17438
-
Zóanagyvarázsló #7101 Mivel eleve arról beszéltem, hogy különböztessük meg a marketing kamuexkluzivitást a kategorikus tagadástól, aligha beszélhetünk utólagos önigazolásról.
Ezzel az erővel tényleg minden időleges exkluzív játékot fel lehet hozni példának, de a Force Unleashed esetében sem az a kérdés, hogy eredetileg mire jelentették be, hanem hogy a későbbiekben elhangzottak szerint várhatjuk-e PC-re.
Magyaráznom pedig rendszerint azért kell, mert olyat adtok a számba, amit nem mondtam, vagy megpróbáljátok kiforgatni a szavaimat, netán félreértetek. Megjegyzem, annyiban nem is távol egymástól hármunk álláspontja, hogy mindannyian a kamuexkluzivitásról beszélünk egy csomó cím esetében. A későbbi nyilatkozatkbeli hozzáállás viszont teljesen más kérdés, de releváns, mert jó esetben ki lehet belőlük hámozni, hogy mi várható a jövőben (GTA4: csend, GoW2, SWFU: tagadás). Ezt kellene megérteni, hogy én az utóbbiról beszélek, kár "jó politikusként" idekeverni az előbbit, és ezt kihasználva támadni az állításaimat. -
#7100 de csak ott. :) -
#7099 Igaz, végül is a "Büntetése: életfogytig tartó szabadságvesztés" sem jelenti a "Büdös életben ki nem jössz, te köcsög!" mondatot... pl. Texasban, ahol ezt komolyan is veszik. Na mindegy... -
#7098 Oh ne, mar megint jon ezzel a csak ezt irtak, de az nem ugy van onigazolo allitas.
Hat hogyne. Ideje lenne felnoni es elfogadni, ha nincs igazad, nem pedig gyartani a kibuvo magyarazatokat, mint egy jo politikus. Ez mar vagy az 5. ilyen megmagyarazom a leirtakat, ugy hogy nekem legyen igazam. Meg akkor is ha kb annyira van igazad, mint egy tomeggyilkosnak akit puskaval a kezeben rajtakaptak, hogy masvilagra kuldte az egesz keruletet, mikozben harsanyan kiabalja, hogy nem en vagyok a tettes.
-
Zóanagyvarázsló #7097 Ja hogy az, hogy "only on Xbox", nem ér fel egy tagadással? Tudsz angolul? :D
És te magyarul? Leírtam, hogy ez miért nem egyenlő egy "definitely not" kijelentéssel. Egyébként pedig meg kell tanulni a sorok között olvasni, pláne hogy éppen te vádoltál azzal az alább, hogy "minden" beetetést beveszek. -
#7096 Ezt a Fable 2 mizériát abszolút nem értem. Tök olyan, mint az egy, alig lesz igaz valami a sok ígéretből.
"Ez tényleg így szokott lenni, de ez pont az, amiről én is beszéltem, ez nem konkrét tagadás a PC-s megjelenésre."
Ja hogy az, hogy "only on Xbox", nem ér fel egy tagadással? Tudsz angolul? :D
Amúgy ha jön a FU, ha nem, az sokat elárul a nyilatkozat alapjáról, hogy a nextgeneken olyan komolynak számító cuccokat ma PC-s, szinte nulla optimalizált állapotban az én közepes gépem simán viszi. Ennyit "a konzol erősebb a PC-nél" marhaságról. -
rumkola #7095 Mellesleg pont most megy a pletyka, hogy DIO3 nem totálisan elképzelhetetlen konzolra.
Talán blizz be akarja támadni a konzolos online piacot. Nem kicsit.
:))) -
rumkola #7094 Diablo volt PS1-en. És nem mellesleg sokkal jobb volt az irányítása mint PC-n (utóbbin ugyanis nem szabad volt a karakter, hanem csak 8 irányba tudott mozogni). -
Zóanagyvarázsló #7093 Ez nem szindróma, de mégis azokróla forrásokról van szó, melyekre alapozod a Te véleményedet. Ezeknek aligha nekem kell utánajárnom, mert még kiderülhet, hogy másra gondoltál. Például álmomban nem gondoltam volna, hogy a játék hivatalos bejelentésére gondoltál, márpedig abból idéztél.
Hogy mi vele probléma? Csak annyi, hogy egy szokásos MS-féle bejelentés, mely az exkluzivitást hangsúlyozza. Ez tényleg így szokott lenni, de ez pont az, amiről én is beszéltem, ez nem konkrét tagadás a PC-s megjelenésre. Még az időleges exkluzív címeket is így szokták beharangozni, és még a PC-re szintén érkező DLC-ket is egybe szokták mosni a ténylegesen Box-exkluzívokkal, mert az exkluzivitást ilyenkor gyakran a konzolháború szempontjából értelmezik, marketingesek, újságírók egyaránt.
