17438
  • Zóanagyvarázsló
    nem kell megjelenés előtt feltörni az, 1 hét mire van egy normális rew,

Nem igaz, rendre már megjelenéskor olvasható jó pár rivjú. Például most a legújabb NFS-t is előbb legyalázták, minthogy a boltok polcaira került volna. A Fallout 3-ról is készült megjelenésre 7-8 rivjú, és úőgy általában a legtöbb játéknál ez a helyzet.

Mindenesetre addig kár is veled beszélgetni a témáról, amíg szerinted minden játékokhoz kapcsolódó videó egy filmtréler szintjén mozog információkat tekintve.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem példabeszédnek szántam, még csak nem is hasonlatnak, csak én is elmeséltem egy történetet, melyet kulturális nézőponttól függően különbözően lehet értékelni.

Mellesleg nem pont az általad hősként tisztelt Razor1911 ajánlja az nfo fájlban, hogy vedd meg a játékot, ha tetszik? Úgyrémlik, hogy az ő védelmükben előkerült ez már, hogy milyen jófejek, és még véletlenül sem álszentek. Arról nem is beszélve, hogy 2004-ben Razorékat csalással, valamint feltört szoftverekkel való kereskedéssel is elkapták, tehát enyhén szólva sem önzetlenségről szól a fáma. Bár a törésekből én is úgymond profitálok kényelmet, viszont ódzkodnék a modernkori robinhúdok egyértelműen pozitív személyekként való beállításától.
  • [Jakuza]
    Eloszor is ezek a reklamfilmek, nem korai verziokbol valok, altalaban a jatek megjelenese elott szoktak bemutatni oket, es a tartalmuk vajmi keveset mutat be a jatekbol egyaltalan. A reklamfilmek altalaban az atvezeto videokbol, latvanyos trailekbol osszevagott anyag, amit neha-neha megsepekelnek 1% jatekmenet montirozott vagasaival, de ebbol van a legkevesebb ezekben a reklamfilmekben.

Nincs szo atveresrol ?
    Dehogynincsen, lasd pl Hellgate London.
    Korszakalkoto ujitasnak, valaha volt legjobb jateknak promoztak be, hivatkozva a Diablo keszitoire es sorolhatnam a jelzoket, amikkel illettek a bemutatok kozben.
    Ez pedig csak egy pelda a sok kozul, szaz es szaz ilyen peldat tudnek felhozni.
  • Zóanagyvarázsló
    Én arról beszélek, hogy milyen mankói vannaka tudatos fogyasztónak a vásárlás során, és egyetértek, nem sorolom közéjük a reklámokat, azok maradjanak meg a "konzumidiótáknak".

Ellenben a komolyabb játékmenetet bemutató videókat (akár a játék elyő 20 vagy 50 percét egyhuzamban bemutatókat) nem süllyeszteném le vérbálisan tréler szintre, mert valótéanság.
  • Dante73
    Nálam ez a játék az ordas szeméthalom kategóriába tartozik. Pozitív tulajdonságot abszolúte nem találtam benne. Nem arról van szó, hogy unalmas, vagy akad egy két hiba benne. Ahogy áll, egy szemét az egész. Semmi, de semmi nincsen benne, ami csak kicsit is ábrázolná a világot, amit bemutatni kíván.

Már bocsi, de ha egy alfa verzióból vett videót látok, akkor az átverés. Ugyanis a játékban nem úgy működik. Ennek alapján nem tudok választani.... Persze, lehet hogy jobb a végső változat, de attól még nem azt láttam, amit majd kézbe veszek a doboz kibontása után....
  • Istencsászár
    Akit egy játék érdekel azt a videók, tesztek vagy megerősítok benne hogy ez kell neki, vagy csalódik benne és elfelejti, nincs más opció. Hiába mondtam ismerősnek hogy NE vedd meg az NFSt 360ra mert szar, még a teszteket is megnéztük itt ült mellettem, de neki tetszik, és megvette a mai napon, most erre mit mondjak? élvezze ha neki ez kell... ő meg nagy íven leszarja a GoW2őmet mert utálja.
  • Istencsászár
    Téged mit zavar? rossz játékból nem adnak el milliókat, az hogy neked nem tetszik ez az a saját nyomorod, senki másé, de hogy ezt megmagyarázod, az már munka...

vicces egy népek vagytok
  • Istencsászár
    "játékmenet videó - nem minden esetben beszédes mert a fejlesztők driekt kihagynak belőle részleteket"

nem a fejlesztők videóit kell nézni, hanem az online ujságok videó bemutatóit...

