17438
  • magus
    nextgen mmo volt az age of conan, ami hatalmasat bukott, és azonkívül, hogy katasztrofálisan szar content volt benne, alig futott el pár gépen rendesen, szerintem ez intő jel volt nekik, hogy nem feltétlen ez a jó irány, vagy legalábbis nem úgy, hogy abszolút ellehetetlenítik, hogy játszd rossz gépen
  • Hydroceph
    ja, de ugye farcry sem volt az, pl, es mostmar elég szépszámmal jonnek majd "nextgen"nek nevezheto mmok, mégis mindegyik el fog futni gepemen egy jodarabig sztem
  • magus
    az mmorpg-k kicsit máspiac mint az átlag, ott egy pénztárgépen is el kell futnia. egy mmohoz egy ps2/xbox is elég lenne, az nem tartozik a nextgenbe, egyik színtéren sem
  • Hydroceph
    2004ben vettem egy szaros 2.8+ 512 ram 9600xt
    már akkor sem nevezhettem talán még kozépkategorias gepnek sem, de lass csodat, mai napig baszottjol elvoltam vele, talán azért, mert eddig csak mmoztam, azoknak meg nem volt magas gépigényük.
    az én szemszögemből mondjuk kurvára felesleges itt vitázni(nem is akarok), csak azt akartam ezzel az egesszel, h nekem sokkal jobban megérte a pc, mivel más volt az érdeklődési köröm, azota persze valtozott,
    egesz pontosan ezt a gépet vettem meg:
    http://www.rhw.hu/index.php?mit=100&t_kat_id=142&rend=&termek_id=1529&kezd=0
    nem érdekel h mennyire erte/nem erte meg, megvettem h faszan futtassam majd aiont aztan kesz
    minden mast 360on fogok jatszani, jovoheten hozzák.
    eredeti jatekot mmon kivul pcre sem vettem soha, konzolra sem fogok, biztosan van már vmi megoldás..mind1
  • magus
    már bocs de ez szimplán nem igaz amit írsz. az árakról

2001 óta én 2x újítottam gépet, egyenként 100-200e Ft-ért, mindig az erős középkategóriából, és sosem futottak maxon a dolgok, mert ez nem igy megy az nem ugy megy, fel ev utan csak lowon...
  • Chocho
    Sokáig volt az még quest-bugos. Volt, ahol működött, volt, ahol nem. Én anno a Gamer Online-ra akartam belőle végigjátszást írni Toreadorral, de nem ment az istennek sem. Holott volt, aki már egyből végig tudta vinni.
  • Tinman #6495
    Na persze...
    Megjelenésekor 2 oldalas tesztem ment róla egy offline lapba. Voltak benne komoly grafikai bugok, de különösebb quest bug nélkül tudtam végigvinni Malkavianokkal. Tehát a megjelenés utáni 2 hétben történt ez.
  • Chocho
    Ezt nem is tudtam... Kísértetiesen emlékeztet a dolog a Vampire: Bllodlines-ra. Imádtam azt a játékot, de nem lehetett végigvinni egy bug miatt. Évekkel később, a YouTube-on néztem meg a befejezését, amit fanok által készített patch-csel kapartak ki a játékból. Szánalom.
  • Chocho
    Igen, de mivel ez az autós kategória konzolon népszerű, a konzolos prioritás volt ésszerű lépés. Ez tény. Még akkor is így jártak jobban, ha már a kutya se játssza Xbox 360-on.
  • Dante73
    Viszont a Mass Effect Rendben is van....
  • Dante73
    Ez igaz. Tomb Raidert én is azzal játszok.
    De ez, azzal, hogy kiugrál a kamera, hogy irányt váltani TPS nézetben nem tudsz, nem változik. Nem véletlen, hogy PS3-ra már más irányítással jön majd....
    Egyszerűen félkész az irányítás. Érződik már rajta, hogy TALÁN jó az irány, amerre haladni akarnak, de a cél még messze van. Meglátjuk, jön-e patch PC-re ami az irányítást javítja PS3-asra, ha jön, meglessük, és ha jó, akkor megvesszük.
  • Zóanagyvarázsló
    De félkész volt ez tény, még csak most érkezik a finiséhez a Project Restoration mod, mellyel bekerülhet a játék Obsidian által késíztett - és korongokon hagyott, de nem implikált - "bővített" vége is a játéknak.

