A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com
Sokan emlegetik, hogy milyen sokoldalú a pc, lehet rajta dolgozni.
Aha, kiskorúként mit dolgozol?
Hát videót vágok.
Szerintem ez az oka. Lehet rajta dolgozni, csak aki nem tudja még, hogy konkrétan mit is, az a videovágást fogja felhozni, mert más munka jellegû tevékenységet nem végez rajta.
Szerintem...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A szim pécén:
- Simbintõl eltekintve garázsprojectek
- az összes Simbin az rfactor motorra épül ami szintén mondható egy kisebb csoport fejlesztésének, hiszen kiadó nincs... a játék meg hemzseg a hiányosságoktól, és látszik rajta hogy kis költséggel készülget ( megvettem, mert jó és mert használom, de ettõl függetlenül az egész egy nagy buhera, modding... )
- van itt még LFS, netkar amik a garázs projectek királyai
- van itt iRacing, amibe nem mennék bele...
- ezek a szimek technológiában sok évvel le vannak maradva, ha ugy tetszik elavultak...
Konzol fronton
- van egy Forza 2, amiben szintén akadnak hiányosságok, de egy komplett játék, liszenszelt autókkal, hangokkal, kidolgozott karrier móddal és minden egyébbel.
- va egy GT5p, lenyûgözõ grafikával, liszenszelt autókkal, ebbe is vannak hiányosságok, de ez csak egy demo, a teljes majd 2010ben jön.
Rájuk lehet mondani h nem szimek, de amit nyujtanak az a kidolgozás illetve "élethû" vezetési élmény azok ebben a két játékban valósul meg úgy ahogy, nem pedig a pécé szimeknek nevezett izékben.
És itt a képbe kerülhet az is hogy a mezei játékos nem fog LFSezni vagy WTCCzni, GTRezni, rfactorozni, mert ezek rétegjátékok, azok is veszik meg és azok is használják nap mint nap, míg egy Forza, GT számura is csábító lehet...
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
A felmerülõ problémák, kockázatok a játékszoftverek jellegébõl következnek. Erre megoldás a játékkölcsönzés, a cserélgetés, mert úgy olcsón kijön az ember egy rossz választás során is. Ez PC-n kissé nehézkesebb. Természetesen én is a hosszú és tartalmas demókra szavazok )viszont ez üzletileg nem feltétlen racionális), de ezek már szinte csak rétegjátékokra, független fejlesztésekre jellemzõk. (Nem mintha régen midnen demó nagyon hosszú lett volna, de egy 4-5 pályás side-scrolling játékhoz nem is lehetett 2-3 órás demót rittyenteni.)
Természetesen nem tartalak a magatartásod miatt huszárnak, az nyilvánvalóan egy másik kategória. De ez nem jelenti azt sem, hogy helyesnek kell tartanom azt, bólintanom kell rá.
Karácsony óta le sem vettem az asztalról, és a gépbe is be van dugva, folyamatosan....
http://www.freetvmaci.info/
Nem, nem azt mondom, hogy _azért_ korrekt dolog warezolni, _mert_ magasak az árak. Nem is állítottam, hogy korrekt dolog lenne, egyáltalán. Viszont leszarom, ennyi.
"Ehhez viszont fölösleges különösebb ideológiát, erkölcsiséget kreálni, és kommunizmust emlegetni, ha valaki nem helyesli ezt a tevékenységet"
Azt csak azért hoztam fel, hogy lásd, hogy a jog nem mindig az erkölcsöt követi... Nem ideológia, hanem nekem belefér, és nem tartom erkölcstelennek.
De mindegy is, nem itt fogtok belõlem jó fogyasztót nevelni, meg én sem belõletek anarchistát, úgyhogy hagyjuk is.
Konzolon a Forza Motorsport, illetve a Gran Turismo a két nagy "szim" frencsájz. Ezek más jellegûek, mint a pécés szimek, bizonyos szempontból "butábbak" (TC-k lehetõsége), más szempontból (produkciós értékek) fényéveket vernek a PC-s garázsprojektekre.

Forza.
És pécén volt gádofvór meg szupermájió??! <#zavart1>#zavart1>
Inkább NFS, Far Cry 2, ilyesmit lehetne összehasonlítani ebbõl a szempontból.
500/700 ezer játékra 6 év alatt nem kevés, és valoban akkor azonos összegbe kerül a két platform... mondjuk ez meglep, de egyelõre nem látom az ellentmondást 😮
viszont h vki ennél kevesebbet költ játékra, a pécé lesz a drágább platform, ha többet, akkor pedig a konzol
szoval, aki havi 1 zsiruj játéknál többet vásárol, az pécével jobban jár
/me meglepõdött
Forza.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Amit most írsz, az alapján viszont már minden abszolút tiszta sor. Sajnálsz rá ennyit kiadni, és mivel van illegális út azt választod, nem izgatod magad a biznisz szereplõi miatt. Ez is egy álláspont, viszont törvényekbe ütközik, és én személy személy szerint erkölcsi szempontból sem helyeslem ezt a hozzáállást. A kiadók is nyilván gonoszak, rosszak (az már más kérdés, hogy a magamfajta pénzébõl gyûlnek össze a dollármilliók egy-egy játék készítéséhez, melyekkel mindannyian játszunk, nem csak jacuzzira és nõkre költik), gondolom te is az üzlettársakkal, ügyfelekkel egybekkel, ebbõl kell kiindulni, ez vezet a szép jövõ felé...
