17438
-
Zóanagyvarázsló #7181 Költői kérdés: vajon azok a logók eltartják az egész piacot? -
#7180 Ebben mondjuk van igazság, de ezt csinálják is ezerrel. Nem véletlenül van a Crysis elején Nvidia és Intel logo... -
JamesRyan #7179 SZiasztok,
Nem olvastam vissza,lehet hogy már beszéltetek róla,de sztem amíg a pc-re tervező-fejlesztő hardver(elsősorban a graf miatt)videókártya gyártóknak amikor jelentősen kevesebb eladásai lesznek ezen hardverekből a játékfejlesztők "ps3 és box360 kizárólagosság" miatt,na akkor fognak ők a játékfejlesztőkbe lóvét pumpálni és eröltetni,hogy igenis legyen pc-re game.nekik az nem buli ha a játékos nem vszei a hardvert,ha jobban belegondoltok nagyon sokan az új és új játékok miatt fejlesztik a gépüket,nem pedig az "ofisz" hardverigénye miatt.Ha ez nem lezs a hardver gyártók mit csinálnak a k...va jól fejő tehénnel,sztem nem fogjá hagyni hogy levágják az aranytojást fejő tyúkot(képzavar).
remélem érthető,mert a végére belezavarodtam.
üdv -
#7178 Halo3
Egész jó trilógia, szerethető és TITOKZATOS ( még most se tudod ki az a májercsíf, sose láttad az arcát ) + Cortana... új és egyedi unviverzum, amiből még egy RTS is készül.
Zenébe nem lehet beleköpni annyira jó és igényes.
Grafika messze nem csúnya, de lehetne szebb is egyes részeiben, de atom stabil fps végig, és tök mind1 mit látsz a képernyőn... a fények még mindig az egyik legjobbak amit láttam játékba.
Jatékementben változatos, sok különböző helyszín, nagy harcok, kis harcok, járműves harcok, taktikázós harcok... változatos, pörgős, sose válik unalmassá. -
Ry0K3N #7177 "Warhead - a héten próbáltam... nagyon szép, nagyon jó a szinkron, de nagyon gyér játékmenet... zéró történet, zéró minden, egyhangú klikkfeszta." Igen ugyanz mint a Halo 3. Ott azért volt némi semmitmondó történet is. Nem tudom miért doja el az agyát mindenki a Halo story-tól, annyira nem nagy szám. -
#7176 Resitence 2?
Killzone 2?
Halo 3 Recon?
Még egyik se jelent meg bazze!! :DDDD
"Igényes Fpsekek amik pécére valszeg nem fognak kijönni soha már..."
Hát azok aztán komoly érvek... :DDDD Egyik gagyibb a másiknál. A Halo ugyan jó, de az lesz PC-n. :) -
#7175 BiA - multi
FarCry2 - multi
Stalker - ez rettentő jó, karácsonykor veszek egy ócsó pécét és mellé Stalkert + kieget
Warhead - a héten próbáltam... nagyon szép, nagyon jó a szinkron, de nagyon gyér játékmenet... zéró történet, zéró minden, egyhangú klikkfeszta.
Resitence 2?
Killzone 2?
Halo 3 Recon?
Igényes Fpsekek amik pécére valszeg nem fognak kijönni soha már...
The Darkness
Halo3
Condemned 2
Resitance 1 ( egyesek szerint, szerintem nem... )
-
Kéééééééééééész!!! Warezhörcsög!!! Szakadok a csákón!!! Ezaz cézár, ne hagyd abba, addig van még min röhögni!!! :D -
Zóanagyvarázsló #7173 Mindezek után elgondolkodtatunk azon, hogy vajon érdemes e a kiadóknak a közös fejlesztések során bármiféle előnyben részesíteni ezt a platformot a hamarabb kiadott demókkal, a PC-re már meg sem jelentendő folytatásokkal, illetve a néhány esetben akár hetekkel hamarabb megvásárolhatóvá tett teljes játékokkal.
