17438
-
#8741 Visszagondolva erre a másfél éves 360ozásra, számomra már csak a FIFA széria miatt is megérte konzolra váltani... messze a legtöbbet ezel játszok rajta ismerőssel, viszont pécén nem voltam a széria szerelmese, de amint a FIFA 08 igényessége és a konzol által nyujtott egyszerű de mégis sokrétű lehetőségeket megismertem, azóta tökéltes kikapcsolódást nyujt és minden évben azonnal veszem az újabb FIFA játékot. -
#8740 Én csak annyit mondtam, hogy manapság a konzol portok tartják fennt a pc-s játékipart. -
Zóanagyvarázsló #8739 Egyenlően érdekes játékokról beszéltem.
Úgy vettem észre, hogy az exkluzívok elhanyagolhatóságáról volt szó, mert úgyis vannak "egyenlően érdekes" játékok. Ez nálad lehet, hogy így van, másoknál viszont nem feléttlenül, fölösleges általánosítani. Tudjuk jól, hogy sokan rohantak egy Halo 3 miatt konzolt venni. Ha ez érdekli őket, nem lehet azt mondani egy másik nézőpontból, hogy márpedig rosszul döntöttek, jó lett volna nekik a Crysis is. Ez már az egyéni preferenciáról szól. -
#8738 igen pc-re pár.
kb 2. -
#8737 wow-on mit élveznek? -
#8736 Az összeset tudnád nélkülözni, az egy dolog (sokan meg nem), de pc-n hány van ezzel ellentétben??? -
#8735 azt sosem értettem, hogy mit élveztek anno annyira boxon a lost planet-en, japános egyszerű elavult lövölde. -
#8734 Inkább pár lesz az :)
Persze ez túlzás, mert lehetne még mondani, sok-sok nevet de a #8722 –ben hirtelen összekapott 8 név jó példa erre.
A 8ból 1 már szerinted sem 100% és valójában 0% lesz az. -
METESTO #8733 "DMC-RE-SH-Alone (ez nem 100%)-Mass Effect-Lost Planet-Halo-GoW-.....stb."- az összeset tudnám nélkülözni kivéve a Resident5-öt,de szerencsére azt nem is kell=))...a DevilMayCrysorozat sem rossz a4 már elég jóra sikeredett grafikailag is..Alone,mint alone in the dark?hát nem esküdnék meg rá hogy pc-s játék eleve de már 486-oson is toltam azthiszem az első részét annoD..mortal combat 1el egy időbe kb))... -
#8732 aki kicsit is jobban belemélyedt pl. az oblivionba (most hogy kinek tetszik, kinek nem, hagyjuk, ettől függetlenül egy már klasszikus játék),
több 1000 mod van pc-re...és hány hsz-t találok a youtube-on, amikor valamelyik modder feltesz egy videót (új szörnyek, új questek, új textúrák, amitől az eleve szép játék még gyönyörűbb lesz, stb.), és amikor konzolosok kérdezik, hogy ez mi, és honnan, és mi ez, aztán jön a feketeleves, hogy nem, nem, csak pc-re lehet modokat feltenni...
az a helyzet, hogy sokkal-sokkal több lenne a pc-ben, mint amennyire manapság a fejlesztők/kiadók használják. persze megértem, üzletileg sokkal kifizetődőbb az egyértelmű hardverre fejleszteni egy mangás csuhipuhit, de ha bevonnák a világban szanaszét leledző tehetséges moddereket és programozókat, akiknek csak oda kellene adni az "eszközt" (mint legutóbb a fallout3-nál a G.E.C.K.-et kidobta a bethesda), és félhivatalosan gyártanák a tartalmakat (lásd pl. halflife2 gerry's mod sikere) szinte csak szórakozásból, ingyen...máris (vissza)nőne a pc-játék ázsiója. -
#8731 pár címet?
az jópár cím. -
METESTO #8730 Ez így van.Pár címet kivéve mindent PC-ről "loptak"...."konzolról átírt játék, ami fentartja a pc-s játékipart"(dark)...ezLOL..ezt amúgy te komolyan is gondolod?...véleményem szerint mindig is jobb lesz a PC,mint bármely konzol(drágább,de mindenféleképpen jobb)ha csak azt nézed többe kerül egy komolyabb videókártya mint akármelyik konzol a piaconDD...amúgy meg mikor fogsz te olyat tapasztalni hogy konzolra egy pár éve már kiadott játékot moderek feljavítanak(áttexturáznak stb)?
