A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
most, hogy megtehetem a PÉCÉT ÉS A KONZOLT IS hdtévére kötöttem, mert ÉLVEZETESEBB
világos? neked biztos nem.
ez a topik tényleg kiborito, le kell állnom vele...
Forza.
(mondjuk a 8 éve nyitva lévõ PC játékoknak leáldozott címû topik konzolos lakóinak véleménye szerint igen, de ezt 8 év alatt még mindig nem tudták bizonyítani, bocs hogy megint ezzel jövök, de tényleg szakadok a röhögéstõl amikor eszembe jut, hogy vérpistik 8 éve jósdát játszanak ott... 😊)
fotográfik kolomp edisön :D
tehát a guminõ = cindy crawford, mert mindkettõt meg lehet baszni?
részemrõl vége, ignorállak
Forza.
Amúgy nem értem, hogy a monitor elõtt görnyedés ellen miért érv az, hogy neten játszanak... Én is játszom neten és a konzolosok többsége is. Én speciel projektor és bõrnakapé párosítással.
Ja, hogy a pécések többsége szülõkkel élõ sulinetes, aki egy kis lakótelepi szobában nyomorog a monitor elõtt görnyedve, ahova egy rendes (42") TV be sem fér? Arról nem mi tehetünk.
Te is ilyesmi lehetsz, mert nagyon kilóg az írásaidból a savanyú a szõlõ feeling.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
A PCsek tobbsege vazz multiba jatsza a Fifat gyikarc, nem otthon a monitor elott gornyedve joasszony. Szoval ez eleg rossz erv volt, tudod internet, LAn, hamachi es egyeb dolgok leteznek.
Es igen egy hete meg azon csopogtel hogy nem lehet PCn rendesen jatszani, mert a fotelbe nem lehet lerakni az egeret es sorolhatnam.,
Akkor meg ne gyere ezzel a szanalommal, most hogy te igy jatszol, mert csak monitorra tellett, mert a konzol felemesztette fel eves fizetesed lol.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
sõt a konzolosok 95% tv-n játszik a PC-vel is mert már kurvajó/olcsó 26-32colos LCD-ket kapni
Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
"uugyanis egy hete meg a fotelbol torteno elmeny csopogeserol beszeltel, most hogy mas megemlitti a valosagot, egybol eleg neked a 20 cm-rol torteno jatek a monitor elott. 😄 "
HA NEM TELIK RÁ!
Ezt irtam: "akkor vesz egy ps3-at monitorral ha nem telik LCD tv-re"
Felfogtad??
Szerencsétlenkedsz itt a hülységeddel. Próbálsz belekötni mindenbe (legalább jól csinálnád de ez igy csak szánalmas)
vazz egy 5 éves látja mennyire papírvékony az érvrendszered
"azt hittem nulláról megyünk
ha meg annyira mégse akkor:
nem vesz tv-t mert már vlt ps2-je amihez használta / szokott nézni jurósportot is"
Tudod mi a nullarol ? Annyit, tesz hogy nincs senkinek semmije. Az egyik oldalnak se. Remelem igy 5 eves ovisnak ertelmezheto mondatban, neked is leesik.
Szoval nullarol, nem szamoltuk bele a 486osat a felhasznalonak a Junoszty televiziojat, vagy a Sega Master Sytemjet, ami a padlason porosodik.
Erted mar Joli ?
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Az új masina a jelenleg piacon lévõ gépek közül a legdrágább, Európába ugyanis csak a 60 gigabájtos winchestert tartalmazó prémium változatát szállítják, ezt 165-170 ezer forintért lehet megvenni a hazai boltokban.
Egyébként honnan veszed a 2 hónapot? A linken március 13-át írnak, ami 10 nappal EU launch elõtti dáátum.
1280*720...ez aztan akkora felbontás hogy egy 1440*900-at is lazán kezelõ mnonitoron már élvezhetetlen a dolog....
akkor a PC is élvezhetetlen monitoron ennyi erõvel
hadjálmááááár!