Viszont a Fable talán jó példa, nekem is rémlik, hogy Molyneux talán kategorikusan tagadta, de nem esküdnék meg rá, mert ha véletlenül magyar oldalról maradt meg, akkor bőven elferdíthették szokás szerint az eredeti szöveget. (Hivatalos bejelentést pedig könnyű találni, de csip-csup interjúkat nem keresgélek 10-20 percekig.)
Ha már szóba került a Fable 2 majdani PC-s érkezését nem tagadja, de nem is erősíti meg. -
High end PC #7092 Bocs, ez felig off:
Kerdes: Pocket PC alatt a Windows Mobile 2000 vagy 2003 alá írt játekok futtathatóak Windows Mobile 6.0-án?
bocs de Pocket PC-ről vagyok es eleg körülmenyes ezen netezni, google sem hozott választ számomra. Fontos volna, mert van egy eleg drága alkalmazásom, amit most el szeretnek inditani Windows mobile 6.0án s nemm tom szenvedjek e vele, vagy felejtös.
kössz.
üdv -
#7091 Ok.
Akkor jojjon inkabb a nekem van igazam, mert en alkalmatlan vagyok egy cikk felkutatasara szindroma.
"Xbox Exclusive 'Jade Empire' in Development by BioWare; Microsoft Unveils Much-Anticipated Action Role-Playing Game at Tokyo Game Show."
"We're thrilled that BioWare's next big game will be available only on Xbox," said Ed Fries, vice president of Microsoft game content. "'Jade Empire' is sure to deliver a game experience that's truly unique and exciting with our Xbox fans in mind."
Blablabla.
Sebaj ez is biztos tevhir. Meg a Fable is ami szinten exclusive volt es boszen bizonygattak, hogy nem jelenik meg masra, vagy most kezdjem sorolni a cimeket. -
Zóanagyvarázsló #7090 Te állítottál valamit, így aligha nekem kell alátámasztanom. Természetesen nem vagy köteles teljesíteni a kulturált hangnemű kérésemet, de akkor tényként sem tudom kezelni a leírtakat. És ezzel nem azt mondom, hogy nem lehet úgy az adott esetekben, ahogy mondod, de nincs kapacitásom más helyett dolgozni. -
#7089 Majd fogod szepen es megkeresed, mert ha kepes voltal egy oldalt gepelni, akkor ugyes srac vagy es menni fog, csak kicsit kell feltalalni magad, ahelyett, hogy mastol megerositest varj. -
Cat 02 #7088 "Amerikában mindössze 20 dolcsi lesz a PC-s verzió, míg a PS2-es 30, az X360-as pedig 40 dollárért lesz kapható"
... -
Zóanagyvarázsló #7087 Linkeket is adnál ezekhez az interjúkhoz, nyilatkozatokhoz? Könnyne lehet, hogy így volt, de mindenki úgy tesz, mintha ez lett volna az általános, és a GTA4 már-már visszatérő példa - nem általad, hanem általánosságban. Pedig az esetben egészen biztosan nem hangzott el soha ilyen.
A "jelenleg nincsenek ezirányú terveink" szintű cáfolatok nem kategorikus tagadások, és azt is szeretik belekeverni. Emellett vannak ellenpéldák is, Kojima megorrolt a platformra (melyen MGS1-2 egyaránt volt), és én ismerek olyanokat, akik azóta is az MGS3-at várják. LA-nek is vannak ilyen játékai - SW filmadaptációk, Rogue Squadron széria későbbi részei. -
#7086 Csakhogy ennek semmi koze az eredeti kerdeshez.
Mintha azt mondanam, jah hat kerem a Diablo meg sem jelent mashol. DE EBRESZTO!!! NEM EZ VOLT AZ EREDETI KERDES!!!!!
Jah vagy fentmaradt a szemellenzo, esetleg a zablat is kivegyuk a szadbol, mert fejben kisse szorit ??
Az eredeti allaspont pedig az volt, hogy nyilatkoztak, hogy nem fog megjelenni csak konzolon egy jatek, mikozben mar rengeteg alkalommal tortent ugyanez.
