett a PC hardver ipar, addig a konzoloknal a fejlodes megtorpant, pontosabban belassult, annak ellenere, hogy megjelentek a kovetkezo generacios konzolok.Persze ehhez az is kellett, hogy az egyik legnagyobb konzolgyarto ceg a Sony hibat, hibara halmozzon az ertekesitesi, fejlesztesi politikajaban.
Evek ota nem tortent meg olyan, hogy egy PC-s jatek egy fiskalis evben beferkozzon a top tizes listara a konzolok koze, de 2007ben ez is megtortent. Csak maga a World of Warcraft: Burning Crusade WoW kiegeszito 2.25 millios eladasaval a konzolos jatekok elokelo 7. helyen szerepelne es ha beleszamitjuk, hogy tobben megvehettek emelle az eredeti jatekot valamint, a havidijakat, ami a jatekkeszito zsebebe vandorol, akkor bizony bevetel szempontjabol konnyen lehet, hogy talan az barmelyik konzolos jatek beveteli mutatojat felulmulja egy ev bevetelenek szempontjabol.

Persze ennyire nem rozsas a helyzet, ami a PCs jatekipart jellemzi, mert a lemaradasuk eladas szempontjabol meg mindig tetemes, viszont a folyamat ami a ket polust annyira szettolta, teljesen lelassult, valoszinuleg annak koszonhetoen, hogy a szakertok az elorejelzesukben rengeteg dolgot nem vettek figyelembe.
Peldaul a konzolok terhoditasanak lassulasat, az uj piacokat, amiket az MMO-k es a digitalis eladasok kepviselnek, valamint a tetemes szamitogep hardver eladasokat, mikozben az aruk rohamosan csokkent es amellyel a szamitogepes celkozonseg szama megnovekedett.

Hogy van e letjogosultsaga a jovoben is a PC-s jatekoknak az ido eldonti, de azt tenykent mindenkeppen ellehet mondani, hogy egy olyan geptipusnal, ami a mindennapi eletunk szerves reszeve valt es tobb milliard gep talalhato szerte a vilagon, nehez a piacrol kiszoritani.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Tinman
Ja... a mai napig megy ^^

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

gazgoblin
ez jó lesz?

Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!

ffxi
Egyik legnagyobb kedvencem a Japán popkultúra Kunio sorozat. Nemzetközi terjesztésben nem jött ki a sorozat. Csak Japánban. De qrva jók ezek a figurák. Anno annyit jácottam különbözõ sport ligákat, ahol ütni-vágni lehet a másikat 😊

Fákjúal!

rooney8
"közlekedés szimulátor"

Az kell nekem<#vigyor2>Am köszi, mindjárt megnézem

Zóanagyvarázsló: "Ha viszont a pesti dugókat szeretnéd a monitor/TV elõtt is átélni, akkor szerintem olyan nem létezik "
Pedig ilyenre vágyok 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

A Test Drive Unlimitedben körbeautókázhatod/motorozhatod Hawaii-t, amennyiszer csak akarod, de gondolom, a komolyabb járgányokhoz versenyzéssel kell pénzt gyûjteni.

Ha viszont a pesti dugókat szeretnéd a monitor/TV elõtt is átélni, akkor szerintem olyan nem létezik 😊

Bár '97-ben megjelent egy Streets of Sim City névre hallgató játék, bár ez talán nem a legjobb választás.

Egyébként van valami vicces (perverz?) abban, hogy a PC-s játékok jövõjérõl szóló topik a retrókonzolok irányába terelõdött. Persze nosztalgiázni jó, nekem is megvannak az ezekhez fûzõdõ emlékeim.

Nekem NES/SNES-klónom volt (elég tudatlan voltam ahhoz a témában, hogy errõl fogalmam sem volt akkor, ahogy az egésznek a legalitásáról sem - bár azt fiatal fejjel is lehetett gyanítani, hogy ez így biztos nem kóser), sajnos csak NES-re való játékokkal (Super Mario Bros, Donkey Kong, Sky Destroyer, Duck Hunt, Wild Gunman, Contra, Battle City és sok egyéb), de a külseje egy az egyben a hagyományos PAL SNES kinézetét örökölte, volt hozzá Zapper-utánzat és két álSNES-kontroller is. Ez utóbbit (is) nagyon bírtam, a C64 joystickja után/mellett felüdülés volt, és semmi baj nem volt vele, a gép hamarabb megadta magát.
kifli
közlekedés szimulátor^^ <#zavart1>

keress rá arra hogy training simulator itt az sg-n elméletileg nemsoká adják ki de kitudja. Van most is valami beta amit le lehet tölteni de ezt ott kérdezd meg<#integet2>
rooney8
pl? 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

theone91
Arcade autós...

rooney8
akkor mi annak a neve?<#zavart1>

theone91
"kint az utcán, mint normál ember"

Az nem szimulátor...

rooney8
Hy!

