17438
-
#5781 "Aha, érdekes.
"he didn't have time to mess with it."
Ez tetszett, valóban PC-hez kell egy kicsit gondolkodni, ez abból fakad, hogy PC-t munkára is vesznek, cégek, magánszemélyek, otthoni szórakozáshoz vagy távmunkára. Ha ennyi feladatra kell a PC, nem lehet megoldani, hogy beteszem a DVD-t és megy a játék."
Csomó tényezőn múlik de átlagban szerintem igaza van!
átlag jános nem akar érteni hozzá hogy miért nem megy a gépén...
átlag jános nézi a kis pénzárcáját is...
mese jön csak mert unatkoztam:
átlag jános bemegy a boltba és azt mondja az eladónak:
-Vanezazoblivionjáték kérekegyolyat!
-PC-re, xboxra, vagy ps3-ra?
-Ööö PCr-e
-És jó hozzá a gépe uram? mert én vagyok a mesebeli eladó aki ilyet szokott kérdezni!
-Nemtudom 2 éve vettem akciósan (értsd 3-5 éves konfig)
-Nos akkor önnek azt ajánlom hogy hozza be a gépét és mi upgradelünk rajta 2-300 dolcsiért! kerül bele új processzor meg videókártya, némi ram is meg még...
-És más lehetőség nincs mert a mostani gép tökéletesen megfelel munkára/netezésre?
-Hát itt egy xbox360 200 dollárért a játékkal együtt.
-WTF...akkor azt kérem és majd jövök vissza GTAIV-ért is áprilisban mert nem várnék novemberig a PC verzióra. Köszönöm.
-
#5780 Nekem valami integrált GPU-m van. :P Játékot évek óta nem próbáltam telepíteni sem.
De nem PC vs. konzol van. Videokártya/évenkénti gépfejlesztés vs. konzol van. Mondom, ha lesz GPU/CPU hibrid, és az lesz minden pécében, akkor én is fogok pécén játszani az esetleges fasza, exkluzív címekkel. -
#5779 Bill bácsi mondta ezt a windowsal kapcsolatban (azthiszem a kinai warez kapcsán)
-
#5778 Érdekes, én beteszem a lemezt, nextnextnext, és megy. Milyen szar gépeitek vannak? :P
Ja, igen, a PChez illik ám érteni is, és akkor lehet játékplatform is.
De alapvetően tényleg nem az. Ha csak játékra kéne, akkor jó lenne a konzol is, de így az nekem semmire nem elég. -
#5777 "Ha ennyi feladatra kell a PC, nem lehet megoldani, hogy beteszem a DVD-t és megy a játék."
Akkor miért is egy jó játékplatform a PC? -
#5776 Ja,ezzel kapcsolatban: Nagyon el vagytok tévedve, hogy ha azt hiszitek, hogy Magyarország szumma szoftverforgalma meglátszik bármelyik kiadó statisztikájában... Nemhogy az enyém, személy szerint, hanem az egész országé. Le vagyunk mi szarva magasról, (lásd Live magyarországi elérhetősége) mert kicsik vagyunk és csórók(mert kurvajól megoldották nekünk, hogy azok legyünk, és Európa niggereivé váljunk). De persze lehúzásra még alkalmasak.
Hát a faszt. -
#5775 "jaja sőt nem baj ha lopod mert majd ha megteheted hogy megvedd (vagy rákényszerítenek) akkor vajon mit fogsz venni?"
Hehe, ez nagyon szar szöveg. Mit fogok venni, ha majd _tényleg_ egyetlen új játék sem jelenik majd meg PC-re?
Veszek egy (olcsó, ugye) konzolt. :P :D
De addig még eltelik egy-kétezer év. -
#5774 My pleasure! -
#5773 Aha, érdekes.
"he didn't have time to mess with it."
Ez tetszett, valóban PC-hez kell egy kicsit gondolkodni, ez abból fakad, hogy PC-t munkára is vesznek, cégek, magánszemélyek, otthoni szórakozáshoz vagy távmunkára. Ha ennyi feladatra kell a PC, nem lehet megoldani, hogy beteszem a DVD-t és megy a játék.
Mindenesetra akkor hozzáteszem a #5761-hez, hogy szvsz.
