A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkSector
dejó...olyan mintha a falnak beszélnék, ezért mondtam, hogy soha a büdös életbe nem fogjátok megérteni, mirõl beszélek, mert ugyanazt hajtogatod/hajtoatjátok.
Nem lehet ezt megérteni, hogy független ez a játékstílustól.
Nembaj leszarom ...
csak legalább legyen ma is sok hozzászólás. népszerûsítsük a topic-ot.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
Hozna ha lennének normális játékok. mármint normálissan összerakva.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

1. A visszafelé kompatibilitás jó dolog, de az egyszeri GC-tulaj, ettõl még ugyanúgy csalódik, mellesleg abban a generációban játékok mennyiségét tekintve nagyon lemaradt Nintendo gépe, tehát pont itt ér vele legkevesebbet az ember.

2. Én nem is kritizáltam a gyengébb technikai oldala miatt, de az elavult grafikától nem lesz semmi sem hardcore, és vice versa. Ettõl még el lehet vele lenni, de nem a grafikai lemaradás jelenti az egyetlen törésvonalat közte és a többi platform mögött.
Lobsterman
ja ez #3145re volt a válasz 😛

Lobsterman
""Ami meg a PC-t illeti, jobban van, mint valaha"

ez csak hardwer eladás... azt hogy mire adják kérdés, játékra vagy nem játékra? fél/évenkénti update? fél évenete jönnek ki uj vga családok, procik alaplapok stb... teljesen természtes hogy ebbõl fogy a legtöbb.

A játék eladások érdekes ott nem ilyen rózsás a helyzet sõt... ( és mot jöhet Jakuza a WOWal meg a Simsel )"

Ha jól olvastam:
"Game Developer Research has conducted a survey with game developers in North America, and the latest results show that 73% console developers are making titles for Xbox 360:

All Developers:

* 70% - PC/Mac
* 43% - Consoles
* 28% - Web platforms
* 16% - Handhelds"

Ez nekem valahogy úgy jön le hogy az amerikai játékfejlesztõk 70%-a PCre fejleszt. Lehet nem olyan jók az eladások, de ha 70% még mindig a PCt választja ez számomra egyértelmûen azt jelenti hogy a PCs játékpiac és és virágzik.

Chocho
Pénzt meg pláne nem szeretnek...

Gaming is believing.

Grafika.

Egy mai 50K-s VGA+C2D simán többet hoz, mint a konzolok. Más kérdés, hogy le is kell programozni, hogy szar gépen is jól menjen. Na erre nem szeretnek sem idõt sem energiát áldozni.

fotográfik kolomp edisön :D

Gerbill
Ha úgy jobban tetszik akkor 59.990Ft, míg az Árkád 47.990Ft. Ha a szegénység lenne a konzolvásárlás fõ mozgatórugója akkor ps2-t vagy xbox 360-at venne a nép, nem wii-t.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Chocho
Jó game-ek? Mikre is gondolsz? Az utóbbi év nagy block-bustereinek értékelései tele vannak 7-es, 8-as számokkal, s lényegében MINDEGYIK 3rd party fejlesztés volt. Az MGS4 talán egyedül nem, de egyesek a mai napig állítják, hogy egy év múlva portolják az X-boxra is a magasabb eladások kedvéért. Nagyon nehéz ám megmondani, mi igazán jó játék. GTA4? Igen, nagyon jó játék, ám novemberben itt a PC-s változat, jobb irányítással és - gondolom - pár újabb dologgal, beállítással. Amit talán nagyon irigyeltem az utóbbi idõben, a GT5 és a Zelda: The Twilight Princess voltak. De ez csak két cím.

Gaming is believing.

Amúgy most megnéztem a konzoleladások úgy ánblokk mindenbõl.
Ps1 130 mill
PS2 140 mill
GBA 81 mill
NDS 77 mill

Az összes többi konzol nagyon lemaradva (30 alatt).