"" jönnek a rivjúk dögivel időben." mégis mikor? mikor már más rég kijátszotta? miért ne tenném meg én is és eldöntöm kell e."

megjelenés előtt 1-2-3 nappal

• Chocho
    Miért súrolja a 20-at alulról? Már csak a látvány és a lehetőségek figyelembevételével sem lehet rosszabb egy gyenge közepesnél, ami szerintem olyan 40%. Az alatt az abszurdan rossz, ordas szeméthalmok vannak csak, amiket élvezni sem lehet. Az új NFS-t szerintem még lehet, csak már koránt sem hat úgy az emberre, mint x éve, és ezért találják sokan unalmasnak. Más tészta, mintha a programhibák vagy rossz játékdesign miatt lenne élvezhetetlen a cucc.
  • Chocho
    Én meg nem csak belefutok a trailerekbe, de rendszeresen nézem is őket. Átvernek? Ahogy vesszük. Reklámcéllal készülnek, így a céljuk nem más, mint az előnyök megcsillogtatása.

Ami pedig a példád illeti, könnyű rá a válasz. A trailerek sokszor még korai stádiumban mutatják a játékot, és olyankor bizony koránt sincs optimalizálva, kiegyensúlyozva az egész. Lehet, hogy már rég kint volt a trailer a neten, mikor is a teszterek jelezték, hogy ez így nem lesz jó, és ezért változtattak a kódon. Szó sincs itt átverésről.
  • Dante73
    1; Mivel (elméletileg) BÁRMI a gépeden lehet 24 órán keresztül, kipróbálási céllal, így valóban jó érv a warez mellett a dolog....
    2; Nem nézek trélereket, mégis, nem egy alkalommal belefutottam már. Vagy már nagyon kíváncsi voltam, vagy egyéb okokból. Így saját tapasztalatból mondom, bizony átvernek, (nem egyszer főmonszta harc. Odaérek a játékban, 1,5 órán át gyakom a videóban látott módszerrel, semmi. Taktikát váltok, 2 perc alatt elhullik....) esetleg lelövi a slusszpoént... Volt már rá példa.... Akkor már inkább lekapom, és véleményt mondok én magam. Akkor legalább biztos lehetek abban, hogy a kialakult kép, egyezik az enyémmel. (érdekes lenne, ha nem....)

Van egy pont, ahol már az újságok, netes lapok nem tudnak tovább hazudni. Hiába vannak megkenve, mikor már a jó hírük a tét, maximum kozmetikázni tudnak. Meglepett, hogy nem egy helyen lehúzták az NFS-t. De 40-60 pontot azért megkapta, holott 20-at is inkább alulról súrolja....
  • rumkola
    mint a kontrollerre, hogy jó az fps-hez
    :)))
  • [Jakuza]
    *amiben hangzatos szavakkal es skiccekkel meltatjak a muvet.
    Eleg egy regi jo nevu jatek, egy jol megkomponalt reklamfilm es maris elehet + milliokat adni egy kozepszeru alkotast is.
    S mivel nagy volt a hype meg sajat magukat is becsapjak a vasarlok, mert a sajat hibaikat ismerik be legkevesbe az emberek, es igy meg a gyenge alkotasra is azt mondjak, hogy jo volt a jatek.
  • [Jakuza]
    Kisbaratunk elfelejt valamit.
    A jatekokat nem a demok adjak el, nem azokkal reklamozzak a mediakban, hanem kifejezetten erre keszult, teaserekkel,reklamfilmekkel,trailer cut-okkal.

A hype errol szol. Mivel en rengeteg NFL merkozest nezek, ahol a jatekmegszakitasok kozott rengeteg holt ido van es reklamokkal toltik ki, elmondhatom, hogy szinte 5-10 percenkent megy egy jatekreklam, amiben hangzatos szavakkal es skiccekkel.

Ry0K3N irta le a 8162 hozzaszolasban, nagyon jol a lenyeget.

"video- leginkább a film trailerekhez tudnám őket hasonlítani, nagyon át lehet verni vele az embert"