Szoval nem fuj a szel nem ugy zorog ahogy te szeretned.
http://www.origo.hu/techbazis/hightech/20070322ps3.html
Szal ennyit a belinkelt 165k-rol ami hat hogy is mondjam nem igazan igaz, mivel eleve a datuma 2 honappal kesobbi mint ahogy kapni lehetett itthonmeg itt a SG-n visszaolvasva a 175-180k-rol panaszkodnak akik venni akartak. Szoval jocskan hetek mulva tortent az arkepzes.
"Utánaszámoltunk, mennyibe kerül PS2-rõl PS3-ra váltani: nem olcsó mulatság, persze a végösszeg jelentõsen függ attól, mennyire igényes a vásárló.
Egy játékkal együtt az új PlayStation 180-185 ezer forintba kerül, egy második irányítóval együtt az ár eléri a 200 ezer forintot. Bár a PS3 hagyományos televízióval is használható, nagy felbontású grafikáját azonban csak HD-képes tévén lehet élvezni, ezekbõl két fõ típus létezik. Már 110 ezer forintkörül be lehet szerezni 1366x768 pixeles felbontású készüléket, ezzel a végösszeg 310 ezer forint körülire emelkedik.
A jelenlegi csúcsot képviselõ 1920x1080-as felbontásra képes, azaz "full-HD" tévékbõl 620 ezernél olcsóbbat nem nagyon találtunk. Aki a jelenleg elérhetõ legjobb képminõséget szeretné kicsikarni a PS3-játékokból vagy a Blu-ray-filmekbõl, annak legalább 800 ezer forintot kell áldoznia az élményre."
Thx internet
konzolon HDTV-n játszol több méterrõl, illetve ha PC-n a monitor elõtt ülve.
Különbözõ élményt kapsz, ha:
konzolon is ugyanaz elõtt a monitor elõtt ülsz, pontosan ugyanúgy, mint PC esetében.
Talán érthetõ, hogy miért fogadom ezt kétkedve...
2007 nyár végén 120on valamennyiért vettem a 26"os Samu Hd Ready tévét... milyen 200-250rõl beszélsz? ( lehet hogy annyiért is vannak egyes modellek, nade kijelzõt 1 millóért is tudok neked nézni azonnal... )
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
-PC-hez: játékok, mert PC minden háztartásban van
-Konzolhoz: csak egy konzol, mert játék van rá dögivel
a sajat görcsös értékrendedet láthattuk felvillani:
baromságot beszélsz majd utána kitalálsz hozzá egy érvrendszert hogy miért is "logikus" baromság ez (közben meg önellentmondásba kavarodsz)
"Jo, vagy nem vesz semmit mert mar van PC-je"
azt hittem nulláról megyünk
ha meg annyira mégse akkor:
nem vesz tv-t mert már vlt ps2-je amihez használta / szokott nézni jurósportot is
Csak igy lesz relevans, sehogy mashogy nem lehet viszonylagos hasonlitast eszkozolni.
Mi kell az elvezetes jatekhoz PC-n es mi kell konzolon.
Mondom elvezetes jatekhoz, ami nem egy akkora kijelzon zajlik, mint a NDSen.
Hanem a megszokott jatekstilus, elvezheto jatekkal, mint PC a monitor elott ulve, illetve fotelbol, divanybol stb TVn jatszva kenyelmesen a konzolon.
Eppen ezert kavaras.
Meg azert is hogy nem tudsz elfekudni a fotelben, amit allandoan megjeloltok a konzol elonyei kozott.
Ezt pedig ne akard elhitetni hogy 17" monitoron fogsz jatszani 3 meterrol a fotelbe elterpeszkedve.
Szoval marad a TV.
2. Fölösleges a kijelzõt beleszámolni a teljes befektetésbe, lévén nem szükséges, ugyanúgy lehet venni LCD monitort is, mint PC-hez - és akkor ugyanaz a kijelzõ. Ezerszer ki volt ez már tágyalva.
akkor vesz egy ps3-at monitorral ha nem telik LCD tv-re
vagy vesz egy PC-t monitorral mert nem telik LCD tv-re
nincs itt kavarás...
Utolsó mondatod;
Itt már joggyakorlatról van szó. A gyakorlat szerint az elõállítási, bekerülési ár mérvadó. Ugyanis az a bûncselekmény / jogsértés, ha a "tisztességtelen" eszközökhöz nyúlsz. Azaz, buksz rajta, mert elbírod, csakhogy a Te termékedet vegyék.
