17438
  • Zóanagyvarázsló
    Úgy rémlik, mintha az EULA-ban az lenne, hogy a szoftver nem is a tiéd, csak a jogot vetted meg, hogy használhasd, amit viszont nem ruházhatsz át.

EULA-tól függ. Az üzleti szoftvereké például nagyban különbözni szokott a játékokétól.

Én legutóbb a Witcher EE EULA-t olvastam, és az lehetővé teszi ezt, konkrétan kitértek rá.
  • dronkZero
    Én sem szoktam fejleszteni, de az sem egy utolsó szempont, hogy a költségeket eloszthatod. Teljes csere a vége, de először csak videokártya, aztán plusz néhány ram, aztán alaplap, végül proci. Jobban igazítható a pénztárcához.

Másik fele, hogy csak akkor kell 2évente cserélni, "ha konzolokat "alázó" minőségben akarsz játszani". Ha nem akarod alázni, akkor pont elég olyan sűrűn cserélni, ahogy a konzolt.

De erről tényleg volt márszó, nem fejtem ki ismételten.
  • Zóanagyvarázsló
    Vagy szerinted jog=erkölcs? Mert szerintem kurvára nem...

Állítottam ilyet? Nem. Viszont a magántulajdon tiszteletéről van szó, és kell tudni fogadni, hogy nem jár egy termék azért, emrt vlakai volt oylan kedves megalkotni.

Kommunizmusról hallottál már?
    Ott meg semmi jogalapod nem volt kritizálni a hatalmat.

Kommunizmus? Ki nem tiszteli jelen esetben a szellemi (magán)tulajdont, na ugye. Másrészt szó nem volt arról, hogy nem kriizálhatsz. Az, hogy te a jogosulatalan használatot a kritika egyetlen formájának tartod ezek szerint, az már nem az én problémám. Kissé zavaros - és talán nem éppen a leghitelesebb - számomra egy olyan elv, amelynek célja bizonyos javakhoz való hozzáférés.

Emellett kárt nem okoztam még senkinek, legfeljebb bevételkiesést.

bevételkiesés=kár

Legalábbis az üzleti életben és a bíróság előtt. Persze lehet ezt is egyénileg értelmezni, de erre is csak azt tudom modnani, hogy így igencsak zavaros marad.
  • arty
    mondja ezt egy játékfejlesztő aki nem játszik ... hiába, minden szakmában vannak dilettánsok :) ezért olyan fos manapság csomo játék. programozok készitik gamereknek, nem pedig gamerek gamereknek :(

nemtom, lehet h garázsszakértő vagyok, de legalább a pécés 'milliárdos' bizniszről nem irkálok baromságokat :)

• lowdog
    "Már ha tudod mi a titulus egyáltalán."
    kanadaiul jelent valamit?
  • UUUU
    Istenem, magyarázd meg nekem garázsszakértő, a szakmám hogyan működik.
    Az a baj hogy olyanoknak, mint te fingjuk nincs a dologról, csak kényelmesen terpeszkednek a foteljeikben, egy játék elött és közben osztják az észt, amivel nem igazán sokkal rendelkeznek. Utána pedig, megakarják még a hülyeségüket, vagy a hazugságaikat magyarázni, hogy az más. Szóval úgye nem baj, ha innentől garázsszakértőnek foglak titulálni ?
    Már ha tudod mi a titulus egyáltalán.
  • gazgoblin
    vagy erre! addig amig ezekre érdemben nem reagálsz jólenne ha befejeznéd a hazodozást kösziek!
  • gazgoblin
    inkább erre válaszolnál kedves UUUU ahelyett hogy nyitnál mégegy frontot velem...
  • arty
    "Te aztán ugyanúgy rendelkezel, önámítással.
    Mi az ha nem hazugság kétszínűség, ha valaki azt mondja a másiknak, ne warezolj, mert az rossz, én sem csinálom már és különben is, olyan gusztustalan, miközben ő is csinálja."

hol tettem ilyet - hol állitottam h én sem csinálom?