Ehhez viszont fölösleges különösebb ideológiát, erkölcsiséget kreálni, és kommunizmust emlegetni, ha valaki nem helyesli ezt a tevékenységet.
Értem, hogy mit mondasz, mi több, megértem. De ellenpéldának itt vagyok én. UTÁLOK gameplay videókat, rivjukat nézni. Egyrészt van saját véleményem, nem igazán érdekel másé, ha egy játékról van szó, másrészt nekem ne lövögessenek le poénokat a videókban. Nekem marad a kipróbálás. Ami pl a MoH:A nál egyedül a warez volt. Ugyanis, ha nem vagyok óvatos, bevallom, demo alapján megvettem volna. Fórumokon agyatlan fikázás, vagy istenítés megy, kinek higgyek?
Aláírom, nem szép dolog a warez, de míg az arány nem fordul meg, és továbbra is 80-20 lessz az arány a szemét javára addig amit mondasz szép és jó, de nem mindenkire igaz.
A másik. Mivel az arra érdemes játékokat megveszem, még csak huszárnak sem érzem magam... Na erre varrjál gombot... (Természetesen ez itt csak kiszólás!)
szakmai vitát 😄 sg forumon 😄D te tényleg ezért vagy itt? h szakmai vitát folytass? 😄
DMC4 - magyarázd meg, hogyan illik az elméletedbe, miszerint ugyan annyian warezolnak és az arányok végülis azonosak 😄
Szintén beleveheted a magyarázatba, h ugyan COD4-et többen nyomják pécén, mégis az eladások alapján ha csak az egyik konzolt is vesszük alapul (már ez is vicc, de legyen) többszörös eladás volt koznolon ...
tehát miféle képlet alapján jön ki, h azonos arányban kárositottak meg Téged a pécések és a konzolosok? 😄
Forza.
6 évre lebontva, (egy konzolgeneráció) nekem az ár;
hw; 2-300
sw; 4-500
Neked
hw; 100
sw; 6-700
Kb ez a reális, akkor, ha a feltételek azonosak. ez kb megfelel a 20-30% nak is, és a jelenlegi áraknak is. Hozzáteszem, ebben minden trükk benne van már, kivéve a warez. Mert akkor elméletileg a konzol gyõz, de akkor le kell számolni azt hogy a multi ugrott, és a gari is.
Nem tudom kinél hogy mûködik, nekem sikerül kikerülnöm õket. Mondjuk nálam a MoH:A már a téma miatt fennakadt a rostán, nem érdekelt egy 1000. II. vh-s FPS. Ami engme nem gyõz meg az elérhetõ anyagok alapján az kimarad vagy a sor végére kerül. Hogy ezzel olykor komoly játékélményrõl mondok le? Amíg van egy halom végigjátszatlan játékom, és akadnak friss megvásárlós címek is, addig nem hiányoznak - a pénztárcámnak sem. Ez pedig aligha fog változni, sõt pár plusz paltform beszerzésével megtöbbszörözhetem a beszerzendõ címeket.
Egyébként pedig kinél hogy mûködik ez, egy FPS-mániákusnak nyilván többet kell tapicskolnia a trágyában, ha a kedvenc mûfaja midnen közepesnél jobb címét végig akarja játszani. (Már ha van ilyen.) Mindenesetre én nem érzem azt, hogy vakon botorkálnék a sok-sok újdonság között.
Az egyik, hogy valamit nem veszek meg, mert annyit nem ér. Eddig azt hiszem egyetértünk, és nem is zavaros.
A másik dolog viszont, hogy rajtam kívülálló körülmények lehetõvé teszik, hogy elérjem az adott tartalmat ingyen is. Ja, hát ingyen azért megnézem, majd hülye leszek nem... Az én hibám lenne, hogy elérhetõ ingyen is?
Harmadik a lelkiismereti kérdés, amit én személy szerint magasról leszarok. Nekik _csak_ a profit számít, hát akkor nekem is. Ennyi.
Tudod mit ? Inkább irok egy scriptet, hogy ne lássam mekkora debilségeket irsz ide.
Videó mániákus vagyok. Annó faterom állandóan fényképezett, otthon laborált, és valahogy átragadt. Aztán én váltottam, most a videó megy.