Esetleg a Jade Empire is csunya volt ? Csak azert kerdezem, mert szebbre csinaltak mint a konzolos verziot, plusz kiegeszitesekkel, ami a masik verzioban nem volt, de ennek ellenere letagadtak hogy megjelenik, sot hovatovabb ezekutan meg ugy is nyilatkoztak, leallitottak a fejlesztest, miutan kiderult, hogy megis csak megcsinaljak PC-re is. -
#7085 Azt hogy megjelenéskor játszottam vele GCn egyszerűen gyönyörü volt, és jól irányítható játék... -
#7084 jó, de olyan formában, hogy irányíthatatlan és grafikailag totál elavult,...negatív élmény volt, az első Resident amit még csak végig se játszottam :/ -
#7083 Vagy csak DOLGOZNI a pénzért, és optimalizálni. Akkor mehet bármekkora felbontáson, bármekkora AA-val, bármilyen régi PC-n....
Vicc, hogy egy konzollal azonos, vagy nem sokkal jobb PC-n el sem indul egy konzolport. Vagy istentelenül szaggat.
Tudom, egyszerübb, meg nem 1000 féle... blablabla. Rendes MUNKÁVAL menne az. Csak ugye a munka büdös, a pénz meg kéne. -
#7082 Kész röhej... Nem 21233333*123123123-es felbontásban és 99x-es élsimítással meg AF-el kéne nyomni, és akkor még menne is rendes gépeken... -
#7081 A GOW-ot is tagadták, a Halo 1-et kétszer jelentették be és törölték PC-ről, majd a 2-t be se jelentették nagyon hosszú ideig...
Szvsz meg fog jelenni. Ja és nekem hiányzik, jó game-ből sosem elég. :) -
#7080 És ez most hogy jön ide? Megjelent és kész... -
#7079 Resi 4 kettő év után jelent meg pécére... -
#7078 Hany termeknel lattuk mar ugyanezt a kegyes kis felreinformalast ?
Kb. 247654-nel. Nem-nem lesz. Aztan mino csoda fel ev mulva megjelent vagy kesobb.
Minth a Jade Empirenenel ugyanez lett volna a szitu. Vagy a RE4-nel,de kapasbol feltudnek sorolni meg vagy 30 cimet.
A kiadok egyik pillanatban igy, masik pillanatban ugy nyilatkoznak, ahogy az erdekuk kivanja fele-fele az eselye annak, hogy igazuk is van, vagy csak szimplan hasra utve mondtak valamit. -
Zóanagyvarázsló #7077 Az ominózus interjú
VideoGamer.com: Might there be a PC version in the future?
CS: No. And if there was no-one has told me about it yet! I’ve got my head in the sand as far as this project goes. We only don’t have a PC version for this product.
A 4000 dolláros bullshit (egyik legnagyobb,a mit idén olvastam) az már eleve a kategorikus nem megindoklása volt. Nem is látom túl nagy realitását a cím kiadását 1-2 évvel megcsúsztatni.
Én inkább a régi kalandok méltó utódjait várnám tőlük, egy KotOR3-at, vagy éppen egy aktuális X-Wing/Tie Fighter epizódot, de ha már akció, akkor inkább JK4-et. Ha ezek színvonalához és stílusához nem térnek vissza, akkor nekem édesmindegy, hogy mely platformokra fejlesztenek. Egy normális SW stratégia azért jöhetne, tudtommal az Empire at War sem votlt éppen bukás. -
#7076 Nekem ebben az SW témában az rémlik, hogy valami olyasmi hangzott el, hogy egy 4000 dolláros PC kellene a futtatásához. Ez majdnem olyan, mintha nem nyilatkoztak volna semmit. Ugyanis, ami ma egy 4000$-os PC, az "holnap" 2, és "holnapután" minden háztartásban az van.Magyarán, ha értelmezni próbáljuk, abszolút nem az jön ki, hogy sosem jön....
Remélem, a lényeg átjön, és nem veszünk el megint a részletekben.... -
Zóanagyvarázsló #7075 Nem egy kombókra épító vagdalkozós hack'n'slashről van szó? Ezek mely platformra jellemzőek? Mely irányítási metódus alkalmasabb hozzá?
Amit mondasz, az sima konzolos beetetés, amit Te be is veszel egyből.
Most hőböröghetnék vissza, hogy vérpécés sablonokkal próbálod megmagyarázni az ellenkezőjét. Jobb így, ha minősítgetjük egymást? Elemezgessük még egymás stílusát, mert kötözködni akarsz? Esetleg jöjjön egy nem okoskodó anyázás?
Mellesleg a GTA4 esetében sosem tagadták kategorikusan, hogy jönne PC-re, ahogy egyetlen Halo - vagy Fable - epizódról vagy a GoW első részéről sem rémlik. Más a helyzet. Ettől függetlenül én a GTA4-et kezdettől fogva PC-re várom, és még a GoW2 is a meglátjuk kategória.