"Valami gond lehet az értékitéletetekkel, hiszen ő ugyanazt csinálja mint a többi, csak még beállítja magát fehér báránynak.
    Esetleg ez valami konzolos szokás, ha valamelyikőtök azt csinája, amit másnál elitélendőnek lát, az már nem olyannak számít mint másnál, hiszen ő a cimbi és egyből jön 5 bologató kutyuli és próbálja kifehéríteni a mocskot ? Ironikus."

Jakuza: gondolom rá célzol, h beallitja magát fehér báránynak
    Én: ki jött nekem helyeselni? ki irta h arty jofej, kevesebbet warezol? teljesen jogosan a nem warezolok körében semmivel sem vagyok jobb mint a warezvérpisto

uuuristen miről beszélsz?
  • gazgoblin
    attól még igaza van a warez rossz...nem hazudik mint a japán maffia

még mindig nem értem miért gond ez?

• dronkZero
    "addig a konzolt csak cserélheted."

"használt konzolt senki nem vesz?"

Ez most szerinted ellentmond annak, hogy _csak cserélheted_?

És egyébként használt pécét senki nem vesz? De azt még darabokban is eladhatod. Meg egyben is.

De hagyjuk ezt már, kb 1000, 2000, meg 5000 hozzászólással ezelőtt ki lett ez vesézve, én már kurvára unom.
  • UUUU
    Te aztán ugyanúgy rendelkezel, önámítással.
    Mi az ha nem hazugság kétszínűség, ha valaki azt mondja a másiknak, ne warezolj, mert az rossz, én sem csinálom már és különben is, olyan gusztustalan, miközben ő is csinálja.
    Valami gond lehet az értékitéletetekkel, hiszen ő ugyanazt csinálja mint a többi, csak még beállítja magát fehér báránynak.
    Esetleg ez valami konzolos szokás, ha valamelyikőtök azt csinája, amit másnál elitélendőnek lát, az már nem olyannak számít mint másnál, hiszen ő a cimbi és egyből jön 5 bologató kutyuli és próbálja kifehéríteni a mocskot ? Ironikus.
  • arty
    a te borult értékrendedben egyenlő a játékjcsere az smswarezzel/warezzel
  • arty
    pisti azért jobb arc, mert akitől megveszi annak használt játékát, az vesz egy másik, uj játékot, ahogy szokta a kapott pénzből
  • arty
    nem vagy tisztában az előzményekkel mégis baromságokat beszélsz - muszáj?

tudom h nagy rajongoja vagy Danielnek, de kimélj meg a hülyeség résztől
  • Petyus_
    "Nem, gépfejlesztés vs gépcsere van. Csak míg a PCt fejlesztheted is és cserélheted is, addig a konzolt csak cserélheted."

Csak egy konzol életcilusa kb. kétszer hosszabb, mint akár egy gépcseréé. Lásd még PS2 esete a 2001-es gamer PC-vel.

Másik, hogy ez a "fejlesztés" egy illúzió. Sokan megcsinálják, de én pl. egyszerűen nem vagyok hajlandó használt alkatrészekkel kereskedni háromhavonta +5 FPS-ért - ki tudja, mennyi pénzt elbaszva. Ha viszont ezt nem csinálod, akkor mire fejleszteni kellene, már új socket van, stb., és úgyis majdnem kompletten cserélni kell az alaplap-proci-GPU-RAMot. Ezt mondjuk kétévente, ha konzolokat "alázó" minőségben akarsz játszani a konzolos portokkal.

"Másrészt soha nem lesz egybe CPU-GPU, mert pontosan ez adja a PC hardveres sokoldalúságát: ha nem akarsz procit fejleszteni, akkor nem teszed, de a videokártyádat attól még cserélheted."

Régen is voltak csodás szoftver-rendererek. =) Ezek visszajöhetnek az újgenerációs csipekkel (mint a Larrabee), nem én mondom, hanem pl. Tim Sweeney szokott erről papolni.

"Ha meg leszarod, akkor ott vannak az alaplapra integrált szutykok, nem kötelező a különálló kártya. Csak azok szarok,legalábbis nagy átlagban. (Uhh, előző gépemen mi volt... Le is volt fedve gyárilag a csatlakozó... A képe homályos volt, és _rezgett_, de úgy, hogy 5 perc alatt hányingerem lett tőle. Na, azóta nem bízom az alaplapi videokártyákban...)"