E felvetés és az egész hozzászólásod kapcsán egy tényt nem veszel figyelembe: a konzolos warez körül nem azért kevesebb a rinya, mert nem létezik, hanem mert a szerinted töredéknyi tábor (és ezért töredéknyi warez), mégis többször annyit vásárol a multiplatform címek túlnyomó többségéből (és a mainstream többsége multipaltform), mint akik PC-re teszik ezt.
Persze lehet jönni a PCGA felmérésével és az MMO-k sikerével, ez egy fontos és becsülendő adat, de ettől még jelen felvetést tekintve egy BioShock vagy egy CoD4 (és a sor hosszan folytatható) konzolon bizonyult jóval piacképesebbnek. Ez nem jelenti azt, hogy ne éppen a multipaltform lenne a trend, de éppen ezért kissé hibás az elmélkedésed, és ez is megmagyarázza a kiadók más tanulságra jutását. -
#7172 Ez az! Ja és ne rinyálj, úgysincs igazad!!
Ezt olyan élmény leírni neki mindig. :D -
#7171 A warezzal rendelkező Xboxra nagyságrendekkel több játékot adnak el, mint a warezmentes PS3ra, persze ez nem menstség egyik warezhörcsög számára sem, de tisztán látszik hogy a warez ellenére is a legtöbb gém erre megy el... -
#7170 Most nem fogom felsorolni 10 év fps termését. Egyszerűen azért nem, mert túl sok van és nem tartom fejben mindet. Ami jön dobozra, jön PC-re is.
Ja és igen, Crysis és Stalker. Nem elég?? A Crysis jó kis fps, nem tudom, miért sír a szád folyton, hogy "az nem ér". A Stalkert meg aki megveszi, évekre elvan vele, mert annyi benne a lehetőség meg sok hozzá a fasza mod. Na de ez neked nem jelent semmit, mert nem kontrollerrel kell tolni a szaros tévé előtt. -
#7169 BiA, FarCry2, Stalker, Warhead, stb. Jön erre is, épp elég. És akkor nem hozom fel megint az egeret.... Irányítsd az FPS-t kontrollerrel, nyugodtan, és örülj neki.... -
#7168 Te az USA -ban élsz? Ha nem, akkor mi a túrónak rakod ezt ide? -
#7167 A Stalker! ez egy db, más? -
#7166 Mert olyan marha sok AA fps van pécére... mi is? Krájzis? ugyanmár... -
#7165 Egy Harry Sheldonnak a jovorol kell megnyilvanulnia nem a jelenrol es multrol vazz. ;) -
#7164 "Hiába rinyálsz, úgyis leáldozott!" -
#7163 Ez meg így is van.
A példák pedig, amiket hoztál, pont beleférnek a keretbe. A BF:BC azért nem jön PC-re, mert nem lenne rá akkora igény. Van nekünk FPS elég, a BF a PC-n mindig a multiról szólt és fog is. A Condemned 2 meg az első rész langyos fogadtatása miatt nem jön, gondolom. Meg is értem őket, noha az első rész jó kis játék volt. -
#7162 Ehhez nincs is mit hozzáfűzni. rinyacézár sem mondott semmit, csak linkeli ide a vacak eladási adatokat. :)
Mindenesetre köszönöm Harry-nek, hogy vette a fáradtságot és a karaktert nem sajnálva hangot adott véleményének - az igazságnak. -
#7161 Ezt senki nem állította, értelmezd, amit olvasol! -
#7160 "természetesen tisztelet a kivételnek, amelyből szerintem mindkét oldalon van, bőven." -
#7159 Akkor én vagyok egyedül aki nem? -
#7158 Szoftvereladások, USA, 2008 szeptember
1. Star Wars: The Force Unleashed (Xbox 360) - 610,000
2. Wii Fit (Wii) - 518,000
3. Rock Band 2 (Xbox 360) - 363,000
4. Mario Kart (Wii) - 353,000
5. Star Wars: The Force Unleashed (PlayStation 3) - 325,000
6. Mercenaries 2 - World in Flames (Xbox 360) - 297,000
7. Wii Play + Wiimote (Wii) - 243,000
8. Madden NFL 09 (Xbox 360) - 224,00
9. Star Wars: The Force Unleashed (Wii) - 223,000
10. Madden NFL 09 (PlayStation 2) - 158,000 -
#7157 ezzel kapcsolatban csak annyit, hogy egy szemernyivel sem jobbak vagy rosszabbak a konzolosok a pc-seknél: azaz, akinek lehetősége van lopni a játékot, az megteszi, azaz aki warez-ol, az csinálja bármelyik platformon. ahogy én látom, aki xbox-ot vesz, azért veszi, mert szerinte olcsóbban jön ki a gép, mintha a pc-jét fejlesztené...