Szimpla kozepszeru jatekokat ilyen trukkokkel adnak el, hiszen a vasarlok tobb mint 80%-t nem is erdeklik a demok, nem is szedik le oket, hanem a mediakban latott hatasra, a kornyezetuk hypeolasara veszik meg az arut, jo zombi modjara.
    Na de a tomegeket konnyu hulyiteni ezt mar regota tudjuk.
  • Ry0K3N
    játékmenet videó - nem minden esetben beszédes mert a fejlesztők driekt kihagynak belőle részleteket vagy épp pont benne van ajáték összes lényegi része és semmi mást nem fog találni az ember a játékban
    videorew - ua mint a teszt mire kint van az ember rég kipróbálja maga
    "De az az "1 rohadt giga" annyira sok, hogy egyből jogossá teszi a warezt." igen meg még egyéb más tényezők is jogossá teszik amiket már leírtam, egy teljes játék kipróbálása többet mond mint egy 1 gigás demo ami nyújt 10 perc játékidőt 1 pályán
    "Ez csak laboratóriumi körülmények között igaz, azt feltétlezve, hogy minden játékot feltörnek hivatalos megjelenés előtt" - nem kell megjelenés előtt feltörni az, 1 hét mire van egy normális rew, és 1-2 nap mire feltörik, 1-2 nap és az ember maga próbálja ki maga dönti el, én sosem alapozok a rew-ekre amúgy sem, a tesztelő véleménye nem lesz sosem ugyanaz mint a saját véleményed. Van olyan hogy tesztek alapján megveszed és nem tetszik.
    " jönnek a rivjúk dögivel időben." mégis mikor? mikor már más rég kijátszotta? miért ne tenném meg én is és eldöntöm kell e.
  • dronkZero
    Ja, egyébként nagyon hangzatos példabeszédeket lehet rittyenteni, ha szándékosan csúsztatsz és kavarod a szart...
  • Zóanagyvarázsló
    video- leginkább a film trailerekhez tudnám őket hasonlítani, nagyon át lehet verni vele az embert

5-15 (vagy akár több) perces játékmenet videó vagy videórivjú = tréler?

demo- lassan minden játékhoz 1 rohadt giga a demo ha nem több, inkább letölti az ember a warez 4-6 gigáját minthogy inkáb demoval szarakodjon

Ezért panaszkodnak egyre többször, hogy nicsen helye 8-10 GB-os játékokra, és arra, hogy nem tudják kiírni egyrétegű DVD-re. De az az "1 rohadt giga" annyira sok, hogy egyből jogossá teszi a warezt. Kiváló érv...

tesztek- mire kijön egy tetsz az ember letölti maga és véleményt alkot és eldönti kell e neki

Ez csak laboratóriumi körülmények között igaz, azt feltétlezve, hogy minden játékot feltörnek hivatalos megjelenés előtt, és le is tölti egyből a játékos, mert nem tudja bevárni a teszteket, és végtelen ideje van a játékokkal játszani. Egyébként nem a hazai magazinokból kell kiindulni, jönnek a rivjúk dögivel időben.

rumkola:

Nem kell hinni senkinek és semminek, tudni kell, hogy mely objektív elemek tetszenek neked egy játékban, és akkor akár egy dicsérő beszámoló is le tud róla beszélni, vice versa. Persze a legkönnyebb csak a pontszámot nézni, de az már olyan, mint ruhát csak méret választani: "user error".

Nálam ilyen tom clancy-k meg bármiféle autós játékok 0-ás értékelést kapnak, függetlenül a gamerankingstől meg a gémsztártól...

Látod, így kell ezt, ismered a saját elvárásaidat, így még mankóra sincs szükség ;)
  • rumkola
    Én meg nem hiszek semmiféle tesztelgető oldalnak, pláne nem adok más játékos véleményére. :)
    Nálam ilyen tom clancy-k meg bármiféle autós játékok 0-ás értékelést kapnak, függetlenül a gamerankingstől meg a gémsztártól...
    :)
  • Cat 02 #8163
    Felsoroltál 6 játékot, de ugyanúgy jönnek ki rosszak is.
  • Ry0K3N
    video- leginkább a film trailerekhez tudnám őket hasonlítani, nagyon át lehet verni vele az embert
    demo- lassan minden játékhoz 1 rohadt giga a demo ha nem több, inkább letölti az ember a warez 4-6 gigáját minthogy inkáb demoval szarakodjon
    tesztek- mire kijön egy tetsz az ember letölti maga és véleményt alkot és eldönti kell e neki

meg most NFS-Undercover csak annyit szeretnék hozzáfűzni hogy itt az irányítás és az autófizika mégis mi a jó *beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep* akart lenni? ez most komolyan gondolták??? 3 versenyt megcsináltam belőle és úgy töröltem mint a huzat, kész szánalom
  • Istencsászár
    Aki minőségi tunningos ótós játékra vágyik annak ott a Midnight Club LA, igaz nem NFS a neve, de mindenben fényévekkel jobb, kb ez a szint lenne elvárható egy NFStől.
  • Istencsászár
    Arra vannak a demok, rivjúk, videók, több oldalas tesztek tömkelege hogy a játékból minél többet megtudj. A videótesztekben pl a Gametrailersen korrekten elmondanak mindent 8-10 percben és korrektül pontoznak, már csak abból is simán meg lehet tudni egy játékról hogy jó avagy nem.