-
#8729 8709; Biztos. Nem láttam a GoW-ot. Viszont a rácsodálkozást ettől még kétlem, ha valóban tuning-gépes, HC PC-s fazonokról van szó....
#8710; Egyszerűen a környezetemből indulok ki. Azonos számú PC-st, és konzolost ismerek nagyjából. Konzolos ismerősök kb 3x annyi játékot kaptak, mint PC-sek. Egyszerűbb tudni, melyik konzol, mint milyen hardver... (Az ajándékozó nem én voltam....)
2. pontot szimplán elértetted. Egyenlően érdekes játékokról beszéltem. Példa; GTA4. Kedvencem, régóta. PC-n szimplán egy foskupac. Nem is erőlködök, minek? Egy konzolt, hiába kedvenc, nem ér. Viszont rengeteg olyan játék van, ami tetszik, még ha ,másik stílus is. Sacred2, Dead Space, TRU, stb...
#8712; Mindenben. Ha kiadnak PC-re egy játékot, az többnyire igényes. Mármint az only PC. Witcher, Sacred2, stb.... Konzolon találni igényes játékot, de a többsége szar. Port ki tudja milyen lesz. Akár innen oda, akár onnan ide.
Jelenleg valóban 80%. Régen nem így volt. Gazdasági okai vannak. Egyszerűen a 18 ezres konzolgame jobban megéri, mint a 12 ezres PC-s... -
Cat 02 #8728 http://www.hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=24647
menjetek ölni :D -
#8727 indie=independent...
Azaz nem liheg a nyakában egy nagy kiadó, hogy mikor leszel már kész... -
#8726 az eleje uncsi, kb a felétől faxa. -
#8725 Ajánlom figyelmedbe:
GOW2 hd trailer. -
#8724 Jah képekből.
bocs low barátom de ez vicc. -
Cat 02 #8723 GoW 2 ? :D Képekből ugyanaz mint a GoW csak világosabb... márha Gears of War és nem az a god of micsoda :) -
#8722 Jah amúgy.
DMC-RE-SH-Alone (ez nem 100%)-Mass Effect-Lost Planet-Halo-GoW-.....stb. -
#8721 Háát én igen fogalmazzunk így.
Mi az indie??? Ez meg mia rákom?
Én ennyit látok a pc hardcore-okból: Na látod ez nem kell. ha hárdcore pc, ha nem... -
#8720 Nem ilyenekkel nem foglalkozom cod-ot kivéve. -
#8719 Ezekre mondod, hogy ha nem lenne a konzol.
NFS,GTA,Tomb Raider,Elder Scrolls reszek,Diablo
akkor nem is beszeltunk meg az atszipkazott TC R6 es folytatasairol,COD,MOHA,HL,Quake,CS,BG, C&C,
es akkor a mostaniakrol nem is beszeltem, amiket megint probalnak lenyulni, mint Witcher,Fallout,Starcraft, amiket nem tudtak magukhoz edesgetni regen.
Ezekre irjatok hogy multiplatform lol. Mikozben semmi koze nincs hozza, mivel eredetileg ezek sosem voltak konzolos jatekok, hanem PC-s jatekok, igen-igen meg a nagysikeru GTA sem volt az.
FF es hasonlok voltak konzolos exlusive cimek a tobbi mind PC-rol lopott cimek, itt latszik, hogy mennyire konstruktivak a konzolosok, inkabb elszipkazzak a nagy klasszikus neveket, hogy minnel tobb penzt kicsikarjanak a vasarlokbol otlet nelkul.
(A lista kozel sem teljes, csak igy hirtelen ami eszembejutott irtam le, joval tobb van) -
#8718 kinéztél mostanában a fejedből??? Nézd már meg mennyi indie fejlesztő dolgozik csak pc-re.... Aztán vesd össze a konzolos indie-k számával.... -
#8717 pár címet sorolhatsz. -
#8716 Ebben igazad van pc kell a konzolra fejlesztéshez, de a pc játékra való felhasználására gondoltam, mint játékgép. -
#8715 Te mirol beszelsz ? A fene nagy exlusive jatek paletta a konzolon a volt PC-s jatekok 80%-a. -
#8714 ha nem lenne pc, megnézhetnétek a konzolt.