Lehet kicsit off, de nem tudom hogy hol kérdezzem meg... Na szval valami olyan játékot keresek ami auto szimulátor? 😊 De nem ilyen versenyzõs, hanem "kint az utcán, mint normál ember"... Létezik ilyen? És lehetõleg ne ilyen 10 éves játék legyen 😊

Sir Quno Jedi
De ez már aztán tényleg úgy néz ki, mint keresztlányomék szendvicssütõje. Amúgy nagyon finom kis szenyákat csinálhatsz benne...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

theone91
Nemrégiben is volt (elbukott) "elmosódott határ" a PC és a Konzol közt...

Phantom Game System

Ha nagyon kell 😄

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Sir Quno Jedi
Lehetne 7500x3400pixeles felbontásban kérni a snes gammákból a képeket! Kösziek! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

RAZOR27
Szerencsére még mûködik az eggyik gépem (rég nemnéztem 😄) azt majd lefényképezem 😄

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

[Jakuza]
Hat voltak akkor erdekes probalkozasok 😄DDDDD

Találtam még 1 változatot de az dettó ugyanilyen grafos, amúgy az emun tudom állítani kicsit a grafikát szóval eredetileg nem ilyen.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Sir Quno Jedi
Az igen, de gondoltam valamiféle sega mod, avagy ami+seg öszvér. 4000-esbõl van majdnem ilyen fekete. SÕT a kiadás elõtti prerelease méggyanúsabb belõle.

[Jakuza]
Pedig nem, pedig eleg arulkodo volt szvsz a Sega monitor es a kontroller.

Sir Quno Jedi
Pedig tiszta Amiga 4000-be oltott Amiga CDTV, csak CD nélkül. Hmmm.

RAZOR27
Ezaz, csak nekem valami "új" része van meg, szebb a grafja.

n3whous3
loál

púúúúú

n3whous3
Amiga?

púúúúú

[Jakuza]
Na jol van elarulom, mert Quno azt hitte, hogy Amiga pedig semmi koze nincs hozza.
Ez egy Sega TeraDrive ami egy teljesen oszver cucc volt, egy 286os szmitogepbe epitett Sega Megadrive kevereke volt. <#hehe>
Ekkor ugy tunik a konzol es a PC megfert egy helyen. 😉

Ez valami sega cucc, computernek álcázva? 😊

fotográfik kolomp edisön :D

[Jakuza]
Nevet mondj, mert szerintem nagyon tevuton jarsz. 😄
Csak nem akarom leloni a poent, mert ez egy nagyon lol masina volt, nem is nagyon csinaltak ezen kivul hasonlo gepet.

n3whous3
Megkérdezhetlek titeket, hogy miért régi konzolszarok a témák: egyébként?

púúúúú

n3whous3
ú ez de fasza volt 😄

púúúúú

n3whous3
Nagyon fogalmad van úgy látom a dolgokról. A TV játék = konzol. -.-

púúúúú

Csak megtaláltam a tisztes neve: Kunio Kun no Nekketsu Soccer League

Sir Quno Jedi
Amúgy a kislemezbõl is rá lehet ám jönni. Mennyit cserélgettem anno...

[Jakuza]
Akkor hadd halljam, ha a fajlnevbol rajottel 😄

Sir Quno Jedi
namondjuk a fájlnévbõl már nem nehéz amúgysem...

[Jakuza]
Na es ez mi, ki talalja ki ? 😄

[Jakuza]
Ez egy sima Megadrive nem 2 az ugyis volt irva hogy Genesis 2 vagy a Megadrive 3nal, Genesis 3.

Ja, és volt egy másik verziója, Sega Genesis néven. Nekem olyan volt:

93 környékén volt ilyenem, 50ezerért adtam el 6db kazettával...
Rohadt nagy pénz volt az akkoriban.

Az asszem a Nekketsu volt. CSak nehezen találom az is nagy kedvenc volt itt is.

Kandurex
A képen lévõ konzol eredeti megadrive.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

[Jakuza]
Na akkor dontsed el, hogy olyanod volt e mint a kepen vagy eredeti, mert nem mindegy. 😉)))))

A képen amit linkeltél, viszont szerintem egy tényleg eredeti Mega Drive 2 van.
😊

A lényeg, amibe a sárga kazik mentek, az mind kínai hamisítvány. Természetesen a kazikban már lehetett az eredeti játék, ezek a HW-k sok-sok évvel az eredetik kihalása után kerültek piacra emlékeim szerint.

Kandurex
Meg az oroszlánkirály <#idiota>...jó... asszem 15 voltam 😊

Kandurex
Nem, nekem eredeti megadrive volt, meg volt hozzá az Earthworm Jim és a Mortal Combat 3 is 😊 jó drágán vettem 😞

(és a képen lévõ EREDETI)

Kandurex
na, mindjárt átmegy a topik konzol szeretetbe...csak óvatosan, <#ravasz1>

[Jakuza]
Szoval mar akkor is warezzel toltatok a konzolon ? 😄DDD
Mivel ezek nem eredeti konzolok, minosegileg meg sem kozelitettek az eredetit.

RAZOR27
ilyenem is volt xD
(nyomjatok be egy olyat ami billentyûzet-re hasonlít, hagy mondjam, hogy ilyanam is volt 😄 )