Ezzel szemben a BioWare saját bevallásuk szerint harcolta ki az EA-vel (a tulajdonossal) folytatott egyezkedés során a Mass Effect PC-s verziójának kis megcsúsztatását. Persze talán másfél hónapról volt szó.
  • Dante73
    Kezdjük ott, hogy a konzolos szerint az MMO valami PC-s marhaság.
    Folytassuk a TDU topikban. 30-40 ember ma is rendszeresen játszik vele. (illetve jóval több, csak ennyi AKTÍV a fórumon is) És ez egy, a sok magyar, és egy a sok száz, sok ezer topik közül. Vajon hány konzolos tolja még? Mikor legutóbb néztem 800 000 AKTÍV PC-s felhasználó volt. Ha az elejétől kap rendes támogatást, kiadják a pakkokat PC-n is, (Mert ugye 1 évig box exkluzív volt, a színfalak mögött, ugyanakkor PC-n is ezzel reklámozták) vajon hány lett volna? Hányan veszik meg, mert a haver nem azt mondja, hogy hááát, inkább ne... hanem azt, haver, vedd meg, hatalmas élmény!
    Ugyanakkor a konzolos fanyalgott rajta, hogy jó az új kocsi de x M$ pontba kerül....
    De még ez sem lett volna gond, ha figyelmet fordítanak a PC-sekre IS
    Például.... Rengeteg reklámtábla. 2 azaz kettő alkalommal voltak rajtuk reklámok. Azóta hány ATARI-s, EDEN-es játék jött ki? azokat kb 1 óra munkával ki lehetett volna plakátozni a szigeten. Jó, pár ezerrel növelte volna az eladásokat, de azért még órabérnek sem lett volna rossz, amit ez az 1 óra meló hoz. Csepp a tengerben? igen. De a tenger cseppekből áll....
    Szóval, akárki, akármit mond, dilettantizmus a köbön, ami ezzel a jóval többet érdemlő játékkal történt.
  • zola2000
    Lehet, hogy le fogsz hurrogni, de nekem semmi bajom nem volt az irányítással konzolon. 2000 forint egy olcsó analóg gamepad pcre, az is jó, szerintem nem nagy összeg, de akkor az ilyen konzol átiratokat, sportjátékokat normálisan lehet irányítani.

Normális microsoftos gamepaddal mégjobban, de az drágább...
  • Micsu
    csak az a baj hogy mindenki ezt a szar poént "iróniát" süti el, kicsit unalmas :(
  • Chocho
    Azért nem volt az olyan rossz. A KOTOR2 tény, hogy más stílus, mint az 1., de semmiképp sem rossz játék. A másik meg, hogy ehhez a kiadónak nem sok köze volt. A BioWare elkezdte fejleszteni a Jade Empire-t, ők meg odaadták a projektet az Obsidian-ak. Annak a csapatnak, mely híres egyéni látásmódjáról és különös történetmeséléséről.
  • Chocho
    Azért a TDU konzolos prioritását meg tudom érteni. PC-n az ilyen laza autózásokra egyre kevésbé van igény. Az "autós játékok" már hosszú évek óta átköltöztek a konzolokra. Ennek tükrében inkább örülni kell, hogy egyáltalán megjelent PC-re a TDU. Boxon ugye ott volt az Xbox Live!, ami megegyezik a mi MMO hálózatunkkal.
  • Dante73
    Értem amit mondasz, és igazad is van valamennyire, de ez az éremnek csak az egyik oldala.
    Unokatesóm lányai, tizenévesek. Ki töltögeti le nekik a PS2-es cuccokat? Kitől kérik a GTA SA-t? Tőlem, mert -Te értesz hozzá.... Utóbbit inkább kölcsönadtam. (Mert PC ott figyel, de csak MSN meg vírus van rajta....)
    Ugyanakkor én boldogan vettem volna meg az AitD-t, de kb a felénél töröltem. Elfogyott a türelmem, halálra idegelt az irányítás. jött a warhead, a STALKER, A Witcher EE...
    Ugyanakkor ott a TDU. Tulajdonképp MMO. Na ezt konzolra, mint Fő platformra kiadni? Leszarni a PC-t? Dilettantizmus. FPS-t konzolra? Megint, hiába fogy ott is. PC-n a tisztességesen elkészített FPS-t viszik.