Azt mondod 10 játékból 9 szar. Én azt mondom hogy ez nem igaz.

Nézzünk random 10 új játékot a Gamerankingsról

Gears of War 2 X360 93.9%
    Resistance 2 PS3 88.0%
    Valkyria Chronicles PS3 87.1%
    COD World at War X360 87.0%
    SmackDown vs. Raw 2009 X360 83.1%
    Mirror's Edge PS3 81.2%
    Tom Clancy's EndWar X360 80.4%
    Banjo-Kazooie X360 78.1%
    Tom Clancy's EndWar PS3 78.1%

Egyikre sem mondanám rá hogy rossz hiszen összességében jó értékeléseket kaptak, aztán hogy kinek melyik stílus tetszik és melyik játékot preferálja az már csak a saját izlésén múlik, de még véletlenül sem a játék minőségét rontja, már ha az illetőnek nem tetszik.

NFS és TRU

NFS Undercover X360 60.0% - mindenhol lehúzták, rossz játék
    Tomb Raider Underworld pedig megfogja kapni a maga 8 talán 9 pontocskáját, hiszen jó játék

NFS hiába rossz játék ha letöltik és kínok közt végigjátsza mert muszáj neki, aztán odaböki a fórumon hogy szar... francokat szar, neki tetszett, hiszen játszott vele. Akinek valami nem tetszik azt 2 perc után törli, bár ezt nem értem hogy erre egy videóból simán rá lehet jönni, feleslegesen fizet elő smswebre, vagy tölti le fizetős fptről, jobb esetben pedig torrentről a sok gigát, és bajlódik a krekkel meg a warez verzió hibáival.

utóbbi hónapban megvettem a Fable2, Gears of War 2 amikben nem csalódtam, sőt tudtam mit veszek és mit kapok, és még többet is kaptak hiszen kiváló játékok, és a Tomb Raider is be van rendelve, hétfőn kézbe kapom.
  • Zóanagyvarázsló
    [URL=http://www.gamerankings.com/htmlpages2/948965.asp]Az NFS a GR-en kapja a "jobbnál jobb" értékeléseket...[/URL]

Az Edge is adott neki egy kemény 3-ast. Az OXM-en kívül mindenki szidja, mint a bokrot. Mellesleg már a Pro Street (PC) is csak alulról súrolja a 70%-os átlagot, nem a rivjúk alapján veszik ezeket.

Elhiszem, hogy sokan az általad felvázolt modellet követik, de ha már olyan általánosító szavakat használsz, mint a 'senki', akkor megjegyzem újfent, én odafigyelek, ezért tudom mire számítsak, nem tudnak meglepni. Akit egy NFS-sel csőbe lehet húzni 2008-ban, az pedig maximálisan megérdemli. Sőt, szerintem még tanulna is az így megesett anyagi veszteségből: nem kell cefet játékokkal játszani, csak azért, mert a 12 évesek mind ismerik a címét.
  • Dante73
    Amíg 10 ből kilenc játék szar, addig nem csak hogy jogos, de szükséges is a warez. Ha nem lenne, senki sem venne már játékot. Mikor 20. alkalommal csalódsz, nem ruházol be a 21.-be. Így viszont törölsz, és ami jó megveszed. Kiváncsi vagyok, ki volna az a nagyon gazdag, aki a mai játékfelhozatal mellett mer még próba nélkül játékot venni. Csak 2 fórumot mondanék példának. NFS, és TRU. NFS-ben nem egy ember hálát mond a sok warezosnak, így már nem ruház be rá. Le sem tölti. Tomb-nál ugyanez, másik előjellel. NFS majd kapja a szép magas pontokat az ujságoktól, (minimum a 80, míg a Tomb, örülhet, ha megkapja majd a 80-at. És a kettő közt ég és föld a különbség. Ha nem volna warez, nem egy ember csalódna, meert senki nem írná meg az igazat a fórumokon, vagy csak napok, hetek múlva.
    A warez rossz. A warez szükséges.
  • Cat 02 #8157
    Robin Hood szétosztotta zsét meg ennit. Razor meg saját szakállra dolgozik.
  • Zóanagyvarázsló
    Azért azt megnézném, hogy mit szólnál, ha "Robin Hood és bandája" lehúzna egy húszezressel a nyolcadik kerületben, mert a "szegényeknek" elfogyott a nyerőgépbe dobálandó zseton ;)
  • dronkZero
    Lelkiismeret és nézőpont kérdése.