A gépigény szerintem ugyanebből fakad, nem lehet egy PC-t egy feladatra gyártani, kompatibilisnek kell lennie mindennel, ezért lehet évente cserélgetni. Illetve, nem kötelező évente, attól függ, hogy mire kell. -
#5772 :D :D :D
Ezen a Naked Brothers Banden én is elidőztem egy jódarabig, hogy WTF, miközben kerestem a PC-s címeket! =))) Fasza kis shovelware cím valami valóságshow alapján.
Nem ezzel van a baj, az AAA exkluzívok hiányoznak a Blizzard játékain kívül (ami vagy tízéves vagy drog vagy veniccdán-nemelégdárkos), ez kurva kevés ahhoz, hogy vegyek egy videokártyát a gépembe.
Jelenleg akkor játszanék pécén, ha
- két anyám lenne, ja nem, szóval ha
- garázsszim/RTS/MMO-addikt lennék
- anyuéktól nem tudnék kisírni egy játékkonzolt, viszont pécé úgyis kell, arra meg torrentről ingyen jön a játék.
A jövőben akkor fogok pécén játszani, ha a GPU-CPU összeolvad (larabí/szell), és a "munkára"/"háztartási célokra" használt pécé a dobozból kivéve futtat majd modern játékokat. Akkor megveszem majd az összes nem-MMO Blizzard játékot. =) -
#5771 Hmm, ha nem jossz ezzel a listaval nem szerzek tudomast a BattleForge-rol :o ... erdekesnek tunik, azt hiszem megelolegezek neki egy ceruzas helyet a listamon :D -
#5770 és ha mindenki igy gondolkozna? akkor te már ki lennél rabolva/nem lenne munkád se...
de hajrá! -
#5769 Kommunizmusról hallottál már?
Ott meg semmi jogalapod nem volt kritizálni a hatalmat.
A jog az egy dolog. Érdekérvényesítés. És nem az én érdekeimé, de még csak a társadalomé sem. Jól körülhatárolható hatalmi és gazdasági csoportok érdekét érvényesíti, a miénket meg leszarja.
Ilyen körülmények közt a faszt fogok én jó rabszolga lenni, majd megoldom magamnak.
De ha nektek ez hozza a lelki békét, akkor csak hajrá.
Vagy szerinted jog=erkölcs? Mert szerintem kurvára nem...
Emellett kárt nem okoztam még senkinek, legfeljebb bevételkiesést. -
But the example I usually hear is that a game comes out for the PC, and on the console it sold five gazillion copies, but on the PC it only sold a tiny number. Well first of all, if piracy was the cause of it, if piracy is so rampant on the PC, then why are the console numbers still high? If game X comes out for Xbox 360 and the PC, and piracy is the scourge, then why wouldn't it also affect the Xbox 360 sales? I mean, what's the percentage of Xbox 360 owners that don't own a PC? So that begs the question, I mean you can do a Shack survey: how many Xbox 360 owners do not own a decent PC?
The second question is, how many of those Xbox 360 purchasers bought it because they knew it would work? They could install it, they could put the DVD in and it's going to work. Whereas my friend who got Oblivion, he didn't even consider the PC version because he didn't know it could work on his computer and he didn't have time to mess with it.
tovább -
#5767 Na azt se értem mijaza nagy gond a multiplatformal?
Bármilyen rideig is de ha jól számolom ebben a listában kerek 2 db 360 exkluzív van…nahát, de hiszen ez ugyanannyi mint a PCs... -
#5766 Igazabol vicces ilyen listakkal jonni, emlekszem regebben mekkora vitak voltak arrol hogy mennyi szemet jelenik meg pcre es alig par cim volt ebbol emlitesre melto. A "szemet" nagyreszt lassan eltunt, atmentek konzolra fejleszteni, igy maradt evente par cim, sok multi cim, de ettol fuggetlenul jok (es pecere jon a superior verzson ). Viszont erdemes megnezni ezt a nagy konzol listat, egy rakas hulladek par olyan cimmel ami vagy lesz pcre is a konzol verziokkal egyidoben, vagy valoszinuleg honapokkal kesobb lesz... persze ez sajat velemeny, lehet valakinek a Monkey Mischief vagy a Naked Brothers Band a kedvenc varva vart jateka ettol fuggetlenul :DDD -
#5765 Ami nem PC exlusive az szamukra mar konzol exclusive, mint pl a Fallout,C&C es sorolhatnam. :D Kar hogy kb mind PCs stuff.