...és nem azért vesz konzolt, mert ő a becsület bajnoka.
természetesen tisztelet a kivételnek, amelyből szerintem mindkét oldalon van, bőven. -
#7156 ahogy nézem, minden, amit a PC-s közönség hajlandó elfogyasztani a konzolos kínálatból (mittomén, pl. nem ilyen "lekaszabolok 10.000 embert kínai vhuszia-hősként"), előbb vagy utóbb kijön PC-re is.
persze egy-két ellenpélda is van (condemned 2, battlefiled bad company - persze még bármi történhet).
szóval az egyetlen változás amit látok, hogy legrosszabb esetben is először konzolra írnak, aztán portolnak, de az okosabbja, vagy ahol a kiadó engedi, leginkább minden platformra egyszerre írja a játékokat. -
Harry Seldon #7155 :D
Lehet, hogy az elmúlt napok egyértelmü fejleményei talán jobb és ésszerübb döntésekre sarkallják az érintetteket. -
tyrant71 #7154 "Mindezek után elgondolkodtatunk azon, hogy vajon érdemes e a kiadóknak a közös fejlesztések során bármiféle előnyben részesíteni ezt a platformot a hamarabb kiadott demókkal, a PC-re már meg sem jelentendő folytatásokkal, illetve a néhány esetben akár hetekkel hamarabb megvásárolhatóvá tett teljes játékokkal."
mit kell ezen elgondolkodni?
a kiadók már eldöntötték: érdemes -
Harry Seldon #7153 Nagyjából a konzolok, és a számítógépek együttes létezése óta megy a ma már örökösnek számító és végeláthatatlan balhé arról, hogy vajon melyik tábor hajlamosabb arra, hogy a megjelenő játékokat a becsületes megvásárlás helyett egészen egyszerűen ellopja. Hatalmas viták folynak arról, vajon a konzolosok, vagy a PC-sek termelnek e nagyobb károkat, közben mindig a másikra mutogatnak, ezzel mintegy felmentve saját ténykedésüket warez-ügyben.
A konzol tulajdonosok egészen eddig úgy gondolták – jobban mondva azt állították… -, hogy a PC-s tábor az, amelyik sokkal pofátlanabb, szemérmetlenebb módon képes bármit letölteni fizetség nélkül, ráadásul tovább rontotta a helyzetet az a tény, hogy a számítógépes játékok általában sokkal barátságosabb áron érkeznek meg a boltokba, mint XBox-360-as, vagy PS3-as változataik. Így a konzolos scene - úgy tűnt -, joggal gondolhatta azt, hogy ezek a pécések milyen elvetemültek, amikor feleannyiba kerül nekik egy játék mint nekünk, akkor is inkább az illegalitás útját választják.
