17438
-
#9261 Ennyi erővel konzolhoz is hozzá lehetne csapni az Xbox LIVE ( original, de főleg az árkéd játékok ) + az xbox Live előfizetést és a PS Store letöltéseket ( árkéd + psp + egyéb + home, bár ez mgé nem indult be )... hozzé lehetne, de nem erről van szó, hanem az adott évben megjelenő játékokról, arról hogy pl a Gears Of War 2őből 2 hónap alatt elment 4 millió egy single player játékból, persze van multija de nem azért veszi aze ember, arról hogy kivétel nélkül minden multiplatform cím konzolon fogy jobban, semmi másról nincs szó. Az nem kérdés hogy az MMO pécén rettentő nagy üzlet a top 10es listán első 10ben szinte csak MMOk vannak + ha odavennénk a feltöltkártáykat akkor csak azok lennének, ez nem kérdés és senki sem vitatja h ebben óriási bizinisz van. -
#9260 Miért, nincs igaza? A levegőbe beszélsz. Ez így nem érvelés. -
#9259 Persze teged ismerunk errol a szokasodrol regota, ha konzolos linkrol van szo, egybol jon a link.
Ha jon egy ellenkezo elojelu iras, ami semmiben nem kulonbozik a tiedtol, akkor ott hol vannak a levezetesek stb.
Ezt hivjak kettos mercenek. Nagyon jol lathato hogy nem tetszik az iras neked, mert abban ellenkezik a te altalad leirtakkal, amivel annyira bizonygatni akarod, hogy a PC jatekipar haldoklik.
Mar ez nevetseges. Erre emlekeztet a korabbi irasod is, ahol az elozo eves osszefoglalot irtak hivatalos jelenteskent a PC jatekipar bevetelerol, a megalakulo szimpoziumon.
A forrasoknak pedig utana lehet nezni, ha valaki "nagyon" akar, persze te ezt miert is akarnad, hiszen szamodra mindenkeppen haldoklik a PC-s ipar, mikozben a cikkben valoban pontatlansagok vannak, mivel a megjelenesekor meg volt hatra a 2008-as evbol kozel 5 honap.
"As of January 16, 2009, 554 games are available on Steam, and as of October 10, 2008, there are over 16 million active user accounts."
Ahogy nezem 3 honap alatt plusz egy millio elofizetovel novekedett a steamesek kore, a cikkben szereplo 15 milliohoz kepest.
Nehez elfogadni, ha nem a konzolrol van szo, szamodra nem de bar ?
-
Zóanagyvarázsló #9258 *hagyományos multiban -
Zóanagyvarázsló #9257 Hogy jöttek ki neki ezek a számok? Mert se forrást, se "levezetést" nem látok. Másrészt ebbe beleszámoltak (kik és hogyan?) minden pénzért letölthető flashjátékot, és persze az előfizetéseket. Márpedig ez alapján rendszeres fizetős és casual játékokat éri meg főleg kiadni PC-n. Na ezt én nem tudom örömhírként elkönyvelni. (Ahogy azt sem, hogy single-ben, hagyomás multiban mind PC-n, mind konzolon az akciójátékok hasítanak ki túl nagy szeletet a tortából.) -
#9256 "Between retail, online distribution, subscriptions, and casual gaming the PC game software industry grew to $11.3 billion in total sales—21.5% more than $9.3 billion in 2006. Consoles grew as well and they grew more, from $9.4 billion to $14.1 billion, a jump of %50. So, while it’s true that consoles are pulling ahead of PCs, but both markets are healthy and growing. Pirates be damned!" -
#9255 Eppen ez az, NDP manipulativ konzolos irasait regota ismerjuk.
Itt is van ra az ellenpelda.