-
#5764 Jó, a Red Alert is mehet PC-s exkluzívnak, aki konzolon ilyen RTS-t játszik, az sikeres ember nem lehet. =) Bár, egyik munkatársam egész nap AOE2-zik laptoppöcökkel, és egész jól nyomja. :D -
#5763 Fallout 3 - csekk
Golden Axe - felpont, felcsekk :d
Fable 2 - csekk
C&C:RA 3- csekk
Ezeken felul engem meg az Endwar is erdekelne :) -
#5762 Nem érzem szükségét, hogy havonta 20 játékot adjanak ki PC-re, de biztos velem van a baj. -
#5761 Jaja, és én meg is veszem ha rá leszek kényszerítve, ha nem lesz pénzem akkor meg rá leszek kényszerítve az alternatívákra. Csak ez már necces mert ha veszel egy gépet és nincs hozzá csak windowsra driver akkor mit tegyen az ember?
Játékoknál is ez a helyzet, ha nem lehet majd letölteni akkor fogják sokan megvenni. Sőt ha valakinek a warezolt annyira megtetszett akkor meg is veszi. De sanszos, hogy sokkal kevesebb játékot fognak eladni warez nélkül mivel az ember kétszer is meggondolja, hogy melyiket veszi meg.
De szerintem ezek már unalomig szajkozott közhelyek itt. -
#5760 Azze, Castlevania: Order of Ecclesia + LittleBIGPlanet >>> ALL! =)
BTW szerintem ez nem teljes lista, nincs rajta a fárkrájkettő, lehet vannak még PC-s exkluzívok (Sims kiegek :D). -
#5759 A jelek szerint az októberi játékdömpingben kettő darab exkluzív cím van. Elég gyenge a legdrágább (fejlesztenemkellenehogymédiumonfusson) játékplatformtól, nem?
Persze ha torrentről ingyé' van a játék (látom erről ment a társalgás), akkor ajándék lónak ne nézzük a fogát, jó ez. -
#5758 rideg...2 darab PC exkluzív
ami engem érdekelne igy első blikkre:
Fallout 3 - PS3, 360, PC
Motorstrom: Pacific Rift - PS3
Golden Axe: Beast Rider - PS3, 360
Naruto: Ultimate Ninja Storm - PS3
Dead Space - PS3, 360
Fable II - 360
LittleBIGPlanet - PS3
RockBand 2 - PS3
Spider Man: Web of Shadows - PS3, 360, Wii, PS2, DS, PSP
Command & Conquer: Red Alert 3 - 360, PC
-
#5757 Ebbol az egeszbol 4,5 jatek az ami emlitesre melto, a legtobb box vagy box/pc multi :p ... Bar most nezem ez a Battleforge is eleg erdekesnek tunik. -
#5756 jaja sőt nem baj ha lopod mert majd ha megteheted hogy megvedd (vagy rákényszerítenek) akkor vajon mit fogsz venni? -
#5755 ? -
#5754 October 7-8, 2008:
BattleForge - PC
Bleach: Dark Souls - DS
Cooking Mama: World Kitchen - Wii
Crash: Mind Over Mutant - 360, PS2, DS, PSP
Everlight - PC
Exit - DS
Fallout 3 - PS3, 360, PC
Facture - PS3, 360
Imagine: Baddysitters/ Fashion Designer New York / Wedding Designer - DS
Kage Densetsu: The Legend of Kage 2 - DS
Monpoly - 360, Wii
Moto GP’08 - PS3, 360, PC
Motorstrom: Pacific Rift - PS3
NBA 09: The Inside - PS3, PS2, PSP
NBA 2K9 - PS3, 360, PS2
NBA Live 09 - PS3, 360, Wii, PS2, PSP
Prey the Stars - DS
Six Flags: Fun Park - Wii, DS
October 14-16, 2008:
Avatar The Last Airbender: Into the Inferno - PS2, DS
Baja 1000 - PS3, 360, Wii, PS2
Blitz: The League II - PS3, 360