Az az összes gondom, hogy a kiadókat dilettánsok irányítják. Annyi hiba, amit nap mint nap látok kiadói részről, háááát, több, mint sok. Csoda, és a MI türelmünknek, (meg a hülye konzolosoknak [nem a konzolosoknak, hanem a hülyébb felének]) köszönhetik, hogy életben vannak még egyáltalán.....
  • zola2000
    Nem is arról van szó, hogy a pc játék gyengélkedik, hanem arról, hogy ugye a wowosok megveszik, a simsesek is, mert ők meg nem értenek a warezhoz (ez elég sarkított dolog, de így van). A hc akciójátékosok bezzeg jobban warezolnak, ezért van abból kevesebb pcn manapság. Ez inkább nyugaton ps3/x360on eladható, japánban meg wiire is, ezek inkább azokra jönnek...
  • Dante73
    És hány, de hány ilyen játék van. El sem kezdem sorolni, mert holnap is a listát írnám.
    Nagyon érdekes dolog, hogy fejlesztenek egy játékot 2-3-4 évig, majd a mindenható profit érdekében kiadják, félkészen. Még 2 hónap, és készen lenne. És vajon, mennyivel több játék fogyna úgy? Hogy mást ne mondjak, AitD. Tulajdonképp, játszhatatlan, így ebben a formában. Még 2 hónap, és egy nagy valószínűséggel sikerjátékot kapunk, PC-n is.
    Vagy a Crysis. Egyszerűen nem optimalizálták. Vagy túl korán adták ki? nem tudom eldönteni. (szerencsére, mára az eladások már nem rosszak)
    És aztán mi jön? Sírás a warez miatt. Pedig, gyanítom, (nem tudhatom, mint ahogy azt sem tudhatja senki mennyi kárt is okoz VALÓJÁBAN a warez) ha tisztességes, befejezett játékokat kapnánk, a warez is élne, virágozna, és a játékok is fogynának. (Mert azért, hozzá tartozik, ismerek olyan embert, nem 1-et, aki 3 forintért sem venne játékot, míg ingyé is lekaphatja.)
    Szóval itt azért az is belejátszik a dologba KEMÉNYEN, hogy a kiadók sokszor dilletáns módon állnak hozzá a dolgokhoz. A profizmus, és a mindenható profit nevében. (részvényesek miatt sikerrel kell zárni a negyedévet...)
  • Ry0K3N
    Ott van a KotOR 2 esete is ahol a pénzéhes rohadt kiadó miatt lett a játék olyan amilyen, egy Biowarenek nem mert volna bepofázni hogy félkészen adják ki.
  • Chocho
    Ebben igazad van, az id ilyen esetben "továbbállna" - akár több milliós perrel jár a dolog, akár nem. Ezért sem volt semmi változtatás a Doom 3 terveiben. Az Activision bele se mert szólni, hálát adott az égnek a vezetőség, hogy ők adhatják ki.

Sajnálom U, de ebben igaza van.
  • Chocho
    Nyilván így van, hisz egy bank sem adna "csak úgy" 30 millió Dollárt egy csapatnak, akik azt ígérik, hogy elkészítik a világ legjobb játékát. Ha ez így menne, tele lehetnénk érdekesebbnél érdekesebb programokkal.
  • Chocho
    Ejnye-bejnye. :P
  • Zóanagyvarázsló
    Így van. Éppen ezért írtam, hogy bankok aligha szállnának be kedvezőbb feltétekekkel közvetlenül a finanszírozásba. A hitelfelvétel az már megint egy más kérdés, és nyilván van is rá példa, de sokmilliós projektek finanszírozására önmagában alkalmatlan, horribilis összegű hitelhez már eleve rendkívül komoly háttér szükségeltetne a fejlesztőnél.
  • Bucser
    Pedig a WAR például már nem az ezerévig grindelni kell hogy elérj valamit típusú, hanem leülhetsz mellé akár fél 1 órát is játszani ha akarsz mert mindig van mit csinálni. Egyszerűen nagyon jól megoldották, hogy csak belépsz és mehetsz azonnal PvP-re vagy PvE-re vagy hosszabb küldit csinálni vagy Public questet.

de ez nem a WAR topic.

A Fallout is lehet ilyen jó ha okosan szállnak be.
  • UUUU
    Magyarázd csak a hülyeségedet annak, aki ebből él.
  • Bucser
    Bankok nem jövőbeli projectekbe invesztálnak.