Gerbill
"srácok búrájába, hogy újabban inkább konzolra jönnek ki a jó gémszek"
Ez megint szubjektív arra jönnek ki olyan játékok amik neked tetszenek és azért vagy mérges a pc-s piacra, mert rossz gépet vettél😄

DarkSector
Jesszusom...ez vicces ennek felfelé megy az ára????
😛

DarkSector
Nem mondtam hogy ....vagy! nem kell kiforgatni a szavakat.
csak nem toud bevágni a srácok búrájába, hogy újabban inkább konzolra jönnek ki a jó gémszek. Mindegy milyen kategóriát nézünk.

Csak ezek mindig jönnek a régi játékokkal, amiket senki nem vitat, hogy jók voltak régen, vagy esetleg most is jók bizonyos rétegnek, de nem mindenki ragad le 3-5éves cuccoknál.

De ha leragad valaki ha nem .... PC-vel egyre kevessebbet foglalkoznak a fejlesztõk.
Meg nemtuom ki mondta, hogy átírnak játékokat:
Resident 5
meg
Star Wars Unleashed.....stb

és akkor kértem linket bizonyítéknak, háát jah máig kapom....
mert érdekes mód a fejlesztõk pl star wars-nál is pont arra hivatkoztak nem akarnak pc-re kiadni, mert nem akarnak kompromisszumokat...(grafikai beállítások)

Monnyuk én lennék a világon a legboldogabb ha resi 5 télleg melenne pc-men, de tudtommal eddig erre 0 az esély.

Chocho
Ami engem a Wii-ben egyedül zavar, az az, hogy az igazán jó játékokhoz (pl. Wii-fit) idõ és energia kell. Ergo ha hazaesem a munkából/suliból hullafáradtan, nem hiszem, hogy kedvem lesz ugrabugrálni a TV elõtt. Inkább be a fotelbe/le az íróasztal elé, aztán hadd szóljon a hatlövetû!

Gaming is believing.

Chocho
Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy nem értek egyet azon állításoddal, mi szerint a Nintendo terve zseniális volt. Igen, az volt. Én csak arra próbálok rávilágítani, hogy a többieknek is igazuk volt valahol, vagy még akár lehet is. Semmit sem kell elkiabálni. Kihúzhatod a fejed a homokból, nem bántjuk mi a Nintendo-t.

Gaming is believing.

A WII lejátsza a Gamecube játékokat tudtommal. 😄
Szerintem aki nem a grafikára veri, az bõven el tud vele szórakozni. HA AKAR.

[Jakuza]
Most linkeld be nekik a PS3 nyitoarat amit hosszu honapokig nem csokkentettek. 😄
180k mennyi is volt akkor a Wii, vagy linkeld be a X360 kezdoarait.
It van a kutya elasva. Arrol nem is beszelve hogy kapod a konzolok lebutitott korcsositott valtozatat. Ami kisebb merevlemezzel, vagy PS2 emulacios chip elhagyasaval, esetleg a HDMI csatlakozok elhagyasaval ernek el.
Ha kepben van az ember ezeket a szarokat messzirol elkeruli es teljes gepet vesz. Raadasul gold silver es egyeb hulyesegekre is odakell figyelni az online marhasagoknal.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
Mikortol kezdve mondjak ugyanezt ?
2006 November 19 ? Ha belegondolok, hogy ket eve ugyanezt hajtogatjak, lehet hogy fel kellene nehany embernek szemcsepet irattatni az orvosnal, hogy vegre kinyiljon a csipaja. 😉
Olyat huzott a Nintendo amire senki nem vart es a nagy next-gen tulajdonosok felepitett kartyavara ugy borult fel, mint egy fabode a forgoszel alatt.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Gerbill
Nintendo wii 60.000 Ft
Xbox Arcade 50.00 Ft

Chocho
Én "levágtam", nem vagyok hülye. De ha a hw fejlesztõk nem látnának piacot a PC-ben, akkor nem is fejlesztenének ennyit, s hidd el, pk nem szoktak tévedni. Legalábbis ekkorát nem...