-
#8713 Ez lemaradt.
mint sokszor mondogatom, nincs olyan hogy "konzolos játék", csak max olyan van, hogy "konzolról átírt játék, ami fentartja a pc-s játékipart".
Ez a port rendszer teszi ki a pc-s játékpaletta 80%-át minimum.
ha nem lenne konzol, akkor megnézhetnétek a pc-t. -
#8712 nfs-re gondoltam.
wow az nem játék a szememben.
pc meg igényes?
miben???
Ez a fejlesztők és a játékosok miatt van nem a konzolok miatt remélem ezt vágod.
Ha a fejlesztők akarnák, akkor lehetne igényes játékot x-re is, de kérdés mi az igényes? kinek mi?
WOW???
Hát akkor inkább causal pop szarságokkal játszok, meg nfs 13-al. -
Zóanagyvarázsló #8711 a gémek régen sem voltak nehezebbek,
Dehogynem! Mentés nélkül, 3 élettel el lehetett kínlódani rendesen. Ez néha jól is volt bejőve, de gyakran kevésbé, és a mai játékmenethez nem is passzolna. -
Zóanagyvarázsló #8710 Egyszerűen ott jellemzőbb az ajándékozás,
Ezt mire alapozod? Itthon PC-re is jól fogy az Undercover, és WotLK is biztos sok karácsonyfa alatt lesz.
ha csak konzolra jelenik meg néhány exclusive cím, az sem gond, így is épp elég címet hagy ki az ember, és ha már kihagy, akkor nem teljesen mindegy, mit?
Neked talán mindegy. Sokaknak nem. Nekem sem mindegy, hogy a kedvenc játékaim mire jönnek, mert én velük akarok játszani, az egyszerűen jó játék nem elég - ahhoz, hogy mélyen zsebbe nyúljak miatta.
Esetemben itt van például a Dead Space. Bármely platformon érdekelne, meg is vettem, mert filléres tétel volt. De meglennék nélküle. King's Bounty nélkül viszont nem, mert azt vártam igazán. Nem lennék elégedett, ha mással - akár a remek Dead Space-szel - lennék kénytelen pótolni. -
#8709 Crysis is szép, GoW2 is szép... -
#8708 Következő NFS minden bizonnyal ütős lesz, mert végre olyan studiohoz került akik tudnak is fejleszteni játékokat...
A játékokat játszhatod olyan nehéségen amin megőrülsz mert annyira durva... a gémek régen sem voltak nehezebbek, főleg egy akció játék ami a játékok többsége manapság, mármint a populáris játékoké. -
#8707 Bocsi, de a haverjaid szimplán hülyék.
GoW2? Szép?
Kérdezd meg, látták-e a Crysist a saját gépükön, full HD tv-re kikötve. Na AZ szép, valóban...
Betolod, suhan.... aha... a 2 klikk jóval bonyolultabb, ugye?
kissé reklám szagú az alábbi írásod.... -
#8706 Felesleges elhányni magad...
Mint látszik az élen a WoW. Tetszik, vagy sem, sokan szeretik. Én, (bevallom férfiasan) még csak nem is láttam futás közben, nemhogy kipróbáltam volna. Egyszerűen azért, mert úgy gondolom, nem árt hozzá egy meglehetősen stabil angol tudás, az nekem pedig nincsen. Annyi van, hogy tudjam; nem tudok eleget. De az online mókákat csípem, így nem csodálkozom rajta, hogy sokan mások is szeretik.
Ezt a "lányos" játékok követik, (SIMS, stb) majd jönnek a nagy hájpot kapott játékok, amiket anyuci, apuci, kedves rokon vásárol, ajándékba. (Nekem is akad 1-2 játékom így, amikhez bottal sem nyúlnék hozzá...) Ilyen pl az NFS...
Viszont, akadnak a listán kifejezetten jó játékok is, sajnos, nem annyira az elején.
Jellemző egyébként a magyar vásárlókra ez a lista. Kevés a tudatos vásárló, aki tudja mit is akar. Sokan vannak akik csak ajándékba vásárolják, kapják a játékokat, sokan pedig online, vagy offline "menekülnek" a saját életük elől.
Sajnos, ennek a visszahatását mindannyian érezzük, de ez nem azt jelenti, amit Te, és a kiadók gondolnak. Gyanítom, innen, a listáról, elég sok játék nem is lesz telepítve, talán soha.