És bár hiába próbálkozom, már filmkészítés közben is "vágni" az anyagot, egy kis effektezés, pár felirat, egy bekapcsolva felejtett rész kivágása nem árt, sosem. Meg amúgy is átteszem DVD-(k)re, külsõ vinyókra, (amit erre a célra veszek!) akkor már miért ne vágjam meg kicsit? Sok geg elõhozható így.
hw 330ezer
sw 170ezer
nekem (összesen 7-800ezer???):
hw 100ezer
sw 700ezer
látod a visszásságot? vmi nem stimmel, hiszen azt irod "azonos szokásokkal játszanánk" ... tehát ugyan azokat a játékokat vettük volna, de nekem több mint háromszoros árat tüntettél fel! holott korábban te is elismerted h olyan 20-30% lehet a játékok közt az árkülönbség 😊
azért is torz a dolog, mert 2001 ota már ez a második konzolgenerácio és 100 ezerbõl én sem usztam volna meg a dolgot 😊 inkább 200, ha az xbox1-et eladom a 360 megjelenésekor...
Forza.
dmc4
Forza.
De nem ez a lényeg. Mekkora név VOLT már a MoH? Tönkrevágták. Agyatlan profithajhászással. Vagy az NFS, vagy nagyon sok minden. Az a lényeg, hogy a minõség esett, az ár nem... Ez akkor is igaz, ha volt, akinek tetszett....
Tudod, vannak designerek,grafikusok,zeneszerzõk, speciális kóderek és sorolhatnám.
De azért oszd tovább az észt, garázsszakértõ úr.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
nekem már videókból leszûrõdött hogy moslék, így továbbá feléje sem néztem... nemhogy letõccsem, kipróbáljam és aztán fikázzam... biztos van akinek bejött és meggette s élvezte.
Munkáért jár a pénz! Már elnézést, de akkor, ha az új házamba befolyik a víz, a tetõn át, nem fizetek... Csinálja meg a kivitelezõ olyannak, amilyennek megígérte....
Márpedig, rivjúk ide, cikkek oda, gameplay videók amoda, nem tudhatod, mit kapsz, "befolyik-e az esõvíz..." Az általam már említett MoH:A-t hozom fel ismét példának. Míg nem jön az übersoldier, egész jó a játék, Aztán jön és vége is van.... Én, ha ilyen játékot csinálnék, nem volna pofám pénzt kérni érte... Mint ahogy nem volt pofám egy Witchert, egy Tomb Raidert, és egy csomó mást lewarezolni. Viszont, míg nem játszottam vele, ezt nem igazán tudhattam.
Ez már kezd egyre jobban érdekelni. Én használom/hazsnáltama PC-t játékra, tanulásra, munkára, netezésre, egyszóval sok mindenre, de ez a videó vágás kimaradt az életembõl. Mégis szinte - vagy nem szinte - mindenki megemlíti, ha témánál vagyunk. Szóval tényleg csak ártatlanul érdeklõdve kérdezném: miért is akkora nagy buli ez a videó vágás, és helyes mederbe terelhetem még az életemet, ha nekem eddig kimaradt? 😊
pl nem válaszoltál a DMC4 felvetésemre - miért? netán Játékfejlesztõként elsiklottál felette?
Forza.
Egyetértek. Sok gammánál találkoztam már olyan idióta megoldásokkal, amit nem értem hogy engedhetett ki akár egy tesztcsapat a keze közül (már ha volt idõ tesztre). Jó vannak e között olyanok is ami inkább ízlés dolga, de ne menjünk bele ennyire.
Fejleszéshez: okosan(!) csinálva és idõben egész olcsón megúszható a használt cucc eladást levonva úgy évi 50-60k persze nem csúcsgamer pc-re és 24'' monitorhoz. Ez is egy olyan hobbi, ami költségbe kerül. Pl. fõnököm másodállásban vadász, most vett 80k-ért távcsövet. Én meg ugyanennyiért vettem 5 alkatrészt, amibõl egy új gépet varázsoltam össze. A konzolt "ócsó pézé" adják, de a játékok ára irreálisan magas rá, persze megtehetik, mivel ott a warez kis mértékû, de a PS3-nál tudtommal nincs is.
Boltokban is tud ám esni a fóliás szoftverek ára, akkor is, ha idehaza sajnos valóban másképp látszik, ha leragadunk 576-éknál.
De errõl tényleg volt márszó, nem fejtem ki ismételten."
igy van, ezt már megbeszéltük, h nem igaz 😊 egy 5 éves pécé hiába elég erõs az 5 évvel ezelõtti konzolhoz képest, a világ elment mellette és a játék esélyes h el sem indul ... nemhogy konzolos minõségi beállitásokkal fusson 😊
Forza.
Éppen ezért nem adnak egy traktorosnak, agysebész munkát, mert kiderül nem ért hozzá. Éppen ezért nem vagy te is játékkészítõ, igaz kedves garázsszakértõ ? Tudod ehhez sok mindent meg kell tanulni, nem elég gombokat nyomogatni a televizió elött.