Ezt senki sem kockáztatja meg. Maximum, mint városi legendát terjeszti.
És nyugi, nem mostanra. Már 3-6 hónap után nem ADHATJÁK olcsóbban, ugyanis az ha a pénzügyi év végére nem nyereséges (elõreláthatólag!) az már kimeríti az általad is belinkelt törvény megsértését.
http://www.freetvmaci.info/
LCD tv nem jó pc-hez is?
monitor nem jó ps3-hoz is?
/facepalm
Eleve a befekteteseket sem lehet rendesen kezelni, maskent viszont az ido nem mindegy, hogy mikor szamolunk.
Pelda teljes befektetesre.
Pc:
2005 megkozelitoleg
200-250k egy teljes atlag PC konfiguracio ami jatekra is alkalmas, CRT monitorral.
300k csucskonfig
2008:
150k teljes szinte csucs konfiguracio 17" LCD monitorral,
110k egy atlag konfig 17' LCD monitorral
Konzol:
2007
PS3 indulaskor LCD TV-vel
180k PS3 + ~200-250k 26" LCD TV = ~380k-430k
PS3 most TV-vel
PS3 110k + 110k Samsung 32" HDTV = ~220k
Szoval nem lehet pontosan szamolni mivel az teljesen valtoznak az arak, a technologia es meg sorolhatnam.
segitek:
box 70-80 ezer
pc lap+proc már eleve 50k volt ... 8800gtx pedig 100 felett 😄
Forza.
Forza.
Forza.
Abbol indultam ki (merthogy azzal könnyû számolni) hogy adott MR. Átlagjátékos és játszani akar 2005 novemberében: merre célszerü indulnia. Adott játékot megveheti pécére és xboxra, mindkettõ alá hw kell.
És a pécé hw akkoriban ennyibe került. Világos? Szten nem annyiba került? Linkelj, bizonyitsd.
És hogy ki vett akkoriban ilyen gépet? Én. Például.
Mert egy f@sz voltam az egészhez és pontosan ugy vélekedtem a konzolokról, konzolos játékokról, mint Te és a többiek itt és most. 60 ezerért vettem az X800PRO-t és ürültem neki ... 😊
Forza.
(szebb = általában nagyobb texturák, felbontás, AA - egyelõre)
Forza.
Te most ugy szamolsz hogy teljesen uj gepet veszek, csakhogy ez nem igaz eppen hosszutavon megterult regi a befektetes. Ilyen erovel szamoljuk bele a PS2-t is, ami a konzol tulajdonosnak volt, vagy a 100k-s PCjet, ami bent rohad a szobajaban.
Tényleg elnéztem, de egyszer meg is kell venni egy PC-t ("generációs kezdet"), és az már önmagában legalább 100-120 ezer Ft, fõleg ha évekre kell. És mindez a mai kedvezõbb árakon értendõ, korábban ez inkább 150k+ lett volna. CPU, VGA és RAM egyértelmûen bõvítendõ menetközbe, de az alaplap is csak jó idõben - vagy drágán - való vásárláskor maradhat.
Ez már majdnem akkora baromság, mintha keresnék egy olyan XBOXot, aminek 24karatos aranyból készült a doboza, és 10x ennyibe kerül, mégse jó ma már semmire.
Ki a fene vett akkoriban egy ilyen gépet? Mond a Te ismerõsödnek az ismerõsei között volt legalább 1 ilyen?
Az 1évvel késõbb megjelent Oblihoz cseréltem le az 5600amat(lehet fujjogni tom énis) egy 6600GT re, ami már az általad beszúrt linkben, 1évvel korábban is kb. a felébe került, mint az általad összerakott konfigban található(mert a BOXon ugyebár ha megrohadtam se indult el).
Tehát a #4451ben 230k+a #4452ben adtál még 60kt ez 290k vagyis durván 300k, aki kb 300k költséggel az elmúlt 3év alatt nem tudott megvenni egy PCt, ami kielégíti az igényeit és azt szinten tartani, vagy ha nem értett hozzá és nem volt annyi esze, hogy megkérdezzen valakit, hogy mi éri meg, na az tényleg vegyen egy konzolt és ne pöcsöljön PCvel.