Gaming is believing.

Gerbill
Te meg soha nem fogod megérteni, hogy nem a pc-s játékpiac pang, hanem te vettél rossz platformot, mert nem voltál képes utánanézni mire jönnek a neked való "minõségi" játékok.

Chocho
WOW, Sims... pff... Elég gáz, ha ezek teszik ki a PC igazi ütõerejét, de ha már itt tartunk, örüljünk, hogy ez van.

Igazad van, a hardware-ekrõl beszéltem. Viszont ahogy elnézem õket, nagyrészt a hardcore gamereket célozzák meg velük. Való igaz, hogy egy játék sem követi ilyen gyorsan a fejlõdést, mindazonáltal megéri, hisz a felvásárlópiac csak nõtt az utóbbi években. A játékok meg egyre jobban korcsosulnak el. Az MMORPG-k mellett a versenyjátékok (RTS-ek, FPS-ek...) vannak a frontvonalban, s mindkét stílussal bõségesen el leszünk látva.

Azt azonban elképzelhetõnek tartom, hogy a konzolos és PC-s piac össze fog csúszni. Ez fõleg a Microsoft felelõssége lehet, de még egy vagy két konzolgeneráció, és meglátjátok, hogy az új gépek nagyon szoros kapcsolatot ápolnak majd az Internettel - s rajta keresztül a PC-vel.

Gaming is believing.

DarkSector
A wii mennyibe kerül?
ez nem láz, hanem szegénység.

DarkSector
Szerintem hagyd, mert soha a büdös életbe nem fogják levágni, hogy nem a hardware a probléma, hanem a software.<#confused>

Gerbill
"még vezet, de ez nem tarthat sokáig"
Annakidején mikor kijött a wii és kirobbanó sikert aratott akkor is mindenki ezt mondta, hogy pár, hónap és lecseng a wii láz, ahhozképest még most is többet adnak el belõle mint a másik kettõbõl összesen. Én biztos nem wii-t vennék, de azért azt el kell ismerni a nintendo ezzel megfogta az isten lábát.

Istencsászár
"Ami meg a PC-t illeti, jobban van, mint valaha"

ez csak hardwer eladás... azt hogy mire adják kérdés, játékra vagy nem játékra? fél/évenkénti update? fél évenete jönnek ki uj vga családok, procik alaplapok stb... teljesen természtes hogy ebbõl fogy a legtöbb.

A játék eladások érdekes ott nem ilyen rózsás a helyzet sõt... ( és mot jöhet Jakuza a WOWal meg a Simsel )

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

DarkSector
Jah nem jelentettek táppénzt.<#miaz>

Chocho
Igaz, hogy a Wii még vezet, de ez nem tarthat sokáig. Mondom, gyorsan le kell tenniük az új gépet az asztalra.

Ami meg a PC-t illeti, jobban van, mint valaha. 😊

Gaming is believing.

[Jakuza]
Belinkelhetek osszesitett Juniusi eladast is, amiben az X360 es PS3 egyutt nem produkaljak a Wii eladasat, ugy hogy a MGS4 miatt megnovekedett a PS3 vasarlasi kedv, tehat innentol kezdve nincs mirol beszelni,

Istencsászár
"Latest console hardware sales for the week of August 11 - 17, 2008"

Tedd hozzá ezek csak a JAPÁN HARDVERELADÁSOK, vlószínüleg a Nintendó van az élen EUban, Ukban és USában is de igy tiszta.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

DarkSector
Lószart sem értek a statisztikákhoz, de asszem letárgyaltuk, hogy a Wii az jóval olcsóbb Nextgen-eknél.

DarkSector
Hali ne személyeskedjünk én sem paraztozlak le.

Erre a kérdésre keresem a választ én is!
"Kiváncsi lennék, hogy te miért játszol egyáltalán, meg minek van ilyen géped (ahogy láttam más is)."