Szentek lennének a konzol tulajok? Nos, akinek PS3-as gépe van, az nyugodtan hátradőlhet, a játékosok legbecsületesebb, mondhatni, legtisztább rétegéhez tartoznak, hiszen a Sony masinája a mai napig megtörhetetlennek bizonyult, így erre az eszközre egyáltalán semmilyen mértékben nincs kalózkodás, nincsenek lopások. Aki PS3-al akar játszani, az bizony először a boltba indul el, nem pedig egy torrent oldal konzol szekciójára kattint…
De mi a helyzet például az XBox-al? Nos itt már sokkal komolyabb a helyzet. A warezolás ezen a platformon is állandó reneszánszát éli, a hivatalos frissítéseket napokon belül követik a flash-kompatibilis javítások, így a Microsoft gépével rendelkezők minden további nélkül hozzájuthatnak napi betevő játékaikhoz az interneten – természetesen (?) bármiféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül, azt megkerülve. Mindazonáltal ez a tábor talán az egyik legszemforgatóbb, legálszentebb, legképmutatóbb, hiszen amíg a PC-tulajokra hányták az epét éveken keresztül, addig úgymond fű alatt azért egész szép anyagi veszteséget – bizonyos nézőpontból vizsgálva persze csak teoretikusan – okoztak a játék kiadóknak, forgalmazóknak azzal, hogy tízezerszám töltötték le az aktuális megjelenések feltört változatait.
Mindezek ellenére valahogy az a kép élt ezekről, az emberekről, hogy jóval becsületesebbek, mint PC-s testvéreik. Ez a téveszme azért alakulhatott ki, mert a next-gen konzolosok e vállfaja még mindig csak egy apró közösség a PC gamerekkel összehasonlítva, így illegális ténykedésük sem volt oly mértékben szemet szúró, nagyságrendileg kevesebb ember vetemedett lopásra.
Eközben a személyi számítógépekre játékidényben hetente, vagy akár naponta érkeztek-érkeznek ilyen-olyan csemegék, a warez scene hatalmassá dagadt, olyannyira, hogy az utóbbi időben mind a játék készítők, mind a kiadók egyre élesebben fogalmazzák meg nemtetszésüket a tolvajlás mind nagyobb térnyerésével kapcsolatosan. Tény, hogy milliók és milliók választják a könnyebb és ingyenes beszerzés lehetőségét világszerte. Vérmesebb konzolpistik még azt is kijelenthetik, hogy még az XBoxon huszárkodó egyének is csak PC-vel képesek megvalósítani a szoftverlopásokat, hiszen önmagában a next-gen platform erre alkalmatlan. Letölteni a különböző kiadásokat, kiírni azokat lemezre… - Erre cska az képes, akinek van számítógépe is, ha valaki ezzel az eszközzel nem rendelkezik, az vagy mászkál a piacra szombat délelőttönként, vagy mászkál a boltba az új megjelenések alkalmával.
Összefoglalva kissé torz képet kapunk a játékos társadalom platformonként való megoszlásáról, az utóbbi időben szinte már csak azt hallhattuk, hogy a PC-n játszó hamiskásan mosolygó, éjjel-nappal letöltögető tömegek okolhatóak a játékipar sokszor emlegetett válságáért, amely esetleg kimerül abban, hogy John Carmack idén nem vesz háromnál több Ferrarit. Mint már említettük, a fekete bárány a PC-s társadalom lett még a kiadók részéről is, az XBoxosok pedig összekacsintva egymással, mosolyogva írták ki a játékaikat, hogy aztán felpörgethessék a lemezt a flashelt meghajtóban.
Idáig ez a maga abszurd módján, így-úgy tartható is volt. Ám az utóbbi napok-hetek eseményei megvilágítani engedik az XBoxos játékosok erkölcsi mélységeit, amelyek vetélkednek az annyiszor meghurcolt, sokszor szidott, legfőbb mumusnak kikiáltott PC-sek becsületbeli hiányosságaival.
