A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
én szinte egyáltalán nem játszok japán játékokkal 😊

és az eladások akkor is 2-10 : 1 arányban lennének, mint most

Forza.

arty
mi benne a kibõvitett? bõvitett tartalom konzol-exkluziv a jelen állapotok alapján 😊

Forza.

Lobsterman
GTA4re azt mondják a konzolosok hogy a konzol verzsön sokkal jobb mint a PCs lesz, továbbá hogy szánik vagyunk hogy fél év késéssel kapjuk meg, meg külömben is örüljünkhogy kapunk egy kis cupákot a hatalmas bödönnyi jóságból amit a konzol jelent 😊
Kíváncsi lennék egyébként mennyi játék maradna konzolon ha elvennénk a japán játékokat(jRPGk, túlélõhorrorok, hatalmas kardokkal hadonászós akciók), akkor mennyire gyakná le a konzol a PCt játékeladásokban. Mert szerintem ha a japánok elkezdenének pcre fejleszteni konzol helyett, nem olyan topic lenne hogy "a pcs játékoknak leáldozott" 😄

arty
"Egyébként nyereséges."

Ez játék/kiadó/fejlesztõfüggõ.

Forza.

arty
marhaság 😊 semmivel nem pécébb, mint bármelyik konzol... beteszed a lemezt és játszol = konzol = x360

Forza.

Ez magyar mentalitás.
Szerintem ez a kapitalizmusban úgy mûködik, hogy felfuttatják ország 2-ben is az eladásokat hogy még több haszon legyen. Ez itthon is megindult, lokalizációval és árcsökkentéssel.

Ezt, hogy mi lesz vagy nem lesz PC-re meg ne jósolgassuk, mert nevetséges.
GTA4-re is ezt mondogatták a konzolosk, erre tessék, jön egy kibõvített és szebb PC-s verzsön.

fotográfik kolomp edisön :D

Errõl beszélek én is. Tizenéve mondogatják, hogy meghal a PC-s játék.
Nem fog meghalni soha. Ha nem nyereséges akkor a HW gyártók addig pénzelik amíg kell. Egyébként nyereséges. Akkor mirõl beszélünk? Nem fog senki egy nyereséges piacot elhagyni.
Sõt, szerintem most hogy ennyire terjed a netes szoftver értékesítés, van rá remény hogy olyan garázsfejlesztõk is feltûnnek akikkel a kiadók nem mertek foglalkozni. Talán lesz újra akkora csoda így mint az UFO...

fotográfik kolomp edisön :D

Nekem az tetszene ha gépnél is azt csinálnák mint pl a konzolnál össze rakna kegy konfigurációt és akkor azt elkezdik gyártani a fejlesztõk arra készítik a játékot és talán lenne bevétel is.

Vagy marad a 2 ik lehetõség securom a minimum védelem a játékokhoz és akkor máris csökken a warez...Mert ugye a fejlesztõk és a kiadók legnagyobb ellen fele a warez.Ezt megoldják valahogy és akkor máris sokkalta több játékot vennének pc re is.

Lobsterman
Ráadásul a konzolok is kezdenek elPCsedni. Az Xbox360 pl nem is más mint egy nagyteljesítményû, de erõteljesen lebutított PC. Most hogy ez jó vagy nem azt döntse el mindenki magának

Lobsterman
Az elsõ konzolok megjelenése óta megy ez a vita, hogy minek akarna bárki is PCn játszani amikor ott vannak az erre szakosodott konzolos kollegák. Hát úgy tûnik mégis akarnak. A közeljövõben ez nem is fog megváltozni. 1 ok a sok közül: minek akarnál külön hifit, játékgépet, netre gépet, házimozit meg csomó más kütyüt ha egy PC minden feladatot ellát. Kifejezetten tudom élvezni hogy egyszerre tudok játszani és zenét hallgatni, vagy netezni és közben filmet nézni. Csak nyomok egy alt-tab-ot és minden meg van oldva. Nem a konzolok életképességét vonom kérdõre, nem azt mondom hogy "minden konzolos idióta", csak nem fogok plusz egy gépet venni játékra ha PCn ugyanúgy lehet, ha nem jobban.

Mindegy, a VGA-ek eladási statisztikájába beleszámít, sõt az egyik legnagyobb szelet. Ugyanakkor vannak olyan munkák, melyek normális VGA-t követlenek meg, igaz, nem feltétlenül játékokhoz használatosat, hanem például Matroxot.
Csero90
Hát tegyük fel h PC-n fejlesztik õket...és? Itt a PC-s játékokról van szó, mert azoknak kétséges a jövõje...attól még lesz PC, lesznek böngészõk lesz Word lesz Paint és még fejleszteni is fognak rajta...csak amit fejlesztenek azt nem éri majd meg kiadni PCre...