[Jakuza]
Vitatkoznek vele, ugyanis 4szeres eladast produkal a Wii jelenleg mint a PS3 vagy a X360.

Lassuk csak:

Latest console hardware sales for the week of August 11 - 17, 2008

# Wii - 53,036 <1,925,637>
# PlayStation 3 - 11,393 <596,291>
# PlayStation 2 - 10,168 ❤️20,465>
# Xbox 360 - 7,358 <123,151>

De akkor most nezzuk meg a fejlesztoket, mennyire haldoklik a PC, hiszen a topic vegul is errol szol.

Game Developer Research has conducted a survey with game developers in North America, and the latest results show that 73% console developers are making titles for Xbox 360:

All Developers:

* 70% - PC/Mac
* 43% - Consoles
* 28% - Web platforms
* 16% - Handhelds

Console Developers:

* 73% - Xbox 360
* 58% - PlayStation 3
* 42% - Wii
* 15% - PlayStation 2

Handheld Developers:

* 75% - Nintendo DS
* 45% - PSP

Osztott képernyõn, az a király. ^^

JBQA!

Természetesen, a marokkonzolai sokat tolnak a Nintendo szekerén, de látva a PS3-projekt költségeit - a teljes(!) PS2 és PSP profit elkherdálását -, világosan látszik, mekkorát is lehet bukni, ehhez képest a Nintendo abból az érából is jól jött ki.

A Nintendo döntései üzletileg helyesnek bizonyultak, nincs ezzel semmi baj. Csak én nem írnám a jószívük számlájára a kötséghatékony megoldásukat. Korábban jóval hardcore-abb rétegek is vevõk votlak a konzoljaikra, most sokuknak csalódást okoztak, tehát rájuk talán mégsem gondoltak. Más játékosi igényekeket elégít ki ez a platform, mint a PC vagy a másik(?) két currentgen konzol. (Sokan veszik gyereknek, party gamingre, casual gamingre stb., én nem utálom õket ezért, de ha kizárólag ezzel a platformmal kellene játszanom, akkor nagyon nem lennék boldog...)
Chocho
Igazad van, nagyon is megtértült a Wii a Nintendo-nak, de azért a többieknek is volt némi igazuk. Hogy miért? Nos, a jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy a Wii-t sokan megvették, elszórakoztak vele egy-egy hónapig, majd hagyták bekrepálni a polcon. A Nintendo ugyanis nem egy nagy third-party oldalt támogató vállalat, saját játékaik viszont kezdtek ötlettelenné válni. A technológiai háttér meg ugye lehetetlenné tette a csilli-villi csodajátékok portolását, s ezért sokan elfordultak a géptõl. Az eladások elkezdtek megcsappanni, míg az internetes piacok megteltek az alig egy éves Wii-ket kínáló hirdetésekkel. Az eredmény egy stagnálás, melyet most a Nintendo a karácsonyi kínálatával igyekszik megszakítani.

Ha ezt figyelembe vesszük, az a nagy bevétel már koránt sem akkora, mert nekik hamarabb elõ kell állniuk az új konzolukkal. Ergo nem lesz több pénzük a fejlesztésre, mint a Microsoftnak vagy a Sonynak. Azok is szereznek ennyi tõkét, csak maximum lassabban. A hardware szilárdsága miatt viszont nem kell sietniük, simán elvegetálnak akár három évig is.

Gaming is believing.

