17438
  • [Jakuza]
    Nehez a TB-Underworld ? :D
    Mar regesreg lebutitottak az USA vasarlokozonsegehez a szinvonalat.
    Az elso reszek egyaltalan nem voltak ennyire egyszeruek.
    Most gyakorlatilag olyan lett, mintha egy osvenyen kellett volna vegigmenni.

Miert mondom ezt ? Azert mert, ha visszaemlekszik az aki jatszott az elso reszekkel az tudja, hogy nem voltak a fejtorok ennyire egyteruek.
    Most pedig mar igen. Nem kell messzitre menni ahoz, hogy tovabb jusson a jatekos, szinte az osszes rejtveny egy teremben zajlik, vagy a kozelben megtalalhato, illetve az utvonal hozza igen egyszeruen elerheto.

Szerintem a vasarlasi kedv csokkeneset inkabb az okozza, hogy a vevok egy ido utan belefasulnak abba, hogy valaminek a 147. reszet kell megvenniuk, egy ido utan szamokra erdektelenne valik.

A Sacred 2-rol pedig, az sem valami nagy durranas. Egy szep kontosbe bujtatott hack&slash, na de egy szerepjatekkal, mint jRPG-k kar is osszehasonlitani, mert nem egy kategoria, valamint egy verbeli szerepjatekosnak is ez edeskeves.
  • Dante73
    Én minddel játszottam, mondhatom, hogy a hangulatot hozta, az útkeresést (kicsit) hozta, a titkokat, történetet hozta, a bugok... Lehet szerencsém volt, de 2-3 beragadáson kívül semmi, grafika pedig, (nem tudom, új motor, vagy régi felturbózott, nem is izgat) eszméletlen, helyenként. Lara vagy 2x annyi poligonból áll, mint eddig bármikor, és gyönyörű.
    Szerintem, megérte a pénzét.
    Összességében, mostanra 2M eladott példányban bíztak, Európa hozta, amit kell, amcsiban nem hozta. Összességében azt hiszem 3 milliós eladásban bíznak. A cikk is említette, hogy ezért lesz a fejlesztő szerint kicsit amerikaiasabb a kövi epizód. Én meg tartok a dologtól. Amerika kissé (kissé?!) az egyszerű emberek országa. (Maradjunk ennyiben) Úgyhogy, (meglátásom szerint) van mitől tartani.
    Meglássuk!

Any sem volt rossz, de a végén, az az ugrálás, a kamerakezeléssel összeadva... Idegtépő volt, mit mondjak.

Cat02!
    A kettő jóféle volt...
  • Chocho
    Nekem a Legend és az Underworld is tetszett, de előbbi jobban. Ami abszolút nem jött be, az a tavalyelőtti remake. Számomra elveszett a hangulat belőle.
  • Cat 02 #9218
    Anno a 2-t csíptem, azóta csak talán Legend-el játszottam, vagy nem is tudom melyikkel, 2004 körül ami jött, de azzal is 10 percet...
  • Chocho
    Igen, a premier nem volt a csúcs. Ha egy hónappal korábban jön és kevesebb buggal, akkor nyerő lehetett volna. Noha a másfél milla nem rossz, sőt... Csodát várt az Eidos, vagy csak megint rosszul megy nekik a szekér?
  • Chocho
    Még a grafika sem... Beharangozták, hogy új a motor, de én ezt nem eszem meg. Nagyon szép, szó se róla, de a forradalom elmaradt. Ja és a sztori sem új! Egyenes folytatása a Legendnek.
  • Cat 02 #9215
    Új Tomb Raiderben mi az új ? (Csak) a story meg a grafika nem ?
  • Istencsászár
    Akkor marad még két lehetőség

1, túl hamar jött a Legend után

2, rosszkor jött, pont akkor amikor olyan nevek jelenetek meg mint pl Fable, Gears of War stb...

apropó Fable, ma jelenet meg az első DLC hihetetlen de ingyenes... lassan meglesem:)
  • Kandurex
    dehogy jött, hasonlítsd csak össze a 7-10 -el,...alapszabály a körökre osztottság...lásd: LO
  • Chocho
    Az FF XII-nek bejött.
  • Kandurex
    Egy JRPG lényege a körökre osztottság, minden más próbálkozás halott ügy. szvsz.
  • Chocho
    "az előző részek is kb ennyire mentek, nem is értem milyen 3-4-5 milliót vártak ők"

A Legendből 3 milla fogyott. Az Underworldnél 2 milla lett volna az elvárás.
  • Istencsászár
    Magyarul kincsvadászat:) non stop grindel, ami jó, bár a sacred engem 100%ban hidegen hagyott mindig is. Titan Quest viszont tetszett, csak már ahhoz is kevés volt a gépem és csak belenéztem, ha találnak kiadót és kijön konzolra akkor vevő vagyok rá.

