17438
  • arty
    "A kiadók sem kérdezik meg tőlem, mennyit adnék érte, én sem kérdezem meg őket, hogy akkor az ingyen az elég lesz-e."

Tulképpen közvetve megteszik. Kirakatják a játékaikat a polcra 12 ezerért, ha tetszik megveheted. Később megkérdezik ugyanezt 8 ezerért és igy tovább ;)
  • arty
    Sosem tagadtam le h warezolok is és a látszatát is igyekeztem elkerülni, h álszenteskedésen érjenek.

Jakuzával ellentétben nem probáltam meg magamat jobb szinben feltüntetni.
  • Narxis
  • Istencsászár
    Te max ezzel az álláspontoddal vagy kvitt...
  • dronkZero
    Vagy a netes CDkulcs csekk. Vagy a Steam. Vagy akármi.
  • dronkZero
    Igen, pontosan erről van szó.

Eldönthetem, hogy miért adok ki pénzt. Meg azt is, hogy mit szerzek meg ingyen, ha lehetőségem van rá. És ezt én döntöm el, a saját, jól felfogott érdekeim alapján. Ha ingyen, akkor ingyen. A kiadók sem kérdezik meg tőlem, mennyit adnék érte, én sem kérdezem meg őket, hogy akkor az ingyen az elég lesz-e.
    És akkor kvittek vagyunk.
  • arty
    "Akkor talán el kéne gondolkozni, hogy hogyan _másképp_ lehet még pénzt behajtani, mert ez a megoldás, hogy elmegyek boltba, és megveszem adathordozón, ez körülbelül 25 éve elavult."

Megtalálták: wow és társai. ez a pécés játék jövője.
  • gazgoblin
    "őt ugyanúgy elfogom itélni,"

szerintem nyugodtan megteheted hiszen akinek van egy kis realitásérzéke az tudja hogy magyarországon aki Pc-n játszik az warezol is mint az állat (van kivétel de az bizonyitani tudja és szivesen meg is teszi nem pedig a bratyója polcáról mutogat képeket)
  • Istencsászár
    Mintha csak Jakuza beszélne:)))))))
  • UUUU
    Te egyértelműsítetted, hogy lopsz, a társaiddal egyetemben. Bevallottad, miután kiderült másik topikból, hogy lopsz, úgy hogy addig papoltál a lopásról, hogy nem teszed miközben mást vádoltál kétszínűen.
    Elég gyomorforgató. Rá pedig , eddig nem bizonyíthatóan csak ti állítjátok hogy lop. Ez a különbség az érvek között.
    De ha bebizonyítod mint rendes jogállamban, hogy igy tesz, őt ugyanúgy elfogom itélni,de addig te leszel a leggyengébb láncszem.
  • Istencsászár
    Alone 5 pc demo? vagy a majdani Mirror's Edge ( csak konzol ) demo?
  • arty
    Tényleg, amugy az h Jakuza szintén lop tőled, miért nem volt gond?

Te játékfejelsztő :DDD
  • arty
    2 ora mozi megér neked 1200at?
    egy éjszakai parti 2ezret?
    bebaszás 1-1x ezret?

sztem a kapott szorakozás időtartama alapján nagyon sok játék megéri a pénzét, nem csak az 500 órás multisok :)
  • arty
    játékfejlkesztő aki nem játszik? remélem csak viccelsz
  • Chocho
    "Demokat inkább konzolra adnak ki, mert pécén az is egy érv a warez mellett h a demo túl rövid és csak akkor tudom meg milyen a játék hogy ha kijátszottam, utána leszarozom és nem veszem meg..."

Ez mekkora marhaság... Nézz rá bármely nagyobb demo-oldal PC szekciójára és ámulj! Biz nem kevés PC-s cím kap demot.
  • dronkZero
    Akkor talán el kéne gondolkozni, hogy hogyan _másképp_ lehet még pénzt behajtani, mert ez a megoldás, hogy elmegyek boltba, és megveszem adathordozón, ez körülbelül 25 éve elavult. Pereskedés sem igen megy, nem lehet beperelni a fél nyugati világot.