Most karácsonyra, ha a rokonaim közül valaki a GTA4-et, vagy az NFS-t megvenné nekem, (amire van esély) széles vigyorral, kitörő örömmel fogadnám, és rettentő hálás, valamint meglepett lennék, hogy honnan tudta?... Más kérdés, hogy mindkettő itt rohadna el a polcon...
És ez sajnos, a konzolosodás miatt van. Egyszerűen ott jellemzőbb az ajándékozás, és az igénytelenség. (igénytelenség alatt azt értem, hogy a HÜLYE 10-12 éves Vér Istvánka, szívesen játszik a Harry Potter 214. részével, mert a film "hú de kafa volt!") Anyuci pedig megveszi neki. Vagy említhetném azt a kib@szást, amit a PC tulajokkal műveltek, GTA4 címen. (Nesze badd meg, jáccá! Nem teccik? Vegyééé kondzót!) Mert nekem senki se magyarázza, hogy a torontói R*-es arcok ENNYIRE bénák, vagy a játék ennyire gépigényes, mert ez nem igaz!
A warez miatt erőteljesen tolnak, minket PC-seket a konzol felé, le sem szarják a valódi igényeinket. Mert azok, akik döntési pozícióban vannak, tökéletesen tisztában vannak azzal, amit itt leírtam, sőt... Egyszerűen mesterségesen próbálják gerjeszteni a konzolok forgalmát. És amin valóban csodálkozom, hogy sokan valóban átállnak a "sötét" oldalra.
Ugyanis, semmi értelme, alapból. Anyagilag ugyan ott vagy, játékokból annyi van, hogy így sem tudsz mindennel játszani, ami érdekel, (magyarán, ha csak konzolra jelenik meg néhány exclusive cím, az sem gond, így is épp elég címet hagy ki az ember, és ha már kihagy, akkor nem teljesen mindegy, mit?) Viszont hátrány akad bőven. Ott van alapból a beépített korlátozás, (warez, stb) mellé úgy is fenntartasz egy PC-t, és sorolhatnám...)
(Jó, tegyük hozzá, játékra valóban alkalmas, videó nézésre, egyebekre, abból a szempontból értelmetlen, hogy van egy eszközöd otthon, ami alapból tudja mindazt, amit a konzol, anyagilag ugyan annyiba fáj, csak skálázhatóbb a pénztárcád szerint.) Ellenben akad 1-2 világ-cég, amelyik a saját, önös érdekéből megpróbálja (sokakra sikerrel) rákényszeríteni a termékét, úgy, hogy az eleve létező, és teljesen alkalmas terméket (Nekem legalábbis úgy tűnik) megpróbálja értéktelenné, használatát körülményessé, élvezeti értékét csökkentetté tenni.
Úgyhogy, felesleges csodálkozni. Próbálnak a kiadók minél kisebb befektetéssel, minél nagyobb profitot csinálni. Ez természetes, és a mai eligénytelenedett, elhülyült világban, ezt meg is lehet tenni...
Nem kell csodálkozni, hogy a legfaszább konzol, a Wii. (a játék eladási lista alapján) és a PC a sereghajtó. igényestől, az igénytelenig. Csak sajnos a sorrend, megfordult... Mónika show népszerű, és mondjuk a beugró már a Magyar1-en látható, ott is főműsor-időn kívül... -
#8705 :)) -
#8704 Amúgy ezt nem értem. Te ilyen emberekkel érintkezel? Mi több, SZÓLSZ is hozzájuk??? És nem köpöd le őket???? :o Na ne... ezt nem hiszem el. Így még virtuálisan oké, hisz nem fertőznek meg valami undorító kórral. Na de a valóságban... kamu. :) -
#8703 Kihagytad, hogy: Fuuuu, de joooo ez előtt nem kell görnyedni...
...ha ők is úgy gondolták, mint te, hogy konzolon csak betolod és már suhan is dolog egyszerűbb, mint PCn a 2db klikkelés, akkor tuti ők is a görnyedős vérpécések közé tartoznak, úgyhogy ezt feltétlenül meg kellett jegyezniük a lentiek mellé :) -
#8702 Én nem először láttam ilyet, de mindig tojtam rá. :D Majd veszek, egyszer. Viszont most is tolok a dolgon, mert inkább egy FullHD monitorra gyúrok. Februárban meg is lesz a kicsike. Utána meg HTPC építés 5.1-gyel! :D Így kell ezt, kisfiam. X)