Robin Hood egy hős volt. Szerintem Razor1911 is az.

:P :D
  • Cat 02 #8154
    Nem drága, csak nekünk magyaroknak az :)
  • Zóanagyvarázsló
    Jogos, megyek nyugdíjasokhoz betörni, a túlélés törvénye hajt e cudar világban.
  • Sanyix
    cudar világ van... ha becsületes vagy, még cudarabb. Ébresztő!
  • Istencsászár
    Miért is lenne egyszerübb? a warez rossz és rettentő káros ezen nincs mit szépíteni, és ha mindenki a lopást, csalást választaná, mert kis akadályba, kellemetlenségbe ütközött, akkor cudar egy világ lenne...
  • Zóanagyvarázsló
    Nincs ilyen reklám, hogy a Microsoft bukik rajta. Ez cikkek, fórumok tárgya, de nem a reklámoké. Senki nem ezért vesz konzolt.

Egyébként pedig ez üzlet, és így bele is lehet csúnyán bukni, mint mondom, összességében még mindig nem nyereséges a konzolosdi a Microsoftnak.

A játékok árkülönbségét pedig részben a royalty teszi ki, de csodálnám, ha ez újdonság lenne számodra.
  • Chocho
    Miért, mi bajod vele? Szvsz normális vállalat. A "szaravindóz" és hasonló megszólalások pedig nem a céget, hanem a felhasználót tükrözik.
  • Chocho
    Hoppá-hoppá, kibújt a szög a zsákból! Mo. ez a helyzet. Na látod, akkor máris egyszerűbb megérteni a warez létezését is, éppúgy, ahogy a PC állandó privilégiumát.
  • Dante73
    1; Bárhol a világon 30% az árkülönbség.
    2; Kicsi ország vagyunk, a Live! magyarítása pedig drága lenne. Egyszerűen nincsen elég fizetőképes kereslet iránta, hogy megérje.
    Ezért is szar ez a rendszer. Azt hiszem 8 nyelven elérhető, és a világon beszélnek 200-at. Sose fogja megérni mindre lefordítani. Jó, tanulj meg angolul... Emiatt nem fogok, az tuti....
    Ott a net. lehetne használni. Csak akkor az online ellenőrzés menne a pirítóba... Úgyhogy emiatt kell trükköznöd... Magyarán TE szívsz a warez miatt, holott TE fizetsz...
    Gratulálok. Eldöntheted, hogy M$-t szidod, vagy a warezhörcsögöket.

Én M$-t szidom. Ugyanis a warezt meg tudom érteni. Az M$ politikáját NEM.
  • Istencsászár
    Görcsölök, mert ez a magyar helyzet. Konzol fronton lepkefing szinten van, ezért nincs lájv ( erre rápakolnak pár lapáttal a warezpisták ), ezért magasak az árak és nekem ezért kell "trükköznöm".
  • Dante73
    Ne görcsölj már annyira az árakon. drágább a konzol game, drágább a PC fejlesztés. Nem látom a logikát. (illetve dehogynem, csak nem tetszik)

Zoo.
    Kicsit olyan, mintha az autógyártók a benzinen akarnának fogni. Én furcsállom. Már csak azért is, mivel ma már a konzol maga is nyereséges.... Magyarán befeccölünk, (nem mondom, biztos sokat) aztán fogunk egy kicsit itt, egy kicsit ott.... És de jó ez NEKED....

A reklámban az a különbség, hogy
    1; De jó neked, mert jó játékkal játszol! (vagy jó a játék, vagy nem, nem számít, jó nekem, mert játszok)
    2; De jó neked, mert mi bukunk rajta. Ja. kurvára. Ha hosszú távon nem bukik rajta, (márpedig nem csinálná, ha TÉNYLEG BUKNA RAJTA) akkor egyszerűen nem mond igazat.
    A többi szőrszálhasogatás. Pofátlan hazugság, még akkor is, ha egy rövid ideig igaz.... És sokan erre ugranak, ezért vettek konzolt. (mekkora királyság már, annyiba van mint egy jobb videókártya, és még buknak is rajta, mennyünk, vegyük meg! Hosszú távon meg ugyanott vagy....)
  • rumkola
    Vagy nem kockagémer, és csak egy jót akar játszani délután.
    :)
  • Istencsászár
    Ha nem tudja mit vesz akkor nincsenek elvárásai...
  • Chocho
    Sokan viszont nem is tudják, hogy nem érdekli őket. Ha pl. nem élsz a játéksajtó világában, lehet azt hiszed, az NFS egy jó játék, és megveszed. Maximum otthon dühöngsz egy sort, de hát ez a kiadót már nem érdekli.