Ne már én legyek a hülye, mert a saját érdekeimet tartom szem előtt! Ők is csak azt csinálják, ti meg szépen táncoltok, ahogy fütyülnek.

Én is veszek időnként játékot, de csak amiből minimum 500 óra multi játékot kinézek. Nekem csak ennyi játékidő ér 12ezer forintot. Egy fél délután nem ér annyit.
  • Chocho
    Jó, így már tiszta. :) Mindenesetre nekem is volt már rossz tapasztalatom hardverekkel. Egy Inno3D 6600GT és egy 250 gigás Samsung vinyó haltak meg, szinte napra pontosan a garancia lejártát követő napon.
  • CS@
    Nem haragszom, gondolom röhejes vagyok szerinted, de nekem a videó sem elég(amúgy odaírtam, hogy mesevilág nem azt hogy maivilág).
    Ugyanúgy mint, ahogy nem egy XY csatornán látott akármilyen műsor alapján veszel autót, házat, telefont vagy mitomén mit. Ezek célja az legyen, hogy felkeltsék a figyelmemet annyira, hogy legalább ki akarjam próbálni, de nehogymár egy videó alapján kelljen döntenem. Nem érdekel, hogy vezeti Pistike a BMWt és az se nagyon mérvadó, hogy tetszik e neki vagy sem, én akarom kipróbálni, mert engem csak az érdekel, hogy nekem tetszik e.
  • LeonSilver
    Javaslom tanulmányozd a http://www.jogiforum.hu/ -t és megtalálod a választ.
    De megnézheted itt is http://w3.bsa.org/hungary/ mégpedig a "Az illegális szoftverhasználat és terjesztés törvényi szabályozása" alatt található pdf-ben.
  • Istencsászár
    "fejlesztői-marketing-kereskedelmi"

ne haradudj de a ami világban ilyet kijelenteni, amikor szinte az összes nevesebb online magazin az írott tesztek mellé HD videó teszteket is készítenek, amikor a gémer videó portálokon millió bemutató videó található ( Gametrailers??? ).

Demokat inkább konzolra adnak ki, mert pécén az is egy érv a warez mellett h a demo túl rövid és csak akkor tudom meg milyen a játék hogy ha kijátszottam, utána leszarozom és nem veszem meg... na innen kezdődnek a problémák, ez lopás és a warez... az még rdenben is lenne h amiből nincs demo abból egy 15 percet megnéz az illető és ha tetszik holnap megveszi ha nem akkor letörli, de nem ez a "trend"... letölti és végigjátsza, mert ÉLVEZI, ahelyett hogy megvenné...
  • DanielT
    Baromság az utolsó karakterig amiről beszélsz.

Mit bizonyít a számla? Azt hogy egyszer megvetted. Ha aznap délután bontatlanul eladtad, akkor is van számlád. Ezek után igazolod vele a másolt lemezedet?

Amatőr.
  • dronkZero
    "Vesz az ember nem kevés pénzért egy PC-t és kis túlzással fél év után a cucc felét a kukába lehet lapátolni."

PC-t olcsón kell venni, azt' annyi.
  • LeonSilver
    Ha jól megnézed ott van, hogy kis túlzással.Egyébként pedig boltban dolgozok szervizesként ( illetve most nem mert beteg vagyok de ez más tészta ) úgyhogy elég jó rálátásom van.Hidd el sok oylan koczka van aki elég sűrűn cserélgeti a HW elemeket.