Megnézik az eszközállományt (forgó és befektetett), mnegnézik a saját tőkét, a pénzeszközállományt, az összes kötelezettség és követelés arányt az eddigi árbevételt. És ezek ismeretében kérnek különböző fedezeteket nagyobb hitelért cserébe. (bankgarancia ingatlanjelzálog, vagyonbiztosítási kedvezményezettség etc.)

A hitelezéshez nem kell abszolút mértékben érteni az adott szektorhoz.

Ha valaki projectfinanszírozónak áll be az nem bank lesz hanem specializált kockázati alap és hedgefund.
  • [Jakuza]
    Megint idiota vagy, mert nem erted meg az ironiat sem az irasban langesz.
  • Micsu
    segítek megint okos vagy

THQ revenue - by platform

• Micsu
    vagy inkább téged mert úgy látszik nem érted miről volt szó

nem azt mondtam hogy a szerződés pontjait nem kell betartani egy vlavenak vagy a cryteknek, akár a fejlesztés ütemezésével, akármi mással kapcsolatban hanem a szerződés egyéb feltételeiről beszéltem ha megfigyelted volna

nem minden fejlesztőnek biztosít szabad kezet egy kiadó egy játék fejlesztésében, anno a digital reality is panaszkodott hogy a platoonnál belepofázott a kiadó a fejlesztébe, ki lett véve csomó feature mind a kiadó meg az idő miatt, hát egy IDnál ezt nem tom elképzelni

uuuu előbb értelmezd a postot utána okoskodj :)
  • [Jakuza]
    Az nem lehet, biztos beleszamoltak a WoWot es az nem er. :D
  • UUUU
    Megint itt egy IQ harcos.
    Ezeket a Micsu féléket, tenyésztik, valami állatkertben ?
    Ez a bevett gyakorlat, a késedelem büntetéssel, jár ugyanúgy az ID vagy Valvére nézve, mint bárki másra.
  • Dante73
  • Dante73
    THQ revenue - by platform
    August 8th, 2008

* 1. Nintendo DS ($27.3 million)
    * 2. Nintendo Wii ($23.3 million)
    * 3. PC ($23.2 million)
    * 4. Xbox 360 ($20.1 million)
    * 5. PlayStation 2 ($19.9 million)
    * 6. PlayStation Portable ($10.4 million)
    * 7. PlayStation 3 ($6.7 million)
    * 8. Mobile ($5.1 million)
    * 9. Game Boy Advance ($1.6 million)
    * 10. GameCube ($53,000)

p.s. PC gaming seems quite alive.

Ez jó....
  • Zóanagyvarázsló
    Bankok? Az a baj ezzel, hogyha egyszer valaki nagy összeggel befektet, akkor abból minél többet szeretne viszontlátni, és mindig a fejelsztő van kiszolgáltatottabb helyzetben. Eleve nem is kockázatmentes a piac, szóval az ehhez nem igazán értő bankok bevonását én nem tartom reálisnak.

Az a reális, ami törénik, akármennyire is nem tetszik nekem sem.

Viszont a Stardock-féle kiadóknak nagyon szorítok, örülök, hogy ők legalább kezdenek feltörni, belőlük is több kellenne. Kíváncsi vagyok, hogy GPS-ékkel és a Demigoddal meddig jutnak.
  • Dante73
    Ez csak amolyan mi volna ha.... Persze, tudom, ha a nagyanyámnak áramszedője lett volna, akkor most álmomban csilingelnék egy kicsit....
    Én is ebben a világban élek.
  • Micsu
    most már tényleg csak egy dolgot tok ehhez hozzá szólni hogy IDIÓTA vagy

szerinted egy kiadó mint az EA ugyanolyan feltételű szerződést köt mindenkivel, nem viccelj már, kötöttél már te valakivel is szerződést? (nem telefon előfizetésre gondolok), mindennek a tárgyalás az alapja, anno az id is elhordta minden szarnak az Ea, és mégis oda csapódott ha jóltom, mert sikerült megegyezni úgy hogy mind2 félnek előnyös, bírom az ilyen csőlátású begyepesedett embereket mint te
  • Zóanagyvarázsló
    Pedig úgy hírlik, visszatér Chris Taylor is. Persze ettől még túlzó reményeket nem táplálok, MMO-kat pedig inkább kerülöm.
  • Zóanagyvarázsló
    Sokáig tartott begépelni ;)