A FU más, én leírtam, hogy szerintem miért nem jön. Meg is indokoltam, a LucasArts üzletpolitikájával, ha megnézed az utóbbi megjelenéseiket, láthatod, hogy a hasonlónak mondható játékokat már egy ideje nem erőltetik PC-re, tehát egyáltalán nem az első eset lenne. Ez nem azt jelenti, hogy nem cáfolhatnak rám, de nem csupán beböfögtem valamit a témában, mert az annyira jól esik, vagy egyszerűen a saját preferenciámat szeretném megerősíteni. Az alapokat leírtam, vedd okoskodásnak, de a felettük való átsiklás már inkább a szövegértelmezésedet, tájékozottságodat minősíti.
Mellesleg a Traveller's Tales mint független fejlesztő - és egyben kiadó, a kiadás egy kis részét a LEGO SW esetében is ők intézték, a LEGO licenszet pedig ők hozták - volt a felelős a LEGO SW-ért, és ez teljesen más szituáció, mint egy belsős LucasArts projekt.
(A Crysis esetében sem a kiadó döntött a PC-exkluzivitásról, amit mondtál, az csak általánosságban igaz, de most konkrét esetről beszélünk.)
Különben mit kell ezen ennyit lovagolni? Szerintem egyikünknek sem hiányzik kicsit sem a FU. -
Cat 02 #7074
-
#7073 A kiadó szabja meg, hogy mire jöjjön. Ha a LucasArts nem támogatta volna a dolgot, nem jelent volna meg a PC-s verzió.
Amit mondasz, az sima konzolos beetetés, amit Te be is veszel egyből. Mint a GTA4-nél, a Halo sorozatnál vagy épp a Gears of War-nál... "Nem lesz PC-re, nem lesz PC-re...", aztán egy év múlva bumm, már bent van a boltokban.
Amúgy meg miért is abszolút konzolos? Ez egy marhaság. Már megint áltudományos és okoskodó stílusban mondasz valamit, aminek semmi alapja. A TFU egy akciójáték, amiből millióféle van PC-n is. Semmi köze ahhoz, hogy milyen a stílusa... -
Zóanagyvarázsló #7072 Nem is állítottam az ellenkezőjét, inkább arra gondoltam, hogy egy amúgy is konzolos stílust képviselő játék esetén kisebb a valószínűsége, értelme a portnak.
A LEGO SW - és Indiana Jones - PC-s eljövetele bizonyára annak is köszönhető, hogy nem belsős LucasArts fejlesztésekről van szó. -
Cat 02 #7071 Menüje szép :D
Zóanagy...: lego sw is eléggé konzolgame :D -
#7070 Majd meglátod... egy év és kint lesz a PC-s. Csak várnak, hogy elterjedjenek a komolyabb CPU-k. Optimalizálni drága. -
Zóanagyvarázsló #7069 Miért jönne? A LucasArts nem erőltette az utóbbi időben az SW játékokat PC-re (az Empire at Wart és a LEGO SW-t leszámítva), ez pedig abszolút konzolos stílust is képvisel. -
tyrant71 #7068 volt olyan hülye, aki megpróbálta? :-) -
#7067 Tudod mennyi ido bebootolni PS3-ra egy Windows XP-t ? 50 perc ;) -
#7066 ctrl+alt+del
Komolyabban: Fogalmam sincs, de ez nem az a topic... -
#7065 Mercs2 egy bughalmaz PC-n. Nem kéne szerintem hasonlíthatni semmihez, mert még _nincs kész_(persze lehet, hogy így marad). Majd ha átportolják rendesen, akkor lehet róla beszélgetni. Eddig meg a kiadó és a fejlesztőkj igényességi szintjét minősíti.
Meg egyébként is, egy ilyen játéknak pécén borítékolt a bukása. Színvonaltalan gagyi szar, autoaimmel. Nem 2008-as szint. -
Sziszus #7064 Sziasztok, meg tudná nekem vki mondani, hogy a Hitman Codename 47-ben hogyan kell előhozni a ~ jelet, mert már mindent megprobáltam, de sehogy sem sikerül a cheat mode -ot előhoznom. -
#7063 Na meg hogy mennyire hazugok, mert ezt még ők sem hiszik el...
Amúgy a Mercs2 kicsit rossz példa, révén mi a nextgen motorral felszerelt verziót kaptuk... -
#7062 Meg hogy mennyire akarják belemagyarázni nekünk, hogy pc nem alkalmas játékokra és vegyünk konzolt...