@ #5716

Ez nem én találtam ki de ha előállítasz egy számlát akkor már nem csak a szerzői és szomszédos jogokat sérted hanem okirat hamisítást is elkövetsz.
    Mint említettem, ha hihetetlen utána lehet járni.Nem nehéz.
  • CS@
    Ha már ilyen normális választ kaptam leírom(nem baj hogy nem érdekel:) a mesevilágomat a warezről (ez az egész csak elméleti marhaság és teljesen magánvélemény :)
    A warez kapcsán a fejlesztői-marketing-kereskedelmi részt is rendbe kéne tenni, gondolok arra, hogy mindenképpen többet akarok látni egy játékból néhány képnél, és nem elég az se, ha XY magazin azt írja, hogy márpedig ez a játék jó. Erre megoldás egy JÓ demo, vagy akár egy próbakör is a kiválasztott játékkal, ami nem tetszés esetén egy bizonyos idő után valamilyen módszerrel nem működne tovább, ellenkező esetben fizetni kéne(vannak okos emberek, akik biztos megtudnák ezt oldani). MMOk terén nem engednék pénzt kérni az alapjátékért semmilyen formában, amíg nem létezik legalább egy baromira lekorlátozott trial lehetőség(ja voltam olyan marha hogy megvettem egy AOC collector kiadást, amiben az ingyen 1hónapot se bírtam ki). A lényeg, hogy igazából a fejlesztők is hajlamosak időnként a Katolikus8 Ne Hazudj részét megszegni, ami ugyan nem jogosít senkit sem arra, hogy Lopjon, de mivel a pofon után oda kéne tartani a másik orcáját inkább igyexik elkerülni azt a pofont is, hogy ne jöjjön már még1. A POTC(utolsó látatlanba vett játékom) óta az én összes eredeti játékom a wareznek köszönheti azt, hogy megvettem. Van ezek között olyan, amit mindenhol lefikáztak és szinte mindenki röhögőgörcsöt kapott, hogy nekem eredetibe kell(BoilingPoint), de nekem mégis annyira tetszett, hogy úgy gondoltam ezért fizetek(pedig maga az eredeti lemez 1x se került a gépbe). Na meg persze ott a másik oldal pl SPORE, ahol minden beharangozó és ígéret sőőőőt még a demo is arra mutatott, hogy meg kell venni, és 2-4óra játék után piszok boldog voltam, hogy ez nem került pénzbe nekem, mert számomra ennyi idős csöppet se szórakoztató játékért egyszerűen az én mértékemmel nem jár egy peták sem a készítőknek.
    Tulképp én marhára nem értek egyet a „warez rossz” –al.
  • [Jakuza]
    Itt bizonygatod, te is ropcsi, hogy a szamlak neked is meg vannak.
    Ahelyett, hogy jonnel inkabb EVEzni.
    Adjak egy karaktert vazz ? :D
  • atlagember
    Amúgy egy offshore cégből számlát előállítani nem ügy. És akkor már legális a szoftver?
  • atlagember
    Lemaradt a kép.

• atlagember

Én jobban szeretem a webes stratégiai játékokat, úgyhogy inkább erre szavazok: ]www.secondorb.com

[IMG]http://www.secondorb.com/so.jpg[/IMG
  • Chocho
    Hááát... régen nem így volt, de az Xbox Live! és a PSN megjelenésével tettek efelé egy lépést. Ott is megjelentek a javítások, a bugok, a sok be nem tartott ígéret és a "bizonyos verziójú boxokon és PS3-akon nem olyan jó" effektus (A GTA4 az első patch-ig Arcade Boxon szívás volt.). Vagyis nem, nem vagyunk messze.