És leszarom, így ilyenem is van (GeForce 6150 talán). Semmi bajom vele, 2D képminőségben van olyan, mint a régi BBA Radeonom. =)
  • arty
    "Valóban nem vagy létszínű. Ne warezolj felhívás
    Közben hinted az igét, hogy te már nem vagy olyan.
    Azután kiderül ilyen.
    Lopod a játékot még Xboxra is."

az első link beszurt hiphop videok miatti kifakadásom kedves gyengeelméjü barátom :) ha ahoz is idiota vagy h mocskolodj, akkor minek ... ?

"Szép és jó, hogy te nem vagy kétszínű és nem lopsz meg minket, akik dolgoznak."

sosem mondtam, h nem warezolok. az kétszinüség lett volna: nem stilusom, de hiszen tudod (csak fáj elfogadni h nem mindenki Jakuza)

"Szóban ebben jó is vagy, tettekkel viszont egy nagy nulla."

Tettek: veszek eredeti játékokat és probálok leszokni a warezrol.
    Ha ez semmi lenne, igazad lenne. Nincs. Szokás szerint.

"Legalább másban ne keresnéd a hibát és csöndben maradnál, ilyen esetekben. "

Kérlek fogadd meg a saját tanácsodat :))

"Tudom mennyi pénzt vesznek ki zsebemből a warezolok, a konzol játékosok semmivel kevesebbet mint mások, de legalább ne próbálnak beállítani magukat tündéreknek.
    Százalékos arány megközelítőleg ugyanannyi, csak mig az egyik oldalon több mint milliárd játékos van, a másik oldalon csak száz millós ez a szám, viszont több tipusra bontva."

Majdnem válaszoltam az első felére, de látom fingod nincs a témárol, azaz az arányokról.

Segitek, hiszen rászorulsz:
    DMC4
    x360on eladva 1+ millio. h mennyien warezolták le 360-ra nemtom, mindenesetre igy is pokoli nyereséget hozott.
    ps3on eladva 1+ millio.
    PC-n a csucsidőszakban 40ezer példány ment el belőle, capcom panaszkodott h a portolás(!!!) költségét sem hozta vissza

---

Csak nekem van olyan érzésem h UUUU és Jakuzta stilusa tulontul hasonlo ? :D
  • Dante73
    Nemtudom, én 2, de inkább 3 évente újítok gépet, és mégis minden megy, mindig. Egész jó felbontásban. 6 évente költök el összességében 2-3 kilót a gépemre. A játékokra elköltök 500 kilót max, kis odafigyeléssel. Egy konzolos megveszi 100-ért, a játékokra meg elkölt 6-7 kilót a 6 év alatt. Miért is éri meg jobban a konzol? Mert akkor nekem nem kell egy +PC, amiről fórumozok, amivel filmet vágok, stb... az engem érdeklő játékok majdnem mind kijönnek, akárcsak boxnál, VAGY ps3-nál, (Ugyanis, ha nincs minden platformod, valamiről lemaradsz)
    Miről is beszélünk? Jaaaa, hogy warez...
    Lehet, hogy a warez rossz, de mint ÖNVÉDELMI eszköz, igenis jó dolog!
    Sokáig én magam is vérwarezos voltam, miután jópár olyan játékot megvettem a hype miatt, amit később megbántam. Egyszerüen az igénytelensége miatt. Na ekkor váltottam, egy anyátok! felkiáltással. Mostanra változott a helyzet. Most is warezolok, mindent letöltök, kipróbálok, ami megéri, megveszem, ami nem, megy a levesbe. Én nem adok ki 8-12 ezer forintot egy szemétre, márpedig lássuk be, a mai játékok 80-90%-a szemét. Szerintem annak, aki szar munkát ad ki a kezei közül, a profithajhászása miatt, meg is érdemli. Ott a MoH:A. Mint mintapélda, vagy elfelejtettétek, hogy "imádkozott" mindenki, nehogy megkaparintsa az EA a R*-t?
    (Szerintem a warhead egy kisebb csoda! kiváló szinkron, egész jó játék, és EA... Én csodálkoztam. Viszont, már TUDOM, hogy megveszem. Pillanatnyilag nincsen rá keretem, de a listámon van. Mert az a 7 ropi nem sok érte...)
  • SötétBarom
    Leszarom a warezhelyzetet is, engem csak az érdekel, hogy ha a warez tiltott, akkor a leáldozott topikban miért van link cserélgetős oldalra, ami tulajdonképpen teljesen megegyezik a warezzal? Erre egy épkézláb választ kérek khtx.
  • SötétBarom
    Én galaktikus ívben leszarom a konzoljáték árakat, csak néha amikor arra ballagok a saturnban van az MM-ben (legutóbb mikor boxkontrollert vettem pl..), akkor megnézegettem mi mennyi.. De nyilván fellelhető olcsóbban minden..
  • gazgoblin
    attól még igaza van a warez rossz...nem hazudik mint a japán maffia
  • gazgoblin
    nem érdekel pisti de a választ már lentebb leirta petyusz #5789-ben