Mint emlitettuk az atlag frissitesi ido 2-2,5 ev kornyeke, es ez nem jelenik meg a tablazatban, mint ahogy az sem, hogy az utolso ket evben mennyivel elorebb jar pont ezeknek a frissiteseknek koszonhetoen a PC.
Szoval ez a grafikon igy ahogy van hasznalhatatlan, foleg azert nem mert rengeteg intervallum van, ami nem mindegy a ket szereplo megiteleseben.
Mondok egy peldat, 2007ben jott ki a PS3 amikor mar jocskan kint voltak a dual core 6os sorozatu Intel processzorok, amik a mai napig kis tuninggal kihajtanak egy 4850es ATI VGA-t, tehat az akkor VGA lecserelesevel gyakorlatilag 10-20k forint kulonbseggel, minden mai jatekot elfuttatnak, viszont az X360-al szemben mar elonyben vannak.
Szoval az ilyen osszehasonlitas teljesen felesleges, mert mindket oldalrol lehet olyan idoszakot talalni, mivel eltolodasok vannak, amik a masiknak kedveznek.
Mert õ annak az árát nézi, ami megfelel a konzol játékokban visszaköszönõ teljesítményének. Te pedig az évszámokat. A legdurvább 2005-ös csúcsgép sem elég ma már maradéktelenul a legújabb játékokra (a Box viszont igen), és ezt áltlaánosságban értem, nem a Crysisra gondolva.
Vajon azért kell alá erõsebb PC, mert "szebb" a játék mint konzolon, vagy azért mert szebb konzolon _is_, vagy mert az átlagpécét nézve már megtehetik, hogy leszarják az optimizációt?
Milliónyi hardverre optimalizálni sok idõ és pénz, sokkal nehezebb, mint célhardverre.
Szoval laptop tudod, itt is beleszamit a PC kategoriaba, mint X86 processzorral megaldott szemelyi szamitogep, es nem kell osszevonni egy teljesen mas felepitesu NDS-t a PS3hoz, hogy konzol, mikor semmi koze nincs egymasnak a kettohoz.
Nem mond már, hogy egy 2005-ös gép kompletten többe kerül, mint 50-60ezer forint!
(120-nak írod? Annyiból most fejlesztettem gépet júniusban, igaz vinyó, DVD, bill, egér maradt, a monitort meg nem számoljuk bele, de ez már tuti, hogy elég lesz az X360 végéig.)
Amit az elõbb idekopipészteltél, az mennyibe kerül ma? (Attól most tekintsünk el, hogy az ma már gyenge)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
tehát a FELE
és JÁTÉKRA
merthogy arról beszéltünk 😉
szal nemértem hogy jön ide a toshiba notesz ...
Forza.
Toshiba Satellite AMD Athlon X2 TK57
Ezt is érdemes lenne megvizsgálni...
Vajon azért kell alá erõsebb PC, mert "szebb" a játék mint konzolon, vagy azért mert szebb konzolon _is_, vagy mert az átlagpécét nézve már megtehetik, hogy leszarják az optimizációt?
elõre lefogadom, h játszadozni max c64 emun lehet rajta 😄
Forza.
xbox induláskor 110ezer ft volt
ps3 indulás 165ezerért (2007 tavasza (ennyit késett???))
Forza.
Lehet, hogy el kéne tolni jobbra, hogy figyelembe vegyük, hogy a konzol megjelenésekor nem volt elérhetõ ilyen PC.
De érdekelne, hogy miért érzem rosszul?
1-2 hét mulva 50-53ezerbe kerül majd egy x360, ennyiért (amig a box ennyibe fáj) nem lesz pc, ami elvinné a gémeket 720pben - szerintem
---
ami viszont tény, h a konzolosnak is kell egy pécé ... 😊 ez azért bonyolitja a számitást
Forza.
Ha ketszer ujitok fel az kb 100-120k ami kevesebb mint egy konzol ara a kiadasnal, viszont mar a 2. felujitasnal elobbre van technikailag a PC, mint a konzol, aminek kozel meg ugyanannyit kell kibirnia a piacon, mint amennyit az elso cseres gepemnek kellett.
Nos igy nezve a dolgokat, akkor melyik eri meg jobban ?