Boogie: Superstar - Wii
Bratz: Girls Really Rock - Wii, PS2, DS
Dance Dance Revolution: Universe 3 - 360
Deer Hunter Tournament - 360, PC
End War - PS3, 360, PC, DS
Fifa Soccer 2009 - PS3, 360, PS2, PC, DS, PSP
Golden Axe: Beast Rider - PS3, 360
Littlest Pet Shop - Wii, DS, PC
Mana Khemia - PSP
Mushroom Men: Rise of the Fungi - DS
Naked Brothers Band - Wii, DS
Naruto: Ultimate Ninja Storm - PS3
Robocalypse - DS
Rock Revolution - PS3, 360, Wii, DS
Saints Row 2 - PS3, 360, PC
Shaun White Snowboarding - PS3, 360, PS2, Wii, DS, PSP
SOCOM: Confrontation - PS3
Spectrobes: Beyond the Portals - DS
Spray - Wii
Syberia - DS
October 21-22, 2008:
All-Star Cheer Squad - Wii, DS
Castlevania: Order of Ecclesia - DS
Dead Space - PS3, 360
Ener-G: Dance Squad - DS
Fable II - 360
Game Party II - Wii
Garfield Gets Real - Wii, DS
Ghostbusters - PS3, 360, Wii, PC, DS
LittleBIGPlanet - PS3
RockBand 2 - PS3
RockBand 2 Spacial Edition - PS3, 360
Spider Man: Web of Shadows - PS3, 360, Wii, PS2, DS, PSP
Spongbob: Gloob of Doom - Wii, DS
Star Ocean: First Departure - PSP
Tak: Mojo Mistake - DS
Think First - Wii
October 28-29, 2008:
Ben 10: Alien Force - Wii, DS, PSP
Bigfoot: Collsion Course - Wii, DS
Club Penquin: Elite Penguin Force - DS
Command & Conquer: Red Alert 3 - 360, PC
Dancing with the Stars: Get Your Dance On - Wii, DS
Guitar Hero: World Tour w/ Instruments - PS3, 360
High School Musical 3: Senior Year - 360, Wii, PS2, DS
Hunt for Black Beard’s Booty - Wii
Midnight Club: Los Angeles - PS3, 360
Monkey Mischief - Wii
My Sims Kingdom - Wii, DS
NHL 09 - PS3, 360, PS2, PC
Ninja Town - DS
Safecracker - Wii
Singstar Country/ Legends - PS2
Singstar Vol 2 - PS3
Skate City Heroes - Wii
Hmmmmmmm? -
#5753 Sehol, szerintem a Windows se lenne olyan elterjedt ha nem lett volna warez. Mit is mondott Bill bácsi? :) Kiét lopják ha lopnak? :) -
#5752 kiváncsi lennék milyen játék jött már ki a kezeid közül...
amúgy szerintem háromféle játék van:
-buy
-rent
-miss
-
Ry0K3N #5751 Hol lenne a Magyat IT társadaom ha nem lett volna a Windowsból warez? -
#5750 Valóban nem vagy létszínű. Ne warezolj felhívás
Közben hinted az igét, hogy te már nem vagy olyan.
Azután kiderül ilyen.
Lopod a játékot még Xboxra is.
"(jah és eltettem az eredetik mellől de van egy 25ös henger verbatimem is a boxhoz)"
Szép és jó, hogy te nem vagy kétszínű és nem lopsz meg minket, akik dolgoznak.
Szóban ebben jó is vagy, tettekkel viszont egy nagy nulla.
Legalább másban ne keresnéd a hibát és csöndben maradnál, ilyen esetekben. Tudom mennyi pénzt vesznek ki zsebemből a warezolok, a konzol játékosok semmivel kevesebbet mint mások, de legalább ne próbálnak beállítani magukat tündéreknek.
Százalékos arány megközelítőleg ugyanannyi, csak mig az egyik oldalon több mint milliárd játékos van, a másik oldalon csak száz millós ez a szám, viszont több tipusra bontva.