inkább legyen egy játéknak 4-5 tulajdonosa (annál többször nem hiszem hogy gazdát cserél ugyanaz a játék mert addigra buzira lemegy a bolti ára is) minthogy legyen 1000tulajdonosa egyetlen fizetős SMS áráért
  • UUUU
    Ne magyarázkodj neki, mert neki tuti nincsenek számlái, ellenben van jó pár irott xbox játéka, miközben kétszínűen papol másoknak, hogy ne warezoljanak, mert az olyan ronda dolog.
  • gazgoblin
    "mivel 15-20k elég szigorú ár.)"

az tényleg az...kár hogy nagyon kevés helyen adják ennyiért és azokat is csak tudatlan tájékozatlan barmok látogatják...gondolom te is igy láttad az árakat ott
  • gazgoblin
    "addig a konzolt csak cserélheted."

használt konzolt senki nem vesz? mert ha igen (es persze igen) akkor hozzácsapok pénzt és "upgrade"-elek next genbe

viszont az kitart majd megint minimum 5 évig...
  • dronkZero
    Ez egy nagyon jó kérdés! Majdnem el is siklottunk fölötte!

Úgy rémlik, mintha az EULA-ban az lenne, hogy a szoftver nem is a tiéd, csak a jogot vetted meg, hogy használhasd, amit viszont nem ruházhatsz át.
    Ha így van, akkor a cserélgetős/eladós módi sem jogszerűbb a wareznál, akkor viszont mi a tökömről is beszélünk, mire föl a kurvanagy arc meg a magas ló?

Gondolom senki nem olvasgat EULA-kat... Egyszer azért el kéne olvasni egyet... :)
  • SötétBarom
    Ez most teljesen irreleváns, hogy az arc aki eladta játékot vesz-e belőle, vagy sem.. A kérdés, hogy Pisti, a használtjátékvásárló (bizonyára van olyan, aki kizárólag használtat vesz, mivel 15-20k elég szigorú ár.) mennyivel jobb mint Józsi, aki letölt? A kettejük közt az a különbség, hogy Pisti nagyobb összeget áldoz a célra, mint Józsi, viszont egyiküktől sem jut el credit a fejlesztőig. Tehát miért jobb arc Pisti???
  • Micsu
    "Jelentkezzen akinek megvannak a számlái a játékairól. Addig kibaszott nagy kuss van. "

én csak ezt olvastam

de megvédi ő magát sztem ha akarja nem kell segget nyalni :)
  • arty
    soha? olvass hireket :) hint: gpu/cpu egybeolvad a jövőben - kérdés a mikor
  • arty
    nem ő kérte, tőle kérték

a tulzott okoskodás miatt inkább nézz utána a topikban
  • Micsu
    csak azt elfelejted hogy az áltlag pc user nem így tolja

megveszi a pct vagy apuci megveszi neki, inkább belemegy egy pcbe mint egy konzolba mert másra is tudja használni, munka stb
    a másik az hogy lehet hogy 2x annyiért vesz egy pct de ott a warez, lehet pont ez teszi tönkre a pcs játékipart, de sokan ezért vesznek pct mert nem kell 18ezeré játékot venni, letöltheti mindenki a kedvenc sorozatát, filmjét, zenéjét, stb ez van
  • dronkZero
    Nem, gépfejlesztés vs gépcsere van. Csak míg a PCt fejlesztheted is és cserélheted is, addig a konzolt csak cserélheted.