Ez a "fél év után ki kell dobni" meg nem igaz. Nekem nagyon hosszú ideig volt egy 3200+ Barcim és csak idén cseréltem le. Eddig egyszerűen kiváló volt, még a Crysis-t és a Gears of War-t is tolhattam rajta nyugodt szívvel.
  • LeonSilver
    Alapvetően azért nekem televan a ****om a pc-vel.
    Vesz az ember nem kevés pénzért egy PC-t és kis túlzással fél év után a cucc felét a kukába lehet lapátolni.Nembeszélve arról, hogy ha kiadnak egy gémet pc-re a legjobb esetben is hemzsegnek benne a bugok ( emlékszek olyanra mit lehetetlen volt végigjátszani patch nélkül ).A fejlesztől úgy gondolják, hogy azért van internyett, hogy a jóember letöltse magának ( sok esetben ) a több száz megás ne adj Isten 1 gigás javítást.Soha sem volt konzolom, annyira nem isérdekelt soha, hogy utánan ézzek de gondolom ott ez nem így vagy nem iylen mértékben megy.
  • LeonSilver
    Nekem megvannak.Itt van egy ami a cd boxban volt de a többit ha nem baj nemkeresem elő.Egyébként azért vannak elrakva mert számla nélkül hiába eredeti a cd / dvd jóhiszemű de jogcím nélküli használó vagy.Ha nemhiszed nyugodtan nézz utána.Ellenben ha a számlád megvan az adathordozó lehet másolt.

Ez a vita meg szerintem parttalan mint az amd vs. intel , Ati vs. nVidia, stb ... Én személy szerint addig maradok a pcnél amíg a számomra fontos gémek nincsenek konzolra.Gondolok itt a Lock On-ra, Falcon 4-re, EECH-ra és a megjelenés előtt álló DCS: Black Shark-ra.

Vitatkozni a véleményeket megosztani lehet sőt kell is.De lehetne ezt anyázás nélkül is csinálni.

• dronkZero
    Bazmeg, Tízparancsolat, ami tiltja a warezt... Beszarás! :D
  • UUUU
    Igazad van teljes mértékben.
    A span moderátor konzolos haver meg csak nézi, hogy kurva anyáz le mindenkit.
    Ezért úgy gondolja ő mindent megtehet. Ezért is irtam, egyik kutya másik eb, és közöségben csaholják a holdat.
  • Sir Quno Jedi
    Nanana. Ezt még ő sem biztos, hogy meg merné lépni. Kisebb dolgokért is vettek már el moditól minden jogot. Ezt csak modi-összefogással lehet.
  • Chocho
    Ez mondjuk elég gáz. Korábban is voltam pár fórumon (főleg a PGO-n), de ott meg tudtuk oldani a warezmentességet. Nem kellett komoly moderátori ráhatás, egész egyszerűen csak nem beszéltünk róla és kész.
  • Chocho
    Az egy dolog, ha valaki téved és megcáfolják, s az is egy másik, ha valaki paraszt. Ez nem közvetlen stílus, ez bunkózás. A kettő között óriási a különbség. A fórumozás lényege nem a másiknak való beszólogatás. Csak én érzem ezt így, az összes többi nagy arcú VIP tag nem?
  • BEAST #5705
    Bezzeg ha Borg meg moderator lenne
  • Sir Quno Jedi
    Beszéltünk róla helyi modikkal, hogy mivel beválik a dolog a konzol szekcióban, itt is bevezetjük a warezmentesítést és a dúrva szigort, de senki sem vállalta még be, hogy ezért máglyára állítsák a tizenéves vérpisták! :D Talán 1x.
  • Istencsászár
    Akármennyire is próbálsz sarat dobálni a konzolos topikokra ( vagy egy egész fórum szekcióra ) ahol warez mentesség van egy jó ideje elég száni próbálkozás, vagy konkrétan fogalmad sincs semmiről ezügyben, eközben szinte bármelyik pécés topikban a warez a fő téma ( kivétel akad, 1-2 az árral szembepisáló házigazdától, de h meddig lehet bírni a sok pista mellett nemtudom )...
  • Istencsászár
    Azt kérdeztem milyen FAQ? a bannerba van pár FAQ de egyik sem warezos, régenlehet hogy volt, ma már nincs, azóta biztosan semmi ilyen nincs mióta én ügyelek ott a warezosokra, a kommeneteket meg ugy szűröm ahogy tudom, urambocsá lehet benn marad 1-2 dolog, mert nem vagyok 24 órában itt és nem is leszek... ez mikori komment amit idéztél?