PC Game Software Sales Actually Growing -
Zóanagyvarázsló #9254 Így van (többnyire úgyis erről van adat), de lusta módon csak hír címét másoltam be. -
#9253 erre csak annyi a megjegyzesem, hogy NPD USA. -
Zóanagyvarázsló #9252 Retail Sales of PC Games Drop 14% in 2008 -
#9251 Azoknál csak az a játék fogy jól, ami tele van cicikkel meg hatalmas fegyverekkel. :) -
Micsu #9250 igen jogos, mit is vártam a hamburgerzabálóktól :D -
#9249 Azért az muris, hogy a konzolosok gyakran vergődnek PCs eladási listákon, hogy WoW meg Sims meg Spore és fúj-fúj ez így nem ér, meg minden. Meglestem a két lenti 10es listát, melyekben mellékesen minimum 4platform található. Amíg az egyikben 2x szerepel a márijó a másikban társul mellé a pokémon, addig árulja már el nekem valaki, hogy mire ez a nagy vergődés? -
METESTO #9248 csácsá vágom hogy nem ide tartozik a kérdésem de azért itt is megkérdem hátha van valami ötletetek..1-2játéknál észrevettem hogy elkezd futni egy színtelen "csík"(vagy nemis tudom minek nevezzem) a képernyőn felfelé aztán eltünik...lehet kezd behalni a monitorom?DDD(LCD TFT LG)devil may cry 4nél lefutattam a tesztet(stabil 140fps 1680x1050)ennél a játéknál is észlelhető ez a probléma...elöbb meg játék közbe besötétedett a képernyő(KIKAPCSOLT A MONITOR) ment a hang tovább meg a játék is csak nem láttamDDD(ilyet még nem csinált elötte)..visszakapcsoltama monitort erre nem adott képet hanem újra kikapcsolt de elötte valami analog..ot írt....hogy tudnám ezt a problémát megoldani szerintetek? -
Zóanagyvarázsló #9247 Észak-Amerikában? Ne viccelj! :) -
Micsu #9246 kings bounty hogy hogy nincs benne? nem úgy volt hogy veszik :D -
Zóanagyvarázsló #9245 A Sins of a Solar Empire példája alapján én drasztikus átrendezősést nem várnék. -
#9244 Véleményem szerint igen.
Mint ahogy a prepaid kártyák sem számítanak oda lévén a WoW közönség legnagyobb része bankból utal.. -
#9243 Eleve mar attol mas lenne, ha egy idoben adtak volna ki a jatekokat.
Szep es jol mutat az, hogy odairjak, hogy 2008-ban mi fogyott legjobban, csak hat van aminek 8 honapja volt ra, van aminek 2.5 -
#9242 Teljesen más lenne a lista? -
#9241 off course no online sales vagy netes rendelés... (kíváncsi vagyok hány PC-s megy ma még el boltba játékot venni) -
#9240 és toronymagasan a WOW prepaid card a 0. helyen... -
Zóanagyvarázsló #9239 Top 20 Best-Selling PC Games of 2008 (NPD):
1. World of Warcraft: Wrath of the Lich King
2. Spore
3. World of Warcraft: Battle Chest
4. Age of Conan: Hyborian Adventures
5. Warhammer Online: Age Of Reckoning
6. Call Of Duty 4: Modern Warfare
7. The Sims 2 Double Deluxe
8. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King Collector's Ed
9. Fallout 3
10. World Of Warcraft: The Burning Crusade
11. Call Of Duty: World At War
12. The Sims 2 FreeTime
13. World Of Warcraft
14. Sins Of A Solar Empire
15. Warcraft III Battle Chest
16. The Sims 2 Apartment Life
17. Crysis
18. Left 4 Dead
19. Diablo Battle Chest
20. The Orange Box
Forrás -
#9238 erősödik. -
Zóanagyvarázsló #9237 OFF(?):
Hamár múltkor volt abból vita, hogy a konzolpiac erősödik vagy gyengül, lássuk számokkal, hogy 2007 és 2008 között hogyan telejsített, éves és decemberi NPD adatok következnek. (Nem a vitát akarom feléleszteni, inkább érdekességnek szánom, és ha már egyeseknek megért némi orögést, akkor leglaább utólag érdemes megnézni a számokat.)
2007
2008 -
#9236 Lara Croft bedurvul? kerestem hogy honnan vetted az elamcsisodást, de erről szó nincs sehol hanem erről... bár ez nem hiányzik a játékba. -
#9235 Amikor odamentem az ürgéhez hogy vigyen el a szigetre mondta hogy csak pénzért:( de adott egy csizmát, egy gyógyitalt egy könyvet a szigetről meg egy napszemcsit:DDD -
Zóanagyvarázsló #9234 apropó Fable, ma jelenet meg az első DLC hihetetlen de ingyenes... lassan meglesem:)
Nem a DLC az ingynees, hanem az a pakk, melynke segítségével tudsz továbbra is játszani az azt letöltőkkel. Talán a PC-s verzióba belerakják, gazdaságosabb lenne nekik, mint hasonló platformexkluzív tartalmat összehozni. -
#9233 Érdekesen hangzik. Kár, hogy nem jelent meg PC-re, tennék vele egy próbát. :) -
#9232 amúgy nem is értem hogyan halsz meg a dead risingba:D egy szusszal végig lehet darálni.... csak a jó könyveket kell magadnál hordani, mindenkit kimenteni úgysem lehet:D egyszerre.. meg értelme sincs, mert a vége felé mind meghal:D hülye kommandósok:D -
#9231 igazábol nem tudom:S hentelős darálós igazi agybetegség!! pont nekem való az egyetlen igazi next-gen játéknak tartom ahol nem csak a grafika van hanem tényleg a kezdbe vehetsz mindent, használhatsz szinte mindent... poénok is vannak benne rendesen feldobom a sütőre a tepsit szájba csapkodom a zombiakot, aztán kormos lesz a feje:D meg lehet turmixolni mindenféle kaját, meg darazsakat gyűjteni maga a hangulata király:D amúgy a játéknak nem sok értelme van.. bohóc láncfűrészei a legjobbak:D azzal lehet kaszabolni -
#9230 Nono!