Csero90
Itt arról van szó h ha Ország 1ben el tudnak adni az S-es mercibõl 1000-et és Orsszág 2-ben eladnak 10-et...akkor szerinted melyik országot fogláyk elõnyben részesíteni? és bizony ország 2 ha nem tornássza fel az eladásokat akkor törlõdni fog a listáról és nem lesz több S-es mercije!

Ismerõs a helyzet?

mert itt arról van szó h pl gta 5 nem lesz PC re ha a 4nek az eladásai nevetségesek lesznek, és emelett tény h a konzolos az minden rekordot megdöntött!!!

Ma már nem sokan pl szomszéd nem játszik már és így csak sima integrált videokártyát használ így nem kell külön a gépbe neki 😊 sok alaplapon van már integrált videokártya 😊

Istencsászár
Még mindig nemsikerült feldolgozni... nem a hardwerekrõl van szó hanem a játékokról, azt senki sem vitatta hogy sokkal több perszónál kompjúter létezik, de azért ennek nem egésze gémer pécé, és hardwert vgat a nem gémer pécékbe is vesznek...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

[Jakuza]
Pont errol beszeltem, az egyik oldal fejlodese ugyanolyan hatassal van a masik oldalera.
Ha az egyik eltunik, akkor a masik fejlodese is latvanyosan lelassul.
Hiszen tobbe kerul a fejlesztes , sajat maganak kell megoldani, amit eddig a masik tett hozza a technologiahoz, raadasul azert is egymasra vannak utalva, bar ebben inkabb a konzol szorul a PC-re, mert a jatekfejlesztes egy masik platformon zajlik.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Bucser
csak tudod ha nem megy a suzuki biznisz akkor nem gyártanak s mercit sem.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Benny04
van -.-

NEOreg3
PC-n fejlesztik =/= PC-re fejlesztik

de tán nem is PC-n fejlesztik hanem devkit-en, amirõl fogalmam sincs micsoda😊

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

crazyclone
Amíg PC n fejlesztik õket addig ez hülye kérdés marad ...

tommyg
VAN!

csõ

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

bardocz
Csak megpróbált felvilágosítani...
Hát látod, én sem vagyok tökéletes.<#heureka>

Örülök, ha az én stílusom a legnagyobb problémád. Én pedig annyit javasolnék neked, hogy te pedig legalább józan paraszti ésszel gondolkodj, értelmezz, mielõtt beböfögsz valahova, ha már zseniként a jelek szerint úgysem megy.
Istencsászár
Oké!

#2539 ez elég hétköznapi, csak az a gond vele hogy rossz a hasonlat😊

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Neked muszáj mindig ennyit okoskodni? Rém gázos. Egy bölcs mondás: beszélj úgy, mint egy hétköznapi ember, gondolkodj úgy, mint egy zseni. Van benne valami.

Nem is kell, mert nagyon nem is olvasom a számomra értelmetlen topic-ot. Néha-néha bepillantok pár naponta, hiába, az ember kíváncsi állat.<#nezze>

Senki nem neked szánta ezeket a számokat, az iparág jelnjérõl/jövõjérõl beszélgettünk, nem arról, hogy neked mi jön be. Az ebbõl a szempontból éppen annyira irreleváns, amennyire inkompetensnek tüntet fel ez az a hozzászólásod. De én feltételezem, hogy ezt azért nem gondoltad teljesen komolyan, csak keménykedni akartál egyet.
bardocz
Akkor te egyáltalán nem érted itt mirõl van szó.Pedig kismilliószor le volt már írva.De majd valaki felvilágosít,én nem foglak.
Engem pl kibaszottul nem érdekel, ha konzolra többszörösek a játék eladások, nekem ilyenekkel fölös dobálózni. Suzuki Swift-bõl is több megy el, mint egy S Mercedes-bõl, attól nekem még az S-es Merci kell <#mf1> Nálam ami ritkább, az exkluzívabb, hiába: hájgend PC-én játszani kuriózum<#mf2>

És ottvannak a PCGA tagjainak is sorában (MS hatása?), így egy darabig biztos próbálkoznak. Bár nyilván túlzó elvárásokat támasztottak a DMC4-gyel szemben, azért az a PC-s platform számára nem lenne kellemes, ha ezek után inkább igénytelenebb és olcsóbb portokat adnánbak ki rá, akkor sem, ha nyilván nem nekik kell eltartaniuk a PC-t.
Amúgy valaki mondta itt hogy a konzol már a szórakoztatásra is rámegy itt a filmezésre gondolok stb pl ha most egy ps 3 tok dvd nézni dvixet nem tudom játsza e nekem nincs csak pl képpen mondom😄 akkor blu ray is van benne játszani tudok rajta netán netán netezni akkor most miért vegyél külön dvd lejátszót ilyesmit ha ezt mind egybe meg kapod sztem ez a jó a konzolokban azaz ez is.