Tomb Raider amcsisodásáról szó nincs, egyszerűen túl nagy elvárásokat állítottak a játékkal szembe. 1.5 millió szép eredmény az előző részek is kb ennyire mentek, nem is értem milyen 3-4-5 milliót vártak ők. Nem gondoltam volna hogy ennyi elmegy belőle, bár mehetett volna több is, mert sokan nem méltatnak egy ilyen játékot arra hogy megvegyék ( igaz ők mást sem ) hiszen hama végigrohan rajta és soha többé nem veszi elő. Azért a fejlesztők csak ne sírjanak lehetett volna még jobb és ötletesebb és lett volna még rajta mit finomítani + a tesztereket rugtam volna ki az elsők közt hiszen bugos maradt, de a többi részével nem volt gond. Kár előre temetni meg az amcsikra fogni mindent, azt sem gondoltam volna h ez a rész ennyire jó lesz az előzőek után.
  • Chocho
    Egyetértek Veled, Jedi. Ám azt is állítom, hogy ez minden típusú RPG-re igaz.
  • Chocho
    De, ilyenek és épp ezt szeretem bennük. Csak bánom, hogy nem sok időm van. :(
  • Dante73
    Meg tudlak érteni.
    Itt a lényeg a karakter folyamatos fejlesztése, ügyesen,(!) valamint a terep (ami tényleg hatalmas) bejárása, felfedezése. LAN itt is van, bár eddig nem használtam. De HA egyszer a végére érek, indítok egy online karit, meglátjuk, mi sül ki belőle.
    Utolsó japo játék ami tetszett, (Ha lehetne benne menteni, akár holnap nekiállnék) a Super Marió volt. Egyre jobban nehezedik, egyre több dologra kell figyelni, stb. Jópofa, aranyos. Persze, lehet, csak a nosztalgia beszél belőlem. (Öcskös egyszer végigvitte, ráment egy nap annyira emlékszem belőle... Én már nézni is untam, de Ő tolta, rendületlenül.)

De vehetjük a TR Underworld-öt is, mint (eladási szempontból) tipikus játékot. 6 hét alatt 1,5 millió ment el, Európában hozta az elvárásokat, Amerikában nem. Szerintem annak a rétegnek, aki ott játszik, túl nehéz... (ugyanis gondolkodni kell, legalább egy keveset, sajnos közel sem annyit, mint rég...) És ilyenkor mi történik? Átlag értelmi szinten álló amcsi inkább meg se veszi.... (szánalmas) Japó játékok, mint írtam, nem az én világom, Márpedig, egyik konzol innen, a másik onnan jön, az az "igazi" piacuk, ottani elvárások szerinti játékok jönnek ki rájuk, főként.
    Ergó; Hogyan is vehetnék konzolt? Mikor azon bukta az a játék, ami nekem kell? Így már most lenyilatkozták, hogy a következő TR "Amerikaiasabb" lesz. Hát köszi, még ezt is elcseszi nekem a sok, hülye amerikai konzol@***... .

De megvizslathatjuk a GTA4 portját is. Valljuk be, nem rossz játék, de az én elvárásaim nem hozta. (Bevándorló, feka csávó..., minek? Maradjon a karakter lényegtelen, "gyökértelen". Nagyon behatárolja a játékot, ha "múltja", története van a karakternek. Nehezebb "szeretni".)
    Vajon miért lett olyan, amilyen? (mármint a port) Ugye a R* North a DLC-ket hegeszti, ez a hivatalos indok. Ezért nem ők csinálták. De attól ugye lehetne jó... Ugyanakkor optimalizáló patch nem is várható. Vajon, miért? Azt el lehet felejteni, hogy akad valaki, aki szerint ez így jó. Mert nagyon nem az. Mégsem AKARJÁK optimalizálni... Érdekes, nem? Ha hozzávesszük, hogy M$ is benne van a buliban, mire tudunk gondolni? Nekem egyéb nem jut eszembe, csak az, hogy; vegyééé konzolt! (Kecseg) Legalábbis, ha játszani akarsz...
    Igazság az, hogy össze sem kell rakni a képet. Minek?
    Csak azt nem értem, hogy ha a konzol megvásárlására való buzdítás a cél, akkor minek, MINEK adták ki PC-re? Így ebben a formában, teljesen értelmetlen. Ugyanis a gépigény, és a látványvilág nagyon távol áll egymástól. De nagyon távol.

Áh, érthetetlen....
  • Zóanagyvarázsló
    Én mondjuk a Sacred 2 demóját nagyon hamar meguntam, az is túl hosszúnak bizonyult, pedig az első részéét még mindkét választható karakterrel végigjátszottam. Személy szerint rosszul vagyok a szeráfcsaj dizájnjától, bár az tetszik, hogy péncélként különböző szárnyakat kell rá aggatni.