[Jakuza]
A marok konzolok produkaltak a Wii megjeleneseig a legnagyobb bevetelt a Nintendonak ezzel mindenki tisztaban van a GC,N64 nem volt rossz masina, de bevetelben nem tudtak utolerni a ket konkurenst es a Nintendo ezen agazata a sullyeszto szelere kerult, majdnem ugyanoda ahova azelott nem oly regen a Sega. Ezzek tenyek. A wii kiadasa ota kapaszkodott fel ujra a ket fo vetelytars melle es azzal hogy nem PCs valamit akart csinalni a konzoljabol. A mert nem csak a sajat zsebuket neztek mondatban pedig ott van a "csak" , mert persze melyik ceg ne nezne a sajat erdekeit, de van amelyik csak azt nezi, a felhasznaloik kevesbe kozombosek voltak szamukra. Nem mindegy am a 60 es 180 ezer forntos vetelar mikozben a szorakoztato erteke kozott kozel sem haromszoros a kulonbseg .Teljesen jol megoldottak a kerdest es a szamokkal ugyebar nehez vitatkozni. Manapsag a Wii a legsikeresebb konzol a 3 nagybol eladas teren.
Be tudnek linkelni par hozzaszolast, amikor en 1,5 evvel ezelott megemlitettem, hogy vigyazat, mert lehet ez az uzletpolitika jobb lesz mint a ket konkurense, es sokkal jobban megterul nekik. Erre az volt a valasz hogy ugyanmar hulyesegeket beszelsz. Utana az volt a mentegetozes, hogy a 2 honap mulva sehol nem lesz. Nos utana meg 1 evvel is ott volt. Most az a mentegetozes hogy szar, es mindenki hulye aki mast mond mint a masik oldal tulajdonosai, csak egy valamit felejtenek el a szamokat, amik egyertelmusittik, hogy a Nintendo bolcsebb volt es mar akkora elonyre tett szert eladas teren, hogy nehez lesz behozni barmi is fog tortenni az elkovetkezendo 4-5 even belul.

Istencsászár
Persze vannak rá jó gémek ( majió, metroid, zelda stb.. ) és el is lehet vele szórakozni, és több poénos gém ami szórakoztató fõleg társaságban, de te is csak megerõsíteted amit írtam.

[Jakuza]
Persze hogy faszsagok, az is hogy kirugtak Kuratagi-t, az is hogy eves csuszassal jelent meg a konzol es a fejleszto kitek, es nem lehetett kapni egy evig egy ertelmes jatekot a konzolra.
Persze, javaslom tekints ki a kinti szines vilagra, mert ha mar a tenyeket eleit is szemelyeskedessel probalod tompitani jobb ha lemutezlak.

Ebben nagyobb mint a masik ket ceg egyuttveve, mert nem csak a sajat zsebuket neztek.

Erre a mondatra mégis mit lehetne válaszolni? A Nintendo dolgozik a legnagyobb extraprofittal a konzoliparban, még a GameCube évei alatt is folyamatosan nyereséget termeltek. Már régóta szép hasznuk van a hardveren is, míg például a Sony még minden egyes eladott PS3-an bukik. Az õ gépükre messze a legolcsóbb és gyorsabb fejelszteni, és sok drága kiegészítõt adnak el a géphez, ami nem kevésbé lehúzás, mint a Microsoft drága lemezei az Xbox 360-hoz.

A Wii-re készült játékok kapják átlagban a legrosszabb kritikákat, alig van rá hardcore-nak mondható cím. Tény, hogy az irányítóval az eredményes játékhoz nem kell feltétlenül a teljes mozdulatsor, tényleg lehet csuklómozdulatokkal például golfozni.

Etzek a tények, ettõl függeltenül ha valakinek party gaming kell, érdekli néhány rá megjelnõ játék, megérheti, de a Wii aránytalanul drága. De hát ez a kapitalizmus, ha így is fogy, hülyék lennének olcsóbban adni.
Nekem is wiim van, a pontosságáról amit mondtál az igaz meg az is ,hogy hulladékok a játékok mert még mindig összesen 4 játék van ami tényleg játszható az egész konzolon netán 5-6 de nagyon kevés van többi ilyen dedós szar, de a wii sports csúcs és már azért is megéri kb... csuklóval minden mozdulat kivitelezhetõ... ez is igaz de mégis egy két játék elég sok újdonságot ad az irányítással.De local multiba a wii a csúcs internetes képessége viszont egy nagy nulla.