Miért kellene 30x meghalni? Nem kell! Egyik része sem volt idegesítően nehézkes. (Azt én is utálom) elég ha figyelsz, és "precíz" vagy. Ezért nem szerettem az anny végét. Ott eleve "lehetetlen" volt a dolog, azaz, az irányítás gyerekbetegségei miatt, nehézkes volt. Pedig, az viszonylag új, legalábbis, már next-gen név... -
#9229 Mitől olyan jó az? -
#9228 vagy 6x végig toltam a dead risinget:XDD áhh mekkora királyság:) -
#9227 Sajnos egyet kell értsek. Ha kikapcsolódásra vágyom, nem egy idegesítő játékra vagyok kíváncsi. Ott vannak a kalandjátékok, azok nagyon jók, mert nehezek, de gondolkodtatnak is! A TR... hát, ha elszúrtam, meghaltam, és ahogy istencsászár mondta, jött a "menj végig újra" effektus. Na ne már... -
#9226 Nem attól lesz jó egy játék hogy 30szor meghalsz mert rossz ütembe ugrottál:) ezért sincs semmi bajom azzal hogy mára a legtöbb játékba 10 percenként nem jön be a GAME OVER ( muhahhaha te béna ) felirat:), hanem olyan POP szerűen vannak megoldva. Szvsz az hogy már idegbajt kapsz mert ugyan azon a helyen meghalsz az nem a játékélmény része... pl a Dead Rising ezért nehéz, és ezért sincs rá erőm hogy nekilássak pedig kiváló játék és nincsen párja ebben a támában, csak eljutok nagy nehezen egy helyig, ahol meghalok és visszarak 15 percel ezelőttre... köszönöm de nekem ez nem kell.
TR első részei lehet hogy nehezebbek voltak, de az új részek meg másban többek, a kettő valahol kiegyenlíti egymást... -
#9225 Ne menjünk messzire. Egy "mai" casual játékos vajon hányadik pályán hagyná abba a TR 2., v 3. részét? Újdonság, meg minden, de a maiakhoz képest, hosszú, és nehéz volt. Minden ugrás pontos kellett, hogy legyen, (Ha negyed lépéssel előrébbről, vagy hátrébbről indítottad, tuti halál,) sokszor már a feladatra se emlékeztem, mire visszaértem oda, ahol kaptam... Nosztalgia is tuti bejátszik, de egész más idők voltak.
Persze, ma is vannak bonyolultsági elemek, amik már hiányoznának, de azért... -
#9224 [URL=http://ipon.hu/jatekok/world_of_goo_teszt/326/]"Fejtörősebb" játék[/URL]
A casual tényleg egyszerűsíti a játékokat, de azt sem árt figyelembe venni, hogy azok sem voltak olyan hűdehajde nehezek. Mindössze az újdonság erejével még annak hatottak. -
#9223 Nekem valamennyi rész, a szívem csücske. Ez is. Sajnos igaz, hogy sokat egyszerűsödött, az is igaz, hogy a kamerakezelés valami borzalom, bár az irányítás azért nem olyan vészes.
Mindössze az a gond, hogy "fejtörősebb" játékot ma már nem egyszerű találni. Biztos van, de a nagy nevek, valahogy vagy nem jönnek már, vagy egyszerűsödnek, vagy szimplán elcseszik. Rengeteg példát lehetne hozni, pro, és bizonyára kontra is.
Nekem, valahogy a tavalyi kínálatban a TR volt az, ami a legkevesebb csalódást okozta. (Ugye emlékszünk még, a régi TR-ek Fence, és korner bugjaira? Rendesen vadásztuk őket... És akadt, nem egy, nem kettő.
Egyébként, fogalmam sincsen, mi az, ami a játékok egyszerűsödését okozza. Egy régi TR egészen más, a maga szintjén egy jóval bonyolultabb, összetettebb játék volt, mint a mostaniak. Pedig a vasak most bírnák igazán. Lehet, hogy a casual térhódítása, a vásárlói igények, az idő szűkössége, a pénzvadászat okozza, nem tudom. Millió oka lehet, de engem elszomorít. -
#9222 Én is azon az állásponton vagyok, hogy nehéz. De nem ám a fejtörők miatt, dehogyis! A rossz kamerakezelés és PC-s irányítás nehezíti meg.