-
#5749 Ezt a sok lelkiismeretes embert. :D -
Ry0K3N #5748 Igaz, de többel fürödnék be az is biztos, az eddígi játékok amikkel a legtöbbet játszottam mind megvannak eredetiben. Én ennyit tudok és meg is teszek azért hogy támogassam őket. Azok meg akik trilerekkel meg demóval átbasszák az embert és adnak egy középszintú játékot azok meg ******* be. -
Zóanagyvarázsló #5747 *hallottál -
Zóanagyvarázsló #5746 Kapitalizmusról halottál már?
Attól, hogy nem tetszik egy gazdasági rendszer, nincsen semmilyen elvont jogalapod azt felülírni. Ha nem tetszik, egy bizonyos passzív módon szavazhatsz: nem vásárolod, és nem is használod azokat a termékeket. -
Zóanagyvarázsló #5745 Abban egyetértek, hogy a jó demó az fontos. Szomorú, hogy sok játékból manapság egyáltlán nem adnak ki demót, például a Fallout 3 harcrendszere nekem kissé ködös videók alapján. (Illetve nagyon is sejtem, hogy milyen lehet, de szeretnék mást hinni.)
Ettől függetlenül valóban szükséges ilyenkor a warez a kipróbálásra? Sok év alatt megtanultam a sorok között olvasni - a játékpiacon is. Tudom, hogy mik a reális elvárások, egy-egy akár elfogult rivjúból is le lehet szűrni a tényeket, illetve hogy milyen típusú játékosnak jöhet be vagy sem. Tudom, mely oldal mérvadó számomra egy-egy stílust illetően (nem Gamespotékra gondolok), esetleg kinek a véleménye. A videókból pedig nagyon sok minden kiderül - ha van elég. Összességében nem igazán szokott meglepeetés érni.
Egyébiránt nekem nem is lenne sok bajom a demówarezolással, ha tényleg a nagy többségnél erről szólna, hiszen még plusz vásárlóréteget is hozhatna, persze ez az illegalitásán nem sokat változtatna, de msot nem ebbőla szemszögből nézem. Viszont ez sokszor csupán falszöveg. Én is csináltam még nem olyan rég is (egy-két pálya után törlés, mentett állások megtartása, termék belövése a megvevős árra), de már nem visz rá a lélek. És nem érzem a hiányát, a vásárlólistám így is bővül, játszanom is van mivel, és még döntést sem kellett megbánnom.
(Persze minderre jogos lehetne a felvetés, hogy egy nongamer mit is csináljon, nincsen képben, zöldfülűként elbukhatja a tanulópénzt. Viszont minden hobbi ilyen, segítség nélkül nem lehet csak úgy fejest ugrani, búvárkodni sem úgy megy el az ember, hogy az első boltban megveszi a legdizájnosabb felszerelést, majd elmegy egyedül egy jó mély bányatóhoz...)
Tulképp én marhára nem értek egyet a „warez rossz” –al.
A warez nem is a kipróbálás lehetősége miatt rossz, nem is maguk maitt törések miatt, azok az eredetit hazsnálóknak is jól jönnek (persze ha nem lenne warez, nem lenne szükség különböző gusztustalan másolásvédelmekre - szerintem mondjuk így is kár erre költeniük, ha egy bizonyos szinten meg si értek a kiadókat/fejelsztőket). Hanem amiatt, mert komoly károkat okoz. Ezt nehéz mérni, de az emberi természetből következik, hogy amíg valamit el lehet érni ingyen, addig sokan fognak élni az alternatívával. -
#5744 Néhány játéknál igazad van, h nem vennéd meg, de biztosan több játékot vennél, ha nem lenne warez. Én pl. tudom magamrol h többet vennék - és perzse joval többel járnék porul a kiváncsiságom miatt :( -
Ry0K3N #5743 Mivan már nem tudsz belekötni másba csak a "barátom"-ba? Eléggé szánalmas. És nem lopok mert úgyse venném meg ha úgysem venném meg akkor mégis kinek okozok én anyagi kárt? Ha nem jöttél vona még rá a szoftverlopás az nem ugyanaz azzal hogy az udvarotokból elhajtok az autótokkal hanme komplikáltabb. Wakari masu ka? -
#5742 Off: Ejha.