Dzson
Ezeket neked a haverod mondta a suliban...? Csak mert egetverõ faszságok, és röhögteted magad kifele.

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Istencsászár
Hát persze...

Te szó szerint gyûlölködsz. Elképesztõ vagy...

Hivatalból teszed(mert xboxod van)?
Ezt sosem értettem, szerintem ijesztõ szemlélet az ilyen.

Na igen, az összes masinára valaha megjelent ilyen játékok száma elég szép nagy, de ezekbõl ma már elég a 3D-seket nézni (a többi már szinte retró), és azok többsége sem a jelen genrációra jelent meg. A jelenlegi megjelenési listákat tekintve pedig rájöhetsz (IGN, Tothegame, Gamespot, Wikipedia nézd bármelyiket tetszés szerint, a végeredmény egyértelmû), hogy a 70%-nál még a 7% is jóval közelebb áll a valósághoz.
[Jakuza]
4-6 komolyabb szeria es mellette 147476.

Nezd meg Istencsaszart beirt 6-t jhogy bizonygassa az igazat.
King Of Fighters,Samurai Showdown,Mortal Kombat es sorolhatnek meg melletuk nagyokat, de hogy tisztaban legyen mindenki a keppel, itt egy teljes lista ezekrol a jatekokrol, ami tobb szazra rug.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fighting_games

Istencsászár
Én csak a tényeket vázoltam fel, mivel te nintendó fanboy vagy élvezd a terméket, nincs ezzel semmi gond... neked készült.

[Jakuza]
Mondom keseru a szajiz.
1.5 even keresztul a Sony es MS ketszer, majd haromszor dragabban adta a sajat keszuleket.
Szal nem kell ez a dragabb mint a next gen konzol, raadasul mutass nekem olyan PS3at amibnel dragabb 😄DDDD Szal ez egy nagy kamu reszedrol.
Magas szintu innovacio, szep reprezentaciok, mig a Sony csak hazugsagokkal hitegette a vevokozonseget, semmi jetekfelhozatal kozel egy evig.
Elmondom neked a Sony meg a fejleszto kitek megjeleneseben is hazudott, azt mondtak kiszallitottak oket es 8 honapra ra meg mindig nem voltak a fejlesztoknel.
Ugyanez tortent a konzolnal is, bejelentes es utana a bejelentesek visszavonasa. Ugye az altalatok annyira magasztos Kutaragi ur pokoljarasa is ennek volt koszonheto, mikozben a fanok meg mindig fenyeztek es a legnagyobb megdobenesukre hazugsagok tomkelegevel kellett szembesulniuk.
Jatekelmeny: az uj fajta iranyitasnak koszonhetoen a rengeteg jatekost megfogott az konzol, aminek kovetkezteben meg a Sony is lenyult egy hasonlo modot. Kiderult, hogy nem kell a csili-vili grafika, mert a jatekelmenyt nem az hatarozza meg elsodleges teren.
Szoval most hiaba is probalod ilyen szanalmas probalkozasokkal elterelni a kerdesrol a dolgot, hogy az iranyitoja nem pontos, miert nem beszelsz akkor a tobb tizezer meghibasodo Xboxrol ?
Ugyan kerem gyerekes mentegetozes az egesz amit folytatsz.

Istencsászár
DOA
Virtua Fighter
Street Fighter
Dragon Ball
Soul Calibur
Tekken

Ennyi... van még 1-2 nem annyira ismert, de ezek a nagy nevek, de ez nagyon nem sok, pont elég.

Ugyis annyira elvagytok ajulva a verekedos jatekoktol, amivel tele van a konzolpiac.

Van 4-6 komolyabb széria, ezek néhány évente kapnak folytatást, pluszba pedig néhány egyéb ebben kategóriában. Ez nem túl sok, a konzolpiacon (is?) az FPS/TPS mûfajok uralkodnak címek mennyiségét, eladásokat nézve egyaránt.