Tulajdonképpen "öreg" vagyok én ehhez műfajhoz, nem ragad magával mélysége. A Diablo azért jó móka tudott lenni, de ugye arra résegített, hogy LAN-on is éltünk vele.
  • Dante73
    A PoP-ot is sokan mennyire igényes játéknak tartják, holott, ugribugri egy eléggé rövid pályán, majd csihipuhi, aztán megint ugribugri, megint csihipuhi... és így tovább. Történetről nem tudok nyilatkozni, de amúgy egy ritka igénytelen valaminek tartom. Nem értem azokat, akiknek tetszik.
    Ellenben ott a Sacred2. Több mint egy hét tiszta játékídővel rendelkezem benne. Itt is csak mész, harcolsz, mész-harcolsz van, de mellette a kari fejlesztésére is figyelni kell, mi több, muszáj is. Jó a története, emellett, kellemes a grafikája, és minden egyéb benne van, aminek benne kell lennie egy jó játékban, pedig egy "sima" hack'n slash az egész...
  • Istencsászár
    Miket játszottál? esetleg 360on?
  • [Jakuza]
    Marmint a jok. A jRPG-k tobbsege egy nagy kalap... :D
    Az FF-ekben is az atvezetok, az introk, az end sequence, ami csucsminoseg, na de a tobbi....
    A jatek mar kozel sem annyira, minden sarkon spawn es csihipuhi, raadasul azt is eleg agyatlanul.
    Tortenetvezetes ? Hat egyik se Wizardry. Menu es inventory rendszer ?
    Jobb nem beszelni rola.
  • Zóanagyvarázsló
    Nehogy már hátrány legyen a körökre osztottság egy (j)RPG-nél! Inkább a fölösleges randon encounterek, a gyors respawn nyújthatja meg fölöslegesen a játékidőt.
  • Sir Quno Jedi
    Akinek nem fexik, hogy 60-300 órát beleöl egy szingli játékba, az ne is próbálkozzon jRPG-kkel, mert csak téves képet kap róluk. Egy jRPG ott kezd beindulgatni, mikor egy kessüel emberke éppen 103-adszorra hagyta volna már abba és telehányta volna az összes létező fórumot, hogy meeeekkora egy szar már az adott játék. :D Türelmes emberek, türelmes hobbija ez!
  • METESTO
    Nekem az nem jött be soha benne hogy körökre osztott(nagyon lehúzó)de lehet valakinek bejön ez isDDDD....nem is mélyültem sose bele
  • rumkola
    tényleg nincs
    :DDDDD
  • Istencsászár
    Rosszul írtam, "csak" 10 óra:) mármint ahogy én játszottam rohanva, előre a történetben folyamaotsan.
  • Istencsászár
    RPGk ilyenek nemde?:) az a jó jrpg amibe bel elehet tolni 100 órát szenvedés nélkül, persze ebbe már a grind is bennevan, én Lost Odysseyi 1-1 dvdje kb 20 óra, most tartok a 4.en, csak fejlődnöm kéne, mert nem sokat harcoltam...
  • Chocho
    Jó az az FF széria, csak nagyon sok idő kell rá. Én többek között ezért hagytam abba a VII-et. Addiktív.
  • Istencsászár
    Az nem az én problémám hogy fogalmad sincs az FFről.
  • Micsu
    "Egyben a Baldur's Gate III-at is felvetették, ám ez még tényleg a jövő zenéje. Nagyon hiányoznak a jó öreg, keményvonalas szerepjátékok"

igaz, a bg3nál meg nagyobb bejelentést el sem tudnék képzelni, azért nem sok olyan fejlesztő létezik akire rá merném bízni a feladatot
  • rumkola
    Én a finálfantázi 42-őt és a szuperautóverseny 23.-at várom a legjobban, mert rengeteg újdonságot fognak hozni!

Addig azért kvékezek.
  • Chocho
    Te vagy a hiányzó láncszem.
  • priluki
    Nekem van konzolom is de biszton állitom nemér a pc nyomába se:D
  • Micsu
    hát jah, mon még nem terjed úgy el a konzol mint külföldön + itthon a konzolosok nagyrésze warezol
  • Chocho
    Számomra megtiszteltetés. :)
  • Chocho
    Kár, mert egy-egy cím nagyon ott van. Pl. So Blonde... ki se jött itthon, hogy száradna le a kezük!
  • Chocho
    A grafikabuzik itt kiélhetik magukat.
  • priluki
    Az év legjobb vasa:

1. PC
    2. Xbox 360
    3. Playstation 3

Hir:gamekapocs! csak a kérkedők kedvéért:D
  • dronkZero
    Hm, érdekes, hogy a Myst meg a Phantasmagoria sikeres volt, nekem úgy rémlik, hogy a p&c fanok nagyon köpködték a Mystet meg az ilyen Ph-féle FMV retteneteket... Aztán lehet, hogy ők voltak a kihalófélben lévő réteg.
  • Istencsászár
    ( 2. része jobban bejött )
  • Istencsászár
    Jó kis játék volt, kár hogy ezek "kihaltak".