Istencsászár
"Capcom => MS360 => PC" természtesen

Istencsászár
Capcom => MS => PC ez régebben úgy mûködött hogy PS => STOP 😊 ( ahogy most is fõleg😊 )

Bucser
Amit nem értettem, hogy a Capcom aki abszolút nem volt PC-s kiadó (nem is emlékszem a DMC3SE elõtt mit is adtak ki PC-re korábban) miért hozza ki a játékait PC-re is?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Amit érdemes lenne megnézni az az attach rate a pc és a konzolok mellett.

ugye az Xbox360 kiváló szoftver attach rateje világgá lett kürtölve (valami 7-8 lehetett).

tehát minden user legalább 7-8 játékot vesz a konzoljára (átlag persze)

Vajon a PC-s játékosok hány játékot vesznek?

A mobil és a handheld (fõleg a DS) annyiban más, hogy óriási lehetõség van bennük az által, hogy fillérekbõl lehet rájuk játékot fejleszteni, így szinte kockázat nélkül lehet profitra szert tenni. Boldog-boldogtalan ontja rá a szemeteit, ebbõl ered a hatalmas mérete, és az egyszeri játékfejlesztõnek nagy lehetõséget jelentenek.

Asztali konzolon és PC-n más a helyzet, a Wii-t leszámítva egy mainstream AAA+ cím - de ennél jóval silányabb is - nagyon súlyos milliókba kerül, ergo nagy a kockázat. Az egyszeri kiadó pedig hasznot akar, nem holmi tisztes nyereséget, hanem extraprofitot. A Halo 3 vitathatlanul hoza ezt a szintet. A Crysis? 22 milliós befektetés mellett "csak" egy kis tisztes profitot hozott, akapitalizmusban pedig ritkán érik be ennyivel, tehát a piaci szereplõk azt a tanulságot vonják le, hogyha mainstream játékot fejlesztenek, az konzolon ideális esetben egy platformon is extraporfitot hoz, PC-n azonban ritka, mint a fehér holló. Innentõl már ki lehet találni, melyik platformot hagyják ki esetleg szívesebben a szórásból, hova törleszkednek inkább exkluzív címmel. (Egy erõsebb PC platformra bizonyára jött volna PGR 4, Forza 2 és egyéb exkluzív játékok is. Persze ez még a jövõben megtörténhet, de egyelõre nem tennék erre egy garast sem.)

Ettõl függeltenül egyetértek abban, hogy sok esetben elõbb-utóbb portolnak PC-re is, hiszen az nem nagy tétel anyagilag, ellenben a profitmaximalizáláshoz éppen nem árt. Viszont a portok nem ritkán elmaradnak vagy silánynak számítanak, ez pedig már semmiképpen nem ad mosolyra okot. Bár a jelenlegi helyzetet nem is tartom annyira vészesnek, sokan kitalálták most, hogy portolni akarnak PC-re, illetve emelik ezen színvonalát, részint éppen a PCGA tagjai. Csak legyen is ezeknek a kezdeményezéseknek foganatja!
[Jakuza]
Persze hogy nem lehet mindent a szamokbol altalanositani.
De ha ugy gondolkozunk mint amit te irtal le, akkor ilyen erovel mas azzal vaghatna vissza, hogy szep es jo a ~40 milliard bevetel, amig gyenge szereplok vannak benne.
Amig pl egy PS3 vagy Xbox360 beveteleit jocskan lehagyjak a handheld es mobilgame eladasok, es csak a vegosszeget szepitik, mintha maga az elso ket szereplonek lenne koszonheto, pedig aztan kozel sem.
Akkor itt is ugyanilyen arnyalt a kep. Ezert feleleges abbol a szemszogbol nezni ahonnan te akarod most.
Egyetlen egy szempontot kell figyelembe venni, addig amig nagy penzt tud megmozgatni a fejlesztok, az eladok es a tobbi kereskedemi szereplo fele, addig nem engedik kihalni a piacot, addig folyamatosan penzt, idot, energiat es meg ki tudja mit pumpalnak bele, hogy a tobbszorose vandoroljon a zsebukbe.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Talán szubjektívnek tûnik a második bekezdés, akként is értlemezhetõ és helytálló, de szemléltetõ eszköznek is használtam, és talán egyértelmû, hogy mire akartam célozni vele. Ezt a további félreértések mérséklése gyanánt tartottam fontosnak megjegyezni.
Nem is akarom még temetni, inkább bizonyos negatív tendenciákra hívnám fel a figyelmet. Egy játék - többnyire - akkor jelenik meg egy platformra, ha ott van jövõje személy szerint neki, és nem általánosságban áll jól bizonyos statisztikák szerint a platform. Örömteli ez a statisztika, de ebbõl nem lehet megélni, hiba túlságosan pozitív következtetéseket levonni belõle, érdemes részleteiben belemenni (amit igazán megtenni sem tudunk, lévén az anyagot nem publikálták), nem csupán a legnagyobb számot alapul venni.