Másrészt soha nem lesz egybe CPU-GPU, mert pontosan ez adja a PC hardveres sokoldalúságát: ha nem akarsz procit fejleszteni, akkor nem teszed, de a videokártyádat attól még cserélheted.

Ha meg leszarod, akkor ott vannak az alaplapra integrált szutykok, nem kötelező a különálló kártya. Csak azok szarok,legalábbis nagy átlagban. (Uhh, előző gépemen mi volt... Le is volt fedve gyárilag a csatlakozó... A képe homályos volt, és _rezgett_, de úgy, hogy 5 perc alatt hányingerem lett tőle. Na, azóta nem bízom az alaplapi videokártyákban...)
  • Petyus_
    Elméletben: Itt is bevételkiesés van a kiadónál, csak itt a warezzel ellentétben nem egy eladott példányra van 1000 nemfizető user (már ha a releaser1337hax0r egyáltalán megvette), hanem mondjuk 1000 userre 600 fizető (hasraütés). És az eladó csóka a kapott pénzt általában egy másik játékba fekteti be.
    Jogilag: Érdekes kérdés, de szvsz a szoftver licenszét nem lehet így átruházni. =)
    Gyakorlatban: Nagy bolthálózatoknál (EBGames) is tűrik a használt játékok adás-vételét a kiadók.
  • gazgoblin
    dehogynem! simán lehet hogy aki eladta neki a játékot a kapott pénzből megint játékot vett (ez a trend szvsz...legalábbis nem hiszem hogy gázszámla miatt adja el a játékot valaki)

amúgy anyámék kb leszarták mit honnan lopok (c64 kazettamásolgatás OMG régiszépidők) sőt ők is ügyeskedtek a régi csodarendszerben.

de ha a gyerekem akarna velem PC-t fejlesztetni pár évente inkább agyonverném...hiába mondaná hogy "de a játék ingyé lesz fater!"

kapna egy konzolt meg egy gagyi PC-t netezni
    -kapna játékot húsvétra,karácsonyra,szülinapra,névnapra,faszomnapra etc.
    -kapna zsebpénzt spóroljon játékra / cserélgessen

annyi időm nekem sem volt gyerekkoromban hogy minden játékot végignyomjak mert volt lecke/házimunka/kutyasétáltatás/foci a téren/strandolás etc

(mondjuk a régi játékok nem is voltak túl hosszúak...inkább a load time volt az :D)
  • Micsu
    lol

te kérted hogy linkeljen valaki számlát most meg hőbörögsz okoska?

a túlzott okoskodás helyett inkább nézzél utána dolgoknak mert látszik hogy szánalom irodistaként tengeted az életedet
  • Petyus_
    Az pont nem érdekel a legkevésbé sem. =) STALKER/Witcher/Gothic érdekelne: de az a baj, hogy van a konzolokra is rengeteg játék, ami ezeknél még jobban is érdekel, és nem játszottam velük - szóval nekem ez sem éri meg azt a 30k-s(?) beruházást, ami a futtatásukhoz kellene.

A másik, hogy pécégémerekkel elvből nem barátkozom!
  • DarkSector
    Jah tény, csakhogy velünk ellentétben őket nem baszogatják.
    Sőtt ha számítom azt, hogy mennyit fognak rajta??!!
  • DarkSector
    crysis-t próbáld ki havernál azt letudva.
  • SötétBarom
    Olvasgatom néha a topikot, írni nem nagyon írok bele (értelmetlen), de felmerült bennem a kérdés, hogy a használt játékok adása-vétele nem warez-e? Mivel se a kiadó, se a készítők nem látnak ebből egy vasat se, és az emberke aki eladja nyilván nem fog adózni utána.. Tehát elképzelhető, hogy van olyan csóka, akinek van mondjuk 37 eredeti játéka, de mindegyiket használtan vette.. Tehát ő soha, egyetlen vassal sem támogatta a játék készítőit, kiadóját, ...stb. Ugyan az, mintha emeltdíjas warezról szedte volna, csak drágább, és megkapja a szép dobozos verziót is..
  • DarkSector