Fallout 3, Far Cry 2, Fable 2. – Mind XBoxos megjelenés, mindhárom jóval a hivatalos kiadási időpont előtt tűnt fel a megosztó oldalakon, mindet hatalmas iramban és mennyiségben tépik le a netről ebben a pillanatban is az egyébként talpig becsületes konzolosok. Ez a fejlemény mintha rácáfolna mindarra, amit eddig el akart hitetni magáról a konzolos társadalom, jelesül azt, hogy az ő szegmensükben jóval kisebb a hajlam a kalózkodásra. – Ennek cáfolatára persze nem kellett volna várni három top játék feltört változatának megérkezéséig, hiszen mindenki tudja, hogy amennyiben egy kiskereskedelmi egységben vásárol magának XBoxot, akkor a roppant segítőkész kereskedők külön kérésre ott helyben feltörik a gépét némi felár ellenében. Az interneten tucatjával hirdetik magukat a warez-guruk, akiknek szép bevételük származik abból, hogy a roppant becsületes konzolosok efféle igényeit kielégítik, tehát szó sem lehet arról, hogy egy könnyedén megkerülhető másolásvédelemmel rendelkező konzol esetében ne legyen magas kalózkodási szint.
Ó, dehogynem! Az egyértelművé tehető válasz ott bújik fentebb, az írás egy korábbi részében. Egyszerűen csupán arról van szó, hogy a konzolosok, ezen belül az XBoxosok tábora kisebb, mint a csaknem minden átlagos háztartásban megtalálható PC platformé, így mindeddig nem volt annyira szemet szúró a tolvajlás a nagy testvér árnyékában a sunyi folyamat.
A pár napja kiszivárgott három játék esete azonban szertefoszlatja ezt az illúziót és megmutatja a next-gen warez közösség valódi és teljes arcát: Amennyiben lehetőségük van arra, hogy feltört, így ingyenessé tett játékokkal szórakoztassák magukat, azonnal hatalmas sávszélességeket lefogva esnek neki a torrenteknek, pörkölődnek a lemezek, mosolyognak a pistikék.
Nincs szükség további szentfazekaskodásra. XBoxra épp úgy lopnak az emberek, mint PC-re, csupán a táborok méretéből adódó nagyságrendekben van némi különbség.
Mindezek után elgondolkodtatunk azon, hogy vajon érdemes e a kiadóknak a közös fejlesztések során bármiféle előnyben részesíteni ezt a platformot a hamarabb kiadott demókkal, a PC-re már meg sem jelentendő folytatásokkal, illetve a néhány esetben akár hetekkel hamarabb megvásárolhatóvá tett teljes játékokkal. -
#7152 FUJJ!! TE SZÉGYENTELEN!! LETÖLTÖD???? UNDORÍTÓ VAGY!!!
Ezt írná most erre egy konzolfanboy. :) -
#7151 ArmA megéri az árát, de olyan gépszörny kell neki a hatalmas terület miatt, hogy a Crysis is csak pislog... -
#7150 Az a baj, hogy ehhez "együtt kéne működni" a warezosokkal... ami ugye nem fog menni a kiadók jelenlegi hozzáállása mellett. Viszont ha arra gondolok, hogy pl. a Splinter Cel 3-at milyen sok játékos megvette PC-re a normális warez változat hiánya miatt, van benne valami. Két év kellett az első, viszonylag jó crack-ig. Előtte csak rossz, bugos megoldások voltak, amik hol működtek, hol nem. -
#7149 Igen, és így növeled a statisztikában a kiadóknak kárt okozók értékét. Mert ugye azt nem veszik figyelembe, hogy akik megveszik nagyrészt letöltik és kipróbálják előtte. Sem azt, hogy azok esetleg csak úgy letöltik ha már lehet, de amúgy nem is vennének játékokat.
Persze konzolon már nem olyan egyszerű (mivel egyrészt gépen tölti le, azt ki kell írni duplarétegüre, és a konzolt is csippeltetni kell ami garancia vesztést és live-ről tiltást is magával hoz), így amivel nem nagyon szeretnének játszani azt nem töltik le.
Nekem is van vagy 100 giga játék a gépemen, és 2-3 van amivel játszok csak az elmúlt időben (meg pár giga kisebb ingyenes játékok is)... nem dicsekvésből mondom. Ha konzolt vennék, egyikre sem pazarolnék még egy duplarétegüt sem... max 1-2.