Engem nem érdekelnek az MMO-k, így a sikerük is hidegen hagy (4.8 milliárd a 10.7-bõl, és még a többi szeletbõl is nem keveset visznek el). Még az EVE Online az, ami feature-ök alapján jól hangzik, a trélerek hangualtosak, és nem a grindrõl szól, de arra sem kívánok pénzt és idõt szánni, én elsõpsorban maradok inkább a single örömöknél. Ugyanígy nem hat meg a Halo 3 vagy a CoD 4 sikere sem, én nem ezekhez hasonló játékokkal szeretek játszani.
[Jakuza]
Akkor kozelitsuk meg mashonnan a dolgot.

"$41.9 billion in global sales of all types of games, including mobile and online games."

Nos ha az 10.7 milliard dollarral szamolunk akkor az kiderul, hogy az 1/4-et termeli ki a PC ennek a bevetelnek. A handheldek, mobilok valamivel tobb mint tovabbi 1/4-et. Igy korulbelul 20 milliardon osztozik egy csomo masik konzol bevetel szempontjabol.
Ebbol ki is derul, hogy geptipusonkent nincs is nagyon elmaradva a PC, sot valoszinuleg a gyengebb szereploket meg is elozi.
Ezert felesleges idejekoran temetni, mert amig igy produkal warez ide warez oda, addig nincs katasztrofahelyzet.

bardocz
Akárki jöhet akármivel,mondhat akármit,bizony ám,hogy van!

A windowsban mindig is lesz pasziánsz!!!
Csucsu2030
VAN!

Végülis ez a nagyokos elemzõk dolga. Egyébként valószínûleg a jósolgatás tényébõl fakad a különbség, máshogy lõtték a retail-digital download arányokat.

Összességében tehát a vonatkozó Wikiát sikerült pontatlanságon kapni, további információk - illetve alátámasztás - hiányában nem lenne helyes tényként állítani az NPD csalásait, szinkronban vannak a PCGA számaival.
[Jakuza]
Ja es az eredeti cikkben:

"This increase will apparently come at the expense of the PC, which will see revenue slip 1.2 percent annually, from $3.8 billion in 2007 to $3.6 billion in 2012."

Mondjuk mar eleve a konzolosok kozott is vitat szokott eloidezni az NDP adat, mert a VGchart is elteres mutat magan a konzolokon belul es emiatt allandoan hajba szoktak kapni. 😄DDDDD

Az NPD hivatalos adat, a VGchartz hasraütéses (fanboyok, mondhatni), és rendszeresen le szoktak bukni manipulációjuk miatt. Szóval lehet vitatkozni róluk (és szoktak is), de olyan, mintha a KSH adatait Pistike lakótelepi felmérésével vetnénk össze. (Nem vagyok álnaiív, tudom, hogy az elõbbi is manipulálható, de azért a különbség érezhetõ.)
[Jakuza]
Es meg josolgatnak is.
Akarcsak az okori Delphoiban 😄

Pontasabban a linkeden fogalmaznak helytelenül, vagy manipulatívan, ha neked jobban tetszik. Én viszont megnéztem a forrást (wikik esetében ez nálam alap), és ott már "retail sales"-ként szerepel a 3.8 milliárd.

The report also states that retail PC game sales should fall slightly, from $3.8 billion in sales in 2007 to $3.6 billion in 2012.

Lásd itt.
Istencsászár
Már írtad, valszeg a WOW, havidíjak, kiegészítõk, alapjáték, különbözõ szeretetcsomagok stb... ez rendben is van, WOWhoz nem kell 8800gtxp ultra, meg dualkór, meg 4 giga ram hanem egy elõzõ generációs vgas pécén is tökéletesen suhan... de látom te még mindig nemérted a dolgokat😞

[Jakuza]
Persze.
Elmondanad melyik jatek csinalta a legnagyobb bevetelt 2007-ben ?
Kivancsian varom valaszodat.