Van néhány játék, amit szivesen megvennék (pl; Armed Assault, vagy majd a GTA4), sajnos a jelenlegi anyagi helyzetünket nézve valószínűleg nem mostanában lesz :( -
#7148 Jah csak mostmár nem a topikban kérdezik meg, hanem privát üzenetekbe másoktól (de nem igazán értem miért, mikor ott van 3 oldal ahol fenntvannak a törések, és vagy száz amin kulcsok... mind1 :S).
Az is jó megoldás lenne egyébként, ha warezra mondjuk csak 1-2 héttel, vagy csak pár nappal később kerülne ki a játék. -
#7147 Azért a dologhoz tartozik, hogy egy NFS-t például hájpolhatnak, az értelmesebbje attól még nem veszi meg, azaz, a GTA-k hájpja eddig jogos volt, aki megvette, nem csalódott. (nagy többségében)
Amit eddig a GTAIV -ből levettem, az az, hogy "komolyodott" egy kicsit, ami nem gond, legalábbis, ami engem illet. Aztán majd meglátjuk.
Mielőtt azzal jönnél, hogy persze, majd tuti letöltöm, előre szólok, igazad van. Le fogom tölteni. És ha jó, azonnal megveszem. Legutóbb ez a Sacred2-vel esett meg. Letöltöttem, játszottam, (Törni sem kellett, ugyanis szabad letölteni, kipróbálni, megy eredeti lemez nélkül, csak 13-as szint után 1 pontot ad, bármit-bárkit hentelsz le. Korrekt hozzáállás, és sokkal többet ér warez ellen, mint bármilyen védelem, amit pillanatok alatt megtörnek) Megtetszett, másnap hozta a futár....
És gondolom, nem a megfelelő törés hiánya miatt nem egy játékos megtette.
Amúgy az pedig vicces volt, amikor mondtuk, hogy konzolon is "akad" warez, istencsászár válasza az volt, hogy nem igazán. Mondtam neki, nézze meg a 360-as topikot, (Aminek a fejlécében, kiírási, flashelési tanácsok voltak!) mire az volt a válasz, hogy már nincs, mert REND van tartva. Ha rendet kell tartani, akkor annak OKA van, nem.... Szóval, most röhögünk...
Amúgy meg lehet nézni a PC-topikokat. Arra a kérdésre, hogy nem megy a crack, ritkán link a válasz. Ill általában a megfelelő topik linkje a válasz. Tehát nálunk is alakul a REND, de ettől, még van warez.... -
#7146 Hát nagyon kíváncsi leszek rá. Már csak pár hét és itt a PC-s port. Akkor meglátjuk. -
#7145 GTA IV. -nél iszonyat volt a hype...a hype királyának is nevezhetnénk, ennél nagyobbra még láttam fújva lufit...és a tartalom is hasonló volt... -
#7144 Aha, tehát ha PC-n játszol, becstelenebb vagy. De jó tudni. :D -
#7143 Jah, nagyon sokszor írták máshol is, hogy konzolra szinte nincs warez, mindenki olyan jó hogy megveszik a játékaikat nem úgy mint a PC-sek. És hogy főként ezért nem éri meg kiadni PC-re. Hát egy frászt.
Csak 1 példa.
"Dzson
2008. okt. 06. 17:12 #17
A "megvennéd" szót cseréld le "letöltenéd"-re. Elfelejtettem, hogy pécés topicba írok. :)))))))) "
Aztán kerestem, de nem találtam meg Timman -nak a hozzászólását (majd megkeresem délután ha gondoljátok), ahol azt írja, hogy a konzolosok alapjában véve becsületesebbek és megveszik a játékokat. (nem tom hogy írta szó szerint).
GameStar -on még nagyobb hülyeségeket is olvastam. -
#7142 Nem, csak látszott, hogy nem értetted, miért írtam a warezos hsz.-t. istencsászár megint el volt szállva és gondoltam, írok neki valami szépet. Szerinte ugyanis a konzolosok sose warezolnak. Na persze. :)
16k??? OMG, nekem már a 12k is hajmeresztően sok. Amúgy a GTA4-re sokan panaszkodtak. Nem lett akkora szám, mint az SA vagy a korábbi GTA-k...